آخرین اخبار
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
فرهنگی
اجتماعی
روزنامهها
آگهی
Vista
News Hub
دوشنبه, ۱۱ اسفند, ۱۳۹۹ /
1 March, 2021
مجلس شورای ملی
۲ روز قبل
بادامچیان: شورای ائتلاف حاضر نیست با ما باشد؛ در پی نامزد خود هستند
تهران- ایرنا- دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: درصدد وفاق حداکثری هستیم لیکن دوستان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گفتند حاضر نیستیم با مجموعه شما باشیم؛ آنها در انتخابات ریاست جمهوری در پی نامزدی هستند که خودشان قبول دارند.
•
صادق زیباکلام
•
انگلیس
۳ روز قبل
صورتگری علی امیرالمؤمنین(ع)
یکی از پاتوقهای دوره دانشآموزی ما کافه قنادی یاس در ضلع جنوب غربی میدان بهارستان بود. این کافه تا اندازهای شناخته شده بود که نشریه توفیق با همان طنز مخصوص خود، آدرس مجلس شورای ملی را روبهروی کافه یاس مینوشت.
•
امام علی(ع)
•
احمد مسجدجامعی
۴ روز قبل
تصویب قانون احداث راه آهن سراسری ایران
اقتصادنیوز: به موجب قانون احداث راهآهن جنوب ایران که در ششم اسفند ماه سال 1305 ق به تصویب مجلس شورای ملی رسید، مخارج ساختمان راه آهن ایران از محل عوارض قند و شکر و چای تامین و قرار شد تا خط آهن از خورموسی به خرمشهر و از آنجا به تهران متصل شود.
۱۳۹۹/۱۲/۰۴
داستان دنبالهدار تخریب خانههای تاریخی؛ اینبار خانهی سومین شهردار تبریز
خانهی سومین شهردار تبریز در محلهی بیلانکوه هم در حال تخریب بوده تا پروندهی تخریب خانههای تاریخی تبریز قطورتر شود، چراکه باغ کلانتر تنها یادگار باقیمانده از باغ شهر تبریز، این روزها شاهد تخریب روز افزون خانهی شهردار خوش نامی است که نماینده دورهی …
•
میراث فرهنگی
•
خانه تاریخی
۱۳۹۹/۱۲/۰۲
رونمایی از اسناد املاک رضاخانی در شبکه مستند
تهران- ایرنا- شبکه مستند به بهانه صدسالگی کودتای رضاخان در سوم اسفند ۱۲۹۹ مجموعه مستند «ثبت با سند برابر نیست» برای نخستین بار روی آنتن تلویزیون می برد.
•
رضا پهلوی
•
وحید کاظمی
۱۳۹۹/۱۱/۲۸
ماجرای اعلامیه ۹ امضایی چه بود؟
اعلامیه ای شش بندی با ۹ امضاء پرده از نیت های مخفی یک تصویب نامه دولتی برداشت، دولتی که پس از دو ماه پافشاری و لجاجت مجبور به عقب نشینی شد.
•
برگزیدهها
•
محمدرضا شاه
۱۳۹۹/۱۱/۲۵
ببینید | توهین سخیف مجلس سنای پهلوی به ملت ایران
مجلس سِنا بر اساس قانون اساسی مشروطیت در سال ۱۲۸۵، به همراه مجلس شورای ملی یکی از دو مجلس قانونگذاری ایران بود که نخستین بار در سال ۱۳۲۸ در زمان محمدرضا پهلوی تشکیل شد و با پیروزی انقلاب اسلامی منحل گردید. در این ویدیو توهین سخیف یکی از سناتورهای مجلس …
•
محمد رضا پهلوی
•
ایران
۱۳۹۹/۱۱/۲۵
کمک به صلح جهانی از کیسه ایران/ چگونه قرارداد خائنانه در مجلس تصویب شد؟
۲۵ بهمن سال ۱۳۱۶ شمسی نمایندگان مجلس شورای ملی قراردادی را تصویب کردند که بیشاز ۳۸۰۰ کیلومترمربع از ۳ گوشه نقشه را از خاک ایران جدا کرد. چرا نمایندگان چنین طرحی را تصویب کردند؟ جواب در نظم نوین رضاخانی نهفته است.
۱۳۹۹/۱۱/۲۰
ادعای بختیار درباره جعلیبودن عکس همافران
شاپور بختیار ۲۰ بهمن ۵۷ و در جلسه مجلس شورای ملی درباره راهپیماییهای مردمی گفت: «من نمیخواهم بگویم که تمام مردم برنامه براندازی مملکت را دارند ولی میتوانند ناراحت و نگران باشند که در یک رژه و راهپیمایی عظیم پرچم ایران را پایین آوردند. حالا میخواهد …
•
شاپور بختیار
۱۳۹۹/۱۱/۱۵
تصویب طرح تاسیس دانشگاه تهران
اقتصادنیوز: طرح تأسیس دانشگاه تهران در 15 بهمن سال 1313 شمسی به صورت لایحه قانونی به مجلس شورای ملی ارائه شد
۱۳۹۹/۱۱/۱۵
بورس تهران ۵۳ ساله شد
لایحه تشکیل بورس اوراق بهادار تهران در اردیبهشت ۱۳۴۵ در مجلس شورای ملی تصویب شد و در پانزدهم بهمن ۱۳۴۶، بورس تهران آغاز به کار نمود.
•
بورس
•
شاخص بورس
۱۳۹۹/۱۱/۱۴
سالمرگ/ عمری وقف فرهنگ و دانش
عباس زریاب خویی مورخ، ادیب، مترجم و نسخهشناس برجستهای بود که به علوم و معارف دوران اسلامی و تاریخ و فرهنگ ایران پیش از اسلام آشنایی کامل داشت و از همین رهگذر هم در طول زندگی خود خدمات ارزندهای به فرهنگ و تمدن ایران عرضه کرد. او پس از تحصیلات مقدماتی …
۱۳۹۹/۱۱/۰۸
رنسانسِ تجاری بوشهر
برخی از تجار بوشهر از چنان شهرت و ثروتی برخوردار بودند که از طرف تجار تهران بهعنوان نماینده تهران در اولین دوره مجلس شورایملی انتخاب شدند، معینالتجار که وی را سلطان اقتصاد جنوب ایران میخواندند و در سال ١٩٠٠ میلادی صاحب یکمیلیون تومان ثروت بود بهعنوان …
•
تاریخ ایران
•
بوشهر
۱۳۹۹/۱۱/۰۸
قانون اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، نیازمند اصلاح
شیراز- ایرنا- هماهنگی نظام حقوقی و نظام اقتصادی، از شرایط توفیق فعالان اقتصادی هر کشور است. تحولات سریع در نظام اقتصادی ایران و جهان میطلبد که نظام حقوقی ایران نیز با آن هماهنگ شود. قوانین تجارت باید همگام با سرعت تحولات اقتصادی تغییر یابد و این نکتهای …
•
دانشگاه شیراز
•
کشاورزی
۱۳۹۹/۱۱/۰۷
شیوه امتیازگیری رضاخان از انگلیسیها/ چرا همه میزدند توی سر تقیزاده؟
۷ بهمن سال ۱۳۲۷ شمسی «تقیزاده» از سرزنشها درباره «قرارداد ۱۹۳۳» به ستوه آمد و در مجلس شورای ملی پته رضاخان را ریخت روی آب و گفت در آن قرارداد ننگین نفتی تقصیر «آلت فعل» نبوده بلکه تقصیر «فاعل» بوده.
•
رضاخان
•
نفت ایران
۱۳۹۹/۱۱/۰۵
وثوقالدوله؛ بازیگر جنجالی در انعقاد قرارداد ننگین ۱۹۱۹
تهران- ایرنا- میزا حسن خان وثوقالدوله یکی از نخست وزیران ایران در اواخر دوره قاجاریه بود که به خاطر بستن قرارداد ننگین ۱۹۱۹ با دولت انگلیس در تاریخ ایران محکوم به خیانت شد و در اذهان عمومی ایرانیان برای همیشه منفور باقی ماند.
•
روسیه
•
سفارت انگلیس
۱۳۹۹/۱۱/۰۱
ماجرای ترور حسینعلی منصور با اسلحهای که هاشمی رفسنجانی تهیه کرده بود
روز نخست بهمنماه ۴۳ بود که نخست وزیر پهلوی در برابر مجلس شورای ملی ترور شد.
۱۳۹۹/۱۰/۲۸
روزی که نماینده بحرین به تهران آمد؛ می خواهیم به ایران برگردیم
من به نمایندگی از طرف حزب ملی بحرین که نماینده عموم مردم بحرین است آمدهام که به عرض مجلس شورای ملی برسانم که حزب ملی و مردم بحرین انتظار دارند که هرچه زودتر موضوع برگشتن بحرین به ایران عملی گردد. مردم بحرین آماده به کار بستن هرگونه دستوری از طرف دولت …
۱۳۹۹/۱۰/۱۹
اتحادیه اروپا خوان گوایدو را بهعنوان رئیس جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت نمیشناسد
جوزپ بورل، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای نتایج انتخابات پارلمانی ماه گذشته ونزوئلا را زیر سوال برد و اعلام کرد اتحادیه اروپا مجلس شورای ملی جدید این کشور را به رسمیت نمیشناسد. با این حال، آنچه در این بیانیه توجه کارشناسان و ناظران …
•
ونزوئلا
•
خوان گوآیدو
۱۳۹۹/۱۰/۱۷
آمادگی روسیه برای همکاری تنگاتنگ با ساختار جدید شورای ملی ونزوئلا
روسیه قاطعیت خود را برای همکاری تنگاتنگ با ساختار تازه انتخاب شده مجلس شورای ملی ونزوئلا تایید می کند.
۱۳۹۹/۱۰/۱۷
«شواهدی دربارهی آلودگی دریایی نفتکش کره جنوبی وجود ندارد»
دولت کره جنوبی اعلام کرد که هیچ شواهدی مبنی بر اینکه نفتکش این کشور موجب آلودگی دریایی شده است، وجود ندارد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری یونهاپ، چوی جونگ کان معاون اول وزیر امورخارجه کره جنوبی امروز (چهارشنبه) در اظهاراتی در مجلس شورای ملی (پارلمان) …
۱۳۹۹/۱۰/۱۴
دمیدن بر صور اسرافیل
میرزا جهانگیرخان شیرازی سری پرشور داشت و پس از اتمام تحصلات در دارالفنون وارد انجمنهای مخفی مشروطهخواه شد. همان زمان با دهخدا و میرزا ابوالقاسم تبریزی آشنا شد. آنها میخواستند کاری کنند که تأثیرگذار باشند پس به فکر چاپ روزنامه افتادند. …
۱۳۹۹/۱۰/۱۴
هرم بزرگ سفید
محمد سرابی 90سال بعد از جنبش مشروطه، ساخت هرم بزرگی در میدان بهارستان شروع شد. در 19اردیبهشت1375 کلنگ ساخت بنای جدید مجلس شورای اسلامی را در نزدیکی بنای قدیمی مجلس شورای ملی به زمین زدند. جلسات مجلس شورای اسلامی تا آن موقع در ساختمان «کاخ سنا» برگزار …
۱۳۹۹/۱۰/۱۳
از ارتش نوین رضاخانی تا مدافعان حرم سلیمانی
حاج قاسم چنان اقتداری داشت که حتی از تحویل گرفتن نامه پمپئو خطاب به او سر باز زد وگفت من حرفی با او ندارم؛ با رقمی بسیار اندک مقاومتی را سامان داد که این بار بیگانگان خاک منطقه را ترک کنند.
•
لندن
•
آذربایجان
۱۳۹۹/۱۰/۱۰
نطق عجیب ۹۶ سال قبل شهید مدرس: حضرت ابراهیم ایرانی بود /مردم جزیره العرب و یمن هم ایرانی اند، فقط زبان شان عربی است
روزنامه اطلاعات در یادداشتی به قلم محمد ترکمان (محقق تاریخ) بخشی از یک نطق شهید مدرس در مجلس شورای ملی را منتشر کرده است.
۱۳۹۹/۱۰/۰۸
بهارستان در آتش
ترمه هوشیار پانزدهم آذر 1373 تلفنهای ایستگاه مرکزی آتشنشانی تهران در میدان حسنآباد زنگ خورد. خبر آتش گرفتن ساختمانی در میدان بهارستان را به این مرکز اعلام کردند. مامورانی که آن روز سوار بر ماشینهای بزرگ آتشنشانی به میدان بهارستان رفتند دیدند …
۱۳۹۹/۱۰/۰۷
ایران و تجربه نخستین قانون اساسی
114 سال پیش، برابر با هشتم دی 1285 خورشیدی، نخستین قانون اساسی مشروطه با نام «نظامنامه» که توسط مجلس شورای ملی اول در 51 ماده تهیه و تدوین شده بود، به امضای مظفرالدین شاه قاجار رسید. به این ترتیب ایران برای نخستین بار صاحب قانون اساسی شد. …
۱۳۹۹/۱۰/۰۷
فعالیت پارلمان ونزوئلا تا دستیابی به انتخابات آزاد، ادامه مییابد!
سرکرده شورشیان غربگرا در کاراکاس که نتوانست در انتخابات پارلمانی این کشور به پیروزی دست یابد، ادعا کرد: فعالیت پارلمان ونزوئلا تا دستیابی به انتخابات آزاد، ادامه مییابد!
•
ونزوئلا
•
خوان گوایدو
۱۳۹۹/۰۹/۲۹
اشغال تبریز بعد از پذیرش اولتیماتوم روسها
109 سال پیش، برابر با بیست و هشتم آذر 1290 خورشیدی، ارتش امپراتوری روسیه شهر تبریز را به اشغال خود درآورد. دولت روسیه 20 روز قبل از این واقعه، در هشتم آذر 1290 خورشیدی، طی اولتیماتومی از ایران خواسته بود ظرف 48 ساعت، مورگان شوستر آمریکایی را که برای اصلاح …
۱۳۹۹/۰۹/۲۲
درباره آیتالله ملامحمد کاظم خراسانی
تهران- ایرنا- آیتالله ملا محمدکاظم خراسانی یکی از فقها و علمای بزرگ تـاریخ مـعاصر بود که رهبری جریان مذهبی در انقلاب مشروطه را بر عهده داشت. او برای حفظ کیان و استقلال کشور از هیچ کوششی دریغ نکرد و به سبب نقشآفرینی در جهت اسـتقرار مـشروطه، جایگاه …
•
مشهد
•
دانشنامه
۱۳۹۹/۰۹/۲۲
غفلت از نگاه اقتصادی
از اوایل قرن 14 شمسی و همزمان با مدرن شدن ساختار اداری و حقوقی کشور، نیاز به وجود قوانینی رسمی برای تنظیم روابط اقتصادی احساس شد. در نتیجه این امر در سال 1311 قانون تجارت بهعنوان قانون مادرحوزه اقتصاد به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
۱۳۹۹/۰۹/۱۹
ساختمان تئاتر شهر و ایجاد یک جریان فرهنگی
از درگذشت امیرعلی سردارافخمی بسیار متاسفم، ایشان یکی از معماران برجسته کشور ما بودند که آثاری ارزشمند از خود به یادگار گذاشتهاند. اینکه چرا با وجود بزرگان این حوزه که خاطراتی از معاشرت و گفتوگو با ایشان دارند درباره استاد سردارافخمی مینویسم …
۱۳۹۹/۰۹/۱۸
مجلس سوم، بازگشت نمادین به مشروطه
فرمان مشروطیت در 14 مرداد 1285 به امضای مظفرالدین شاه رسید. مجلس شورای ملی برمبنای آن از نمایندگان شاهزادگان و قاجاریه، علما، اعیان و اشراف و ملاکین و تجار و اصناف در آبان همان سال تشکیل شد و مجلسی عالی [موسسان اول] را مامور تنظیم قانون اساسی کرد که در …
۱۳۹۹/۰۹/۱۷
لزوم بازنگری در قانون سربازی
اردشیر گراوند_جامعهشناس و پژوهشگر اجتماعی خدمت سربازی وظیفهای است که قانون کشور برعهده جوانان گذاشته تا در سطوح مختلف خدمات نظامی و انتظامی ارائه دهند. این قانون 95سال پیش به تصویب مجلس شورای ملی رسید. شاید در آن زمان به دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی، …
۱۳۹۹/۰۹/۱۶
درباره عیسی صدیق
تهران- ایرنا- عیسی صدیق یکی از نامداران فرهنگی ایرانزمین در سده گذشته محسوب میشد؛ فردی که برای ایجاد آموزش عالی بهعنوان یکی از طرحهای نوسازی و توسعه تلاش زیادی کرد که نمونه مهم آن تاسیس دانشگاه تهران بود تا آنجا که نام او را بیش از هر چیز با این دانشگاه …
•
دانشنامه
•
تاریخ ایران
۱۳۹۹/۰۹/۱۵
کسی که مجلس را «خانه ملت» کرد/ توصیف «بهار» از «مدرس»
در روزگاری که ایران استقلال نداشت، «مجلس نمایندگان» مردم خار چشم خارجیها بود. بهویژه آنکه در مجلس شورای ملی از دوره سوم، نمایندگان وطنپرست زیادتر شدند؛ «مدرس» و «بهار» هم آمده بودند.
•
مدرس
۱۳۹۹/۰۹/۱۱
مراتب ثبتملی ۱۲ اثر منقول فرهنگیتاریخی به استاندار هرمزگان ابلاغ شد
تهران - ایرنا - وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در سه نامه جداگانه مراتب ثبت ۱۲ اثر منقول فرهنگیتاریخی را به استاندار هرمزگان ابلاغ شد.
•
صنایع دستی
•
فریدون همتی
۱۳۹۹/۰۹/۱۰
شهید مدرس نماد بارز تلفیق سیاستمداری و شریعتمداری است
تهران- ایرنا- نماینده مردم شهرستانهای ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی گفت: شهید مدرس نماد بارز تلفیق سیاستمداری و شریعتمداری است که با تأسی از آن میتوان مجلسی انقلابی و خادم مردم داشت.
•
ورامین
•
حسین نوش آبادی
۱۳۹۹/۰۹/۱۰
تعامل مجلس با دولت نقطه آغاز رفع مشکلات مردم است
تهران- ایرنا- «علی ططری» استاد دانشگاه با برشمردن وظایف مجلس و نمایندگان در خصوص تعامل این نهاد با دولت گفت: ما اکنون با وجود بیماری کرونا و تحریمهای لجام گسیخته با شرایط بسیار سختی مواجه هستیم که این موارد باید مدنظر نمایندگان باشد که تعامل میان مجلس …
•
مجلس سنا
•
پارلمان
۱۳۹۹/۰۹/۱۰
سیدحسن مدرس و فرزندش عبدالباقی مدرسی
83 سال پیش، برابر با دهم آذر 1316 خورشیدی، سیدحسن مدرس، نماینده مردم تهران در دورههای دوم تا پنجم مجلس شورای ملی در 67 سالگی درگذشت. مدرس در قامت نماینده دوره پنجم مجلس شورای ملی از روز نخست تا به آخر آبش با رضاخان در یک جوی نرفت و عاقبت شانزدهم …
۱۳۹۹/۰۹/۰۹
در غربت آقای شهید اما آشنای همگان
مشهد- ایرنا- آیتالله سیدحسن مدرس که مردم کاشمر او را به "آقای شهید" خوانده و میشناسند، مردی از سلاله پاکان و مبارزی وارسته در عصر ظلمت و استبداد رضا خانی بود، انسانی که به عنوان شاخصترین نماینده مجلس شورای ملی پس از انقلاب مشروطه در مدت پنج دوره حضور …
۱۳۹۹/۰۹/۰۸
وزیر میراث فرهنگی مراتب ثبت ملی «قانون» بوعلی سینا را ابلاغ کرد
تهران - ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سه نامه جداگانه، مراتب ثبت ملی نسخه کتاب «قانون» بوعلی سینا و ۱۰ اثر منقول فرهنگیتاریخی را به استاندار همدان ابلاغ شد.
•
موزه هگمتانه
•
ایرنا
۱۳۹۹/۰۹/۰۸
اولتیماتوم روسها و خروج شوستر از ایران
109 سال پیش، برابر با هشتم آذر 1290 خورشیدی، دولت روسیه طی یک اولتیماتوم از ایران خواست ظرف 48 ساعت مورگان شوستر آمریکایی را که برای اصلاح خزانهداری و مالیه ایران استخدام شده بود برکنار کند. شوستر به عنوان حقوقدان و کارشناس امور مالی یک سال قبل …
۱۳۹۹/۰۹/۰۵
رئیس مجلس موسسان ونزوئلا مخالفان را سر سپردگان آمریکا خواند
تهران- ایرنا- رئیس مجلس موسسان ونزوئلا، در آستانه انتخابات مجلس شورای ملی که اکثریت آن را مخالفان دولت تشکیل می دهند، رهبران مخالف را متهم کرد که با اقدامات خود پارلمان این کشور را تحت سلطه آمریکا درآورده اند.
•
انتخابات ۲۰۲۰
•
کاراکاس
۱۳۹۹/۰۹/۰۵
محمدعلی فروغی اولین و آخرین نخست وزیر رضا شاه
محمدعلی فروغی در سال 1254 ش در یک خانواده فرهیخته در تهران به دنیا آمد.تحصیلات متوسطه را در دارالفنون گذراند و به تحصیل فن پزشکی و داروسازی مشغول شد اما بعد از چند سالی تحصیل، این رشته را رها کرد و بنابر علاقهای که داشت به تحصیل فلسفه …
۱۳۹۹/۰۹/۰۴
از 2537به 1357
احسان بهرامغفاری شهریورماه سال1357، در بحبوحه جریانات اعتراضی منجر به انقلاب اسلامی، نخستوزیر وقت بخشنامهای را به دستگاهها و سازمانهای دولتی صادر کرد تا سال شاهنشاهی تغییر کند. در این بخشنامه آمده بود: «نظر به اینکه قانون مصوب یازدهم …
۱۳۹۹/۰۸/۳۰
تیمسار! وزرای دولت شما مثل گربه مرتضی علی چهاردست وپا روی زمین می آیند
دستورجلسه روز 30آبان1357 مجلس شورای ملی، به موضوع رای اعتماد به کابینه تیمسار ارتشبد غلامرضا ازهاری اختصاص داشت. محمدرضا پهلوی پس از شکست دولت شریف امامی که حتی برقراری حکومت نظامی هم نتوانست آن را حفظ کند، ازهاری را به نخست وزیری منصوب کرد.
•
محمد رضا پهلوی
•
مجلس شورای ملی
۱۳۹۹/۰۸/۲۸
تیرباران دکتر فاطمی جوانترین وزیر خارجه تاریخ ایران
19 آبان ماه سالروز تیرباران دکتر سیدحسین فاطمی جوانترین وزیر خارجه ایران است. فاطمی متولد 1296 در نایین است. برای فعالیت بیشتر مطبوعاتی از اصفهان به تهران آمد و به توصیه چند نفر به روزنامه ستاره معرفی شد. استعداد ذاتی وی در فن نگارش و پرکاری …
۱۳۹۹/۰۸/۲۷
سالوس و چاپلوس
حمیدرضا محمدی وقتی در 23مهر 1342 به ریاست مجلس شورای ملی رسید، قبلترش مطلقا سابقه فعالیت سیاسی نداشت. تنها جایگاهی که پیشتر تجربه کرده بود، ریاست دانشکده فنی دانشگاه تهران بود، آنهم چون در فرانسه، «در انستیتو الکترونیک در رشته برق و الکترونیک» …
۱۳۹۹/۰۸/۲۷
اشتباه بزرگ
ش. عزیز منش 24 اسفند1354، مجلس شورای ملی و سنا با تشکیل یک جلسه مشترک، طرح تغییر تقویم رسمی کشور از هجری شمسی به شاهنشاهی را تصویب کردند. از نوروز1355، تاریخ رسمی کشور در همه تقویمها 2535 درج شد. این طرح که چند ماهی در میان نهادهای مختلف دست …
۱۳۹۹/۰۸/۲۶
ستارخان پرچمدار گفتمان ملیگرایی در انقلاب مشروطیت
تهران- ایرنا- ستارخان یکی نامدارترین چهرههای مبارز مشروطه و نماد هویت ایرانی بود که با رهبری مردم آذربایجان و مقاومت یک ساله خود در برابر نیروهای دولتی محمدعلی شاه اجازه نداد، تبریز به دست قوای دولتی بیافتد و جنبش مشروطه شکست بخورد.
•
رشت
•
روسیه
۱۳۹۹/۰۸/۲۵
ماجرای زمین گیر شدن ستارخان در باتلاق اتابک
امروز ۲۵ آبان ۱۳۹۹ مصادف با صد و ششمین سالگرد درگذشت ستارخانِ سردار ملی، عیار و آزادمردی از خطه مبارزان مشروطهخواه تبریز در باتلاق باغ اتابک تهران در سن ۴۸ سالگی است.
•
مشروطه
•
ستارخان
۱۳۹۹/۰۸/۲۰
سالروز استقلال وکالت
برای تحصیل آسایش ارباب دعاوی و حقوق و تسهیل کار آنها قانون راجع به وکلای عدلیه بدوا و سایر قوانین لازمه عدلیه هم مترجا طبع خواهد شد و چون در زمان گذشته عنوان وکالت مشروط به شرایط قانونی و مقرون به نکات علمی نبوده شاید در انظار مردم پست و بیقدر به …
۱۳۹۹/۰۸/۱۷
درباره کریم کشاورز
تهران- ایرنا- کریم کشاورز نویسنده، پژوهشگر و مترجم نامی بود که کار خود را با ترجمه شاهکارهای ادبی و اجتماعی اعم از رمان و داستان آغاز کرد و بعد به ترجمه آثار برگزیده تاریخی و تحقیقی روی آورد. وی در طول عمر خود خدمت اساسی به ترجمه کتابهای ایرانشناسی …
•
کشاورز
•
دانشنامه
۱۳۹۹/۰۸/۱۵
کتابهایی از سه نسل شعر فارسی
تهران-ایرنا- هفته پیش رو، هم زمانی زادروز سه شاعر از نسل گوناگون است، شاعرانی که به سهم خود ادبیات فارسی را یک گام پیش بردند. این آخر هفته را با شعر شاعران پارسی بگذرانید.
•
صادق هدایت
•
مهدی اخوان ثالث
۱۳۹۹/۰۸/۱۵
تاریخچه یک نطق کذایی و دولت نظامی
مخالفت ظاهری با دستگیری و شکنجه و اعتراف به خطاها، مفاسد و جنایتهای رژیم پهلوی در نطق رادیویی و تلویزیونی و حمایت پنهانی از دولت نظامی و سیاست مشت آهنین برای ایجاد آرامش مصنوعی از طریق حکومت نظامی در دوران سلطنت محمدرضا شاه، در ۱۵ آبان ۱۳۵۷ به اوج رسید. …
•
امام خمینی (ره)
•
رژیم پهلوی
۱۳۹۹/۰۸/۱۴
باغ بی برگی
ستایش یگانه در سال1298در رشت دیده به جهان گشود و تا کلاس پنجم در این شهر تحصیل کرد. با انتخاب پدرش، علی چایچی (بهبود) به نمایندگی مجلس شورای ملی، کلاس ششم را در تهران به مدرسه «تربیت» رفت. هنوز وارد دبیرستان نشده بود که برای معالجه بیماری پدرش به …
۱۳۹۹/۰۸/۱۱
کدام انسان، کدام علم انسانی؟
مایلم به عنوان دانشآموخته جامعهشناسی به جای خاطرهگویی از استاد فقیدم دکتر غلامعباس توسلی یا تمجید از مراتب علمی ایشان، به جنبهای از کنشگریشان در حفظ «علوم انسانی دانشگاهی» در دوران پر تب و تاب انقلاب فرهنگی …
۱۳۹۹/۰۸/۰۷
بازخوانی تاریخ ترورهای نافرجام یک آیت الله
امروز هفتم آبان سالروز سومین ترور نافرجام سیدحسن طباطبایی معروف به سیدحسن مدرس است. هم او که دیانتش عین سیاستش و سیاستش عین دیانتش بود و با همین منطق در مقابل استبداد و ظلم پادشاهان قجری و پهلوی ایستاد و هزینه ایستادگی در برابر ظلم و جور حاکمان زورگو …
•
آیتالله مدرس
•
مجلس شورای ملی
۱۳۹۹/۰۸/۰۴
تصویب کدام لایحه موجب اعلام عزای عمومی در ایران شد؟
اقتصادنیوز: به دنبال بخشنامه دولت اسدالله علم در سی ام اسفند ۱۳۴۱ و مصوبه مجلس شورای ملی در ۲۱ مهر ۱۳۴۳ هیاتهای مستشاری آمریکایی و خانواده هایشان در ایران از امتیاز مصونیت قضایی و سیاسی و قضاوت کنسولی برخوردار شدند، موضوعی که پس از اطلاع بنیانگذار جمهوری …
•
خانواده
•
سیل
۱۳۹۹/۰۸/۰۳
درباره سردار اسعد بختیاری
تهران- ایرنا- سردار اسعد بختیاری از شناخته شدهترین چهرههای سیاسی، اجتماعی تاریخ معاصر ایران و از رؤسای روشنفکر و تحصیلکرده مشروطهخواه بختیاری به شمار میرفت که با فتح تهران نقش بیبدیلی در سرنگونی استبداد و برپایی آزادی و دموکراسی ایفا کرد.
•
دانشنامه
•
ایل بختیاری
۱۳۹۹/۰۷/۳۰
دست انگلیس کوتاه
24 اسفند 1329 خورشیدی، یعنی فقط 8 روز پس از ترور حاجعلی رزمآرا، مجلس شورای ملی قانون ملی شدن صنعت نفت را که دو روز قبل از سوی کمیسیون نفت و با متن فوق به مجلس ارایه شده بود تصویب کرد. چند روز بعد یعنی در 29 اسفند، مجلس سنا هم مهر تأیید بر این قانون …
۱۳۹۹/۰۷/۲۹
آیا پهلوی مخالف ملی شدن نفت بود؟
تسنیم نوشت: قرارداد کنسرسیوم تحت عنوان لایحه «قرارداد فروش نفت» از روز ۱۸ مهر سال ۳۳ در دستور کار مجلس شورای ملی قرار گرفت و نمایندگان این مجلس پس از مذاکراتی طی هفت جلسه به آن لایحه رای مثبت دادند.
•
کودتای 28 مرداد
•
نفت
۱۳۹۹/۰۷/۲۹
گزارش تاریخ| قرارداد کنسرسیوم؛ چگونه پهلوی بر ملی شدن نفت مُهر "باطل شد" زد؟
۲۹ مهر ۱۳۳۳ قرارداد کنسرسیوم در مجلس شورای ملی به تصویب رسید. قراردادی که یک سال بعد از کودتای ۲۸ مرداد به تصویب رسید و به کاپیتولاسیون نفتی مشهور بود چراکه حد اعلای امتیازی بود که انگلیس و آمریکا از نفت ایران به دست آوردند.
•
کودتای 28 مرداد
۱۳۹۹/۰۷/۲۳
فرهنگ تفکیک شد
فرزانهابراهیمزاده 18 آذر1343 بعد از تصویب مجلس شورای ملی برای نخستینبار نام وزارتخانهای بهعنوان آموزش و پرورش به کابینه حسنعلی منصور اضافه شد. وزارت فرهنگ به دو وزارتخانه فرهنگ و هنر و آموزش و پرورش تفکیک شد و آنها در دو سوی میدان بهارستان …
۱۳۹۹/۰۷/۲۲
گزارش تاریخ| پاسخ "حسنعلی منصور" به نمایندههای منتقدِ کاپیتولاسیون: "این افتخار است!"
حسنعلی منصور نخستوزیر رژیم پهلوی در پاسخ به اعتراضات و انتقادات تعدادی از نمایندگان مجلس شورای ملی نسبت به لایحه معروف به کاپیتولاسیون، ارائه آن را افتخاری برای خود و خدمتی به ملت دانست.
۱۳۹۹/۰۷/۲۱
ماجرای اطاعت شاه از اوامر ملوکانه آمریکا با قید 3 فوریت/21 مهر 1343 در مجلس شورای ملی چه گذشت؟
خراسان نوشت: «یکباره دیدم منصور با کلیه وزیران کابینه وارد مجلس شدند، تعجب کردم زیرا لوایح موجود اهمیتی نداشت که همه کابینه در جلسه حاضر شوند. پس از لحظاتی بیمقدمه دکتر ناصر یگانه که وزیر مشاور در امور پارلمانی بود، برخاست و با قید سهفوریت تقاضا کرد …
•
محمد رضا پهلوی
•
مجلس شورای ملی
۱۳۹۹/۰۷/۲۱
از کاپیتولاسیون روسی تا کاپیتولاسیون آمریکایی
سه شنبه ۲۱ مهرماه ۱۳۴۳ سالروز تکرار تصمیمی ننگین در تاریخ ملت عزتمند ایران است. تصمیمی که به دست بیست و یکمین مجلس شورای ملی همچون داغی سرخ بر پیشانی ایران عزیز زده شد. داغی ننگین که اول بار به موجب عهدنامه ترکمانچای به دست روسیه تزاری بر پیشانی ایران، …
•
امام خمینی (ره)
•
برگزیدهها
۱۳۹۹/۰۷/۲۱
گوشمالی بازاریان قم
مرضیه ثمرهحسینی سیزدهم مهرماه1342، یک روز پیش از افتتاح مجلس شورای ملی، کسبه بازار قم عموماً دکانها را بستند و بازار را تا ظهر به حال تعطیل درآوردند. فرمانداری قم پس از پیگیری قضیه، با این جواب بازاریان مواجه شد: «تعطیلی از بابت ایام سوگواری …
۱۳۹۹/۰۷/۱۹
آیت الله بروجردی
نگرانی از حضور زنان در انتخابات نگرانی آیتالله العظمی بروجردی و اهالی قم از موضوع قانون انتخابات و شرکت نسوان؛ این طرحی بود که در مجلس شورای ملی در سال 1331در دوران دولت محمد مصدق مطرح شد که با توجه به فضای سیاسی و اجتماعی آن دوره نزد مذهبیون …
۱۳۹۹/۰۷/۱۶
انحلال مجلس
شروان امیرزاده مجلس شورای ملی در اردیبهشت 1340 با درخواست علی امینی و دستور محمدرضا شاه منحل میشود تا در قانون اساسی، بازنگریهای صورت گیرد. زمانی که خبری از انتخابات نیست، این طرح پشت جلد یکی از شمارههای هفتهنامه آسیای جوان منتشر میشود. …
۱۳۹۹/۰۷/۱۶
خون خانعلی
فرزانه ابراهیمزاده ابوالحسن خانعلی تا ظهر روز 12 اردیبهشت1340 فارغالتحصیل دکتری معقول و منقول دانشگاه تهران، فلسفه و عربی دبیرستان جامی و معلم 29 ساله فلسفه و زبان عربی دبیرستانهای جامی و ادب، معلمی بود مانند سایر همکارانش که به دعوت سندیکای معلمان …
۱۳۹۹/۰۷/۱۵
دانشکده دامپزشکی؛ حکایت از اصل نیافتادن
سعید برآبادی در سالهای بعد از افتتاح دانشگاه تهران، مهمترین چالش توسعه فضاهای آموزشی این دانشگاه، معماری آن بود. چه طرحی باید اجرایی میشد تا ساختمان جدید، اولا حرفی برای گفتن داشته باشد، ثانیا تکرار مکررات قبلی نباشد و از همه مهمتر، پیوستگی …
۱۳۹۹/۰۷/۱۴
گشایش نخستین مجلس مشروطه
نخستین جلسه دوره اول مجلس شورای ملی ۱۴ مهر ۱۲۸۵ برابر با ۶ اکتبر ۱۹۰۶ در کاخ گلستان و در حضور مظفرالدینشاه قاجار گشایش یافت. مجلس شورای ملی در جریان جنبش مشروطه و بر پایه اولین قانون اساسی ایران تشکیل شد و همراه با مجلس سنا، در حکم پارلمان ایران بود.
•
تاریخ مشروطه
۱۳۹۹/۰۷/۱۴
تکرار جهش تورمی پس از هشت دهه
[شهروند آنلاین] بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده توسط مرکز آمار ایران برنج خارجی 109 درصد تورم داشته است.بر این اساس میتوان گفت تورمهای ۳رقمی به اقتصاد ایران بازگشت. آنطور که آمارها نشان میدهند برنج خارجی در دوره یکساله 109 درصد …
۱۳۹۹/۰۷/۱۴
آزادی سرنوشت محتوم همه ملتهاست
مرتضی ویسی| بازخوانی تاریخ مشروطه در ایران هیچگاه تن به کلیشه و تکرار نمیدهد. هر زمان و هر نسلی باتوجه به دغدغهها و مسائل مبتلا به خویش، در مواجهه و خوانش آن به پرسشها و پاسخهای تازهای بر میخورد؛ گویی همواره گوشهای …
۱۳۹۹/۰۷/۱۳
بخور این رشوه نیست، شیرینیه!
یکی از نمایندگان مجلس ظاهرا در گفتگویی به مزاح گفته مبلغ یک تا دو میلیون تومان رشوه نیست و شیرینی محسوب می شود...نازنین جمشیدی با انتشار کارتونی در شهرونگ به این موضوع پرداخت.
•
کاریکاتور
•
رشوهخواری
۱۳۹۹/۰۷/۱۰
هفتهای برای تهران
ماجرا از ١٤ مهر سال ١٢٥٦ خورشیدی آغاز شد؛ وقتی در نخستین مجلس شورای ملی، تهران را رسماً بهعنوان پایتخت انتخاب کردند و در تقویم نام این روز را «تهران» گذاشتند. البته پیش از این محمدخان قاجار در فروردین 1164 خورشیدی با تاجگذاری در تهران، این شهر کوچک …
۱۳۹۹/۰۷/۰۹
زنی از خاندان مردان سیاست
ستایش یگانه در سال1336، رمانی منتشر شد به نام «بوسه تلخ» که فضایی عصبی و پرتنش داشت. نویسنده این رمان ملکه بقایی کرمانی، خواهر مظفر بقایی بود. پدر ملکه، میرزا شهابالدین کرمانی، معروف به میرزا مشارالملک، نماینده مردم سیرجان در دورههای چهارم و …
۱۳۹۹/۰۷/۰۸
ایران؛ کمتر از 19میلیون
علی عمادی سرشماری در ایران سابقهای به قدمت سلسلههای پادشاهی دارد ولی در سده گذشته در سال 1246شمسی، با سرشماری مهندس عبدالفخار، معلم ریاضی دارالفنون، جمعیت تهران 155 هزار و 736 نفر برآورد شد. این جمعیت در سال 1301شمسی بالغ بر 210هزار نفر بود. …
۱۳۹۹/۰۷/۰۸
آرامگاه نادرشاه؛ چادری که هم آغوش است و هم قتلگاه
سعید برآبادی علاقه به نادرشاه افشار، روحیه وطنپرستی ایرانیهای معاصر را نشان میداد؛ مثلا میشود در مشروح جلسات مجلس شورای ملی به تاریخ 31شهریورماه 1294گزارش سلیمان میرزا را خواند که چطور برای دفاع از طرح مرمت بنای یادبود نادرشاه در واویلای بیپولی …
۱۳۹۹/۰۷/۰۶
کار فدائیان نبود
در میان آشفته بازار سیاست ایران در دهه 20شمسی، قتلها و ترورهای سیاسی زیادی در کشور رخ داد که برخی از آنها دورانساز و تاریخساز شدند. فدائیان اسلام بهعنوان یک گروه معتقد به حذف مخالفان سیاسی و عقیدتی خود در این فضا، رفتاری دوگانه و خاص داشت. از یک سو …
۱۳۹۹/۰۷/۰۱
روزی که قرن ایستاد
زمینههای کودتای 28مرداد پیش از این تاریخ فراهم شده بود. این موضوع از ماجرای قتل سرلشکر محمود افشارطوس شروع شد. پس از اینکه افشارطوس را به قتل رساندند و جنازهاش را رها کردند، دکترمحمد مصدق به این نتیجه رسید که عدهای از نمایندگان مجلس شورای ملی در قتل …
۱۳۹۹/۰۶/۳۰
پایان آوارگی هنرها
حافظ روحانی 29فروردینماه سال1328 بالاخره مجلس شورای ملی، هنرکده هنرهای زیبا را بهعنوان دانشکده به رسمیت میشناسد تا این دانشکده به آخرین دانشکدهای تبدیل شود که در محوطه مرکزی دانشگاه تهران مستقر میشود. آنچنان که میدانیم زمینی که الان ساختمانهای …
۱۳۹۹/۰۶/۳۰
همه راهها به بهارستان ختم میشود
فرزانه ابراهیمزاده صحن مجلس ملی در میدان بهارستان، بهعنوان نماد دمکراسی در ایران، در دهه30 همیشه محل مذاکرات، مشاجرات و معارضاتی بود که با آغاز نهضت ملیشدن صنعت نفت به اوج خود رسید. این عکس را مجله لایف در سال1330 از صحن علنی مجلس شورای ملی در …