یکشنبه, ۵ بهمن, ۱۳۹۹ / 24 January, 2021
علی حاتمی

۲ ساعت قبل / نادر ابراهیمی / سعید امیرسلیمانی / بازیگر تئاتر / علی حاتمی / جمشید مشایخی / محمود دولت آبادی / سینما / تئاتر / فیلمساز
خاطرهبازیهای آقای بازیگر؛ دوستی با علی حاتمی دو جا به ضررم تمام شد
تهران- ایرنا- استاد سعید امیرسلیمانی، بازیگر نامدار و خاطرهساز ایران در گفتوگویی مفصل از سالهای حضورِ خویش در تئاتر، سینما و تلویزیون ایران گفته، او در این گفتوگو نکتههای جالبی را درباره همکاریش با هنرمندانی چون علی حاتمی، نادر ابراهیمی، جمشید مشایخی و محمود دولتآبادی بازگو کرده است.

۳ روز قبل / مجله سینمای ایران
آشنایی با شهرک سینمایی و تلویزیونی ایران (شهرک حاتمی)
شهرک سینمایی و تلویزیونی ایران در بزرگراه شهید لشگری، (کیلومتر ۱۵ خیابان ۵۵ ام) روبروی شرکت سایپا جای گرفتهاست و در سال ۱۳۵۸ توسط کارگردان فقید ایرانی، علی حاتمی ساخته شد.

۴ روز قبل / سینمای ایران
مرمت لوکیشن لالهزار در شهرک غزالی
لالهزار یکی از لوکیشنهای اصلی شهرک سینمایی محسوب میشود که طی سال ها میزبان بسیاری از سریالها و فیلمهای سینمایی تاریخی و خاطرهانگیز بوده است. خیابانی که در دهه ۵۰ به همت علی حاتمی ساخته شد و سالهای بعد بعضا به صورت حرفهای و غیرحرفهای دستخوش تغییراتی شد، حالا بار دیگر قرار است به بهانه ساخت یک پروژه سینمایی جدید مرمت شود.

۱۳۹۹/۱۰/۲۳ / قاسم سلیمانی / عبدالله موحد / داوود رشیدی / علی نصیریان / علی حاتمی / رضا کیانیان / طیب حاج رضایی / شهید رجایی / موزه مادام توسو / مرتضی ممیز
مجسمه «سردار سلیمانی» را در پاسخ به سردیسهای بد ساختم/ مقصر کیست؟
حمید کنگرانی فراهانی انگیزه اصلیاش از ساخت مجسمه سردار شهید سلیمانی را مجسمههای بسیار بد ساخته شده از سردار دانست و بیان کرد قصد داشتم کاری در شأن و منزلت این شهید بزرگوار ارائه شود.

۱۳۹۹/۱۰/۱۴
علی حاتمی داستان مرگ را کلید زد
14آذر1375 علی حاتمی، نویسنده و کارگردان سینمای ایران درگذشت. خبری که جامعه فرهنگی ایران را بسیار متاثر کرد. 2روز بعد مراسم تشییع او در تالار وحدت به یکی از بزرگترین اجتماعات مردمی در ستایش از یک هنرمند تبدیل شد. جمعیتی که خبر از افزایش محبوبیت کارگردان فقید در سالهای آینده میداد؛ محبوبیتی که روزبهروز بیشتر میشد. تیتر این مطلب از تیتر زندهیاد حسین قندی، سردبیر روزنامه اخبار در آن سال انتخاب شده است. تیتری که سال بعد برای قندی جایزه بهترین تیتر در جشنواره مطبوعات را به ارمغان آورد.

۱۳۹۹/۱۰/۱۰
رقیه چهره آزاد؛ مادر سینمای ایران
از برجستهترین فعالیتهای وی بازی در فیلم مادر به کارگردانی علی حاتمی بود که سیمرغ بلورین و دیپلم افتخار هشتمین جشنواره فیلم فجر را از آن خود کرد

۱۳۹۹/۱۰/۱۰ / دانشنامه / جشنواره فیلم فجر / علی حاتمی / اسماعیل مهرتاش / فیلم / محمدعلی کشاورز
درباره رقیه چهره آزاد
تهران-ایرنا- رقیه چهره آزاد از هنرپیشگان قدیمی ایران بود که به مادر سینمای ایران شهرت داشت، وی با بازیهای درخشان، ساده و باورپذیر خود در سریال مادر، حس مادری را به خوبی به بیننده منتقل کرد به همین دلیل موفق شد، سیمرغ بلورین بازیگر نقش اول زن را دریافت کند.

۱۳۹۹/۱۰/۰۶
متجدد ایرانی و البته جهانی
که اول از همه او را از دهان و ستایش دیگران و سپس از کتابهایش شناختم، تمامعیار است. در مطالعه او و آثارش همیشه حسرتی بیرون میزند از جنس حسرت فردوسی. همان غم از دست رفتهها و طغیان در برابر جهلی که در تاریخ روانه شده. بیضایی موجودی عمیقا تاریخی است. در دورهای سر بر میکند که روشنفکری موجود حرف از شاهنامه و سنتهای نمایشی را عار میداند. داشتهها و کاشتههای آیینی و نمایشی ایرانی را به سخره میگیرد. توپخانههای انترناسیونال چپ از یکسو و روشنفکری شُلکی بعضا از غرب آمده ازسوی دیگر فروکاستی فرهنگ ایرانی را جار میزنند. بیضایی در دورهای جوانی میکند که توجه به زبان فارسی، ظرفیت برکشیدن قصه و قصهسازی از متن تاریخ …

۱۳۹۹/۱۰/۰۴
فرهیختگی هنرمند
برخی از مهمترین چهرههای شاخص نسل پیشین سینماگران ایرانی به گواهی آثاری که پدید آوردهاند، آگاهی و شناخت عمیقی از ادبیات و فلسفه دارند. ابراهیم گلستان، یکی از برجستهترین نویسندگان صاحب سبک معاصر ایران به حساب میآید؛ داریوش مهرجویی، فلسفه خوانده و غیر از آثاری که در این زمینه تالیف یا ترجمه کرده، رمان و قصه نیز نوشته است و در آثار موفق اقتباسی خودش نشان داده که تا چه میزان با ادبیات معاصر ایران و جهان آشنایی دارد؛ عباس کیارستمی با شاعران معاصر و کلاسیک ایران آشنایی گستردهای داشت و روایتهایش از سعدی و حافظ و نیما نشان میدهد که به خوبی با شعر فارسی آشناست و در بسیاری از گفتوگوهایش اشعاری از شاملو، فروغ، نیما و سهراب را از بر میخواند؛ علی …

۱۳۹۹/۱۰/۰۱ / استانی-فرهنگی و هنری / انجمن ادبی / صائب تبریزی / شعر فارسی / شاعر
همیشه دیر میرسیم...
میگوید: «خیلی دیر سراغ من آمدید، دیگر اثری از من در خودِ من نیست.» میگویم شرمندهام و یاد حبیب آقا ظروفچی در فیلم سوتهدلان مرحوم علی حاتمی میافتم، وقتی آخر فیلم میگفت: «همۀ عمر دیر رسیدیم.»

۱۳۹۹/۰۹/۲۶
سوتهدلان دلشده
شاهرخ شانجانی_روزنامه نگار علاقه علی حاتمی بهکار با بازیگران شناخته شده و مطرح (تا آنجا که فرعیترین نقشها هم به چهرههایی آشنا سپرده میشد) و در اوج بودن اکبر عبدی بهعنوان کمدینی محبوب را که کنار هم بگذاریم فقط بخشی از پازل همکاری این دو هنرمند را حل میکند. نکته مهم علاقه حاتمی به همخوان کردن بازیگران با جهان تالیفیاش بود که در مواردی که استاد سراغ پردازش شخصیتهای سوتهدل میرفت، نتیجه شاهکار میشد. مجید فیلم «سوتهدلان» بهعنوان آخرین بازی هنرمندانه وثوقی هنوز در یادها بود که حاتمی برای …

۱۳۹۹/۰۹/۲۶
حرفهایها
مسعود پویا_روزنامهنگار بهروز افخمی با «عروس» که خود بازآفرینی قواعد سینمای کلاسیک (چه فارسی و چه هالیوودی) بود منادی دوران تازه شده بود. در دهه70 «روز فرشته» تنها حرفهایگری افخمی در جمع کردن فیلم نیمه کاره شهریار بحرانی را نمایان کرد و «روز شیطان» بهعنوان فیلم جاسوسی سرد، در زمان اکران کمتر توجهی را برانگیخت. وقتی علی حاتمی از دنیا رفت، افخمی ادامه کار استاد تازه درگذشته را پس از انصراف ناصر تقوایی عهدهدار شد و خیلی زود تصمیم گرفت به فرایند ساخت تختی و حل معمای مرگ جهانپهلوان بپردازد. اینجا …

۱۳۹۹/۰۹/۲۵
اجتماع بزرگان
این عکس برای اولینبار چاپ میشود محمد مسعود احدی در سال 1367، زحمات هشتساله علی حاتمی، به بار نشست و «هزاردستان» روی آنتن شبکه اول رفت. هزاردستان با محوریت شخصیت رضا خوشنویس ـ که براساس شخصیتی تاریخی به نام کریم دواتگر پرداخته شده بود ـ داستانی را از وضعیت اجتماعی و سیاسی ایران از زمان آخرین شاه قاجار تا آغاز سلطنت پهلوی دوم به تصویر میکشد که روایت شخصی علی حاتمی از تاریخ است؛ به این معنی که حاتمی با دراماتیزهکردن گوشههایی از تاریخ و وامگرفتن از بعضی شخصیتهای حقیقی …

۱۳۹۹/۰۹/۱۹
پنجاه سال رفاقت
داریوش مهرجویی بیشترین نزدیکی و دوستی را با فیلمسازان هم نسلش داشته است. قبل از پیروزی انقلاب، پرویز کیمیاوی کارگردان فیلم «مغولها» از دوستان نزدیک مهرجویی بود. ناصر تقوایی، علی حاتمی، بهرام بیضایی و عباس کیارستمی از دیگر رفقای این کارگردان بودند. اما شاید بتوان گفت میان سینماگران مهرجویی بیشترین رفاقت را با مسعود کیمیایی داشته است. این دو کارگردان بزرگ سینمای ایران به لحاظ هنری همزاد یکدیگر هم هستند. از سال ۴۹ که فیلمهای «قیصر» و «گاو» در جشنواره فیلم سپاس درخشیدند، رفاقت مهرجویی و کیمیایی شکل …

۱۳۹۹/۰۹/۱۶ / سریال / رسانه ملی / تئاتر / سینما / تلویزیون
چرا محسن زهتاب دعوتِ علی حاتمی را قبول نکرد؟/ سینما و دعوت از عدهای خاص، تلویزیون و سریالهای آبکی
زهتاب این روزها در بستر بیماری به سر میبرد و برای بازگشت به سینما و تلویزیون، منتظر پیشنهادی است که ترغیبش کند نه مثلِ کارهای آبکی و ضعیفی که پیشنهاد شد.


۱۳۹۹/۰۹/۱۵
نگاهی به دیالوگ نویسی بی نظیر زنده یاد علی حاتمی در سالروز درگذشت «سعدی سینما»
امروز 24سال است «زنده یاد علی حاتمی» که نامش احترام آمیز و ستایش برانگیز است، دیگر میان ما نیست. یگانه مردی که در جای جای آثارش همچون «کمال الملک»، «دلشدگان»، «حاجی واشنگتن»، «مادر»، «هزاردستان» و... سنت ها، آداب، آیین ها، فرهنگ و هنر ایرانی موج می زند.

۱۳۹۹/۰۹/۱۵
علی حاتمی و عزتالله انتظامی سر صحنه «جهان پهلوان تختی»- 1375
«علی حاتمی هنگام ساخت «جهان پهلوان تختی» بسیار مریض بود و من حال بد او را از نزدیک میدیدم. در صحنهای از این فیلم من باید مقابل سقاخانهای میایستادم و این دیالوگ را میگفتم: «یا موسی بن جعفر این بچه رو شفا بده». زمانی که قرار بود این سکانس را بگیریم، علی آمد و گفت: «آمادهای؟» نگاهی کردم و گفتم: «آمادهام». روبهروی سقاخانه ایستادم، شمعی روشن کردم و با بغض گفتم: «یا موسی بن جعفر، علی رو شفا بده». علی کات داد، آمد من را بوسید و با هم گریه کردیم.[عزتالله انتظامی]». 24 سال پیش، برابر با پانزدهم آذر 1375 خورشیدی، علی حاتمی، کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکننده سینما و …

۱۳۹۹/۰۹/۱۵
قاب خاطره
شما به ما آموختید که آیین چراغ خاموشی نیست،چراغ یاد شما در دل ما همواره روشن است.سالمرگ علی حاتمی بر سینمای ایران و سینمادوستان تسلیت باد.علی حاتمی و محمود کلاری در پشت صحنه فیلم دلشدگان. عکس:عزیز ساعتی

۱۳۹۹/۰۹/۱۴
برای سالروز درگذشت علی حاتمی و خاطراتی که در حافظه سینمای ایران به یادگار گذاشت+فیلم و عکس
ایلنا: امروز چهاردهم آذر سالروز کوچ ابدی علی حاتمی است. فیلمساز شاعرانههای سینمای ایران که تصویری واقعی از فرهنگ ایران را به نمایش گذاشت.

۱۳۹۹/۰۹/۱۴
عکسی دیده نشده از علی حاتمی در پشت صحنه فیلم سوته دلان
امروز سالروز درگذشت سعدی سینمای ایران زنده یاد علی حاتمی است.

۱۳۹۹/۰۹/۱۳ / عزت الله انتظامی / علی حاتمی / فریدون جیرانی / حاجی واشنگتن
پخش «حاجی واشنگتن» در سالروز درگذشت علی حاتمی/ حرفهای ناگفته عزتالله انتظامی +فیلم
ایلنا: شبکه چهار سیما با پخش فیلم سینمایی «حاجی واشنگتن» اثر ماندگار و یادگار مرحوم علی حاتمی، سالگرد درگذشت این کارگردان سینما را گرامی میدارد.

۱۳۹۹/۰۹/۱۳ / علی حاتمی / سالروز درگذشت علی حاتمی
برای سالروز درگذشت علی حاتمی و یک آرزویش
روزنامه ها در 14 آذر ماه سال 75 تیتر زدند « علی حاتمی داستان مرگ را کلید زد» حالا بیش از 24 سال از آن روزها گذشته است اما خالق دلشدگان، مادر ،سوته دلان ،هزاردستان و.... همچنان با آثارش برای ما زنده است و هر بار که آثارش را می بینیم، بخشی از خاطراتمان را مرور می کنیم.

۱۳۹۹/۰۹/۱۳ / سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران / صدا و سیما / تلویزیون / معاونت سیمای صداوسیمای جمهوری اسلامی
گرامیداشت سعدی سینمای ایران در تلویزیون با یک فیلم
تهران- ایرنا- شبکه چهار سیما با پخش سینمایی «حاجی واشنگتن» اثر ماندگار و یادگار مرحوم «علی حاتمی»، سالگرد درگذشت این سینماگر را گرامی میدارد.

۱۳۹۹/۰۹/۱۳
گفتگوی دیدنی فریدون جیرانی با عزتالله انتظامی همراه با فیلم حاجی واشنگتن
شبکه چهار سیما با پخش سینمایی «حاجی واشنگتن» اثر ماندگار و یادگار مرحوم علی حاتمی، سالگرد درگذشت ایشان را گرامی می دارد.

۱۳۹۹/۰۹/۱۳
«مادر» برای نابینایان
در آستانه سالروز درگذشت علی حاتمی، نسخه ویژه نابینایان فیلم سینمایی «مادر» با صدای احترام برومند منتشر میشود. به گزارش همشهری، نسخه ویژه نابینایان فیلم سینمایی «مادر» ساخته علی حاتمی امروز، ساعت ۱۹ از رادیو سوینا پخش میشود و پس از آن، روی سایت آن در دسترس مخاطبان قرار میگیرد. علاقهمندان میتوانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی سوینا به فایل صوتی فیلمهای سینمایی توضیحدار دسترسی داشته باشند. نظارت متن و ضبط این برنامه برعهده کیوان کثیریان بوده و متن روایت این فیلم را محدثه واعظیپور نوشته است.

۱۳۹۹/۰۹/۱۲
انتشار نسخه ویژه نابینایان «مادر» با صدای احترام برومند+فیلم
سوینا در آستانه سالروز درگذشت علی حاتمی، نسخه ویژه نابینایان فیلم سینمایی «مادر» را با صدای احترام برومند منتشر میکند.

۱۳۹۹/۰۹/۱۲ / نسخه ویژه نابینایان فیلم سینمایی مادر / احترام برومند
"مادر" علی حاتمی با صدای احترام برومند + تیزر
در آستانه سالروز درگذشت علی حاتمی، نسخه ویژه نابینایان فیلم سینمایی «مادر» با صدای احترام برومند منتشر میشود.

۱۳۹۹/۰۹/۱۱ / بازیگران سینما و تلویزیون ایران / ویروس کرونا / فیلم - سرگرمی
ببینید | بیان زیبا، ساده و روان و عمیق از جنگ با بازی پرویز پورحسینی
پرویز پورحسینی، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در سن ۷۹ سالگی در اثر کرونا درگذشت. او با کارگردانان نامداری چون بهرام بیضایی، علی حاتمی و حمید سمندریان کار کرده بود. قسمتی از هنرنمایی این بازیگر توانا را ببینید.

۱۳۹۹/۰۹/۱۰
تصاویر: تشییع و خاکسپاری پیکر زندهیاد پرویز پورحسینی
مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر زندهیاد پرویز پورحسینی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون صبح امروز در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار شد. وی ساعت سه صبح روز جمعه هفتم آذرماه در بیمارستان فیروزگر بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت. پرویز پورحسینی متولد سال ۱۳۲۰ بود و در کارنامه کاریاش بازی در بیش از ۱۰۰ فیلم، تئاتر و سریال در همکاری با کارگردانهای سرشناسی همچون علی حاتمی، بهرام بیضایی، حمید سمندریان، مسعود کیمیایی، احمدرضا درویش، داوود میرباقری و کمال تبریزی ثبت شده است.

۱۳۹۹/۰۹/۱۰
بهبودی جلالالدین معیریان از کرونا و ترخیص از بیمارستان
جلالالدین معیریان پس از حدود یک ماه بستری بودن در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا به منزل بازگشت. بابک معیریان، فرزند این طراح چهرهپردازی نامدار سینما، به ایسنا گفت: خوشبختانه روز شنبه پدرم که بیش از 20 روز در بیمارستان بستری بود ترخیص شد و اوضاع عمومیشان خیلی بهتر است. او با اشاره به اینکه درگیری ریه با کرونا کاملا رفع شده افزود: از این پس باید مراقبت و فیزیوتراپی (ریه) در منزل انجام شود و همین که به خانه برگشتهاند برای ما جای شکر و خوشحالی زیادی دارد.جلالالدین معیریان که متولد سال ۱۳۲۰ است، کار خود را به عنوان چهره پرداز با فیلم «آرامش در حضور دیگران» ناصر تقوایی آغاز کرد و در طول این سالها، مسئولیت طراحی و چهرهپردازی در فیلمهای زیادی را بر عهده داشته که از آن جمله به «مرگ یزدگرد» …

۱۳۹۹/۰۹/۱۰
بازنمایی رنگی یک خیابان سیاهوسفید
کمیته مجازات در روزهای پایانی دوره احمدشاه قاجار دست به اسحله بردند و یک سلسله ترور را علیه ایادی بیگانه آغار کردند. نیمقرن بعد علی حاتمی برای روایت تلویزیونی داستان آنها نیازمند ساختن یک شهر بود. علی حاتمی برای محقق کردن رؤیایش، مجموعهای از عکسهای عمارتها، خیابانها و بافت محلههای تهران قدیم را جمعآوری کرد و عازم ایتالیا شد. در منابع آمده است که او با کمک یک نقاش ایتالیایی تابلوهای کوچکی را اتود زد و سپس با کمک یکی از بهترین دکوراتورهای ایتالیایی به نام جانی کورتینا و گروه بزرگ …

۱۳۹۹/۰۹/۰۹
علی رفیعی: پای ایستادن از من رفت
پیکر زندهیاد پرویز پورحسینی، یکشنبه نهم آذرماه به خاک سپرده میشود. به گزارش ایسنا و طبق پیگیری انجام شده از خانه سینما، پیکر این بازیگر یکشنبه صبح در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) با حضور خانواده و جمع محدودی به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی در پی شیوع کرونا به خاک سپرده خواهد شد. این هنرمند در جوار مزار همسرش ناهید ارسباران(بازیگر قدیمی) به خاک سپرده خواهد شد. پورحسینی پس از حدود دو هفته مقاومت در برابر ویروس کرونا، سرانجام بامداد روز جمعه، هفتم آذر در بیمارستان از دنیا رفت. این بازیگر قدیمی تئاتر، سینما و تلویزیون که متولد سال 1320 بود، بازیگری را در دهه ۴۰ با بازی در تلهتئاترهای زیادی شروع کرد و بعد به بازی در «هزاردستان» علی حاتمی رسید. پورحسینی سال 1351 «چشمه» …

۱۳۹۹/۰۹/۰۸
بازیگر جامعالشرایط
آقای پورحسینی را 50 سال بود که میشناختم. قطعا همه معترفند چهرهای خاص برای کار در تئاتر و تلویزیون و سینما داشت. مهارتهای بازیگری ایشان به اضافه فیزیک مناسب که از ویژگیهای هر بازیگری است به اضافه آن چهره خاص، به خصوص در سالهای جوانیشان به چشم میآمد. اما نباید از یک نکته بسیار مهم غافل بمانیم که تحصیل در هنرهای زیبا بود، ضلع کاملکننده دو ویژگی دیگر. در تمام این سالها از آقای پورحسینی کارهای خوب دیدهام و تکتک آنچه روی صحنه اجرا کردند در ذهنم مانده است، به خصوص در سالهایی که تازه با آقای رشیدی ازدواج کرده بودم و بیش از گذشته به تماشای تئاتر مینشستم. شناخت من از روحیات و شخصیت ایشان به واسطه دوستی بسیار …

۱۳۹۹/۰۹/۰۸
پرویز پورحسینی بر اثر کرونا درگذشت
پرویز پورحسینی، بازیگر برجسته و مطرح سینما و تئاتر کشور که از روز ۲۲ آبان به دلیل ابتلا به کووید۱۹ در بیمارستان فیروزگر تهران بستری بود، در ۷۹ سالگی درگذشت. او با کارگردانان سرشناسی چون علی حاتمی، بهرام بیضایی، حمید سمندریان، مسعود کیمیایی و داود میرباقری همکاری کرده بود.

۱۳۹۹/۰۹/۰۸
هنر در سوگ هنرمندان
گروه فرهنگ و هنر – آنقدر در این سالها نقشهای خاطرهانگیز برایمان بازی کرد که نمیتوانیم یکی از آنها را انتخاب کنیم. چهرهاش همیشه مهربانی ساطع میکرد و نگاه نافذش مجبورمان میکرد که مبهوت بازیهای بینظیر وصدای با صلابتش شویم. اما حالا در این روزهای سخت، کرونا او را هم از ما گرفت. روز گذشته پرویز پورحسینی به علت ابتلا به کرونا درگذشت.«کی این همه ماهر شدهای ای مرگ؟! لختی آرامتر. عرق از پیشانیت بگیر، نفسی تازهکن...» هفتهای که گذشت، هفته سیاهی برای هنر بود، کرونا بزرگان فرهنگ و هنر را یکی یکی با خودش میبرد. گویا خزان امسال، به معنی واقعی خزان و غمناک است و ستارههایمان مثل برگهای پاییزی شدهاند و هر روز یکی یکی از دستمان میروند. هنوز اهالی فرهنگ و هنر از درد از دست دادن چنگیز جلیلوند …

۱۳۹۹/۰۹/۰۳
ویدئو/ پشت صحنه دیدنی از گریم سریال هزاردستان
در روزهای تصویربرداری سریال فراموش نشدنی «هزاردستان» ساخته علی حاتمی، که گریم بازیگران، هنر چهرهپردازان برجسته، جلال معیریان و عبدالله اسکندری بود. تصاویری از گریم جمشید مشایخی و جهانگیر فروهر را در این ویدیو مشاهده میکنید. لیلا حاتمی هم نظارهگر ماجرا است.

۱۳۹۹/۰۹/۰۲ / بازنشر یک گفتگو از چنگیز جلیلوند
چنگیز جلیلوند به روایت چنگیز جلیلوند / از "طوقی" تا لذت "ریچارد برتون" بودن
چنگیز جلیلوند می گفت: "من در آن زمان همیشه از صحبت کردن به جای "ریچارد برتون" لذت میبردم، نمونه کامل کارم با برتون در فیلم "چه کسی از ویرجینیاوولف میترسد؟" (مایک نیکولز) بود." این هنرمند سرشناس عرصه دوبله همچنین از "طوقی" علی حاتمی به عنوان "یکی از قشنگترین کارهایش که در سینما دوبله کرده، یاد می کرد.

۱۳۹۹/۰۸/۲۴ / بهرام بیضایی / بیمارستان / تئاتر / علی حاتمی / مسعود کیمیایی
فرزند پرویز پورحسینی: بیماری پدرم جدی است؛ باید دعا کرد
اقتصادنیوز :فرزند پرویز پورحسینی با تشکر از زحمت و تلاش کادر درمانی بیمارستان فیروزگر گفت: بیماری پدرم جدی است و باید دعا کرد، البته من هم بسیار امیدوارم.

۱۳۹۹/۰۸/۲۲ / بیمارستان / درمان / سونامی / علی حاتمی / مسعود کیمیایی
بازیگر پیشکسوت کرونا گرفت
اقتصاد نیوز : پرویز پورحسینی به دلیل ابتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری است.

۱۳۹۹/۰۸/۲۱
عصر جدید
عصر جدید برایم فقط دورهای که در آن زندگی میکنیم و نام یک فیلم ماندگار از چارلی چاپلین نیست. فیلمیکه اگر بارها به تماشاش بنشینی، خستگی حاصل از تکرار صحنههای یک فیلم گریبانت را نمیگیرد. البته گفته باشم در اینکه این حس همگانی نیست شکی ندارم. خیلیها از سیاه و سفید بودن فیلم و صامت بودنش به تنگ میآیند و پی تماشای فیلمهای پررنگ و لعابتری میروند. فیلمهایی که عصر جدید را بازتعریف کند و در آن از زمانهای بگوید که رشد تکنولوژی بیشتر شده است. فیلمهایی که در تعطیلی سینماها هم دسترسی به آنها ساده است. سادهتر از زمانی که تماشای فیلم در سینما لذتی مضاعف بود. منظورم سالهای خیلی دور نیست که در سینما فانتا میفروختند …

۱۳۹۹/۰۸/۱۹ / سینمای ایران / عباس کیارستمی / علی حاتمی / گرافیک / مجسمه
این مجسمه ها شبیه کسی نیستند
اقتصادنیوز :،مجسمه قباد شیوا پیرتر و خستهتر از استاد نامدار گرافیک ایران است. مجسمه علی حاتمی هم شباهت زیادی به کارگردان بزرگ سینمای ایران ندارد. عباس کیارستمی بدون عینک آفتابی همیشگیاش بیشباهتتر از هر زمانی به شخصیت جهانی سینمای ایران است. مجسمه رضا مافی شبیه بهرام شاهمحمدلو شده است. مجسمه بعدی قرار است شبیه پرویز فنیزاده باشد اما بهسختی میتوان پرویز فنیزاده را از این مجسمه شناخت.

۱۳۹۹/۰۸/۱۵ / سازمان زیباسازی شهر تهران / انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران / خانه هنرمندان ایران
سردیس های مفاخر کشور در خانه هنرمندان ایران
ایرنا - تهران - ۲۲ سردیس جدید در جریان دومین سمپوزیوم مجسمه سازی مفاخر معاصر ایران در محوطه خانه هنرمندان ایران به همت سازمان زیباسازی شهرداری تهران نصب و رونمایی شد. این سردیسها از جنس فایبر گلاس و برگرفته از چهرههای هنرمندانی چون عباس کیارستمی، علی حاتمی، علی نصیریان، داوود رشیدی، پرویزفنی زاده، جمیله شیخی، پرویز تناولی ،مجید انتظامی محمد کریم پیرنیا، محمد علی کشاورز،جواد حمیدی،قباد شیوا، عربعلی شروه، سید هادی میرمیران ،ابراهیم حقیقی، هوشنگ کاظمی، سید حسن میرخانی،پرویز کلانتری ،محمد بهرامی،رضا مافی،حسن اسماعیلزاده و احمد عالی است.

۱۳۹۹/۰۸/۱۴
مکانی در آفتاب
سعید مروتی موفقیت «حسن کچل» در فروردین 49، نوید سال سینمایی موفقی را برای سینمایی میدهد که با «قیصر» و «گاو» آغازگر مسیری تازه شدهاست. موفقیت موزیکال علی حاتمی، توفیقی تازه برای سینمایی است که جوانهای خوشفکر و خوشذوق نمایندگیاش میکنند. موفقیت گستردهتر با «طوقی» از راه میرسد که نهضت سینمای قیصری را با ظرافتهای خاص حاتمی بسط میدهد. مهرجویی با «آقای هالو» در مسیری نزدیکتر به سینمای جریان اصلی قرارمیگیرد. فیلمی که محصول دوران بلاتکلیفی و توقیف گاو است و نتیجه تلاش مهرجویی برای رسیدن …

۱۳۹۹/۰۸/۱۱
مزد ترس
در تحلیل دلایل ضعفها، ناکامیها، کمبودها، نارساییها، سوءمدیریتها و تصمیمهای نادرست، میتوان لیست بلندی را ردیف کرد؛ از عدم شایستهسالاری گرفته تا ضعف برنامهریزی و حتی بدشانسی! در این میان اما شاید علتهایی باشند که خود زمینهساز علتهای دیگری هم محسوب میشوند. یکی از این علتالعللها که در نقاط بسیاری از فضای تصمیمسازی، تصمیمگیری و اجرا در ایران از صدر تا ذیل جاری است، ترس از «آمار منفی» است.جمهوری اسلامی ایران با نفی مولفههای منفی فراوانی در حکومت پیش از خود بر سر کار آمده است و همزمان شعارهایش افقی روشن از کاملترین حکومت را ارائه میدهد. در این میان نکته فراموش شده این است که این کامل بودن، یک نقطه عالی و غایی، یک اتوپیاست که هدف گم نشود؛ «کعبه یک سنگ سیاه - یا به تعبیری «نشانی» - …

۱۳۹۹/۰۸/۱۰ / مرتضی احمدی / موزه سینما / علی حاتمی
برای تولد مرتضی احمدی که از ازدواج فراری بود + فیلم و عکس
پسرک چشمهایش را میدوخت به مادرش که لالایی میخواند. کم کم او هم…

۱۳۹۹/۰۷/۳۰ / بازیگران سینما و تلویزیون ایران / سینمای ایران / علی حاتمی
خاطرهانگیزترین روزهای کاری منوچهر آذری
روزنامه خراسان نوشت: منوچهر آذری این روزها اصلاً آن آذری سابق نیست و بی حوصله کنج خانه عزلت پیشه کرده و کتاب می خواند و در آرشیو کاست های رادیویی صبح جمعه با شما و دیگر آثارش و عکس های قدیمی اش غرق در خاطرات شده است.

۱۳۹۹/۰۷/۳۰
دهه 60 چگونه گذشت؟
فریدون جیرانی ـ فیلمساز و روزنامهنگار سینمای دهه60 با گیجی و بلاتکلیفی شروع میشود. تزلزل در مدیریت و مشخصنبودن معیارها برای فیلمسازی در جامعه انقلابی و اینکه هیچکس نمیداند در شرایط تغییر یافته باید چگونه فیلم بسازد، نتیجهاش میشود فیلمهایی که از کارگردانهای روشنفکر در اولین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. «خط قرمز» (مسعود کیمیایی)، «حاجی واشنگتن» (علی حاتمی)، «مرگ یزدگرد» (بهرام بیضایی) توفیف میشوند. «مدرسهای که میرفتیم» (داریوش مهرجویی) هم که در فستیوال نیست، توقیف میشود. …

۱۳۹۹/۰۷/۲۹
شبی در مجلس پهلوان اکبر
بهرام بیضائی، اکبر رادی، غلامحسین ساعدی، نصرتالله نویدی و بسیاری دیگر در دهه40 به دیدن نمایشهای یکدیگر میروند و درباره آثار هم مینویسند. جز اینها مهمترین نقدهای تئاتر در دهه40 را جلال آلاحمد بر آثار بهمن فرسی و خجستهکیا مینویسد. نقد اکبر رادی بر اجرای نمایش «حسن کچل» نوشته علی حاتمی و کارگردانی داوود رشیدی، از نوشتههای خواندنی درباره تئاترهای دهه40 است. برای آشنایی با این نقدها، نقد اکبر رادی بر اجرای «پهلوان اکبر میمیرد» نوشته بهرام بیضایی و با کارگردانی و بازیگری عباس جوانمرد، از کتاب …

۱۳۹۹/۰۷/۲۴ / موسیقی ملی / محمد سریر / حسین ناصحی / حسین علیزاده / شاهین فرهت / علی حاتمی / حشمت سنجری / تالار وحدت / کامبیز روشن روان / روح الله خالقی
آهنگهایی برای از یاد نرفتن حتی با فراموشیِ آهنگسازش
تهران- ایرنا- استاد حسین دهلوی آهنگسازی است که در همه آثارش میتوان یکی از مهمترین دغدغههای هنری او، یعنی تلاش برای برقراری پیوند بین موسیقی پراحساس و دلیِ ایرانی با موسیقی جهانی را بهخوبی دید.

۱۳۹۹/۰۷/۲۱
نشان هنری برای جمشیدهاشمپور
[شهروند] یکی از ماندگارترین نقشها در فیلم «مادر» علی حاتمی است. یکی از متفاوتترینها در «پرده آخر» واروژ کریم مسیحی. بازی ویژهای در «قارچ سمی» رسول ملاقلیپور داشت و یکتنه در دهه 60 ، بسیاری از مردم را به سینما میکشاند. با تمام این حرفها، جشنواره فجر همواره نسبت به تأثیر و نقش او در سینمای ایران غفلت داشت، تا اینکه در سیوششمین دوره جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم «هایلایت» جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را گرفت؛ هرچند بسیار دیر و البته نه درخور نقش و تأثیر او در سینمای ایران. با این اوصاف به نظر میرسد تصمیم شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور، به نوعی دلجویی …

۱۳۹۹/۰۷/۱۹
صدای ملی یک ملت
در قدیم جامعه ما با موسیقی سنتی و اصیل ایرانی بیگانگی داشت هم به خاطر عدم شناخت مردم و هم به دلیل اینکه خواننده مطرحی نبود موسیقی را به میان مردم سوق دهد. همچنین قرائت اشعار کلاسیک از غزلهای حافظ و مولانا و فردوسی برای عامه مردم سخت بود. موسیقی سنتی اصیل ایرانی با حضور و صدای استاد بنان بسیار جلوه کرد اما مخاطب عام نداشت، برای اولینبار توسط اکبر گلپایگانی به میان مردم رفت، گلپایگانی همراه با ایرج خواجه امیری به مطرح شدن موسیقی و فراهم آمدن زمینه پذیرش گسترش این هنر یاری رساندند. در این شرایط بود که صدای جادویی گوشنواز و دلنشین محمدرضا شجریان از سرزمین طوس از زادگاه فردوسی طنینانداز شد و و رفته رفته مخاطبان خودش را در سراسر مملکت پیدا کرد و تا آنجا پیش رفت تا تبدیل شد به …

۱۳۹۹/۰۷/۱۸ / رادیو سوینا / محمدرضا شجریان / دلشدگان / شبنم مقدمی
«دلشدگان» برای نابینایان منتشر میشود + تیزر
در پی درگذشت محمدرضا شجریان، سوینا نسخه ویژه نابینایان فیلم سینمایی «دلشدگان» ساخته علی حاتمی را با صدای شبنم مقدمی منتشر میکند.

۱۳۹۹/۰۷/۱۹
نسخه ویژه نابینایان فیلم سینمایی «دلشدگان» منتشر میشود
تهران - ایرنا - همزمان با برگزاری مراسم تشییع و تدفین استاد محمدرضا شجریان خسرو آواز ایران، نسخه ویژه نابینایان فیلم سینمایی «دلشدگان» ساخته علی حاتمی، با صدای شبنم مقدمی توسط گروه هنری سوینا (سینما ویژه نابینایان) منتشر میشود.

۱۳۹۹/۰۷/۱۵
تهران، شهر کلان خاطرهها
تهران شهر خاطره است، منظورم همان خاطرههای همیشگی متداول در تمام شهرها نیست که البته در تهران هم مثل همه شهرهای دیگر از این دست خاطرههای روزمره وجود دارد. تهران نه تنها کلانشهر است بلکه شهر کلان خاطرهها هم هست، خاطرههایی که حاصل بناهای تاریخی آن نیست، بلکه خاطرهها مثل هوا در آن جاری هستند و هر دم از شکلی به شکلی در میآیند و بر آدمهای در شهر و بیرون شهر میبارند. میدانهایش از آزادی و انقلاب و تجریش تا راهآهن برای همه خاطرهسازند، حتی اگر در تهران ساکن نباشند، اینگونه است که خاطرههای تهران از تهران بیرون میروند و برای همه میشوند. از برج آزادی و سردرباغ ملی تا برج میلاد که هر کدام نقش بر خاطرهای بسیار زدهاند. …

۱۳۹۹/۰۷/۱۴ / شهر تهران / علی حاتمی / سریال / ویدیوژورنال
طهران؛ در قاب خاطرهانگیزترین سریالها
امروز، روز تهران است.

۱۳۹۹/۰۷/۱۰ / بهزاد فراهانی / بازیگران تئاتر / تئاتر / کارگردانان تئاتر
جوانمردی که هم دیکتاتور بود هم مهربان
گروه هنر ملی، با بنیانگذاری و رهبری عباس جوانمرد، یکی از حرفهایترین گروههای تئاتری کشورمان بود که بزرگانی مانند بهرام بیضایی، علی حاتمی و بیژن مفید از اهالی آن بودند. به جرئت میتوان گفت هنر ملی، اولین گروه تئاتری ایران بود که توانست در جامعه ایران رشد پیدا کند و در فستیوالهای فرهنگی هم به موفقیت برسد.

۱۳۹۹/۰۷/۱۱
خداحافظ ارابه مرگ
امیر حسین ذاکری - با توجه به اینکه یک عضو شورای مرکزی کارگزاران گفته: همه ما باید از مردم عذرخواهی کنیم مشکلات فقط به گردن دولت روحانی و اصلاحطلبان نیست، در شورای ما هم روی این موضوع بحث شد.یکی از دوستان گفت: آری قصور به گردن همه است. همه باید عذر خواهی کنند.اگه فقط بار مشکلات را به گردن دولت بیاندازیم که دولت میگوید:" این بارو از روی گردنم بردارید نفسم دارد بند میآید". همه خندیدند یکی از همکاران به نیابت از مخالفین دولت گفت: خب بهتر! باز همه خندیدند.دیگری گفت:. بنده حتی در اعترافی جانانه که در تمام فضای رسانهای پیچید اعلام کردم من به سبب وعدههایی که به مردم دادم عذرخواهی میکنم. چون پس از وعدههای برخی مسئولین به طنز نوشتم: "خوشبختی نزدیک است". از فرداش هی به دفتر روزنامه زنگ میزدند …

۱۳۹۹/۰۷/۰۵
جغرافیای کوچک فیلمهای ایرانی
گروه فرهنگ و هنر – یکی از عوامل تاثیرگذار در به خاطر ماندن یک فیلم میتواند لوکیشن جذاب آن باشد اما اگر شما هم یک فیلم بین حرفهای باشید حتما متوجه تکراری بودن برخی لوکیشنهای ایرانی شدهاید، چند خانه محدود و نهایتا چند شهرک سینمایی با لوکیشنهای چشمآشنا. فیلمهایی هم که به جنگ برگردد که در مناطقی از خرمشهر و آبادان که بازسازی نشدهاند فیلمبرداری میشوند اما استفاده از محیط طبیعی برای فیلمبرداری با توجه به گستردگی و تنوع جغرافیایی کشور میتواند تصاویر زیبا و بکری را بر پرده نقرهای به نمایش بگذارد.وقتی فیلم یا سریالی ساخته میشود، طبیعی است که باید لوکیشنی هم داشته باشد و در مکانی اتفاق بیفتد. حالا اهل سینما این لوکیشنها را از ابتدا میسازند یا از ماکتهایی بهصورت پسزمینه استفاده میکنند …

۱۳۹۹/۰۶/۲۰ / احمدرضا درویش / واروژ کریم مسیحی / مسعود کیمیایی / جشنواره فیلم فجر / علی حاتمی / حمید سمندریان / کمالالملک / پرویز پرستویی / پرویز پورحسینی / مختارنامه
درباره پرویز پورحسینی
تهران- ایرنا- پرویز پورحسینی از جمله بازیگران پیشکسوت و دوستداشتنی سینما، تئاتر و تلویزیون به شمار میرود که بیشتر به خاطر حضور در سریال های تلویزیون و نقشهای مثبت در میان عموم مردم شناخته میشود. بازی تأثیرگذارش در نقش «زکریا» در مجموعه «مریم مقدس» هیچگاه از یاد نخواهد رفت.

۱۳۹۹/۰۶/۱۸ / حسن فتحی / علی حاتمی / شب دهم
مهمترین شباهت حسن فتحی با علی حاتمی
مهمترین شباهت حسن فتحی با علی حاتمی نه در سبک فیلمسازی و علاقههای تاریخی که در نگاه شاعرانه است و مگر مهمترین و دیرپاترین هنر در این سرزمین، شعر نیست؟

۱۳۹۹/۰۶/۱۸
حسن فتحی؛ پا جای پای علی حاتمی بیادا و تقلید
مهمترین شباهت حسن فتحی با علی حاتمی نه در سبک فیلمسازی و علاقههای تاریخی که در نگاه شاعرانه است و مگر مهمترین و دیرپاترین هنردر این سرزمین، شعر نیست؟

۱۳۹۹/۰۶/۱۰ / قاجاریه
پسری که عزیز سلطان بود
درباره غلامعلیخان ملیجک که زمستان ۱۳۱۹ در حادثهای عجیب مرد حرف و حدیثهای زیادی هست. خیلیها به اعتبار تصویری که علی حاتمی با بازی درخشان پرویز فنیزاده در فیلم سلطان صاحبقران از او ساخته است او را دلقک شاه میدانند اما...

۱۳۹۹/۰۶/۰۱ / بهمن مفید / درگذشت بهمن مفید
زندگی و زمانه بهمن مفید
«بهمن مفید» در طول عمر بازیگری اش در ۷۰ فیلم سینمایی حضور داشت که مشهورترین آنها فیلم سینمایی "طوقی" به کارگردانی «علی حاتمی»، "داش آکل" به کارگردانی «مسعود کیمیایی»، "رضا موتوری" به کارگردانی «مسعود کیمیایی»، "ساحره" به کارگردانی «کامران قدکچیان» و عمو فوتبالی ساخته «سعید مطلبی» از جمله آنها است.

۱۳۹۹/۰۵/۲۸
نوشته حاتمی برای انتظامی: مطمئنم درباره تو
علی حاتمی که سال ۶۱ فیلم «حاجی واشنگتن» را میساخت، برای بازیگر نقش اصلی فیلمش یعنی عزتالله انتظامی نوشته بود، «مطمئنم درباره تو، در نقش حاجی واشنگتن»!

۱۳۹۹/۰۵/۲۸
بهمن مفید دقمرگ شد
در واقع نوعی سرگرمی که گاهی وقتها این سرگرمی خیلی سخیف میشد. ولی نکته حایز اهمیت اینکه در بین بازیگران آن مقطع کسانی بودند که رو به تعالی داشتند؛ بهمن مفید از جمله کسانی بود که با فیلم غیر متعارف «قیصر» وارد سینما شد، او با یک مونولوگ معروف به چهره محبوب تبدیل شد. در فیلم «داشآکل» نقش «کاکا رستم» یکی از نقشهای ماندگار دوران بازیگری خود را بازی کرد و در «رضاموتوری» نقش بسیار شیرینی داشت. با علی حاتمی در فیلم «قلندر» و «طوقی» بازی کرد و سعی او این بود که با کارگردانهای بزرگ و مطرح فرهنگی همکاری داشته باشد... ولی خب مزاج سینمای آن زمان به گونهای بود که برای فراموش نشدن و بقا در …

۱۳۹۹/۰۵/۲۷
مفید به شهر قصه پیوست
[شهروند] بهمن مفید بازیگر قدیمی تئاتر و سینما بر اثر سرطان درگذشت و دیروز در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شد. خبرگزاری ایسنا روز دوشنبه بعد از انتشار این خبر به نقل از یاشار صمیمی مفخم (خواهرزاده بهمن مفید) با طنزی تلخ نوشت: «مفید که متولد بیستوپنجم مرداد 1321 بود، یک روز بعد از تولد هفتادوهشتسالگیاش از دنیا رفت.» این هنرمند تمام یکسال گذشته را تحت درمان بیماری سرطان ریه سپری کرده بود.بهمن مفید، بازیگر، نوازنده و گوینده عروسکی بود. زاده خانوادهای هنرمند که در دانشکده هنرهای دراماتیک تهران تحصیل کرد و از اوان جوانی در تئاترهای پدرش غلامحسین مفید و برادرش بیژن، بازی کرده بود.بهمن مفید را البته تماشاگران سینما و تلویزیون …

۱۳۹۹/۰۵/۲۵ / اصغر فرهادی / حسین انتظامی / بهروز افخمی / مصطفی کیایی / آرش خوشخو
میراث «علی حاتمی» برای سینمای ایران
تهران- ایرنا- بهروز افخمی، آرش خوشخو و پوریا ذوالفقاری در تازهترین اظهارنظرهای خود به طرح نکاتی درباره ویژگیهای «سینمای علی حاتمی» و واکنشهای سینمای ایران به میراث او پرداختند.

۱۳۹۹/۰۵/۲۵ / شبکه پنج سیما / عبدالرضا کاهانی / علی حاتمی / بهروز افخمی / سازمان سینمایی / محمدمهدی عسگرپور / مصطفی کیایی / هالیوود / هویت ملی / واشنگتن
سینمای ایران چرا به «علی حاتمی» ظلم کرد؟/ ناگفتههای افخمی از «تختی»
بهروز افخمی، آرش خوشخو و پوریا ذوالفقاری در برنامه «نقد سینما» به طرح نکاتی درباره ویژگیهای سینمای علی حاتمی و واکنشهای سینمای ایران به میراث او پرداختند.

۱۳۹۹/۰۵/۲۳ / علی حاتمی
طرحی برای علی حاتمی + تصویر
بهزاد خورشیدی، هنرمند به مناسبت زادروز علی حاتمی (۲۳ مردادماه) پوستری از چهره این هنرمند فقید طراحی کرده است.

۱۳۹۹/۰۵/۲۳ / موزه سینما / علی نصیریان / داوود رشیدی / علی حاتمی / جمشید مشایخی / سینما / تلویزیون / میراث فرهنگی / محمدعلی کشاورز / عزت الله انتظامی
عکسهایی کمتر دیده شده از علی حاتمی
تهران- ایرنا- موزه سینما در سالروز تولد علی حاتمی، کارگردان، فیلمنامه نویس و بازیگر و سازنده آثاری چون سوتهدلان، هزاردستان و دلشدگان و...، عکسهایی کمتر دیده شده از وی را منتشر کرد.

۱۳۹۹/۰۵/۲۳
نقد آوینی به علی حاتمی بر سر «مادر» بعد از گذر زمان
سیدمرتضی آوینی در سالهای ابتدایی دهه ۷۰ و درست زمانی که «مادر» روی پرده رفته بود، قلمش به نقد رفت و نکاتی را درباره حاتمی گفت که شاید برای طرفدارانش چندان خوشایند نبود

۱۳۹۹/۰۵/۲۳
علی حاتمی یکی بود و... هست
درباره زندهیاد علی حاتمی بسیار گفتهاند و نوشتهاند. در ستایش یا نکوهش دیگر گفتنی باقی نمانده است که به نوشتنش بیارزد. کسانی هم خواستهاند، پا جای پای او بگذارند و به تقلید از فیلمهایش دستاندرکار شدهاند تا شاید علی حاتمی ثانی شوند. اما دریغ از اینکه به گرد پای آثارش رسیده باشند. «مدرسه هنر، مزرعه بلال نیست آقا که هر سال محصول بهتری داشته باشد. در کواکب آسمان هم یکی میشود ستاره رخشان، الباقی سو سو میزنند...» این سخن شیوا که در فیلم «کمالالملک» از بیان ناصرالدین شاه میشنویم، حدیث حال مکتب سینمایی علی حاتمی است که هنوز ستاره رخشان ندارد. البته کم نیستند، سینماگرانی که در تقلید از تکنیک و فرم سینمای …

۱۳۹۹/۰۵/۲۲
تاریخ نگار
76 سال پیش در چنین روزی، برابر بیستوسوم مرداد 1323 خورشیدی، علی حاتمی، کارگردان پرآوازه سینمای ایران، در خیابان شاهپور تهران به دنیا آمد. او دانشآموخته دانشکده هنرهای دراماتیک بود و تا پیش از مرگ 15 فیلم بلند سینمایی و مجموعه تلویزیونی را مقابل دوربین برد. پیوند ناگسستنی حاتمی با گویش کوچه و بازار موجب شد این اصطلاحات به امضای او در تمامی آثارش تبدیل شوند. علی حاتمی با خلق آثار مهمی چون «طوقی»، «باباشمل»، «سوتهدلان»، «هزاردستان»، «حاجی واشنگتن» و... به یکی از ماندگارترین کارگردانان تاریخ سینمای ایرانی تبدیل شد. این سینماگر بزرگ چهاردهم آذر 1375 خورشیدی در بحبوحه ساخت فیلم «جهانپهلوان تختی» …

۱۳۹۹/۰۵/۲۲
اخبار تلویزیون| "دورهمی" امشب با یادی از بهنام صفوی و ماهچهره خلیلی/ "سرچشمه" عملکرد "انجمن حجتیه" را واکاوی میکند
سریال بعد از "روزی روزگاری" مشخص شد، "دورهمی" امشب گزیدهای از برنامههای قبلش با حضور زندهیاد بهنام صفوی و ماهچهره خلیلی را پخش میکند، اشعار عاشورایی "شب عاشقان بیدل" به تلویزیون میآید و آثار و خاطرات مرحوم علی حاتمی در شبکه 5 مرور میشود.

۱۳۹۹/۰۵/۲۲
آثار گمشده علی حاتمی کجاست؟
حکایتی است غریب حکایت مردی که از همان نوجوانی شیفته دنیای قصهها و افسانهها بود و به هر جا سرک میکشید تا گنجهای ادبیات فولکلور را گردآوری کند، به آنها رخت نمایشی بپوشاند، به قاب تصویر بنشاند تا به لطف سینما و تلویزیون به یادگار بماند برای آیندگان اما همین مرد آثار گمشده بسیار دارد که معلوم نیست چرا از دست رفتهاند.

۱۳۹۹/۰۵/۲۲ / برنامه نقد سینما / شبکه پنج سیما / علی حاتمی
آثار علی حاتمی مرور میشود/ گواهی مالکیت فیلمها در «نقد سینما»
برنامه تلویزیونی «نقد سینما» این هفته ضمن مرور آثار و خاطرات زنده یاد علی حاتمی در قالب پروندهای ویژه به بررسی گواهی مالکیت فیلم ها می پردازد.

۱۳۹۹/۰۵/۲۲ / علی حاتمی / سینما / تئاتر / داود رشیدی / محمود دولتآبادی
علی حاتمی؛ چند پرسش بیپاسخ و چند نکته غافلگیرکننده
حکایت غریببی است، حکایت مردی که از همان دوران نوجوانی، شیفته دنیای…

۱۳۹۹/۰۵/۲۲
سنتگرای نوجو
نگار حسینخانی سال گذشته بود که احمد طالبینژاد، نویسنده و منتقد سینما، به مناسبت سالروز تولد علی حاتمی، یادداشتی منتشر کرده و در آن به این مسئله اشاره کرد که حاتمی در خیلی از فیلمهایش نوآوریهایی داشت که در زمان خودش آوانگارد بود، اما خیلی درک نمیشد. حال در این دو صفحه قرار است دوباره به مناسبت زادروز حاتمی به او بپردازیم که هر سال بیش از پیش اهالی سینما را با فقدانش روبهرو میکند. غم جاهای خالی آنها که رفتند و چنانکه باید قدر ندیدند، ما را در اینجا بر آن داشت تا با طالبینژاد درباره حاتمی …
• مجسمه • استانی-فرهنگی و هنری • انجمن ادبی • بهزاد فراهانی • فیلم - سرگرمی • سینمای ایران • تالار وحدت • محمود فرشچیان • مختارنامه • شبنم مقدمی • دلشدگان • شهر تهران • موزه مادام توسو • ویدیوژورنال • دانشنامه • سالروز درگذشت علی حاتمی • علی حاتمی • حمید سمندریان • فرامرز پایور