یکشنبه, ۵ بهمن, ۱۳۹۹ / 24 January, 2021
دولت سازندگی

۱۳ ساعت قبل
آب بر میراث
فرزاد سپهر سدسازی در دولت سازندگی، بعدها با اما و اگرهای بسیار مانند دلیل جانمایی و میزان فایده در برابر تخریب محیطزیست مواجه شد. طرح ساختن سد سیوند در منطقهای تاریخی و باستانی در سال1367ارائه شد، در سال1371با حضور رئیسجمهور وقت آیتالله هاشمی رفسنجانی بهگفته رسانهها توسط شرکت سکو آغاز شد، در ابتدای اردیبهشت سال1386با دستور رئیسجمهور وقت احمدینژاد آبگیری شد تا در نهایت میزان فایده و خرابی آن همچنان در حال بررسی باشد. سد سیوند در 100کیلومتری شهر شیراز، 50کیلومتری تختجمشید …

۴ روز قبل
حجاریان: کارگزاران موافق دولت نظامی است؛ عقد نظامیان و کارگزاران را در آسمانها بسته اند
سعید حجاریان گفت: باری، عقد این دولت میان بخشی از کارگزاران سازندگی و بخشی از نظامیان در آسمانها بسته شده است! اما کارگزاران سازندگی متاسفانه منطق موقعیت را در نظر نمیگیرند. دولت نوستالژیک اعضای این حزب بالطبع دولت سازندگی است اما متاسفانه به تفاوتهای ایجاد شده از آن سالها تاکنون توجهی نمیکنند.

۴ روز قبل
حاج کاظم و جامعه مدنی
احسان ظلی پور_روزنامهنگار حاتمیکیا فیلمنامه «آژانس شیشهای» را در اواخر دولت سازندگی نوشت. بعد از 2 فیلم «بوی پیرهن یوسف»و «برج مینو» که روایتهایی متفاوت از دفاعمقدس بودند. بوی پیرهن یوسف بهعنوان ملودرام با الگوی «از کرخه تا راین» ساخته شده بود و برج مینو به لحاظ روایت، ادامه منطقی «خاکستر سبز» بود. فیلمی که بهرام بیضایی آن را تدوین کرد. اما نه بوی پیرهن یوسف موفقیت از کرخه تا راین را تجدید کرد و نه برج مینو توانست دوستداران خاکستر سبز را راضی کند. حاتمیکیا در جستوجوی فضایی تازه سراغ …

۴ روز قبل
آخرین پیکان
علیرضا احمدی در بررسیهای اقتصادی، 1384سال مهمی ارزیابی میشود، چون علاوه براینکه نخستین سال اجرای برنامه چهارم توسعه کشور بود، تقاطع دو گفتمان مهم در اقتصادی سیاسی معاصر درایران است؛ «توسعه اقتصادی» پس از 16سال تسلط گفتمانی در دو دولت سازندگی و اصلاحات، جای خود را به رویکرد «عدالتمحوری» داد که تغییر مسیری اساسی بهحساب میآمد که در نیمه تابستان1384محقق شد. دولت نهم آمده بود که «بر مبنای عقلانیت دینی و در راستای تعهد به اصول و ارزشهای اسلامی و نوگرایی در روشها، همچنین با بهکارگیری علوم …

۱۳۹۹/۱۰/۲۱ / عفت مرعشی / فاطمه هاشمی / یاسر هاشمی / محسن هاشمی / فائزه هاشمی / مهدی هاشمی / آیتالله هاشمی رفسنجانی
بررسی خاطرات آیتالله هاشمی/ علایق شخصی هاشمی در تفریح و سفر چه بود؟/نقش دیپلماسی آشپزخانه در دولت سازندگی
روزنوشتها و خاطرات آقای هاشمی بهترین منبع برای معرفی سبک زندگی وی و خانوادهاش است. هرچند او در خصوص چرایی و چگونگی ورود فرزندانش به سیاست شفافسازی نکرده است، اما به اینکه هاشمی تفریحاتش را چگونه میگذارند و خانوادهاش چه میکردند پاسخ داده است.

۱۳۹۹/۱۰/۲۰ / مسعود درخشان / شرکت توتال / توسعه / دولت سازندگی / اقتصاد مقاومتی
دلار نفتی ما را به دروازه تمدن نمیرساند
استاد اقتصاد با بیان این که نمیتوان با دلارهای نفتی به دروازههای تمدن بزرگ رسید، گفت: توسعه، کالای خارجی نیست بلکه باید از ظرفیتهای داخلی برای توسعه استفاده شود.

۱۳۹۹/۱۰/۱۸ / نوبخت / رئیس سازمان برنامه و بودجه / سازندگی / 1400 / بودجه
نوبخت: مرحوم هاشمی برای ۱۴۰۰ برنامه فقرزدایی طراحی کرده بود
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه مرحوم هاشمی برای ۱۴۰۰ برنامه فقرزدایی طراحی کرده بود، گفت: بهترین عدالت اجتماعی در دولت سازندگی بود.

۱۳۹۹/۱۰/۱۸ / هاشمی رفسنجانی / آیت الله هاشمی رفسنجانی / برجام / غلامعلی رجایی / دولت سازندگی / مشاور آیت الله هاشمی / سالگرد آیت الله هاشمی / تاسیس دانشگاه آزاد / پایان جنگ / پذیرش قطعنامه 598
مرحوم هاشمی یک شخصیت ممتاز در چند سده اخیر بود/«واقعگرایی» برجستهترین ویژگیهای ایشان در تمام سالهای فعالیت بود/ هاشمی نماد «اعتدال» و حلقه اتصال جریانات سیاسی بود
ایلنا: مشاور مرحوم هاشمی رفسنجانی، گفت: حضور آقای هاشمی طی کمتر از شش دهه در سپهر سیاسی کشور حاوی نکات متعددی است که توجه به آنها میتواند گرهگشا باشد، یکی از…

۱۳۹۹/۱۰/۱۷
سال شهریار
محمد مقدسی سال بعد از دوم خرداد بود و فضای فرهنگی بعد از سالهای انتهایی دولت سازندگی بازتر شده بود. روزنامههای متعددی چاپ میشدند که هر کدام صفحات ادبی پرخوانندهای داشتند و معرفی نویسندگان و نقد کتابهای داستانی رونق گرفته بود. نسل جدید نویسندگان ادبیات داستانی در این سالها نخستین کتابهای خود را منتشر کردند. محمدحسن شهسواری یکی از این نویسندگان بود که مجموعه داستان «کلمهها و ترکیبهای کهنه» را در این سال منتشر کرد؛ کتابی شامل 8 داستان کوتاه که شهسواری در هر کدام کوشیده …

۱۳۹۹/۱۰/۱۶
سدسازی در پایان سازندگی
فرزاد سپهر افتتاح سدهای بزرگ کشور از همان ماههای ابتدایی سال1376، همزمان با روزها و ماههای پایانی دولت آیتاللههاشمیرفسنجانی فقید که با عنوان دولت سازندگی در رسانهها خوانده میشد، به یک جمعبندی رسید تا در دولتهای آتی نیز پیگیری شود. رئیسجمهور وقت در گفتوگو با خبرنگار صداوسیما سدهای بزرگ را جزو طرحهای بزرگ کشور، مایه افتخار جمهوری اسلامی و سند داشتن دانش سدسازی در دنیا دانست که هم برای آب و برق و هم برای کشاورزی و امور زیربنایی بسیار مؤثر هستند. در اردیبهشت …

۱۳۹۹/۱۰/۱۵ / دولت سازندگی / روزنامه کیهان / مجلس / FATF / دولت روحانی / برجام
طنز خنک پس از ۷ سال فرصتسوزی: «تحریمها باید برداشته شود» (!)
یک روزنامه اجارهای نوشت تحریمها دور زدنی است و باید برداشته شود.

۱۳۹۹/۱۰/۱۲ / اکبر ترکان / حاج قاسم سلیمانی
خاطرات وزیر دولت سازندگی از حاج قاسم سلیمانی
اقتصادنیوز : اکبر ترکان: آشنایی من با سردار حاج قاسم سلیمانی مربوط میشود به زمانی که من استاندار ایلام بودم و عملیات فتح المبین در جنوب استان ایلام انجام میشد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۰
ظهور راست مدرن
علیرضا احمدی سال 1374 را شاید بتوان سختترین سال دولت سازندگی دانست؛ سالی که دولت دوم هاشمیرفسنجانی در دو حوزه سیاسی و اقتصادی چه در داخل و چه خارج از کشور بهشدت تحت فشار قرار داشت و برونرفت از آنها به غایت دشوار مینمود. از یک سو اقتصاد کشور با تورم افسارگسیخته درحدود50درصدی مواجه شده بود و ازسوی دیگر فشار منتقدان داخلی سیاستهای دولت، عرصه را بر دولتمردان تنگ میکرد، انتخابات مجلس پنجم هم که قرار بود در زمستان برگزار شود مزید بر علت شده بود و بخش قابلتوجهی از حامیان دولت …

۱۳۹۹/۱۰/۰۹ / مجلس شورای اسلامی / فتنه / تحریمها / دولت سازندگی / فتنه 88 / 9 دی / بصیرت / سکوت خواص / جواد نیک بین
فتنه قبل از ایام 9 دی 88 ریشه در دولت سازندگی داشت/ افزایش تحریمها گرای منافقان داخلی بود
نماینده کاشمر در مجلس گفت: فتنه قبل از ایام 9 دی سال 88 با بصیرت به موقع مردم خاموش شد اما ریشه این فتنه در 20 سال قبل و در دولت سازندگی و سکوت خواص بود.

۱۳۹۹/۱۰/۰۸ / دولت سازندگی / کنگره امریکا / روزنامه کیهان / راکتور اراک / دولت روحانی / برجام / کمال احمدی
راه نجات تکرار حماسه
به لطف خدا در انتخابات سال آینده با خلق حماسهای کمنظیر همچون ۹ دی و انتخاب دولتی جوان و انقلابی تحریمها یکی پس از دیگری خنثی خواهد شد.

۱۳۹۹/۱۰/۰۸
خط آهنی از بافق تا بندرعباس
علیرضا احمدی گرانی، یکی از داغترین بحثهای اقتصادی درطول سال1373 بود که دغدغههای فراوانی میان مردم ایجاد کرد و واکنش رسانهها را نیز بهدنبال داشت و بهصورت مستمر درطول این سال به آن پرداخته شد؛ نرخ تورم از 22.9درصد در سال1372 با جهشی چشمگیر، به 35.2درصد در سال1373 رسید، غافل از اینکه گرانی بیشتر در راه است و سال1374، سال سختی در زمینه سیر صعودی تورم خواهد بود. نوسانات ناشی از اجرای برنامه «تعدیل اقتصادی» زمینهساز سرکشی نرخ تورم شده بود که دولت سازندگی از ابتدا بهدنبال …

۱۳۹۹/۱۰/۰۶ / محمود احمدینژاد / دولت اصلاحات / دولت سازندگی
نامزدان اعتراض
اگر بخواهیم دولتهای بعد از انقلاب را با دوگانه «انعطاف» و «تغییر» محک بزنیم، به نکات تازهای دست پیدا خواهیم کرد.

۱۳۹۹/۱۰/۰۳
سراسر حادثه
سعید مروتی از ابتدای سال71 مشخص بود که فشارهای وارد شده بر وزارت ارشاد، در نهایت به تغییر منجر خواهد شد. ماه عسل جناح راست با دولت سازندگی به پایان رسیده بود و فشارها در نهایت سیدمحمد خاتمی را تسلیم کرد. سوم خرداد71 استعفای حجتالاسلام خاتمی تقدیم رئیسجمهور شد. استعفایی که ابتدا پذیرفته نشد تا اینکه در تیرماه هاشمی هم به این نتیجه رسید که ادامه مسیر با خاتمی امکانپذیر نیست. از اواخر تیرماه، علی لاریجانی وزیر ارشاد شد. با اینکه سینمای ایران پس از 2فیلم جنجالی مخملباف تبدیل به سیبل جناح …

۱۳۹۹/۱۰/۰۳
دوستانی در آسیای میانه
علیرضا احمدی فروردین1371 که چهارمین سال اجرای برنامه پنجساله اول توسعه بود، درحالی آغاز شد که تبوتاب برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی تمام توجه محافل خبری کشور را به خود معطوف کرده بود و درنهایت هم جناح راست در انتخابات مجلس چهارم که در 21فروردین برگزار شد، توانست اکثریت کرسیهای پارلمان را کسب کند. بررسی آمارهای اقتصادی چهارمین سال دوره نخست دولت سازندگی نشان میدهد کشور از نظر رشد اقتصادی وضع مناسبی دارد و اجرای طرحهای عمرانی و زیرساختی و همچنین توسعه روابط بینالمللی …

۱۳۹۹/۰۹/۳۰
دوران سربی، عصر شکوفایی
سعید مروتی سال 68 سال گذر از دولت دفاعمقدس به دولت سازندگی است. دوران گذری که مصادف است با نمایش عمومی فیلمهایی از نسل پس از انقلاب که از ظهور کارگردانهایی خبر میدهد که به مرور فردیت و تشخص کسب میکنند. با پایان جنگ، سینمای دفاعمقدس که با «پرواز در شب» رسول ملاقلیپور متولد شده، تعین مییابد.«دیدهبان» ابراهیم حاتمیکیا دور از فضای مرسوم و متداول فیلمهای جنگی، توجه منتقدان را بهخود جلب میکند. منتقدانی که دیدهبان را افسوس و تفسیری بر پذیرش قطعنامه598 ارزیابی میکنند …

۱۳۹۹/۰۹/۲۶
معصومیت از دست رفته...
زمستان سال ۷۵ بود که در همه محافل سیاسی بحث کاندیداتوری میرحسین موسوی برای انتخابات ریاستجمهوری مطرح بود. آن روزها خط امامیها (جناح چپ) تحت فشارهای شدید امنیتی بودند. در یک کلام خفقان بود. حتی نیروهای سیاسی حزبالهی جناح چپ اگر کوچکترین انتقادی از دولت وقت میکردند بازداشت میشدند. شاید آن فشار سیاسی که بر روزنامه سلام آمد را دوستان روزنامهنگار بدانند. اگر دولت توسعهگرا و تابع بانک جهانی و سیاستهای آزادسازی که به خصولتیسازی و ابرتورم رسید، آلترناتیوی میدید، در بین جناح راست نبود. این جناح دور از قدرت چپ بود که ردای سادهزیستی و رسیدگی به اقشار کمدرآمد را میتوانست بر شانه بیندازد. فروردین ماه 76 شد. …

۱۳۹۹/۰۹/۱۸
همه دولتها نجیب بودند
امیر حسین ذاکری - جناب سعید حجاریان اخیرا گفته اند: معتقدم رئیسجمهور آینده وضعیت کشور را نابسامانتر میکند و وضع مردم بدتر از قبل میشود.نظر ما: آیا در این شرایط فعلی این ضد حال زدنها جایزست؟ چرا بدبین هستید؟ هر رئیس دولتی آمد جز خدمت چه کرد؟ ایا این توهین به صنف نجیب ریاست جمهوری نیست؟حجاریان: دولت سازندگی با سازندگی و دولت اصلاحات بخاطر نجابت و خلق و خو به دور دوم آمد دولت احمدینژاد با پول نفت عدهای را راضی نگه داشت.* بر فرض درست. دولت سازندگی با سازندگی سر مردم را گرم کرد. فلان دولت به قول شما با نجابت و خلق و خوی خوب و شاید خوش تیپی و نظریه " خوش و بش تمدن ها" و.. تا دور بعد هم سرمردم را گرم کرد. دولت احمدینژاد نه با خوش تیپی بلکه ساده تیپی و کاپشن بازی و پول نفت و آن یارانه هدفمندش …

۱۳۹۹/۰۹/۰۹ / دولت سازندگی / دولت یازدهم / بنزین / ایالات متحده آمریکا / سهمیه بندی بنزین / خودکفایی تولید بنزین / پرسش از خبر / دولت / نفت / خلیج فارس
کدام دولت رکوردار گرانی بنزین است؟
تهران- ایرنا- افزایش تدریجی قیمت بنزین در سالهای بعد از انقلاب همواره وجود داشته با این حال بیشترین رشد قیمت بنزین مربوط به دولتهای نهم و دهم است که در مجموع قیمت بنزین سهمیهای ۴۰۰ درصد و بنزین آزاد نیز ۷۷۵ درصد رشد را در آن ۸ سال (۸۴ تا ۹۲) تجربه کرد.

۱۳۹۹/۰۸/۳۰
شورای روابط اقتصادی خارجی در کشور تشکیل شود
توکلی، پژوهشگر حوزه اقتصاد گفت: مثل تجربه دوران دولت سازندگی می توان در کشور شورای تحت عنوان «روابط اقتصادی خارجی» تشکیل داد تا با حضور ارگان ها و نهاد های درگیر در زمینه دیپلماسی اقتصادی تصمیم گیری های لازم انجام شود.

۱۳۹۹/۰۸/۲۶ / حوادث آبان ۹۸ / سینا کلهر / فقر و تبعیض
تقلیل دادن حوادث آبان به گرانی بنزین، پاک کردن صورت مساله است
سینا کلهر، استاد دانشگاه و فعال فرهنگی در توئیتی نوشت: تقلیل دادن حوادث آبان به اشتباه بنزینی دولت، پاک کردن صورت مساله و ندیدن تاثیر افزایش فقر، شکاف طبقاتی، تبعیض ، فساد و تجمل گرایی در جامعه است که از دولت سازندگی آغاز و در دولت تدبیر امید به اوج خود رسید.

۱۳۹۹/۰۸/۲۴ / ستاد اقتصادی دولت / کد رهگیری / قوه قضاییه / شورای عالی امنیت ملی / ویروس کرونا / دولت سازندگی / گمرک / مجلس / وزارت صمت
صفر تا ۱۰۰ رسوب کالا در گمرکات
بررسی اقدامات و مصوبات کاهش رسوب کالا از سال ۹۷ تا آبان سال جاری، از نبود استراتژی و برنامهریزی صحیح در کنار اختلاف دستگاههای مرتبط با تجارت و بانک مرکزی برای تامین ارز حکایت دارد.

۱۳۹۹/۰۸/۰۷
افزایش قیمت بلیت، ریزش مخاطب
علی عمادی ـ روزنامهنگار دهه70 با اکران موفق «عروس» ساخته بهروز افخمی آغاز شد و با فروش بالای فیلم «شوکران»، اثر دیگری از افخمی به پایان رسید. در طول این دهه، تعداد تماشاگران سینما از نصف هم کمتر شد، ولی به لطف افزایش بیش از 13برابری قیمت بلیت سینما، میزان کل فروش نزدیک به 6.5برابر افزایش یافت. در این دهه و در دوره دولت سازندگی، نرخ تورم سالانه حول و حوش 20درصد بود که در سال73 به بیش از 35درصد و در سال74 به مرز 50درصد رسید. با شروع دولت اصلاحات، نرخ تورم کاهشی شده و در پایان این دهه بالغ بر …

۱۳۹۹/۰۷/۲۸
دولت بعدی با احساسات مردم کار دارد نه واقعیات!
آفتاب یزد ـ رضا بردستانی: طی 32 سال گذشته، 4 دولت، 4رئیس جمهور و 4 تفکر روی کار آمدهاند. دولتها؛ روسای جمهور و تفکراتی که برخی معتقدند چندان با هم تفاوتی در ساختار نداشتهاند الا دولت احمدینژاد که در پارهای امور، ساختارشکنانه(!) راهی دیگر رفت و کاری دیگر کرد.دولت ها، یکی پس از دیگری روی کار آمدند، بعد دولت سازندگی، دولت اصلاحات آمد و بعدِ اصلاحات، دولتی که شعارش عدالتمحوری بود و این روزها که ماههای انتهای دولت دوازدهم است بالاخره نوبت به تدبیر و امید رسیده است. برخی در فرضیههای سیاسی خود میگویند:«از دل هر دولتی، دولتی دیگر متولد میشود حال میخواهد در سایه ی شعارها باشد یا وعده ها، مهم این است که رفتار این دولت در تولد دولت بعدی موثر است.» اما بخشایش اردستانی معتقد است:«سه دولت هاشمی، …

۱۳۹۹/۰۷/۲۰ / آیت الله هاشمی / دولت سازندگی / اصلاح طلبان
هاشمی مرد انتخابات دوقطبی
گفتمان سیاست خارجی هاشمیرفسنجانی مبتنیبر سیاست تنشزدایی و همزیستی مسالمتآمیز بود. او گفتگوهای انتقادی با اروپا را پیش گرفت و با آمریکا به بهبود روابط بازرگانی روی آورد تا جایی که در سال ۱۹۹۴ ایالات متحده به پنجمین صادرکننده به ایران تبدیل شد و از ایران نفت میخرید.

۱۳۹۹/۰۷/۱۲ / محمد علی نجفی / امریکا / تهران / ویژه های مشرق / ویژههای مشرق / قرآن کریم / روزنامه اعتماد / سازمان تروریستی منافقین / سرویس سیاست مشرق / محمدعلی نجفی
عباس عبدی: پلیس با «قمه کشها» محترمانه برخورد کند/ عیسی کلانتری: من از محصولات تراریخته دفاع میکنم
اصلا مهم نیست که «دولتِ اصلاح طلبان» وعده داده بود که جوانان این مملکت،شغل و مسکن داشته باشند؛از نگاه امثال عبدی باید بجای اشتغالزایی،مشروبخواری و موادمخدر را آزاد کنیم! و به قمه کش ها احترام بگذاریم.

۱۳۹۹/۰۷/۰۶ / فرزندآوری / کاهش جمعیت
اقدامات ضدجمعیتی دولت سازندگی اثرش کمتر از موشکهای صدام نبود!
علامه تهرانی از مخالفان طرح "کاهش جمعیت" از دهه ۶۰ بود و در این زمینه کتابی با عنوان "کاهش جمعیت ضربهای سهمگین بر پیکر مسلمین" تألیف کرد؛ او در کتب خود تاکید دارد که اقدامات ضدجمعیتی دولت سازندگی اثرش کمتر از موشکهای صدام نبوده است!

۱۳۹۹/۰۷/۰۳ / خانواده هاشمی رفسنجانی / کشاورزی / وزارت جهاد کشاورزی / کالاهای اساسی
یک کشاورز نمونه: دولت سازندگی خودکفایی تولید پنبه را فلج کرد
کشاورز نمونه سالهای گذشته پنبه که اکنون تولید این محصول را رها کرده است گفت: صدور مجوز واردات بی رویه الیاف مصنوعی و پنبه توسط دولت سازندگی صنعت پنبه را فلج و زمین گیر کرد.

۱۳۹۹/۰۶/۳۱ / خاورمیانه / دولت سازندگی / هلدینگ شستا / وزارت اقتصاد / وزارت صمت / قانون اساسی / مجلس یازدهم
واگذاری سهام یک کارخانه ورشکسته به مردم
نماینده مجلس یازدهم اظهار داشت: مجلس نمیتواند داروغهگری بکند. باید انحصار در مجوزها شناسایی و حذف شوند. اگر انحصار ناشی از رفتار خودکامه یک سازمان باشد، با ابزارهای نظارتی مجلس با آن مقابله میکنیم.

۱۳۹۹/۰۶/۱۸ / ابوالحسن بنی صدر / جنگ / انقلاب اسلامی ایران / اکبر هاشمی رفسنجانی / مرکز اسناد انقلاب اسلامی / حسین نمازی
پیامدهای منفی«مانور تجمل» هاشمی/ مخالف همکاری با دولت خاتمی بودم
وزیر اسبق اقتصاد با بیان اینکه رئیس دولت سازندگی، مردم و کشور را به سمت تجمل برد، گفت: عبارت «مانور تجمل»را خودم از هاشمی شنیدم.

۱۳۹۹/۰۶/۱۷ / انتخابات ریاست جمهوری / ریاست جمهوری / رییس جمهوری / قانون اساسی / مجلس شورای اسلامی
غرضی: ادعای انقلابی بودن یک شعار است/ برای ریاست جمهوری می آیم
اقتصاد نیوز : سید محمد غرضی عضو کابینه دولت سازندگی گفت: قانون اساسی برای داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی شرط سنی در نظر گرفته است اما در مورد رییس جمهوری سقف سنی لحاظ نشده است.

۱۳۹۹/۰۶/۱۷ / انتخابات ۱۴۰۰ / رجل سیاسی / شورای نگهبان
پیران سیاست، کاندیدای ریاست جمهوری میشوند؟ /غرضی: دوباره میآیم
ایرنا نوشت: سید محمد غرضی عضو کابینه دولت سازندگی گفت: قانون اساسی برای داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی شرط سنی در نظر گرفته است اما در مورد رییس جمهوری سقف سنی لحاظ نشده است.

۱۳۹۹/۰۶/۱۴
نمیدانم فرشهای گرانقیمت کاخ مرمر را چه کردند؟ | از فکر مرحوم هاشمی میترسند | هاشمی شکایتش را پیش خدا برد | کاندیدا نمیشوم
معاون اجرایی دولت سازندگی در تشریح ویژگیهای فکری مرحوم هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه رفاه به معنی اشرافیگری نیست، گفت: آیتالله هاشمی باور داشت به جای «فقر» باید «رفاه» را میان مردم تقسیم کرد و باید رفاه نسبی به معنای تکلیفی که قانون اساسی بر عهده دولت اسلامی گذاشته برای مردم فراهم شود.

۱۳۹۹/۰۶/۱۴
محمد هاشمی: صداوسیما هنوز هم به تخریب آیتالله هاشمی میپردازند زیر از فکر او میترسند
معاون اجرایی دولت سازندگی در تشریح ویژگیهای فکری مرحوم هاشمی رفسنجانی، با بیان اینکه رفاه به معنی اشرافیگری نیست، گفت: آیتالله هاشمی باور داشت بجای «فقر» باید «رفاه» را میان مردم تقسیم کرد و باید رفاه نسبی به معنای تکلیفی که قانون اساسی بر عهده دولت اسلامی گذاشته برای مردم فراهم شود.

۱۳۹۹/۰۶/۱۴ / آیت الله هاشمی / محمد هاشمی / محمد هاشمی رفسنجانی / معاون اجرایی دولت سازندگی
همچنان آیت الله هاشمی را تخریب می کنند زیرا از فکر او میترسند/ بیشتر منتقدان زمانی برای او مدیحهسرایی میکردند/ باور هاشمی توزیع رفاه به جای فقر بود
اقتصادنیوز : معاون اجرایی دولت سازندگی در تشریح ویژگیهای فکری مرحوم هاشمی رفسنجانی، با بیان اینکه رفاه به معنی اشرافیگری نیست، گفت: آیتالله هاشمی باور داشت بجای «فقر» باید «رفاه» را میان مردم تقسیم کرد و باید رفاه نسبی به معنای تکلیفی که قانون اساسی بر عهده دولت اسلامی گذاشته برای مردم فراهم شود.

۱۳۹۹/۰۶/۱۴ / آیت الله هاشمی رفسنجانی / دولت سازندگی / محمد هاشمی رفسنجانی
محمد هاشمی: رفاه به معنی اشرافیگری نیست/اندیشه هاشمی میتواند کشور را نجات دهد
محمد هاشمی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا، درباره برخی اقدامات برای تخریب چهره مرحوم هاشمی رفسنجانی و ادعای یک برنامه تلویزیونی درباره تبلیغ اشرافیگری از تریبون نمازجمعه از سوی مرحوم هاشمی رفسنجانی، گفت: محسن هاشمی که مسئول دفتر نشر معارف انقلاب هستند، رسما در بیانیهای اعلام کرد تمام خطبههای نماز جمعه را بررسی کرده است و چنین مطلبی در هیچ خطبهای وجود ندارد و به شکل مستند به این موضوع پاسخ داد و از مدعیان دعوت کرد بجای شعار، مستندات خود را بیان کنند.

۱۳۹۹/۰۶/۱۴
پاسخ محمد هاشمی به منتقدان آیتالله و «گروه باد»
معاون اجرایی دولت سازندگی در تشریح ویژگیهای فکری مرحوم هاشمی رفسنجانی، با بیان اینکه رفاه به معنی اشرافیگری نیست، گفت: آیتالله هاشمی باور داشت بجای «فقر» باید «رفاه» را میان مردم تقسیم کرد و باید رفاه نسبی به معنای تکلیفی که قانون اساسی بر عهده دولت اسلامی گذاشته برای مردم فراهم شود.

۱۳۹۹/۰۶/۱۴
محمد هاشمی: از فکر مرحوم هاشمی میترسند
معاون اجرایی دولت سازندگی در تشریح ویژگیهای فکری مرحوم هاشمی رفسنجانی، با بیان اینکه رفاه به معنی اشرافیگری نیست، گفت: آیتالله هاشمی باور داشت بجای «فقر» باید «رفاه» را میان مردم تقسیم کرد و باید رفاه نسبی به معنای تکلیفی که قانون اساسی بر عهده دولت اسلامی گذاشته برای مردم فراهم شود.

۱۳۹۹/۰۶/۱۴ / محمد هاشمی / اکبر هاشمی رفسنجانی
ماموریت جدید برای تخریب آیت الله هاشمی /محمد هاشمی: فرش های بسیار گرانقیمت کاخ مرمر چه شد؟ /از فکر برادرم می ترسند
ایرنا نوشت: معاون اجرایی دولت سازندگی در تشریح ویژگیهای فکری مرحوم هاشمی رفسنجانی، با بیان اینکه رفاه به معنی اشرافیگری نیست، گفت: آیتالله هاشمی باور داشت بجای «فقر» باید «رفاه» را میان مردم تقسیم کرد و باید رفاه نسبی به معنای تکلیفی که قانون اساسی بر عهده دولت اسلامی گذاشته برای مردم فراهم شود.

۱۳۹۹/۰۶/۱۴
محمد هاشمی: صداوسیما و برخی تریبونها هنوز هم به تخریب آیت الله هاشمی میپردازند، زیرا آنها از فکر او میترسند / بیشتر منتقدان مرحوم هاشمی زمانی برای او مدیحهسرایی میکردند؛ حتی برای یک دیدار کوتاه با …
معاون اجرایی دولت سازندگی در تشریح ویژگیهای فکری مرحوم هاشمی رفسنجانی، با بیان اینکه رفاه به معنی اشرافیگری نیست، گفت: آیتالله هاشمی باور داشت بجای «فقر» باید «رفاه» را میان مردم تقسیم کرد و باید رفاه نسبی به معنای تکلیفی که قانون اساسی بر عهده دولت اسلامی گذاشته برای مردم فراهم شود.

۱۳۹۹/۰۶/۰۷ / مصطفی هاشمی طبا / انتخابات ۱۴۰۰ / شورای نگهبان
نسخه هاشمیطبا برای شورای نگهبان درمورد ورود پوپولیستها به انتخابات
معاون رئیس جمهور در دولت سازندگی معتقد است، شورای نگهبان حتی در دوران تبلیغات انتخاباتی نیز باید کسانی که با تهمت و دروغ کار خود را پیش میبرند را رد صلاحیت کند.

۱۳۹۹/۰۶/۰۷ / یارانه نقدی / بانک مرکزی / دولت تدبیر و امید / نرخ تورم / انقلاب اسلامی / دولت سازندگی / اخبار داغ
هشدار درباره شوک جدید ارزی و افزایش شدید تورم
یک کارشناس اقتصادی گفت: تغییر ناگهانی قیمت رسمی ارز همیشه یک دورباطل تورمی را طی کرده است.

۱۳۹۹/۰۶/۰۳
نسخهجدید احمدینژاد درحال بروزرسانی
معاون رئیس جمهور در دولت سازندگی معتقد است، تا زمانی که مردم به سیاسیون عوام فریب پشت نکنند، این دست از افراد امکان زیست و کنش سیاسی خواهند داشت.

۱۳۹۹/۰۶/۰۳
پیشنهاد هاشمیطبا به شورای نگهبان
خبرآنلاین/ معاون رئیس جمهور در دولت سازندگی معتقد است، تا زمانی که مردم به سیاسیون عوام فریب پشت نکنند، این دست از افراد امکان زیست و کنش سیاسی خواهند داشت.

۱۳۹۹/۰۵/۲۹ / کارگران / حزب اراده ملت / دولت سازندگی
بیانیه حاما درباره راهکارهای برون رفت از وضعیت فعلی کارگران
ایلنا: حزب اراده ملت در بیانیهای بر تحقق آنچه که حقوق کارگران خوانده شد، تاکید کرد و راهکارهایی برای برون رفت از شرایطی فعلی این قشر اراده داد.

۱۳۹۹/۰۵/۲۲
ما کار خودمان را میکنیم، شما هم کار خودتان را
محمد غرضی، وزیر پست و تلگراف دولت سازندگی، که صلاحیت او در انتخابات ۱۳۹۶ توسط شورای نگهبان احراز نشد، در واکنش به توصیه انتخاباتی کدخدایی مبنی بر اینکه ردصلاحیت شدگان انتخابات قبلی، این بار ثبتنام نکنند، گفت: ما کار خودمان را میکنیم آقای کدخدایی و عزیزان دیگر هم کار خودشان را کنند. حرف من به شورای نگهبان و عزیزان دیگر این است که روشهای گذشتهتان اشتباه است. او افزود: من جزو کاندیداهایی هستم که یک دفعه تایید شدم یک دفعه رد شدم، باز هم ثبت نام میکنم شاید خدا فرجی برساند.

۱۳۹۹/۰۵/۲۱
کنایه غرضی به کدخدایی: بازهم کاندیدا میشوم
وزیر پست و تلگراف دولت سازندگی، که صلاحیت او در انتخابات ۱۳۹۶ توسط شورای نگهبان احراز نشد، در واکنش به توصیه انتخاباتی کدخدایی گفت: ما کار خودمان را میکنیم آقای کدخدایی و عزیزان دیگر هم کار خودشان را کنند، من که نمیخواهم درگیر شوم.

۱۳۹۹/۰۵/۲۱ / محمد غرضی / عباسعلی کدخدایی / انتخابات ۱۴۰۰ / ریاست جمهوری
کنایه غرضی به سخنگوی شورای نگهبان: ما کار خودمان را می کنیم شما هم کار خودتان را بکنید /بازهم کاندیدا میشوم، شاید خدا فرجی رساند/نمیخواهم درگیر شوم
برنا نوشت: وزیر پست و تلگراف دولت سازندگی، که صلاحیت او در انتخابات ۱۳۹۶ توسط شورای نگهبان احراز نشد، در واکنش به توصیه انتخاباتی کدخدایی گفت: ما کار خودمان را میکنیم آقای کدخدایی و عزیزان دیگر هم کار خودشان را کنند، من که نمیخواهم درگیر شوم.

۱۳۹۹/۰۵/۲۱ / انتخابات 1400 / کدخدایی
پاسخ غرضی به توصیه کدخدایی: ما کار خودمان را میکنیم، کدخدایی هم کار خودش / باز هم ثبت نام میکنم
وزیر پست و تلگراف دولت سازندگی، که صلاحیت او در انتخابات ۱۳۹۶ توسط شورای نگهبان احراز نشد، در واکنش به این اظهارنظر کدخدایی گفت: ما کار خودمان را میکنیم آقای کدخدایی و عزیزان دیگر هم کار خودشان را کنند، من که نمیخواهم درگیر شوم.

۱۳۹۹/۰۵/۱۵ / امریکا / بی سواد / تهران / مجلس دهم / جوانگرایی / سیدمحمود میرلوحی / رژیم پهلوی / دولت روحانی / شورای شهر تهران / ستاد هماهنگی اقتصادی دولت
تخریب خاطرات هاشمی تحریف انقلاب است/منتقدان روحانی ستون پنجم دشمن هستند
تعداد زیادی از فعالین اصلاح طلب از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون در قدرت بوده، اما اکنون خود را اپوزیسیون و تئوریسین جا زده و از وضع موجود-مثل حوزه مسکن- که خود از بانیان اصلی آن هستند گلایه می کنند.

۱۳۹۹/۰۵/۱۴ / مصطفی هاشمی طبا / اصلاح طلبان / اصولگرایان / انتخابات ۱۴۰۰
هاشمی طبا: رئیس جمهور آینده اصولگرا یا اصلاح طلب نباشد /رئیس جمهور نمی تواند تئوریسین اقتصاد باشد
معاون رئیس جمهور در دولت سازندگی گفت: رئیس جمهور نباید یک چهره سیاسی یا اقتصادی باشد اما هم سیاست و هم اقتصاد را بفهمد.

۱۳۹۹/۰۵/۱۴ / دولت سازندگی / پهلوی / صدا وسیما / داود مرادیان / جنگ تحمیلی / هاشمی رفسنجانی / شبکه مستند سیما / هاشمیرفسنجانی / رویای آجری / مستند
وقتی روزنامههای اصلاح طلب درد مسکن ندارند
رسانههای وابسته به جریان به اصطلاح اصلاحطلب سعی کردند صداوسیما را بهخاطر پخش مجموعه مستندی درباره معضل مسکن، تنبیه کنند.

۱۳۹۹/۰۵/۱۲ / مقام معظم رهبری / آل اسحاق / انقلاب اسلامی / رهبر انقلاب / ارز / دلار / صادرات / سرمایه گذاری / وزا
وزیر بازرگانی دولت سازندگی: مسببان بازار مسکن، بانکهایی هستند که هزاران واحد مسکونی خریدهاند
یحیی آل اسحاق گفت: چرا باید دارایی بانکها به سمت خرید بیش از هزار واحد خالی در کلانشهرها برود؟ به عبارتی بانکها پول مردم را گرفتهاند و خانه خالی خریدهاند.

۱۳۹۹/۰۵/۰۸ / برجام / ایران / آمریکا / شیرین هانتر / مسکو / وزارت خارجه / انگلیس / وزارتخارجه ایران / تهران / روحانی
آمریکا چرا جیغ میکشد؟!
برجام که درها را به روی کشورهای مورد نظر برجامیان یعنی فرانسه، انگلیس و آلمان و آمریکا باز کرد اما آنها در خیانتی آشکار فقط با وعدههای فریبکارانه کشور را از پیشرفت باز داشتند.

۱۳۹۹/۰۵/۰۵ / موسوی خوئینی ها / روحانی / دولت / جمهوری اسلامی / دانشگاه تربیت مدرس / روزنامه فرهیختگان / دولت احمدینژاد / قانون اساسی / دموکراسی / انقلاب
نامه موسوی خوئینیها، «انشای» روحانی بود در وقت «حساب»
نامه اخیری که یکی از روحانیون شاخص اصلاحطلب [سیدمحمد موسوی خوئینی] منتشر کرد، مصداق بارزی است از ایستادن بر همین گسلی که نخواستهایم یا نمیخواهیم ببینیم.

۱۳۹۹/۰۵/۰۳ / اقتصاد ایران / ویروس کرونا / تحریم اقتصادی / صادرات غیرنفتی / تورم
آل اسحاق به سیاسیون:در شبهِ بحران کرونا، اختلافات جناحی را کنار بگذارید
وزیر بازرگانی دولت سازندگی معتقد است تا زمانی که نگاه صرف سیاسی بر حوزه اقتصاد حاکم باشد، مشکلات این بخش سامان نمیگیرد.

۱۳۹۹/۰۴/۲۹
الگوی فداکاری و شجاعت
ابوالقاسم سرحدیزاده، وزیر کار و امور اجتماعی دولت اول و دوم، نماینده 3 دوره مجلس و دبیرکل و بینانگذار حزب اسلامی کار در 75 سالگی دار فانی را وداع گفت. سرحدیزاده متولد سال 1324 تهران فعالیتهایمذهبی- سیاسی خود را با حضور در مجالس سخنرانی در مساجد آغاز کرد. سال 1341 با محوریت سیدمحمدکاظم موسوی بجنوردی فعالیت زیرزمینی خود را آغاز کرد. این حزب از اولین گروههای مبارز اسلامی با مشی مسلحانه در ایران بود. در زمان پیوستن به این تشکیلات کمتر از 18 سال سن داشت و دو سال بعد از مهر ماه 1344 بابت فعالیت در چارچوب همین تشکیلات به همراه 54 نفر دیگر از اعضای حزب دستگیر شد. در دادگاه تجدیدنظر به زندان ابد محکوم شد و بعدها با یک درجه تخفیف محکومیت او به 15 …

۱۳۹۹/۰۴/۲۴ / جنگ تحمیلی / بازار نفت / سازمان برنامه و بودجه / صنعت نفت ایران / اسحاق جهانگیری / نفت / برجام / اوپک / دولت سازندگی / دولت یازدهم
کدام دولت سهم بیشتری از دلارهای نفتی داشته است؟
تهران – ایرنا - صادرات و قیمت نفت برای ایران همواره نوسان داشته تا آنجا که درآمد نفتی ایران در زمان جنگ ۱۱۰ میلیارد دلار بود و در دولتهای نهم و دهم تا ۶۱۸ میلیارد دلار بالا رفت. بر اساس پیشبینیها به نظر میرسد سهم دولت تدبیر و امید از دلارهای نفتی نیز در طول ۸ سال بیشتر از ۳۵۰ میلیارد دلار نباشد.

۱۳۹۹/۰۴/۲۳ / چین / بانک مرکزی / ایران / دولت سازندگی / امارات متحده عربی / مقام معظم رهبری / عربستان سعودی / عسگر اولادی / منطقه خاورمیانه / جهانگیری
پشتپرده «چینهراسی» روزهای اخیر
حریری میگوید: عربستان و امارات غربگرا شریک اول چین در منطقهاند و چین شریک اول تجاری ۱۳۰ کشور دنیاست، در این شرایط برای من سؤال است که چطور ایران را از یک رابطه راهبردی ۲۵ساله با چین میترسانند.

۱۳۹۹/۰۴/۱۹ / فراکسیون امید / دولت سازندگی / مجلس هفتم / احمدی نژاد / دولت اصلاحات / محمدرضا عارف
تا حالا میگفتیم تقصیر احمدینژاد است حالا بگویید تقصیر مجلس است
رئیس فراکسیون امید در مجلس دهم ضمن تجاهلالعارف گفت، وضعیت رشد اقتصادی منفی و تورم فعلی، تقصیر مجلس هفتم است!!

۱۳۹۹/۰۴/۱۶
فصل همدلی است نه دعوا
این هم رسم و قاعدهای شده (اگرچه رسم بد و قاعده خطرناک) که تا هرکس درباره وضع کشور حرف بزند از شش جهت به او حمله کنند که «تو دیگر هیچ نگو که هرچه امروز بدبختی داریم به خاطر دیروزی است که تو و رفقایت فلان کار را کردید یا بهمان حرف را زدید یا...» الان وضع طوری شده که اگر اصلاحطلب حرف بزند، میگویند ریشه همه این مصیبتها از همان دولت اصلاحات است. اصولگرا اگر حرف بزند، میگویند پس شما کی میخواهید دست از سر این مملکت بردارید. اینطرفی مجرم است و آنطرفی خطاکار. در این بین خیانتکار نیز مدالی است که با بیمسوولیتی و بیمبالاتی تمام به سینه عمرو و زید میزنند. چپ گناهکار است راست هم گناهکار، بقیه هم هرکدام به سهم خود منتقدان سفت …

۱۳۹۹/۰۴/۰۲ / سازمان ملل متحد / سازمان انرژی اتمی ایران / اکبر هاشمی رفسنجانی / حزب کارگزاران سازندگی / وزارت امور خارجه / علی اکبر ولایتی / نفت / محمد جواد ظریف / انتخابات ریاست جمهوری / محمود احمدی نژاد
تنشزدایی در دولت تدبیر و امید؛ راهی که طی شد
تهران- ایرنا- برجام در صورت اجرای درست میتوانست و میتواند یک توافق برد- برد برای همه اطراف آن باشد با این حال کینه و عداوت ترامپ از اوباما و مشاورههای غلط مشاوران ایرانستیز مانند بولتون باعث شد او مسیری را انتخاب کند که نتیجه آن باخت - باخت برای طرفهای توافق و البته جامعه جهانی است.

۱۳۹۹/۰۳/۲۶
سندرم سال آخر
کمتر از یک سال به انتخابات ریاستجمهوری باقی مانده است. فرصت دولت روحانی برای ساماندهی به اقتصاد متلاطم کشور کم است و به نظر نمیرسد در این فرصت باقی مانده بتوان برای بازارهای مسکن، طلا و... نسخهای بلندمدت چید و از سوی دیگر تورم بیش از 30 درصد را نیز کنترل کرد. هر چند روحانی در چند هفته اخیر با «دستور»هایی به رییس کل بانک مرکزی و وزرای مسکن و سرپرست وزارت صمت سعی در کنترل معضل افزایش شدید قیمتها را دارد، اما راه علاج اقتصاد ایران از بحرانهای بزرگی مانند جنگ، دو دوره تحریم و این اواخر شیوع کرونا را نمیتوان در دستور نوشت. به گواه آمارهای رسمی کشور، تقریبا تمام دولتها در پایان دورههای خود به خصوص دور دوم، وضعیت خوبی …

۱۳۹۹/۰۳/۲۲ / اصلاح طلبان / روحانی / تکنوکرات / اقتصاد مقاومتی / دولت روحانی / دولت سازندگی / آمریکا / اقتصاد ملی / مجلس یازدهم / مجلس شورای اسلامی
طراحی استراتژیک رابطه مجلس یازدهم با دولت روحانی
تراز مجلس و قوه مقننه، باید تراز ادبیات پیش برنده، افق گشا، الهام بخش، راهبردی راهگشا، آرام بخش، کاربردی، امید آفرین و گفتمان فرهنگی باشد.

۱۳۹۹/۰۳/۲۰ / محمد قوچانی / اصلاح طلبان / علی لاریجانی / روحانی / مجلس دهم / دولت اصلاحات / محسن هاشمی / حزب کارگزاران / دولت روحانی / طبقه متوسط
آرزوی کارگزاران برای رقابت با نامزدی که پیشاپیش او را بازنده میداند
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران میگوید؛ انتخابات ایدهآل ما این است که فردی مثل جهانگیری یا محسن هاشمی را نامزد ریاست جمهوری کنیم.

۱۳۹۹/۰۳/۱۹
اختلاف رضایی با هاشمی بر سر چه بود که هنوز به او حمله میکند؟ | از درخواست پرحاشیه رضایی تا اعزام نیرو بدون اطلاع هاشمی
محسن رضایی در نشستی با عنوان «جریانشناسی تفکر مدیریتی در خدمت تحقق بیانیه گام دوم انقلاب» در دیدار با جمعی از دانشگاهیان استان تهران بهتندی به سیاستهای دولت سازندگی و حتی رویکرد شخص اکبر هاشمیرفسنجانی حمله کرده است. او که سالها در مجمع تشخیص مصلحت نظام با هاشمی همکاری کرده است، اکنون و خاصه بعد از فوت او به حملات سلسلهوارش ادامه میدهد.

۱۳۹۹/۰۳/۱۹ / محسن رضایی / اکبر هاشمی رفسنجانی
اختلاف محسن رضایی و آیت الله هاشمی بر سر چه بود؟
شرق نوشت: محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در نشستی با عنوان «جریانشناسی تفکر مدیریتی در خدمت تحقق بیانیه گام دوم انقلاب» در دیدار با جمعی از دانشگاهیان استان تهران بهتندی به سیاستهای دولت سازندگی و حتی رویکرد شخص اکبر هاشمیرفسنجانی حمله کرده است. او که سالها در مجمع تشخیص مصلحت نظام با هاشمی همکاری کرده، اکنون و خاصه بعد از فوت او به حملات سلسلهوارش ادامه میدهد.

۱۳۹۹/۰۳/۱۹ / انگلیس / شورای امنیت / تهران / اراک / مایکل لدین / رسول دانیال زاده / سید محمد خاتمی / انتخابات 88 / اکبر طبری / مرکز پژوهشهای مجلس
۱۰ نکته در ارزیابی دهه پیشرفت و عدالت
مفسدان، در تدارک فساد، آبی و قرمز سیاسی نمیشناسند و با هر خائنی که اهل زدوبند باشد، همکاری میکنند.

۱۳۹۹/۰۳/۱۷
همه چیز درباره جمهوری اسلامی در خاطرات مرحوم هاشمی (بخش اول)
زمانی که فصل انتقال قدرت از دولت سازندگی به دولت اصلاحات فرا میرسد همه مسئولان کشور از صدر تا ذیل نگران از دست دادن قدرت و میز و تاج و تخت خود هستند و در مراجعات مکرر به ارباب قدرت به دنبال دست و پا کردن شغلی و موقعیتی هستند تا از مواهب پول نفت تحت پوشش توفیق خدمت بهرهمند شوند.

۱۳۹۹/۰۳/۱۵
سه دلیل مهم رشد پایه پولی در کشور
از شروع دولت سازندگی تا دولت دوازدهم دلایل مختلفی از جمله افزایش بدهیها به بانک مرکزی باعث رشد پایه پولی در کشور شده است.

۱۳۹۹/۰۳/۰۶
مردم «صداوسیما» را با «کیهان» یکی میدانند
محمد هاشمیرفسنجانی متولد ۱۳۲۱ رفسنجان و برادر کوچکتر آیتالله هاشمیرفسنجانی است که به مدت ۱۲ سال یعنی از سال 60 تا 72 ریاست سازمان صداوسیما را برعهده داشت و حدفاصل سالهای 73 تا 80 در دولتهای ششم و هفتم یا همان دولت سازندگی، به عنوان معاون رییسجمهوری در امور اجرایی فعالیت میکرد. او به مدت ۱۵ سال از 75 تا 90 نیز عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بود و در دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری نامنویسی کرد، اما با حکم ردصلاحیت شورای نگهبان، از حضور در آن رقابت انتخاباتی بازماند. هر چند همچنان به واسطه سالهای حضور در مناصب حساس و کلیدی، گنجینهای است از خاطرات مهم سیاسی و آگاه به برخی مهمترین بالا و پایینهای عالم سیاست …

۱۳۹۹/۰۳/۰۶
۱۴۰۰؛ «دوم خرداد» یا «سوم تیر»؟
الهام برخوردارجریان اصلاحات در طول عمر خود یک دوره کاملا موفق داشتهاند که از آن به دوران طلایی یاد میکنند و هر سال در آستانه دوم خرداد به تجزیه و تحلیل و بایدها و نبایدهای این جریان سیاسی میپردازند. اما در طی این سالها اصلاحطلبان به قدری در ساختار قدرت مستحیل شدهاند که از آن دوران فقط نامی برای آنها مانده است و رفته رفته بدنه و پایگاه اجتماعی خود را از دست دادهاند.انتخابات اسفندماه ۹۸ اما یک تلنگر اساسی به اصلاحطلبان زد تا شاید از این خواب سنگین بیدار شوند و دست به گفتمانسازی زده و نقاط ضعف آن مشخص و درمان شود. بعد از انتخابات اسفند سال گذشته اتفاقی که افتاد این بود که فقط به نکات ضعف این جریان اشاره میشود و راهکاری برای برونرفت از آن پیشنهاد نشده و نخبگان و تئوریپردازان اصلاحطلب …

۱۳۹۹/۰۲/۳۱
بیطرفی مؤثر
انتخابات دوم خرداد سال76 بهعبارتی نخستین انتخابات پس از پایان عصر هاشمی رفسنجانی بود؛ دولتی که به دولت سازندگی مشهور شده بود و همه همت خود را برای آواربرداری از خرابههای بازمانده از جنگ گذاشته و راه توسعه اقتصادی در پیش گرفته بود، بسا که در این مسیر رکورد تورم به اسم دولت هاشمی در دولتهای پس از انقلاب ثبت شود؛ و شاگرد اول اقتصادی کابینه در مقدم مجلس هم قربانی شود. قربانی، حسین محلوجی وزیر صنایع و معادن بود که هاشمی رفسنجانی در جلسه استیضاح به او لقب «سنمار» داده بود. (داستان سنمار، روایت غمانگیز …

۱۳۹۹/۰۲/۳۰ / حزب کارگزاران / مجلس / دولت سازندگی / اصولگرایان / خط امام / کارگزاران سازندگی / حزب اتحادملت / دموکراسی / حزب منحله مشارکت
چپهای ورشکسته پس از ۲۳ سال یاد شعار عدالت اجتماعی افتادند
افراطیون مدعی اصلاحات پس از ناکامی بزرگ در انتخابات مجلس، به فکر کنار گذاشتن شعارهای سیاسی و تاکید بر عدالت و معیشت مردم افتادهاند.

۱۳۹۹/۰۲/۲۲
ضرورت بازنگری در زنجیره تولید تا مصرف
یحییآلاسحاق _ وزیر بازرگانی دولت سازندگی این روزها تلاقی چند مشکل و ناکارآمدی باعث شده هیچکدام از عناصر اصلی زنجیره تولید تا مصرف حال و روز خوبی نداشته باشند. از یکسو کرونا، تجارت خارجی را در تنگنا قرار داده و از سوی دیگر کاهش قدرت خرید داخلی، بازار تولیدات استراتژیک و گرانبهای کشور را محدود کرده است. در این میان حضور یک جریان ذینفع بازدارنده که در تمام سلسله مراتب تولید، توزیع، صادرات و واردات قادر به اثرگذاری بر تصمیمگیری است باعث شده همچنان کمیت حوزه بازرگانی یعنی مجموعه تولید تا …

۱۳۹۹/۰۲/۲۰
هرچه حوزه انتخابیه کوچکتر باشد، تخلفات هم کمتر است
سیدمحمد غرضی، نماینده دوره نخست مجلس معتقد است از آنجا که مجلس یازدهم با حداقل آرا و مشارکت شکل گرفته، پشتوانه قوی مردمی ندارد و بیشتر از حمایتهای حزبی و گروهی برخوردار است. او در همین راستا میگوید که چشمش آب نمیخورد که این مجلس موفق باشد. محمد غرضی تاکید میکند که اسم انقلابی گذاشتن روی جمعیت، گروه، حزب و ائتلاف انتخاباتی به معنی انقلابی بودن آنها نیست و مردم باید به انقلابی بودن اعضای مجلس یازدهم صحه بگذارند اما باز هم چشمش آب نمیخورد که مجلس یازدهم عملکردی جهت رضایت مردم در 4 سال بعدی داشته باشند. این عضو کابینه دولت سازندگی به این مجلس امید ندارد اما در عوض به قاعده جامعه و مردم انقلابی و تحمل آنها امیدوار است هر چند که در عین حال معتقد است که خواستههای …

۱۳۹۹/۰۲/۱۹
غرضی: کشور چهل سال گرفتار چپ و راست است/واکنش به درخواست بازگشایی اماکن مذهبی: هنوز وضعیت قرمز است/پورمحمدی: نظام سرمایهداری بر برنامههای تلویزیون حاکم شده
غرضی، عضو کابینه دولت سازندگی با بیان اینکه اعتقادی به کار حزبی ندارد، میان مجلس مردمی با حزبی تفاوت قائل شد و گفت: زمانی شهید بهشتی اصرار کرد عضو حزب جمهوری اسلامی شوم، گفتم «از حزب جز موریانه بالا نمیرود»، بعد شاهد بودیم این حزب پایهگذار چپ و راستی شد که چهل سال کشور را گرفتار کرد.

۱۳۹۹/۰۲/۱۹ / دولت سازندگی / محمد غرضی
غرضی: کشور چهل سال گرفتار چپ و راست است
سید محمد غرضی در گفتوگو با ایرنا در پاسخ به اینکه به کدام طیف از منتخبان مجلس یازدهم از نظر فکری نزدیک است، اظهار کرد: با همه آنها از نظر فکری، نسلی، راه و روش فاصله دارم، مثلا با مصطفی میرسلیم که به تشکیلات و تحزب اعتقاد دارد فاصله فکری دارم. من انسانی عادی هستم و به عضویت احزاب و گروههای سیاسی اعتقادی ندارم.

۱۳۹۹/۰۲/۱۹
معتقد به انحلال ارتش بودم | خواستههای مردم با این مجالس و دولتها محقق نمیشود | فقط در دو مجلس مردم نقش داشتند
عضو کابینه دولت سازندگی با بیان اینکه اعتقادی به کار حزبی ندارد، میان مجلس مردمی با حزبی تفاوت قائل شد و گفت: زمانی شهید بهشتی اصرار کرد عضو حزب جمهوری اسلامی شوم، گفتم «از حزب جز موریانه بالا نمیرود»، بعد شاهد بودیم این حزب پایهگذار چپ و راستی شد که چهل سال کشور را گرفتار کرد.

۱۳۹۹/۰۲/۱۹ / محمد غرضی / ارتش جمهوری اسلامی ایران / مجلس یازدهم
روایت وزیر پیشین نفت از تلاشش برای انحلال ارتش/ غرضی: چشمم آب نمیخورد مجلس یازدهم موفق باشد
ایرنا نوشت: عضو کابینه دولت سازندگی با بیان اینکه اعتقادی به کار حزبی ندارد، میان مجلس مردمی با حزبی تفاوت قائل شد و گفت: زمانی شهید بهشتی اصرار کرد عضو حزب جمهوری اسلامی شوم، گفتم «از حزب جز موریانه بالا نمیرود»، بعد شاهد بودیم این حزب پایهگذار چپ و راستی شد که چهل سال کشور را گرفتار کرد.

۱۳۹۹/۰۲/۱۹ / مجلس شورای اسلامی / دولت سازندگی / سپاه پاسداران انقلاب اسلامی / مجلس یازدهم / سید محمد غرضی
به شهید بهشتی گفتم از حزب جز موریانه بالا نمیرود
تهران- ایرنا- عضو کابینه دولت سازندگی با بیان اینکه اعتقادی به کار حزبی ندارد، میان مجلس مردمی با حزبی تفاوت قائل شد و گفت: زمانی شهید بهشتی اصرار کرد عضو حزب جمهوری اسلامی شوم، گفتم «از حزب جز موریانه بالا نمیرود»، بعد شاهد بودیم این حزب پایهگذار چپ و راستی شد که چهل سال کشور را گرفتار کرد.

۱۳۹۹/۰۲/۱۶ / سینما / سینمای مستند / اوج / مستند
مستندهای مطالبهگر عرضه اینترنتی شد؛ از کارگران هپکو و دریابست تا طغیان علیه دولت سازندگی!
سازمان هنری رسانهای اوج 5 مستند مطالبهگر مهم سالهای اخیر را در پلتفرمهای اینترنتی عرضه کرد.

۱۳۹۹/۰۲/۱۵ / عیسی کلانتری / کاوه مدنی / سازمان حفاظت محیطزیست / شورای امنیت / دیوان محاسبات کشور / دولت اصلاحات / سید محمد خاتمی / سازمان محیطزیست / دولت ترامپ / علی شمخانی
چرا عیسی کلانتری به خاطرهبافی و حاشیهسازی روی آورده است؟
عیسی کلانتری اکنون باید بجای بیان خاطره های جعلی، درباره کارنامه خود در سازمان محیط زیست پاسخگو باشد. کارنامه ای که بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران بر ضعیف بودن و غیرقابل قبول بودن آن تاکید دارند.

۱۳۹۹/۰۲/۱۰ / رهبر انقلاب / فساد / انقلاب اسلامی / احمد توکلی / آموزش و پرورش / قانون برنامه ششم توسعه / مجلس شورای اسلامی / مجمع تشخیص مصلحت نظام / دولت سازندگی
توکلی: چرا نظارت در ایران ضعیف است؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وظایف مجلس شورای اسلامی برای کاهش مبارزه با فساد گفت: متأسفانه مجلس در شأن قانونگذاری، دچار نوعی تولید انبوه بیکیفیت شده است.

۱۳۹۹/۰۲/۰۶
فرقی نمیکند چه کسی رئیس مجلس شود/ حامیان اصولگرایان به عملکرد توجه نمیکنند، فقط تکلیف شرعی برای آنها مهم است
وزیر دفاع و پشتیبانی نیرویهای مسلح دولت سازندگی گفت: همه کاندیداهایی که به مجلس راه یافتند از جناح فکری شورای نگهبان هستند، با توجه به اینکه مدت زیادی از دولت روحانی باقی نمانده است، دولت بعدی هم با اینها یک تیم میشود و یکی دو تا از همین افراد دولت میشود.

۱۳۹۹/۰۱/۲۴ / ویروس کرونا / اخبار ویژه روزنامه ها / روزنامه های کشور / خبرگزاری دولتی ایرنا / فدراسیون فوتبال ایران / بانک جیپی مورگان / بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران / تنگی نفس / ترامپ / اینترنت
عباس عبدی: تخریب چین سیاست آمریکایی است/ چقدر از خزانه برای کرونا خرج شد؟/ تذکر جدی برای تب سنجی از پرسنل ادارات
خبرگزاری دولتی ایرنا میگوید رقم تورم ۴۱ درصدی ثبت شده در سال گذشته، بالاترین نرخ تورم پس از نرم تورم ۴۹ درصدی در دولت سازندگی است.

۱۳۹۹/۰۱/۲۴ / دولت سازندگی / بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران / قوه قضائیه / بانک مرکزی / تورم / ناکارآمدی دولت / ناکارآمدی / لیبرالیسم
دو رکورد تورمی بیسابقه نتیجه مدیریت لیبرال
خبرگزاری دولتی ایرنا میگوید رقم تورم ۴۱ درصدی ثبت شده در سال گذشته، بالاترین نرخ تورم پس از نرم تورم ۴۹ درصدی در دولت سازندگی است.
• اتحادیه اروپا • ویژههای مشرق • حزب کارگزاران سازندگی • دولت اصلاحات • کدخدایی • سازندگی • طبقه متوسط • غرب • سینمای مستند • تحریمها • گمرک • برجام • اکبر هاشمی رفسنجانی • شورای عالی امنیت ملی • ویروس کرونا • اقتصاد مقاومتی • 1400 • انتخابات 88 • عفت مرعشی