پنجشنبه, ۹ بهمن, ۱۳۹۹ / 28 January, 2021
شیخ عباس قمی

۱۳۹۹/۰۹/۱۰ / شیخ عباس قمی / نجف اشرف / انتشارات کتاب جمکران / کربلا / کتاب
«در کربلا چه گذشت» از ۱۸۰ هزار نسخه گذشت
«درکربلا چه گذشت» پس از ۱۴ سال از چاپ نخست و۳۶ نوبت چاپ در انتشارات کتاب جمکران به تیراژ ۱۸۰ هزار رسید.

۱۳۹۹/۰۸/۰۵ / مفاتیح الجنان / اصول کافی / امام رضا(ع) / حرم حضرت زینب ( س ) / آیة الکرسی / شیخ عباس قمی / شهید محسن حججی / حرم حضرت زینب(س) / امینالدین علامه طبرسی / ناصر مکارم شیرازی
چرا توسل به اهل بیت کانون آرامش و امنیت خاطر است؟
اهل بیت پس از رحلتشان نیز در جوار رحمت الهی زنده هستند و سخنان و درودهای ما را میشنوند و پاسخ سلام ما را میدهند.

۱۳۹۹/۰۸/۰۲ / رایزنی فرهنگی / بنگلادش / شیخ عباس قمی
کتاب «دعای صحیفه و دعای مشلول» در بنگلادش منتشر شد
کتاب «دعای صحیفه و دعای مشلول» تألیف سید بن طاووس و شیخ عباس قمی به زبان بنگالی در بنگلادش منتشر شد.

۱۳۹۹/۰۷/۱۲ / رادیو تهران / برنامه رادیویی / عاشورا / مقتلخوانی / اربعین 99
مقتل خوانی کتاب «نفس المهموم» در رادیو تهران
مقتل خوانی کتاب «نفس المهموم» یکی از آثار شیخ عباس قمی از برنامه «سنگلج» رادیو تهران پخش میشود.

۱۳۹۹/۰۷/۰۱ / حجت الاسلام مسعود عالی / حرم حضرت رقیه (س) / امام حسین (ع) / ماه محرم / موکب تسنیم
ماجرای شفای فرزند "شیخ عباس قمی" با معجزه روضه حضرت "رقیه(س)" + صوت
شب وقتی خوابید، دید پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله و سیدالشهداء علیهالسلام در اتاقی هستند و در اتاق مجاور (داماد) شوهر خواهرم ـ که او هم عالم بود ـ حضور داشت. پیغمبر فرمود: برو به شوهر خواهرت بگو روضه فرزندم رقیه را بخوان.

۱۳۹۹/۰۶/۱۰
ستاره محدثان
سید محمد حسین محمدی شیخ عباس قمی را باید یکی از پرآوازهترین روحانیون تاریخ حوزههای علمیه دانست. او از شاگردان سیدیزدی بود. کتاب او «مفاتیحالجنان» در کنار قرآن و دیوان حافظ تقریباً در هرخانهای پیدا میشود. شیخ عباس قمی که با نام «محدث قمی» نیز شناخته میشود شاگرد محدث نوری بوده و به همین دلیل شاید بتوان او را آخرین نسل از محدثان نامدار شیعه دانست. تا پیش از مفاتیحالجنان، بیشتر مردم برای دعا خواندن، از کتاب زادالمعاد (مفتاح الجنان) علامه مجلسی استفاده میکردند. ظاهراً در کتاب علامه مجلسی ادعیهای …

۱۳۹۹/۰۶/۰۲ / محرم 99 / تاریخ طبری / امام حسین(ع) / قیام امام حسین(ع) / تاریخ اسلام / محمدسرور مولایی / شیخ عباس قمی
نمازهایی که عمرسعد و لشگرش به سیدالشهدا(ع) اقتدا کردند!
حسین به لشگرکاه خویش بود و عمر به لشگرگاه خویش. و حسین به هر نماز امامی کردی و عمر با لشگر خود از پس وی نماز کردندی...

۱۳۹۹/۰۴/۲۹ / اهل بیت علیهم السلام
آخرین نماز یکشنبه ماه ذیالقعده را از دست ندهیم
مرحوم شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیحالجنان برای یکشنبههای ماه ذیالقعده نماز با فضیلتی بیان کرده است.

۱۳۹۹/۰۴/۲۲ / اهل بیت علیهم السلام / امام خامنهای
توصیه رهبر معظّم انقلاب به خواندن نماز یکشنبههای ماه ذیالقعده
مرحوم شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیحالجنان برای یکشنبههای ماه ذیالقعده نماز با فضیلتی بیان کرده است.

۱۳۹۸/۱۲/۱۹ / اعتکاف / ماه رجب / شیخ عباس قمی / جعفر طیار / نماز / نماز جعفر طیار
فضیلت نماز "جعفر طیّار" و نحوه اقامه آن
شیوه خواندن نماز جعفر طیار و فضیلت آن بر اساس کتاب مفاتیح الجنان منتشر شد.

۱۳۹۸/۱۱/۰۶ / بازار کتاب / معرفی کتاب / حضرت فاطمه
کتابهایی درباره شخصیت و زندگی حضرت زهرا(س)
ایسنا نوشت: حاج شیخ عباس قمی، علی شریعتی، سید جعفر شهیدی، آیت الله مکارم شیرازی، سیدمهدی شجاعی،شهید دستغیب و امام موسی صدر تنها تعداد اندکی از انبوه نویسندگانی هستند که درباره حضرت فاطمه زهرا (س) نوشتهاند. هر نویسندهای که در زمینه معارف فاطمی قلم به دست گرفته است با توجه به توان وعلاقهای که داشته به موضوع خاصی از ویژگیها و ابعاد شخصیت این الگوی کامل الهی پرداخته است.

۱۳۹۸/۰۹/۱۹ / استانی-فرهنگی و هنری / مشهد / تولیت آستان قدس رضوی (ع) / حجت الاسلام و المسلمین احمد مروی / نسخه خطی / شیخ عباس قمی / کتابخانه آستان قدس رضوی / شیعه
مجموعه دستنوشتههای شیخ عباس قمی رونمایی شد
در سیوهفتمین سهشنبه فرهنگی آستان قدس رضوی، از کتب خطی دستنوشتههای حاج شیخ عباس قمی رونمایی شد.

۱۳۹۸/۰۹/۱۹ / استانی-فرهنگی و هنری / مشهد / آستان قدس رضوی / کتابخانه آستان قدس رضوی / کتاب / شیخ عباس قمی / نسخ خطی
کتابخانه آستان قدس رضوی ظرفیتی عظیم برای تبدیل شدنِ این آستان به مرجعیت علمی
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در مراسم رونمایی از کتابخانۀ شخصی و دستنوشتههای مرحوم شیخ عباس قمی، کتابخانۀ آستان قدس رضوی را دارای ظرفیتی عظیم برای تبدیل شدنِ آستان قدس به مرجعیت علمی دانست.

۱۳۹۸/۰۹/۰۵
نگرانی شیخ عباس قمی در برزخ
شفقنا – ایکنا نوشت: استاد شیخ حسین انصاریان طی سخنانی در حسینیه آیتالله بروجردی(ره) داستانی شنیدنی از شیخ عباس قمی نقل کرد که در ادامه مشروح این سخنان را میشنوید؛ مرحوم حاج شیخ عباس(ره) روی «بحارالانوار» مجلسی یک کار بسیار زیبایی کرده که میشود اسمش را «فهرست جامعی بر بحار» گذاشت، این کتاب دو جلدی بیست سال طول کشید تا […]

۱۳۹۸/۰۸/۰۷ / امام رضا(ع) / شهادت امام رضا (ع) / شیخ عباس قمی / بازار نشر
سرگذشت و کیفیت شهادت امام الرضا(ع) به روایت «منتهیالآمال»
پنجمین چاپ «ثامن الحجج(ع)؛ زندگانی حضرت امام رضا» توسط انتشارات کتاب سبز منتشر شد. چاپ نخست این کتاب در سال ۱۳۹۰ منتشر شده بود. از بخشهای مهم این کتاب کیفیت شهادت حضرت امام رضا(ع) است.

۱۳۹۸/۰۸/۰۵ / امام حسن مجتبی (ع) / شهادت امام حسن مجتبی(ع) / شیخ عباس قمی / بازار نشر
گزارشی روان و مختصر از زندگانی امام مجتبی(ع)/شرح سلحشوری فرزندان
کتاب «گزارشی مختصر و روان از زندگانی حضرت امام مجتبی (ع)» به کوشش زهره دهدشت توسط موسسه انتشاراتی نبا منتشر شد.

۱۳۹۸/۰۸/۰۵ / امام حسن مجتبی (ع) / شهادت امام حسن مجتبی(ع) / بازار نشر / تازه های نشر / شیخ عباس قمی / معرفی کتاب
پنجمین چاپ «کریم اهل بیت» در دسترس مخاطبان قرار گرفت
پنجمین چاپ کتاب «کریم اهل بیت؛ زندگانی حضرت امام حسن(ع) توسط انتشارات کتاب سبز منتشر شد.

۱۳۹۸/۰۶/۱۵ / مقتل خوانی / عاشورای حسینی / محرم ۹۸
زبان، شخصتپردازی و روایتی امروزین در مقتل «کتاب آه»
تهران- ایرنا- «کتاب آه» به قلم یاسین حجازی که بر اساس مقتل نفسالمهموم شیخ عباس قمی به رشته تحریر درآمده است تلاش کرده تا با استناد به شیوه وفادارانه، زبان و ادبیات سنگین منبع و مرجع خود را به گونهای برای مخاطب امروزی روان و ساده کند که او به جای پناه بردن به منابع نامعتبر، پاسخ پرسشهای ذهنی خود در سببیت و چرایی نهضت اباعبدالله را از منابع متقن جستجو کند.

۱۳۹۸/۰۵/۲۰
دعای عرفه با ترجمه فارسی
«عَرَفَة» کلمهای عربی از ماده «ع ر ف» است. این ماده به معنای ادراک، فهم و شناختن چیزی همراه با تفکر و تدبر در آثار آن است. نام عرفه، از سرزمین عرفات (جایی در مکه که باید در این تاریخ در آن وقوف کرد) گرفته شده و گفتهاند عرفات را از آن رو عرفات خواندهاند که زمینی مشخص و شناختهشده در میان کوهها است. روز عَرَفَه، نهم ذیالحجه، یک روز پیش از عید قربان است. بنابر فقه شیعه، حجگزاران باید از ظهر تا غروب شرعی این روز را در عرفات وقوف کنند. در واقع روز عرفه روز آغاز مناسک حج است. حج گزاران در این روز در صحرای عرفات گرد هم میآیند و ضمن دعا و استغفار، از توفیق در ادای فریضه مهم حج شکرگزاری میکنند. نظر به اهمیت این روز، ادعیه و مناجاتی ویژه آن از معصومین و بزرگان دینی نقل شده است. در برخی منابع، دعایی …

۱۳۹۸/۰۵/۱۹
دعای ابوحمزه ثمالی
دعای ابوحمزه ثمالی دعایی که امام سجاد(ع) آن را در تمام سحرهای ماه رمضان میخواند. این دعا را ابوحمزه ثمالی از امام سجاد(ع) نقل کرده است. این دعا شامل صفات نیکوی خداوند، اسم اعظم و همچنین دربردارنده مفاهیمی مانند دشواریهای قبر و قیامت، سنگینی بار گناهان و لزوم اطاعت و پیروی از پیامبر اکرم (ص) و خاندان معصومش است. ابوحمزه ثمالی از یاران امام سجاد(ع)، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) معرفی شده است. سید ابن طاووس (۵۸۹-۶۶۴ق) در کتاب اِقبالُ الاَعمال به سند خود از هارون بن موسی تَلَّعُکْبَری (درگذشت: ۳۸۵ق) به اِسناد حسن بن محبوب زَرّاد (۱۲۹ یا ۱۴۹ق-۲۲۴ق) از ابوحمزه ثمالی روایت کرده که: «امام زینالعابدین(ع) در شبهای ماه رمضان بیشتر شب را به نماز میپرداختند و هنگام سحر این دعا را میخواندند.» این دعا …

۱۳۹۸/۰۵/۱۸
دعای جوشن صغیر با صدای محسن فرهمند
دُعای جوشَنْ صَغیر، دعایی مفصل که از امام موسی کاظم(ع) نقل شده و قرائت آن در دفع دشمن و محفوظ ماندن از بلاها مؤثر است. دعای جوشن صغیر از جمله ادعیه و اذکاری است که بنابر روایاتی، نوشتن آن بر روی کفن مستحب است. ابن طاووس در مهج الدعوات، کفعمی در البلد الامین، و مجلسی در بحارالانوار و زاد المعاد این دعا را نقل کردهاند. بین نسخه کفعمی در بلدالامین و ابن طاووس در مهج الدعوات تفاوت اندکی وجود دارد و شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان دعای جوشن صغیر را بنابر نسخه بلدالامین نقل کرده است. زمانی که حسین بن علی شهید فخ قیام کرد و به دست عمال بنی عباس به شهادت رسید، موسی الهادی خلیفه عباسی تصمیم گرفت بزرگان خاندان پیامبر(ص) را به خصوص حضرت موسی بن جعفر(ع)، به قتل برساند. علی بن یقطین در نامهای این مطلب را …

۱۳۹۸/۰۳/۰۷ / آقازاده / شیخ عباس قمی / محمدمهدی ماندگاری
آقازادههای خوب هم داریم؟
حجتالاسلام و المسلمین مسعود عالی با بیان روایتی از شیخ عباس قمی روحانی معروف قرن چهاردهم هجری، موضوع آقازادهگی را در آن زمان شرح میدهد و با آقازادههای امروزی مقایسه میکند.

۱۳۹۸/۰۳/۰۵
بررسی فلسفه قرآن بر سر گذاشتن در لیالی قدر
شفقنا – شبستان نوشت: شیخ عباس قمی چهارمین عمل مستحب شب قدر را به این صورت توضیح میدهد که: قرآن را بر سر خود میگذارند و خداوند را به حق قرآن و حق کسی که با قرآن فرستاده شده یعنی پیامبر اسلام(ص) و به حق هر زن و مرد مؤمنی که در قرآن مدح شده، قسم میدهند… . شب های احیاء […]
• نماز • تاریخ طبری • تازه های نشر • حجت الاسلام و المسلمین احمد مروی • نسخ خطی • شهادت امام رضا (ع) • معرفی کتاب • کربلا • شهید محسن حججی • حرم حضرت رقیه (س) • امام حسن مجتبی (ع) • قیام امام حسین(ع) • محرم ۹۸ • محمدمهدی ماندگاری • محمدسرور مولایی • علامه طبرسی • کتابخانه آستان قدس رضوی • مقتلخوانی • مشهد