آخرین اخبار
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
فرهنگی
اجتماعی
روزنامهها
آگهی
Vista
News Hub
شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۰ /
17 April, 2021
شوپنهاور
۱۴۰۰/۰۱/۱۴
وظیفه فلسفه تسلیبخشی است
شوپنهاور از دوره جوانی که در کافه مادرش با شخصی آشنا میشود که اپانیشادها را به او معرفی میکند خیلی شیفته افکار شرقی میشود ولی نکته این است که کانت را در پسزمینه ذهنیاش دارد. در چارچوب فکری شوپنهاور همیشه کانت با قرائتی که خودش از او دارد، حاضر است.
•
شوپنهاور
•
فلسفه
۱۳۹۹/۱۲/۱۷
چگونه پیر شدن زیر نظر شوپنهاور
کتاب «هنر پیر شدن» نوشته آرتور شوپنهاور با ترجمه علی عبداللهی در نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شد.
•
اندیشه
۱۳۹۹/۱۲/۱۶
هفتمینعنوان از مجموعه هنرهای شوپنهاور چاپ شد/چگونه پیر شویم؟
کتاب «هنر پیرشدن» نوشته آرتور شوپنهاور با ترجمه علی عبداللهی توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شد.
•
شوپنهاور
•
فلسفه غرب
۱۳۹۹/۱۱/۰۶
فلسفه در جهان جدید
آنتونی کنی نخستین فیلسوف معاصری است که پس از برتراند راسل تاریخ فلسفه غرب را در مجموعهای تکمولفی روایت کرده است. مجموعه 4 جلدی تاریخ [جدید] فلسفه غرب او (منتشرشده در سال 2007) اکنون یکی از دقیقترین و درعین حال خوشخوانترین …
۱۳۹۹/۱۱/۰۵
هنر در پیشگاه فلسفه
هنر چیست؟ زیبایی یعنی چه؟ آیا هر امر هنری زیباست؟ اینها و دهها پرسش مرتبط دیگر با این مسائل از میانه سده هجدهم به پیدایش شاخه معرفتی مستقلی یاری رساندندکه امروزه زیباییشناسی (Aesthetic) خوانده میشود و البته برخی به تسامح …
۱۳۹۹/۱۰/۱۰
غرور و تواضع!
غالبا خودم را از منظر دانشجویان، دوستان و همکارانم ارزیابی میکنم. معمولا داوری دوگانهای دربارهام صورت میگیرد.پارهای مغرورم میدانند و گروهی برعکس مرا متواضع میشمارند. ظاهرا یکی از این دو نظر درست است. گرچه خودم …
۱۳۹۹/۰۹/۱۷
جایی میان تلاش و رضا
آلن دوباتن کتابی دارد به نام «تسلی بخشیهای فلسفه» که احتمالا با آن آشنایی دارید. او در این کتاب سعی میکند ناکامی، ناتوانی و سختی را به کمک دیدگاههای فلسفی سقراط، سنکا، مونتنی، شوپنهاور، نیچه و ... برایمان قابل تحمل …
۱۳۹۹/۰۹/۰۹
همزیستی مسالمت آمیز مرگ و زندگی در دوران کرونا/ هستی به سوی مرگ
به عقیده هایدگر، فیلسوف آلمانی، چون اطلاع از فناپذیری و میرایی در زندگی انسان ها حضوری دائمی دارد هستی انسان را باید «هستی به سوی مرگ» نامید.
•
مرگ و میر
•
ویروس کرونا
۱۳۹۹/۰۹/۰۱
«هنر زندهماندن» چاپ سومی شد
کتاب «هنر زندهماندن» نوشته آرتور شوپنهاور با ترجمه علی عبداللهی توسط نشر مرکز به چاپ سوم رسید.
•
شوپنهاور
•
ترجمه
۱۳۹۹/۰۸/۰۶
«هنر خودشناسی» شوپنهاور به چاپ پنجم رسید
کتاب «هنر خوشناسی» نوشته آرتور شوپنهاور با ترجمه علی عبداللهی توسط نشر مرکز به چاپ پنجم رسید.
•
شوپنهاور
•
نشر مرکز
۱۳۹۹/۰۷/۲۸
آرتور شوپنهاور؛ استادِ بدبینی
بدینسان زندگی برای او سراسر رنج است، نه چیزی خواستنی. او خوشبینی را پوچ میداند و رویکردی ابلهانه که رنج بشریت را با تلخی به تمسخر میگیرد.
•
آرتور شوپنهاور
•
فلسفه
۱۳۹۹/۰۶/۳۱
جهان تاریک ما و فلسفه شوپنهاوری
۱۳۹۹/۰۶/۳۰
فریاد در خواب
امیر حسین ذاکری - در جلسه اخیر به یک موضوع بسیار مهم پرداختیم مثل "حسرت" اینکه گاهی در واکنش به اوضاع بدتر امروز نسبت به دیروز میگوییم: دریغ از دیروز. تا جایی که برخی به طنز یا جدی میگویند: حتی دریغ از زمان احمدینژاد!یکی از اعضا گفت: آرتور شوپنهاور …
۱۳۹۹/۰۵/۳۰
امروزمان در رمان کوه جادو
در قرن نوزدهم به دنیا آمد(6ژوئن 1875) و تنها 25 سال از این قرن را زیست و 55 سال بعدی را در قرن بیستم زندگی کرد(درگذشته 12 آگوست 1955) لکن در تمام رمانهایش قرن 19 را ستود و آن را قلمرو غولها نامید، قلمروی که در آن فیلسوفان بدبینی چون شوپنهاور، …
۱۳۹۹/۰۵/۱۹
زندگی و مرگ هرمان هسه
هرمان هسه میگفت زندگی هر کسی، گذرگاه تنگ و پرپیچوخمی است به سوی خودش و هیچ انسانی در عبور از این گذرگاه، در اینکه کاملا خودش باشد کامیاب نشده است. تابستان 1877 در کالو واقع در جنوب آلمان، در خانوادهای مومن به آیین پروتستان متولد شد و …
۱۳۹۹/۰۴/۱۷
دلداری شوپنهاور به فحشخوردهها و دشمنی با مرام شوالیهها
آرتور شوپنهاور در بخشی از رساله «هنر حفظ آبرو» ضمن دشمنی با مرام شوالیهها و آبروی شهسواری، پاسخدادن به دشنام و توهین را اشتباه میداند و معتقد است توهین در نهایت به توهینکننده برمیگردد.
•
شوپنهاور
•
نشر مرکز
۱۳۹۹/۰۴/۱۷
روایت رویاهای گمشده
امروزه در بیشتر جوامع، الگوهای فکری در مورد انتخاب رشته تحصیلی و شغلی تحت تاثیر منافع و مسائل اقتصادی دستخوش تغییری عظیم شده است، جوانان بسیاری سالها به دنبال پذیرش و برطرف کردن نیاز مالی و تامین وسایل آسایش خود به ناچار دست از رویاپردازی کشیده …
۱۳۹۹/۰۴/۱۴
واقعیت و تخیل
همه ما زمانی ممکن است، به این فکر بیافتیم که در مواجهه به مرگ چه کار خواهیم کرد. ژولیوس که یک روان درمانگر است، پس از یک معاینه پزشکی، از سرطان درمانناپذیر خود آگاه میگردد. مواجهه با مرگ، ژولیوس را به فکر بازنگری در زندگی و کار خود میاندازد. …
۱۳۹۹/۰۳/۱۷
مردی تمامعیار
بیشتر از یک دهه با نوشتههایش و نیز با گرو گذاشتن اعتبار ادبیاش با هیتلر جنگید. آندره ژید وقار و ثبات شخصیتش را میاستود و ویل دورانت میگفت که او «مردی تمامعیار بود.» توماس مان بهار 1875 در چنین روزی در لوبک واقع …
۱۳۹۹/۰۳/۱۰
روزی، روزگاری، دیروز
بیست و چند سال قبل هنوز اینترنت نیامده بود؛ یعنی آمده بود اما فقط در کتابخانه دانشگاههای بزرگ در دسترس بود؛ جایی که برای ایجاد email باید میرفتی و «ثبتنام» میکردی؛ جایی که برای پیدا کردن جواب هر سوال سادهای باید …
۱۳۹۹/۰۲/۱۴
چگونه شوپنهاور را درک کنیم؟
تهران- ایرنا- کتاب «شوپنهاور» از مجموعه راهنمای سرگشتگان کمک میکند با درکی بهتر به مطالعه آثار این فیلسوف آلمانی بپردازیم.
•
فلسفه
•
جشنواره دهخدا
۱۳۹۹/۰۲/۰۷
معنای زندگی
معنای زندگی چیست و آیا زندگی ارزش زیستن دارد؟ این پرسش که ممکن است برای برخی از آدمیان به کرات طرح شده باشد هیچگاه برای یک انسان خداباور یا متدین پیش نمیآید زیرا او به وجود خدا و به تعبیر نیچه، به «جهان حقیقی» ایمان دارد و وجود معنا …
۱۳۹۹/۰۲/۰۳
واکاوی افکار شوپنهاور در یک کتاب جدید
ترجمه کتاب «شوپنهاور» نوشته آر. داج سینگ از مجموعه کتابهای راهنمای سرگشتگان انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شد.
•
شوپنهاور
•
فلسفه
۱۳۹۹/۰۱/۱۰
زندگیومرگ دوروی یکسکهاند اما بعدش چه میشود؟/جوانی زمان شاعریست
آرتور شوپنهاور در کتاب «هنر زندهماندن» ضمن اینکه جوانی را دوران شاعری و پیری را زمان فلسفهواندیشه میداند، زندگی و مرگ را دو روی یکسکه عنوان میکند. اما طرحی درباره بعد از زندگی ندارد.
•
شوپنهاور
•
فلسفه
۱۳۹۸/۱۲/۲۷
با بیحوصلگی نجنگید. در آغوشش بکشید
پس بهجای مبارزه با ملال با آن کنار بیایید، از آن لذت ببرید، چیزی از آن به دست آورید. خلاصه آنکه، خودتان کمتر ملالانگیز باشید. شوپنهاور میگفت ملال چیزی نیست جز نقطۀ مقابل فریبندگی، زیرا هر دو به بیرونبودن از یک موقعیت وابستهاند و نه به بودن درون …
۱۳۹۸/۱۲/۲۷
زندگی زیباست
گوئیدو شخصیت اصلی فیلم زندگی زیباست از آن آدمهای دوستداشتنی است که میتواند از روی پرده سینما و صفحه تلویزیون بیرون بیاید و برای سالها در خاطره بعضی بینندهها بماند. فیلم را اگر تماشا کرده باشید، میدانید بازیگر فیلم (روبرتو …
۱۳۹۸/۱۲/۱۰
بهسوی موسیقی
فرانتس شوبرت موسیقیدان اتریشی دوره رمانتیک، در قطعهای به نام «به سوی موسیقی» (An die Musik)، موسیقی را به عنوان هنری والا که میتواند فرد را از سیطره ساعات اندوهبار زندگیاش برهاند، ستایش میکند. قسمتی از ترانه این اثر …
۱۳۹۸/۱۲/۰۴
انتشار آثاری درباره افلاطون، شوپنهاور، ژیژک و کیرکگور
چند کتاب از مجموعه «راهنمای سرگشتگان» درباره افلاطون، شوپنهاور، ژیژک و کیرکگور منتشر شد.
•
افلاطون
•
شوپنهاور
۱۳۹۸/۱۰/۱۸
هنرهای زندهماندن و خودشناسی به چاپهای دوم و چهارم رسیدند
ترجمه دو کتاب «هنر زندهماندن» و «هنر خودشناسی» نوشته آرتور شوپنهاور توسط نشر مرکز به چاپهای دوم و چهارم رسیدند.
•
تجدید چاپ
•
چاپ دوم
۱۳۹۸/۱۰/۱۱
«هنر حفظ آبرو» به روایت شوپنهاور
مهر نوشت: کتاب «هنر حفظ آبرو» اثر آرتور شوپنهاور با ترجمه علی عبداللهی توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شد.
•
فلسفه
•
بازار کتاب
۱۳۹۸/۰۹/۳۰
کتاب "هنر حفظ آبرو" منتشر شد
آرتور شوپنهاور از فیلسوفان آلمانی معاصر است که در زمینه فلسفه اخلاق، مفهوم اراده و... آثار قابل تأملی نگاشته است.
۱۳۹۸/۰۹/۰۵
خودخواهیهای فیلسوف بدبین در مسیر خودشناسی/ لذت زندگی با «من»
کتاب «هنر خودشناسی» یکی از مجلدات مجموعه هنرهای آرتور شوپنهاور است که در فرازهای زیادی از آن، بهجای خودشناسی مرتکب خطای خودخواهی و اسارت در قلمرو اسطوره نارسیس شده است.
•
شوپنهاور
•
فلسفه
۱۳۹۸/۰۳/۳۱
فرمولهای فیلسوف شکاک برای خوشبختی/ذات ثبوتی و سلبی رنج و لذت
کتاب «هنر خوشبختی» دربردارنده تعدادی قاعده و در واقع فرمول از آرتور شوپنهاور است که بناست با استفاده از آنها از دامن رنج گریخته و در نبودنش احساس خوشبختی کنیم.
•
فلسفه
•
ترجمه
۱۳۹۸/۰۲/۱۹
از خوشبختی تا رنجاندن
آرتور شوپنهاور یکی از بزرگترین فلاسفه اروپا و فیلسوف پرنفوذ تاریخ در حوزه اخلاق، هنر، ادبیات معاصر و روانشناسی جدید است. شوپنهاور میگوید کار انسان نباید تفکر درباره آن پدیدههایی باشد که تاکنون کسی به آنها پی نبرده است، بلکه باید اندیشیدن به آن واقعیاتی …
۱۳۹۷/۱۲/۱۶
کتابی که خشم زنان را برمیانگیزد/رساله به مثابه غرض و خشم
کتاب «هنر رفتار با زنان» نوشته آرتور شوپنهاور از جمله منابع فلسفی است که مطالعهاش برای زنان ناخوشایند و باعث خشمگینشدنشان خواهد شد.
۱۳۹۷/۱۲/۰۸
یک کتاب دیگر از هنرهای شوپنهاور چاپ شد
کتاب «هنر خودشناسی» نوشته آرتور شوپنهاور با ترجمه علی عبداللهی توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شد.
۱۳۹۷/۱۲/۰۵
رقابت داغ احمد شاملو با اوریانا فالاچی
دومین ماه از فصل زمستان در حالی به پایان رسید که شاهد دورهمی بزرگان ادبیات ایران و جهان در میان پرفروشترین کتابهای این ماه بودیم. از جمله کتابهای پرفروش میتوان به آثار هوشنگ گلشیری، احمد شاملو، اوریانا فالاچی، ویکتور هوگو، آندره ژید و آرتور شوپنهاور …