سه شنبه, ۳۰ دی, ۱۳۹۹ / 19 January, 2021
محقق ایرانی

۱۳۹۹/۱۰/۲۳ / تحریم / دانشگاه / سیستان و بلوچستان / محقق ایرانی / نانو / آب / آب شیرین کن / خاورمیانه / استان سیستان و بلوچستان
بومیسازی یک دستگاه تحریمی برای حل معضل آب مناطق محروم
محققان ایرانی موفق به ساخت یک محصول تراز اول شدهاند که اینروزها واردات آن تحریم است، معضل تأمین آب قابل شرب مناطق محروم را به سادگی برطرف کند.

۱۳۹۹/۱۰/۲۳ / دانشگاه صنعتی امیرکبیر / صنایع نساجی / پایان نامه / محقق ایرانی
پایان نامه محقق دانشگاه امیرکبیر در جایزه دکتر حسابی برتر شد
محقق دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه امیرکبیر در پایان نامه خود مدلی برای برنامه ریزی فروش پوشاک و منبع یابی جهانی پارچه ارائه کرد که به عنوان پایان نامه برتر در جایزه دکتر حسابی معرفی شد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۴ / عملکرد / کنجد / کشاورزی / بیماری
معرفی رقم جدید کنجد با تولید دو برابر میانگین جهانی توسط محقق ایرانی
یک محقق ایرانی بذر کنجد معرفی کرده که دو برابر میانگین جهانی عملکرد دارد و حتی امکان افزایش تولید تا چند برابر از آن هم وجود دارد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۳ / ویروس / ویروس آنفلوانزا / گیاهان دارویی / دانشگاه علوم پزشکی ایران / ثبت جهانی / محقق ایرانی / تحقیقات علمی
ثبت حق انحصاری یک داروی ضد ویروسی ایرانی در آمریکا
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی ایران موفق به ثبت حق انحصاری یک داروی ضد ویروسی در آمریکا شدند که برای درمان زگیل های دهانی و تبخال، بیماری های گوارشی و آنفلولانزا به کار می رود.

۱۳۹۹/۱۰/۱۱ / دانشگاه شهید بهشتی / اراضی کشاورزی / دانش بنیان ها
تشخیص آلودگیهای کشاورزی با حسگر موبایل ممکن شد
تهران- ایرنا- تشخیص سریع آلودگیهای آب،محصولات کشاورزی و لبنی با استفاده از دستگاه حسگر ساخته شده مبتی بر گوشیهای هوشمند توسط یک محقق ایرانی امکان پذیر شد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۱ / مسعود سلیمانی / قاسم سلیمانی / محققان ایرانی
تحریم کشور ما را قوی تر کرد/ محققان نقش تعیین کننده ای در «انتقام سخت» دارند
محقق ایرانی حوزه سلول بنیادی با بیان اینکه پیشرفت در حوزه های علمی توسط جوانان و دانشمندان ما پاسخ سخت و شکننده به دشمن است، گفت: تحریم ها، کشور ما را قویتر کرده است.

۱۳۹۹/۱۰/۰۹
هلوکاست ویکتوریایی
دکتر محمدقلی مجد محقق ایرانی مقیم ایالاتمتحده امریکا متولد 1324 است. تحصیلاتش را در دانشگاههای سن اندریو (1970) و منچستر (1975) و کرنل (1978) با درجه دکترا به پایان برد و سپس در دانشگاههای مختلف امریکا، از جمله دانشگاه پنسیلوانیا، تدریس کرد. در این سالها مقالات متعددی از مجد در نشریاتی چون مجله امریکایی اقتصاد کشاورزی، مجله مطالعات دهقانی، مجله بینالمللی مطالعات خاورمیانه، مطالعات خاورمیانه و مجله خاورمیانه انتشار یافته است. دکتر مجد از سال 1999 بهطور تمام وقت به تحقیق و تالیف در حوزه تاریخ معاصر ایران اشتغال دارد. کتابهای «سیاست تقسیم اراضی محمدرضا پهلوی، ایران دوران رضاشاه، غارت آثار باستانی ایران و قحطی بزرگ و نسلکشی در ایران «1919–1917» …

۱۳۹۹/۰۹/۳۰ / علم
راهکار جدید محقق ایرانی دانشگاه انگلیس برای تشخیص بیماری از روی بازدم
محسن رحمانی و همکارانش از دانشگاه ناتینگهام ترنت و دانشگاه ملی استرالیا (ANU)، داربست نانویی برای تشخیص غلظتهای بسیار کم از زیستنشانگرها ساختهاند که قادر به تشخیص بیماری از روی بازدم است.

۱۳۹۹/۰۹/۲۶ / تلفن همراه / بدن / سونوگرافی / علم / محقق ایرانی / اسکنر
ساخت دستگاه قابل حمل اسکن بدن توسط محقق ایرانی
محققان به تازگی موفق به ساخت و توسعه یک اسکنر قابل حمل شدهاند که کاربردی شبیه به سونوگرافی و دستگاههای مشابه به آن دارد و تصایر تهیه شده تسط آن، قابل نمایش بر روی تلفن همراه است.

۱۳۹۹/۰۹/۲۶ / رضا ملک زاده / ویروس کرونا / آزمایش کرونا / تحقیقات علمی / محقق ایرانی / حسین پوست چی / آنتی بادی / جمعیت ایران
بررسی شیوع آنتی بادی کرونا در ۱۸ شهر/ ۳۶درصد جمعیت مبتلای بی علامت و منتشر کننده ویروس
نتایج بزرگترین مطالعه محققان ایرانی درباره «میزان شیوع آنتی بادی اختصاصی SARS-CoV-۲ در ۱۸ شهر ایران» نشان می دهد: ۳۶ درصد جمعیت مبتلا، «بدون علامت» و در حال انتشار ویروس هستند.

۱۳۹۹/۰۹/۲۰ / تست کرونا / مهندسی ژنتیک / ایدز / ویروس کرونا
تشخیص سریع کرونا و ایدز با دوربین گوشی و دستکاری ژنتیک
با همکاری محقق ایرانی نمونه اولیه ابزاری تولید شده که با استفاده از دوربین گوشی، سواپ بینی و ابزار دستکاری ژنتیک میتواند تست تشخیص کرونا را با سرعت بالا انجام دهد.

۱۳۹۹/۰۹/۱۹ / کیفیت / اسپرم / علم / لقاح آزمایشگاهی / امواج صوتی
دستاورد جدید محقق ایرانی در موفقیت لقاح آزمایشگاهی
دانشمندان راه های جدیدی برای بهبود میزان موفقیت لقاح آزمایشگاهی کشف کردهاند. «رضا نصرتی» محقق ایرانی دانشگاه «موناش» ناظر این پروژه بوده است.

۱۳۹۹/۰۹/۱۹ / اسپرم / امواج صوتی / رضا نصرتی
جدا کردن اسپرمهای با کیفیت با امواج صوتی!
یک دستگاه جدید که با نظارت "رضا نصرتی" محقق ایرانی دانشگاه "موناش" ساخته شده است، میتواند با امواج صوتی در هر ثانیه ۱۴۰ اسپرم با کیفیت را غربال کند و بیش از ۶۰ هزار اسپرم با کیفیت بالا را طی یک ساعت جدا کند.

۱۳۹۹/۰۹/۱۷ / گرما / بیوپلاستیک / دانشمند ایرانی
توسعه بیوپلاستیک جدید مقاوم در برابر گرما
محققان "دانشگاه اَکرِن"(University of Akron) آمریکا در مطالعه اخیرشان با کمک "مسعود رضوی"(Masoud Razavi) محقق ایرانی موفق به توسعه بیو پلاستیک جدید با دوامی شدهاند که میتواند مایعات در حال جوش را در خود نگه دارد.

۱۳۹۹/۰۹/۰۹ / بیماری / علم / اختلالات خواب / جو / ایستگاه فضایی
محقق ایرانی عامل بیماری فضانوردان در فضا را کشف کرد
نتایج بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد، حضور طولانی مدت در فضا منجر به بروز بیماریهایی میشود که حالا دلیل آنها توسط یک محقق ایرانی کشف شده است.

۱۳۹۹/۰۹/۰۴ / لنز تماسی / نشانگر زیستی / هیدروژل / لنز هیدروژل / علی خادم حسینی
ساخت لنز تماسی حسگر نشانگر زیستی از هیدروژل نرم
دکتر "علی خادم حسینی" محقق ایرانی موسسه "تراساکی" به همراه دیگر محققان با استفاده از هیدروژل نرم موفق به ساخت نمونه اولیه یک لنز تماسی شده است که قادر به شناسایی حسگرهای زیستی است.

۱۳۹۹/۰۹/۰۴ / سیلاب / علم / سیل / مریخ / محقق / رشد علمی
یافتههای جدید: مریخ 4 میلیارد سال پیش میزبان سیلاب بوده است
تحقیق عزت حیدری محقق ایرانی و همکارانش نشان می دهد حدود ۴ میلیارد سال قبل سیلی وسیع سطح دهانه «گیل» در سیاره مریخ جریان یافته است.

۱۳۹۹/۰۹/۰۴ / خانواده / سیستم ایمنی بدن / کودکان / مشکلات / ویروس
کروناویروس فقط ۴ درصد کودکان را مبتلا میکند
اقتصاد نیوز : محققان آمریکایی در مطالعه اخیرشان با کمک "هانیه رزاقی" محقق ایرانی اظهار کردهاند کروناویروس فقط چهار درصد از کودکان را آلوده میکند و فقط ۰.۱۵ درصد از جوانان مبتلا به کووید-۱۹ در اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست میدهند.

۱۳۹۹/۰۹/۰۴ / محقق ایرانی / تحقیقات علمی / مریخ / فناوری فضایی / عزت حیدری
یک محقق ایرانی نشانه های ابرسیل را در مریخ رصد کرد
یک محقق ایرانی با کمک همکارانش شواهدی از وجود امواج عظیم در دهانه گیل سیاره مریخ را کشف کرده اند که نشان دهنده وقوع یک ابر سیل در ۴ میلیارد سال قبل است.

۱۳۹۹/۰۹/۰۴ / مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور / انتشار مقاله
چاپ مقاله محقق ایرانی در مجله ساینتومتریکس
مقالهی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی دربارهی نسخههای اصلاحی مقالات کووید-۱۹ و پیامدهای آن در حوزه درمان و سلامت در مجلهی ساینتومتریکس منتشر شد.

۱۳۹۹/۰۹/۰۳
کتابی درباره اقلیتِ اقلیت
عبدالعزیز ساچادینا، اسلامشناس و استاد مطالعات مذهبی دانشگاه ویرجینیا، شیعیان را در جوامع غیراسلامی اقلیتِ اقلیت مینامد. یعنی اقلیتی در میان اقلیت مسلمانان در یک جامعه غیراسلامی.کتاب «شیعیان در ایتالیا» به تازگی توسط انتشارات پگورو در ایتالیا منتشر شده است.کتابی که حاصل تلاش رشکبرانگیز مینو میرشاهولد پژوهشگر و محقق ایرانی ساکن ایتالیاست. تلاشی خستگی ناپذیر برای یافتن و همکلامی با شیعیانی که گاهی تحت هیچ شرایطی حاضر به گفتوگو نمیشدند اما نویسنده کتاب با صبوری غیرقابل وصفی اعتماد آنها را برای گفتوگو جلب کرده و به نکاتی دست یافته که تا به حال درباره آنها حرفی در حد یک کتاب زده نشده بود. نویسنده در این راه خطرات فراوانی را به جان خریده که …

۱۳۹۹/۰۸/۱۳ / دکتر نادر انقطاع / فیزیک / ایزاک نیوتن / مدال ایزاک نیوتن
مدال آیزاک نیوتن به یک دانشمند ایرانی رسید
انستیتو فیزیک انگلستان (IOP)، مدال ایزاک نیوتن در سال ۲۰۲۰ را به محقق ایرانی، پروفسور نادر اِنقطاع اعطا کرد. این دانشمند ایرانی به علت تحقیقات فراوان در زمینه الکترومغناطیس، فراماده و نانوتکنولوژی برنده این جایزه شد.

۱۳۹۹/۰۸/۱۱
محقق ایرانی برنده مدال طلای «نیوتن» شد
یک محقق ایرانی و استاد دانشگاه پنسیلوانیا برنده مدال ایزاک نیوتن و جایزه هزار پوندی آن شده است.

۱۳۹۹/۰۸/۱۱ / سرطان / دانشگاه تهران
توسعه ٢ سیستم جدید در شیوه های نوین درمان سرطان با تلاش محقق ایرانی
تهران- ایرنا- برگزیده سومین دوره جایزه مصطفی (ص) و محقق دانشگاه تهران از توسعه ٢ سیستم جدید در شیوه های نوین تشخیص و درمان سرطان خبر داد و گفت: این دستاوردها تا سال ۲۰۲۲ به دنیا معرفی می شود.

۱۳۹۹/۰۸/۱۱
یک پروفسور ایرانی «پدر علم نوین گردشگری جهان» شد
ایلنا: چند روز پیش، عنوان «بنیانگذار و پدر علم نوین گردشگری جهان» به یک محقق ایرانی رسید؛ به کسی که هم رئیس سازمان گردشگری کشور بوده و هم در طول این سال ها، کتاب های بسیاری در حوزه صنعت توریسم نگاشته است.

۱۳۹۹/۰۸/۱۱ / تحقیقات علمی / علم فیزیک / فیزیک کوانتوم / محقق ایرانی / نریمان سعادتمند / لیزر
همکاری محقق ایرانی برای حذف محدودیت ۶۰ ساله در حوزه لیزر
پژوهش گروهی از محققان حوزه کوانتوم با همکاری یک پژوهشگر ایرانی انجام شده که محدودیتی ۶۰ ساله در حوزه لیزرها را از بین می برد.

۱۳۹۹/۰۸/۰۷ / علم
محقق ایرانی سلولهای سرطانی را با گلولههای نانویی نابود میکند
محقق ایرانی دانشگاه کمبریج از تولید گلولههای نانو خبر داده است که گرمای زیادی دارد و میتواند پس از ورود به درون سلولهای سرطانی آنها را از درون نابود کند.

۱۳۹۹/۰۸/۰۵ / محققان ایرانی / توسعه صنعت غذایی / فناوری نانو / تغذیه سالم
اعلام فاسد شدن مواد غذایی بستهبندی با نانوحسگر هوشمند
تهران - ایرنا - محقق ایرانی موسسه فناوری فدرال لوزان سوئیس در حال کار روی فناوری نانوحسگر فساد مواد غذایی است، این حسگر درصورت فاسد شدن مواد غذایی موجود در بستهبندی به مصرف کننده هشدار میدهد.

۱۳۹۹/۰۸/۰۵ / نانوحسگر / فناوری نانو / دانشمند ایرانی / مواد غذایی
نانوحسگر هوشمندی که فاسد شدن مواد غذایی را به مصرف کننده هشدار میدهد
نیلوفر شریف، محقق ایرانی موسسه فناوری فدرال لوزان سوئیس در حال کار روی فناوری نانوحسگر فساد مواد غذایی است که از طریق این حسگر در صورت فاسد شدن مواد غذایی میتوان به مصرف کننده هشدار داد.

۱۳۹۹/۰۸/۰۳
در دانشگاه استنفورد؛ محقق ایرانی سیستم پیشبینی زلزله ابداع کرد
یک محقق ایرانی و همکارانش در دانشگاه استنفورد با کمک هوش مصنوعی سیستمی برای پیشبینی زلزله ابداع کرد.

۱۳۹۹/۰۷/۲۷ / تحقیقات علمی / رباتیک / دانشمند ایرانی / فاطمه پهلوانی آقابابا
محقق ایرانی یکی از ۳۰ زن برتر دنیا در حوزه رباتیک معرفی شد

۱۳۹۹/۰۷/۲۷ / دانشگاه علوم پزشکی مشهد / محقق ایرانی / ثبت اختراع / ثبت جهانی / طرح گرنت / واکسن / ویروس
محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به ثبت واکسن ویروس HTLV-۱ شد

۱۳۹۹/۰۷/۲۱ / طرح گرنت / محقق ایرانی / موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی / وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی
شرایط اعطای «گرنت» به محققان جوان و پژوهشگران اعلام شد
موسسه ملی توسعه تحقیقات پزشکی ایران (نیماد) فراخوانهای سال ۱۳۹۹ را برای اعطای گرنت به محققان جوان و پژوهشگران فرهیخته اعلام کرد.

۱۳۹۹/۰۷/۲۰
محقق ایرانی: برای حفظ نسخ کتاب های دستی باید مواد خطاطی را شناخت
تهران – ایرنا – یک پژوهشگر ایرانی و متخصص حفظ آثار تاریخی گفت که برای حفظ و مرمت آثار و کتب خطی، مواد بکار رفته در نگارش خطوط را باید شناخت و با تحقیقات بیشتر روی مواد و فنون مورد استفاده به روش های بهتری برای نگهداری از آنها دست یافت.

۱۳۹۹/۰۷/۱۵ / علم
آتش را با انتشار صوت خاموش کنید!
محقق ایرانی با همکاری دانشمند ایرانی مقیم خارج دستگاهی را برای اطفاء حریق با استفاده از صوت طراحی کردند و به گفته آنها این دستگاه بر خلاف سایر روشها که در محل اطفاء حریق اثر بر جای میگذارند، هیچ اثری ندارد؛ از این رو این روش دوستدار محیط زیست برای مراکز حساس قابل استفاده است.

۱۳۹۹/۰۷/۱۳ / شرکت دانش بنیان / پژوهشگر / معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری / عضو هیات علمی
۱۵۰ متخصص ایرانی در خارج از کشور به زیستبوم فناوری پیوستند
تهران- ایرنا- ۱۵۰ متخصص، کارآفرین و محقق ایرانی در ۶ ماه گذشته ذیل برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان خارج از کشور به ایران بازگشتند و در شرکتهای دانشبنیان مشغول به کار شدند.

۱۳۹۹/۰۷/۰۹ / دانشگاه حکیم سبزواری / اعضای هیات علمی / دانشگاه کاشان / محقق ایرانی / دمای هوا
تغییرات مکانی شاخصهای حدی بارش و دمای ایران بررسی شد
تغییرات مکانی شاخص های حدی بارش و دمای ایران طی دوره ۵۰ ساله اخیر توسط پژوهشگران دانشگاه های حکیم سبزواری و کاشان بررسی شد.

۱۳۹۹/۰۷/۰۵ / دانشگاه جهرم / محقق ایرانی / مقاله علمی
مقاله استاد ایرانی اثر برگزیده یک مجله معتبر بین المللی شد
مقاله عضو هیئت علمی دانشگاه جهرم به عنوان اثر برگزیده مجله معتبر Journal of Materials Science انتخاب شد.

۱۳۹۹/۰۷/۰۲ / ویروس کرونا / تحقیقات علمی / مقالات علمی / معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت / محقق ایرانی / رضا ملک زاده
حمایت وزارت بهداشت از ۳ هزار پروژه تحقیقاتی کرونا/ چاپ هزار مقاله ایرانی درباره کرونا
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: از ابتدای شیوع کرونا در کشور تاکنون بیش از سه هزار پروژه تحقیقاتی مرتبط با کرونا، مورد حمایت وزارت بهداشت قرار گرفته اند.

۱۳۹۹/۰۶/۲۴ / دانشگاه استنفورد / دانشگاه صنعتی شریف / محقق ایرانی / محمد اکبرپور
دانش آموخته شریف برنده جایزه تحقیقاتی «اسلون» در زمینه اقتصاد شد

۱۳۹۹/۰۶/۲۱ / محقق ایرانی / تحقیقات علمی / پرینتر سه بعدی / صمد احدیان / پیوند اعضا
محقق ایرانی اکسیژن رسانی به بافت های پرینتی بدن انسان را ممکن کرد
گروهی از محققان بین المللی همراه یک پژوهشگر ایرانی هیدروژل جوهر زیستی ابداع کرده اند که به اکسیژن رسانی بافت های چاپ شده با پرینتر سه بعدی پس از ایمپلنت در بدن انسان کمک می کند.

۱۳۹۹/۰۶/۱۹ / تحقیقات علمی / سرطان / محقق ایرانی / قدرت محمودی
محقق ایرانی داروی جدیدی برای درمان سرطان ساخت
یک محقق ایرانی به همراه گروهی از پژوهشگران بین المللی ترکیباتی ساخته اند که در درمان سرطان کارآمد است این دارو ارزان تر و ایمن تر از نمونه های مشابه است.

۱۳۹۹/۰۶/۱۴ / گاز ازن / درمان زخم
درمان زخم با گاز ازن!
اقتصادنیوز : محقق ایرانی دستگاهی کوچک و قابل حمل ابداع کرده که زخم را با گاز ازن درمان می کند.

۱۳۹۹/۰۶/۱۱ / علوم خاک / خاک / دانشگاه تربیت مدرس / برنج / کاه و کلش
کاهش هدررفت آب و خاک با روش محقق ایرانی/معرفی برترین مقاله انجمن علوم خاک آمریکا
مقاله مستخرج از رساله دکتری دانشآموخته گروه مهندسی آبخیزداری دانشگاه تربیت مدرس، به عنوان مقاله برتر سال ۲۰۲۰ انجمن علوم خاک آمریکا انتخاب شد.

۱۳۹۹/۰۶/۱۰ / همکاری با محققان ایرانی مقیم خارج
همکاری موفق با بیش از ۶ هزار محقق ایرانی خارج از کشور از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا
با اجرای برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور بیش از ۱۲۰ پایگاه شامل بهترین دانشگاهها، پژوهشگاهها و شرکتهای دانشبنیان کشور وارد همکاری در این برنامه شدند.

۱۳۹۹/۰۶/۰۳ / شهابسنگ / بیابان لوت / جنوبگان / فامنین / شهابسنگ نراق
وقتی پای تجارت به سنگهای آسمانی باز میشود/بیابانهای ایران مناطق مستعد کشف شهابسنگها
محقق ایرانی دانشگاه بروکسل علاوه بر آنکه توانست در قالب تز دکتری شهابسنگهای ایران را جمع آوری کند و به ثبت برساند، بیابانهای ایران را به عنوان مناطقی با پتانسیل بالای کشف شهابسنگ معرفی کرد و به گفته وی مطالعه بر روی این سنگهای آسمانی راهکاری برای شناسایی نحوه تشکیل سیارات و منظومه شمسی است؛ از این رو ارزش شهابسنگها بیشتر جنبههای تحقیقاتی دارد تا ارزش آفرینی.

۱۳۹۹/۰۵/۳۱ / ایران / فعالیت فضایی
ببینید | شگفتی عجیب مهندس ایرانی در دانشگاه کالیفرنیا
گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو به سرپرستی محقق ایرانی این دانشگاه با بودجه ناسا یک لباس فضایی فشار منفی طراحی کرده اند. منبع: سیمانیوز

۱۳۹۹/۰۵/۲۶ / پلاستیک / نانو مواد / باتری
تبدیل زبالههای پلاستیکی به نانومواد کارآمد با همت دانشمند ایرانی دانشگاه کالیفرنیا
در بین پلاستیکها پلیاتیلن ترفتالات(Polyethylene terephthalate)یا(PET) به لطف ویژگیهای آن در مقیاس گسترده در بخشهای مختلف صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد چرا که آنها غیرقابل شکستن، سبک و ضد آب هستند و همین موضوع آنها را از نظر اقتصادی به صرفه ساخته است اما یک بعد منفی دارند و آن آلودگی محیط زیست است. حال محققان آمریکایی با کمک "آرش میرجلیلی" محقق ایرانی دانشگاه "کالیفرنیا ریورساید" راه حل این مشکل را یافتهاند.

۱۳۹۹/۰۵/۲۶ / نانو ذرات / سرطان
تشخیص سریع سرطان با نانوذرات تولیدشده از سوی استارتاپ محقق ایرانی
استارتاپ سیر (Seer) به مدیریت محقق ایرانی دانشکده پزشکی هاروارد با ساخت ابزاری که در آن از نانوذرات استفاده شده، به تشخیص سریع سرطان کمک میکند.

۱۳۹۹/۰۵/۲۵ / لباس فضانوردی / ناسا
لباس فضایی جدید ناسا را یک ایرانی ساخت
گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو به سرپرستی محقق ایرانی این دانشگاه با بودجه ناسا یک لباس فضایی فشار منفی طراحی کرده اند.

۱۳۹۹/۰۵/۲۵ / باکتری / تجهیزات پزشکی / بیماری عفونی / کپسول بلعیدنی / بیماری های روده
شناسایی و درمان دقیق تر بیماریهای روده با اختراع محقق ایرانی
باکتریهای موجود در دستگاه گوارش اطلاعات زیادی را در مورد سلامت افراد در اختیار پزشکان قرار میدهند و یک کپسول بلعیدنی ساخت محقق ایرانی میتواند به این کار کمک کند.

۱۳۹۹/۰۵/۲۰
100ثانیه خبر
تجزیه و تحلیل داروها در بدن با ساعت هوشمند محققان «دانشگاه کالیفرنیا، لسآنجلس» در مطالعات اخیرشان اعلام کردهاند که با استفاده از یک ساعت هوشمند که میتواند بهوسیله حسگرهای خود مواد شیمیایی موجود در عرق را تجزیه و تحلیل کند، سطح داروهای داخل بدن را مشخص کردهاند. به گزارش وبسایت تکاکسپلور، این یافتهها که با کمک دکتر «سام امامینژاد» محقق ایرانی این دانشگاه انجام شده، نشان میدهد، استفاده از این فناوری پوشیدنی میتواند راه بسیار ایدهآلی برای ردیابی داروها در بدن باشد. تقابل هوش مصنوعی …

۱۳۹۹/۰۵/۲۰
ردیابی داروها در بدن با کمک یک ساعت هوشمند
محققان «دانشگاه کالیفرنیا، لسآنجلس»(UCLA) آمریکا در مطالعه اخیرشان که با کمک «سام امامینژاد» محقق ایرانی این دانشگاه انجام شده، اظهار کردهاند که با استفاده از یک ساعت هوشمند که میتواند مواد شیمیایی موجود در عرق را تجزیه و تحلیل کند، سطح داروهای داخل بدن قابل ردیابی است. به گزارش «ایسنا» و به نقل از تک اکسپلور، یافتههای این مطالعه نشان میدهد استفاده از این فناوریهای پوشیدنی میتواند راهحل خوبی برای ردیابی داروهای درون بدن بیماران باشد. بهطور کلی داروها با این رویکرد که یک دوز مشخص برای تمام افراد مناسب است تجویز و مورد استفاده قرار میگیرند، اما دستورالعملهایی مانند وزن و سن بیماران وجود دارد که آنها نیز باید در نظر گرفته شوند. اما علاوه بر این تفاوتهای اساسی، شیمی بدن ما بهطور مداوم …

۱۳۹۹/۰۵/۱۴
برای تحقیقات در هیدرولوژی؛ محقق ایرانی برنده مدال جامعه هواشناسی آمریکا شد
یک پروفسور ایرانی برنده مدال علوم آب شناسی جامعه هواشناسی آمریکا در ۲۰۲۱ میلادی شده است.

۱۳۹۹/۰۵/۰۹ / بهینه سازی جاده ها / جاده / استرالیا / تایر خودرو / محقق ایرانی
جاده سازی با دورریز مصالح ساختمانی و تایر کهنه توسط محقق ایرانی
یک مهندس ایرانی مقیم استرالیا از مواد تازه ای مانند دورریز مصالح ساختمانی و تایرهای کهنه برای جاده سازی استفاده کرده که به حفاظت از محیط زیست کمک میکند.

۱۳۹۹/۰۵/۰۵
محقق ایرانی آسفالت ضد آفتاب تولید کرد
گروهی از محققان با همکاری یک پژوهشگر ایرانی با استفاده از یک نانوکامپوزیت روشی برای افزایش مقاومت قیر در برابر نور فرابنفش یافته اند. این ماده در حقیقت ماده ضد آفتاب برای آسفالت عمل می کند.

۱۳۹۹/۰۵/۰۵ / معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری / محقق ایرانی / بارداری / هوش مصنوعی
هوش مصنوعی از بانوان باردار مراقبت می کند
سامانه خودمراقبتی هوشمند برای دوران بارداری بانوان توسط محققان کشور تولید شد.

۱۳۹۹/۰۴/۳۱ / خشکسالی / اخترفیزیک
پیشبینی خشکسالی تا ۱۰ هفته زودتر با استفاده از تکنیکهای اخترفیزیک
محققان "دانشگاه ساسکس" انگلیس با کمک دکتر "پدرام روحانی" محقق ایرانی سیستمی را توسعه دادهاند که میتواند بطور دقیق یک دوره خشکسالی را در شرق آفریقا تا ۱۰ هفته زودتر پیشبینی کند.

۱۳۹۹/۰۴/۳۱ / انرژی / سلول خورشیدی
توسعه یک فناوری برای افزایش کارایی انرژی
محققان استرالیایی و آمریکایی به رهبری یک محقق ایرانی موفق به توسعه یک فناوری برای سلول خورشیدی شدند که میتواند میزان انرژی قابل برداشت از نور نامرئی را افزایش دهد.

۱۳۹۹/۰۴/۲۵ / دانشگاه بریستول / محقق ایرانی / آدامس / ربات
تولید ربات "جویدن" برای آزمایش آدامسهای دارویی
محققان دانشگاه بریستول به رهبری یک محقق ایرانی رباتی ساختند که میتواند برای آزمایش آدامسهای دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

۱۳۹۹/۰۴/۲۳ / سیاه چاله / منظومه شمسی / سیاره کوتوله
سیاره نهم منظومه شمسی احتمالاً سیاهچاله است
یک محقق ایرانی دانشگاه هاروارد بر این باور است که آنچه سیاره نهم منظومه شمسی تلقی میشود، احتمالاً یک سیاهچاله و حالا قرار است یک تلسکوپ جدید این راز را آشکار کند.

۱۳۹۹/۰۴/۲۲ / صنایع غذایی / دانشگاه تربیت مدرس
یافتههای محقق ایرانی در معتبرترین مجله صنایع غذایی دنیا
پژوهش مروری عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس در زمینه پوست تازه پسته در مجله معتبر Trends in Food Science and Technology با ضریب تاثیر ۱۱/۰۸ و رتبه یک در بین ۱۳۵ مجله علوم و صنایع غذایی به چاپ رسید.

۱۳۹۹/۰۴/۲۱ / موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی / طرح گرنت / تحقیقات علمی / محقق ایرانی / دانشگاه های علوم پزشکی
پژوهشگران فرهیخته گرنت دریافت می کنند/ شرایط گرنت سال ۹۹
هشتمین فراخوان گرنت پژوهشگر فرهیخته منتشر شد و متقاضیان می توانند از اول مرداد طرح های خود را ارسال کنند.

۱۳۹۹/۰۴/۱۲ / محقق ایرانی / استارت آپ / نوآوری / وحید رجب لو
نخستین جوان ایرانی در بین ۱۰ فرد تأثیرگذار دنیا قرار گرفت
کمیته بین المللی جوانان جهان، «وحید رجبلو» را به عنوان یکی از ۱۰ فرد تاثیرگذار در ۲۰۲۰ میلادی انتخاب کرده است.

۱۳۹۹/۰۴/۰۹
یک هموطن: منم خیلی وقته بدون درآمد زندهام!
یک ماهی: الگوم، تحمل مردم ایران در برابر تورم و گرونی بود! محقق چینی: همهاش به ماهیه میگفتیم این آدمها رو نگاه کن توی چه وضعیتی هستند و خجالت بکش! یک مسئول: هر موجودی به هر وضعیتی عادت میکنه اگه لوسش نکنی! یک محقق ایرانی: تحملمون در حد ماهی هست باید قدرت فراموشیمون رو هم مثل ماهیها برسونیم زیر سه ثانیه! شهرونگ: احتمالا به ماهی میگفتند: «آب میخوای چیکار؟ برو خدارو شکر کن تنت سالمه...» #آب_نان_شغل_مایه_حیات_نیست #الگوی_من_همان_ماهی_است #شهرونگ

۱۳۹۹/۰۴/۰۹ / محقق ایرانی / دانشگاه شریف / تحقیقات علمی
استاد ایرانی رئیس بخش مهندسی عمران دانشگاه ام آی تی شد
یک استاد ایرانی به عنوان رئیس جدید بخش مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه ام آی تی انتخاب شد.

۱۳۹۹/۰۴/۰۲ / دانشگاه تربیت مدرس / محقق ایرانی / ویروس کرونا
طرح ایرانی مربوط با کرونا رتبه نخست رقابت بین المللی را کسب کرد
دانشجوی دکتری نانوبیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس در قالب کار تیمی با همکاری محققانی از کشورهای مختلف موفق به ارائه طرحی برای شناسایی ویروس در بازدم افراد مبتلا به کووید ۱۹ شد.

۱۳۹۹/۰۴/۰۲ / تحقیقات علمی / پارکینسون / محقق ایرانی
نقش پاتوژن های «فرصت طلب» در ابتلا به پارکینسون کشف شد
تحقیق یک محقق ایرانی نشان می دهد پاتوژن های خاصی در روده در ابتلای افراد به پارکینسون نقش دارند.

۱۳۹۹/۰۳/۲۶ / محقق ایرانی / فلزات نادر / نوآوری / تحقیقات علمی
محقق ایرانی باکتریهای ذخیرهساز آهن را کشف کرد
یک محقق ایرانی باکتریهای آبزی با قابلیت ذخیرهسازی آهن کشف کرده که به ابداع شیوه ای جدید استخراج فلزات با ارزش صنعتی کمک میکند.
• اسکنر • ایستگاه فضایی • پیوند اعضا • وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی • باتری • ایزاک نیوتن • کودکان • عملکرد • معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری • پارکینسون • امواج صوتی • پلاستیک • دانشگاه استنفورد • علم • مقالات علمی • فلزات نادر • سرطان • دانشگاه تربیت مدرس • سیل