پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

اگر مجبورید فست فود بخورید


اگر مجبورید فست فود بخورید

برای بچه ها به جای استفاده از نوشیدنی های پر كالری, از آب یا دوغ یا شیر كم چرب استفاده كنید از ناگت های حاضری مرغ اجتناب كنید از غذاهای سرخ كرده اجتناب كرده و به جای آن از میوه ها استفاده كنید

سه سال بعد از ممنوعیت مصرف سیگار در رستوران‌های آمریكا و بعضی از كشور‌های اروپایی، بخش سلامت ممنوعیت مصرف اسید‌های چرب ترانس را اعلام كرد. این گروه از چربی‌ها كه در بسیاری از غذاهای سرخ شده موجود هستند، به گرفتگی عروق منجر می‌شوند.

در این میان، نیویورك، اولین شهری بود كه ممنوعیت مصرف اسید‌های چرب ترانس در رستوران‌هایش اجرا شد. به این ترتیب كه رستوران‌ها باید از مصرف روغن‌های سرخ كردنی كه حاوی این چربی مضر هستند، خودداری كرده و آن را (اسید چرب ترانس) از تمام غذاهای‌شان تا جولا‌ی سال ۲۰۰۸ حذف كنند.

● اجرای محكم قانون

چربی‌های ترانس به این دلیل مضر هستند كه به بیماری‌های قلبی از طریق افزایش كلسترول بد و كاهش كلسترول خوب در یك زمان منجر می‌شوند. بعضی از متخصصان می‌گویند، چربی‌های ترانس مضرتر ازچربی‌های اشباع هستند. از جمله مواردی كه رستوران‌ها از آن ناخشنود هستند، قانونی است كه باید رستوران‌ها اطلاعات مربوط به میزان كالری موجود در غذا را ذكر كنند. این قانون باید در فست‌فودها و دیگرفروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ غذایی رعایت شود. چربی‌های ترانس وقتی تشكیل می‌شوند كه روغن‌های مایع با اضافه شدن هیدروژن به روغن‌های جامدتبدیل می‌شوند و این روند هیدروژناسیون نام دارد.

اداره كل غذا و داروی آمریكا تخمین زده است كه میانگین مصرف چربی‌های ترانس آمریكایی‌ها۲كیلو ۱۱۵گرم در سال است. همه افراد مصرف سیب زمینی سرخ كرده و همبرگر را دوست دارند و نمی‌خواهند از مصرف آنها منع شوند بنابر این باید این مواد غذایی را به روشی درست كنیم كه كمتر سلامت ما را به خطربیندازند.

منابع عمده غذایی اسید چرب ترانس در بزرگسالان آمریكایی عبارتند از:

۱ درصد از غلات تهیه شده برای صبحانه، ۱ درصد از شكلات، ۳ درصد از چاشنی‌های سالاد، ۴‌درصد از روغن‌های تردكننده شیرینی، ۵‌درصد از چیپس و پاپ كرن، ۸ درصد از سیب زمینی سرخ شده، ۱۷ درصد از مارگارین، ۲۱ درصد از محصولات حیوانی و ۴۰ درصد از محصولات تبلیغاتی نظیر كیك و كلوچه. بعد از اینكه اداره كل غذا و داروی آمریكا لازم دانست كه شركت‌ها مقدار چربی ترانس را روی برچسب‌ها ثبت كنند، بسیاری از تولیدكنندگان استفاده از چربی ترانس را در محصولات خود متوقف كردند. رستوران‌های فست‌فود و دیگر فروشگاه‌های زنجیره‌ای غذایی بعد از حذف اسید‌های چرب ترانس و جایگزینی روغن‌های‌شان باید سعی كنند كه مشتریان خود را متقاعد كنند كه طعم و مزه سیب زمینی سرخ شده جدید به خوبی سیب زمینی‌های قبلی است. شهر شیكاگو مبادرت به كاهش اسید‌های چرب ترانس و محدودیت در مصرف آن كرده است. این قانون فقط برای رستوران‌های بزرگ كه سالانه ۲۰ میلیون دلار فروش دارند، اجرا می‌شود. محدودیت اسید‌های چرب اشباع در شهر نیویورك، به تشویق‌هایی از طرف گروه‌های پزشكی و سلامت منجر شد. اگر چه انجمن قلب آمریكا نگران این موضوع است كه اگر زمان كافی به این تغییرات ندهیم ممكن است به محتوای چربی‌های اشباع مثل روغن نخل برگردیم.

● انتخاب غذای سالم

استفاده مردم از فست‌فودها بسیار زیاد است. كشور آمریكا به ملت فست‌فود مشهور است به این دلیل كه از هر چهار آمریكایی، یك نفر از این نوع غذا استفاده می‌كند و علت آن، كمبود وقت و راحتی این نوع از غذاها است. ا‌گر شما بیرون از خانه غذا می‌خورید، این نوع ازغذاها یك انتخاب كم‌هزینه و غیرمغذی هستند. فست‌فودها غنی از كالری، سدیم، چربی و فاقد ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم هستند. به طور كلی غذاهای رستورانی شامل مقادیر زیادی چربی، نمك و یا شكر هستند و اغلب اوقات مقدار و اندازه ی هر وعده از آنها بیشتر از حد معمول است. یك خبر خوشایند این است كه بسیاری از رستوران‌ها از جمله فست‌فودها در حال اضافه كردن گزینه‌های سالم غذایی در منوی خود هستند.

وقتی شما بیرون از خانه غذا مصرف می‌كنید، بهترین انتخاب را انجام دهید كه به شما كمك كند یك رژیم سالم داشته با شید.دانستن اینكه كدام یك از غذاهای فهرست سالم‌تر هستند، به شما كمك می‌كند كه وسوسه را كنار گذاشته و همچنین اعضای خانواده را تشویق به سالم خوردن كنید. به طور كلی از اندازه‌ها و سهم‌های غذایی بزرگ رستورانی، سوس‌های پر كالری و چرب اجتناب كنید و به جای نوشیدنی‌های قلیایی و اسیدی، از آب یا شیر كم چرب استفاده كنید.

● بهترین پیشنهاد‌ها به بچه‌ها

وقتی شما با فرزند و نوه تان بیرون از خانه غذا می‌خورید، این نكته مهم است كه بدانید چگونه یك فست‌فود یا رستوران خوب انتخاب كنید. بچه‌ها تمایل دارند كه خارج از خانه غذا بخورند اما افزایش اضافه وزن و چاقی در بچه‌ها این را نشان می‌دهد كه بزرگسالان باید در مقابل تغذیه بچه‌ها مسوول باشند و به آنها در انتخاب درست كمك كنند. بچه‌هایی كه بیشتر از فست‌فود استفاده می‌كنند، انرژی بیشتری را دریافت می‌كنند و بیشتر دچار چاقی می‌شوند. به طور كلی این موضوع سخت و دشوار است كه وقتی با جوان‌ترها بیرون غذا می‌خورید آنها را مجبور به استفاده از غذاهایی سالم‌تر به جای همبرگر و... كنید. اما شما می‌توانید با راهنمایی، آنهارا به سمت انتخاب‌های سالم سوق دهید.

● فست‌فود و كودكان

برای بچه‌ها به جای استفاده از نوشیدنی‌های پر كالری، از آب یا دوغ یا شیر كم چرب استفاده كنید. از ناگت‌های حاضری مرغ اجتناب كنید. از غذاهای سرخ كرده اجتناب كرده و به جای آن از میوه‌ها استفاده كنید. بچه‌ها اغلب غذاهای مخصوص كودكان را به خاطر جعبه زیبا و اسباب بازی‌های آن دوست دارند تا به خاطر غذای درون آن، پس اجازه دهید آنها غذای كودكان را سفارش دهند اما محتویات آن را جایگزین كنید.

● چند راه تازه

مطالعات نشان می‌دهند وقتی مردم غذاهای فست‌فود را به خانه می‌برند معمولا از سالاد یا میوه در كنار غذا استفاده می‌كنند كه این بسیار بهتر است از وقتی كه مردم در داخل رستوران از این نوع غذاها استفاده می‌كنند.

از رفتن به رستوران‌هایی كه با نام‌های ‌<هر چه می‌توانی بخور>! اجتناب كنید.اگر سالاد سفارش می‌دهید، بخواهید كه به آن سس اضافه نكنند یا به جای سرخ كردن از كبابی كردن برای شما استفاده كنند.

غذاهای رستوران معمولا در اندازه‌های بزرگ سرو می‌شود. اگر امكان دارد بخواهید كه در اندازه كوچك برای شما سرو شود و اگر امكان پذیر نبود قبل از شروع به خوردن نیمی‌از آن را، از ظرف خود خارج كنید تا بخشی را كه به خانه می‌برید، مشخص باشد. اگر با دوست خود به رستوران رفته‌اید، غذای خود را با هم تقسیم كنید تا اندازه غذایتان كم شود. اگر قصد دارید به رستوران بروید، از غذای آن روز خود بكاهید تا با آسودگی از غذای رستوران استفاده كنید.

● چند نكته كاربردی

▪ ساندویچ‌های كبابی شده ماهی و مرغ را انتخاب كنید.

▪ نان‌های حاوی گندم كامل را انتخاب كنید.

▪ ماست‌های میوه ای یا میوه‌ها را انتخاب كنید.

▪ استفاده از آب یا دوغ را انتخاب كنید.

▪ عدم انتخاب غذاهای با چربی بالا كه حاوی كره و مایونز هستند، سالم تر است.

نگار شاه‌مرادی



همچنین مشاهده کنید