قیمت طلا امروز




 حساب های ترامپ

 سایت ایران آنلاین / ۵ ساعت قبل

افول اعتبار واشنگتن

دونالد ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری خود بخش زیادی از وقتش را صرف ضربه زدن به متحدان آمریکا، تحقیر رهبران آنها و استفاده از روابط امنیتی چند دهه‌ای برای تسویه‌حساب‌های شخصی و سیاسی کرده است.
 افول اعتبار واشنگتن
زهرا اکبری، گروه بین الملل: کره جنوبی که اخیراً پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا از آن به‌عنوان یک «متحد نمونه» یاد کرده بود جدیدترین و شاید غیرمنتظره‌ترین قربانی کارزار تلافی‌جویانه ترامپ است. ترامپ روز یکشنبه به پنتاگون دستور داد رزمایش سالانه «سپر آزادی اولچی» را به‌طور چشمگیری کاهش دهد و هزینه آن و همچنین رابطه بسیار خوب خود با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی را دلیل این تصمیم عنوان کرد.

ترامپ در ادامه تلاش کرد این تصمیم را به موضع سئول در قبال جنگ ایران مرتبط کند. او در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال مدعی شد که اخیراً از رئیس‌جمهوری کره جنوبی خواسته است در تلاش‌های آمریکا علیه ایران همراه شود، اما سئول در پاسخ گفته است: «نه، ممنون!» او روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: «ما نمی‌توانیم دور دنیا بچرخیم و از همه این کشورها محافظت کنیم، به‌خصوص وقتی آنها برای کمک به ما حضور ندارند.»

اما کره جنوبی تنها کشوری نبود که در هفته جاری هدف حملات و تهدیدهای ترامپ قرار گرفت؛ عمان نیز به‌عنوان میانجی کلیدی در تلاش‌ها برای دستیابی به توافق بین تهران و واشنگتن به فهرست اهداف ترامپ اضافه شد. ترامپ روز دوشنبه تهدید کرد در صورتی که عمان «بر سر راه» توافق با ایران قرار بگیرد، این کشور را به‌شدت بمباران خواهد کرد. این رویکرد البته در روابط ترامپ با متحدان اروپایی نیز مسبوق به سابقه است و نشان می‌دهد فشار بر شرکای آمریکا بخشی از یک الگوی گسترده‌تر در سیاست خارجی دولت دوم اوست.

به گزارش فارن افرز، در کمتر از دو سال، دولت دوم ترامپ تهدید کرده است که گرینلند را تصرف و از ناتو خارج خواهد شد، نیروهایش را از آلمان خارج کرده، در انتخابات متحدان دخالت کرده و بر دوستان خود تعرفه وضع کرده است. متحدان نیز با نگرانی قابل‌درکی واکنش نشان داده‌اند. مارک کارنی، نخست‌وزیر کانادا اعلام کرد: «رابطه قدیمی‌ای که با ایالات متحده داشتیم، به پایان رسیده است.»  فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان هشدار داد که یک «شکاف عمیق» در حال شکل‌گیری است. اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد: «غرب آن‌گونه که می‌شناختیم دیگر وجود ندارد.»

 متحدان آمریکا در مسیر استقلال

در شرایطی که ترامپ ایجاد کرده، متحدان آمریکا بیش از گذشته به سمت استقلال راهبردی حرکت می‌کنند و تلاش دارند وابستگی خود به واشنگتن را در حوزه‌های امنیتی، نظامی و اقتصادی کاهش دهند. تقویت صنایع دفاعی داخلی، توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و یافتن شرکای جایگزین، بخشی از این روند است.ادامه این مسیر می‌تواند در بلندمدت نفوذ و اهرم‌های قدرت آمریکا را در میان متحدانش تضعیف کند.

در همین رابطه فرید زکریا در مقاله‌ای در واشنگتن پست نوشت: «طی هشت دهه گذشته، بسیاری از متحدان آمریکا بر این باور بودند که تعهدات واشنگتن از یک دولت به دولت دیگر پابرجا خواهد ماند. آنها می‌دانستند که این نظام بی‌نقص نبوده و آمریکا در مقاطعی از برخی وعده‌های خود عقب‌نشینی کرده و اشتباهاتی نیز مرتکب شده است، اما در نهایت یک فرض اساسی وجود داشت: آمریکا بازیگری قابل پیش‌بینی و به متحدان خود وفادار است.

ترامپ اما با وعده‌ها و تهدیدهای خود چنان رفتار می‌کند که گویی در حال انجام یک بازی بزرگ بلوف است. اگر متحدان ندانند نیروهای آمریکایی فردا در کشورشان باقی می‌مانند یا خارج می‌شوند، تعرفه‌ها افزایش پیدا می‌کنند یا کاهش، یا توافقی که امروز امضا شده تا فردا پابرجا خواهد ماند یا نه، نتیجه این رفتار افزایش تبعیت نیست؛ بلکه حرکت متحدان به سمت استقلال بیشتر است.» به اعتقاد زکریا، این روند همچنین نشان‌دهنده کاهش عمیق اعتماد متحدان به وعده‌ها و اعتبار آمریکا است؛ اعتمادی که طی دهه‌ها یکی از مهم‌ترین پایه‌های نفوذ واشنگتن در میان متحدانش بوده است. ادامه این روند می‌تواند جایگاه آمریکا را در نظام ائتلافی خود با چالش جدی مواجه کند.

مانفرد السیگ، استاد روابط بین‌الملل در مؤسسه تجارت جهانی دانشگاه برن، در مصاحبه‌ای با نشریه پولیتیکو در همین رابطه گفت: دوره اول و فعلی ریاست‌جمهوری ترامپ به طور اساسی اروپا را دچار آشتفگی کرده است، آن هم از طریق تضعیف اعتماد به آمریکا به عنوان یک شریک قابل اتکا. همکاری فراآتلانتیک بویژه امنیتِ مبتنی بر ناتو با فرسایش روبه‌رو شده و همین امر اروپا را مجبور کرده است در معماری دفاعی خود تجدیدنظر کند و به شکل مستقل‌تری مسیر خود را پیش ببرد.

روابط تجاری هم به شکل منفی تحت تأثیر قرار گرفته و بازار فراآتلانتیک دیگر منعکس‌کننده تجارتی باثبات و بر پایه قوانین نیست؛ امری که اروپا را به سوی متنوع‌سازی شرکا و اولویت دادن به امنیت اقتصادی سوق داده است. در همین حال، عقب‌نشینی آمریکا از رهبری اقلیمی و توسعه‌محور موجب تضعیف همکاری جهانی شده و همین موضوع، اروپا را به شکل فزاینده‌ای منزوی کرده است.

در همین راستا دانمارک به‌جای سامانه آمریکایی پاتریوت، سامانه پدافند هوایی SAMP/T فرانسه-ایتالیا را انتخاب کرده است. دولت‌های اروپایی سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در صنایع تسلیحاتی خود انجام می‌دهند. بانک مرکزی هلند نیز برای کاهش وابستگی به فناوری آمریکا، خدمات ابری حیاتی خود را به یک ارائه‌دهنده اروپایی منتقل کرده است.

این روند اما تنها به اروپا محدود نمانده و در خاورمیانه نیز نشانه‌هایی از شکل‌گیری ترتیبات امنیتی مستقل از واشنگتن دیده می‌شود.

در تازه‌ترین اقدام، عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان در حال ایجاد یک معماری امنیتی مستقل برای خود هستند. چندی پیش، عربستان سعودی و ترکیه، دو کشوری که در بخش بزرگی از یک دهه گذشته آشکارا با یکدیگر خصومت داشته‌اند، متعهد شدند در صورت حمله به یکدیگر وارد جنگ شوند و از یکدیگر دفاع کنند. آنها به همراه پاکستان، توافق دفاعی مشترک مکه را امضا کردند و در چارچوبی شبیه به ناتو اعلام کردند که حمله به یکی از اعضا، حمله به همه اعضا تلقی خواهد شد. آن چیزی که این رقبای منطقه‌ای را به یکدیگر نزدیک کرد کاهش اعتماد آنها به واشنگتن و اعتبار وعده‌های ترامپ است.

در همین رابطه، روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی از افزایش نارضایتی در منطقه خلیج فارس از سیاست‌های واشنگتن خبر داده است. بر اساس این گزارش، دولت‌های عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، کویت و بحرین در نگرانی و نارضایتی از عملکرد دولت ترامپ اشتراک نظر دارند و حتی در برخی از این کشورها این بحث شکل گرفته است که آیا ادامه میزبانی از پایگاه‌های نظامی بزرگ آمریکا در خاکشان همچنان به نفع آنهاست یا خیر.

یکی از مقام‌های کشورهای خلیج فارس به واشنگتن‌پست گفت: «ترامپ این جنگ را آغاز کرد و ما داریم هزینه آن را می‌پردازیم.» این مقام که مانند دیگر منابع این گزارش به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود، افزود که خشم از آمریکا از زمان حمله آمریکا و اسرائیل به ایران در ماه فوریه، به بالاترین سطح خود رسیده است. تحلیلگران معتقدند افزایش نارضایتی از سیاست‌های ترامپ، برخی کشورهای منطقه خاورمیانه را به سمت بازنگری در ترتیبات امنیتی و جست‌وجوی گزینه‌های جایگزین برای کاهش وابستگی به واشنگتن سوق داده است. هرچند این تحولات در کوتاه‌مدت بعید است نظم امنیتی منطقه را به‌طور اساسی دگرگون کند، اما می‌تواند نشانه‌ای از آغاز روندی تدریجی برای تنوع‌بخشی به شرکای امنیتی و کاهش اتکای کشورهای خلیج فارس به آمریکا باشد.

  برش

جنگ علیه ایران و تاوان متحدان

با وجود اینکه ترامپ در دور دوم ریاست‌جمهوری خود رویکردی تهاجمی‌تر در قبال متحدان آمریکا در پیش گرفته است، بسیاری بر این باورند که جنگ علیه ایران این روند را تشدید کرده است؛ ترامپ بیش از گذشته از متحدانی که از درگیری کنار مانده‌اند خشمگین شده و در حالی که برای پایان دادن به جنگ با دشواری روبه‌روست، آنها را تحت فشار قرار می‌دهد و مجازات می‌کند.

به گزارش آتلانتیک، ترامپ با هدف کسب افتخار شخصی وارد جنگ شد، اما آنچه در نهایت نصیبش شد، چیزی جز تحقیرهای پی‌درپی نبود؛ وضعیتی که به‌وضوح تحمل آن برای او بسیار دشوار است. ترامپ اکنون می‌کوشد آسیب روانی ناشی از ناکامی خود در ایران را با ضربه زدن به متحدان آمریکا جبران کند؛ کشورهایی که می‌تواند بدون نگرانی از واکنش متقابل، آنها را تحت فشار قرار دهد.

از این منظر، ترامپ جنگ علیه ایران را شکست خود نمی‌داند، بلکه معتقد است این دیگران بودند که او را ناکام گذاشتند. کره جنوبی، به‌عنوان یکی از نزدیک‌ترین متحدان آمریکا در آسیا، حاضر نشد در جنگ علیه ایران به کمک واشنگتن بیاید؛ همان کره‌ای که ترامپ مدعی است هر چند سال یک‌بار او را وارد رویارویی غیرضروری با پیونگ‌یانگ می‌کند. از سوی دیگر، ترامپ نتوانسته ایران را وادار به تسلیم کند، ذخایر تسلیحاتی آمریکا را که در این جنگ مصرف شده‌اند به‌سرعت جبران کند یا از نیروهای نظامی‌ای که به میدان فرستاده، محافظت کند. در چنین شرایطی، از نگاه این تحلیل، او به دنبال کسی است که هزینه این ناکامی‌ها را بپردازد و در حال حاضر کره جنوبی به آسان‌ترین هدف تبدیل شده است. پیش از این نیز ترامپ برای جلب مشارکت و حمایت متحدان اروپایی در جنگ علیه ایران بر آنها فشار آورده بود، اما دولت‌های اروپایی از ورود به این جنگ خودداری کردند و درنتیجه با انتقاد تند ترامپ مواجه شدند.

انتهای پیام/







چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - 19 August 2026
خبرگزاری ایلنا

چه کسی پاسخگوی زن و فرزندان «محمد مولایی» است؟/ بازرسان از زیر کولر گازی بیرون بیایند و به کارگاه‌ها سرکشی کنند!

«حق امتناع از کار» چه تفاوتی با حق اعتصاب دارد؟/ کارگران در مقابل خطر ایستادگی کنند/ اخراج کاملاً ظالمانه است
خبرگزاری ایلنا

«حق امتناع از کار» چه تفاوتی با حق اعتصاب دارد؟/ کارگران در مقابل خطر ایستادگی کنند/ اخراج کاملاً ظالمانه است

مشاور کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از راهکارهای حقوقی حمایت از کارگران در برابر دستورهای ناایمن و ضرورت تثبیت قانون‌مند «حق امتناع از کار» گفت. حامد اکبری تاکید کرد اخراج کارگران در صورت امتناع از کار ناایمن، ناعادلانه است.
خبرگزاری دانشجو

اختلال موقت در سامانه تأمین اجتماعی/سوابق بیمه شدگان حذف نشده است

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جشن تولد عجیب برای یک سگ

خبرگزاری ایسنا

کیش؛ روزهای خلوت یک جزیره گردشگری

فرونشست زمین؛ واقعیتی ملموس و نگران‌کننده در کشور
سایت آفتاب نیوز

فرونشست زمین؛ واقعیتی ملموس و نگران‌کننده در کشور

طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی به‌عنوان یکی از برنامه‌های اصلی وزارت نیرو، طی دو سال گذشته با تمرکز بر نصب کنتور‌های هوشمند، تحویل حجمی آب، انسداد چاه...
تبلیغات شهری؛ زیبایی یا آشفتگی بصری؟
خبرگزاری ایسنا

تبلیغات شهری؛ زیبایی یا آشفتگی بصری؟

تابلوها و بنرهای شهری فقط حامل پیام‌های تبلیغاتی نیستند؛ آنها بخشی از ویترین فرهنگی تهران نیز محسوب می‌شوند اما استفاده نامناسب از حروف و واژه‌های فارسی، طراحی‌های پیچیده و کاهش خوانایی پیام‌ها، این پرسش را مطرح کرده که آیا تبلیغات شهری پایتخت توانسته میان جذابیت بصری، صیانت از زبان فارسی و ایمنی شهروندان …
تاریخ در آتش معامله - همدلی
روزنامه همدلی

تاریخ در آتش معامله - همدلی

مونا ربیعیان خبرنگار بافت تاریخی استرآباد، حافظه زنده گرگان و یکی از مهم‌ترین یادگارهای تاریخی شمال ایران، حالا در نقطه‌ای ایستاده که هر تصمیم درباره آن فقط یک تصمیم اقتصادی نیست؛ تصمیمی درباره هویت یک شهر و بخشی از حافظه تاریخی ایران است. خبر مذاکره برای تملک حدود ۵۰ هکتار از هسته مرکزی بافت [ ]
پاسخ صریح محمد قوچانی به ناصر مهدوی | نسل من عبور از شریعتی را مدیون سروش است اما در سروش هم نمانده است | نه مریدم، نه مراد، روزنامه‌نگارم و جستجوگر حقیقت | حتی با معیار «صلح کل» مولوی چگونه می‌توان از دکترین هسته‌ای
سایت اقتصادنیوز

پاسخ صریح محمد قوچانی به ناصر مهدوی | نسل من عبور از شریعتی را مدیون سروش است اما در سروش هم نمانده است | نه مریدم، نه مراد، …

اقتصادنیوز: ناصر مهدوی در نقد مطلب لیبرالیسم نقابدار محمد قوچانی، حمله به عبدالکریم سروش را محکوم کرد. قوچانی هم در پاسخ، از نقد خود بر سوابق فکری و سیاسی سروش، دیدگاه‌های او درباره مدرنیته، اقتصاد و حکومت دینی دفاع کرده است.
دریای آرال واقعاً دوباره جان گرفته است؟/ پشت پرده بازگشت آب و احیای یک فاجعه محیط‌زیستی
سایت اقتصاد ۲۴

دریای آرال واقعاً دوباره جان گرفته است؟/ پشت پرده بازگشت آب و احیای یک فاجعه محیط‌زیستی

دریای آرال زمانی یکی از بزرگ‌ترین پهنه‌های آبی جهان بود؛ بعد در چند دهه تقریباً ناپدید شد و به نمادی جهانی از یک فاجعه زیست‌محیطی تبدیل شد. حالا خبرهای تازه از قزاقستان از افزایش دوباره آب، کاهش شوری و ادامه بازگشت حیات به بخش شمالی آرال حکایت دارد. اما آیا می‌توان گفت آرال نجات پیدا کرده است؟
خفاش شب که بود و چه کرد؟
سایت روزنو

خفاش شب که بود و چه کرد؟

غلامرضا خوشرو هیچ تقاضا یا انتظار خاصی از من نداشت. حتی از من نخواست که از کسی درخواست کنم او را اعدام نکنند.
    
سایت روزنو

گاف تازه روابط عمومی بیمه دانا/خبر یک جلسه، عکس یک جلسه دیگر!

شهری در ایران که کارش بلعیدن عمر آدم‌هاست
سایت برترینها

شهری در ایران که کارش بلعیدن عمر آدم‌هاست

حتی می‌توان بخش مهمی از این وضعیت را به نحوه مدیریت تهران در سال‌های اخیر نسبت داد؛ شهری که تراکم‌فروشی، مجوزهای ساخت‌وساز و توسعه فیزیکی بدون تناسب با ظرفیت‌های حمل‌ونقل و زیرساختی، آن را هر روز فشرده‌تر و سخت‌تر کرده است.
         
سایت رکنا

فلیم لحظه سرقت موبایل زن جوان مشهدی در کمتر از چند ثانیه

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پایان وحشت در شهر+ ویدئو | زورگیران خشن موبایل و گردنبند دستگیر شدند

[مینا حیدری] نسخه آسفالت برای مشکلات!
سایت اطلاعات آنلاین

[مینا حیدری] نسخه آسفالت برای مشکلات!

تصاویر آسفالت کردن بستر رودخانه الیگودرز را که دیدم، نخستین واکنشم ناباوری بود. فکر کردم شاید یکی از همان شوخی‌های بی‌مزه فضای مجازی با هوش مصنوعی باشد؛ تصاویری که قرار است چند ساعتی دست‌به‌دست شوند و بعد فراموششان کنیم.
سایت اطلاعات آنلاین

«زیباترین قاتل سریالی آنلاین» چندان هم زیبا نبود!

فراتر از یک کلیپ؛ تبعات حقوقی رانندگی کودکان
خبرگزاری مهر

فراتر از یک کلیپ؛ تبعات حقوقی رانندگی کودکان

انتشار فیلم رانندگی کودکان، در کنار خطرات جانی، می‌تواند والدین را با مسئولیت‌های کیفری و مالی مواجه کند.
روزنامه هفت صبح

زنگ خطر برای عدالت آموزشی

زیدون؛ جایی که باغ می‌تواند به مقصد تبدیل شود
روزنامه ستاره صبح

زیدون؛ جایی که باغ می‌تواند به مقصد تبدیل شود

دو هزار هکتار زمین، ۴۰۰ هزار اصله نهال و نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری؛ دشت زیدون پلدشت منطقه آزاد ماکو دیگر فقط یک پروژه کشاورزی نیست. اینجا می‌تواند نقطه آغاز یک الگوی تازه باشد؛ جایی که کشاورزی مدرن، اشتغال، سرمایه‌گذاری و گردشگری در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.
    
بانک‌ها دیگر حق دست‌درازی ندارند
روزنامه شرق

بانک‌ها دیگر حق دست‌درازی ندارند

سال‌هاست بسیاری از شهروندانی که روزی از سر اعتماد یا ناچاری، ضامن وام کسی شده‌اند، خود را در وضعیتی می‌بینند که هیچ ربطی به بدهی آنها ندارد: حساب بانکی‌شان‌ بی‌آنکه دادگاهی رأیی صادر کرده باشد یا اجرائیه‌ای در کار باشد، یک‌شبه مسدود یا از موجودی آن برداشت می‌شود. این رویه که سال‌ها بر پایه بندهای یک‌طرفه …
موتورسواری بانوان  نیازمند تنظیم‌گری مسئولانه
روزنامه شرق

موتورسواری بانوان نیازمند تنظیم‌گری مسئولانه

در هر نظام سیاسی، فاصله‌ای میان تغییرات جامعه و به‌روزرسانی قواعد حاکمیتی وجود دارد، اما هنگامی که این فاصله بیش از حد عمیق شود، جامعه ناگزیر دست به خودتنظیمی می‌زند. یعنی پیش از آنکه نظام سیاسی، قواعد جدید را وضع و اجرا کند، شهروندان برای پاسخ به نیازهای روزمره خود، راه‌حل‌هایی را می‌یابند. نمونه این …
سایت خبرفوری

خبر تلخ در باره موتورسواری بانوان: مرگ ۱۸ زن موتورسوار در حوادث رانندگی اصفهان/ هنوز هم گواهینامه مشکل اصلی است

ورود صاحبان سالن‌های زیبایی به عرصه تئاتر/ شاخ‌های مجازی اینستاگرامی روی صحنه آمده‌اند
سایت عصرایران

ورود صاحبان سالن‌های زیبایی به عرصه تئاتر/ شاخ‌های مجازی اینستاگرامی روی صحنه آمده‌اند

منوچهری خاطرنشان کرد: یادم هست سالن تئاتری که صاحبش سبزی فروش بود و در میدان میوه و تره‌بار کار می‌کرد یکبار از من خواست به عنوان مشاور به او کمک کنم؛ او اصل...
سایت خبرفوری

داستان عجیب کشف جسد بی سر یک دختر در دماوند

«ادب» میراثی فراتر از یک نام
روزنامه آرمان امروز

«ادب» میراثی فراتر از یک نام

فردین کمانگر آرمان امروز : هر سال با نزدیک شدن به سالروز درگذشت مهندس بهاءالدین ادب، بار دیگر نام او در فضای سیاسی، اجتماعی و رسانه‌ای کردستان زنده می‌شود؛ پیام‌های تسلیت و یادبود منتشر می‌شود و بسیاری از چهره‌های سیاسی و اجتماعی از او به نیکی یاد می‌کنند. این اتفاق، اگرچه نشانه ماندگاری نام یک [ ]
‌جایزه‌ای برای آنهایی که معلمی را زندگی می‌کنند
سایت جوان آنلاین

‌جایزه‌ای برای آنهایی که معلمی را زندگی می‌کنند

‌محمد رضایی: ۶۰ هزار معلم در فرآیند «جایزه معلم» نامزد شده‌اند و مردم نیز ۲۰۰ هزار معرفی از معلمان اثرگذار داشته‌اند
         
‌عادی‌شدن قانون‌شکنی در خیابان‌های پایتخت
سایت جوان آنلاین

‌عادی‌شدن قانون‌شکنی در خیابان‌های پایتخت

تهران مدت‌هاست با پدیده‌ای فراتر از چند تخلف پراکنده رانندگی روبه‌رو است؛ بی‌توجهی به قانون راهنمایی و رانندگی در بخش‌هایی از شهر به رفتاری عادی تبدیل شده است
سایت جوان آنلاین

‌متهم: آن‌قدر مست بودم که نمی‌دانم چه شد!

با این طرح، مراجعه به سفارتخانه‌ها ممنوع می‌شود!
سایت برترینها

با این طرح، مراجعه به سفارتخانه‌ها ممنوع می‌شود!

روزنامه اعتماد در گفتگو با محسن برهانی حقوقدان، طرح جدید مجلس با عنوان «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی، دولت‌ها و نهادهای بیگانه» را بررسی کرده است.
آدرس «بی‌اعتمادی» اشتباهی داده شد!
سایت جوان آنلاین

آدرس «بی‌اعتمادی» اشتباهی داده شد!

مردم ایران- و بلکه جهان- روزنامه نمی‌خرند ولی روزنامه می‌خوانند، زیرا روزنامه‌نگاران اصلی که در سکو‌ها تولید محتوا می‌کنند همچنان یک پای‌شان در روزنامه است!...
روایت حبیب‌الله؛ مرثیه‌ای بی‌پایان برای عدالت گمشده
روزنامه توسعه ایرانی

روایت حبیب‌الله؛ مرثیه‌ای بی‌پایان برای عدالت گمشده

سال ها کار کردن، در بدترین شرایط و عرق ریختن و استخوان خرد کردن، برای آنکه نان آور آبرومند خانواده ات باشی، همگی به این امید است که روزی در
روایتی متفاوت از ریشه‌های «تعلیق و اخراج» در دانشگاه
روزنامه توسعه ایرانی

روایتی متفاوت از ریشه‌های «تعلیق و اخراج» در دانشگاه

طهمورث گیلانی در حالی که فضای عمومی کشور همچنان تحت تأثیر وقایع سیاسی و اقتصادی ماه های اخیر قرار دارد، نهاد دانشگاه بار دیگر به کانون اصلی تنش ها
سه شهر تشنه، یک خطای مشترک
روزنامه شرق

سه شهر تشنه، یک خطای مشترک

بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آب دشت نیز کشاورزی است. براساس ارقام ارائه‌شده در نشست ۵۴.۹ درصد آب دشت مشهد در این بخش مصرف می‌شود؛ حدود ۴۸۷.۵ میلیون مترمکعب در سال. در مقابل حدود ۹۲۳ هزار تن محصول زراعی تولید می‌شود و بهره‌وری آب نزدیک به ۱.۷ کیلوگرم محصول به ازای هر مترمکعب است.
سایت عصرایران

حریق مرموز در قلب گرگان؛ از سیم‌کشی فرسوده تا شایعات داغ / گرگان چه چیزی را از دست داد؟

سایت تابناک

جزئیات جنایت مقابل مترو: متلک به زن و قتل شوهر

جاسوس کشف شده مهمتر از جاسوس پنهان/ زمانی که صداها خاموش شود دیگر خیلی دیر شده/ نشانه های پوسیدگی و اضمحلال سازمان
سایت خبرآنلاین

جاسوس کشف شده مهمتر از جاسوس پنهان/ زمانی که صداها خاموش شود دیگر خیلی دیر شده/ نشانه های پوسیدگی و اضمحلال سازمان

ناپلئون شمشیر داشت، فوشه گوش داشت. ناپلئون فرمان می‌داد، فوشه نجوا جمع می‌کرد. و در بسیاری از مواقع، این نجواها از توپخانه مهم‌تر بودند. فوشه خوب می‌دانست که بهترین جاسوس، آن کسی نیست که پنهان باشد؛ آن کسی است که در هیأت دوست، همکار، محرم و همراه ظاهر شود. اما درس بزرگ‌تر فوشه فقط ساختن شبکه‌ی خبرچینی …
پاسخ قوچانی به نقد مهدوی و واکاوی متناقض‌نماهای جریان سروشیه/ استبداد صوفیانه یا اصلاح‌گری دینی؟ /قوچانی «سروشیه» را فرقه‌ای منزوی و متناقض می داند
سایت خبرآنلاین

پاسخ قوچانی به نقد مهدوی و واکاوی متناقض‌نماهای جریان سروشیه/ استبداد صوفیانه یا اصلاح‌گری دینی؟ /قوچانی «سروشیه» را فرقه‌ای …

چه کسی گفته است مقاله نوشتن هیاهوست و بیانیه صادر کردن فروتنی؟ هیاهو و محکمه، مصاحبه‌ی سروش است که یک جا در یک مصاحبه به حساب رضا داوری و احمد فردید و محسن کدیور و آرش نراقی و دکتر وحید دستجردی و … رسیده است و در پوستین خلق افتاده و به منکرات و مسکرات فردید پرداخته است و یکی را (ولو نابخرد) ملعون خوانده …
چرا در طوفان‌ها، جوان‌ها زودتر غرق می‌شوند؟
سایت خبرآنلاین

چرا در طوفان‌ها، جوان‌ها زودتر غرق می‌شوند؟

فردا که زیردریایی‌های تغییر، کشتی کسب‌وکار ما را هدف گرفتند، این آپدیت‌های نرم‌افزاری نیستند که ما را نجات می‌دهند؛ این سرسختی روانی آدم‌هاست. در طوفان، آن‌که تکنیک می‌داند شاید خیلی خوب شنا کند و دست‌وپا بزند؛ اما آن‌که دریا را می‌شناسد، کشتی را به ساحل می‌رساند.
خبرگزاری ایلنا

کودک ۸ ساله بیمار را در مرکز نگهداری کتک زدند/دوربین‌ها خاموش شدند

مقاله قوچانی علیه سروش فاقد اعتبار علمی است / نازنینی تو ولی در حد خویش / الله الله پا منه از حد بیش
سایت خبرآنلاین

مقاله قوچانی علیه سروش فاقد اعتبار علمی است / نازنینی تو ولی در حد خویش / الله الله پا منه از حد بیش

روش به‌کاررفته در این مقاله عقیم است و نتایج آن فاقد اعتبار علمی است۰ زیرا به‌لحاظ منطقی گرفتار مغالطه کنه و وجه شده؛ به‌لحاظ عقلانی از قانون تناسب حکم و سند پیروی نکرده؛ به‌لحاظ اخلاقی جنبه‌های بسیار روشن شخصیت منتقد را کاملا نادیده گرفته و به‌لحاظ حقوقی مجرم را (به زعم قوچانی) در حد جرمش تقلیل داده …
سایت خبرآنلاین

ببینید | روایتی از نجات معجزه آسای جان کودک قمی با سرعت عمل کارشناس اورژانس

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

لحظه تکان‌دهنده انفجارهای پی‌درپی در خیابان شریعتی تهران ناشی از بمباران؛ ویدئوی تازه از «جنگ رمضان»

پاییز پربارش و خطر سیلاب، سوغات ال‌نینو برای ایران است
روزنامه هفت صبح

پاییز پربارش و خطر سیلاب، سوغات ال‌نینو برای ایران است

اغلب مدل‌های عددی بارش‌های قوی برای پاییز و زمستان آینده، پیش‌بینی می‌کنند
سایت هم میهن

عجیب‌ترین اعتیاد دنیا: اشتیاق شدید یک دختر به نوشیدن بنزین

سایت تابناک

اعترافات خجسته، رپری که تازه معروف شده

تحلیل داده از موج توئیتری مرتبط با قتل حمیدرضا رجب‌زاده/ از تسویه‌حساب امنیتی تا پرونده جنایی: افکار عمومی چگونه ماجرای قتل مداح تهرانی را روایت کرد؟
سایت جماران

تحلیل داده از موج توئیتری مرتبط با قتل حمیدرضا رجب‌زاده/ از تسویه‌حساب امنیتی تا پرونده جنایی: افکار عمومی چگونه ماجرای قتل …

تحلیل داده‌محور موج توئیتری قتل حمیدرضا رجب‌زاده نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی در ایران همچنان بستری فعال برای شکل‌گیری و رقابت روایت‌های متفاوت درباره رویدادهای بحرانی هستند. این پرونده، با وجود ماهیت جنایی و خشونت‌بار خود، به‌سرعت در معرض تفسیرهای سیاسی و اجتماعی متفاوت قرار گرفت و هر یک از طیف‌های …
روزنامه هفت صبح

انتقام اسیدی مرد قهوه‌چی از همکاران همسرش

روزنامه هفت صبح

ال‌نینو باران می‌آورد؛ سیلاب در کمین ایران

جنگلبانان با جیب خالی به مراسم روز ملی جنگلبان آمدند
روزنامه هفت صبح

جنگلبانان با جیب خالی به مراسم روز ملی جنگلبان آمدند

جنگلبانان با حقوق حداقلی و مشکلات معیشتی، همچنان مسئول حفاظت از میلیون‌ها هکتار عرصه طبیعی کشور هستند
فرمولی برای حذف تبانی و حقوق‌های صوری
روزنامه هفت صبح

فرمولی برای حذف تبانی و حقوق‌های صوری

حقوق بازنشستگان آینده چگونه محاسبه خواهد شد؟ بررسی جزئیات پیشنهاد تامین اجتماعی برای محاسبه مستمری در گفت‌وگو با کارشناسان
ماتقدم و ماتأخر و قضاوت مردم؛ تلنگر جدی به متعرضان به تأمین‌اجتماعی
سایت عصر خبر

ماتقدم و ماتأخر و قضاوت مردم؛ تلنگر جدی به متعرضان به تأمین‌اجتماعی

مهین داوری، روزنامه‌نگار
دردسرهای بیلبورهای تبلیغاتی شهر تهران / از آسیب به زبان فارسی تا خطر تصادف
سایت اعتماد آنلاین

دردسرهای بیلبورهای تبلیغاتی شهر تهران / از آسیب به زبان فارسی تا خطر تصادف

بسیاری از این بیلبوردها در بزرگراه‌ها، تقاطع‌ها و معابر پرتردد نصب می‌شوند؛ جایی که رانندگان باید در کسری از ثانیه پیام را دریافت کنند. نوشتن کلمات به صورت تکه‌تکه یا با حروف جدا از هم مستلزم صرف زمان و تمرکز ذهنی بیشتری است. راننده‌ای که با سرعت مجاز در حال حرکت است ناخودآگاه برای فهم متن از هم گسیخته …
سایت فرارو

توقف آسفالت کشی رودخانه الیگودرز

سایت فرارو

اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به برگزاری حضوری امتحانات ترم تابستان / ۳۰ هزار امضا برای یک مطالبه

سایت فرارو

تصاویر؛ بازسازی صحنه قتل قهرمان کراسفیت

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ درختان شهرک صدرا قربانی اختلاف میان دو نهاد

سایت خبرآنلاین

ببینید | پایان شرارت دو اوباش قمه‌کش در تهران با شلیک پلیس

نسل Z؛ بی‌آرمان یا وارث آرمان زندگی؟
سایت خبرآنلاین

نسل Z؛ بی‌آرمان یا وارث آرمان زندگی؟

نسل Z و آلفا با همدلی برای درمان یک بچه‌گربه آسیب‌دیده نشان دادند شاید آرمان‌خواهی نسل جدید نه در شعار، بلکه در تلاش برای کاهش رنج موجودات و پاسداشت زندگی نمود پیدا می‌کند. (عکس تزئینی است.)
هزینه های پنهان انتقادکُشی - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

هزینه های پنهان انتقادکُشی - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین کریمی با این حال، وقتی فضای مدیریتی به‌جای پذیرش نقد به مقابله با منتقد عادت کند، پدیده‌ای شکل می‌گیرد که می‌توان از آن با عنوان «انتقادکشی» یاد کرد؛ یعنی به جای پاسخ دادن به پرسش و اصلاح خطا، تلاش می‌شود صدای منتقد خاموش شود.انتقادکشی لزوماً با برخورد مستقیم اتفاق نمی‌افتد. گاهی با برچسب زدن [ …