شنبه, ۴ بهمن, ۱۳۹۹ / 23 January, 2021
مسجد سپهسالار

۱۳۹۹/۱۰/۱۷
فضای مجازی/ خیابان مدرس در دهه ۴٠
حساب اینستاگرامی تهران قدیم، این عکس از تهران در دهه۴٠ را منتشر کرده است. اینجا خیابان مدرس، روبهروی مسجد سپهسالار است، با کوههایی شفاف و بدون آلودگی. دوچرخهسواری کنیم گروه دوچرخهسواری سفیران سیرجان که برنامههای متنوعی برای دوچرخهسواری تدارک میبیند یکی از گروههای دوستدار محیطزیست است کــه سعی دارد فرهنگ دوچرخهسواری و حفاظت از زمین را اشاعه دهد. این عکس را هم این گروه در حساب اینستاگرامیاش منتشر کرده و نوشته است: «یک رکابزنی عالی در دمای منفی ٧درجه.» سرمازدگی با بدن چهکار …

۱۳۹۹/۰۹/۱۶
گعدههای سیاسی زیر درخت توت
فاطمه عسگرینیا 83 سال از دهم آذرماه سال 1316 میگذرد، از تاریخ شهادت روحانی مبارز و شجاعی که به خطابههای آتشینش مشهور است. صحبت از آیتالله سید حسن مدرس است؛ روحانی زیرک و باهوشی که هنوز وقتی در باغ یا مسجد سپهسالار میایستی صدای نطقهای آتشین و خطابههای شجاعانهاش به گوش میرسد. انگار نامش با بهارستان گره خورده است. سالروز شهادت این مشروطهخواه بزرگ و روز مجلس بهانهای بود برای مرور تاریخ شکلگیری مجلس شورای اسلامی در ایران و زندگی آیتالله مدرس در منطقه 12. قصه تشکیل مجلس شورا …

۱۳۹۹/۰۸/۲۰
بخشنده بیپایان
احسان بهرامغفاری حاج حسین که در روزهای پایانی بنابر تمایل خودش از بیمارستان به منزل شخصی که در بازار حلبیسازها کنار کتابخانه معروفش قرار داشت، منتقل شده بود صبح روز چهارم مرداد سال1351، چشم از جهان فروبست و خیل فرهنگدوستان و کسانی را که وی را از نزدیک میشناختند و از دریای معرفت و بخشندگی او آگاه بودند، غمگین ساخت. جنازه او به سردخانه پزشکی قانونی منتقل شد تا تشییع او از مسجد سپهسالار به فرودگاه مهرآباد صورت گیرد و مرحوم در دارالحفاظ مقبره پدرش یعنی حاج محمدکاظم ملکالتجار دفن شود. …

۱۳۹۹/۰۸/۱۱
داستان یک "صورتزخمی" در تاریخ ایران
هژیر بعد از کنارهگیری از دولت، به وزارت دربار رفت و در کنار شاه قرار گرفت. او در ۱۳ آبان ۱۳۲۸ در حالی که در مسجد سپهسالار برای مراسمی حضور پیدا کرده بود توسط سیدحسین امامی ترور شد.

۱۳۹۹/۰۷/۰۶
بیانیهای برای سیدحسین امامی
سیدحسین امامی وقتی اعدام شد، 25ساله بود. او پیش از این البته قتلی را به همراه برادرش علی محمد انجام داده بودند که با توجه به فتوای علما و میل دادگستری از محاکمه رهایی یافتند. سیدحسین همان کسی بود که احمد کسروی را در کاخ دادگستری با کارد کشت. 4 سال بعد اما سیدحسین امامی اینبار عبدالحسین هژیر را در مقام وزارت دربار در مراسم روضهخوانی محرم مسجد سپهسالار در 13 آبان 1328 به قتل رساند و به همین جرم اعدام شد. فدائیان اسلام در بیانیهای نوشت: «هوالعزیز، خدایا این قربانی عزیز فرزند زهرا(س) سیدحسین امامی …

۱۳۹۹/۰۶/۲۹
گلوله چهارم
مصطفی شوقی نجار پشت مسجد سپهسالار(شهید مطهری) صف پاسبانها را شکافت و در حالتی که خم شده بود سه گلوله شلیک کرد؛ گلوله چهارم اما در اسلحه ماند و بیرون نیامد؛ نخستوزیر به زمین افتاد و مردمی که در حیاط مسجد سپهسالار ایستاده بودند هر کدام به سویی گریختند. ضارب قدی نسبتا بلند داشت، موهایش کم بود و صورتی کشیده داشت. پاسبانها که بهخود آمده بودند، دورهاش کردند. او با حرکت چاقویی نسبتا بلند سعی میکرد که آنها را دور کند اما بالاخره گیر افتاد و به کلانتری برده شد. از میدان بهارستان تا بیمارستان سینا …

۱۳۹۹/۰۶/۰۷ / ماه محرم / ابوذر بیوکافی / حجتالاسلام ناصر خلج / حضرت علی اکبر
گلبانگ| نوحهخوانی بیوکافی در شب هشتم محرم ۹۹
مراسم عزاداری هیأت عاشورائیان در شب هشتم محرم با سخنرانی حجتالاسلام ناصر خلج و مدیحهسرایی ابوذر بیوکافی شب گذشته پنجشنبه ششم شهریورماه در مسجد سپهسالار حسین برگزار شد.

۱۳۹۹/۰۶/۰۲ / دانشنامه / نمایشگاه بین المللی تهران / دانشگاه صنعتی شریف / دانشگاه صنعتی شریف / صنایعدستی / مسجد سپهسالار
درباره علی اصغر شعرباف
تهران- ایرنا- علی اصغر شعرباف از برجستهترین و شهیرترین چهرههای معماری و مرمتکاری سنتی ایران به شمار میرود. از جمله فعالیتهای شاخص معماری وی میتوان مدرسه سپهسالار (شهید مطهری)، نمایشگاه بینالمللی تهران، مسجد دانشگاه صنعتی شریف، بازار مبل ارزی یافتآباد، بنای شهدای هفت تیر در بهشت زهرای تهران و زیرزمین تالار الماس کاخ گلستان را نام برد.

۱۳۹۹/۰۴/۰۲ / تاریخ مشروطه
به توپبستن مشروطیت
سرانجام به قزاقها دستور شلیک داده میشود. آنها با توپ به خانه ظلالسلطان که مقر اصلی انجمن آذربایجان است حمله میکنند و مجاهدین را فراری میدهند. به سرعت اوضاع به نفع اردوی محمدعلیشاه تغییر میکند. اعضای انجمنها و نمایندگان مجلس میگریزند و قزاقها مجلس و مسجد سپهسالار را تصرف میکنند. این درگیری که در ساعات ظهر فروکش کرد، ۳۰۰ کشته و ۵۰۰ زخمی به جای گذاشت.

۱۳۹۹/۰۲/۳۰ / فرانسه / کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان / بهرام بیضایی / کرمان / مسعود کیمیایی / ادیب / حافظ / احمدرضا احمدی / فریدون رهنما / مسجد سپهسالار
درباره احمدرضا احمدی
تهران- ایرنا- احمدرضا احمدی یکی از برجستهترین شاعران صاحب سبک معاصر به شمار میآید که علاوه بر سرودن شعر به اموری چون نویسندگی، گویندگی و نقد هنری نیز اهتمام دارد. وی بنیانگذار سبک موج نو در دهه ۱۳۴۰ خورشیدی در شعر معاصر ایران است که در نیمهٔ دوم این دهه، موج نو تبدیل به یک حرکت مدرنیستی در فرهنگ ایرانی شد.

۱۳۹۸/۱۲/۲۴
در مراسم تشییع آیت الله کاشانی چه گذشت؟
آقای دکتر امینی، نخستوزیر، در ساعت ده و نیم وارد مسجد سپهسالار شد و یکسر به شبستان مسجد رفت و پس از گفتن تسلیت به آقایان علما و بازماندگان مرحوم آیتالله کاشانی، جنازه به روی دوش صدها نفر از تشییعکنندگان به خارج مسجد برده شد. از طرف وزارت دربار شاهنشاهی آقای بهبودی، رئیس تشریفات دربار، در این مراسم حضور داشت.

۱۳۹۸/۰۹/۰۶
یادبود شهدای بسیج با نوای رسولی و پویانفر در تهران
مراسم یادبود شهدای بسیج با سخنرانی حسین یکتا و مدیحهسرایی مهدی رسولی و محمد حسین پویانفر امروز ۶ آذرماه در مسجد سپهسالار حسین(ع) تهران برگزار می شود.

۱۳۹۸/۰۳/۰۷ / پژوهشگر تهران / علیرضا زمانی / مسجد - مدرسه شهید مطهری / مسجد سپهسالار قدیم
نخستین امام جماعت مسجد سپهسالار چه کسی بود؟
وقتی هنوز ساختِ مسجد تمام نشده، در یکی از روزهای ماه مبارک رمضان،…
• مسجد سپهسالار • حضرت علی اکبر • مسجد - مدرسه شهید مطهری • دانشگاه صنعتی شریف • علیرضا زمانی • صنایعدستی • حافظ • مسجد سپهسالار قدیم • پژوهشگر تهران • فریدون رهنما • کرمان • احمدرضا احمدی • دانشنامه • تاریخ مشروطه • ادیب • ماه محرم • کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان • فرانسه • بهرام بیضایی