سه شنبه, ۷ بهمن, ۱۳۹۹ / 26 January, 2021
فلسفه سیاسی

۲۲ ساعت قبل / استانی-شهرستانها / استانی-سیاسی / انقلاب اسلامی ایران
برگزاری دومین همایش فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی و گام دوم آن در شاهینشهر
دبیر اجرایی همایش فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی و گام دوم آن گفت: همایش فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی و گام دوم آن با شعار "دولت سازی، جامعهپردازی و تمدن نوین اسلامی در دهه پنجم انقلاب" و رونمایی از تصویر ۴ شهید سهرستان در انقلاب ۵۷ در ۱۶ بهمن برگزار میشود.

۱۳۹۹/۱۱/۰۱ / کرسی نظریهپردازی «آئینگی وحی؛ حکومت و قانون در سنت فلسفه سیاسی
برگزاری کرسی نظریهپردازی «آئینگی وحی؛ حکومت و قانون در سنت فلسفه سیاسی اسلامی»
ایلنا: پیش اجلاسیه کرسی نظریه پردازی «آئینگی وحی؛ حکومت و قانون در سنت فلسفه سیاسی اسلامی» 2 بهمن ماه به صورت مجازی برگزار میشود.

۱۳۹۹/۱۱/۰۱ / پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی / احمدرضا یزدانی مقدم / فلسفه سیاسی
سومین پیش اجلاسیه کرسی نظریهپردازی آئینگی وحی برگزار میشود
سومین پیش اجلاسیه کرسی نظریهپردازی آئینگی وحی با عنوان حکومت و قانون در سنت فلسفه سیاسی اسلامی با ارائه احمدرضا یزدانی مقدم فردا برگزار می شود.


۱۳۹۹/۱۰/۲۰ / احمدرضا یزدانی مقدم / فلسفه سیاسی / علامه طباطبایی
فلسفه سیاسی علامه طباطبایی ازجمله نظریههای قراردادگرا است
فلسفه سیاسی علامه طباطبایی و نظریه دولت وی را از جمله نظریه های قراردادگرا به شمار آورد، البته منظور علامه طباطبایی از قرارداد، قرارداد ضمنی و عملی است که همه قراردادهای به آن برمی گردد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۸ / کرسی ترویجی کنگره حکمت سیاسی / دولت از دیدگاه فلسفه سیاسی علامه طباطبایی
علامه طباطبایی طرفدار نظریه دولت ابزاری بود
ایلنا: نخستین کرسی ترویجی کنگره حکمت سیاسی متعالیه با عنوان «دولت از دیدگاه فلسفه سیاسی علامه طباطبایی» برگزار شد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۶ / علامه طباطبایی / دفتر تبلیغات اسلامی
کرسی ترویجی «دولت از دیدگاه فلسفه سیاسی علامه طباطبایی» برگزار میشود
کرسی ترویجی «دولت از دیدگاه فلسفه سیاسی علامه طباطبایی(ره)» ۱۸ دی ماه به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۳ / شریف لکزایی / قاسم سلیمانی / امام موسی صدر
چرایی و دلایل مقاومت در نگاه تفسیری امام موسی صدر
دانشیار گروه فلسفه سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی گفت:امام موسی صدر با تأسیس جنبش أمل به عنوان سرسلسلۀ حلقۀ مقاومت در منطقه به شمار می آید و میتوان گفت امام مقاومت است.

۱۳۹۹/۱۰/۰۸
تراژدی اجتنابناپذیر: کیسینجر و جهان او
مورگنتا در مورد دشواریهای عملی ایده شورا چنین ادامه داد که آرنت هیچچیز برای گفتن نداشت و اگرچه در ستایش دوست خود مینوشت اما نمیتوانست در برابر اشاره به آنچه که آن را «عنصر رومانتیک در برداشت هانا آرنت از آزادی» مینامید، مقاومت نورزد. با این حال، مورگنتا کاملا هم بیاحساس نبود. او بهجای انتقاد صرف از «همکار فکریاش»، با تصدیق خصلت بدبینی و ناامیدی در تفکر آرنت به نوعی از وی حمایت کرد، که [این بدبینی و ناامیدی] آشکارا چیزی بود که در مورد آرنت دوست میداشت؛ تنها موضعگیری مناسب برای یک متفکری که در روزگاران تاریک میزیست. «شاید بتوان استدلال کرد که خصلت تئوریک فلسفه سیاسی هانا آرنت نشانهای از این عدم امکان تفکر خلاق در یک وضعیت سیاسی ناامیدکننده است.»

۱۳۹۹/۱۰/۰۶ / فرهنگ رجایی / هانا آرنت / معرفی کتاب
درس گفتارهای هانا آرنت درباره فلسفه سیاسی کانت منتشر شد
درس گفتارهای هانا آرنت درباره فلسفه سیاسی کانت [داوری] به اهتمام و ویراست رونالد بینر با ترجمه و اضافات فرهنگ رجایی به همت انتشارات دمان منتشر شد.

۱۳۹۹/۰۹/۲۴ / پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی / محمد پزشگی / فلسفه سیاسی
کرسی الگوهای علم سیاست و حکمت متعالیه برگزار میشود
کرسی ترویجی عرضه و نقد ایده علمی الگوهای علم سیاست و حکمت متعالیه با ارائه محمد پزشگی فردا برگزار می شود.

۱۳۹۹/۰۹/۲۴ / مجمع عالی حکمت اسلامی / دولت اسلامی / فلسفه سیاسی
وجود دولت از دو زاویه ضرورت عقلی و فطری قابل بحث است
یک پژوهشگر گفت: در خصوص بحث ضرورت دولت از دو زاویه میتوان وارد شد: ضرورت عقلی و ضرورت فطری؛ هر کجا که بشر هست همانجا دولت شکل میگیرد چون از باب فطرت است و از باب نیاز به نظم و امنیت.


۱۳۹۹/۰۹/۱۳
ضرورت مقاومت در برابر وضعیت پسادموکراتیک
سال گذشته جنبش اعتراضی «جلیقه زردها» در اعتراض به افزایش قیمت سوخت و مالیاتها به وجود آمد. حرکتی که روز شنبه ۱۷ نوامبر ۲۰۱۸ با مرکزیت پاریس فرانسه آغاز شد و به سرعت به کشورهای دیگری همچون بلژیک، هلند و حتی عراق در خاورمیانه گسترش یافت. جلیقه زردها (بر اساس قانونی که سال ۲۰۰۸ در فرانسه تصویب شد، در تمام خودروهای این کشور باید یک جلیقه زرد وجود داشته باشد تا اگر مشکل و خرابی برای آن خودرو به وجود آمد راننده با پوشیدن جلیقه منتظر کمک بماند. خودروهای فاقد جلیقه زرد ۱۵۳ دلار جریمه میشوند) با مسدود کردن جادهها باعث هرج و مرج ترافیکی شدند؛ تظاهرات و اعتراضهایی که بعدها به سیاستهای کلی دولت امانوئل مکرون سوق پیدا کرد و عدهای بحث استعفای او را پیش کشیدند. …

۱۳۹۹/۰۹/۱۱ / عباس زارعی / تروریسم / محسن فخریزاده / سازمان بسیج اساتید / ترور دانشمند ممتاز هسته ای و دفاعی ایران
ترور دانشمندان نشانه پیشرفت ایران در حکمرانی علمی است
تهران- ایرنا- رئیس سازمان بسیج اساتید کشور گفت: ترور دانشمندان ایران نشانه پیشرفتگی فلسفه سیاسی و حکمرانی ایران در بخش های علم و فناوری است.

۱۳۹۹/۰۹/۰۸ / دموکراسی / دولت / ریاست جمهوری / انسان مدرن / نهاد دولت / لو مارینوف / استاد فلسفه سیاسی در نیویورک / انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا / اساس سیاست در آمریکا میل است نه عقل / عقل مدرن
اساس سیاست در آمریکا میل است نه عقل/ باور اینکه دموکراتها هزینه میکنند تا آمریکا را از شر ترامپ نجات دهند، خندهدار است/ دولتها فقط برای بسط منافع خود مناسبات مردم را تنظیم میکنند
ایلنا: "لو مارینوف" میگوید: تصور اینکه سیاستمداری تقلا میکند تا کشورش را نجات دهد با شاکلههای انسان مدرن جور درنمیآید.…

۱۳۹۹/۰۹/۰۴ / انتشارات دانشگاه مفید / تجدید چاپ / تازه های نشر / فلسفه سیاسی / اندیشه سیاسی
نظامیابی فلسفه سیاسی از قرآن و سنت/ مواجهه ما با تجدد چگونه بود؟
«مبانی اندیشه سیاسی در اسلام» اثر سیدصادق حقیق در پله چهارم نشر ایستاد. نویسنده با رجوع به نصوص دینی سعی در ارائه دستگاه جامعی از فلسفه سیاسی از منظر اسلام داشته است.

۱۳۹۹/۰۹/۰۴ / استانی-سیاسی / نظام سیاسی / اندیشه مدرن
افسانه جمهوری در قرن ۲۱ و جایگاه مصلحت عمومی
در قرن حاضر نمیتوان رابطه شهروندان و حاکمیت را بر اساس نظرات فیلسوفان باستانی تنظیم کرد. پس ضرورت دارد که با نگاهی جدید به جامعه و حاکمیت بنگریم و با اندیشههای فلسفه سیاسی مدرن آشنا شویم.

۱۳۹۹/۰۸/۲۴ / فارابی / پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی / فلسفه سیاسی
کتاب «در مسیر احیای آثار ابونصر فارابی» منتشر شد
کتاب «در مسیر احیای آثار ابونصر فارابی» به قلم اکبر اسد علیزاده و به همت مرکز احیای آثار اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی منتشر شد.

۱۳۹۹/۰۸/۲۴ / فلسفه سیاسی / علامه طباطبایی
بازخوانی رد پای فلسفه سیاسی علامه بر شکوفایی فکری یک انقلاب
24 آبان ماه سالروز وفات ملا و علامه ای است که با نظریات فقهی و فیلسوفانه خود، فلسفه سیاسی اسلام را با چهره ای زیباتر و خلاقانه تر متحول کرد.

۱۳۹۹/۰۸/۲۲ / عباس آخوندی / نخبگان / روحانیت ، روحانیون ، طلاب / فلسفه سیاسی
در سوگ نظریهپردازی نواندیش در علوم سیاسی
روزگار هر روز شرنگ تلخی به کام ما میریزد و خبر از دست شدن خواجهای بزرگ از عالم علم و فضل و اخلاق ماتمزدهمان کرد.

۱۳۹۹/۰۸/۲۲ / حامد زارع / روحانیت ، روحانیون ، طلاب / نخبگان / فلسفه سیاسی
مرگی ناگوار، دفتری ناتمام
دیروز روز سختی برای جامعه علوم سیاسی ایران بود. ویروس چینی پربارترین درخت دانش سیاسی را خشکاند و به زمین افکند.

۱۳۹۹/۰۸/۱۷ / انقلاب / ذهن / زندان / کمونیست / هرج و مرج
لیبرالیزم بی عرضه!
فلسفه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی لیبرالیزم شاید بی عرضه ترین در میان فلسفه های موجود بوده است. هر گز گروهی به نفع این فلسفه تظاهرات نکرده اند، اجتماعات خشمگین به هواداری آن هورا و عربده سر نداده اند.

۱۳۹۹/۰۷/۲۲ / جلیل دارا / بسیج اساتید / دانشگاه های ایران / همایش کرونا
پوستر همایش کرونا و چالشهای فلسفه سیاسی اجتماعی رونمایی شد
پوستر همایش ملی بحران کرونا و چالش های فلسفه سیاسی _ اجتماعی غرب با حضور رئیس بسیج اساتید دانشگاه های تهران رونمایی شد.

۱۳۹۹/۰۷/۲۰ / جلیل دارا / بسیج اساتید / ویروس کرونا
نظام لیبرال دموکراسی غربی در مواجهه با بحران ناکارآمد است
رئیس بسیج اساتید دانشگاههای تهران گفت: کرونا به عنوان یک آزمون نشان داد فلسفه سیاسی _ اجتماعی غرب و نظام لیبرال دموکراسی غربی در مواجهه با بحران ناکارآمد است.

۱۳۹۹/۰۷/۲۰ / فلسفه سیاسی / انسان / دانشگاه / دولت اسلامی / جلیل دارا / رئیس بسیج اساتید دانشگاه های تهران
دارا: فلسفه سیاسی و اجتماعی غرب انسان متعالی نمی سازد
رئیس بسیج اساتید تهران با بیان اینکه فلسفه سیاسی _اجتماعی غرب انسان متعالی نمیسازد؛ گفت: کرونا به عنوان یک آزمون نشان داد فلسفه سیاسی_ اجتماعی غرب و نظام لیبرال دموکراسی غربی در مواجهه با بحران ناکارآمد است.

۱۳۹۹/۰۷/۱۰
ماجرای فیلسوفی که تعمیرکار است!
[یاسر نوروزی] متیو بی. کرافورد فیلسوف و مکانیک است؛ او در شیکاگو فلسفه سیاسی خوانده و حالا در دانشگاه ویرجینیا مشغول تدریس و پژوهش است. کرافورد برای نشریه نیوآتلانتیس مطلب مینویسد، تعمیرگاهی هم برای موتورهای فرسوده در واشنگتن راه انداخته و به عنوان تعمیرکار فعالیت میکند. او تنها دو کتاب منتشر کرده است و با این حال از تحسینشدهترین نویسندگان آمریکاست. او در کتاب «فیلسوفی در تعمیرگاه: جستاری درباره ارزش کار» ما را به سفری برای کشف کار معنادار و لذتبخش میبرد. او که فلسفهاش را نه لابهلای کتابها، که در میانه چکش و انبردست تعمیرگاهش پیدا کرده است، میگوید بدون اصطکاک و لمس جهان حتی با خودتان هم بیگانه میشوید و باید با …

۱۳۹۹/۰۶/۲۳ / استانی-سیاسی / کروناویروس / فسلفه سیاسی
کرونا و تغییر فسلفه زیست سیاسی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: موفقیت نسبی چین در مواجهه با کووید ۱۹ میتواند مبنای قضاوت جدیدی در مورد الگوهای فلسفه سیاسی پیشین به وجود آورد.

۱۳۹۹/۰۶/۱۷
رابطه ناکارآمد دولت و مجلس
علم سیاست از آن دسته دانشهایی است که همواره باید مراقب رابطه خود با اصول و بنیانهای نظریشان باشند. در آموزش علم سیاست فلسفه سیاسی تقدم داشته و دانشجوی این رشته باید با اندیشهها و آرای اندیشمندان بزرگ سیاسی مانند افلاطون، ارسطو، آگوستین، توماس و سپس هابز، ماکیاولی، بُدَن، لاک و دیگران و در حوزه غیرغربی با فارابی، کنفوسیوس، بوعلی سینا، غزالی، خواجهنظامالملک و... آشنا شود. این آشنایی اثر خود را در جنبههای تجویزی و کاربردی یک متخصص علم سیاست نشان میدهد؛ عالم علم سیاست باید به اصول و ارزشهای بنیادین و پشتیبان علم خود وفادار باشد، در غیر این صورت عملا به خدمت قدرت درآمده و سیاست هم جز مجموعهای از مهارتها و بازیها و بدهبستانها …

۱۳۹۹/۰۶/۱۷
چرا رابطه دولت و مجلس کارآمد نیست؟
علم سیاست از آن دسته دانشهایی است که همواره باید مراقب رابطه خود با اصول و بنیانهای نظریشان باشند. در آموزش علم سیاست فلسفه سیاسی تقدم داشته و دانشجوی این رشته باید با اندیشهها و آرای اندیشمندان بزرگ سیاسی مانند افلاطون، ارسطو، آگوستین، توماس و سپس هابز، ماکیاولی، بُدَن، لاک و دیگران و در حوزه غیرغربی با فارابی، کنفوسیوس، بوعلی سینا، غزالی، خواجهنظامالملک و... آشنا شود. این آشنایی اثر خود را در جنبههای تجویزی و کاربردی یک متخصص علم سیاست نشان میدهد؛ عالم علم سیاست باید به اصول و ارزشهای بنیادین و پشتیبان علم خود وفادار باشد، در غیر این صورت عملا به خدمت قدرت درآمده و سیاست هم جز مجموعهای از مهارتها و بازیها و بدهبستانها …

۱۳۹۹/۰۵/۲۸ / لیبرالیسم / لئو اشتراوس / لیبرالیسم و محافظه کاری / لیبرالی ها / اشرافیت مدرن / فلسفه سیاسی جدید
باید از نهاد خانواده دربرابر لیبرالها دفاع کرد/ خانواده اثربخشترین ابزار برای مبارزه با فقر مدرن است/ ما نابودکنندگان فرهنگ طبقۀ کارگر هستیم/ لیبرالیسم به هیچیک از وعدههایش عمل نکرد
ایلنا: یوآنا بورکی معتقد است: هیچگاه صورت واقعی از اقتصاد نئولیبرالی وجود نداشته است او میگوید مسئلۀ حقیقی این است که ما یک جامعۀ نولیبرال هستیم و لیببرالیسم عکس…

۱۳۹۹/۰۵/۲۳ / فلسفه سیاسی / دولت مدرن / حق طبیعی / فلسفه دولت / دولت هابزی / وضعیت طبیعی / حق طبی / حفظ جان مهم است / رفاه و آزادی
در هر دولتی حفظ جان بر آزادی مقدم است/ نقد دولت نباید باعث مخدوش شدن ارتباط دولت و ملت شود/ برای بهتر زیستن و حفظ جان خودمان چارهای جز تن دادن به شری به نام دولت نداریم
ایلنا: استیو بلوم فیلد معتقد است دولت به جهت حقوقی مسئول حفظ جان مردم است ولی این وظیفه نباید در شرایط خاص باعث ایجاد انسداد سیاسی شود.

۱۳۹۹/۰۵/۱۹ / فلسفه / فلسفه سیاسی / دانش و قدرت / علم باوری / علم باوری دین دنیای جدید است / جیمی وایته
مردم از علم همان توقعی را دارند که پیشینیان از اسطورهها داشتند/ "علمباوری" برای برخی دینِ دنیای جدید است/ چگونه "خرد روشنگر" بازهم به خدمت قدرت درآمد؟!
ایلنا: نیکولاس ماکسول معتقد است که علمباوری نوین قدرت و توان خود را از عدم معرفت صحیح مردم به ذات و کارکرد خود میگیرد و قدرت سیاسی نیز از این موضع برای پیشبرد…

۱۳۹۹/۰۵/۱۳ / القاعده / دانشگاه کلمبیا / داعش / لیبرال / فلسفه سیاسی / بنیادگرایی / کشتارهای داعش / دموکراسی چیست / اسکات اتران / اسکات آتران
ایمان افراطی به دموکراسی نوعی بنیادگرایی است/ لیبرال دموکراسی به اندازه بنیادگرایی دینی خشونتبار بوده/جهانِ اکنون صحنه برآمدن چپ رادیکال و راست ناسیونال رادیکال است
ایلنا: اسکات آتران استاد فلسفه سیاسی امریکایی-فرانسوی معتقد است که لیبرال دموکراسی محصول باور افراطی به دموکراسی است و در خشونت چیزی کم از رادیکالیسم دینی ندارد.

۱۳۹۹/۰۵/۰۷ / اندیشه سیاسی / فلسفه سیاسی / هگل و مدرنیته / هویت و تفاوت / اندیشه سیاسی هگل / موج جدید ناسیونالیزم / نیکولاس اسمیث
حذفِ دیگریِ سیاسیِ غیرممکن است/ ملیگراییِ حاکم در بسیاری از کشورها محصولِ تحقیر و توهم توطئه است که فرزندی جز خشونت نمیزاید/ پایانِ هویتطلبی تصفیه نژادی است
ایلنا: نیکولاس اسمیث میگوید در پس سیاست هویتطلبانه نظریهی توطئهای لمیده که میگوید دیگران نخواستهاند ما پیشرفت کنیم. از اینرو سیاست هویتطلبانه به سرعت به توهم…

۱۳۹۹/۰۵/۰۵ / هومن حسین زاده / فلسفه سیاسی / مقاله
«بدن(های) سیاسی» در روحالقوانین مونتسکیو
به نظر میرسد در آثار مونتسکیو، کاربردی ملاحظهکارانه از «بدن سیاسی» وجود دارد. ملاحظهکارانه است چون میتوان به سادگی از کنارش گذشت؛ زیرا این اصطلاح در واقع به مساله بهترین حکومت ربط ندارد.

۱۳۹۹/۰۴/۲۸
بولتون: ترامپ هیچ فلسفه سیاسی ندارد/ او با همه مشکل دارد
مشاور امنیت ملی سابق دولت ترامپ که چندی پیش با انتشار کتابی درباره دوران خدمتش در این دولت جنجال زیادی به وجود آورد، در مصاحبهای به افشای جزئیات بیشتر درباره فلسفه و اصول سیاست خارجی رئیس جمهور آمریکا و روابطش با رهبران زن جهان پرداخت.

۱۳۹۹/۰۴/۲۵
احیاگر غدیرـ۱۴| حق علامه امینی و الغدیر، توسط نویسندگان بعدی ادا نشد
علامه امینی بهعنوان محدث، مفسر، فیلسوف، متکلم و فقیه در همه عمر دست به تحقیقات دامنهداری زد تا فلسفه سیاسی اسلام را تدوین کند، اما بعد از رحلت این عالم برجسته درباره او به تعداد انگشتان دست کتاب منتشر نشده است.

۱۳۹۹/۰۴/۲۵ / دکتر علی سمیعی
حاصل مطالعات استاد، آرزو ماند ...
یک سال از درگذشت دکتر «علی سمیعی» گذشت؛ استادی که دانشجویانش او را با عنوان «پروفسور سمیعیِ فلسفه سیاسی ارتباطات» به یاد دارند.

۱۳۹۹/۰۴/۲۲ / فلسفه سیاسی / قرنطینه و امر سیاسی / قرنطینه و جامعه مدنی / مصاحبه های خارجی ایلنا / توماس پول / مدرسه اقتصاد لندن / فلسفه قانون / حکومت قانون
قرنطینه اگر تعریف نشود، آزادیهای سیاسی را مخدوش میکند/ بحران عالمگیری کرونا نباید مستمسک حذفِ کنشهای سیاسی و نظارت همگانی شود
ایلنا: توماس پول اعتقاد دارد که نباید بحران را مستمسک کنار زدن نظارت عمومی قلمداد کرد. قانونگذاران و مجریان در نبود کنشگرانی که حالا در خانه حبس شدهاند، نباید…


۱۳۹۹/۰۳/۲۲
فحشی به نام «نئولیبرالیسم»!
الهام برخوردارنئولیبرالیسم؛ تفکری که معمولا در فضای سیاسی کشور ما دشنام محسوب میشود و از آن برای انگ زدن استفاده میکنند که در سالهای اخیر دستمایه منتقدان دولت روحانی برای حمله به آن شده است. آنها در هر شرایطی که بخواهند به سیاستهای دولت بهخصوص در حوزه اقتصاد نقد وارد کنند آن را نئولیبرالیسم خطاب میکنند و سیاستهای اقتصادی دولت را نئولیبرال میدانند. حال سوال اینجاست که نئولیبرال چیست و دارای چه مولفههایی است که در جامعه ما قابل پذیرش نیست و منتقدان دولت آن را به این عنوان خطاب میکنند. آیا اصلا تفکر لیبرالیستی در ایران وجود دارد و نئولیبرالیسم در چه شرایطی دشنام محسوب؟ مهدی مطهرنیا، محقق و استاد دانشگاه در گفتوگو با «ابتکار» به این ابهامات پاسخ داده است که مشروح آن را در ادامه میخوانید.مهدی …

۱۳۹۹/۰۳/۱۹
تاریخ نگار
211سال پیش در چنین روزی، برابر هشتم ژوئن 1809 میلادی، توماس پین، فیلسوف ایدهآلگرای انگلیسی و از پدران بنیانگذار آمریکا در نیویورک درگذشت. روح انقلابی پین ابتدا او را به دل نبردهای استقلال آمریکا و سپس انقلاب فرانسه پرتاب کرد. در آمریکا با نوشتن مقالههای پرشور و رادیکال قیام مردم بر ضد استعمارگان انگلیسی را رهبری کرد و پس از به سرانجامرسیدن کار به فرانسه رفت و در انقلاب این کشور شرکت کرد. در بحبوحه انقلاب فرانسه دچار خشم رهبران انقلاب شد، اما شانس آورد که با گیوتین مجازاتش نکردند و تنها مجبور به تحمل حبسی کوتاهمدت شد. توماس پین پس از آزادی از زندان دوباره به آمریکا بازگشت و 6 سال بعد در 72سالگی درگذشت. او در هنگام مرگ دیگر چندان مورد توجه نبود و در خاکسپاریاش …

۱۳۹۹/۰۳/۱۶ / نشر نی / توماس هابز / فلسفه سیاسی / بازار نشر / تازه های نشر
ضرورت تشریح کالبد دولت و کشف بیماریهای آن
هابز در لویاتان با بهرهبرداری از تمثیلهای انداموار دولت را همچون انسان مصنوعی قلمداد میکند که دچار انواع بیماریها میشود. یکی از علایق اصلی هابز تشریح کالبد دولت و بیماریهای آن است.

۱۳۹۹/۰۲/۲۷ / ایلنا / گفتگو با ایلنا / فلسفه سیاسی / صفحه اندیشه ایلنا / عدالت چیست / افلاطون و عدالت / افلاطون راست گرا بود؟ / افلاطون و جریان چپ / پروتاگوراس / پروتاگ.راس و افلاطون
نگاه جورج اورولی آمریکاییها به امپراتوری خودساختهشان/ ممکن است دموکراسی از پوپولیسم سردرآورد/ قانون الزاما عدالت نیست
ایلنا: نائومی گولدر میگوید پس از بحرانهای اخیری که برگزیت و ترامپ بر سر جهان آوردهاند، جا دارد به عدالتی بیندیشم که از باور مردم تعالی میجوید. گرچه قدرت سیاسی…

۱۳۹۹/۰۲/۲۷ / ایلنا / گفتگو با ایلنا / فلسفه و کرو / پارلمان و مشروعیت / حذف پارلمان در د / اندیشیدن در عصر بیماری / فسلسفه سیاسی قرنطینه / فلسفه سیاسی قرنطینه / قرنطینه و استبداد
کرونا وضعیت دلخواه دولتهاست/ در مواجهه با کرونا حذف پارلمان به استبداد منجر میشود/ کدام دولتها در مواجهه با بیماری موفقتر بودند؟
ایلنا: استاد فلسفه حقوق در دانشگاه بریزبین استرالیا معتقد است باید در ایام کرونا مراقب بود تا سرشت عمل سیاسی نظیر تمامی اعمال اجتماعی ما که حالا غیراجتماعی و حتی…

۱۳۹۹/۰۲/۲۲ / آزادی / کانت / کانت و فلسفه حقوق / کانت و فسلفه اخلاق / خود آیینی / کانت و مساله آزادی / فلسفه سیاسی کانت / ایده صلح جاویدان
کانت نخستین اندیشمندیست که میگفت جمهوریهای عقلانی نمیتوانند با هم بجنگند/ صلح جهانی و پایدار رویایی لازم برای سعادت بشر است
ایلنا: کوجسکو معتقد است تاریخ انسان تقلا برای رهایی از میل و نیل به خرد است. اما این سیر همیشه ناتمام باقی خواهد ماند. چرا که میل هرگز از اراده انسان حذف نمیشود. در…

۱۳۹۹/۰۲/۲۰ / فلسفه / ایلنا / آزادی مشروط / گفتگو با ایلنا / فلسفه سیاسی / آمریکاگرائی / فلسفه حقوق / حقوق طبیعی / حقوق بنیادین / حق آزادی
آمریکا نظام درمان ندارد، صنعت درمان دارد/ آزادی آمریکایی به معنای تفویض تمامی اختیارات دولت است/ «در خانه بمان» یک تهدید جدی برای آمریکاییهاست
ایلنا: ویندی پارمت معتقد است چیزی به نام نظام درمان عمومی در آمریکا وجود خارجی ندارد بلکه تنها کارخانههای داروسازی بزرگ و تکنولوژیهای بسیار توسعه یافتهی درمانی…

۱۳۹۹/۰۱/۰۹ / چین / ایالات متحده امریکا / ویروس کرونا / شیوع ویروس کرونا / فلسفه سیاسی
چین، فعلا پهلوان بیحریف است
سهند ایرانمهر در یادداشتی می نویسد: تمام آنچه تحت عنوان جنگ لفظی نرم میان آمریکا و چین از اطلاق عنوان «ویروس چینی» توسط دونالد ترامپ گرفته تا تلاش چینیها برای بیولوژیک و آمریکایی معرفی کردن ویروس، در واقع پردهبرداری از عمق این نزاع رقابتانگیز است که خوب یا بد، چین، فعلا پهلوان بیحریف آناست.

۱۳۹۸/۱۲/۲۸ / دانشگاه تهران / داوود فیرحی / فق / اندیشه سیاسی / فلسفه سیاسی / فقه و فلسفه / کرونا و بستن حرم بستن حرم مطهر / دولت و ملت / جمهوریت و / اندیشه سیاسی اسلام
نیازمند بازنگری جدی در حکمرانی هستیم/ دولت در ایران باید دولت بحران باشد/ قطع امید از نهاد دولت فاجعهبار است/ قرنطینه کردن خود وجوب فقهی دارد/ ایجاد تعارض میان دوا و دعا مصیبتآفرین است
ایلنا: استاد اندیشه سیاسی دانشگاه تهران معتقد است جامعه ایرانی از پس حوادث ریز و درشت سالهای اخیر توانسته به معنایی خود را بازیابی کند. اما در این میان به سبب همین…

۱۳۹۸-۱۲-۱۹
حفظ جان مردم، اوجب واجبات است
.و رسولان ما، دلایل روشن برای بنیاسرائیل آوردند، اما بسیاری از آنها، پس از آن در روی زمین، تعدّی و اسراف کردند. در فقه عقل بنیان و عدالت محور شیعه، آنچه اوجب واجبات شناخته میشود حفظ نظم معیشت اجتماع است. بدیهی است حفظ جان انسانها در این فقره در اولویت قرار دارد. از طرفی در فلسفه سیاسی، وصول به منطق حقوق بشر که در اعلامیه جهانی تبلور یافته است، و در آن حق حیات در اولویت قرار گرفته است، برترین دستاورد تاریخ فلسفه و خرد انسانی است.

۱۳۹۸-۱۲-۱۷
پوپولیسم؛ خدمت یا خیانت؟
اخیراً نشر اختران کتابی با عنوان «در دفاع از پوپولیسم چپ»، جدیدترین نوشته شانتال موف، استاد بازنشسته فلسفه سیاسی دانشگاه وست مینستر و از بنیانگذاران مکتب تحلیل گفتمانی اسکس را به زیور طبع آراسته است. این کتاب شامل چهار فصل، یک جمعبندی و یک پیافزود نظری است.

۱۳۹۸/۱۲/۰۴
فلسفهای برای ژاور
غزاله صدر منوچهری| بهتازگی کتاب «بنیاد حق طبیعی: براساس اصول آموزه دانش» نوشته یوهان گوتلیب فیشته با ترجمه سیدمسعود حسینی در نشر ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است. این کتاب یکی از ارکان اصلی نظام فیشته در دوره ینا (حدود ۹۹-۱۷۹۴) است و به شرح و تفصیل فلسفه حق یا فلسفه سیاسی او اختصاص دارد. دو رکن دیگر این نظام که در کتابهای «بنیاد آموزه فراگیر دانش» و «نظام آموزه اخلاق» بسط یافتهاند، فلسفه اولی و فلسفه اخلاق فیشته را دربردارند. اکنون با ترجمه و انتشار «بنیاد حق طبیعی»، سه رکن نخستین و از حیث تاریخی، اثرگذارترین نظام فیشته را در زبان فارسی در اختیار داریم. نشست هفتگی شهر کتاب روز سهشنبه ۲۹ بهمن به نقد و بررسی کتاب «بنیاد …

۱۳۹۸-۱۲-۰۱
حضور در انتخابات در پارادایم حق و تکلیف
از مواضع و منظرهای متفاوتی میتوان به انتخابات پرداخت، فیالمثل بحث از «شأن و جایگاه مردم» یا «مشروعیت»، بحثی جامعهشناختی یا مربوط به فلسفه سیاسی است. در مطلب حاضر از موضع فقه سیاسی به انتخابات میپردازیم. فقه سیاسی از حقوق و تکالیف بحث میکند؛ اینکه چه حقوقی در کار است و نسبت به آن حقوق، چه تکالیفی برعهده داریم و اینکه انتخابات متعلق به چه حکمی از احکام شرعی است. برای طرح این بحث از طرح مقدماتی ناگزیریم در آغاز بحث، اشارهای اجمالی به نظام حقوقی اسلام داشته باشیم.

۱۳۹۸/۱۱/۲۸
سخن گفتن با مردم وظیفه حکمرانان
نعمتالله فاضلی _ استاد دانشگاه سخن گفتن با مردم از اقتضائات و الزامات جامعه جدید است. حکمرانی در دنیای جدید بدون گفتوگوی شفاف و روشن با همه گروههای اجتماعی امری ناممکن شده است. همه حکومتها و دولتها امروزه با هر ایدئولوژی و فلسفه سیاسی که باشند، ناگزیرند با جامعه سخن بگویند. این ارتباط و تعامل با جامعه و مردم اشکال، ریشهها، کارکردها و الزامات متعددی دارد. در جامعه امروزی، این ازجمله حقوق شهروندان شناخته میشود که از کم و کیف و چند و چون حکمرانی بهنحوی دقیق و صادقانه آگاه باشند. این آگاهی …

۱۳۹۸/۱۱/۲۰
ترور سردار سلیمانی؛ پایان امنیت برای مقامهای رسمی آمریکا در منطقه/در فلسفه سیاسی آمریکا، قدرت با قدرت متوقف میشود
در نشست تسنیم مطرح شد: اگر موضوع ترور سردار سلیمانی را در مجامع بینالمللی به خوبی پیگیری کنیم، قادر خواهیم بود سالها کشورهایی نظیر آمریکا و دولتهایی که در این زمینه کمک کردند را درگیر کنیم.

۱۳۹۸/۱۱/۱۹ / نشر نو / ترجمه / فلسفه سیاسی
ترجمه نسخه کاملتر «آثار بزرگ سیاسی» چاپ شد
کتاب «آثار بزرگ سیاسی (از ماکیاوللی تا روزگار ما)» نوشته ژان ژاک شوالیه و ایو گوشه با ترجمه لیلا سازگار توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شد.

۱۳۹۸/۱۱/۱۴ / علی لاریجانی / شهید مرتضی مطهری
روایت لاریجانی از دغدغه شهید مطهری درباره آینده انقلاب/ آزادی، زمینهساز بروز استعدادها است/ سندنویسی انبوه و متراکم، آفت کشور است
خانه ملت نوشت: رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که یکی از دغدغه های شهید مطهری به اتمام رساندن طرح های ناتمام و بنیادین انقلاب بود، گفت: الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت از مقوله های مهم کشور است که تحقق آن به پشتوانه نظری در حوزه فلسفه سیاسی نیاز دارد و بدون داشتن نظریه ای واحد و منسجم در این زمینه، نمی توان از مبانی به افق جست زد.

۱۳۹۸/۱۱/۱۴ / علی لاریجانی
الگوی پیشرفت نیازمند نظریه پردازی در فلسفه سیاسی است/ سندنویسی انبوه و متراکم، آفت کشور است
ایلنا: رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که یکی از دغدغه های شهید مطهری به اتمام رساندن طرح های ناتمام و بنیادین انقلاب بود، گفت: الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت…

۱۳۹۸/۱۱/۱۲ / استانی-شهرستانها / انقلاب اسلامی ایران
انقلاب اسلامی حاصل تفاوت فلسفه سیاسی ما با قدرتهای جهان است
امامجمعه شاهینشهر، نظام سیاسی را استوار بر اقناع افکار عمومی و فلسفه سیاسی را توجیه کننده نظام سیاسی و تبیین کننده حقانیت آن دانست.

۱۳۹۸/۱۱/۰۷
ملاصدرا در خلأ نظریهپردازی نکرده است
برنامه «چراغ مطالعه» میزبان حجتالاسلام شریف لکزایی، و درمورد کتاب «فلسفه سیاسی صدرالمتألهین» با وی به گفتوگو پرداخت.

۱۳۹۸/۱۱/۰۲ / نوام چامسکی / رسانه دیجیتال / ایالات متحده آمریکا / امپریالیسم / استعمار / سردار سلیمانی
چرایی انحراف آمریکا از راه دموکراسی/مردمِ امروز چگونه مسخ میشوند
انحراف از مسیر حقیقی دموکراسی روشنگری و تخدیر تودههای مردم بهوسیله رسانه از جمله موارد منفی و مهمی است که نوام چامسکی در فلسفه سیاسی خود برای حاکمیت آمریکا برمیشمارد.

۱۳۹۸/۱۰/۲۱ / نوام چامسکی / فلسفه / ایالات متحده آمریکا / سردار سلیمانی
دروغ در لباس حقیقت/ بررسی سندروم استکهلم و ویتنام در ایران و آمریکا
تحلیل فرازهای فلسفه سیاسی نوام چامسکی درباره سیاست خارجی آمریکا مؤید اینمعنی است که دخالتهای خارجی اینکشور براساس الگوی ارائه «دروغ با پوشش حقیقت» و فریب افکار عمومی بنا شده است.

۱۳۹۸/۱۰/۱۸ / تیم برتون / کاخ سفید / هالیوود / لاک / اربعین / ارسطو / جمهوری خواهان / مدرن / پسامدرن / متافیزیک
حتی مغولها و غزنویان کودکان را نمیکشتند و آثار تاریخی را تخریب نمیکردند/ «ترامپ» قهرمان برآمده از فاضلاب است
ایلنا: سیدمهدی ناظمی با بیان این مطلب که «تصویری که از ترامپ به عنوان رئیسجمهور دیوانه و قلدر که هرکاری بخواهد میتواند در…

۱۳۹۸/۱۰/۰۷ / جنگ / فلسفه / تبعیض / هابز / دولت مقتدر / اندیشه سیاسی / وضع طبیعی / روسو / فلسفه سیاسی / روبین داگلاس
صلح بدون قدرتِ مقتدر ممکن نیست/ دولتِ حافظِ صلح واجبالاطاعه است/ نهادهای اجتماعی و سیاسی ما را به موجوداتی شرور بدل کرده است
ایلنا: روبین داگلاس با اشاره به تفاوت نظریات دو فیلسوف مدرن (هابز و روسو) میگوید: به اعتقاد روسو؛ برآمدن نابرابری اقتصادی…

۱۳۹۸-۱۰-۰۴
عرفان، آنارشیسم و بحران جهانی سیاست
بشر همواره در پی طرحی ایدهآل برای زندگی جمعی بوده است و در دوران مدرن بر آن رفته که میتواند با عقل خود بنیاد راهی برای سعادت بیابد و توفیق نیافته است. در گفتوگو با دکتر سیدسلمان صفوی، موسس و سردبیر مجله «ترنسندنت فیلوسوفی»، فیلسوف نوصدرایی و مولف کتابها و مقالات متعدد در حوزه فلسفه اسلامی و فلسفه تطبیقی، به بررسی فلسفه سیاسی امروز پرداختهایم.

۱۳۹۸/۱۰/۰۴ / اخلاق / سیاست / عدالت / ماکیاولی / هابز / حاکم سیاسی / تنازع اخلاق و سیاست / ارزش های اخلاقی / صلح پایدار / دست های کثیف
بسیاری از دولتهای دموکراتیک برای آنکه لوایح خود را از فیلتر مجلس بگذرانند، دروغ میگویند/ دستهای کثیفی که خیرِ عمومی را برآورده میکنند بهترند یا حاکمان درستکار اما ناکارآمد؟
ایلنا: مدرس فلسفه سیاسی دانشگاه منچستر در انگلستان میگوید: سیاستمداران نه بر اساس مبانی و معیارهای اخلاق فردی بلکه براساس…

۱۳۹۸/۱۰/۰۳ / اخلاق / جنگ جهانی دوم / خشونت / سیاست / هیروشیما / هایدگر / نیچه / غرب آسیا / شمال آفریقا / اخلاق مدرن
کشتار آدمها محصول انسانگرایی مدرن است/ باید اجازه داد مبانی تازهای برای اخلاق شکل بگیرد
ایلنا: استاد فلسفه سیاسی دانشگاه کنت در انگلستان میگوید: اینکه در صد سال اخیر به اندازه تمام تاریخ آدم کشته شدهاند، دستکم…

۱۳۹۸/۱۰/۰۱ / افلاطون / بی بی سی / دولت / رسانه / شبکه اجتماعی / فقیر / مدرنیسم / گاردین / نیچه / پست مدرنیسم
شکست ترامپ با نشان دادن واهی بودن امیدی که به آمریکاییهای فقیر داد، ممکن است/ جامعه لیبرال آمریکا با نیمه تاریک خودشان مواجه شده/ ترامپ ما را متوجه ضعف جدی مبانی آمریکاگرایی کرد
ایلنا: مدرس دانشگاه کاتینگهام در انگلستان میگوید: اهمیت ترامپ در این است که یکبار دیگر ما را به ضعف جدی مبانی آمریکاگرایی متوجه کرد. او انتخابات آمریکا را نبرد چون…

۱۳۹۸/۰۹/۲۴ / جمهوری اسلامی ایران / ایران / اقتدار ایران / اقتدار ملی / عمق راهبردی / اقتصاد ایران
چگونه عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران را پایدار کنیم؟
نعمت اله مظفرپور، پژوهشگر حوزه ارتباط فلسفه سیاسی و دیپلماسی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: رهبری معظم انقلاب اسلامی ایران در دیدار خود با فرماندهان سپاه پاسداران با عنایت به وضعیت حاد منطقه و فشارهای محورهای متخاصم؛ با ادبیات بی سابقه ای بر حیاتی بودن توسعه عمق راهبردی کشورمان تاکید داشتند. نگارنده در این راستا این پرسش را مطرح می کند که عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران چگونه پایداری بیشتری دارد؟ یعنی تاکید این نوشته به جای توسعه عمق راهبردی، بر «پایداری» عمق راهبردی کنونی است. عجالتا باید اذعان داشت که عمق راهبردی بویژه برای نظام اسلامی که نظامی هویتی و معنوی است؛ تک فاکتوری و نظامی- امنیتی صرف نیست. شواهد تاریخی نشان می دهد عمق راهبردی ایران زمانی می تواند پایدار باشد که ممزوج با …

۱۳۹۸/۰۹/۲۲
انتقاد خرازی از رویکرد کارشکنانه قدرتهای غربی در قبال کشورهای مستقل
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: مردم کشورهای آسیایی باید فلسفه سیاسی امروز خود را بر اساس ارزشهای تمدنی و فرهنگی خود تدوین کنند.

۱۳۹۸/۰۹/۲۲ / انجمن علوم سیاسی ایران / رشته علوم سیاسی / دین اسلام / لیبرالیسم
اندیشه جماعتگرایی و اشتراکات آن با اسلام
تهران- ایرنا- بررسی جماعتگرایی و نسبت آن با اسلام نشان میدهد که اشتراکاتی بین این دو وجود دارد اما نهایت اهداف و نگاه ما باید بر اساس قرآن و روایات، فقه سیاسی و فلسفه سیاسی اسلامی باشد.

۱۳۹۸/۰۹/۲۱
یعنی از دست دادن سه چهارم معنای کنشها و گفتهها اوکشات
مجتبا حدیدی: نشرگام نو کتاب درآمدی بر مایکل او کشات را منتشر کرده که نوشته پل فرانکو و ترجمه روان محسن میرزازاده میباشد. کتاب از 6 فصل مجزا شمال نوای اوکشاتی، ایدئالیسم، فلسفه سیاسی، عقل باوری، گفتوگوی نوع بشر و انجمن مدنی تشکیل شده است. در ابتدا باید گفت به صورت جداگانه میبایست به ترجمه اوکشات در ایران، تاثیرات و حد و حدود جریانسازیاش نگاه کرد. حتی میزان درک بیواسطه مترجم از اوکشات و ضرورت این ترجمه به قدری اهمیت دارند که در یک معرفی ساده نمیتوان نتیجه را تعیین کرد. در اولین برخورد با این کتاب یک سوال اساسی به ذهن مخاطب میرسد: چگونه ممکن است یک فیلسوف نظریه پرداز، محافظه کار نیزبشود؟ و محل اصابت فلسفه اوکشات در این زمانه آیا میتواند کشورهای شرقی باشد؟مایکل اوکشات همان فیلسوف …

۱۳۹۸/۰۹/۲۰ / تظاهرات جلیقه زردها / جلیقه زردها / لو فیگارو
چرا فرانسویها ناراضی هستند؟
روزنامه لوفیگارو به اظهارات یک استاد فلسفه سیاسی این کشور اشاره کرده که در پاسخ به چرایی گستردگی اعتراضها و اعتصابها، گفته، همه فرانسویها ناراضی هستند...دانستن چرایی این مساله قدری مشکل است... در کشور نوعی افسردگی بر همه چیره شده است.»

۱۳۹۸/۰۹/۰۸
یادداشتی از کورش الماسی، پژوهشگر فلسفه سیاسی
دیگر قابل توجیه و به صلاح منافع، امنیت و آینده کشور نیست که از پرداختن به برخی امور اجتماعی و سیاسی پرهیز کرد. بخش بزرگی از شهروندان برای تهیه و تامین غذا، لباس، مسکن، کار، آموزش، بهداشت و... ناتوان هستند. بنیاد تاسیس جوامع بشری بر این ایده و خواست بود که اراده و خرد جمعی که در حاکمیت نمود مییابد، مسئول تهیه و تامین نیازهای حیاتی انسانها شود. بنابراین، نظم اجتماعی در قالب انواع نهادهای اجتماعی و حاکمیتی مسئول بی قید و شرط مدیریت تهیه و تامین نیازهای ابتدایی شهروندان است. نیازی نیست تا «دکتر، مهندس یا متخصص توهمات متافزیکی» باشیم تا متوجه شویم تنها دلیل ناتوانی شهروندان به منظور تهیه و تامین غذا، مسکن، بهداشت، آموزش و... مدیریت کلان ناکارآمد است.ظاهراً برخی از سیاستورزان و صاحبمنصبان انتصابی …

۱۳۹۸/۰۸/۲۸ / چین / فلسفه / معرفی کتاب / بازار کتاب
تازههای نشر؛ فلسفه سیاسی از غرب تا شرق
ایرنا نوشت: «شهریار منجی؛ معنای شاهکار ماکیاولی» و «تفکر چین باستان و قدرت چین مدرن» دو اثر با موضوع فلسفه سیاسی از دنیای شرق و غرب است که به همت انتشارات علمی و فرهنگی روانه بازار کتاب شده است.

۱۳۹۸/۰۸/۲۲ / حامد زارع / فلسفه جدید / فلسفه سیاسی / روشنفکری / فرانسه
ایستاده روی شانه غولان
نگاهی دوباره به مقام و موقع ریمون آرون در سنت روشنفکری فرانسه

۱۳۹۸/۰۸/۱۱
آمریکاییها در مارپیچ قدرت هر چه بیشتر هزینه میکنند، بیشتر شکست میخورند/ ایرانیها مردمان فتح قلههای دست نیافتنی هستند
فرمانده کل سپاه پاسداران با تاکید بر اینکه آمریکاییها در فلسفههای سیاسیشان شکست خوردهاند، گفت: فلسفه سیاسی آمریکا مبتنی بر غارت ثروتهای مادی و معنوی کشورها برای برترییابی قدرت آمریکا در جهان است، چنین فلسفهای دشمنساز است قدرتساز نیست و تولید مقاومت میکند.
• تفسیر خلقت • اساس سیاست در آمریکا میل است نه عقل • داعش • انقلاب • دولت هابزی • استانی-شهرستانها • عدالت چیست • خانه های پوشالی • لیبرال • قرنطینه و استبداد • ایالات متحده امریکا • دولت از دیدگاه فلسفه سیاسی علامه طباطبایی • القاعده • ژان ژاک روسو • لاک • پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی • هیروشیما • نیکولاس اسمیث • آزادی مطلق