پنجشنبه, ۹ اسفند, ۱۴۰۳ / 27 February, 2025
مجله ویستا

دردناک بودن پستان، دوران شیردهی


سوال:
باسلام درباره مادری که ٥ روز است زایمان کرده و نوزاد بستری است و سینه مادر دردناک و  پرشیر است چه باید کرد. ممنون 

جواب:
لازم است که شما شیر خود را مرتب بدوشید و نوزاد خود را با شیر دوشیده شده تغذیه نمایید اگر این امکان وجود ندارد می توانید شیر خود را بدوشید و آنرا ذخیره نمایید. شیر دوشیده شده بمدت شش تا هشت ساعت در دمای اتاق و دور از نور مستقیم آفتاب یا حرارت بخاری یا شوفاژ قابل نگهداری است. همچنین می توان آنرا بمدت 48 ساعت در یخچال و سه ماه در فریزر نگهداری کرد. بهترین ظرف برای نگهداری شیر ابتدا ظروف شیشه ای و سپس ظروف پلاستیکی سخت و شفاف می باشد. اگر قرار است شیر دوشیده شده در یخچال یا فریزر نگهداری شود باید ظرف مدت نیم ساعت این کار انجام شود و بمدت طولانی در دمای اتاق قرار نگیرد.شیر منجمدی که ذوب شده و باقی مانده است دوباره نباید منجمد شود و باید دور ریخته شود. شیر منجمد شده را روی حرارت غیر مستقیم ذوب نمایید.
ضمنا توجه داشته باشید که اگر نوزاد بنا به دلایلی با شیر خشک و یا شیر دوشیده شده تغذیه می شود لازم است که تغذیه با فنجان و یا قاشق انجام شود زیرا تغذیه با شیشه شیر پس از مدتی سبب امتناع نوزاد از مکیدن سینه مادر می شود.(مکیدن شیشه شیر آسانتر و راحتتر از مکیدن سینه مادر است)
لازم بذکر است تخلیه مکرر شیر از پستان مادر سبب جلوگیری از عفونت و مشکلات پس از آن خواهد شد. توصیه می شود در صورت لزوم جهت مشاوره بهتر و دریافت آموزش های لازم جهت دوشیدن شیر و تغذیه بهتر شیرخوار خود به مراکز مشاوره شیردهی مراجعه نمایید.