قیمت طلا امروز




 سردار حسین محبی سخنگوی سپاه

 خبرگزاری ایمنا / ۳ ساعت قبل

از زدن پایگاه در جنگ ۴۰ روزه به انهدام «شبکه جنگی» دشمن در جنگ ۱۷ روزه رسیدیم

سخنگوی سپاه پاسداران با اشاره به تفاوت‌های فناورانه جنگ‌های ۱۲، ۴۰ و ۱۷روزه گفت: شیوه عملیات در هر مرحله تغییر کرد؛ در جنگ ۴۰روزه از هدف قرار دادن پایگاه‌های دشمن می‌گفتیم، اما در مرحله بعد، تمرکز بر شناسایی نرم‌افزار، شبکه و پشتیبانی عمق راهبردی قرار گرفت و با متلاشی کردن این شبکه، آمریکا عقب نشست.
 از زدن پایگاه در جنگ ۴۰ روزه به انهدام «شبکه جنگی» دشمن در جنگ ۱۷ روزه رسیدیم
به گزارش خبرگزاری ایمنا، سردار حسین محبی صبح امروز _چهارشنبه چهارم شهریور_ در نشست خبری با خبرنگاران اصفهان اظهار کرد: از زحمات و جانفشانی‌های خبرنگاران و فعالان عرصه رسانه در میدان خبر و اطلاع‌رسانی تقدیر و تشکر می‌کنم و یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و به‌ویژه شهدای جنگ اخیر و شهدای رسانه را گرامی می‌دارم.

وی افزود: ایام ولادت پیامبر مکرم اسلام (ص) و حضرت امام صادق (ع) و همچنین هفته دولت را به همه دولت‌مردان جمهوری اسلامی تبریک عرض می‌کنم و از زحمات دولت در این ایام قدردانی دارم؛ امیدوارم اقدامات دولت با همراهی و همدلی مردم به نتیجه برسد، مشکلات موجود برطرف شود و کشور بتواند از این مقطع با موفقیت عبور کند.

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت تنگه هرمز از زبان سخنگوی سپاه

سخنگوی سپاه پاسداران گفت: ما مقاطعی از جنگ را پشت سر گذاشته‌ایم؛ جنگی که با یکی از قدرتمندترین کشورها و در واقع با مجموعه‌ای از کشورهایی که در رأس آن‌ها آمریکای جنایتکار قرار دارد، شکل گرفت. آمریکا از نظر برخورداری از تجهیزات، امکانات و ظرفیت‌های نظامی، یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان است.

محبی تصریح کرد: این جنگ به دلیل ترکیبی بودن، عرصه‌های مختلفی دارد که یکی از مهم‌ترین این عرصه‌ها، میدان رسانه است. رسانه به دلیل تأثیرگذاری گسترده‌ای که بر افکار عمومی دارد، جایگاه ویژه‌ای در ذهنیت‌سازی، باورسازی، اعتقادسازی و ادراک‌سازی در جامعه پیدا کرده است. رسانه در جنگ امروز فقط روایتگر نیست

وی خاطرنشان کرد: در عرصه جنگ نیز ادراک‌سازی، ذهنیت‌سازی و ایجاد باور می‌تواند نقش بسیار مهمی ایفا کند. رسانه امروز فقط روایتگر نیست و تنها وقایع جنگ را روایت نمی‌کند، بلکه خود رسانه می‌جنگد و جزئی از ابزار و سازوکار جنگ است.

سخنگوی سپاه پاسداران ادامه داد: زمین جنگ رسانه‌ای متفاوت شده است؛ اگر در عرصه نظامی جنگ در زمین، آسمان و دریا صورت می‌گیرد، عرصه جنگ رسانه‌ای در ذهن انسان‌ها است. خبرنگاران، اصحاب رسانه و فعالان این عرصه، افسران، سربازان و جنگجویان این میدان هستند؛ میدان متفاوت است، اما جنگ همان جنگ است.

محبی افزود: قدرت رسانه امروز با رسانه‌های گذشته بسیار تفاوت کرده است؛ حتی اگر رسانه‌های دوران دفاع مقدس را کنار بگذاریم، رسانه امروز با رسانه ۱۰ سال گذشته نیز قابل مقایسه نیست.

وی گفت: رسانه امروز فقط واقع‌نمایی نمی‌کند، بلکه واقعیت‌سازی می‌کند؛ فقط روایتگری نمی‌کند، بلکه روایت‌سازی می‌کند. رسانه امروز می‌تواند واقعیت‌های بیرونی را تولید کند و جهت‌ساز باشد. قدرت رسانه در بسیاری از میدان‌ها از سلاح پیشی گرفته است

محبی اظهار کرد: رسانه می‌تواند مسیر یک ملت را تغییر دهد، هدف یک ملت را جابه‌جا کند، رسالت یک ملت را به فراموشی بسپارد یا آن را تقویت کند. همچنین می‌تواند اراده‌ها را متزلزل یا تقویت کند.

وی افزود: امروز قدرت رسانه در بسیاری از میدان‌ها از قدرت سلاح پیشی گرفته است. رسانه می‌تواند حتی پیش از آغاز جنگ و شلیک نخستین گلوله، دشمن را نسبت به اهداف خود دچار تردید کند، اراده دشمن را متزلزل سازد و در مقابل، اراده نیروهای خودی را تقویت کند.

سخنگوی سپاه پاسداران تصریح کرد: رسانه می‌تواند روحیه سلحشوری ایجاد کند و از سوی دیگر اگر به‌درستی عمل نشود، روحیه بی‌تفاوتی را در جامعه به وجود آورد. قدرت رسانه امروز به اندازه‌ای است که می‌تواند حتی یک حکومت را جابه‌جا و سرنوشت یک ملت را تغییر دهد.

محبی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم افراد را از طریق رسانه و در درون خودشان شکست دهیم، در بیرون شکست خواهند خورد. اگر خبر را به‌گونه‌ای تنظیم و مخابره کنیم که موجب تضعیف روحیه و اراده مردم شود، ممکن است پیش از آنکه دشمن حمله‌ای انجام دهد، شکست خودمان را اعلام کرده باشیم. رسانه می‌تواند روحیه ملت را تقویت کند

وی ادامه داد: همان‌طور که می‌توان با رسانه دل‌ها را خالی کرد، روحیه‌ها را شکست و امیدها را به ناامیدی تبدیل کرد، از سوی دیگر می‌توان با رسانه در ملت روحیه دمید و سلاح‌های دشمن را ناتوان کرد.

محبی افزود: اهالی رسانه در این عرصه نقش‌آفرینی کردند و در این میدان پیروزی به دست آوردند. شما ذهن، اراده، ایمان، باور، وطن‌خواهی، تمامیت ارضی‌خواهی، نظام‌خواهی و آرمان‌خواهی مردم را به‌گونه‌ای ترسیم کردید که مردم در خیابان‌ها و در مقابل بمباران دشمن ایستادند و این یک افتخار بزرگ است.

وی گفت: امروز شما کاری کردید که مردم ایران در کنار ساحل خلیج فارس دست یکدیگر را می‌گیرند و در مقابل دشمن زنجیره انسانی تشکیل می‌دهند. این صحنه را باید با فردی مقایسه کرد که با شنیدن آژیر خطر خود را در پناهگاه مخفی می‌کند.

سخنگوی سپاه پاسداران تصریح کرد: شما اراده مردم را به‌گونه‌ای تقویت کردید که ملت ایران در میدان، نزدیک به شش ماه و بیش از آن دوام آورده و همچنان با شور و اشتیاق آمادگی دفاع در برابر دشمن را دارد.

نقش خبرنگاران در پیروزی باید در تاریخ ثبت شود

محبی اظهار کرد: باید به اهالی رسانه تبریک بگویم؛ نه فقط به مناسبت روز خبرنگار که ۱۷ مرداد بود، بلکه امروز هر روز شما روز خبرنگار است و هر روز جای تبریک دارد، چراکه شما در خلق این پیروزی برای ملت ایران نقش‌آفرینی کردید.

وی افزود: تاریخ باید نقش خبرنگاران، اصحاب رسانه و تصمیم‌گیران عرصه رسانه را ثبت کند و اگر تاریخ این نقش را ثبت نکند، بدون شک بی‌انصافی کرده است. مهم‌تر از ثبت نقش رسانه، این است که بتوانیم این جنگ و پیروزی‌های به‌دست‌آمده را در تاریخ ثبت کنیم و افتخاری برای فرزندان خود به یادگار بگذاریم. رسانه باید قدرت و اهداف دشمن را روایت کند

محبی خاطرنشان کرد: امروز باید برای مردم روشن شود که با چه دشمن و چه قدرتی در حال جنگ هستیم. امروز فقط آمریکا در برابر ایران قرار ندارد، بلکه همه هم‌پیمانان آمریکا و در رأس آن‌ها خود این کشور، دانش، تخصص و امکاناتی را که در حوزه جنگ‌افزار در اختیار داشتند وارد میدان کردند.

وی ادامه داد: دشمن امروز در عرصه‌های مختلف با جمهوری اسلامی ایران می‌جنگد؛ عرصه‌های نظامی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی، رسانه‌ای و اجتماعی، همه میدان‌های تقابل هستند و دشمن همه داشته‌های خود را پای کار آورده است.

سخنگوی سپاه پاسداران افزود: در مقابل چنین دشمنی، ملتی قرار گرفته که ۴۷ سال تحت تحریم و فشار بوده و در تنگنا و مشکلات اقتصادی قرار داشته است، اما با وجود همه این فشارها در برابر دشمن ایستاد و پیروز شد؛ این واقعیت باید تثبیت و در تاریخ ثبت شود. دشمن به اهداف اعلامی خود نرسید

محبی تصریح کرد: دشمن اهداف مختلفی را به‌صورت علنی اعلام کرده بود؛ از جمله اینکه ایران را به تسلیم بی‌قید و شرط وادار کند، کشور را تجزیه کند، برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کند، توان موشکی کشور را محدود کند، منابع و ثروت ایران را تحت کنترل بگیرد، چاه‌های نفت را تصاحب کند و نظام جمهوری اسلامی را تغییر دهد، اما در نهایت از رسیدن به این اهداف بازماند.

وی افزود: دشمن حتی تمام توان خود را برای بازگشایی تنگه هرمز به کار گرفت و از زمین، دریا و هوا پشتیبانی کرد و هزینه‌های زیادی متحمل شد، اما نتوانست به هدف خود برسد.

سردار محبی گفت: دشمن برای تحقق این هدف حتی از ناتو و کشورهای اروپایی درخواست کمک کرد تا بتواند یک اجماع برای ورود به میدان ایجاد کند، اما این تلاش‌ها نیز به نتیجه نرسید. شکست دشمن باید به باور عمومی تبدیل شود

وی خاطرنشان کرد: پیروزی در برابر چنین دشمنی، با این میزان از توانمندی و سابقه نظامی، باید در تاریخ ثبت شود و مردم ایران نیز باید این پیروزی را باور کنند؛ چراکه موضوعی غیرواقعی نیست که بخواهیم آن را تبلیغ کنیم، بلکه یک واقعیت است.

سخنگوی سپاه پاسداران ادامه داد: این واقعیت را چه کسانی اعتراف کرده‌اند؟ خود آمریکایی‌ها. رسانه‌های آمریکایی، پژوهشگران، سیاستمداران و نخبگان این کشور و همچنین بسیاری از محافل اروپایی به این موضوع اذعان کرده‌اند که آمریکا در این تقابل شکست خورده است.

محبی افزود: آمریکا در سه مرحله به ایران حمله کرده و در هر سه مقطع، از جمله جنگ ۱۲ روزه، جنگ ۴۰ روزه و جنگ ۱۷ روزه، در نهایت عقب‌نشینی کرده، واسطه ایجاد کرده و برای پایان دادن به جنگ تلاش کرده است. جنگ اقتصادی ادامه میدان تقابل است

وی گفت: دشمن پس از ناکامی در میدان نظامی، به سمت جنگ اقتصادی رفته است؛ اما همان‌طور که در جنگ نظامی با وجود برخورداری از تجهیزات، پایگاه‌ها و پشتیبانی گسترده نتوانست به اهداف خود برسد، در جنگ اقتصادی نیز با مشکلات و بدهی‌های فراوان و چالش‌های اقتصادی خود، در نهایت با مقاومت ملت ایران مواجه خواهد شد.

محبی تصریح کرد: ما باید این جنگ را روایت کنیم؛ اصل جنگ، ویژگی‌های آن و پیروزی‌های به‌دست‌آمده باید برای مردم و نسل‌های آینده تبیین شود، زیرا این جنگ ویژگی‌هایی دارد که آن را از جنگ‌های گذشته متمایز کرده است. جنگ اخیر؛ یک جنگ ادراکی با پشتوانه نظامی

وی اظهار کرد: تاکنون چنین جنگی نداشته‌ایم و یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این جنگ، ادراکی بودن آن با پشتوانه اقدامات نظامی است؛ بنابراین این جنگ صرفاً یک جنگ نظامی نیست.

سخنگوی سپاه پاسداران افزود: دشمن به دنبال آن نیست که فقط توان نظامی کشور را مورد اصابت قرار دهد یا تنها ظرفیت‌های نظامی ایران را ساقط کند، بلکه هدف اصلی او ایجاد اختلال در دستگاه ادراکی انسان است.

محبی تصریح کرد: دستگاه ادراکی انسان وظیفه شناخت و فهم محیط پیرامون را بر عهده دارد. هر انسانی نسبت به محیط اطراف خود شناخت و ادراکی دارد و عمده این شناخت نیز با واقعیت منطبق است؛ هرچند انسان ممکن است در برخی موارد دچار خطا شود.

وی ادامه داد: انسان بر اساس درکی که از محیط پیرامون خود دارد، زندگی و برنامه‌هایش را تنظیم می‌کند؛ بنابراین اگر قرار بود ادراک انسان همواره اشتباه باشد، از اساس امکان زندگی و تصمیم‌گیری وجود نداشت. تکرار دروغ می‌تواند ادراک انسان را تغییر دهد

محبی گفت: اگر فرد یا جریانی بتواند در دستگاه ادراکی انسان اختلال ایجاد کند، فهم و برداشت او از واقعیت تغییر می‌کند و به دنبال آن، رفتار فرد نیز بر اساس همان برداشت نادرست شکل خواهد گرفت.

وی افزود: یکی از راه‌های ایجاد اختلال در دستگاه ادراکی، استفاده از گزاره‌های کلامی و تصویری است. اگر درباره یک موضوع، دروغی بارها و بارها تکرار شود، باور انسان نسبت به آن موضوع تغییر می‌کند و در نهایت رفتار او نیز بر اساس همان باور تغییر خواهد کرد.

سخنگوی سپاه پاسداران خاطرنشان کرد: اگر دستگاه ادراکی انسان دچار اختلال شود، ممکن است دوست را دشمن و دشمن را دوست ببیند؛ ممکن است خادمان ملت را خائن و خائنان به ملت را خادم تلقی کند. دشمن تلاش می‌کند تصویری متفاوت از واقعیت در ذهن مردم ایجاد کند تا تصمیم‌ها، رفتار، امید، اراده و باور آنان نیز تحت تأثیر آن تصویر قرار گیرد. حملات نظامی دشمن در خدمت جنگ ادراکی بود

محبی تصریح کرد: یکی دیگر از ابزارهای ایجاد اختلال در دستگاه ادراکی، جنگ نظامی است. جنگ اخیر تنها با هدف دستیابی به اهداف نظامی انجام نشد، بلکه اقدامات نظامی نیز در خدمت ایجاد اختلال در دستگاه ادراکی مردم قرار داشت.

وی افزود: دشمن به دنبال ایجاد این باور بود که راه برای مردم باز است و مانعی در برابر آن‌ها وجود ندارد؛ بنابراین می‌توانند به خیابان بیایند و اغتشاش کنند. راهبرد اصلی دشمن برای به زانو درآوردن جمهوری اسلامی، ایجاد آشوب و اغتشاش خیابانی بود و اقدامات نظامی نیز بخشی از سناریویی بود که برای تحقق این هدف طراحی شده بود.

محبی گفت: اگر تنها از منظر نظامی نگاه کنیم، حمله به یک پایگاه بسیج خالی یا پایگاهی که تعداد محدودی نیرو در آن حضور دارند، با استفاده از موشک‌های گران‌قیمت، چه ارزش راهبردی دارد؟ هدف دشمن از چنین اقداماتی، تنها تخریب یک ساختمان نبود، بلکه می‌خواست این پیام را منتقل کند که مانعی در برابر مردم وجود ندارد و مسیر برای آن‌ها باز شده است. جنگ ادراکی باید با پاسخ رسانه‌ای همراه شود

وی خاطرنشان کرد: دشمن تلاش می‌کند از طریق رسانه این باور را ایجاد کند که کشور نابود شده، اقتصاد از بین رفته، امکانات وجود ندارد و مردم با کمبود آذوقه و مشکلات فراوان مواجه هستند. در مقابل، ما نیز باید واقعیت میدان را برای مردم تبیین کنیم.

سخنگوی سپاه پاسداران ادامه داد: این جنگ، جنگ ادراکی در برابر جنگ ادراکی است. دشمن از ابزار نظامی استفاده می‌کند، اما ابزار رسانه‌ای او در بسیاری از موارد اثرگذاری بیشتری از ابزار نظامی دارد؛ بنابراین ما نیز باید در همان عرصه با دشمن مقابله کنیم. جنگ اخیر یک جنگ فناورانه بود

محبی با اشاره به دومین ویژگی جنگ اخیر گفت: ویژگی دوم این جنگ که آن را نسبت به جنگ‌های گذشته بی‌بدیل کرده، فناورانه بودن آن است. در این جنگ، هوش مصنوعی، نرم‌افزارها، سامانه‌های فرماندهی، داده‌های باز و تجاری، سنسورهای متعدد، پهپادها، رادارها و دیگر ابزارهای جمع‌آوری اطلاعات به‌صورت همزمان مورد استفاده قرار گرفتند.

وی تصریح کرد: دشمن شبکه‌ای ایجاد کرده بود که میدان‌دار اصلی آن هوش مصنوعی بود. این شبکه اطلاعات را از پهپادها، رادارها، ماهواره‌ها و سنسورهای مختلف دریافت می‌کرد، داده‌ها را به مراکز پردازش منتقل می‌کرد، هدف را شناسایی و تعیین می‌کرد و سپس فرمان شلیک صادر می‌شد؛ به‌گونه‌ای که فاصله میان شناسایی هدف تا اقدام عملیاتی به چند ثانیه کاهش پیدا کرده بود.

محبی افزود: دشمن برای شناسایی و ردیابی منابع انسانی نیز از سامانه‌های اطلاعاتی و فناورانه استفاده کرد و جدیدترین فناوری‌های بشر در حوزه هوش مصنوعی را در خدمت جنگ‌افزارهای نظامی و طراحی عملیات قرار داد.

هوش مصنوعی نتوانست همگرایی مردم را از بین ببرد

وی گفت: با وجود همه این فناوری‌ها، دشمن نتوانست بر توان نهادی و اجتماعی جمهوری اسلامی غلبه کند. هوش مصنوعی، رادارها، ماهواره‌ها و سامانه‌های مختلف توانستند بسیاری از اهداف را شناسایی و مورد اصابت قرار دهند، اما نتوانستند همدلی، همراهی، هم‌افزایی و همگرایی مردم را از بین ببرند.

سخنگوی سپاه پاسداران تصریح کرد: همراهی مردم با یکدیگر، پشتیبانی مردم از رزمندگان، پشتیبانی رزمندگان از مردم، حمایت دولت از نیروهای نظامی و حمایت نیروهای نظامی از مردم، مجموعه‌ای واحد ایجاد کرد که مقابله با آن از توان فناوری دشمن خارج بود.

محبی خاطرنشان کرد: رسانه می‌تواند این اتحاد را متلاشی و میان مردم دوگانگی و تفرقه ایجاد کند، اما از سوی دیگر می‌تواند همین همگرایی را تقویت کند و مردم را حول کشور و نظام به یکدیگر پیوند دهد. رمز پیروزی همچنان وحدت است

وی ادامه داد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) فرمودند رمز پیروزی ما وحدت کلمه بود و امروز نیز رمز پیروزی در برابر دشمن همان اتحاد است. رسانه می‌تواند این اتحاد را مستحکم‌تر کند و چسبندگی و همبستگی جامعه را افزایش دهد. ایران نیز فناورانه جنگید

محبی افزود: دومین عاملی که موجب شد در این جنگ فناورانه بتوانیم در برابر دشمن ایستادگی کنیم، این بود که ما نیز فناورانه جنگیدیم. در فرصت‌های به‌دست‌آمده، فناوری‌های موشکی خود را به کار گرفتیم و موشک‌هایی استفاده کردیم که علاوه بر نقطه‌زنی، قابلیت دنبال کردن هدف و فریب لایه‌های پدافندی را داشتند.

وی تصریح کرد: ما تنها اهداف منفرد را مورد اصابت قرار ندادیم، بلکه شبکه دشمن را هدف گرفتیم و تلاش کردیم اجزای اصلی این شبکه را از کار بیندازیم.

سخنگوی سپاه پاسداران گفت: وقتی یک رادار هدف قرار می‌گیرد، معنای آن تنها منهدم کردن یک سازه فلزی نیست؛ بلکه به معنای کور کردن چشم بینای شبکه و ناقص کردن فرآیند دریافت اطلاعات دشمن است.

محبی افزود: اگر یک مرکز پردازش داده هدف قرار گیرد، معنای آن فقط تخریب یک ساختمان یا مجموعه نیست، بلکه مغز پردازشگر عملیات هدف قرار گرفته است. همچنین هدف قرار دادن مخزن سوخت فقط به معنای از بین بردن چند هزار لیتر سوخت نیست، بلکه می‌تواند با ایجاد اختلال در عملیات پروازی دشمن، اثر راهبردی داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که یک پهپاد دشمن هدف قرار می‌گیرد نیز موضوع تنها انهدام یک پرنده نیست؛ بلکه ممکن است بخشی از شبکه اطلاعاتی و عملیاتی دشمن از کار بیفتد. حتی هدف قرار دادن یک سامانه پدافندی مانند پاتریوت نیز به معنای از بین بردن یک سامانه نیست، بلکه می‌تواند به معنای ایجاد اختلال در شبکه‌ای باشد که باید میان اجزای مختلف خود هم‌افزایی ایجاد کند. شبکه فرماندهی دشمن دچار اختلال شد

محبی اظهار کرد: وقتی شبکه فرماندهی و پردازش اطلاعات دشمن دچار اختلال شود، دیگر نمی‌تواند در زمان مناسب تصمیم‌گیری کند و ممکن است برای هدف قرار دادن یک سازه، هدفی نامرتبط را مورد اصابت قرار دهد؛ این همان اتفاقی است که می‌تواند یک قدرت نظامی را در میدان دچار مشکل کند.

وی افزود: جنگ ۴۰ روزه از نظر فناوری با جنگ ۱۲ روزه تفاوت داشت و جنگ ۱۷ روزه نیز از نظر فناوری نسبت به جنگ ۴۰ روزه متفاوت بود. در دوره‌های ابتدایی بیشتر از هدف قرار دادن پایگاه‌ها سخن گفته می‌شد، اما در مرحله بعد، تمرکز بر هدف قرار دادن نرم‌افزارها، سامانه‌ها و شبکه پشتیبانی و عمق راهبردی دشمن قرار گرفت.

سخنگوی سپاه پاسداران تصریح کرد: در این مرحله، ما شبکه‌ای را هدف قرار دادیم که دشمن برای انجام عملیات خود در مناطق مختلف ایجاد کرده بود و با هدف قرار دادن اجزای این شبکه، ساختار عملیاتی آن‌ها دچار اختلال شد و آمریکا عقب‌نشینی کرد. پیروزی‌های جنگ باید برای نسل آینده روایت شود

محبی گفت: این یک افتخار بزرگ برای کشور است و اگر نتوانیم این افتخار را برای نسل آینده منتقل کنیم، مدیون آیندگان خواهیم بود. اگر نتوانیم این پیروزی را برای مردم تبیین کنیم نیز در حق مردم کوتاهی کرده‌ایم؛ مردم باید بدانند چه اتفاقی رخ داده و چه دستاوردی به دست آمده است.

وی افزود: جنگ با محدودیت، سختی و مشکلات همراه است و هر کشوری که وارد جنگ می‌شود، با این شرایط مواجه خواهد شد؛ این موضوع طبیعی و بدیهی است، اما در کنار این محدودیت‌ها باید واقعیت‌های میدان و دستاوردهای کشور نیز برای مردم تبیین شود. رسانه مسئول تثبیت باور پیروزی است

محبی تصریح کرد: امروز این پرسش مطرح است که چه کسی باید این واقعیت‌ها را برای مردم بیان کند و چه کسی باید باور پیروزی را در جامعه تثبیت کند؟ پاسخ روشن است؛ رسانه. رسانه امروز قدرت و توان بسیار بالایی دارد و به همان اندازه که قدرت آن افزایش یافته، مسئولیت و رسالتش نیز سنگین‌تر شده است.

وی ادامه داد: سومین ویژگی این جنگ آن است که آمریکا را در عرصه‌ای که خود برای مقابله با ایران طراحی کرده بود، با آسیب‌پذیری راهبردی مواجه کرد. در واقع، همان ابزارها و فشارهایی که آمریکا می‌خواست علیه ایران به کار بگیرد، در مواردی به خود آمریکا بازگشت. جنگ زیرساخت‌ها به ضرر آمریکا تمام شد

سخنگوی سپاه پاسداران افزود: این موضوع هم در حوزه زیرساخت‌ها و هم در حوزه جنگ‌افزارها قابل مشاهده بود. آمریکا اعلام کرده بود اگر ایران تسلیم نشود، زیرساخت‌های کشور را هدف قرار خواهد داد، اما زمانی که بخشی از زیرساخت‌های ایران مورد حمله قرار گرفت، پاسخ ایران متوجه زیرساخت‌های طرف مقابل و هم‌پیمانان آن شد.

محبی گفت: هنگامی که زیرساخت‌های انرژی و دیگر مراکز مورد هدف قرار گرفت، ایران نیز اهدافی را در منطقه و زیرساخت‌هایی را که آمریکا در آن‌ها سهم یا نقش داشت و همچنین زیرساخت‌های کشورهای هم‌پیمان و رژیم صهیونیستی هدف قرار داد. در نتیجه، جنگ زیرساختی نیز برای دشمن به عرصه‌ای پرهزینه تبدیل شد.

وی خاطرنشان کرد: آمریکا عادت نداشت در جنگ‌هایی که آغاز می‌کند، مستقیماً متحمل چنین سطحی از خسارت شود؛ به طور معمول جنگ‌ها را در کشورهای دیگر دنبال می‌کرد و هزینه و خسارت اصلی را دیگران متحمل می‌شدند، اما این‌بار خود آمریکا با پیامدهای مستقیم جنگ مواجه شد. آمریکا با محدودیت تسلیحات راهبردی مواجه شد

محبی تصریح کرد: در حوزه جنگ‌افزار نیز آمریکا با یک مسئله مهم مواجه شد. باید دید آمریکا چه میزان موشک و تسلیحات راهبردی در اختیار دارد و پس از میزان مصرف انجام‌شده، چه مقدار از این ذخایر برای ادامه یک جنگ طولانی باقی می‌ماند.

وی افزود: در حالی که ظرفیت موشکی ایران استمرار پیدا کرد و با وجود حجم بالای عملیات، توان موشکی کشور پایان نیافت، آمریکا در برخی حوزه‌های تسلیحاتی و پدافندی با محدودیت مواجه شد.

سخنگوی سپاه پاسداران گفت: یکی از دلایل عقب‌نشینی آمریکا، آسیب دیدن ظرفیت‌های راهبردی و ایجاد نگرانی درباره ذخایر تسلیحاتی این کشور بود. تسلیحات دوربرد برای آمریکا اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا دکترین نظامی این کشور بر توانایی مقابله همزمان با تهدیدها در چند جبهه استوار است. ایران محاسبات نظامی آمریکا را تغییر داد

محبی تصریح کرد: آمریکا باید محاسبه کند اگر همزمان با یک بحران جدید در غرب اقیانوس آرام یا تهدیدی از سوی چین و روسیه مواجه شود، چه میزان از تسلیحات راهبردی خود را برای چنین درگیری‌هایی در اختیار خواهد داشت.

وی افزود: بخشی از قدرت بازدارندگی آمریکا بر نمایش تسلیحات گران‌قیمت و پیشرفته و ایجاد هراس در طرف مقابل استوار است؛ به‌گونه‌ای که طرف مقابل با مشاهده این تجهیزات از ادامه مسیر منصرف شود، اما در این جنگ، بخشی از این محاسبه تغییر کرد و توانمندی‌های نظامی آمریکا در میدان به چالش کشیده شد.

محبی خاطرنشان کرد: هدف قرار گرفتن جنگنده‌های پیشرفته آمریکا و به‌ویژه اف-۳۵، با وجود برخورداری از قابلیت‌های رادارگریزی و توانمندی‌های بالای پروازی، نشان داد که برخی از محاسبات پیشین آمریکا دیگر نمی‌تواند بدون تغییر باقی بماند.

وی ادامه داد: در حالی که ایران با وجود عملیات گسترده با پایان یافتن توان موشکی خود مواجه نشد، طرف مقابل در برخی حوزه‌ها از جمله پدافند و موشک‌های راهبردی با فشار و محدودیت مواجه شد.

اختلاف نظر طبیعی است؛ اتحاد بر سر مشترکات ضروری است

سخنگوی سپاه پاسداران در ادامه با اشاره به دیگر ویژگی‌های جنگ اخیر اظهار کرد: در این جنگ چندین ویژگی وجود دارد که آن را از جنگ‌های گذشته متمایز می‌کند و برای نخستین‌بار با چنین ویژگی‌هایی مواجه شده‌ایم. لازم است این ویژگی‌ها مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد تا مشخص شود در این مقطع تاریخی چه اتفاقی رخ داده است.

وی افزود: همه ما باید بدانیم امروز در کجای تاریخ ایستاده‌ایم، چه رسالت تاریخی بر عهده داریم و چگونه باید عمل کنیم تا مدیون نسل‌های آینده و همچنین مردم امروز کشور نباشیم.

محبی تصریح کرد: ممکن است در داخل کشور در نگاه‌های سیاسی با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشیم که این موضوع طبیعی است؛ ممکن است درباره مسائل اجتماعی یا موضوعات دیگر نیز اختلاف دیدگاه وجود داشته باشد و این نیز طبیعی است، چراکه در یک نظام مبتنی بر جمهوریت قرار نیست همه مردم در همه زمینه‌ها هم‌فکر باشند.

وی خاطرنشان کرد: آنچه اهمیت دارد این است که در عین اختلاف نظر، در برابر مشترکات کشور متحد باشیم. کشور یکی از مشترکات بزرگ ماست؛ دین، نظام و افتخارات گذشته نیز از دیگر مشترکات مهم ما هستند و نباید این سرمایه‌های مشترک را به دلیل چند اختلاف نظر سیاسی، اجتماعی یا اختلاف دیدگاه در حوزه‌های دیگر نادیده بگیریم.

محبی در پایان افزود: حفظ این اشتراکات و تقویت اتحاد ملی، به‌ویژه در شرایطی که کشور با فشار و تهدید خارجی مواجه است، اهمیت بسیار زیادی دارد و رسانه می‌تواند در تقویت این وحدت و همگرایی نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کند. از همه خبرنگاران و اصحاب رسانه که در این عرصه تلاش می‌کنند و همچنین از مسئولان و دست‌اندرکارانی که زمینه برگزاری این نشست را فراهم کردند، قدردانی و تشکر می‌کنم و امیدوارم بتوانیم به وظیفه‌ای که در این مقطع تاریخی بر عهده داریم، به‌درستی عمل کنیم. کد مطلب 999017







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
معلم دگرگون‌ساز؛ ویژگی‌ها و مهارت‌ها
خبرگزاری ایسنا

معلم دگرگون‌ساز؛ ویژگی‌ها و مهارت‌ها

محققان در یک بررسی علمی جدید، ویژگی‌ها و نقش‌های معلم دگرگون‌ساز را واکاوی کرده‌اند؛ معلمی که در کنار آموزش محتوا، بر کیفیت تجربه یادگیری و نوع مواجهه دانش‌آموزان با مسائل نیز اثر می‌گذارد.
سرمقاله اعتماد/ جایگاه علمی ایران و طرح مقابله با نفوذ بیگانگان | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله اعتماد/ جایگاه علمی ایران و طرح مقابله با نفوذ بیگانگان | آخرین خبر

اعتماد/ «جایگاه علمی ایران و طرح مقابله با نفوذ بیگانگان» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد به قلم حمید میرزاده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: جایگاه علمی کشورها یکی از شاخص‌های مهم توسعه‌یافتگی است. از چندین دهه پیش تاکنون تعداد زیادی از پایگاه‌های علم‌سنجی بین‌المللی مانند شبکه علمی جه
بنفشی که سفید جدید است!
سایت خبرفوری

بنفشی که سفید جدید است!

محققان موفق به تولید یک پارچه بنفش مقاوم در برابر گرما شده‌اند که ۸۸ درصد از نور خورشید را منعکس می‌کند، پوست را 10 درجه سانتیگراد خنک‌تر نگه می‌دارد و آب را نیز دفع می‌کند. این ماده از یک چارچوب فلزی-آلی با نانوذرات اکسید روی ساخته شده است.
         
سایت تابناک

آزمون‌های استاندارد؛ ابزار اندازه‌گیری یا قضاوت درباره انسان‌ها؟

سایت تابناک

چرا جمع‌آوری نیروگاه‌های هسته‌ای دهه‌ها طول می‌کشد؟

حقایقی در خصوص پرتوهای یون‌ساز و غیریون‌ساز/ آیا امواج تلفن همراه خطرناک است؟
خبرگزاری ایسنا

حقایقی در خصوص پرتوهای یون‌ساز و غیریون‌ساز/ آیا امواج تلفن همراه خطرناک است؟

انسان در طول زندگی در معرض انواع پرتوها قرار دارد. این پرتوها می‌توانند آثار متفاوتی بر بدن انسان داشته باشند و نوع پرتو، میزان انرژی، شدت و مدت زمان مواجهه با آن، در پیامدهای زیستی نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.
آیا نظام‌های اقتصادی غیراخلاقی‌اند؟
روزنامه دنیای اقتصاد

آیا نظام‌های اقتصادی غیراخلاقی‌اند؟

یکی از استدلال‌های کلاسیک علیه اصول بازار آزاد این است که این اصول انسانی نیستند. گفته می‌شود سرمایه‌داران اهمیتی نمی‌دهند که مردم توان پرداخت اجاره‌خانه یا خرید مواد غذایی را ندارند؛ اینکه بسیاری از مدیران عامل، درآمدی هزاران برابر بیشتر از دستمزد متوسط کارگران دریافت می‌کنند؛ و اینکه اگر دولت نیازهای …
         
سایت تابناک

طلاق در پرندگان هم رایج است؛ اما چرا؟

خبرگزاری ایسنا

عکس روز ناسا از سایه زمین

آیا دایناسورها بازخواهند گشت؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آیا دایناسورها بازخواهند گشت؟

ماجرای مشاهده یک دایناسور در استان خراسان رضوی خیلی زود با تکذیب اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست این استان تکذیب شد. درکنار این حرکت درست و اصولی، موضوع تشخیص دیپ‌فیک اما توسط مخاطبان، سواد رسانه‌ای و البته کمی هم دانش درباره موجودات ماقبل تاریخ مهم به‌نظر می‌رسد.
کشف دلیل گشاد شدن عجیب مردمک چشم هنگام غافلگیری
سایت آوش

کشف دلیل گشاد شدن عجیب مردمک چشم هنگام غافلگیری

دانشمندان دلیل عجیب گشاد شدن مردمک چشم هنگام غافلگیری را آشکار کردند.
کشف جدید مریخ‌نورد کنجکاوی؛ میدانی از اَشکال چندضلعی در مریخ
خبرگزاری ایرنا

کشف جدید مریخ‌نورد کنجکاوی؛ میدانی از اَشکال چندضلعی در مریخ

تهران- ایرنا- مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا تصاویر جدیدی از سطح مریخ ارسال کرده که میدانی وسیع از ساختارهای چندضلعی را نشان می‌دهد. این اَشکال که اندازه‌ای بین ۴ تا ۸ سانتی‌متر دارند، ممکن است نشانه‌ای از چرخه‌های شدید خشک و مرطوب در گذشته مریخ باشند.
         
چرا خاطرات با افزایش سن مبهم‌تر می‌شوند؟
روزنامه آرمان امروز

چرا خاطرات با افزایش سن مبهم‌تر می‌شوند؟

آرمان امروز : پژوهش دانشمندان «دانشگاه ایست آنگلیا»(University of East Anglia) نشان می‌دهد که چگونه خاطرات ما با افزایش سن تغییر می‌کنند و چرا جزئیات خاص مرتبط با رویدادهای گذشته با گذشت زمان محو می‌شوند. این پژوهش جدید نشان می‌دهد که با افزایش سن، افراد نه تنها جزئیات کمتری را از گذشته خود به یاد [ …
کهنه سازی برنامه ریزی شده؛ آیا خرید دوباره واقعا انتخاب ماست؟
سایت عصرایران

کهنه سازی برنامه ریزی شده؛ آیا خرید دوباره واقعا انتخاب ماست؟

همین تناقض ساده، ما را به یکی از بحث برانگیزترین مفاهیم تاریخ اقتصاد مصرف می رساند: Planned Obsolescence / «کهنه سازی برنامه ریزی شده» یا کهنگی عمدی.
سایت تابناک

آیا حیوانات واقعا فکر می‌کنند؟

از سقوط رویای مهندسی تا افسانه سعادت در پزشکی؛ کارنامه کنکور ۱۷ ساله چه می‌گوید؟
سایت فرارو

از سقوط رویای مهندسی تا افسانه سعادت در پزشکی؛ کارنامه کنکور ۱۷ ساله چه می‌گوید؟

آمار داوطلبان سه گروه اصلی کنکور در ۱۷ سال گذشته، از سقوط چشمگیر رویای مهندس شدن، ماندگاری جذابیت پزشکی و تغییر نگاه جوانان ایرانی به دانشگاه، شغل و آینده خبر می‌دهد. اما چرا؟
    
خبرگزاری ایسنا

ویدئوی فضاپیمای «کاسینی» از نزدیک شدن به زحل

خاطرات فراموش‌شده چگونه بازمی‌گردند؟
خبرگزاری ایسنا

خاطرات فراموش‌شده چگونه بازمی‌گردند؟

پژوهشگران سوئیسی با بررسی مگس‌های میوه، شواهد جدیدی را از چگونگی بازگشت و تغییر خاطرات فراموش‌شده ارائه داده‌اند.
سایت عصرایران

ماه گرفتگی جزئی پنجم و ششم شهریور در کدام کشورها دیده می‌شود؟

سایت فرارو

زخم‌های مشکوک بر بدن «مادربزرگ»؛ قدیمی‌ترین نهنگ قاتل

کشف یک «ابرزمین» غول‌پیکر و صخره‌ای ۱۷۰ میلیون ساله، ۲۳ برابر جرم سیاره انسان‌ها
سایت اطلاعات آنلاین

کشف یک «ابرزمین» غول‌پیکر و صخره‌ای ۱۷۰ میلیون ساله، ۲۳ برابر جرم سیاره انسان‌ها

ستاره‌شناسان یک سیاره فراخورشیدی غیرمعمول عظیم و متراکم کشف کرده‌اند که ایده‌های مرسوم در مورد چگونگی شکل‌گیری سیارات سنگی را به چالش می‌کشد.
شناسایی سن بیولوژیکی اعضای بدن با یک نمونه خون
سایت جهان صنعت نیوز

شناسایی سن بیولوژیکی اعضای بدن با یک نمونه خون

پژوهشگران می‌گویند یک نمونه خون ساده می‌تواند سن بیولوژیکی هر یک از اعضای بدن شما را آشکار کند.
راز افزایش سن در مغز استخوان؛ سلول‌های بنیادی چگونه پیری را به کل بدن تزریق می‌کنند؟
سایت انتخاب

راز افزایش سن در مغز استخوان؛ سلول‌های بنیادی چگونه پیری را به کل بدن تزریق می‌کنند؟

استخوان‌ها فقط چارچوب بدن نیستند. درون بسیاری از آن‌ها، مغز استخوان قرار دارد؛ بافتی زنده که سلول‌های بنیادی خون‌ساز را در خود جای داده و به‌طور مداوم سلول‌ه...
سایت تابناک

چرا هیچ پرواز تجاری از قطب جنوب عبور نمی‌کند؟

سایت تابناک

چگونه محل تولد و سن، علت مرگ انسان‌ها را تغییر می‌دهد؟

سایت تابناک

نئواستد 2000، یک شاتگان عجیب از آفریقای جنوبی

نظریه جدید دانشمندان: حیات بر روی زمین 2 بار آغاز شده
سایت فرارو

نظریه جدید دانشمندان: حیات بر روی زمین 2 بار آغاز شده

احتمالاً حیات روی زمین نه یک‌بار، بلکه دو بار و به‌صورت مستقل شکل گرفته باشد؛ باکتری‌ها و آرکی‌ها شاید هر کدام مسیر متفاوتی برای آغاز و پیشبرد فرایندهای حیاتی پیدا کرده باشند.
5  ویژگی  رهبران سازمانی متمایز
روزنامه دنیای اقتصاد

5 ویژگی رهبران سازمانی متمایز

در هر سازمانی، مدیران در سطوح مختلف طبقه‌بندی شده‌اند؛ از مدیران جوان و تازه‌کاری که نخستین تجربه مدیریتی خود را پشت سر می‌گذارند، تا مدیران واحدهایی که سال‌ها هدایت تیم‌ها را برعهده داشته‌اند و مدیران ارشد اجرایی که تجربه و درایتشان مسیر موفقیت سازمان را تعیین می‌کند. اما اگر عملکرد همه رهبران سازمان …
         
اندازه ران پا چه ارتباطی با طول عمر شما دارد؟ یافته‌ای که محققان را شگفت‌زده کرد
سایت عصرایران

اندازه ران پا چه ارتباطی با طول عمر شما دارد؟ یافته‌ای که محققان را شگفت‌زده کرد

عضلات ران، به‌ویژه عضلات چهارسر ران، از بزرگ‌ترین و قدرتمندترین عضلات بدن محسوب می‌شوند. این عضلات علاوه بر اینکه نقش مهمی در انجام حرکات روزمره مانند راه رف...
تصاویری از اشیایی که هر روز می بینیم اما نمی شناسیم!
سایت عصرایران

تصاویری از اشیایی که هر روز می بینیم اما نمی شناسیم!

بزرگنمایی میکروسکوپی ثابت می کند که اشیای آشنای روزمره بسیار پیچیده تر از آن چیزی هستند که تصورش را می کنیم.
 ژیژک: نگرانِ بی‌فایده شدنِ ما فیلسوفان نیستم/  از «شبِ جهان» تا سقوط سرمایه‌داری لیبرال/ نیازمندی به بدبینی هگلی و ضرورت جدید فلسفه
سایت خبرآنلاین

 ژیژک: نگرانِ بی‌فایده شدنِ ما فیلسوفان نیستم/ از «شبِ جهان» تا سقوط سرمایه‌داری لیبرال/ نیازمندی به بدبینی هگلی و ضرورت …

من از فیلسوفان انتظارِ «راه‌حل» ندارم. مشکل بزرگ امروز بیشتر این است که وقتی با پدیده‌های جدید مواجه می‌شویم، رویکردِ ما به مساله با همان اصطلاحات و مفاهیمِ قدیمی است. فکر می‌کنم بزرگ‌ترین نقشی که فلسفه امروز می‌تواند ایفا کند، این است که ما را اصلاح کند یا دست‌کم ما را وادار کند به این فکر کنیم که اساسا …
راز بقای حیوانات مهاجر در هنگام وارونگی قطب‌های مغناطیسی زمین چیست؟
سایت انتخاب

راز بقای حیوانات مهاجر در هنگام وارونگی قطب‌های مغناطیسی زمین چیست؟

شب‌پره‌های بوگونگ استرالیا با کمک میدان مغناطیسی، مسیر مهاجرت خود را پیدا می‌کنند. اما اگر میدان مغناطیسی وارونه شود، چه بر سر آن‌ها می‌آید؟
مقصد زیردریایی هسته‌ای کلاس خاباروفسک روسیه کجاست؟
روزنامه شرق

مقصد زیردریایی هسته‌ای کلاس خاباروفسک روسیه کجاست؟

زیردریایی هسته‌ای خاباروفسک روسیه نخستین آزمایش‌های دریایی خود را آغاز کرد. این زیردریایی برای حمل پوزیدون، سلاح هسته‌ای زیرآبی با برد بین‌قاره‌ای، طراحی شده است.
اشتیاق فکری: چگونه از اندیشیدن لذت ببریم؟ |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

اشتیاق فکری: چگونه از اندیشیدن لذت ببریم؟ | انصاف نیوز

محمدرضا سلیمی، روانشناس و نویسنده، در کانال تلگرامی خود نوشت:
پشت اعداد تکراری چه رمزی پنهان می‌شد؟/ جاسوسی رادیویی قسمت دوم
سایت تابناک

پشت اعداد تکراری چه رمزی پنهان می‌شد؟/ جاسوسی رادیویی قسمت دوم

هر عدد روی موج الزاماً رمز نیست؛ گاهی خودِ الگوی پیام مهم‌تر از محتوای آن است.
         
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

یک هم‌زمانی عجیب در آسمان | بارش شهابی برساوشی و خورشیدگرفتگی در غیبت ماه!

آخرین نفس یک ستاره؛ تولد سحابی شیر در تصاویر جیمز وب
سایت آفتاب نیوز

آخرین نفس یک ستاره؛ تولد سحابی شیر در تصاویر جیمز وب

تلسکوپ فضایی جیمزوب ناسا با ثبت تصاویر جدیدی از سحابی «شیر» (NGC ۲۳۹۲)، جزئیات بی‌نظیری از مرگ یک ستاره و خلق یکی از زیباترین چهره‌های کیهان را به نمایش گذاش...
سایت رویداد‌ ۲۴

هشدار سوپر ال‌نینو؛ آیا ۲۰۲۷ گرم‌ترین سال تاریخ می‌شود؟

بزرگترین اشتباه «اینشتین» کیهان‌شناسی را برای همیشه تغییر داد
خبرگزاری ایسنا

بزرگترین اشتباه «اینشتین» کیهان‌شناسی را برای همیشه تغییر داد

ثابت کیهان‌شناسی رها شده آلبرت اینشتین، زمانی که اخترشناسان کشف کردند که انبساط جهان در حال شتاب گرفتن است، بازگشتی چشمگیر داشت. اکنون این ثابت در قلب بهترین مدل کیهان‌شناسی ما قرار دارد؛ مدلی که فوق‌العاده خوب کار می‌کند، اما هنوز هم ممکن است اشتباه باشد.
سایت تابناک

از شاهین با موتور دو لیتری تا موتورهای جدید سایپا

سن مادر چگونه از سلول‌های فرزندش مشخص می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

سن مادر چگونه از سلول‌های فرزندش مشخص می‌شود؟

پژوهشگران با مطالعه کرم‌های چرخانگر آبزی دریافته‌اند که تأثیر سن مادر بر ویژگی‌های نسل بعدی احتمالاً نه از طریق تغییر در توالی DNA، بلکه از طریق سازوکارهای اپی‌ژنتیکی منتقل می‌شود؛ یافته‌ای که می‌تواند به درک بهتر تأثیر سن و شرایط زندگی مادر بر سلامت فرزندان کمک کند.
         
خبرگزاری ایسنا

ویدئویی از گذر یک جرم اسرارآمیز در طول خورشیدگرفتگی

سایت عصرایران

آوازدرمانی؛ روشی غیرمنتظره برای درمان اختلال نادر آروغ‌زدن

هویت؛  سد راه  مهارت‌آموزی
روزنامه دنیای اقتصاد

هویت؛ سد راه مهارت‌آموزی

در بازی زندگی، خیلی‌ها بر سر این دوراهی مهم قرار می‌گیرند: اینکه مسیر شغلی فعلی خود را همچنان ادامه دهند؟ یا برای یک شغل جدید آموزش ببینند؛ شغلی که ممکن است چشم‌انداز آینده آنها را به‌طور چشم‌گیری بهبود دهد؟ آمارها نشان می‌دهد بسیاری از افراد، ایده یک شروع دوباره را رد می‌کنند. دنیای کار به سرعت در حال …
         
چه زمانی تیم‌ها از افراد جلو می‌زنند؟
روزنامه دنیای اقتصاد

چه زمانی تیم‌ها از افراد جلو می‌زنند؟

آیا گروه‌ها عملکردشان بهتر از افراد است؟ بیش از 80 سال، پژوهشگران علوم اجتماعی و رفتاری با این سوال بنیادین درگیر بودند و اغلب به نتایجی متضاد می‌رسیدند. براساس پژوهش جدیدی از آزمایشگاه محاسبات علوم رفتاری دانشگاه وارتون (CSSLab)، دلیل یافته‌های متضاد پژوهش‌ها آن است که واقعا یک جواب همیشگی وجود ندارد. …
         
اگر جهان تا ابد تکرار شود، آیا دوباره همین زندگی را تجربه خواهیم کرد؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اگر جهان تا ابد تکرار شود، آیا دوباره همین زندگی را تجربه خواهیم کرد؟

اگر جهان در مقیاس‌های بسیار بزرگ و در بازه‌ای بی‌نهایت از زمان دوباره و دوباره به وضعیت‌های قبلی خود بازگردد، شاید ایده‌ای که در نگاه اول ترسناک به نظر می‌رسد، پیامدهای عجیبی درباره سرنوشت ماده، اطلاعات و حتی زندگی ما داشته باشد.
اگر ماه ناگهان ناپدید شود، چه اتفاقی برای زمین می افتد؟
سایت عصرایران

اگر ماه ناگهان ناپدید شود، چه اتفاقی برای زمین می افتد؟

یکی از تصورات نادرست درباره ناپدید شدن ماه این است که زمین بلافاصله شروع به چرخش متفاوتی می کند یا یک نیمکره آن برای همیشه رو به خورشید قرار می گیرد. چنین ات...
         
از بین بردن آلزایمر با کمک طلا!
خبرگزاری ایسنا

از بین بردن آلزایمر با کمک طلا!

پژوهش جدید دانشمندان چینی نشان می‌دهد که نانوخوشه‌های طلا می‌توانند به تجزیه پلاک‌های آمیلوئیدی آلزایمر کمک کنند.
پلاستیک‌زدایی از آب دریا با استفاده از پودر تمر هندی
روزنامه شرق

پلاستیک‌زدایی از آب دریا با استفاده از پودر تمر هندی

سه نوجوان 16ساله هندی یک جایزه معتبر بین‌المللی را با ابداع یک پودر پاک‌کننده آب به دست آورده‌اند. آنها پودری از هسته تمر هندی دورریختنی ساخته‌اند. به نوشته اکوتیسیاس، این ماده «پلاس استیک» نام‌گذاری شده که به آب افزوده می‌شود تا قطعات کوچک پلاستیک را به صورت یک کُپه درآورد و به کاربران امکان می‌دهد …
هواپیماهای برقی تا ۴ سال دیگر در اروپا مسافر جابه‌جا می‌کنند؛ کدام مسیرها برقی می‌شوند؟ + عکس
سایت تجارت نیوز

هواپیماهای برقی تا ۴ سال دیگر در اروپا مسافر جابه‌جا می‌کنند؛ کدام مسیرها برقی می‌شوند؟ + عکس

پرواز با هواپیماهای برقی دیگر فقط یک ایده آینده‌نگرانه نیست. پیشرفت فناوری باتری و موتورهای الکتریکی باعث شده شرکت‌های هوافضایی اروپایی برای ورود هواپیماهای برقی و هیبریدی به پروازهای تجاری در همین دهه برنامه‌ریزی کنند.
سقوط آزاد رتبه علمی
سایت روزنامه سازندگی

سقوط آزاد رتبه علمی

چرا دانشگاه‌های ایران از رقبای منطقه‌ای جا ماندند؟
سایت انتخاب

دانشمندان ژاپنی با حذف کروموزوم Y جنسیت جنین‌های نر موش را به ماده تبدیل کردند

سایت عصرایران

چهره ترسناک و متفاوت خورشیدگرفتگی از خارج از کره زمین! (+عکس)

آینه‌ای که دروغ می‌گوید؛ وقتی فیزیک و هوش مصنوعی می‌توانند قوانین انعکاس نور را بشکنند
سایت عصرایران

آینه‌ای که دروغ می‌گوید؛ وقتی فیزیک و هوش مصنوعی می‌توانند قوانین انعکاس نور را بشکنند

تیمی از مهندسان دانشگاه کالیفرنیا آینه‌ای ساخته‌اند که به جای انعکاس واقعیت، تصویری کاملاً متفاوت را به بیننده نشان می‌دهد.
سایت فرارو

تصاویر؛ درخشش سحرآمیز فلک؛ برندگان مسابقه عکاسی آسمان تاریک

مطالعه بزرگ زوال عقل؛ تفاوت‌های چشمگیر پس از ۹۰ سالگی
خبرگزاری ایرنا

مطالعه بزرگ زوال عقل؛ تفاوت‌های چشمگیر پس از ۹۰ سالگی

تهران- ایرنا- پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا دیویس و مرکز سلامت کایزر پرمننته با بررسی بیش از ۸۰۰ فرد بالای ۹۰ سال دریافتند که خطر ابتلا به زوال عقل (دمانس) حتی پس از این سن نیز از بین نمی‌رود و میزان آن بر اساس جنسیت، نژاد، قومیت و ژنتیک تفاوت چشمگیری دارد.
سایت اندیشه معاصر

دانشمندان از کشف یک شیء آسمانی عجیب شوکه شدند؛ جرمی به اندازه منظومه شمسی با انرژی باورنکردنی / راز تازه جهان اولیه فاش شد؛ …

شما هر 10 سال یک بار کاملا نو می شوید! / راز یک بازسازی شگفت انگیز (+اینفوگرافیک)
سایت عصرایران

شما هر 10 سال یک بار کاملا نو می شوید! / راز یک بازسازی شگفت انگیز (+اینفوگرافیک)

بر خلاف ظاهر ثابتی که در آینه می بینیم، بدن انسان مجسمه ای سنگی نیست؛ بلکه سیستم پویایی است که سلول های فرسوده را بازیافت کرده و بافت های تازه را جایگزین آن...
اورست بلندترین قله دنیا نیست؛ پس بلندترین نقطه زمین کجاست؟
سایت عصرایران

اورست بلندترین قله دنیا نیست؛ پس بلندترین نقطه زمین کجاست؟

زمین یک توپ کاملا گرد نیست. قطر زمین در ناحیه استوا بیشتر از قطر آن در امتداد قطب هاست. چرخش زمین باعث ایجاد این برآمدگی استوایی شده است. به همین دلیل، نقطه...
         
سایت اکوایران

از آسمان به زمین؛ شهاب‌سنگ‌ها چقدر می‌ارزند؟