پنجشنبه, ۹ بهمن, ۱۳۹۹ / 28 January, 2021
منتقد سینما

۳ ساعت قبل / جشنواره فیلم فجر / فیلم سینمایی / صنعت سینما
جشنواره فیلم فجر میلی به صنعتی کردن سینمای ایران نشان نداده است
حسین معززی نیا منتقد سینما معتقد است سینما در ایران صنعت نیست و هیچ وقت نبوده است چون کسی هم به فکرش نبوده و دغدغه اش را نداشته است.

۶ ساعت قبل / تلویزیون سریال / تئاتر - بازیگر / تلویزیون - صدا و سیما
پزشک، بازیگر و منتقد سینما که تا به حال موبایل نداشته است!
صریح و رک صحبت میکند و همین صراحت کلام او، گفتوگو را جذاب میکند. اصلا همین شیوه بیان اوست که او را میان منتقدان سینما مطرح کرده است. البته که از طنازیهای او در نقشآفرینیهایش هم نمیشود ساده گذشت. همه اینها را که کنار بگذاریم به شغل و تخصص اصلی این بازیگر و منتقد سینما میرسیم؛ یعنی پزشکی.

۱۳ ساعت قبل
تسلیم موبایل نخواهم شد
الناز عباسیان صریح و رک صحبت میکند و همین صراحت کلام او، گفتوگو را جذاب میکند. اصلا همین شیوه بیان اوست که او را میان منتقدان سینما مطرح کرده است. البته که از طنازیهای او در نقشآفرینیهایش هم نمیشود ساده گذشت. همه اینها را که کنار بگذاریم به شغل و تخصص اصلی این بازیگر و منتقد سینما میرسیم؛ یعنی پزشکی. امید روحانی هر سه این کارها را با جدیت دنبال کرده و این روزها با وجود محدودیتهای ناشی از کرونا فعال و اکتیو بین بیمارستان و لوکیشنهای فیلمبرداری در رفتوآمد است تا در هر دو میدان برای هموطنانش …

۲ روز قبل / سینما جشنواره فیلم فجر / کرونا در ایران / سینمای ایران
هشدار یک پزشک منتقد از پیامدهای مرگبار برگزاری جشنواره فجر در موج چهارم کرونا
یکی از پزشکان منتقد سینما نسبت به شعلهور شدن دوباره آتش کرونا همزمان با روزهای برگزاری جشنواره فیلم فجر ابراز نگرانی و آن را به یک لجبازی مرگبار تشبیه کرد.

۴ روز قبل / فضای مجازی / سازمان صدا و سیما
نتیجه سپردن نظارت بر تولید محتوای فضای مجازی به صداوسیما
ایرنا نوشت: منتقد سینما و تلویزیون در مورد مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی مبنی بر سپردن مدیریت و نظارت بر محتوای فضای مجازی به سازمان صدا و سیمای گفت: این امر تداوم تکصدایی تلویزیون را در پی خواهد داشت و همه محتواها شبیه هم میشود.

۱۳۹۹/۱۰/۲۹ / مسعود فراستی / منتقد سینما
بیست فیلم محبوب فراستی منتشر شد!
مسعود فراستی بیست فیلم محبوب زندگی اش را منتشر کرد؛ در این فهرست اغلب آثار آلفرد هیچکاک به چشم میخورد.

۱۳۹۹/۱۰/۲۹ / فرانسه / منتقد سینما / سینمای ایران / سینمای ایران در جهان / سینمای جهان
حضور یک ایرانی در میان داوران جشنواره گوتنبرگ سوئد
تهران- ایرنا- «حامد سلیمانزاده»، منتقد بینالمللی سینما به عنوان داور جایزه بزرگ فیپرشی جشنواره بینالمللی فیلم گوتنبرگ سوئد انتخاب شد.

۱۳۹۹/۱۰/۲۹ / سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران / کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی / فضای مجازی / پلیس فتا
نظارت بر فضای مجازی بر عهده پلیس فتاست نه صداوسیما
تهران- ایرنا- منتقد سینما گفت: نظارت بر محتوای فضای مجازی یکی از وظایف پلیس فتاست و صداوسیما در این رابطه مسئولیتی ندارد.

۱۳۹۹/۱۰/۲۲ / جشنواره فیلم عمار / معرفی کتاب / انتشارات راه یار / کتاب
خاطرات اکرانکنندگان مردمی جشنواره عمار کتاب شد
کتاب «لذت سادگی»، خاطرات اکرانکنندگان جشنواره مردمی فیلم عمار همراه با ضمیمهای تحلیلی از سعید مستغاثی، منتقد سینما به همت انتشارات «راه یار» چاپ و روانه بازار نشر شد.

۱۳۹۹/۱۰/۲۱
مرد آمریکایی امروز
یاور یگانه- روزنامه نگار فعلا که همچنان، مثل یک سال گذشته، بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به کرونا، پرهیز از رفتوآمدهای غیرضروری و ماندن در خانه است. تماشای فیلم، یکی از سرگرمیهایی است که میتواند به گذر زمان کمک کند. این هفته شبکه نمایش در بخش «صحنهگران» که هر هفته به مرور برخی از آثار یک بازیگر اختصاص دارد، سراغ مایکل داگلاس رفته و 7فیلم از او را نمایش میدهد. دیوید تامسون، منتقد سینما، داگلاس را چنین توصیف میکند: «داگلاس قادر به بازیکردن در نقش شخصیتهای ضعیف، سستاخلاق، سازشگر و حریص …

۱۳۹۹/۱۰/۱۶ / امین تارخ / نیکی کریمی / مهدی سلطانی / امین حیایی / محمود گبرلو / امیر آقایی / حامد عنقا / کامبیز دیرباز / آقازاده / سازمان اوج
مردم هشدارهای آقازاده را جدی بگیرند/ حاکمیت ترس را کنار بگذارد
ایلنا: محمود گبرلو (منتقد سینما و مجری سابق برنامه «هفت») در نوشتاری تحلیلی به ابعاد مختلف سریال «آقازاده» پرداخته است.

۱۳۹۹/۱۰/۱۵
بندهای تلویزیون بر پای شبکه نمایش خانگی
فاطمه امینالرعایااین روزها بازار شبکه نمایش خانگی داغ است و علاوه بر اکران آنلاین شاهد ساخت سریالهای اختصاصی در پلتفرمهای گوناگون در این بستر هستیم. صف سریالهای در دست ساخت هم برای بار دیگر طویل شده است. اما آیا بر علاوه بر کمیت، بر کیفیت ساخت سریالها نیز در طول فعالیت شبکه نمایش خانگی افروده شده است؟شبکه نمایش خانگی در اواسط دهه 80، بعد از اختلاف مهران مدیری و تلویزیون بر سر پخش قهوه تلخ کار خود را تقریبا آغاز کرد. اوایل، این بستر با با دو مجموعه «قلب یخی» و «قهوه تلخ» که اولی معمایی عاشقانه و دومی کمدی بود، مهمان خانههای مردم شد. گرچه این دو سریال با استقبال خوبی از سوی مردم روبهرو شد اما نتوانست آنطور که باید ادامه فعالیت بدهد. به همین دلیل ساخت سریال و محتواهای دیگر در دستور کار شبکه …

۱۳۹۹/۱۰/۰۹ / سیدعلی ضیاء / برنامه تلویزیونی فرمول یک / شبکه یک سیما
فرمول جدید در سومین «فرمول یک»/ وقتی «نوعدوستی» سوژه میشود
یک منتقد سینما و تلویزیون سری تازه «فرمول یک» را فرمول نوع دوستی دانست که با انتخاب مهمانان و رویکرد برنامه در فصل جدید حاصل شده است.

۱۳۹۹/۰۹/۲۷
تن دادن به دستمزدهای کلان بازیگران عواقب جبرانناپذیری دارد
مدرس و منتقد سینما و تلویزیون، با بیان اینکه برخی از هنرمندان که به دلیل تعطیلی تولید در سینما به همکاری در سریالهای تلویزیونی روی آوردهاند و برای کار خود دستمزدهای کلان طلب میکنند، گفت: تن دادن به خواستههای مالی بازیگران عواقب جبرانناپذیری خواهد داشت.جبار آذین در گفتوگو با ایرنا درباره درخواستهای نامتعارفی که برخی بازیگران سریالها از تهیهکنندگان طلب میکنند، اظهار داشت: در ابتدا بهتر است کمی درباره مشکلات سریالسازی صحبت کنیم. سریالسازی در تلویزیون شرایط خاصی دارد و تجمع سلیقهها در بخشهای مختلف کار سازندگان را سخت میکند؛ اما برخی از مشکلات در میان عوامل تولید آثار است که سود حاصله از تولید را به فرهنگ و هنر ترجیح داده و متاسفانه مجموعههای نازل و سطحی تولید میکنند. نبود گروههای …

۱۳۹۹/۰۹/۲۳
لطفا احساساتتان را کنترل کنید!
هوشنگ گلمکانی، منتقد سینما در صفحهی ماهنامه فیلم نوشت: «پایتخت» اول که ساخته شد، کسی پیشبینی نمیکرد قسمتهای بعدیاش هم ساخته شود و ده سال دوام بیاورد. دو تا دخترکوچولوی دوقلو هم در داستان بودند در حکم تزیین خانواده، که بهناچار، ماندند. با ساخته شدن فصلهای بعدی «پایتخت»، این سریال…

۱۳۹۹/۰۹/۱۶ / مسعود فراستی / انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران / تروریسم / عملیات تروریستی / ترور / ترور دانشمندان هستهای / محسن فخری زاده
واکنش فراستی به ترور شهید فخری زاده
در این فیلم واکنش مسعود فراستی منتقد سینما به ترور شهید فخری زاده را می بینید.

۱۳۹۹/۰۹/۰۹
کرونا صنعت جهانی سینما را متحول میکند
با ادامه یافتن همهگیری کرونا و تاثیر آن بر صنعت جهانی سینما، یک نویسنده آمریکایی و منتقد سینما در یادداشتی نوشت: این صنعت بهویژه در هالیوود پس از همهگیری کرونا تغییر کرده و دیگر مثل قبل نخواهد شد.

۱۳۹۹/۰۹/۰۶
مهار کرونا؛ رفتارگرایی و نیاز به تغییر رفتارها
با ورود به دهمین ماه شیوع کرونا میتوان نتیجه گرفت که این بیماری چموش خیلی از مسائل، آداب و رسوم و تابوها را در کشورهای مختلف جهان شکسته و خسارات جبرانناپذیری به صنعت، اقتصاد، ترانزیت، صادرات، واردات، تولید ناخالص ملی کشورها و گردشگری دنیا زده است و همچنان میتازد و سودای باز ایستادن ندارد و در این راستا کشورهای جهان باید به این تغییر رفتار و تغییر نوین سبک زندگی در جهان پست مدرن امروز عادت کنند که در این زمینه سازمان جهانی بهداشت (W.H.O) به اروپا درباره موج سوم کرونا در آغاز سال آینده میلادی هشدار جدی داده است. با توجه به اینکه محدودیتهای وسیع و جدید، کرونایی از اول آذر در سراسر کشور اجرا و آغاز شده است و به گفته رییسجمهور شهرهای قرمز به حالت تعطیل درآمدهاند …

۱۳۹۹/۰۹/۰۲
کیوان کثیریان سوگوار شد
کیوان کثیریان، منتقد سینما و روزنامهنگار، در سوگ از دست دادن برادرش نشسته است.

۱۳۹۹/۰۸/۲۲ / فضای مجازی / سینما / سریال / تلویزیون / جواد رضویان
چرا «صفر بیست و یک» نمی خنداند؟
یک منتقد سینما و تلویزیون معتقد است طنزهای سریال «صفر بیست و یک» دست چندمی است و عدم خلاقیت منجر شده تا سریال مخاطب را نخنداند.

۱۳۹۹/۰۸/۲۲
شاعر، نویسنده و منتقد خوزستانی درگذشت
مجید روانجو، شاعر، نویسنده و منتقد سینما عصر امروز چهارشنبه درگذشت.

۱۳۹۹/۰۸/۱۷ / سیامک انصاری / مهران مدیری / سیاوش طهمورث
سریال تازه جواد رضویان و سیامک انصاری چرا اینقدر سطحی است؟
ایرنا نوشت: مدرس، نویسنده و منتقد سینما و تلویزیون گفت: «سریال «صفر ۲۱» در حد متوسط و سلیقه سطحی مدیران تلویزیون است.»

۱۳۹۹/۰۸/۱۷ / سیامک انصاری / نگار عابدی / مهران مدیری / سیاوش طهمورث
«صفر ۲۱» در حد سلیقه سطحی مدیران تلویزیون است
تهران- ایرنا- مدرس، نویسنده و منتقد سینما و تلویزیون گفت: سریال «صفر ۲۱» در حد متوسط و سلیقه سطحی مدیران تلویزیون است.

۱۳۹۹/۰۸/۱۷ / سریال / دونالد ترامپ / هالیوود / سینمای جهان / سینما
شخصیت پردازی ترامپ در سریال سیمپسونها نمونهای از کارکرد سیاسی هالیوود است
سعید مستغاثی منتقد سینما معتقد است که فیلمها و سریالهای هالیوودی مأموریتهای رسانهای دارند که از آن جمله هدایت افکار عمومی برای برنامههای سیاسی است.

۱۳۹۹/۰۸/۱۴
ویترین/ «سینمای فریدون گُله» به چاپ رسید
کتاب «سینمای فریدون گُله» به اهتمام رضا درستکار از سوی نشر خزه منتشر شد. فریدون گُله عمری بلند نداشت (1322تهران - ۳۰ مهر ۱۳۸۴ سلمانشهر)؛ اما در همین، فرصت کوتاه، آثاری ماندگار به تاریخ سینمای ایران افزود. کتاب «سینمای فریدون گُله» پاسداشت همین آثار ارزشمند اوست و نقد و بررسی جامعی بر آنها. این کتاب، شامل یک گفتوگوی مفصل با زندهیاد گُله است و زندگی و فیلمها و اندیشههای او را در برمیگیرد و توسط جواد طوسی، طهماسب صلحجو، سعید عقیقی و رضا درستکار صورت گرفته است. رضا درستکار، نویسنده و منتقد سینمایی، …

۱۳۹۹/۰۸/۱۲ / جواد طوسی / بهرام بیضایی / ابراهیم گلستان / مسعود کیمیایی / محمدرضا شجریان
انتقاد شدید از ابراهیم گلستان و بهرام بیضایی
جواد طوسی، منتقد سینما، در یادداشتی با عنوان «حکایتِ ما و ابراهیم و عیار تنها» به انتقاد از گفتههای اخیر ابراهیم گلستان و بهرام بیضایی پرداخت.

۱۳۹۹/۰۸/۰۷ / ایتالیا / منتقد سینما / جشنواره ونیز
دبیر جشنواره فیلم ونیز در مقامش ابقا شد
تهران- ایرنا- «آلبرتو باربرا» برای یک دوره چهار ساله دیگر در مقام دبیری جشنواره فیلم ونیز ابقا شد.

۱۳۹۹/۰۷/۳۰ / جشنواره فیلم کودک و نوجوان / منتقد سینما / قزاقستان
الکساندرا پورشنوا: فهم فرهنگ از دوران کودکی آغاز میشود
تهران- ایرنا- از منتقد قزاقستان و عضو فیپرشی، گفت: هیچ چیزی مهمتر از اهمیت فرهنگ از لحاظ صداقت و پاکی پیامِ هنری نیست و فهم این پیام، از دوران کودکی آغاز میشود.

۱۳۹۹/۰۷/۲۹
نقدهای پنجاه سال پیش
شروان امیرزاده در دهه40 چیزی که فراوان است نقد مهم و به همین فراوانی است نقدهای جنجالی، نقدهای مغرضانه، مراسلات دوستانه، فحاشیهای پراکنده، زدوبندهای جاهلانه، بهانضمام انواع نقد سازنده و نسازنده و حتی نثرهایی خوب در خدمت نقدهای بد و نقدهایی بد با نثرهایی بدتر. در واقع باید گفت نقد فیلم در دهه40، بیشتر زمینهای برای بازنمایی شخصیت و فردیت روشنفکرانه آن عصر بوده تا نوشتاری برای ادارک هنر سینما. منتقد سینما در دهه40 اهمیتی پیدا میکند که نه پیش از آن، و نه پس از آن دارد. هر علاقهمندی به …

۱۳۹۹/۰۷/۲۸ / منتقد سینما / جشنواره فیلم مقاومت / علی اکبر عالمی
مراسم نکوداشت استاد اکبر عالمی برگزار میشود
تهران- ایرنا- معاون ارتباطات و اطلاعرسانی شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت از برگزاری آیین نکوداشت استاد اکبر عالمی؛ مدرس سینما و مستندساز فقید در مراسم افتتاحیه دومین مرحله برگزاری این رویداد سینمایی خبر داد.

۱۳۹۹/۰۷/۲۴ / اکبر عالمی / مدرس / منتقد / کارگردان / سینما / هنر / کرونا / کووید 19 / درگذشت
تصاویر/ مراسم خاکسپاری مرحوم اکبر عالمی
وی فارغالتحصیل رشتهٔ سینما از دانشکده هنرهای دراماتیک و دارای مدرک دکترای سینما از انگلستان است. عالمی مجری، منتقد سینما و مستندساز بامداد سه شنبه ۲۲ مهر در سن هفتادوپنج سالگی و به دلیل ابتلا به بیماری کرونا درگذشت:

۱۳۹۹/۰۷/۲۳ / جشنواره بین المللی فیلم / جهان / سینمای دفاع مقدس / سینمای مستند / فیلم
جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت تنها سنگر سینمای دفاعمقدس است
ایلنا: محمدتقی فهیم، منتقد سینما با اشاره به لزوم توجه به سینمای مستند و فیلمکوتاه، تأکید بر این حوزه را یکی از کارکردها مثبت جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در…

۱۳۹۹/۰۷/۲۳ / ویروس کرونا / اکبر عالمی / مجری رادیو و تلویزیون
ببینید | «هنر هفتم» به روایت شیرین اکبر عالمی
اکبر عالمی، مجری تلویزیون، مستندساز و منتقد سینما روز سهشنبه ۲۲ مهر، در سن ۷۵ سالگی درگذشت.آقای عالمی به دلیل ابتلا به ویروس کرونا چند روزی در بیمارستان بستری بود و در نهایت در پی همین بیماری جان باخت. منبع: احسان نامه

۱۳۹۹/۰۷/۲۲ / درگذشت اکبر عالمی
دلنوشته ای در فقدان اکبر عالمی
یک منتقد سینما و تئاتر در پی درگذشت اکبر عالمی متنی را منتشر کرد.

۱۳۹۹/۰۷/۲۲
اکبر عالمی؛ معلم اخلاق و تصویر
اکبر عالمی منتقد سینما، کارگردان و مجری برنامههای تلویزیونی با موضوع سینما، بامداد ۲۲ مهر ماه در سن ۷۷ سالگی به دلیل کرونا از دنیا رفت. تالیف قدرت واژگان، تمهیدات سینمایی، فرهنگ جامع انیمیشین و کتاب ظهور، در عکاسی و سینما، اثر سی آی و آر آی جاکوبسن، از جمله آثار ترجمه شدهی اوست. او همچنین عضو فرهنگستانهای هنر و زبان و ادب فارسی از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۶ بود و از جمله اعضای فعال و تاثیرگذار هیات موسس انجمن عکاسان ایران است. اکبر عالمی در برنامه تلویزیونی «هنر هفتم» که در دهه ۷۰ با موضوع سینما از تلویزیون پخش میشد، نقش بیبدیلی در علاقهمند کردن جوانان و نوجوانان به سینما ایفا کرد.

۱۳۹۹/۰۷/۲۲
اکبر عالمی بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت
اکبر عالمی مجری و منتقد سینما بهدلیل ابتلا به کرونا، بامداد سهشنبه ۲۲ مهرماه درگذشت. به گزارش ایسنا، اردشیر عالمی فرزند مرحوم اکبر عالمی با اعلام خبر درگذشت این هنرمند، در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: پدر رفت، فقط پدر من نبود، پدر چند نسل ایران بود، تاثیر وجودش…
![«من این شجریان رو بردم» [+فیلم]](/news/i/ensafnews/20-10-09/escl61y.jpg)
۱۳۹۹/۰۷/۱۸
«من این شجریان رو بردم» [+فیلم]
امیر پوریا، منتقد سینما با انتشار بخشی از فیلم «جدایی نادر از سیمین»، به کارگردانی اصغر فرهادی در کانال تلگرامی خود نوشت: «در مهمترین فیلم بینالمللی سینمای ایران، زن میخواهد با تصمیمی نهایی به ترک مرد و تمام زندگیاش با او، فقط یک شیء را با خود ببرد. یک شیء،…

۱۳۹۹/۰۷/۱۶ / ویروس کرونا / منتقد سینما / بیمارستان آراد
حال عمومی اکبر عالمی خوب است
تهران- ایرنا- اکبر عالمی که تاکنون مستندهای متعددی با موضوعهای مختلف ساخته، از چند روز گذشته به دلیل بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان بستری شده و حال عمومیاش خوب است.

۱۳۹۹/۰۷/۰۹ / منتقد سینما / فیلم کودک / آلمان
منتقد ایرانی داور فیپرشی در جشنواره اِشلینگل آلمان شد
تهران- ایرنا- حامد سلیمانزاده منتقد، پژوهشگر و مدرس دانشگاه، به عنوان داور جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان اِشلینگل آلمان انتخاب شد.

۱۳۹۹/۰۷/۰۸
فراستی عذرخواهی کرد/ نمره صفر فراستی به خودش
مسعود فراستی منتقد سینما که ویدئوی شاهنامه خوانی او با اشتباهات فراوان در فضای مجازی چرخید شب گذشته نسبت به این اشتباهات عذرخواهی کرد.

۱۳۹۹/۰۷/۰۷
روشهایی برای نور بالا زدن
امیر پوریا، منتقد سینما در یادداشتی با عنوان «روشهایی برای نور بالا زدن» در کانال تلگرامی خود نوشت: بخش کوتاهی از حرفهای بهروز افخمی در قسمت اخیر برنامۀ تلویزیونی «نقد سینما» که از شبکۀ پنج تلویزیون ایران پخش میشود، در محیط مَجازی منتشر و خبرساز شد. خبری که تیتر آن…

۱۳۹۹/۰۷/۰۶ / محمود گبرلو / جنگ / دفاع مقدس / اختصاصی ایرنا / فیلم / سید رضا صائمی / فیلمساز / چهلمین سال دفاع مقدس
صائمی: استراتژی نباید تبدیل به ایدئولوژی در سینمای دفاع مقدس شود
رضا صائمی منتقد سینما در میزگرد آسیب شناسی سینمای دفاع مقدس در ایرنا با تاکید بر لزوم استراتژی و نقشه راه در تعیین خط مشی سینمای دفاع مقدس گفت: استراتژی در بسیاری از مواقع تبدیل به ایدئولوژی و بیان بایدها و نبایدها شده به طوری که برخی خودشان را متولی سینمای دفاع مقدس میدانند، این در حالی است که خلق اثر هنری به طور کلی با بیان ابلاغیه و سفارش قابل انجام نیست و خلاقیت فیلمساز با چنین رویکردهای ایدئولوژیک از میان رفته و به سمت سفارشیسازی پیش میرود.

۱۳۹۹/۰۷/۰۵
جغرافیای کوچک فیلمهای ایرانی
گروه فرهنگ و هنر – یکی از عوامل تاثیرگذار در به خاطر ماندن یک فیلم میتواند لوکیشن جذاب آن باشد اما اگر شما هم یک فیلم بین حرفهای باشید حتما متوجه تکراری بودن برخی لوکیشنهای ایرانی شدهاید، چند خانه محدود و نهایتا چند شهرک سینمایی با لوکیشنهای چشمآشنا. فیلمهایی هم که به جنگ برگردد که در مناطقی از خرمشهر و آبادان که بازسازی نشدهاند فیلمبرداری میشوند اما استفاده از محیط طبیعی برای فیلمبرداری با توجه به گستردگی و تنوع جغرافیایی کشور میتواند تصاویر زیبا و بکری را بر پرده نقرهای به نمایش بگذارد.وقتی فیلم یا سریالی ساخته میشود، طبیعی است که باید لوکیشنی هم داشته باشد و در مکانی اتفاق بیفتد. حالا اهل سینما این لوکیشنها را از ابتدا میسازند یا از ماکتهایی بهصورت پسزمینه استفاده میکنند …

۱۳۹۹/۰۶/۳۱
چه کسانی میتوانند فیلم سیاسی بسازند؟
کیوان کثیریان منتقد سینما میگوید: رانتی وجود دارد که هر فردی از هر طیفی نمیتواند درباره آقای هاشمی یا دیگران فیلم بسازد. به طور مثال مستندی درباره یکی از اعضای خانواده هاشمیرفسنجانی ساخته که سریع توقیف شد، اما اثر جناح مقابل درباره یک فرد خاص به راحتی پخش میشود. پس این مسیر یک جاده یکطرفه است.

۱۳۹۹/۰۶/۲۰ / ابراهیم حاتمی کیا / جشنواره فیلم مقاومت / رسول ملا قلی پور
سینمای جنگ سینمایی برای صلح است
تهران- ایرنا- منتقد سینما گفت: سینمای جنگ اصولاً سینمایی برای صلح است؛ این نوع سینما برای همگرایی، صلح و اتحاد فعالیت میکند.

۱۳۹۹/۰۶/۱۷ / شبکه نسیم / مسعود فراستی / سروش صحت / هنرمندان / کتاب
«مسعود فراستی» کارشناس ثابت فصل پنجم کتابباز شد
تهران-ایرنا- «مسعود فراستی» منتقد سینما به عنوان کارشناس کتاب، قرار است در فصل پنجم برنامۀ «کتابباز» هر هفته حضور داشته باشد.

۱۳۹۹/۰۶/۱۵ / وحید جلیلوند / عنکبوت / دستگاه قضایی / علیرضا مرادی / شبکه پنج سیما / محمدرضا فروتن / امیر جدیدی / فریدون جیرانی / اصغر فرهادی / یوسف بچاری
نسخه تقلبی جنبش «میتو» در سینمای ایران/ «لتیان» تهی از معناست!
آرش خوشخو منتقد سینما در برنامه «نقد سینما» بیان کرد که فیلم سینمایی «لتیان» به کارگردانی علی تیموری تهی از هر معنایی است.

۱۳۹۹/۰۶/۱۲
مسعود مهرابی در قطعه هنرمندان آرام میگیرد
پیکر مسعود مهرابی، منتقد و مورخ سینما امروز چهارشنبه 12 شهریورماه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) به خاک سپرده میشود. برادر او به ایسنا گفت: قرار است برنامه خاکسپاری در بهشت زهرا انجام شود و پیش از آن برنامه دیگری به دلیل شیوع کرونا نخواهیم داشت. به گفته او، تشییع پیکر مسعود مهرابی ساعت 10 صبح امروز چهارشنبه 12شهریور ماه انجام میشود. مسعود مهرابی متولد ۱۳۳۳ تاریخنگار و منتقد سینما، مدیر مسوول مجله فیلم و نویسنده چند کتاب سینمایی است. «تاریخ سینمای ایران»، «پوسترهای فیلم»، «کتابشناسی سینما در ایران»، «فرهنگ فیلمهای مستند سینمای ایران»، «فرهنگ فیلمهای کوتاه داستانی»، …

۱۳۹۹/۰۶/۰۲ / محمدرضا شجریان / هنرمند ملی
چرا شجریان هنرمندی ملی است؟
احمد طالبینژاد، منتقد سینما میگوید: واقعیت این است که به راحتی به هر کسی نمیشود صفت ملی را اطلاق کرد، به صرف این که او نسبت به موضوعی اعتراض کرده و شخصیتی معترض است. خیر؛ سالم بودن و دارای هویت بودن و البته هنرمند خاص بودن آن چیزی است که آقای شجریان را تبدیل به هنرمند ملی کرده است.

۱۳۹۹/۰۵/۳۱
تردیدهای آمار ۸۰ درصدی
فاطمه امینالرعایادر چند سال اخیر شبکه نمایش خانگی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. در کنار این موضوع به دلیل صعفهای متعدد موجود در سیاستگذاریهای صدا و سیما کارشناسان معتقدند که از میزان مخاطبان تلویزیون به شدت کاسته شده است اما عجیب آنکه چندی پیش صدا و سیما اعلام کرد که بنابر نظرسنجیهایش حدود 80 درصد مردم همچنان تلویزیون میبینند. اما آیا کارشناسان این آمار را تایید میکنند؟ این نظرسنجیها بر اساس چه جامعه آماریای تهیه میشوند و آیا جز چند مورد انگشتشمار همچنان برنامههایی در تلویزیون مورد استقبال قرار میگیرند؟هر از چند گاهی صدا و سیما آمارهایی از میزان مخاطبان این رسانه منتشر میکند، آمارهایی که معمولا بنابر نظرسنجیهایی که این سازمان تهیه میشوند. چندی پیش رئیس صداوسیما از توجه بالای …

۱۳۹۹/۰۵/۲۹ / سینمای مستند / سعید هاشم زاده / سازمان هنری رسانه ای اوج
این «آیتالله» سیاه و سفید نیست/ روایتی چندوجهی از تاریخ معاصر
سید سعید هاشمزاده منتقد سینما ضمن مروریبر نکات مثبت و منفی مستند «آیتالله» با محوریت زندگی آیت الله موسوی خویی، روایت چندوجهی این مستند را یکی از مهمترین ویژگیهای آن برشمرده است.

۱۳۹۹/۰۵/۲۸ / احمد طالبی نژاد / منتقد / بهمن مفید / بازیگر / سینمای قبل از انقلاب
بهمن مفید دقمرگ شد
طالبی نژاد منتقد سینما در یادداشتی درباره بهمن مفید نوشت: چه کسی باعث و بانی غمی بود که چند دهه در دل چنین بازیگرانی تلنبار شده بود و در نهایت آنها را از پا در آورد؟ بهمن مفید جنایتی مرتکب نشده بود، نه اختلاس کرده بود و نه دزدی و نه مال مردم خورده بود. او فقط بازیگر سینمایی بود که آن موقع ماهیتی داشت که ما به آن اصلاح فیلمفارسی میگوییم.

۱۳۹۹/۰۵/۲۶ / لیگ قهرمانان اروپا / حمیدرضا صدر / بارسلونا / بایرن مونیخ
تحلیل شکست سنگین بارسلونا توسط حمیدرضا صدر
تحلیل دیدار بایرن مونیخ - بارسلونا توسط حمیدرضا صدر حمیدرضا صدر (زاده ۲۸ اسفند ۱۳۳۴ در مشهد)و اصالتا اهل محلات نویسنده و منتقد سینما و مفسر فوتبال اهل ایران است.او معمولاً به عنوان کارشناس فوتبال به برنامههای صدا و سیما دعوت میشود.شهرت صدر بیشتر به خاطر سبک گفتگوی توأم با هیجان و ابراز احساساتش به فوتبال در اجراهای تلویزیونی است

۱۳۹۹/۰۵/۲۲
سنتگرای نوجو
نگار حسینخانی سال گذشته بود که احمد طالبینژاد، نویسنده و منتقد سینما، به مناسبت سالروز تولد علی حاتمی، یادداشتی منتشر کرده و در آن به این مسئله اشاره کرد که حاتمی در خیلی از فیلمهایش نوآوریهایی داشت که در زمان خودش آوانگارد بود، اما خیلی درک نمیشد. حال در این دو صفحه قرار است دوباره به مناسبت زادروز حاتمی به او بپردازیم که هر سال بیش از پیش اهالی سینما را با فقدانش روبهرو میکند. غم جاهای خالی آنها که رفتند و چنانکه باید قدر ندیدند، ما را در اینجا بر آن داشت تا با طالبینژاد درباره حاتمی …

۱۳۹۹/۰۵/۲۱
هوشنگ گلمکانی کارگردان میشود
ابتدای هفته زمزمههایی از ساخته شدن اولین فیلم سینمایی هوشنگ گلمکانی منتقد حرفهای و شناخته شده سینمای ایران به گوش میرسید اینکه قرار است او به زودی اولین فیلم سینمایی خود را مقابل دوربین ببرد. برای صحت و سقم این خبر با هوشنگ گلمکانی تماس گرفتیم او در گفت و گو با «اعتماد» انتشار خبر ساخت فیلم خود را تایید اما اطلاعات بیشتر درباره این فیلم را به روزهای آینده موکول کرد. اما بر اساس شنیدههای ما از یک منبع آگاه اولین فیلم این منتقد سینمایی «آهو» نام دارد و فیلمنامه آن به صورت مشترک توسط سپیده آرمان و خود هوشنگ گلمکانی نوشته شده است. گویا قصه آهو از سالها پیش در ذهن گلمکانی بوده تا اینکه سال گذشته سناریوی آن به صورت مشترک توسط سپیده …

۱۳۹۹/۰۵/۱۵
آوایی که عتیقه نمیشود
سعید مروتی ـ منتقد سینما و روزنامهنگار خیلیها برای نخستینبار با خسرو سینایی در تلویزیون آشنا شدند. بهعنوان کارشناس آمده بود به برنامه هنرهفتم و حرفهایی جنجالی درباره چند فیلم و فیلمساز شاخص تاریخ سینما زد که مهمترینش «سرگیجه» هیچکاک بود. سینایی گفت چرا هیچکس به صحنه خودکشی کیم نووک ایراد نمیگیرد که مثل عروسک باربی روی آب مانده تا جیمز استوارت بیاید و نجاتش دهد؟ سینایی که سالها مستند ساخته بود، داشت با معیارهای جهان واقعی درباره فیلم داستانی قضاوت میکرد. این را عدهای همان موقع …

۱۳۹۹/۰۵/۱۴
کارگردانهای کارنابلد
[نیره خادمی] از ساخت نخستین انیمیشن ایرانی که تنها 13 ثانیه بود، 63 سال گذشته، اثری به نام ملانصرالدین که اسفندیار احمدیه، انیماتور و نقاش ایرانی، آن را در سال 1336 ساخته بود. حالا انیمیشنهای بلند سینمایی هم در ایران ساخته میشود، از 70 تا 100 دقیقه و برخی مثل آخرین داستان، شاهزاده روم، فیلشاه و تهران۱۵۰۰ اکرانها و موفقیتهای محدود داخلی یا بینالمللی به دست آوردهاند اما هنوز به جایگاه قابل قبولی نرسیدهاند. بهرام عظیمی، کارگردان انیمیشن، فیلمنامهنویسی که سالها برای تلویزیون انیمیشنهای کوتاه ساخته است هم اگر چه نگاه مثبتی به انیمیشنهای کوتاه ایرانی دارد اما معتقد است در ساخت انیمیشنهای بلند داستانی هنوز جای …

۱۳۹۹/۰۵/۱۲
رانندگی در جاده بیخیالی
سعید مروتی_منتقد سینما و روزنامهنگار تصاویر ترافیک سنگین جاده چالوس در آخر هفته و خبر یکطرفه شدن جاده برای بازگشت مسافران شمال به پایتخت، نشان میدهد ما تحت هیچ شرایطی از بیخیالی طی کردن خسته نمیشویم. حالا هرچقدر هم کرونا قربانی بگیرد و فاجعه بیافریند باز هم ما کار خودمان را میکنیم و شمالمان را میرویم و هیچچیزی هم جلودارمان نیست. مسافرت رفتن از تهرانی که خودش تبدیل به کانون کرونا شده به شهرهای شمالی که بسیاریشان وضعیت مناسبی ندارند فقط یکی از نشانههای «خوشحال» بودن ماست. مایی که همین …

۱۳۹۹/۰۵/۰۵ / ام شو اکبر عبدی
(ویدیو) ام شو اکبر عبدی و ماجرای طلب از مسعود فراستی
اکبر عبدی بازیگر سینما و تلویزیون در برنامه اینترنتی امشو مجید صالحی ماجرای طلب اش از مسعود فراستی منتقد سینما را توضیح داد.

۱۳۹۹/۰۵/۰۵
ماجرای طلب اکبر عبدی از مسعود فراستی! +فیلم
اکبر عبدی بازیگر سینما و تلویزیون در برنامه اینترنتی ماجرای طلب اش از مسعود فراستی منتقد سینما را توضیح داد.

۱۳۹۹/۰۵/۰۴ / وزارت ارشاد / فیلم ارتش سری / علیرضا مرادی / برنامه نقد سینما
پایان پادشاهی پیمان قاسمخانی در سینمای کمدی/ «سمفا» بهروز میشود
آرش خوشخو منتقد سینما عنوان کرد که ما در سینمای کمدی میدانی داشتیم که چند سال پیش پیمان قاسمخانی تنها پادشاه آن بود، اما حالا شوخینویسهای خوبی وارد سینما شدهاند و او دیگر بیرقیب نیست.

۱۳۹۹/۰۵/۰۳ / سریال ایرانی / امور استانهای صدا و سیما / سازمان صداوسیما
ظرفیت مغفول شبکههای استانی صداوسیما/ سریالهایی که جلب توجه کردند
یک منتقد سینما و تلویزیون با اشاره به سریالهایی چون «دخترم نرگس»، «بانوی سردار» و دیگر آثار استانی صداوسیما یادآور شد که باید از ظرفیتهای استانی بیشتر بهره برد.

۱۳۹۹/۰۴/۲۸
فوتبال بدون تماشاچی نامش فوتبال نیست
شاید از دیدن این گفتوگو در صفحه ورزش تعجب کنید. حق هم دارید. بحث با یک فیلمساز و منتقد سینما در مورد فوتبال کمی دور از ذهن به نظر میرسد. با این حال علاوه بر اینکه باید بدانیم حسین معززینیا در کنار فیلمسازی و حضور در هیات داوران جشنوارهها و تدریس سینما یک طرفدار دو آتشه بارسلوناست و به قول خودش 25 سال است بازیهای این تیم را دنبال میکند، شرایط امروز فوتبال نیز به شکلی است که آدم را یاد فیلمهای آخرالزمانی یا ساینس فیکشن میاندازد. استادیومهای خالی، صدای مصنوعی تماشاچیان، ماکتهای سه بعدی مردم روی سکوها و مونیتورهایی که تصویر مردم در خانه را کنار زمین در حال دیدن بازی نشان میدهد بخشی از این وضعیت است. اگر بپذیریم تماشاچیان بخش جدانشدنی …

۱۳۹۹/۰۴/۲۵
به همین سادگی
سعید مروتی ـ منتقد سینما و روزنامهنگار حدود 2 هفته پیش از کنار یک صرافی عبور میکردم که از مشاهده انبوه جمعیت در مقابلش حیرت کردم؛ حیرت از جماعتی که با ماسک و بیماسک و بدون رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، مقابل صرافی تجمع کرده بودند که دلار بگیرند؛ آن هم درست در روزهایی که آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از کرونا بالا رفته بود. آنها که صبح روز شنبه در خیابان ولیعصر بالاتر از باغ فردوس و مقابل صرافی منصور زرین قلم و شرکا ایستاده بودند از خطر کرونا آگاه بودند. دستکم آنها که با ماسکی بر چهره در صحنه …

۱۳۹۹/۰۴/۲۳
آخرین ساخته سازمان فرهنگی رسانهای اوج چقدر در جذب نظر مخاطبان مثبت عمل کرده است؟
«آقازاده»های کاریکاتوریفاطمه امینالرعایاسه هفته است که شبکه نمایش خانگی میزبان سریالی جدید به نام «آقازاده» است، سریالی که از همان ابتدا با حضور تصویر بازیگرانی بر بیلبوردهای شهر نگاهها را به سمت خود جذب کرد، اما حالا پس از پخش سومین قسمت موجی از انتقادات را پیش روی خود دارد.از ششم تیرماه سریال تازهای با عنوان «آقازاده» نوشته حامد عنقا، با کارگردانی بهرنگ توفیقی و تهیهکنندگی حامد عنقا در شبکه نمایش خانگی پخش شد، سریالی با بازیگران متنوع و شناختهشده که سازمان هنری رسانهای اوج آن را تولید کرده است. همانطور که از عنوان این سریال برمیآید، موضوع سریال حول پدیده «آقازادگی» میچرخد، پدیدهای که امروزه بیشک یکی از مفاسد اقتصادی را به دنبال دارد اما چگونگی پرداخت این سوژه در این سه قسمت از سوی …

۱۳۹۹/۰۴/۱۸
غرق شدن «جامجم» در حوض کلیشه
فاطمه امینالرعایااین روزها فضای مجازی در تمام جنبههای زندگی حضور پیدا کرده است، از دید و بازدید مجازی گرفته تا دانشگاههای آنلاین. در بسیاری از رسانهها، فضای مجازی تامینکننده سوژه یا بخشی از محتوای آنها است تا اینجا شاید روند، عادی باشد اما وقتی درهمآمیختگی فضای مجازی و رسانهای بزرگ مانند صدا و سیما که رسانه ملی نام دارد بیش از اندازه باشد این پرسش مطرح میشود که فضای مجازی باید به رسانهای با چنین تاثیرگذاریای جهت و محتوا بدهد با برعکس؟شبکههای تلویزیون را که بالا و پایین کنید حتما در بخشی چهرهای از یکی از افراد مطرح در شبکههای اجتماعی را میبینید، همینطور برخی از سوژههای مورد توجه توسط این سازمان برگفته از اتفاقات دنیای مجازی است. حال آنکه قرار بود رسانه ملی دانشگاه باشد و خود به …

۱۳۹۹/۰۴/۱۳ / سینما / اکران فیلم سینمایی / کرونا در ایران / خوب بد جلف 2 / شنای پروانه
شبح کرونا در سینما
درباره بازگشایی سینماها و موفقیت آمیز بودن اکران فیلمها نظرات متفاوتی وجود دارد. کیوان کثیریان منتقد سینما در گفتگو با فرارو در این باره گفت:آمار نشان میدهد فروش فیلمها، خوب نیست. اگر این فیلمها در شرایط عادی اکران میشدند فروش بالاتری داشتند. اما برای صحبت از موفقیت آمیز بودن اکران باید دید موفقیت آمیز را چه تعریف میکنیم. به صورت طبیعی، این فیلمها توقعات بالاتری در فروش داشتند به خصوص فیلم خوب، بد جلف ۲: ارتش سری، ولی از این شرایط ضربه خوردند. اما مسعود نجفی مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی نیز در گفتگو با فرارو اظهار کرد:آمار فروش به نسبت ۵۰ درصد ظرفیت سینماها و بازگشایی سینماها پس از چهار ماه و شرایط کرونایی رضایت بخش است.بازگشایی سینماها، درخواست سینماداران و صاحبان آثار بود تا چرخه …

۱۳۹۹/۰۴/۱۱ / سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری / منتقد سینما / شورای صنفی اکران / تولید فیلم / فیلم / نقد فیلم / اکران فیلم / محرم براتی
سینمای ایران به مثابه عمق راهبردی نگاه تعاملی با دنیا
تهران- ایرنا- یک منتقد سینما با اشاره به تلاشهای تبلیغاتی برخی کشورها برای سیاهنمایی در مورد ایران گفت: سینما حتماً میتواند عمق راهبردی نگاه تعاملی با دنیا باشد. دست و قلم هنرمند با طرح داستانی نشاندهنده ظرفیتهای زیستی، قابلیتهای اقتصادی و خصلتهای مهربانانه مردم ایران برای تعامل و دوستی با مردم دنیاست.

۱۳۹۹/۰۴/۰۹
«سیمرغ» کرونازده
فاطمه امینالرعایاچندین ماه است که تمام دنیا به نوعی درگیر ویروسی به نام کویید 19 هستند، ویروسی که همه فعالیتهای اجتماعی را تقریبا به تعطیلی کشاند. در عرصه فرهنگ و هنر نیز بسیاری از جشنوارهها یا لغو شدند یا برگزاری آنها در هالهای از ابهام قرار دارد. در کشور ما نیز بسیاری از همایشها و جشنوارهها به دلیل شیوع این ویروس برگزار نشدند. بسیاری از جشنوارههای مرتبط با سینما از همین دست هستند. حال پرسش این است که با توجه به شرایط نامشخص آینده، این جشنوارهها خصوصا جشنواره فیلم فجر، با چه چالشهایی روبهرو خواهد بود؟از اول اسفندماه سال 98، شیوع کرونا در کشور به صورت رسمی اعلام شد. از همان اوایل، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کلیه فعالیتهای فرهنگی اعم از برگزاری کنسرت، اکران فیلمها و روی صحنه رفتن …

۱۳۹۹/۰۴/۰۸
بنیاد کیارستمی به جای خانواده کیارستمی
احمد کیارستمی: این کار، عدمرعایت حریم خصوصی است بهدنبال اختلافی که بین احمد و بهمن کیارستمی درباره انتشار کتابی از نامههای عباس کیارستمی پیش آمده، خانواده کیارستمی قصد تاسیس بنیاد کیارستمی را دارند. به گزارش همشهری، بهمن کیارستمی با اعلام این خبر به ایرنا گفته: پرویز جاهد، فیلمساز، مدرس و منتقد سینما پیشنهاد کرد که بهدلیل نبود توافق میان وارثان، بهتر است که بنیادی باشد که بتواند مسئولیت حفظ و نشر آثار را بر عهده بگیرد. وی افزود: کارهای بسیاری باقی مانده و تقریبا هیچچیز پیش نرفته است. …

۱۳۹۹/۰۴/۰۲
برنده رقابت صدا و سیما و تلویزیونهای اینترنتی چه کسی است؟
از سرمایهسوزی تا مخاطبپرانیفاطمه امینالرعایااین روزها صدا و سیما رقیبهای بسیار جدیای پیدا کرده است. شبکه نمایش خانگی و تلویزیونهای مختلف اینترنتی هر روز بیش از روز پیش مورد استقبال قرار میگیرند. اینستاگرام هم با قابلیت آیجیتیوی و لایو خود تبدیل به یک رسانه تصویری پر قدرت شده است. در این شرایط صدا و سیما هر روز باز هم گنجینههای انسانی خود را به دلیل سیاستهای نادرست از دست میدهد و این افراد با توجه به شرایط ترجیح میدهند به برنامهسازی در فضای مجازی روی بیاورند و بالطبع مخاطبانشان را هم با خود به این بسترهای تازه برنامهسازی ببرند. اکنون با توجه به شرایط موجود چه کسی برنده جذب مخاطب خواهد بود؟ صدا و سیما یا فضای مجازی؟در هفته گذشته خبرهایی مبنی بر اجرا و برنامهسازی مجدد عادل فردوسیپور …

۱۳۹۹/۰۳/۲۷
سوپراستارهای کمسو
فاطمه امینالرعایاتاریخ سینمای ایران را ستارههایی چون جمشید مشایخی، داوود رشیدی، عزتالله انتظامی، محمدعلی کشاورز و علی نصیریان روشن میکنند، بازیگرانی که تنها بازیگر نبودند بلکه مانند راهنمایی مسیر بازیگران نسلهای بعدی را روشن کردند. حالا این ستارهها یکی یکی از میان ما میروند و نسلهای بعدی به عرصه قدم میگذارند اما آیا بازیگران نسلهای بعد از این بزرگان میتوانند جا پای بزرگان پیشین بگذارند؟روز یکشنبه محمدعلی کشاورز، بازیگر نامدار ایرانی که ایفاگر بسیاری از نقشهای درخشان در سینمای ایران بود، از آسمان بازیگری ایران پرکشید و حالا از 5 رفیق و 5 ستاره تنها علی نصیریان باقی مانده است. در این سالها بازیگران زیادی به عرصه بازیگری پاگذاشتهاند، برخی موفق و برخی هم ناموفق. حالا سوپراستارهایی جدید …

۱۳۹۹/۰۳/۲۷
بدهکار یا بستانکار؟
سعید مروتی منتقد سینما و روزنامهنگار مجلس یازدهم در اقدامی کمسابقه (اگر نخواهیم بگوییم بیسابقه) رئیس سازمان تبلیغات اسلامی را به پارلمان دعوت کرد تا برای نمایندگان سخنرانی کند. میان صحبتهای حجتالاسلام قمی، آنچه بیشتر بازتاب یافت، انتقاد از فضای مجازی و مشخصا اینستاگرام بود. اینکه فضای حاکم بر فضای مجازی در مواردی غیرقابل دفاع است، تردیدی وجود ندارد. اما انتقاد از اینکه پهنه باند اینترنت دوونیم برابر شده هم غیرقابل توجیه بهنظر میرسد. الان اگر اینستاگرام (که قطعا بخشی از محتوایش غیراخلاقی …

۱۳۹۹/۰۳/۲۴ / خانه سینما / قوه قضائیه / سینمای ایران / سینما
حمایت رانتخواران از ورود پولهای کثیف به سینما/ پولشویان در سینما اعتبار کسب کردند+فیلم
میزگرد بررسی پولهای کثیف در سینما با حضور «محمد درمنش» تهیهکننده سینما و «کیوان امجدیان» منتقد سینما برگزار شد.

۱۳۹۹/۰۳/۲۱ / هالیوود / سینما
افشاگری بازیگر «خدمتکار» علیه فیلم/ طراحی یک سفید پوست برای سیاهپوستان هالیوود
نکاتی که بازیگر و منتقد سینمای هالیوود درباره فیلم خدمتکار میگوید نشان دهنده حقیقتی است که غالباً از دید مخاطبین سینمای غرب مخفی باقی مانده است.

۱۳۹۹/۰۳/۱۷ / مستندساز / دفاع مقدس / مستند / بنیاد فرهنگی روایت فتح
تهیهکنندگی همزمان ۲ مستند بلند سینمایی توسط یک منتقد سینما
تهران- ایرنا- منتقد سینما با تولید ۲ مستند «هشتادیها» و «پرنده ها درخت را فراموش نمی کنند» تهیهکنندگی در سینما را تجربه کرد.

۱۳۹۹/۰۳/۱۳
کتابباز؛ ایدهای که به تکرار نیفتاد
رضا صائمی، منتقد سینما و تلویزیون در یادداشتی به بررسی برنامه «کتابباز» پرداخت که در ایام ماه رمضان هر شب از شبکه نسیم پخش میشد.

۱۳۹۹/۰۳/۱۲
۹۰ سالگی پیرمرد سفید موی
کلینت ایستوود، کارگردان و بازیگر سرشناس سینمای آمریکا بهتازگی نود ساله شده است. تاد مک کارتی، منتقد سینمایی در متن تبریکی که برای او نوشته، به ظاهر خوب، استعداد درخشان و ماندگاری فوقالعادهاش اشاره کرده است: «یکشنبه سیویکم می او نود ساله میشود که بهخودیخود یک نشانه استثنایی است و بیشتر ما از دیدن آن در هر جایی از زندگی هیجانزده میشویم و تبریک میگوییم، تولدت مبارک، کلینت! فراتر از رسیدن به این نقطه عطف از زندگی و اینکه قادر به ایستادن روی دو پا باشی، نعمت غیرمعمول در وجود این توانایی است که بتوانی کارهایی را که دوست داری انجام بدهی و هنوز هم به خوبی از پس انجام آنها برآیی. خیلیها نمیتوانند حتی چنین ادعایی داشته …

۱۳۹۹/۰۳/۱۲ / مهدی خرمدل / هوشنگ گلمکانی / سام بهشتی / مهرزاد دانش / کامبیز کاهه / محمد عبدی منتقد سینما / امیر عزتی / سعید مستغاثی / کیوان کثیریان / امیر قادری
توطئه مافیای سینما علیه نویسندگان مستقل/ مخالفان فراستی چه برنامهای برای او دارند؟ +تصاویر
سه تن از مافیای سینما و اداره کننده یکی از نشریات سینمایی به پلیس امنیت تهران مراجعه کردند و خبر از اشاعه فساد و فحشا توسط تحریریه «سینما جهان» را دادند.
• احمد طالبی نژاد • جنگ • سینما جشنواره فیلم فجر • هنر • ابراهیم حاتمی کیا • ویروس کرونا • محمود گبرلو • وحید جلیلوند • امیر قادری • هنرمند ملی • انتشارات راه یار • شبکه نسیم • فیلم سینمایی • جشنواره ونیز • دفاع مقدس • سام بهشتی • سینما • مستندساز • قزاقستان