جمعه, ۳ بهمن, ۱۳۹۹ / 22 January, 2021
خروج امریکا

۴۳ ساعت قبل / ایران / برجام / بازگشت امریکا به برجام / جو بایدن / دونالد ترامپ / خروج امریکا از برجام
آیا بایدن به وعده های خود بر سر ایران عمل می کند؟
جلال خوشچهره در یادداشتی می نویسد: جامعه جهانی خروج یکجانبه ترامپ از برجام را در کنار بیرون بردن کشورش از دیگر قرادادهای بینالمللی و نیز سیاست خارجی آن، اقدامی بیثبات کننده علیه صلح جهانی تعبیر کرد. اکنون «جوبایدن» و تیم منتخب او این امید را ایجاد کردهاند که دیپلماسی نخبهگرا باردیگر عقلانیت لازم را به شیوه تعاملات و بازسازی روابط خارجی ایالات متحده بازگرداند.

۳ روز قبل / برجام / ایران هسته ای / بازگشت امریکا به برجام / ایران و امریکا / خروج امریکا از برجام / غنی سازی 20 درصد / کاهش تعهدات ایران در برجام / کاهش تعهدات هسته ای ایران
فعالیت های اخیر هسته ای ایران ابزاری برای چانه زنی است
دیپلمات های اروپایی که علاقمند به نجات توافق هستند می گویند که اقدامات ایران تلاشی است برای افزایش فشار بر واشنگتن و جو بایدن برای پیوستن دوباره ایالات متحده به توافق و برداشتن تحریم ها.

۳ روز قبل / ایران و آلمان / ایران و امریکا / ایران هراسی / ایالات متحده امریکا / جمهوری اسلامی ایران / آدولف هیتلر / برجام / سرنوشت آلمان / جنگ جهانی دوم / جو بایدن
از دچار شدن ایران به سرنوشت آلمان بترسیم
صادق ملکی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: با تغییرات رخ داده در آمریکا که آثار آن بر بازار ایران منعکس شده است، امروز دوباره فرصتی فراهم شده که باید به بهترین وجه از آن برای تامین منافع ملی استفاده کنیم. اگر این موقعیت درک نشود و فرصت ایجاد شده را وجع المصلحه انتخابات ریاست جمهوری و رقابت جناح ها کنیم، می تواند سرنوشت آلمان نصیب ما شود.

۱۳۹۹/۱۰/۲۶ / پرونده هسته ای ایران / غنی سازی 20 درصد / ایران و امریکا / خروج امریکا از برجام / تحریم های ایران / بازگشت امریکا به برجام / جو بایدن / دونالد ترامپ / کاهش تعهدات ایران در برجام / مصوبه مجلس
افزایش تنش راهکار مناسبی برای ایران نیست
دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸ به طور یک جانبه از توافق هسته ای خارج شد و تحریم های اقتصادی را علیه ایران از سر گرفت. اما جو بایدن، رئیس جمهوری بعدی آمریکا به شرط پایبند بودن ایران به تعهدات توافق هسته ای برای بازگشت به توافق رویکردی مثبت نشان داده است. بنابراین ممکن است ایران با افزایش غنی سازی اورانیوم بخواهد آمریکا را به لغو تحریم ها و بازگشت به توافق هسته ای مجبور کند و بدین ترتیب از انزوای بین المللی رهایی یابد. چنانچه ایران چنین اندیشه ای در سر داشته باشد و به آن عمل کند، این اقدام ایران مغایر با از سرگیری گفت وگوها برای بازگشت به توافق هسته ای خواهد بود و باعث بغرنج تر شدن مسائل میان دو طرف خواهد شد.

۱۳۹۹/۱۰/۲۴
اعتراف بزرگ جلیلی: خروج امریکا از برجام ۸۰۲ تحریم را برگرداند و ۷۵۱ تحریم جدید علیه ایران وضع شد!
سعید جلیلی در مصاحبهای که با سایت رهبر انقلاب داشته گفته است: «اگر رئیس جمهور جدید آمریکا -بدون لغو همهی تحریمها- امروز بگوید من به برجام برمیگردم و همه تعهدات برجام را هم انجام میدهم، این یعنی اینکه میخواهد بگوید اگر میخواهید همه ۷۵۱ تحریم بعد از خروج ترامپ از برجام حل بشود، بیایید بنشینید برای تک تک اینها گفتگو کنیم.»

۱۳۹۹/۱۰/۲۱ / ایران و امریکا / دونالد ترامپ / کاهش تعهدات هسته ای ایران / برجام / خروج امریکا از برجام / ایالات متحده امریکا / جو بایدن / سیاست فشار حداکثری / شکست کمپین اعمال فشار حداکثری ترامپ
بی لیاقتی ترامپ در برابر تهران
یکی از چالش های پیش روی دولت جو بایدن ایجاد ثبات در اتحادهای ما به عنوان بستر هر راهبردی برای ارتقاء امنیت ملی ایالات متحده است. سیاست های دولت ترامپ مانند بی کفایتی در مورد ایران و دادن پاس گل رایگان به کره شمالی سبب شد تا شمار زیادی از دشمنان ایالات متحده در چهار سال اخیر احساس قدرت کنند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۶ / ایران و اسرائیل / ایران و امریکا / جنگ با ایران / حمله به ایران / دونالد ترامپ / خروج امریکا از برجام / بازگشت امریکا به برجام
اسرائیل و عربستان ترامپ را برای حمله به ایران تحریک می کنند
اسرائیلی ها و سعودی ها به دنبال آن هستند تا دونالد ترامپ قبل از ورود جو بایدن به کاخ سفید، اوضاع پیرامون ایران را تا حد ممکن پیچیده تر کند و از این طریق، راه را برای دولت بایدن برای بازگشت به برجام دشوار کنند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۴
غنیسازی قابل بازگشت
جمهوری اسلامی ایران رسما به آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرده که غنیسازی 20 درصدی را آغاز خواهد کرد؛ اقدامی که میتوان آن را حاصل بیتعهدی طرفهای مقابل برجام به تعهداتشان ذیل این توافق دانست. در سال 2018 دونالد ترامپ، رییسجمهور امریکا از توافق هستهای با ایران خارج شد و اعلام کرد که امریکا دیگر مشارکتی در اجرای این توافق نخواهد داشت. متعاقب این اقدام رییسجمهور امریکا، اروپاییها بر پایبندی ایران به تعهدات برجامی خود صحه گذاشتند و سران کشورهای اروپایی در دیدارها و از طریق بیانیهها اعلام کردند که به رغم خروج امریکا از توافق هستهای اروپا به تعهداتش پایبند خواهد ماند. در مقابل جمهوری اسلامی ایران نیز یک سال صبر استراتژیک …

۱۳۹۹/۱۰/۱۲ / برجام / پرونده هسته ای ایران / ایران و امریکا / بازگشت امریکا به برجام / خروج امریکا از برجام / جو بایدن / محمد جواد ظریف / دونالد ترامپ
بایدن هدف اصلی امضای برجام را فراموش نکند
ترامپ پس از راه یافتن به کاخ سفید اعلام کرد که توافق هسته ای، به اهداف مورد نظر خود نرسیده است و توجه خود را به جای ترغیب ایران برای بازگشت به جامعه جهانی، به مهار بلند پروازی های هسته ای این کشور محدود کرد و به این ترتیب بحران آغاز شد. در این میان اهداف بنیادین منطقه ای به دست فراموشی سپرده شد و وسیله هدف را توجیه کرد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۲ / ایران / جمهوری اسلامی ایران / اروپا / اتحادیه اروپا / ایران و اروپا / ابراهیم رحیم پور / محمد طاهری / ابوالقاسم دلفی / علی اکبر فرازی / دونالد ترامپ
فراز و نشیب روابط ایران و اروپا از ترامپ تا بایدن+متن و دانلود فیلم
دیپلماسی ایرانی در پنجمین نوبت از سلسله وبینارهای خود که با حضور محمدابراهیم رحیم پور، معاون وزیر امور خارجه و سفیر سابق ایران در اتریش، ابوالقاسم دلفی، سفیر سابق ایران در فرانسه، صربستان و بلژیک، محمد طاهری، سفیر سابق ایران در لهستان و پرتغال و علی اکبر فرازی، سفیر سابق ایران در رومانی و مجارستان برگزار شد به بررسی سیر روابط ایران و اروپا و تاثیرات رفتاری امریکا از دوره دونالد ترامپ تا آمدن جو بایدن پرداخته است.

۱۳۹۹/۱۰/۰۸
اروپا، مجرمی که به جای مجازات، توقع پاداش دارد
تردیدی نباید داشت که اروپا سهم مهمی در درد و رنج مردم کشورمان به واسطه تحریمهای ظالمانه رژیم تروریستی امریکا دارد. اروپا از سویی به خاطر سکوت یا بسنده کردن به ابراز نارضایتی ضعیف در برابر اقدامات غیرقانونی رژیم تروریستی امریکا در قبال ایران و حتی گاها تکرار اتهامات واهی امریکا علیه کشورمان و از سوی دیگر عمل نکردن به تعهدات خود چه در قالب برجام و چه تعهدات یازدهگانه پس از خروج امریکا از برجام، در درد و رنج مردم کشورمان ناشی از جنگ و تروریسم اقتصادی امریکا شریک است.

۱۳۹۹/۰۹/۲۸
«برگُزین» روزنامههای ایران
در این ستون ـ بیهیچ دخل و تصرفی ـ گزیدهای از مطالب روزنامههای سراسری کشور را، فردای انتشار میتوانید مطالعه کنید.ایران: رعایت سه شرط در شرایط تحریمنکته مهم و بارز درباره آثار تحریمها بر اقتصاد کشور این اســـت که در طول 40 ســـال گــــذشــــته از پیروزی انقلاب اسلامی ایران جنس تحــریمهـــای وضع شــــده علیه کشور بارهـــا تغییر کرده اســـت. تحریمهای اعمـــال شــــده تــــا سال 1390 به صورتی بودکه امکان صادرات و واردات کالا وجود داشت اما از سال 1390 تا سال 1394 و قبل از اجرای برجام جنس تحریمها تغییر کرد. حتی پس از خروج امریکا از برجام تحریمهای اعمال شده از سوی دونالد ترامپ علیه کشور تفاوت بسیار زیادی با سایر تحریمهای اعمالی گذشته داشت. درباره آثار تحریمها بر اقتصاد کشور باید گفت که شاخصهای …

۱۳۹۹/۰۹/۱۸
ایران درباره امنیت ملی خود نه مذاکره میکند و نه مصالحه
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال «اعتماد» مبنی بر اینکه پاسخ ایران به وزیر خارجه آلمان که خواستار «کنار گذاشته شدن برنامه موشکهای بالستیک و تغییر رفتار ایران در منطقه» شده چیست، گفت: «در خصوص برجام موضوع جمهوری اسلامی پایدار و بدون تغییر بوده است.» او افزود: «ما سالها برای حصول برنامه جامع اقدام مشترک مذاکره کردیم و قطعنامه 2231 حاصل سالها مقاومت مردم ایران است.» به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، «همه کسانی که با حقوق بینالملل آشنا هستند، میدانند که نه جمهوری اسلامی حاضر به مذاکره دوباره بر سر برجام خواهد شد و نه الزامآور بودن قطعنامه 2231 با چنین اظهاراتی از سوی طرف مقابل زیر …

۱۳۹۹/۰۹/۱۷ / جو بایدن / دونالد ترامپ / ایران و امریکا / ایران و اسرائیل / خروج امریکا از برجام / بازگشت امریکا به برجام / ترور شهید فخری زاده / ترور شهید سردار سلیمانی
با پایان دوره تاریک ترامپ و ورود به عصر مبهم بایدن چه باید بکنیم؟
بهاء الدین بازرگانی گیلانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: اینک گزینه های پیش روی ایران چند وجهی و سرمایه های جمع آوری شده کاملا پاسخگوی رویارویی بهینه با شرایط است و کارت های بازی بین المللی کشور کم نیست. موضوع فقط این است که چگونه باید با نگاه عمیق و بافراست به دوگانۀ "فرصت" و "تهدید"، در دوران جدید و در برخورد با آمریکای بایدن به نفع منافع بلند مدت ملی و حفظ کیان کشور وارد عمل شد.

۱۳۹۹/۰۹/۱۴ / هاشمی طبا / خروج امریکا / مجلس شورای اسلامی
کنایه هاشمیطبا به قالیباف و مصوبه ضدبرجامی مجلس: کشور را گاز انبری محاصره کردند
نامزد انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم با اشاره به طرح اقدام راهبردی برای مقابله با تحریم ها گفت: اگر رییس جمهور بودم، طرح مجلس را عملیاتی نمیکردم.

۱۳۹۹/۰۹/۱۰ / ایران و امریکا / ایران و عراق / ایران و افغانستان / حضور نیروهای امریکایی در منطقه / خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان / خروج نیروهای امریکایی از عراق / ترکیه / عربستان / امارات متحده عربی
تمرکز بر سیاست خروج امریکا از منطقه و غفلت از شیطنت های رقبای منطقه ای
اسلام ذوالقدرپور در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: سیاستگذاری خارجی دارای پیچیدگیهایی است که اگر سیاستگذار از الگوی انتخاب عقلانی در سیاستهای خود بهره نبرد، علاوه بر زیانهای آشکار و قابل پیشبینی، زیانهای غیرقابل پیشبینی میتواند ضربات سنگینی به بازیگر در تعاملات بینالمللی وارد کند.

۱۳۹۹/۰۹/۰۹ / ایران و امریکا / ترور محسن فخری زاده / شهادت سردار سلیمانی / برجام / پرونده هسته ای ایران / خروج امریکا از برجام / بازگشت امریکا به برجام
ترامپ حماقت کرد، ترور فخری زاده جلوی برنامه هسته ای ایران را نمی گیرد
اگر قرار باشد از تاریخ درس بگیریم، آن درس این است که ایران – بی توجه به قتل دانشمندان، از کار افتادن سانتیریفیوژها به خاطر حملات سایبری یا تحت فشار بودن اقتصاد به خاطر تحریم ها – همچنان به توسعه برنامه هسته ای اش ادامه می دهد. حالا هم با خروج نابخردانه ترامپ از توافق هسته ای، ذخیره اورانیوم ایران هشت برابر شده است. حتی حملات هوایی هم نمی توانند برنامه هسته ای ایران را ریشه کن کنند، هرچند ممکن است منطقه را به یک جنگ تمام عیار بکشانند.

۱۳۹۹/۰۸/۲۴
۳ شرط برای بازگشت آمریکا به برجام
به رغم اینکه تهران هزینه سنگینی در خروج امریکا و اعمال تحریمهای غیرقانونی و غیرانسانی پرداخت، اما با ناکامی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری توانست اراده خود را بر راهبرد فشار حداکثری واشنگتن تحمیل کند. حالا و در این میان با پایان یافتن دوره ریاست جمهوری ترامپ سؤال اینجاست که سرنوشت برجام و پرونده هستهای کشورمان به عنوان مهمترین چالش بین ایران و امریکا چه خواهد شد؟ آیا شاهد بازگشت ایران و امریکا به این معاهده خواهیم بود یا سرنوشت دیگری در انتظار برجام خواهد بود.

۱۳۹۹/۰۸/۲۲ / انرژی / ایران / روابط بین الملل / گاز / نفت
روزهای خوبی در انتظار تولیدکنندگان گاز است/خروج امریکا از برجام بیانگر تغییر پارادایم در روابط بین الملل است
ایلنا: وزیر نفت در نشست وزارتی جیئیسیاف از طریق ویدیو کنفرانس با ناعادلانه خواندن تحریمهای آمریکا که مانع از دسترسی ایران به میلیاردها دلار از درآمدهای از محل…

۱۳۹۹/۰۸/۲۰ / جو بایدن / ترامپ
کدام رهبران دنیا از شکست ترامپ و پیروزی بایدن نگران شدند؟
پبروزی بایدن باعث بازگشت دوباره امریکا به برجام میشود که به ضرر منافع نتانیاهو خواهد بود. حاکمان عرب خلیج فارس از جمله "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان سعودی و حکام اماراتی نیز از خروج امریکا از برجام و وضع تحریمها علیه ایران استقبال کردند.

۱۳۹۹/۰۸/۱۴ / بازار نفت / محسن رنانی / اوپک / خروج امریکا از برجام / حذف نفت ایران از بازار / غرب
قصه نفت و تلاش های غرب
غلامرضا مصدق در یادداشتی می نویسد: علیرغم مصائبی که در یکصد سال گذشته درآمد باد آورده نفتی برای توسعه متوازن و پایدار ایران پدید آورده، برای جبران عقب ماندگی های ناشی از بی ثباتی های سالهای اول انقلاب، جنگ و تحریمهای طولانی و عبور از چالش های پیش رو از جمله کاهش شکاف بین انتظارات بالای مردم و واقعیات موجود، ایران حداقل به سه دهه قیمت بالا (متعادل) نفت بیش از یکصد سال گذشته شدیداً نیازمند است.

۱۳۹۹/۰۸/۰۷ / دیپلماسی اقتصادی / تحریم اقتصادی ایران / برجام / سیدحامد ترابی
پارادایم اقتصادی دولت همچنان وابسته به برجام است/ لزوم ایجاد ساختارهای ضدتحریمی
کارشناس دیپلماسی اقتصادی با بیان اینکه پارادایم اقتصادی دولت علیرغم خروج امریکا از برجام همچنان وابسته به برجام است،گفت:دولت باید برای اقتصاد کشور مستقل از برجام برنامه ریزی و هدف گذاری کند.

۱۳۹۹/۰۸/۰۵ / عراق / روزنامه کیهان
کیهان:مرجعیت عراق داشت عصبانی می شد،بنابراین توصیه کرد بدلیل شرایط کرونا و حضور داعش،زودتر نخست وزیر انتخاب شود!
کیهان در مقاله ای در باره رویدادهای عراق و خروج امریکا از این کشور نوشت: الکاظمی و دولتش مشخصا در برابر تحولات میدانی که در جهت خروج آمریکاییها از عراق بر طبق مصوبه پارلمان است، مقاومت میکنند. ولی در نهایت آنچه مسیر آینده را مشخص میکند نه لابیهای سیاسی کاظمی و آمریکاییها که واقعیات صحنه و میزان تاب آوری آمریکاییها در برابر ضربات مهلک گروههای مقاومت عراقی است. مسائل اما چنین بسیط و خطی نیست، بلکه به مراتب پیچیده و پرابهام است.

۱۳۹۹/۰۸/۰۱
پوتین: سلاح های جدید روسیه در پاسخ به خروج امریکا از پیمان استارت نو است
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفت، به لطف جدیدترین سلاح ها، امنیت روسیه به توافق "استارت نو" وابسته نیست و روسیه از نبود آن صدمه نخواهد دید.

۱۳۹۹/۰۷/۳۰
70 صادرکننده بدحساب، کارتنخواب بودهاند!
عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی در اظهاراتی درباره صادرکنندگانی که ارز دولتی خود را بازنگرداندهاند، گفت: «بررسیها نشان داد که ۷۰ نفر از این افراد کارتنخواب بودهاند و با استفاده از کارتهای بازرگانی یکبار مصرف این صادرات انجام شده است.» به گفته وی اسامی ۲۵۰ صادرکننده بدحساب که حتی یک دلار ارز به کشور بازنگرداندهاند به قوه قضاییه تحویل شده است. همتی در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی افزود: «ما حتی تلاش کردیم افرادی که بخشی از ارز خود را بازگرداندهاند نیز به این قوه معرفی نشوند. من حتی در صحبت با رییس قوه قضاییه اعلام کردم که بانک مرکزی علاقهای به این کار ندارد، اما باید نسبت به رفع تعهد ارزی اقدام شود.» رییس …

۱۳۹۹/۰۷/۲۰ / ایران و امریکا / بازگشت امریکا به برجام / خروج امریکا از برجام / جو بایدن / انتخابات ریاست جمهوری امریکا / توافق هسته ای / برجام
بایدن باید به حرف کسی گوش ندهد و فورا به برجام برگردد
بایدن باید در برابر پیشنهاد برخی از مشاورانش که می گویند پیش از بازگشت به برجام باید از ایران امتیازات تازه ای گرفت، مقاومت کند. این پیشنهاد، هرچند وسوسه انگیز است اما بدفهمی بنیادینی از شرایط دارد. این آمریکا بود که در وهله اول، برجام را نقض کرد و این آمریکاست که اکنون منزوی است، نه ایران.

۱۳۹۹/۰۷/۱۹ / ایران و امریکا / اعمال فشار حداکثری علیه ایران / پرونده هسته ای ایران / خروج امریکا از برجام / دونالد ترامپ / تلاش ترامپ برای رژیم چنج / جو بایدن / بازگشت امریکا به برجام / کاهش تعهدات هسته ای ایران
آقای ترامپ هر کاری کنی جمهوری اسلامی جایی نمی رود
هرکس که رئیس جمهوری آمریکا شود، با این واقعیت روبه روست که جمهوری اسلامی هرچقدر هم که با تحریم و ناخشنودی های داخلی ضعیف شود، جایی نمی رود. سیاستی که تنها بر آرزومندی های اسرائیلی ها و اعراب سنی استوار باشد، لاجرم "مقاومت" ناپایدارساز بیشتری را از جانب ایران و شرکایش بر می انگیزد و آسیب بیشتری به منافع آمریکا، دوستانش و جامعه بین المللی وارد می کند.

۱۳۹۹/۰۷/۱۹ / ایران و اسرائیل / پرونده هسته ای ایران / برجام / خروج امریکا از برجام / دونالد ترامپ / بنیامین نتانیاهو / اسرائیل
نتانیاهو، بزرگترین بازنده در کارزار هسته ای ایران
در واقع این نتانیاهو بود که با کشیدن یک خط قرمز در تصویری که در سخنرانی سازمان ملل نشان داد، به آمریکا علامت داد که اسرائیل تا چه سطحی از غنی سازی ایران را می پذیرد. پس شگفت آور نیست که همین خط قرمز، راه خودش را به بسته بزرگ امتیازات واشنگتن به تهران در برجام باز کرد؛ همان توافقی که نتانیاهو سال هاست از آن انتقاد می کند. دیپلماسی عمومی که دربردارنده سخنرانی ها و مصاحبه های مطبوعاتی با تکیه بر یافته های خیره کننده اطلاعاتی است، نمی تواند جایگزین کارزارهای متمرکز دیپلماتیک پنهان و آشکار نزدِ کشورهای صاحب نفوذ باشد که با تلاشی مصمم برای برساختن توانمندی هایی همراه می شود که به ما اجازه می دهد در صورت ضرورت قطعی، خودمان مشکل را چاره کنیم.

۱۳۹۹/۰۷/۰۹ / برجام / ایران و امریکا / مکانیسم ماشه / پایان تحریم تسلیحاتی ایران / خروج امریکا از برجام / خروج از برجام / ایران و اروپا / ایران و روسیه / ایران و چین
زنده باد برجام نیمه جان
غلامرضا مصدق در یادداشتی می نویسد: در یک ماه گذشته برجام نیمه جان دو شکست سنگین و تاریخی را به تنها ابرقدرت دنیا تحمیل کرد. اول ناکام شدن آمریکا در رای گیری شورای امنیت برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که فقط یک کشور کوچک با او همراه شد و دومی درخواست برای فعال کردن ماشه بازگشت تحریم های شورای امنیت که این بار حتی آن کشور کوچک هم با او همراهی نکرد.

۱۳۹۹/۰۷/۰۶
تلاش برای خروج امریکا وظیفه هر کشوری است که امریکاییها در آن حضور دارند
حسن روحانی روز شنبه در دیدار «فواد حسین» وزیر امور خارجه عراق با بیان اینکه امروز هم وحدت شیعیان و تعامل بین گروههای مختلف اعم از شیعه، سنی و کرد در این کشور را یک اصل مهم تلقی میکنیم، خاطرنشان کرد: برای کمک به وحدت و انسجام عراق در کنار دولت و مردم این کشور هستیم.رییسجمهور در ادامه با بیان اینکه ما همیشه نظر خود را به صورت واضح و آشکار در مواضع سیاسی خودمان اعلام کردهایم، تاکید کرد: حضور نیروهای مسلح امریکا در منطقه چه در عراق، چه افغانستان و چه کشورهای جنوبی خلیجفارس را به ضرر امنیت و ثبات منطقه میدانیم.روحانی با تاکید بر اینکه تلاش برای خروج امریکا در منطقه نه وظیفه ما، بلکه وظیفه هر کشوری است که امریکاییها در آن حضور دارند، اظهار …

۱۳۹۹/۰۷/۰۵ / برجام / روزنامه های کشور / سخن روز مطبوعات
همه خسارت خروج امریکا از برجام یعنی چقدر؟!/ جنگ داخلی در کمین آمریکا
کمتر از دو ماه مانده تا انتخابات امریکا، فشارهای غرب بر ایران-همگی با مفهومسازی از برجام- هر روز با خبر تازهای به روز میشود.

۱۳۹۹/۰۶/۳۱ / بازی / چین / خاورمیانه / شورای امنیت / ملت ایران
بازندگی در بازی باخت - باخت
سیاست خروج امریکا از برجام، آغاز یک بازی باخت-باخت بود. بالطبع در نتیجه شروع چنین سیاستی همه طرفهای بازیگر آسیب دیدهاند و میتوان گفت که طرفهای اصلی برجام بر اثر اجرای این سیاستها شکست خوردند.

۱۳۹۹/۰۶/۳۱
ماشه امریکایی علیه ایران یا...
دولت ایالاتمتحده در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ نظم حقوق بینالملل را با اختلالات جدی مواجه کرده است. ایالاتمتحده ترامپ حقوق بینالملل را برای رسیدن به رویای رهبری واحد جهان منطبق با اهداف خود نمیبیند. حقوق بینالملل همیشه تحتتاثیر نظام قدرت بینالملل است، اما همین حقوق بینالملل را نیز مقهور قدرت، دولت ترامپ برنمیتابد. آنها همهاش را میخواهند. امریکا در طول چهار سال گذشته از چندین معاهده بینالمللی خارج شده یا رفتارهای عجیب غیرحقوقی یا غیردیپلماتیک داشته است. دولت ترامپ در چهار سال گذشته از پیمان تجاری اقیانوس آرام، توافق اقلیمی پاریس، قرارداد تجارت آزاد امریکای شمالی (نفتا)، پیمان مهاجرتی سازمان ملل (پیمان نیویورک) …

۱۳۹۹/۰۶/۳۰ / اینستکس / ایران و اروپا / برجام / خروج امریکا از برجام / حفظ برجام / سازوکار ویژه اروپاییها برای حفظ برجام
اینستکس، ابزار وقتکشی هدفمند اروپاییها در برجام
جاوید منتظران در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: قریب به یک سال و نیم از راهاندازی سازوکارمالی اینستکس میگذرد، اما کارآمدی این سازوکار تاکنون برای ایران رضایتبخش نبوده است، تا جایی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنانی پیرامون ابداع این سازوکارمالی توسط اروپاییها، آن را یکچیز مضر و غلطی خواند که اروپاییها همان را هم انجام ندادند.

۱۳۹۹/۰۶/۲۶ / ارز / دلار / رشد / سهام / مسکن
پیشتازی رشد سهام و دلار در کوتاهمدت
از اسفند 95 و قبل از زمزمه خروج امریکا از برجام و تحریمهای فعلی، تا پایان مرداد 99 یعنی حدود 4 سال و نیم اخیر،

۱۳۹۹/۰۶/۲۴
ایران و امریکا؛ این هفته در آوردگاه لاهه
جدال ایران و ایالات متحده امریکا از وین تا واشنگتن و از نیویورک تا لاهه ادامه دارد. دونالد ترامپ، رییسجمهور ایالات متحده 4 سال نخست حضور در کاخ سفید را با تشدید فشارها علیه ایران در حوزههای نظامی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی گذراند و اکنون کمتر از دو ماه مانده تا انتخابات ریاستجمهوری وعده توافق با ایران در چند هفته نخست پس از پیروزی را میدهد. خروج ایالات متحده امریکا از توافق هستهای با ایران در ماه مه سال 2018 نه تنها به مسیر نوپای کاهش تنش میان تهران و واشنگتن آن هم پس از 4 دهه خصومت پایان داد بلکه زنجیرهای از تحولات جدید را هم رقم زد. در حالی که قرار بود با برجام، زنجیرهای تحریم از پای اقتصاد ایران باز شده و رابطه سیاسی و اقتصادی ایران با جامعه جهانی وارد فاز …

۱۳۹۹/۰۶/۱۹
ترامپ یا بایدن، کدام برای ایران بهتر است
در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده امریکا این سوال مهم وجود دارد که انتخاب کدامیک از نامزدهای جمهوریخواه یا دموکرات، به نفع ایران خواهد بود. آنچه در این بحثها تاثیرگذار است، رفتار دولتهای دو حزب حاکم در دو دوره گذشته است. در دوره اوباما از حزب دموکرات، ایران بهترین نتیجه را طی مذاکرات با کشورهای موسوم به 1+5 (شامل امریکا) گرفت و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و قطعنامه 2231، به دست آمد. آنچه منجر به اجرایی شدن این توافقنامه شد، مشارکت جدی دولت امریکا در مذاکرات و توافقات ذیل آن بود. شایان ذکر است که ایران در سالهای 1383 با سه کشور اروپایی و 1389 با ترکیه و برزیل هم به توافقاتی رسیده بود، ولی عدم مشارکت امریکا، مانع از اجرایی شدن آنها شد. پیروزی دونالد …

۱۳۹۹/۰۶/۱۴ / ایران و امریکا / ایران و عربستان / خاورمیانه / خروج امریکا از خاورمیانه / ایران و اسرائیل / امنیت منطقه
الآن وقت مذاکره با ایران است، امریکا باز هم فرصت از دست ندهد
ولی نصر در یادداشتی می نویسد: . به نظر می رسد که هم ایران و هم عربستان سعودی، رغبت دارند که جنگ یمن پایان یابد. تهران همچنین برخی از نیروهایش را از سوریه عقب کشیده و همینطور در عراق هم پا پس گذاشته و حتی از نخست وزیری حمایت کرده که دلخواه ایالات متحده است. شرایط برای یک دیپلماسی فراهم شده که تنش های منطقه را کاهش دهد و ثبات را به پیش برد. آمریکا باید قدر این لحظه را بداند یا اینکه این بار هم می خواهد یک فرصت نادر و حیاتی را هدر دهد.

۱۳۹۹/۰۶/۱۳
برجام مغاک خاک و خون
سیدحسین آقاسیدمرتضی| یک قرارداد بینالمللی برای تدوین و وقوع، همکاری همه جانبه قدرتهای جهانی را میطلبد و برپایی نشستهایی در این زمینه برای رسیدن به یک توافق بینالمللی یک افتخار دیپلماتیک برای یک کشور است که موفق شده جهان را به سمت خود جلب و مطالبات خود را در زمینه منافع ملی خود مطرح کند. از طرفی قانع کردن ابرقدرتهای جهان در راستای همکاریهای بینالمللی نیز یکی دیگر از دستاوردهای دیپلماسی در چارچوب موازنه منفی است به خصوص در زمانی که نگاه کشورهای خارجی به ما با توجه به قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل بسیار خدشهدار شده بود، تلاش برای دستیابی به یک توافق و در نهایت امضای برجام توانست نام ایران را از مسائل غیرواقعی …

۱۳۹۹/۰۶/۱۳
بررسی تاثیرات برجام بر اقتصاد ایران
یک قرارداد بینالمللی برای تدوین و وقوع، همکاری همهجانبه قدرتهای جهانی را میطلبد و برپایی نشستهایی در این زمینه برای رسیدن به یک توافق بینالمللی یک افتخار دیپلماتیک برای یک کشور است که موفق شده جهان را به سمت خود جلب و مطالبات خود را در زمینه منافع ملی خود مطرح کند. از طرفی قانع کردن ابرقدرتهای جهان در راستای همکاریهای بینالمللی نیز یکی دیگر از دستاوردهای دیپلماسی در چارچوب موازنه منفی است مخصوصا در زمانی که نگاه کشورهای خارجی به ما با توجه به قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل بسیار خدشهدار شده بود تلاش برای دستیابی به یک توافق و در نهایت امضای برجام توانست نام ایران را از مسائل غیرواقعی که جهانیان آن را باور کرده بودند …

۱۳۹۹/۰۶/۱۱
تنها راه خروج امریکا از خاورمیانه گذر از میان آن است
(توضیح اعتماد: انتشار این مطلب به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا برای آشنایی مخاطب ایرانی با نگاه کارشناسان و تحلیلگران غربی منتشر شده است) ایالات متحده امریکا مدتهاست مقابله با نفوذ ایران را به محور تلاشهای خود در منطقه خاورمیانه تبدیل کرده است. چه زمانی که قرار است، نیروی نظامی به منطقه اعزام شود و چه وقتی صحبت از مذاکرات دیپلماتیک به میان میآید، مقابله با ایران هدف اصلی امریکاست اما تاکنون این کشور نتوانسته جلوی نفوذ ایران را بگیرد. از سال 2018 دولت دونالد ترامپ، رییسجمهور امریکا از توافق هستهای با ایران خارج شده و فشار حداکثری بر این کشور اعمال کرده است. واشنگتن حتی برای مقابله با ایران 20 هزار نیروی اضافه به منطقه اعزام کرده است. با این حال تهدیدی …

۱۳۹۹/۰۶/۰۵ / مکانیسم ماشه / ایران و امریکا / بازگشت تحریم ها / ایران و اروپا / شکست امریکا / خروج امریکا از برجام
ردّ توجیهات حقوقی آمریکا در خصوص امکان استفاده از مکانیسم ماشه
جاوید منتظران در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تصمیم رسمی خروج آمریکا از برجام توسط رئیسجمهوری این کشور و اعاده تحریمهای یکجانبه علیه ایران و عدم شرکت آمریکا در جلسات کمیسیون مشترک برجام، خروج این کشور را از این توافقنامه بینالمللی مسجل کرده، براین اساس گفته میشود که هیچ مبنای حقوقی برای ادعای آمریکا در خصوص اینکه هنوز جزئی از برجام است و میتواند به مفاد آن رجوع و استناد کند، وجود ندارد. بنابراین و به استناد نقضهای آشکار برجام از سوی دولت ترامپ، ایالاتمتحده نمیتواند خود را جزئی از توافقنامه برجام بخواند و از مکانیسم ماشه برای برگرداندن تحریمها علیه ایران استفاده کند.

۱۳۹۹/۰۶/۰۳
َمیلان* و خشم
1- در یادداشت مورخ ۲۰ خرداد ۱۳۹۹، ضمن تشریح برنامه امریکا برای جلوگیری از لغو محدودیتهای تسلیحاتی ایران به موجب برجام، بیان کردیم که از منظر حقوقی، امریکا نه میتواند محدودیتهای تسلیحاتی را تمدید و نه حق دارد درخواست اسنپبک کند. امریکا اما همان برنامه را اجرا و در مرحله اول قطعنامهای برای تمدید محدودیتهای تسلیحاتی ارایه کرد، این قطعنامه تنها دو رای مثبت (با احتساب رای خود امریکا) گرفت و برای رد آن حتی نیازی به وتوی روسیه و چین هم نشد. در مرحله دوم امریکا در تاریخ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ ضمن مکاتبهای با رییس شورای امنیت، با شمردن اقدامات جبرانی ایران در کاهش تعهدات هستهای و معرفی آنها به عنوان «عدم اجرای قابل توجه تعهدات (significant non-performance) …

۱۳۹۹/۰۶/۰۱
امریکا و «مکانیسم ماشه»
ایالات متحده امریکا سرانجام طی نامهای به رییس دورهای شورای امنیت به تاریخ پنجشنبه 30 مرداد (20 آگوست) روند موسوم به «مکانیسم ماشه» برای اعاده قطعنامههای لغو شده سازمان ملل علیه ایران را فعال کرد. در این نامه با استناد به بندهای 11 و 12 قطعنامه 2231 ادعا شده که ایران تعهدات برجامی خود را به نحوی عمده نقض کرده و نظر به اینکه در بند 10 از امریکا به عنوان «شرکتکننده در برجام» اسم برده شده بدین وسیله امریکا اقدام به فعال کردن روند بازگشت تحریمها میکند. در نامه موارد نقض برجام از نظر امریکا فهرست شده است؛ مواردی که سابقه همه آنها به بیش از یک سال بعد از خروج امریکا از برجام برمیگردد و در حکم «اقدامات جبرانی» در واکنش به نقض …

۱۳۹۹/۰۶/۰۱ / ایالات متحده / ایران / دولت / شورای امنیت / نیویورک
شلیک به مشروعیت شورای امنیت
دولت ایالات متحده امریکا در ادامه کارشکنیهای بینالمللی خود علیه ایران، بامداد جمعه، تلاش خود برای فعال کردن مکانیزم ماشه را آغاز کرد. تلاشی که با توجه به خروج امریکا از برجام،

۱۳۹۹/۰۵/۲۳ / ایران و امریکا / انتخابات ریاست جمهوری امریکا / جو بایدن / دونالد ترامپ / خروج امریکا از برجام / بازگشت امریکا به برجام
چشمک زدن دموکراتها و نگرانی ایرانیها
تا زمان اعلام نتایج انتخابات آمریکا، هم ایران و هم آمریکا به ترسیم مرزهای رویارویی و حرکت در لبه پرتگاه ادامه خواهند داد. دولت ترامپ در توسل به هرگونه اعمال فشار برای مجبور کردن نظام ایران به نشستن پشت میز مذاکره بدون هیچ پیش شرطی، تردید نخواهد کرد.

۱۳۹۹/۰۵/۲۳
پیشبینی شکست واشنگتن
دو سال و سه ماه پیش، مورخ 22 اردیبهشت 1397، درست پس از خروج امریکا از برجام، در یادداشتی با عنوان «مسوولیت بینالمللی امریکا» در صفحه نخست «اعتماد» نوشتم «الان زمان انزوای امریکا، اسراییل و سعودی فرارسیده ... دنیا مصمم است کاری کند ... هوشیاری، آگاهی و مسوولیتپذیری ما میتواند امریکا را به زانو درآورد.» دونالد ترامپ، رییسجمهور ایالاتمتحده امریکا با تصمیم به خروج از برجام، اقدامی کردند که متوجه پیامدهای آن نبودند. پیامد این تصمیم را در 27 ماه گذشته بهعینه شاهد بودیم. در موضوع برجام امریکا تنها بود، غیر از اسراییل، امارات متحده عربی و عربستانسعودی، هیچ کشوری حاضر به تایید اقدام امریکا نشده است. حتی درون امریکا هم در مورد …

۱۳۹۹/۰۵/۲۱ / حماس
برگزاری همایش خروج آمریکا از منطقه با سخنرانی شیخ عیسی قاسم و فرزند شهید مغنیه
همایش بین المللی خروج امریکا از منطقه با سخنرانی رهبر نهضت اسلامی بحرین و با حضور فرماندهان مقاومت برگزار می شود.

۱۳۹۹/۰۵/۲۱ / ایران و اروپا / اتحادیه اروپا / ایران و اتحادیه اروپا / خروج امریکا از برجام / دونالد ترامپ / ایران و اروپا و امریکا
فرار از تعهد و فزونی توقعات اروپا
علی بمان اقبالی زارچ در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: موضوع مهمتر اینکه اروپا بجای تلاش برای اجرای توافقات و اسناد امضاء شده و تعهدات پیش بینی شده در برجام، با طرح توقعات غیرقانونی جدید و خارج از تعهدات توافقی ضربه مهلک دیگری به پیکر نیمه جان برجام زد و سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان با ارائه پیش نویس قطعنامه ای به شورای دوره ای آژانس بین المللی انرژی اتمی از طرفی بار دیگر بدعهدی خود را در روابط با جمهوری اسلامی ایران به نمایش گذاشتند و از سوی دیگر مهر تاییدی بر تداوم دنباله روی غیرمتعارف از سیاست های یک جانبه گرایانه آمریکا و اعمال فشار غیر قانونی و ناعادلانه بر کشورهای رقیب زدند.

۱۳۹۹/۰۵/۱۹ / سلسله یادداشت های جدید سرکیس نعوم / ایران و امریکا / ایران و سوریه / ایران و اسرائیل / ایران و روسیه / خاورمیانه / عقب نشینی امریکا از خاورمیانه
امریکا می خواهد از خاورمیانه برود و آن را با NGO ها اداره کند
خروج امریکا از خاورمیانه یعنی این که توجهش به محیط پیرامونی خود یعنی امریکای جنوبی و لاتین و مناطق دیگری از جهان بیشتر خواهد شد، البته به خاورمیانه توجه خواهد کرد اما از راه ها و ابزارهای دیگر. البته برای امریکا ابزار کار در این کشورها مثل عراق و لبنان و مصر و جاهای دیگر زیاد است، دشمنانش آن را دخالت می نامند از جمله فعالیت NGO ها را.

۱۳۹۹/۰۵/۱۵ / ایران و اروپا / مراودات تجاری ایران و اروپا / اتحادیه اروپا / خروج امریکا از برجام / تحریم ایران
مروری بر مبادلات پر نوسان اقتصادی ایران و اروپا
عی بمان اقبالی زارچ در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در عین حال که توجه اروپا به ایران در بعد اقتصادی بر دو محور اساسی بازار مصرف و تامین انرژی متمرکز است؛ ایران در کل تجارت خارجی اروپا سهمی کمتر از نیم درصد دارد و در طول ۴ دهه گذشته روابط تجاری ایران و اتحادیه اروپا با نوسانات زیادی همراه بوده است. البته در مورد دیگر شرکای تجاری ایران نیز وضعیت عمدتاً مشابه اروپاست.

۱۳۹۹/۰۵/۱۲ / ایران و امریکا / ایران و اسرائیل / ایران و اسرائیل و امریکا / خروج امریکا از برجام / جو بایدن / دونالد ترامپ
جنگ غیرواقعی ایران و اسرائیل
ترامپ بر این باور است که اگر بتواند ایران و کشورهای مانند آن را پشت میز مذاکره بکشاند، می تواند معامله بزرگی با آنها بکند ولی تیم مشاوران او با چنین سناریوی دشواری موافق نیستند.

۱۳۹۹/۰۵/۱۲
اخلال در نظام اقتصادی
۲٠ مرداد ماه مصادف با دومین سالگرد استیذان رییس قوه قضاییه از مقام معظم رهبری برای تشکیل دادگاههای ویژه جهت رسیدگی به پروندههای اخلال در نظام اقتصادی است. این تقاضا در پی خروج امریکا از برجام و به هم ریختگی در فضای اقتصادی کشور ارایه شد و انتظار میرفت صرفا شامل چنین پروندههایی شود اما مقامات وقت قوه با تدوین آییننامه اجرایی، دامنه شمول این استیذان را گسترش داده و شامل کلیه پروندههای قضایی که قبلا هم با موضوع اخلال در نظام اقتصادی در قوه تشکیل و در حال رسیدگی بود، کردند. درصدد نقد و تحلیل میزان موفقیت این طرح نیستم اما لااقل میتوان یادآور شد که با وجود تاکید مقام معظم رهبری در متن حکمشان بر دقت و اتقان احکام و رسیدگی عادلانه، عملا شاهد بودیم …

۱۳۹۹/۰۵/۱۱ / دونالد ترامپ / ایالات متحده امریکا / خاورمیانه / کشورهای عربی / ایران و امریکا / خروج امریکا از برجام
واکاوی الگوی شلخته سیاست خارجی دولت ترامپ و پیامدهای آن برای ایران
رضا رسالت در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در شرایط کنونی، تحلیل سیاست خارجی ایالات متحده امریکا در قیاس با گذشته، با پیچیدگی ها و عدم قطعیت های بیشتری همراه است. دولت این کشور به رهبری دونالد ترامپ با شعارهای ضدنظام و تغییر وضعیت موجود، قدرت را در دست گرفته و تلاش کرده است تا با برهم زدن رویه های سنتی دولت های گذشته در امریکا، رویکرد تازه ای را در ارتباط با موضوعات داخلی و خارجی اتخاذ کند. آنچه در این میان مشخص است اینکه، دولت کنونی امریکا تاکنون فاقد یک الگوی سیاست خارجی مشخص و منسجم بوده است، که همین امر تحلیل رفتارهای خارجی این کشور را با پیچیدگی بیشتری همراه می کند.

۱۳۹۹/۰۵/۰۴ / ایران و چین / ایران و امریکا / ایران و چین و امریکا / سند همکاری ایران و چین / سند همکاری 25 ساله ایران و چین / برجام / خروج امریکا از برجام
سرگردانی سیاستگذاری ایرانی: از افسانه برجام تا توافق چینی!
اسلام ذوالقدرپور در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: بر خلاف بسیاری اظهارنظرها پیرامون معایب و مزایای مطلق و بیسابقه توافق راهبردی ایران و چین که حتی برخی به اشتباه آن را ترکمنچای دوم نام نهادهاند، شاید این توافق را بتوان یک تاکتیک سیاستگذاران خارجی ایران برای کاهش فشار تحریمهای آمریکا برشمرد، اما به صراحت باید گفت که توافق راهبردی ایران و چین تنها گزینه و سیاست مناسب برای خروج از بحران کنونی ایران نیست و سیاستگذاران ارشد ایرانی باید از سیاستگذاری خیر و شر دست بردارند و یک سیاستگذاری همهجانبه و متعامل در نظام جهانی را تدوین و اجرایی کنند تا در کنار بهرهبرداری از مزایای روابط راهبردی با چین، منافع روابط با غرب و بهخصوص آمریکا را نیز برای ایران جذب کنند.

۱۳۹۹/۰۵/۰۴ / ایجاد مزاحمت برای هواپیمای ایران / ایران و اسراییل / دبیر مجمع تشخیص مصلحت / محسن رضایی
محسن رضایی در واکنش به ایجاد مزاحمت برای هواپیمای ایران: هیچ اقدامی بی پاسخ نمیماند، چه آمریکا باشد چه رژیم صهیونیستی
شفقنا- دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بر خروج امریکا از منطقه تاکید کرد. محسن رضایی با انتشار توییتی، با استفاده از هشتگ اخراج امریکا از منطقه در واکنش به ایجاد مزاحمت برای هواپیمای مسافربری ماهان نوشت: هیچ اقدامی بی پاسخ نمیماند، چه...

۱۳۹۹/۰۵/۰۴ / محسن رضایی / ایران و آمریکا / رژیم صهیونیستی اسرائیل / جنگنده
خط و نشان توئیتری محسن رضایی برای آمریکا و اسرائیل
ایسنا نوشت: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بر خروج امریکا از منطقه تاکید کرد.

۱۳۹۹/۰۵/۰۴ / تعرض جنگنده آمریکایی به هواپیمای مسافربری ماهان / هواپیمای مسافربری ماهان
اقدام آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه بیپاسخ نمیماند
ایلنا: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بر خروج امریکا از منطقه تاکید کرد.

۱۳۹۹/۰۵/۰۴ / تعرض به هواپیمای ماهان / محسن رضایی / دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام / خروج آمریکا از منطقه
واکنش رضایی به مزاحمت جنگندههای آمریکایی برای هواپیمای مسافربری ایرانی
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بر خروج امریکا از منطقه تاکید کرد.

۱۳۹۹/۰۴/۲۹
اروپا و تحریم نورد استریم
کشورهای اروپایی که در پی خروج امریکا از پرونده هستهای ایران گفتاردرمانی پیشه کردند و اجازه دادند که امریکا با استفاده از ابزار تحریم سیاستهای خود را پیش ببرد، اکنون در شرایطی قرار گرفتهاند که سلاح تحریمها علیه خودشان مورد استفاده قرار گرفته و آنها باید با آن مقابله کنند. دونالد ترامپ از زمان آغاز به کار به عنوان رییسجمهور ایالات متحده، رویکرد متفاوتی را نسبت به متحدان اروپایی این کشور در پیش گرفت و همانطورکه در طول رقابتهای انتخاباتی سال 2016 وعده داده بود، شعار «اول امریکا» را سرلوحه خود قرار داد. او در همین راستا در پی سهمخواهی از کشورهای اروپایی برآمد و به آنها اعلام کرد به همان اندازه که ایالات متحده در تامین امنیت اروپا نقش دارد، …

۱۳۹۹/۰۴/۲۸ / ایران و کره جنوبی / کره جنوبی / بلوکه شدن اموال ایران / ایران و امریکا / امریکا و کره جنوبی / تحریم ایران / خروج امریکا از برجام
بالا کشیدن ۹ میلیارد دلار اموال ایران!
هادی محمدی می نویسد: دو سال است که میلیاردها دلار از اموال ۸۴ میلیون ایرانی را در سخت ترین شرایط ممکن بلوکه کرده و هر روز به بهانه های واهی و غیرقانونی در پس دادن پول ایرانی ها به خودشان، بازی درمی آورد.

۱۳۹۹/۰۴/۲۶ / خروج امریکا از برجام / برجام / اتحادیه اروپا
اروپایی ها خروج امریکا از برجام را به هیچ وجه جبران نکردند
سعید محمدی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: اتحادیه اروپا به عنوان بخشی از این توافق بنا به سیاست کجدار و مریز با بی عملی، صرفا به حمایت شفاهی و یا ایفای نقش به روی کاغذ از برجام و دستاوردهای آن اکتفا کرد، اما عملا ضمن تسلیم در برابر تروریسم اقتصادی نامشروع دونالد ترامپ که با عنوان ناقض توافقات بین المللی و همدستی با ویروس کرونا مشهور است، از انجام تکالیف و مسئولیت های خود در پنج سال گذشته شانه خالی کرده است.

۱۳۹۹/۰۴/۲۵
غیرمنصفانه علیه برجام
هزار و ۸۲۸ روز از آن روزی که جمهوری اسلامی و ۶ قدرت جهانی در وین به «برنامه جامع اقدام مشترک» رسیدند تا بالاخره پس از چندین سال پرونده هستهای ایران و تحریمهای ناشی از آن حل و فصل شود، میگذرد. توافقی که برای شکلگیری آن، ۲۰ ماه مذاکره فشرده صورت گرفت اما درنهایت بهطور تام و تمام تنها ۳ سال دوام آورد و با خروج امریکا از این توافقنامه بینالمللی همه چیز تغییر کرد. خروج ایالات متحده از این توافق که همه قدرتهای جهانی بر سر آن به توافق رسیدند، نهتنها تندروهای امریکایی و اسراییلی را خشنود کرد، بلکه تندورهای تهران هم با چوب «این مذاکرات از ابتدا هم بیحاصل بود» دولت را نواختند. از همین روی یک روز پس از سالگرد توافق هستهای …

۱۳۹۹/۰۴/۲۲
منافع ملی، شرق و غرب ندارد
انتشار خبر قرارداد استراتژیک 25 ساله ایران و چین حرف و حدیثهای بسیاری را در فضای سیاسی و عمومی کشور به دنبال داشته و همه نیروهای سیاسی داخل و خارج را به تکاپو انداخته تا در له یا علیه آن موضعگیری کنند. موضعگیریهای مخالفان و موافقان در حالی است که هنوز از جزییات این قرارداد خبری نیست؛ اما بر اساس داغ شدن خبر قرارداد در فضای سیاسی و شبکههای اجتماعی بدون اطلاع از جزییات این تفاهمنامه راهبردی میتوان به اهمیت آن پی برد. تولید و توزیع اتهاماتی همچون کشورفروشی، گدایی، قرارداد ترکمانچای، مستعمره چین شدن و... در فضای مجازی همگی حکایت از آن دارد که اتاق فکری همسو با جریان اپوزیسیون برانداز تلاش دارد تا با مهندسی جنگ روانی، حساسیت افکار عمومی را برانگیخته و آنان را در …

۱۳۹۹/۰۴/۲۱
پاسخ ترامپ به سوالی درباره خروج امریکا از ناتو
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست به سؤالی درباره خروج این کشور از ناتو پاسخ داد.

۱۳۹۹/۰۴/۱۹
خروج از سازمان جهانی بهداشت؟ | اعلان جنگ آمریکا علیه سازمانهای بینالمللی
برخی رسانههای امریکایی هشدار دادهاند که خروج امریکا از سازمان جهانی بهداشت آینده این نهاد سازمان ملل متحد را با خطر جدی روبهرو خواهد کرد و بسیاری از برنامههای آن برای پیشگیری و مقابله با بیماریها در سراسر جهان را با خطر مواجه میکند.

۱۳۹۹/۰۴/۱۷ / ایران هسته ای / ایران و امریکا / خروج امریکا از برجام / سلسله یادداشت های جدید سرکیس نعوم / توافق هسته ای
پاسخ عجیب به این که چرا امریکا به ایران هسته ای معترض است اما به پاکستان و هند و اسرائیل نیست!
«امریکا نتوانست مانع کره شمالی شود. با وجود مواضع جهانی اش با این وضعیت همزیستی کرد یا اگر مذاکرات ترامپ و کیم جونگ اون (یا عزیزش، آن طور که در برابر رسانه های جهان او را نامیده است) موفق شود خود را آماده همزیستی با آن می کند. پس چرا در آینده با ایران هسته ای همزیستی نکند؟»

۱۳۹۹/۰۴/۱۷ / برجام / خروج امریکا از برجام / ایران و امریکا / بازگشت امریکا به برجام / جو بایدن / دونالد ترامپ / انتخابات ریاست جمهوری امریکا / حزب جمهوریخواه امریکا / حزب دموکرات امریکا
چه ترامپ پیروز شود چه بایدن، کاخ سفید راحت به برجام بر نمی گردد
چنین به نظر می رسد که در صورت پیروزی بایدن اگر ویلیام برنز و سولیوان به عنوان مشاوران سیاست خارجی انتخاب شوند، امریکا به برجام باز نگردد. چه بایدن پیروز شود و چه ترامپ، کاخ سفید برای دستیابی به توافق هسته ای تازه با ایران برای مهار فعالیت های هسته ای این کشور و رفتاری که ایالات متحده و متحدان غربی اش بی ثبات کننده در منطقه می دانند تلاش خواهد کرد.

۱۳۹۹/۰۴/۱۷
واکنش جان بولتون به روز ترور سردار سلیمانی و لحظه خروج امریکا از برجام
مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در مصاحبه با یک رسانه هندی گفته خروج از برجام روز خوشحالکنندهای برای او در دوران حضورش در دولت آمریکا بوده است.

۱۳۹۹/۰۴/۱۱ / ایران و امریکا / برجام / خروج امریکا از برجام / سازمان ملل متحد / پایان تحریم تسلیحاتی ایران
ایران بر مدار عصبی ترامپ
جلال خوشچهره در یادداشتی می نویسد: نشست کنونی شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی قطعنامه ۲۲۳۱ در واقع عرصهای استکه تهران و واشنگتن آخرین بخت خود را در رودررویی دیپلماتیک با یکدیگر در جامعه بینالمللی میآزمایند. ترامپ تا نوامبر آینده (آبان۹۹) فرصت دارد که پرونده منازعهاش با برجام و نظام سیاسی ایران را به نتیجه دلخواه نزدیک کند.

۱۳۹۹/۰۴/۱۱
سایه سنگین آرامکو بر اجلاس برجامی شورای امنیت
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سهشنبه نشستی مجازی با موضوع بررسی اجرای برجام و قطعنامه 2231 برگزار کرد. در ابتدای این نشست رزماری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل ضمن ابراز تأسف از خروج امریکا از برجام خواستار بازگشت ایران به اجرای کامل تعهداتش شد. او گفت: «دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار رفع تحریمهایی شده که پاسخ ایران به بیماری کووید 19 را دشوار میکند». دیکارلو اضافه کرد: «ما همچنین از گامهایی که ایران در واکنش به خروج امریکا از برجام برداشته هم نگرانیم. در نتیجه این اقدامات، ایران از محدودههای تعیینشده در برجام در خصوص غنیسازی اورانیوم و ذخایر آب سنگین فراتر رفته است.

۱۳۹۹/۰۴/۰۵ / پیش بینی قیمت خودرو / گرانی خودرو
چهار دلیل افزایش قیمت خودرو اعلام شد
به گزارش خبرآنلاین، الهام اسمعیلی پور ماسوله درباره چرایی افزایش نرخ خودرو در بازار و اینکه برای برون رفت از شرایط موجود چه اقداماتی میتوان انجام داد، گفت: از اواخر سال ۹۶ با رسانه ای شدن زمزمه خروج امریکا، نرخ ارز در بازار آزاد با افزایش تدریجی نرخ همراه شد. این موضوع توام با انتظار افزایش قیمتها و کاهش ارزش پول ملی از یکسو موجب رشد نرخ مواد اولیه تولید خودرو نظیر فلزات و محصولات پتروشیمی و از سوی دیگر، سرریز سرمایههای سرگردان خانوار به بازار ارز و سکه جهت حفظ ارزش پول ملی شد.

۱۳۹۹/۰۴/۰۵
تهدیدسازی دروغین
ادعای وزیر خارجه و دیگر مسوولان امریکا در مورد نگرانی از انقضای تحریم تسلیحاتی علیه ایران در وهله اول اصلا یک تهدید نیست. ادعای اینکه ایران یک تهدید برای امنیت جهانی است، تبلیغ ایرانهراسی است که امریکاییها با بزرگنمایی ادعای واهی خطر ایران، تلاش میکنند سیاست خارجی خود را در منطقه و جهان پیش ببرند. در واقع امریکاییها با استفاده از تبلیغات علیه ایران و ادعای اینکه ایران تهدید برای کشورهای منطقه و جهان محسوب میشود، توانستهاند از لحاظ اقتصادی، سیاسی و نظامی امتیازات بزرگی را از برخی کشورهای منطقه و فراتر از آن برای خود جمع کنند. مساله اینجاست که اصولا خریدهای تسلیحات و کل هزینه نظامی جمهوری اسلامی ایران بسیار کمتر از کشورهای پیرامونش در منطقه محسوب …

۱۳۹۹/۰۴/۰۴
پیش از خروج امریکا از برجام در کاخ سفید چه گذشت؟
جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید که کتاب جدیدش به بمب خبری جدید علیه دونالد ترامپ، رییسجمهور این کشور تبدیل شده در بخشی از این کتاب روایت خودش را از چگونگی خروج امریکا از برجام ارایه کرده است. به گزارش فارس، روایت بولتون نشان میدهد او حتی زمانی که هنوز به سمت مشاور امنیت ملی امریکا منصوب نشده بود، در گرایش دولت این کشور به سمت خروج از توافق هستهای ایران نقش موثری ایفا کرده است. او در کتاب «اتاقی که اتفاق آنجا افتاد» اینطور روایت میکند: درباره موضوع ایران اصرار کردم که ترامپ در مسیر خروج از توافق هستهای پیش برود و توضیح دادم که چرا استفاده از زور علیه برنامه هستهای ایران میتواند تنها راهحل بادوام باشد. در ماه جولای ترامپ …

۱۳۹۹/۰۴/۰۳ / ایران و امریکا / مذاکرات ایران و امریکا / دونالد ترامپ / پیشنهاد مذاکره / خروج امریکا از برجام / برجام / سیاست اعمال فشار حداکثری ترامپ علیه ایران
آقای ترامپ هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید!
سعید محمدی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترامپ بر ادامه مسیر عدم التزام به رعایت آداب دیپلماسی برای ایجاد فضای لازم در جهت انجام مذاکره و توافق سیاسی اصرار دارد، چرا که پیش از این که او یک رئیس جمهور باشد، فردی تاجر، افراطی و نابردبار است. تاجری که با دست یافتن به میز ریاست جمهوری آمریکا و دسترسی به قدرتی وسوسه کننده، روش چانه زنی بازاری، تهدید و شانتاژ به سبک کُشتی کج را برای تنظیم روابط خارجی خود انتخاب می کند.

۱۳۹۹/۰۴/۰۱ / ایران و امریکا / سلسله یادداشت های جدید سرکیس نعوم / برجام / خروج امریکا از برجام
ترامپ مثل رئیس جمهور یک کشور ابرقدرت رفتار نمی کند
یک کشور ابرقدرت باید سیاست هایش هم خاص یک کشور ابرقدرت باشد. مثلا ترکیه نیاز به موشک های پاتریوت دارد تا نگذارد سوریه دوباره ادلب را پس بگیرد. ترامپ به او نمی دهد و این باعث می شود که او به آغوش روسیه هل داده شود.

۱۳۹۹/۰۳/۱۰ / ایران و امریکا / عدم تمدید تحریم های هسته ای / مایک پمپئو / خروج امریکا از برجام / پلوتونیوم / تولید پلوتونیوم / رآکتور اراک
راز هسته ای صالحی که عاملان تحریم را کیش و مات می کند
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در بهمن ۹۷ درباره روش ایران برای سیمان ریختن در لوله های «کالاندریا»ی رآکتور اراک، برای نخستین بار از یک راز سرپوشیده در اجرای برجام پرده برداشته بود که به گفته او «فقط یک نفر دیگر» یعنی رهبر معظم انقلاب از آن اطلاع داشته است: «ما مشابه این لوله ها را هم خریداری کرده بودیم. اما من آن زمان نمی توانستم این را اعلام کنم. این موضوع را فقط یک نفر در ایران می دانستند که بالاترین مقام ارشد نظام هستند و کس دیگری نمی دانست... در این زمینه ما یک سری لوله هایی به قطر ۲-۳ سانتیمتر و با طول ۳-۴ متر خریداری کردیم. (دربرجام) گفته شد که در لوله های کالاندریای اراک سیمان ریخته شود و ما هم پذیرفتیم اما دیگر اعلام نکردیم که مشابه این لوله ها را هم داریم چرا که اگر …

۱۳۹۹/۰۳/۱۰
شلیک برای نابودی برجام
دونالد ترامپ، رییسجمهور ایالات متحده امریکا ناامید از نتایج سیاست فشار حداکثری بر ایران در ماههای منتهی به انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده از آخرین تیرها برای خلاص شدن از دست توافق هستهای با ایران استفاده میکند. دو سال و نیم از کنارهگیری دولت ترامپ از توافق هستهای با کشورمان (برجام) میگذرد. فرض اولیه تیم ترامپ این بود که با خروج امریکا از برجام و بازگشت تحریمهای هستهای، ایران نیز ترک این توافق را به ماندن در آن ترجیح میدهد. وزارتخانههای خارجه و خزانهداری ایالات متحده برای رسیدن به این هدف تیمی متشکل از 500 نفر را برای بستن تمام منافذ اقتصادی ایران به کار گرفتند که در نتیجه آن امکان فروش نفت ایران به نزدیک صفر رسید، …

۱۳۹۹/۰۳/۰۶
آسمانهای باز
اعلام خروج امریکا از معاهده آسمانهای باز (OPEN SKIES) که دلیلش را تخلف روسیه از این معاهده اعلام کرده است، یکبار دیگر نگرانیهایی را در جامعه بینالمللی و به ویژه در اروپا درپیداشت. این معاهده توافقنامهای میان 34 کشور جهان است که درخصوص اجازه پرواز هواپیماهای تجسسی بر فراز مناطق کشورهای عضو این معاهده است. این قرارداد، اجازه نظارت پروازها بین سرزمینهای یکدیگر و اجازه جاسوسی را با توافق طرفین میدهد. معاهدهای که برای ایجاد درکی متقابل و اطمینان به کشورهای امضاکننده درخصوص همه تحرکات و فعالیتهای نظامی که ممکن است سبب نگرانی آنها شود، امضا شده است. معاهده آسمانهای باز یکی از مهمترین تلاشهای بینالمللی برای شفافتر …

۱۳۹۹/۰۳/۰۵ / ایالات متحده امریکا / دونالد ترامپ / معاهده آسمان های باز / ایران و امریکا / خروج امریکا از برجام
خروج آمریکا از سه گانه ,INF ,JCPOA OST و افزایش آنتروپی در نظام بینالملل
علی اسمعیلی اردکانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: با در نظر گرفتن سطح تحلیل کلان و بر خلاف نگاههای خوشبینانه که معتقدند با رفتن ترامپ از کاخ سفید، آمریکا دوباره به این معاهدات و توافقات بازخواهد گشت و همکاری امنیتی در سطح جهانی به شکل قابل قبولی پیگیری خواهد شد، معتقدم پیگیری این راهبرد تا همینجا نیز نه به دو دلیل مشخص یعنی «مساله اعتماد» و «رویه شدن اقدامات» نه تنها بر وضعیت کوتاه مدت طرفین حاضر در توافقات، بلکه بر وضعیت مناسبات امنیت بینالمللی و افزایش آنتروپی در نظام بینالملل، تاثیرات زیادی برجای خواهد گذاشت.

۱۳۹۹/۰۲/۲۸ / پایان تحریم تسلیحاتی ایران / ایران و امریکا / خروج امریکا از برجام / آن سوی خروج امریکا از برجام / ایران و اروپا / ایران و روسیه / ایران و چین
دست بسته امریکا در برابر آمادگی روسیه و چین برای فروش سلاح به ایران
نفیو تاکید می کند، من تردید ندارم که آنها (به ایران) جنگافزار خواهند فروخت و این کار را خیلی فوری انجام خواهند داد. آن تانکهایی که پمپئو دربارهشان تا این حد نگران است میتواند خیلی زود روی شناورها قرار بگیرند."

۱۳۹۹/۰۲/۲۷ / ایران و امریکا / پروتکل الحاقی / خروج از ان پی تی / پایان تحریم تسلیحاتی ایران / ایران و غرب / خروج امریکا از برجام
تهدید جدی تهران به غرب در صورت نهایی شدن بازگشت تحریم های تسلیحاتی چیست؟
هادی محمدی در یادداشتی می نویسد: یک منبع آگاه گفته است که طرح ایران برای مقابله با این اقدام آمریکا یا دوستان اروپایی اش در دو مرحله و با تعلیق پروتکل الحاقی در مرحله اول و خروج از ان پی تی در صورت نهایی شدن بازگشت تحریم های تسلیحاتی، اجرایی خواهد شد.

۱۳۹۹/۰۲/۲۵ / ایران و امریکا / اعمال فشار حداکثری علیه ایران / توانایی موشکی ایران / خروج امریکا از برجام / ماهواره نظامی ایران
نتیجه فشار حداکثری امریکا: ایران به دنبال توسعه توانایی موشکی است
فناوری های به کار گرفته شده در ماهواره پرتابی اخیر برای توسعه موشک های بالستیک ضروری است. نشانه هایی وجود دارد که ایران در حال حاضر می خواهد از تلاش های اخیرش در فناوری پیشرانه های جامد استفاده کند. فرمانده هوافضای سپاه در این باره می گوید: از این پس توسعه موتورهای با سوخت جامد در دستور کار است و هدف سپاه ارسال ماهواره های بزرگ تر به مدارهای بالاتر است.

۱۳۹۹/۰۲/۲۴ / ایران و چین / چین / اقتصاد چین / اقتصاد ایران / ایران و امریکا / ایران و اروپا / خروج امریکا از برجام / آن سوی خروج امریکا از برجام
کرونا شیب تمایل ایران به چین را تندتر کرد
چین در یک دهه گذشته به بزرگترین شریک تجاری ایران تبدیل شده است. به رغم راهبرد فشار حداکثری ایالات متحده، صادرات و واردات ایران و چین در مجموع بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ بوده است. این رقم تقریبا یک پنجم از کل صادرات ایران و یک چهارم از کل وارداتش را تشکیل می دهد. بنابراین برای ایران، نگاه به شرق نه یک حرکت نمادین بلکه یک ضرورت راهبردی است.
• هاشمی طبا • تحریم اقتصادی ایران • ایران و اسراییل • ماهواره نظامی ایران • ایجاد مزاحمت برای هواپیمای ایران • تعرض جنگنده آمریکایی به هواپیمای مسافربری ماهان • محسن رنانی • ایران و چین • ابوالقاسم دلفی • ترور شهید سردار سلیمانی • دونالد ترامپ • اسرائیل • سرنوشت آلمان • کاهش تعهدات هسته ای ایران • حفظ برجام • ایران و اسرائیل • ترکیه • ارز • بازی