شنبه, ۴ بهمن, ۱۳۹۹ / 23 January, 2021
علوم اجتماعی

۳ روز قبل / کتاب و کتابخوانی / وزارت ارشاد / علوم اجتماعی / تهران / اینترنت / ورزش / فروشگاه اینترنتی / نمایشگاه بین المللی کتاب تهران / فرهنگ و ارشاد اسلامی / ادبیات فارسی
نمایشگاه کتاب یا فروشگاه اینترنتی؟!
مزایا و معایب برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب تهران در سالی که کرونا چهره متفاوتی به رویدادهای فرهنگی داده است.

۳ روز قبل / گنبدکاووس / گلستان / وزارت آموزش و پرورش
گنبدکاووس سال آینده با کمبود معلم مواجه میشود
گنبدکاووس - ایرنا - مدیر آموزش و پرورش گنبدکاووس گفت که این شهرستان در سال تحصیلی آینده با کمبود ۴۰۰ نیروی معلم در مقطع ابتدایی و برخی دروس متوسطه دوره اول و دوم از جمله الهیات، معارف، علوم اجتماعی، تربیت بدنی و هنر مواجه میشود.

۴ روز قبل / کتاب - معرفی و نقد
نگاهی انتقادی به علوم اجتماعی در ایران روی پیشخوان
کتاب «نگاهی انتقادی به علوم اجتماعی در ایران؛ آموزش، مهارت و اشتغال» نوشته محمدسالار کسرایی و آتنا غلام نیارمی توسط انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شد.

۴ روز قبل / ایروان / بنیاد سعدی / ارمنستان
وقتی الفبای فارسی را یاد گرفتم، علاقه شدیدی به آن پیدا کردم
تهران- ایرنا- استاد زبان فارسی دانشگاه دولتی زبانها و علوم اجتماعی بروسوف ایروان در توضیح دلیل انتخاب این رشته گفت: وقتی حروف الفبای فارسی را یاد گرفتم، علاقه شدیدی به آن پیدا کردم. انگار همیشه فارسیزبان بودم.

۱۳۹۹/۱۰/۲۶ / معرفی نشریات / دانشگاه امام صادق (ع) / مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)
ویژه نامه «پژوهشی درباره راهبری پژوهش» منتشر شد
ویژه نامه «پژوهشی درباره راهبری پژوهش» توسط حلقه حکمرانی علوم اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) منتشر شد.

۱۳۹۹/۱۰/۲۵ / بیژن نامدار زنگنه / وزارت نفت / نفت / مسوولیت اجتماعی
سند مسئولیت اجتماعی صنعت نفت تدوین میشود
تهران- ایرنا- وزیر نفت ضمن تاکید بر تقویت ارتباط صنعت نفت با دانشکدههای علوم اجتماعی اعلامکرد: سند مسئولیت اجتماعی صنعت نفت به عنوان جمعبندی دستاوردهای هشت سال اخیر صنعت نفت در زمینه مسئولیت اجتماعی تدوین میشود.

۱۳۹۹/۱۰/۲۲
درخواست واردکنندگان نهادههای دامی از رییسجمهور
اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور در نامهای از رییسجمهور خواست تا با حذف ارز ترجیحی از واردات کالاها، فرصت رسیدن یارانه را به سفره دهکهای پایین و اقشار آسیبپذیر جامعه فراهم کند. در بخشی از متن این نامه آمده است: از آنجا که با وجود تورم و گرانی یکباره نرخ ارز در بازار آزاد به تبع تشدید تحریمها و درآمد محدود اکثریت جمعیت کشور، عملا مزایای ارز مزبور برخلاف اهداف دولت محترم نصیب اقشار مرفه جامعه شده و سفره مردم دهکهای پایین مستمرا کوچک و محدودتر شده است، اتحادیه بارها مخالفت خود را با واگذاری ارز ترجیحی برای تامین نهادههای دامی اعلام نموده است؛ لذا پیشنهاد مینماید دولت محترم ضمن حذف ارز ترجیحی از این حرفه، با تشکیل اتاق فکر متشکل از …

۱۳۹۹/۱۰/۱۷
برترین تیمهای تحلیل رفتار جامعه ایرانی در بحران کرونا معرفی شدند
برترینهای طرحهای برگزیده فراخوان "شناخت، تحلیل گفتمان و رفتار جامعه ایرانی در بحران کرونا" از سوی ستاد علوم شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه علوم اجتماعی محاسباتی معرفی شدند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۶
تاکید بر راه اندازی دانشکده رسانه در افغانستان از سوی دانشگاه آزاد
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه واحد تهران مرکزی در دیدار با هیئت رسانه ای افغانستانی بر راه اندازی دانشکده رسانه در این کشور تاکید کرد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۶ / اکبر نصراللهی / افغانستان / دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران / دانشگاه آزاد اسلامی
همکاری دانشگاه آزاد با موسسات رسانه ای افغانستان
رئیس دانشکده علوم اجتماعی واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد بر همکاری دانشگاه آزاد با موسسات رسانه ای افغانستان تاکید کرد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۶ / چین / کاخ سفید / آمریکا / دونالد ترامپ / چین و آمریکا / نورد استریم-۲
ترامپ در سال گذشته، تنشها در منطقه و جهان را وخیمتر کرد/ صفآرایی چین و اروپا در برابر کاخ سفید
ایلنا: استاد علوم اجتماعی دانشگاه بوستون گفت: واقعیت این است که اکنون شاهد پایان دوران چهار ساله رئیسجمهوری هستیم که بحرانهای بسیار برای ایالات متحده رقم زد.…

۱۳۹۹/۱۰/۱۵ / باشگاه دانشجویان ایسنا / انجمن علمی علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد / نرمافزار ورد / اندنوت
برگزاری کارگاه آموزشی ورد و اندنوت
انجمن علمی دانشجویی علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد کارگاه آموزشی نرمافزار مایکروسافت ورد (Word) به صورت سیستماتیک و اندنوت را برگزار میکند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۵ / ویروس کرونا / رئیس جمهور / دانشگاه تهران
نامه جمعی از جامعه شناسان به روحانی درباره کرونا
چند تن از اساتید جامعه شناسی در نامه ای به رئیس جمهور خواستار فراهم شدن زمینه مشارکت متخصصان علوم اجتماعی در سیاست گذاری های کلان ستاد ملی کرونا شدند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۵ / ستاد ملی مقابله با کرونا / دانشگاه علوم اجتماعی / بیماری کرونا / حسن روحانی / دانشگاه تهران
انتقاد اساتید دانشگاه تهران به عدم حضور متخصصان علوم اجتماعی در ستاد کرونا
برخی از مدیران و صاحبنظران حوزه علوم اجتماعی در نامه ای به حسن روحانی نسبت به عدم حضور متخصصان علوم اجتماعی در ستاد می کرونا انتقاد کردند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۴ / اولین سالگرد شهادت سردار سلیمانی
سرداری که عاقبت بخیر شد
سعید الفتی، پژوهشگر علوم اجتماعی و دفاع مقدس به مناسب فرارسیدن سالگرد سپهبد شهید سردار حاج قاسم سلیمانی در یادداشتی عاقبت بخیری سردار دلها را موضوع خود قرار داده و با نگاهی نو که منشأ آن دین مبین اسلام است به شهادت ایشان نگریسته است.

۱۳۹۹/۱۰/۱۴ / باشگاه دانشجویان ایسنا / انجمن علمی برنامه ریزی اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی / کارگاه آموزش مقدماتی «SPSS» در پژوهش اجتماعی
کارگاه آموزش بسته آماری برای علوم اجتماعی
انجمن علمی برنامه ریزی اجتماعی دانشگاه علامه، کارگاه آموزش مقدماتی «SPSS» در پژوهش اجتماعی را برگزار میکند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۳ / استانی-سیاسی / حقوق بینالملل / آذربایجان شرقی / شهادت سردار سلیمانی / دانشگاه تبریز / اولین سالگرد شهادت سردار سلیمانی
از نقض مصرح حقوق بین الملل تا نقض حاکمیت دولتها با ترور سردار سلیمانی
استادیار دانشکده حقوق و علوم اجتماعی دانشگاه تبریز با اشاره به نقض مصرح اصول منشور سازمان ملل در ترور هدفمند و به شهادت رساندن سردار سلیمانی، گفت: سردار سلیمانی، قهرمان مبارزه با تروریستهای تکفیری در تاریخ معاصر است.

۱۳۹۹/۱۰/۱۰ / رشته علوم سیاسی / خاورمیانه / مجتبی مقصودی / کتاب / علوم اجتماعی
نامزد بخش علوم اجتماعی جشنواره نقد کتاب معرفی شد
تهران - ایرنا- نامزدهای بخش علوم اجتماعی هفدهمین جشنواره نقد کتاب از سوی دبیر خانه این جشنواره معرفی شدند.

۱۳۹۹/۱۰/۱۰
غریب زیست و غریب مرد
پروفسور عبدالجواد فلاطوری زاده 29 دی ماه 1304 در اصفهان از چهار سالگی به آموختن پرداخت. در کنار تحصیلات متوسطه به سال 1319ش به فراگیری علوم دینی روی آورد. مقدمات و ادبیات عرب را در اصفهان فراگرفت و از دبیرستان آلمانی- ایرانی دیپلم گرفت. در این هنرستان، آموزگاران آلمانی به تدریس سرگرم بودند و فلاطوری اینگونه بود که با زبان آلمانی آشنا شد. وی پس از تحصیل در حوزه علمیه اصفهان و مشهد، لیسانس فلسفه را از دانشگاه تهران گرفت. او به زبانهای آلمانی، یونانی و لاتین مسلط بود. در مشهد، فلسفه و کلام و عرفان را از حضرات آیات میرزا محمدتقی ادیب نیشابوری، حاج شیخ هادی کدکنی نیشابوری، کاظم دامغانی، شیخ محمدرضا ترابی خراسانی، حاج محمدرضا کلباسی، حجهالاسلام ممجد، شیخ هاشم مدرس قزوینی و میرزا …

۱۳۹۹/۱۰/۱۰
راه صعب و تنگ نقد
محمدناصر احدی در طول جنگ، از اظهارنظر دولتمردان درباره مطبوعات- که در سال اول پیروزی انقلاب به بالاترین حد خود رسیده بود- بهتدریج کاسته شد و با پایان جنگ و تنوع مطبوعات در آغاز دهه70، جراید بار دیگر زیر ذرهبین سیاستمداران رفتند. دکتر مهدی محسنیانراد در سال1374 دست به پژوهشی سترگ زد و در گزارشی 553صفحهای وضعیت انتقاد در مطبوعات ایران را در بازه زمانی پیروزی انقلاب تا سال1374 بررسی کرد. در تابستان 1377، مقالهای 30صفحهای از این گزارش در فصلنامه «علوم اجتماعی» منتشر شد که در آن …

۱۳۹۹/۱۰/۰۹ / قاسم سلیمانی / علوم اجتماعی / حمید پارسانیا
یادنامه علوم اجتماعی ایران برای قاسم سلیمانی نقد و بررسی میشود
معرفی و بررسی کتاب عقل سرخ یادنامه علوم اجتماعی ایران برای حاج قاسم سلیمانی و جهان پس از شهادتش فردا برگزار میشود.

۱۳۹۹/۱۰/۰۹ / حامد زارع / فلسفه / فلسفه جدید
راهنمای خواندن آثار جواد طباطبایی
برای فهم ذهن و زبان جواد طباطبایی به مثابه یک آکادمیسین و استاد اندیشه سیاسی در ایران، فوریترین کار خواندن کتاب «ابنخلدون و علوم اجتماعی» به مثابه مهمترین کتاب فلسفی طباطبایی است.

۱۳۹۹/۱۰/۰۶ / جشنواره / دانشگاه آزاد اسلامی
جریانسازی تولید محتوای فاخر رضوی در جشنواره رسانهای امام رضا(ع)
دکتر اکبر نصراللهی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی در گفت وگو با آستان نیوز با تشریح دلایل اهمیت رسانه در طول تاریخ اظهار کرد: در همه ادوار تاریخی افراد، جوامع، ملل و کشورها، ادیان و مذاهب برای انتقال پیام خود و انتشار عقاید و اخبار حوادث پیرامونی به خصوص در جنگ ها و رویدادهای مهم به ابزاری نیاز داشته اند که در طول زمان تکامل پیدا کرده است.

۱۳۹۹/۱۰/۰۶ / برنامه چراغ مطالعه / کوروش علیانی / شبکه چهار سیما
بررسی کتاب «فرهنگ شهرت» در برنامه چراغ مطالعه
چراغ مطالعه در سومین قسمت از فصل جدید خود که با محوریت علوم اجتماعی است سراغ احسان شاه قاسمی مترجم کتاب «فرهنگ شهرت» رفته است.

۱۳۹۹/۱۰/۰۴
تغییر اجتماعی با تحول اجتماعی همارز نیست
گروه اجتماعی| آیین مجازی افتتاحیه اولین کنفرانس مدیریت دگرگونیهای اجتماعی شامگاه اول دی ۹۹ در صفحه اینستاگرام کمیسیون ملی یونسکو - ایران به صورت زنده برگزار شد. در این نشست تفاوت مفهومهای «تغییرات» و «تحولات» اجتماعی با حضور دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران و معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم بررسی شد. در این نشست حجتالله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران بیان کرد: تغییرات اجتماعی یک پروژه اما تحولات اجتماعی یک پروسه هستند که این دو مفهوم با هم تفاوت دارند. در ابتدای این نشست «عباس فقیهخراسانی»، دبیر این رویداد با اشاره به اینکه دگرگونی اجتماعی، نقطه تلاقی تاریخ و جامعهشناسی هستند، در تبیین این مفاهیم گفت: وقتی درباره این مفهوم …

۱۳۹۹/۰۹/۲۹ / سوره مهر
علی اکبر شیروانی سکان سوره مهر را به دست گرفت
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، علی اکبر شیروانی که تاکنون به عنوان معاون تولید انتشارات سوره مهر مشغول بود، با حکم هیئت مدیره سوره مهر، جایگزین عبدالحمید قره داغی شد.در دوره مدیریت قرهداغی که از سال 1395 به عنوان مدیرعامل منصوب شد، سوره مهر چهار سال پیاپی به عنوان ناشر برگزیده کشوری انتخاب شد. همچنین بیش از ١٠٠ عنوان از کتابهای مطرح سوره مهر به زبانهای خارجی ترجمه و در کشورهای مقصد به مخاطبان عرضه شد. در این دوره کتابهای کودک اهمیت ویژهای پیدا کرد و برای افزایش کیفیت و متناسبسازی آثار برای مخاطبان، مهرک به عنوان برند سوره مهر کودک و نوجوان آغاز بهکار کرد.گفتنی است علی اکبر شیروانی متولد سال ۱۳۶۰ در اصفهان بوده و دارای مدرک علوم اجتماعی در مقطع کارشناسی …

۱۳۹۹/۰۹/۲۶ / هفته پژوهش / وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی / علوم اجتماعی
ارتباط علوم اجتماعی با ارتقاء سلامت نیازمند نگاه ویژه است
معاون دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، نقش علوم انسانی و اجتماعی را بسیار حائز اهمیت دانست و دانشگاه علوم بهزیستی را سرآمد این علوم در میان دانشگاه های علوم پزشکی کشور معرفی کرد.

۱۳۹۹/۰۹/۲۵ / استانی-اجتماعی / مرز / کردستان
مرزهای سیاسی همیشه منطبق بر مرزهای اجتماعی نبودهاند
استاد علوم اجتماعی دانشگاه بوعلی سینای همدان با بیان اینکه مرزهای سیاسی همیشه منطبق بر مرزهای اجتماعی نبودهاند اعلام کرد که جامعه و ارزشهای انسانی فراتر از مرزهاست و تصور جهان بدون مرز حداقل تا دهههای آینده نزدیک به واقعیت نخواهد بود.

۱۳۹۹/۰۹/۲۵ / دکتر علی منتظری / جهاد دانشگاهی / پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی
نام دکتر منتظری در بین پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر جهان در سال ۲۰۲۰
بر اساس انتشار لیست نهایی پژوهشگران پراستناد جهان در سال ۲۰۲۰، نام دکتر علی منتظری عضو هیات علمی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی در رشته موضوعی «علوم اجتماعی، کلیات در لیست پژوهشگران پر استناد یک درصد برتر» به چشم می خورد.

۱۳۹۹/۰۹/۲۵
تولد یک روشنفکر دینی
«روشنفکری دینی» اصطلاحی بحثبرانگیز است که بعد از انقلاب، به ویژه در دهه 1370 خورشیدی بر سر زبانها افتاد، یعنی سالهای عصر اصلاحات که شماری از روشنفکرانی که پیشتر به عنوان روشنفکران مسلمان شناخته میشدند، مسائلی جدید در زمینه دینداری و دنیای جدید و... مطرح کردند. معلوم نیست خودشان بودند یا منتقدانشان که برای توصیف آنها، از تعبیر «روشنفکری دینی» استفاده کردند، اما در هر صورت خیلی زود این اصطلاح مقبول واقع شد و بحثهای تند و تیزی هم درباره آن در گرفت، عدهای از جمله برخی از کسانی که خودشان روشنفکر دینی خوانده میشدند، آن را ترکیبی «پارادوکسیکال» خواندند و شماری برعکس بر درستی کاربرد آن استدلال کردند. بیتردید …

۱۳۹۹/۰۹/۲۴ / ویروس کرونا / علوم اجتماعی / پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
روشهای پژوهشهای اجتماعی در دوران کرونا و پساکرونا بررسی میشود
نشست «روشهای پژوهشهای اجتماعی در دوران کرونا و پساکرونا: تحولات و چالشها» برگزار میشود.

۱۳۹۹/۰۹/۲۴
قتلگاهی که با سبزپوشی پنهان میشود
از مقابل یک مجتمع تجاری غولپیکر رد میشوید که هم نامی سبز دارد و هم با کمک فناوریهای جدید دیواره آن با انواع و اقسام پوششهای گیاهی زیبا پوشانده شده است، ناخودآگاه احساس طراوت میکنید. در حالی که غرق لذت این سبزپوشی هستید احتمالا فراموش کردهاید که این مال تجاری سبز بر قتلگاه باغی قدیمی و انبوه ایستاده است. در پروژه بزرگراه اصفهان و شیراز که هزاران درخت بلوط کهنسال ریشهکن شد، دوربینها خاموش ماندند، اما وقتی مدیران پروژه تکدرختی را جابهجا میکند تمامی اهل رسانه و تبلیغ برای ثبت صحنه دعوت میشوند. حافظه تاریخی به ما یادآور میشود که توسعه و پیشرفت در این کشور معادل ساخت و ساز معنا شده است. چندین دهه مهندسان و سازندگان چون …

۱۳۹۹/۰۹/۲۳
خصال نظریهپرداز زوال اندیشه سیاسی
بیستوسه آذر، هفتاد و پنجمین سالروز تولد دکتر سیدجواد طباطبایی است، پژوهشگر و استاد علم سیاست و اگرچه خودش چندان تمایل ندارد «روشنفکر» خوانده شود، اما بدون تردید یکی از موثرترین و بحثبرانگیزترین چهرهها در فضای روشنفکری ایران در سه دهه اخیر است که همواره نوشتهها و گفتههایش مورد توجه عموم علاقهمندان به مباحث فکری در ایران قرار گرفته. اگرچه سالهاست اجازه تدریس رسمی در دانشگاهها را ندارد و تا چند سال پیش، عمده کلاسهایش را در موسسات خصوصی برگزار و اندیشهها و دیدگاههایش را از طریق سخنرانیها، گفتوگوهای مطبوعات، یادداشتها و مقالات در مجلات و نگارش کتابها بیان میکرد. اما راز جذابیت افکار و …

۱۳۹۹/۰۹/۲۲ / سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران / صدا و سیما / تلویزیون / معاونت سیمای صداوسیمای جمهوری اسلامی
آغاز فصل جدید «چراغ مطالعه» با تمرکز بر علوم اجتماعی
تهران- ایرنا- چراغ مطالعه از امشب (شنبه، ۲۲ آذر) در ۱۳ قسمت روی آنتن شبکه چهار سیما میرود و با نویسندگان و مترجمان آثار حوزه علوم اجتماعی گفتوگو میکند.

۱۳۹۹/۰۹/۲۰
همهگیری کرونا فرصتی برای از بین بردن نابرابریها
توماس پیکتی اقتصاددان فرانسوی و مدیر مطالعات «مدرسه مطالعات عالی در علوم اجتماعی» و استاد «مدرسه اقتصاد پاریس» است. پیکتی در سال ۲۰۰۲ موفق به کسب جایزه بهترین اقتصاددان جوان فرانسه شد و در سال ۲۰۰۶ به عنوان اولین رییس «مدرسه اقتصاد پاریس» که خودش در پایهگذاریاش نقش داشته منصوب شد. کتابها و مقالاتی که از او چاپ شده عمدتا درباره مسائل درآمدهای بالا در فرانسه و توزیع درآمد و مقوله نابرابریها، مساله وراثت از نقطهنظر تاریخی و مالیه توزیع اجتماعی در قرن بیستم است. توماس پیکتی به جنبش دموکراتیک جدیدی تعلق دارد که نظام حاکم را به لرزه انداخته است. او را گاهی یاغی، افراطی حتی ستاره راک هم نامیدهاند. او با کتابش درباره نابرابریهای …

۱۳۹۹/۰۹/۱۹ / شورای عالی انقلاب فرهنگی / شورای تحول علوم انسانی / علوم اجتماعی
جزئیات برنامه آموزشی رشته کارشناسی سیاستگذاری اجتماعی تصویب شد
جزئیات برنامه آموزشی رشته سیاستگذاری اجتماعی در مقطع کارشناسی در جلسه شورای تحول و ارتقای علوم انسانی به تصویب رسید.

۱۳۹۹/۰۹/۱۴ / انجمن جامعه شناسی ایران / اختصاصی ایرنا / همایش
منوچهر آشتیانی؛ جامعه شناسی آرمان خواه و پرشور
تهران-ایرنا-اسماعیل خلیلی» عضو هیأت علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی در هفتمین همایش روز ملی علوم اجتماعی در پنل مربوط به میراث علمی زنده یاد منوچهر آشتیانی گفت: آرمان خواهی که آشتیانی آن را وام میگیرد و تا پایان عمر برای آن میکوشد، امری به نام عدالت و آزادی است.

۱۳۹۹/۰۹/۱۴ / انجمن جامعه شناسی ایران / اختصاصی ایرنا / همایش
مهدی طالب؛ جامعه شناسی صاحب نظر در حوزه مشارکت عمومی و کار جمعی
تهران-ایرنا-«اسدالله نقدی»، دانشیار علم اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا همدان در هفتمین همایش روز ملی علوم اجتماعی در پنل مربوط به میراث علمی زنده یاد مهدی طالب گفت: وی با نگاهی جامعه شناسانه به مسائل شهری مینگریست و توانست اجتماعیات را وارد بدنه برنامه ریزی، مدیریت و ساخت و ساز شهری کند.

۱۳۹۹/۰۹/۱۴ / وزارت علوم تحقیقات و فناوری / فرانسه / انجمن جامعه شناسی ایران / غلامعباس توسلی / حمیدرضا جلایی پور / تقی آزاد ارمکی / دانشگاه تهران / علوم اجتماعی
غلامعباس توسلی جامعه شناسی چند ساحتی و نظریه پرداز
تهران- ایرنا- روز 13 آذر در پنل نخست همایشی به مناسبت روز ملی علوم اجتماعی به بررسی میراث علمی استاد فقید دکتر غلامعباس توسّلی پرداخته شد.استادان و جامعه شناسان شرکت کننده در این پنل از توسلی به عنوان جامعه شناسی چند ساحتی نام بردند.

۱۳۹۹/۰۹/۱۴ / کرونا / اختصاصی ایرنا / فاصله گذاری هوشمند
عوامل فرهنگی موثر در کم توجهی به پروتکلهای بهداشتی
تهران-ایرنا- سید حسین نبوی، استادیار علوم اجتماعی دانشگاه خوارزمی میگوید: بخش قابل توجهی از بیتوجهی مردم نسبت به پروتکلهای بهداشتی ناشی از عوامل فرهنگی است. عواملی که تا حدودی ریشه تاریخی داشته و در طی زمان با فعالیتهای انسانها استمرار یافته است.

۱۳۹۹/۰۹/۱۲ / علوم اجتماعی / انجمن جامعه شناسی ایران / منوچهر آشتیانی
جزئیات هفتمین همایش روز ملی علوم اجتماعی اعلام شد
جزئیات هفتمین همایش روز ملی علوم اجتماعی که فردا پنجشنبه ۱۳ آذر بهصورت مجازی برگزار میشود، اعلام شد.

۱۳۹۹/۰۹/۱۱ / استانی-اجتماعی / کروناویروس / همه_باهم_علیه_کرونا / مسئولیت اجتماعی در برابر کرونا / نابرابری اجتماعی / فقر / اختلاف طبقاتی
اپیدمی کرونا نابرابریهای اجتماعی را ملموس تر کرد
استاد گروه علوم اجتماعی دانشگاه اصفهان با تاکید براینکه اپیدمی کرونا نابرابریهای اجتماعی را ملموس تر کرد و فاصله غنی و فقیر را با وضوح بیشتری به ما نشان داد، گفت: نابرابریهای اجتماعی در حوزه سلامت، آموزش و نظام طبقاتی که در این دوران ملموس تر شده را نباید منفی تلقی کنیم، بلکه باید با نگاه مثبت در عادلانه تر کردن این نظامات بکوشیم.

۱۳۹۹/۰۹/۱۰
یادی از حسن نراقی و مرامش
اوایل دهه هشتاد بود هنوز امید جوانه زده در دهه پیش زنده بود، مردم به درانداختن طرحی نو برای زیستنی در خور تاریخ، آنچه بودهاند و باید باشند امیدوار بودند. روزنامهها و کتابهای آن زمان آیینهای هستند که امید را در میان خطوط آنها میتوان یافت. اندیشمندان به فراخور دانش خود برای حل معضلات جامعه نظریهها مطرح میکردند و در کار «چه باید کرد؟» بودند! در همان روزها کتابی به بازار آمد که عنوان ترکیبی جذابی داشت؛ «جامعهشناسی خودمانی» مولف آن حسن نراقی برای باز کردن کلاف پیچیده توسعه ایران راهی که پیش از او محمدعلی جمالزاده در «خلقیات ما ایرانیان» و مهدی بازرگان در «راه طی شده» رفته بودند را برگزیده بود. شناخت …

۱۳۹۹/۰۹/۰۸
عالمی دیگر بباید ساخت
ویروس کووید 19 با سرعت انتشاری بیسابقه و تداوم غیرقابل تصوری در به چالش کشیدن گستره تعاملات انسانی در مقیاس کوچک و کلان، اکنون به دغدغهای مهم برای متخصصان و همچنین مردم عادی در سراسر جهان تبدیل شده است. این ویروس نهتنها سلامت انسانها را به خطر انداخته، بلکه کلیت جهانِ زیست بشر را بهطور بیحد و حصری مختل کرده است. از طرف دیگر، این نیز حقیقت دارد که فواصل زمانی میان وقوع پاندمیها در حال کاهش است و در عین حال هر بار بر شدت و قدرت ویرانگری هر پاندمی جدید افزوده میشود. این بدان معناست که عالم بشری تنها از طریق ویروسی مشخص تهدید نمیشود، بلکه در حال تجربه روند ویرانگر پاندمیهای تشدیدشونده است. با این اوصاف، پرسشهایی …

۱۳۹۹/۰۹/۰۶
چرا این همه خبر خودکشی؟
مهدی میرابی، نویسنده و روزنامهنگار در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «چرا این همه خبر خودکشی؟» نوشت: گویا اساتید دانشگاه و بخشی از متفکران علوم اجتماعی به درستی هشدار داده بودند که وضعیت به حدی بحرانی است که امکان فروپاشیِ اجتماعی در کشور وجود دارد. اکنون با آمار…

۱۳۹۹/۰۹/۰۴ / دانشگاه الزهرا / غلامعباس توسلی / ایران / دانشگاه تهران / جامعه شناسی
توسلی؛ چهره صمیمی و متعادل علوم اجتماعی
تهران- ایرنا- گروه علوم اجتماعی دانشگاه الزهرا سهشنبه چهارم آذر ۱۳۹۹ خورشیدی به مناسبت چهلمین روز درگذشت غلامعباس توسلی در یک وبینار با عنوان «یادواره استاد» به گفت وگو با استادان این حوزه پرداخت.

۱۳۹۹/۰۹/۰۴ / استانی-اجتماعی / دادگستری / صندوق سرمایهگذاری خُرد / استان فارس
صندوق سرمایهگذاری خُرد ابزاری حمایتی
صاحب نظران علوم اجتماعی معتقدند مشارکت مردم در امور، به عنوان یکی از عوامل اساسی در بررسیهای آسیب شناسی اجتماعی مد نظر قرار دارد؛ امروزه در هر جامعه ای تحقق اهداف توسعه به میزان کنترل و کاهش مسایل و آسیب های اجتماعی مرتبط است.

۱۳۹۹/۰۹/۰۳
حسن نراقی؛ جامعهشناس کوچه و بازار
خداوند روح حسن نراقی نویسنده دلسوز و خلاق ایران را رحمت کند. او دوم آذر 1399 از میان ما رفت. نراقی با نوشتن کتاب «جامعهشناسی خودمانی» عبارت «جامعهشناسی خودمانی» را ابداع کرد و توانست این مفهوم را همگانی کند. کتاب او تاکنون 33 بار تجدید چاپ شده است. در ایران امروز که کتاب خواندن امر کمیابی است، اگر کتابی 33 بار چاپ شود باید برایش احترام گذاشت. «جامعهشناسی خودمانی» همچنان خوانده میشود و خواهد شد. کم چیزی نیست که بتوانیم حرفی را بزنیم و سخنی را روایت کنیم که بماند. جامعهشناسی خودمانی و نراقی میمانند. نراقی نقش مهمی در همگانیسازی واژه جامعهشناسی در ایران داشت. او جامعهشناس نبود و تحصیلات دانشگاهی …

۱۳۹۹/۰۹/۰۲ / مجمع تشخیص مصلحت / ویروسها / علوم اجتماعی / فلسفه کاپلستون / خسروپناه / طب سنتی / طب اسلامی
واکنش خسروپناه به مخالفان نظریه مقاومت طب سنتی
طب سنتی در برابر آسیب ها نه تساهل را می پسندد و نه تهاجم را؛ بلکه مقاوم سازی کلان را از طریق کمک به طبیعت مدبره بدن دنبال می کند.

۱۳۹۹/۰۹/۰۱ / صنعت نشر / رایزنی فرهنگی / چین
همکاری ناشران چینی و ایرانی گسترش پیدا کند
رایزن فرهنگی ایران در چین با لی ین لینگ رئیس بخش انتشارات اسناد علوم اجتماعی وابسته به آکادمی علوم اجتماعی چین دیدار کرد. در این دیدار بر لزوم عقد قرارداد همکاری با ناشران ایرانی تاکید شد.

۱۳۹۹/۰۸/۳۰ / ایران و بلاروس
توافق برای تشکیل " اتاق فلسفه اسلامی " در دانشگاه بلاروس با همکاری دانشگاههای ایرانی
سفیرایران در بلاروس، به مناسبت روز جهانی فلسفه با حضور در دانشکده فلسفه و علوم اجتماعی دانشگاه دولتی این کشور با وادیم گیگین، رئیس این دانشکده، دیدار و در خصوص راهکارهای توسعه همکاری های علمی و آموزشی بین دو کشور در رشته فلسفه تبادل نظر کرد.

۱۳۹۹/۰۸/۲۹
اتاق فلسفه اسلامی در دانشکده علوم اجتماعی بلاروس تاسیس می شود
تهران- ایرنا- با همکاری دانشگاههای ایرانی، "اتاق فلسفه اسلامی" در دانشکده فلسفه و علوم اجتماعی دانشگاه دولتی بلاروس تاسیس میشود.

۱۳۹۹/۰۸/۲۹ / قم / جامعه الزهرا(س) / کتاب سال بانوان
برگزیدگان دومین همایش «کتاب سال بانوان» معرفی شدند
قم- از هشت برگزیده دومین همایش «کتاب سال بانوان» در گروههای علمی تفسیر، اخلاق، حدیث، فقه، ادبیات و هنر، عرفان، علوم اجتماعی و زن و خانواده تجلیل شد.

۱۳۹۹/۰۸/۲۸ / جامعه مدنی / توسعه اقتصادی / توسعه اجتماعی / حزب همبستگی ایران اسلامی
جامعه اجتماعی؛ جامعهای دارای اخلاق مدنی است
تهران- ایرنا - جامعه شناس و پژوهشگر ارشد علوم اجتماعی گفت: هرچقدر جوامع بیشتر اجتماعی شوند، در واقع مدنی نیز شدهاند. زیرا تجربه همزیستی با یکدیگر را بهتر و بیشتر درک کرده و به همین میزان اخلاق مدنی در آنها رشد پیدا کرده است.

۱۳۹۹/۰۸/۲۷
خیر و خرد
نشستهای خیر و خرد در پی پاسخ به این سوال هستند که اگر فعالیتهای اجتماعی و نیکوکارانه بخواهند مفید، موثر و ماندگار باشند باید دارای چه ویژگیهایی باشند؟ ویژگیهای فعالین اجتماعی و اهداف و موضوعات در امر خیر چیست؟ در نشست چهارم که سهشنبه 27 آبان ماه از ساعت 19 الی 20:30 به صورت آنلاین برگزار میشود، سعید مدنی، جامعهشناس و پژوهشگر ارشد علوم اجتماعی موضوع اخلاق مدنی؛ منطق پشتیبان جامعه مدنی در حوادث طبیعی را به بحث خواهد گذاشت. محورهایی که در این نشست مورد بررسی قرار خواهند گرفت: تقدم خیر جمعی بر منافع فردی، استقلال نسبی جامعه مدنی، تفاوت نظم اخلاقی و نظم هنجاری، اختیار و خودمختاری مبنای اخلاق مدنی و مشکلات عملی شدن این اصل در دنیای پیچیده …

۱۳۹۹/۰۸/۲۴ / ویروس کرونا / طب سنتی
کرونا دارد جان مردم را می گیرد،عده ای ترویج طب سنتی می کنند/ چند روز دیگر هم سراغ رمل و اسطرلاب می روند
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:استاد فیرحی هم از میان ما رفت و جامعه علمی کشور را متأثر نمود و این پرسش دوباره مطرح شد که چرا یکی از بهترین استادان در حوزه علوم اجتماعی خود را از دست دادیم؟ آن هم در اوج شکوفایی فکری که جامعه ما هر روز بیش از پیش بر اهمیت وجود چنین افرادی واقف میشود که به معنای واقعی، هم در حوزههای علمیه دستی دارند و هم در دانشگاه معتبرند.

۱۳۹۹/۰۸/۲۴
سیاستی مشابه در جنگ وکرونا
استاد فیرحی هم از میان ما رفت و جامعه علمی کشور را متأثر نمود و این پرسش دوباره مطرح شد که چرا یکی از بهترین استادان در حوزه علوم اجتماعی خود را از دست دادیم؟ آن هم در اوج شکوفایی فکری که جامعه ما هر روز بیش از پیش بر اهمیت وجود چنین افرادی واقف میشود که به معنای واقعی، هم در حوزههای علمیه دستی دارند و هم در دانشگاه معتبرند. مرگ حق است، دیر یا زود گریبان همه ما را خواهد گرفت، هر فرد به طریقی. این حقیقتی است که هیچ گریزی از آن نیست. حتی میتوان گفت که اگر بیش از اندازه عمر کنیم چه بسا از زندگی خسته شویم، و بسیارند افرادی که در هنگام پیری بیش از اندازه، صادقانه آرزوی مرگ میکنند. ولی مرگ در چنین سن و سالی با چنین جایگاه علمی و فکری آن هم در ایرانی که بیش از هر زمان دیگر …

۱۳۹۹/۰۸/۲۰
جای خالی یک درس
معلمان، والدین و کودکان به علت شرایط اضطراری کرونا، بدون هیچ آمادگی و آموزش قبلی، از لحاظ فنی، مدیریتی، آموزشی و تربیتی، وارد یک فضای جدید آموزشی و تعاملی شدهاند. در دنیای کودکان، وسیلهای برای سرگرمی و بازی، به یکباره تبدیل به وسیلهای برای آموزش شده و جای مدرسه و کلاس درس را گرفته است. این تغییر کارکرد سریع و عدم شناخت کافی پیامدهای مثبت و منفی آن میتواند در تربیت و توانمندی نسل بعدی، آثار جبرانناپذیری بگذارد. در این شرایط جدید آموزشی، غالبا اطلاعات کودکان حداقل در مسائل فنی و استفاده از این ابزارها و تکنولوژیها (و نه مسائل اجتماعی و ایمنی)، بیشتر از والدین و معلمان است. این زنگ خطری جدی برای امنیت و سلامت کودکان در مواجهه با استفاده گسترده از …

۱۳۹۹/۰۸/۱۸ / ستاد علوم شناختی / علوم شناختی
انتشار فراخوان حوزه علوم شناختی برای توسعه فعالیتهای علمی در 4 حوزه
ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف گسترش فعالیتهای پژوهشی و ارتقا و توانبخشی شناختی، پرورش کارکردهای اجرایی و نیز علوم اجتماعی محاسباتی با رویکرد شناختی، در پاییز امسال چهار فراخوان منتشر میکند.

۱۳۹۹/۰۸/۱۸ / پژوهش / فراخوان / علوم شناختی
ستاد توسعه علوم شناختی طرح های پژوهشی این حوزه را فراخواند
تهران- ایرنا- ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی با هدف گسترش فعالیت های پژوهشی، شکل گیری هسته های تحقیقاتی، ارتقا و توانبخشی شناختی، پرورش کارکر های اجرایی و نیز علوم اجتماعی محاسباتی با رویکرد شناختی، بطور هم زمان در پاییز امسال چهار فراخوان منتشر کرد.

۱۳۹۹/۰۸/۱۸
کتابهای جدید کتابخانه «هدی»
مژده به علاقهمندان مطالعه! کتابخانه «هدی» در فرهنگسرای قرآن با ارائه کتابهای جدید و روز دنیا میزبان دوستداران کتاب است. این کتابخانه با توجه به شرایط شیوع بیماری «کووید 19» برای ارائه خدمات بهینه به شهروندان و همچنین امکان دسترسی آسان شهروندان تکه دهم پایتخت به کتاب، با رایزنیهایی که با کتابخانه ملی داشته 880 کتاب جدید را به مجموعه کتابهای کتابخانه اضافه کرده است. این کتابها موضوعات مختلفی از جمله ادبیات، زبانشناسی، علوم اجتماعی، تاریخ و کودک و نوجوان را در بر میگیرد. علاقهمندان برای مطالعه …

۱۳۹۹/۰۸/۱۱
درگذشت مسعود ییلماز سیاستمدار محافظهکار ترکیه
مسعود ییلماز، نخستوزیر سابق ترکیه و از اعضای موسس حزب مام میهن در سن 73 سالگی درگذشت. ییلماز متولد سال 1947 در استانبول بود. دوره کارشناسی خود را در رشته اقتصاد در دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آنکارا در سال 1971 به اتمام رساند. سپس تحصیلاتش را در رشته علوم اجتماعی و اقتصاد در دانشگاه آلمان ادامه داد. اولین بار در سال 1983 در انتخابات ترکیه شرکت کرد و به عنوان نماینده مردم «ریزه» وارد پارلمان شد. ییلماز مدت 11 سال به عنوان رییس حزب مام میهن فعالیت کرد و در دولتهایی که درسالهای 1986 و 1990توسط تورگوت اوزال تشکیل شد، مسوولیتهایی همچون معاونت نخستوزیر، 5 دوره نمایندگی مجلس، وزیر خارجه و وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه را برعهده داشت. …

۱۳۹۹/۰۸/۱۰ / جذب هیئت علمی / دانشگاه امام حسین (ع) / مهدی سیاوشی / نخبگان
امکان جذب نخبگان در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه امام حسین (ع)
رئیس دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: این دانشکده در رشته های مرتبط علاقمند به جذب هیئت علمی و پژوهشگر از میان نخبگان جوان کشور است.

۱۳۹۹/۰۸/۱۰
ایران- آمریکا، بازیهای متناهی بازیهای نامتناهی
پیام غیاثی. دانشآموخته علوم اجتماعی

۱۳۹۹/۰۸/۰۹ / رتبه بندی دانشگاه ها / رتبه بندی تایمز / دانشگاه های ایران / دانشگاه علوم پزشکی کردستان / دانشگاه صنعتی شریف
درخشش دانشگاه های ایرانی در رتبه بندی تایمز/ معرفی بهترین ها در پزشکی، مهندسی و علوم اجتماعی
رتبه بندی موضوعی نظام رتبه بندی بین المللی تایمز منتشر شد و بر اساس آن دانشگاه های ایرانی در حوزه های علوم کامپیوتر، علوم مهندسی و علوم پزشکی دارای بالاترین رتبه ها هستند.

۱۳۹۹/۰۸/۰۸ / کرونا / قرنطینه / سبک زندگی / هراس جهانی از ویروس کرونا
مهار کرونا با تغییر سبک زندگی وعادتواره های رفتاری
تهران-ایرنا-برخی کارشناسان علوم اجتماعی می گویند: یکی از راههای مواجهه و مقابله با ویروس کرونا تغییر سبک زندگی، الگوها و عادتوارههای رفتاری است. امری که میتواند بیش از پیش از طریق آموزش و جامعه پذیری در طولانی مدت حاصل شود.

۱۳۹۹/۰۸/۰۶
ماسک بزن هموطن!
ایده طرح آمران سلامت، از مازندران آغاز شد؛ حدود پنجماه پیش. معین مهدی لموکی، معاون داوطلبان هلالاحمر استان مازندران درباره این طرح میگوید: «طرحهای متعدد و مشترکی در کشور در راستای مقابله با بیماری کرونا در پیکهای اول و دوم شیوع این بیماری اجرا شد. مثل طرح در خانه بمانیم و… . وقتی مردم زندگی عادی را از سر گرفتند، جای آموزشهای چهرهبهچهره و لسانی مردم در میان برنامههای آموزشی صداوسیما و شبکههای اجتماعی فضای آموزشی خالی بود. برای همین تصمیم گرفتیم با اقتباس از مسائل دینی اعم از امر به معروف و نهی از منکر، برای آموزش و آگاهسازی مردم اقدام کنیم.» لموکی با اشاره به اعلام فراخوان و دعوت از داوطلبان برای مشارکت در این طرح در استان مازندران میگوید: «در پی این فراخوان دوهزار و 586 داوطلب برای …

۱۳۹۹/۰۸/۰۵ / یزد / دانشگاه تهران / جان باختگان / مراسم ختم / غلامعباس توسلی
برگزاری ترحیم غلامعباس توسلی با وجود منع مراسمات و تجمعات
با وجود منع برگزاری مراسمات و تجمعات، قرار است یادبود غلامعباس توسلی از عناصر نهضت آزادی فردا در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و با حضور برخی عناصر فتنه سال 88 برگزار شود.

۱۳۹۹/۰۸/۰۵ / وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی / غلامرضا غفاری / پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
بررسی کیفیت زندگی شهری و ارزیابی مولفههای آن از نگاه صاحبنظران
تهران- ایرنا- کتاب «بررسی کیفیت زندگی شهری؛ نظریهها، روشها و پژوهشهای تجربی» اثری از صاحبنظران علوم اجتماعی و مطالعات شهری و حاوی مطالب ارزندهای از حیث نظری، روش و موارد تجربی در باب کیفیت این نوع زندگی، به فارسی برگردانده و وارد بازار نشر شده است.

۱۳۹۹/۰۸/۰۳
دولت الکترونیک با خدمات حضوری
مشهد- اگر تا قبل از واژه دولت الکترونیک را بیشتر در خبرها و سخنرانیهای مسئولان به گوشمان میخورد با پیدا شدن سروکله کرونا ضرورت الکترونیکی شدن و نیاز به زیرساختهای دولت الکترونیک بیش از گذشته برای هر ایرانی قابللمس شد این بخشی از یادداشت بابک رحیمیان کارشناس ارشد علوم اجتماعی است که برای بازار به رشته تحریر درآورده است.

۱۳۹۹/۰۷/۲۹
آکادمیسین مردممدار
استاد دکتر غلامعباس توسلی با بیش از نیم قرن کنشگری و مجاهدت علمی و اجتماعی و سیاسی اینک در بین ما نیست، اما آثار وجودی و نقش موثرش در حفظ و تداوم و تثبیت جایگاه جامعهشناسی و علوم اجتماعی ایران فراموش نمیشود. نگارنده که در نیمه دهه 60 در مقطع کارشناسی ارشد افتخار شاگردی ایشان را داشتم و پس از آن در چارچوب فعالیتهای انجمن جامعهشناسی ایران با ایشان مراوده و همراهی داشتهام، فقدان این بزرگ مرد جامعهشناسی ایران را به خانواده ارجمند دکتر توسلی، به خصوص به همسر بزرگوار ایشان و نیز همکار گرامی سرکار خانم دکتر افسانه توسلی، همکاران، شاگردان و دوستداران و همراهان استاد و به اجتماع علمی علوم اجتماعی و اعضای انجمن جامعهشناسی ایران تسلیت عرض میکنم و امیدوارم …

۱۳۹۹/۰۷/۲۹
غفلتی که موجب ضعف خط معلمان و دانشآموزان شد
مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش در آیین آغاز به کار نمایشگاه «آموزگار مهر» گفت: هنر خوشنویسی مورد غفلت عرصه فرهنگی و هنری قرار گرفت و اکنون خط نوشتاری معلمان و دانشآموزان نسبت به گذشته ضعیف شده است.به گزارش ایرنا، نمایشگاه آثار خوشنویسی کاوه تیموری هنرمند و پژوهشگر عرصه خوشنویسی با عنوان آموزگار مهر ۲۸ مهرماه ۱۳۹۹ در گالری هنری برج میلاد آغاز به کار کرد.علی رمضانی، مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش، در آیین آغاز به کار نمایشگاه آثار خوشنویسی کاوه تیموری هنرمند و پژوهشگر عرصه خوشنویسی با عنوان آموزگار مهر گفت: کاوه تیموری فرهیختهای در حوزه فکر و عمل است و همیشه سعی میکنیم از فرصت هایی که در اختیار ما میگذارد بهرهمند شویم.وی گفت: خوشنویسی یکی از حوزههای فرهنگ و هنر مورد اشتیاق …

۱۳۹۹/۰۷/۲۷ / غلامعباس توسلی / دکتر علیاکبر صالحی / معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران
پیام تسلیت صالحی در پی درگذشت استاد پیشکسوت جامعهشناسی کشور
علیاکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با صدور پیامی، درگذشت مرحوم دکتر «غلامعباس توسلی» استاد پیشکسوت جامعهشناسی و عضو پیوسته فرهنگستان علوم اجتماعی ایران را تسلیت گفت.

۱۳۹۹/۰۷/۲۷ / غلامعباس توسلی / جامعه شناسی / حافظه زنده / درگذشت
غلامعباس توسلی؛ حافظه زنده جامعهشناسی
در آن سالها دکتر علی شریعتی هم در پاریس بودند با ایشان و دیگر دوستان که مشورت کردم به این نتیجه رسیدم که در رشته علوم اجتماعی ادامه تحصیل دهم.

۱۳۹۹/۰۷/۲۷ / جامعه شناسی / اندیشه
چه میتوان از استاد توسلی آموخت؟
دکتر غلامعباس توسلی در مرحلهای از تاریخ ایران، زندگی و دانشگاهی زیست و کار کرد که بغرنجترین و غبارآلودهترین دوران تاریخ دانشگاه و جامعهشناسی و علوم اجتماعی ایران بود. او راه دانشگاه و حفظ جامعهشناسی از تیرهای ایدئولوژی و تداوم راه علم را برگزید.

۱۳۹۹/۰۷/۲۷
میراث معرفتی جامعهشناس
بیستوپنجم مهر غلامعباس توسلی جامعهشناس و استاد برجسته دانشگاه بعد از مدت طولانی بیماری جان به جان آفرین تسلیم کرد. او از جمله شخصیتهای بزرگ و موثر دانشگاهی در ایران معاصر است که در ساختیابی علوم اجتماعی ایران و از این طریق جامعه ایران، نقش تاثیرگذاری ایفا کرد. از این رو، شایسته و بایسته است که درباره او، آثار و اندیشه و زندگیاش بیندیشیم و سخن بگوییم. بازگویی و بازخوانی روایت زندگی و آثار توسلی، بازگویی روایت کامیابیها و ناکامیهای جامعه ماست. شخصیتها و بازیگران دانشگاهی بزرگ جامعه ما، بخشی از بازی بزرگتر جامعه ما در راه معاصر شدن و تجدد هستند. بازخوانی و تحلیل این شخصیتها اگر به شیوهای انتقادی صورت گیرد و به «انباشت …

۱۳۹۹/۰۷/۲۷
فقدان غلامعباس توسلی و مساله علوم اجتماعی در ایران
با گفتارهاو نوشتارهایی از: عباس عبدی سارا شریعتی-تقی آزادارمکی- عباس کاظمی علی محمد حاضری- حسین میرزایی نعمتالله فاضلی - رضا صمیم و ...

۱۳۹۹/۰۷/۲۷
جامعهشناسی حاضر در میدان
به یاد دارم آذر ماه سال 1379 همراه با دکتر غلامعباس توسلی در سمیناری در شهر دوشنبه شرکت کرده بودیم. حدود یک هفته خدمت استاد بودم. البته همراهی با ایشان در نشستهای علمی تخصصی دیگر در خارج کشور برایم فراهم شده بود. به طور خاص در نشست سالانه انجمن جامعهشناسی بینالمللی در افریقای جنوبی، شهر کیپ تاون. برایم تعجبآور بود که استاد از زمان شروع نشست انجمن تا سخنرانی پایانی در اکثر گفتوگوهایی که مورد علاقهشان بود، حاضر میشدند و بحث و گفتوگو هم میکردند. در همین سمینار همکاران جوان نیز همراه ما بودند که بیشتر برای دیدار شهر و خرید و تفریح برنامهریزی میکردند. در حالی که دکتر توسلی خرید یا دیدار از شهر را به روزهای بعد از پایان سمینار …

۱۳۹۹/۰۷/۲۶ / دانشنامه / حسن حبیبی / ادبیات فرانسه / علی شریعتی / انجمن جامعه شناسی ایران / تربت حیدریه / دانشگاه تهران
درباره غلامعباس توسلی
تهران- ایرنا- غلامعباس توسلی جامعهشناس برجسته ایرانی و عضو فرهنگستان علوم اجتماعی ایران بود که بیش از دهها کتاب و طرح پژوهشی در حوزه علوم اجتماعی از خود به یادگار گذاشت و علاوه بر این وی در عرصههای مختلف علمی و فرهنگی منشأ خدمات ارزشمندی بود.

۱۳۹۹/۰۷/۲۶
محمد اوراز مردی به قامت یک کوه
محمد اوراز کوهنورد ایرانی کرد تبار است. او اولین ایرانی و مسلمانی محسوب میشود که به این قله صعود کردهاست. توانایی او به حدی بود که به قلههای بالای ۸۰۰۰ متر بدون کپسول اکسیژن صعود میکردهاست.در این گزارش تصاویری از منزل مسکونی محمد اوراز را مشاهده می کنید. محمد اوراز در سال ۱۳۵۵ در نقده راهی مدرسه شد و در سال ۱۳۶۷ موفق به اخذ مدرک دیپلم در رشته اقتصاد و علوم اجتماعی شد و زنده یاد «محمد» با عشق و علاقه خاص به طبیعت و ورزش کوهنوردی برای نخسیتن بار در سال ۱۳۶۷ به این ورزش روی آورد و در همان سال گروه کوهنوردی «قندیل» را پایهگذاری کرد.اوراز پرافتخارترین کوهنورد ایران محسوب میشود او که پیش از وارد شدن به رشته کوهنوردی، ورزشهای زیادی را تجربه کرده بود در نهایت به صعود علاقهمند شد و دماوند را …
• نمایشگاه بین المللی کتاب تهران • مسئولیت اجتماعی در برابر کرونا • بیژن نامدار زنگنه • فلسفه کاپلستون • حمید پارسانیا • نفت • ورزش • حزب همبستگی ایران اسلامی • گنبدکاووس • فرانسه • تهران • چین • دانشگاه صنعتی شریف • چین و آمریکا • غلامعباس توسلی • جامعه شناسی • شورای عالی انقلاب فرهنگی • ایران • کارگاه آموزش مقدماتی «SPSS» در پژوهش اجتماعی