جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

چند پیشنهاد برای بهبودی سریع تر


در فصول سرما و همچنین همه‌گیری آنفلوآنزا علاوه بر انجام واكسیناسیون كه یكی از مهمترین اقدامات محسوب می‌شود، رعایت موارد زیر نیز از جمله نكات پیش گیرنده به شمار می‌آید:
۱- …

در فصول سرما و همچنین همه‌گیری آنفلوآنزا علاوه بر انجام واكسیناسیون كه یكی از مهمترین اقدامات محسوب می‌شود، رعایت موارد زیر نیز از جمله نكات پیش گیرنده به شمار می‌آید:

۱- از حضور در مكان‌های پرجمعیت پرهیز كنید. از آنجا كه ویروس به راحتی انتشار می‌یابد، هنگام همه گیر شدن آن، تا حد امكان از رفتن به محیط هایی همچون سینما، تئاتر، مراكز خرید بزرگ و فروشگاه های پر ازدحام، اتوبوس، مترو و مكان‌هایی مانند اینها صرف نظر كنید. در غیر این صورت علاوه بر استفاده از ماسك، از افرادی كه به این بیماری مبتلا شده و در مراحل انتشار آن یعنی عطسه، سرفه و آبریزش بینی هستند فاصله بگیرید.

۲- مدت زیادی در هوای سرد بیرون از خانه نمانید. حضور طولانی مدت در هوای سرد و مرطوب مقاومت بدن شما را كاهش داده و احتمال ایجاد عفونت را افزایش می‌دهد.

۳- سیگار نكشید. كشیدن سیگار نه تنها به دستگاه تنفسی آسیب می‌رساند بلكه بدن شما را برای ابتلا به بیماری آنفلوآنزا مستعد می سازد.

۴- به هنگام شیوع بیماری از دست دادن و بوسیدن بپرهیزید. زیرا هرگونه تماس پوستی ممكن است عاملی برای انتشار ویروس باشد.

هنگامی كه توصیه های ارائه شده و نكات پیش گیرنده مفید فایده واقع نشد و شما بالاخره به این بیماری مبتلا شدید، برای آنكه بتوانید مراحل بهبودی آن را راحت تر و سریع تر طی كرده و با مشكلات كمتری مواجه شوید به موارد زیر توجه كنید:

۱- در خانه بمانید. آنفلوآنزا یك بیماری بسیار مسری است كه همانند شعله های آتش به سرعت منتشر می شود. بنابراین تا زمانی كه مطمئن نشدید مراحل انتشار آن به پایان رسیده است، در خانه مانده و به محیط كار نروید. از آنجا كه بچه ها دارای سیستم ایمنی ضعیف تری هستند، فرزند بیمارتان را تا بهبودی كامل به مدرسه و یا مهدكودك نفرستید.

۲- تا می توانید استراحت كنید. استراحت یكی از بهترین اقدامات هنگام ابتلا به آنفلوآنزا است زیرا به این ترتیب تمام انرژی بدن شما به جای آنكه صرف فعالیت های دیگر شود، برای مبارزه با عفونت حاصل از بیماری مصرف می شود. در واقع قدرت دفاعی شما را در مقابل حملات ویروسی در طی بیماری كاهش می دهد.

۳- مایعات زیاد بنوشید. هنگامی كه شما تب دارید، نوشیدن مایعات جهت جبران آب از دست رفته بدنتان ضروری است. علاوه بر آن در شرایطی كه شما آن قدر مریض و ناتوان هستید كه خوردن غذا برایتان مشكل بوده و اساساً اشتهایی ندارید، با نوشیدن مایعات مقوی و مغذی نیاز بدن تان را جبران كنید. سوپ های رقیق، آب میوه و سبزیجات از آن جمله اند. در این دوران آب میوه ها به جهت آنكه منابع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند بسیار توصیه می شوند.

۴- خودتان را خنك كنید. از آنجا كه آنفلوآنزا همواره با تب بالا و در نتیجه آن سردردهای شدید همراه است اقدامات لازم را برای پائین آوردن تب انجام دهید.

۵- از مسكن ها استفاده كنید. بیماری آنفلوآنزا با مشكلاتی همچون درد عضلانی، سردرد و تب همراه است. استفاده از مسكن ها با توجه به شدت علائم یادشده ضروری است. مسكن های مصرفی در این بیماری می بایست همزمان اثر ضدالتهابی نیز داشته باشند تنها لازم به ذكر است كه هرگز به بچه های زیر سن ۱۶ سال آسپرین ندهید.

۶- هوا را مرطوب كنید. افزایش رطوبت در هوای خانه به خصوص مكانی كه فرد بیمار در آن استراحت می كند، در كاهش مشكلات تنفسی حاصل از خشكی راه بینی و همچنین گلودرد و سرفه موثر است.

۷- پاهایتان را گرم كنید. برخی از پزشكان معتقدند فرو كردن پا در داخل آب گرم متمایل به داغ به تسكین سردرد و احتقان بینی كمك می كند. آب گرم سبب باز شدن عروق شده و در نتیجه جریان خون را از مسیر حركت سر به پا منحرف كرده و احتقان را تسكین می دهد. در ضمن شما می توانید با حمام آب گرم و یا حتی كمپرس و یا كیسه های آبگرم دردهای عضلانی ناشی از بیماری آنفلو آنزا را نیز كاهش دهید.

۸- آنتی بیوتیك نخورید. برخی ها به محض تشخیص ابتلا به بیماری آنفلوآنزا شروع به خوددرمانی كرده و در لیست داروهای مصرفی خود نوعی از آنتی بیوتیك را نیز جای می دهند. لازم به ذكر است از آنجا كه بیماری آنفلوآنزا ویروسی است هیچ آنتی بیوتیكی بر آن تاثیر نمی گذارد مگر آنكه عفونت های حاصله از این بیماری سبب تشدید و یا به وجود آمدن عفونت های باكتریایی دیگری شده باشد كه آن هم تنها توسط پزشك قابل تشخیص و تجویز است.

۹- از اطرافیان بخواهید شما را ماساژ دهند. عده ای از متخصصین بر این عقیده اند ماساژ ناحیه پشت فرد بیمار، قدرت سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با ویروس آنفلوآنزا بالا می برد.

۱۰- هوای تازه تنفس كنید. البته این پیشنهاد به این معنا نیست كه فضای اتاق را با باز كردن پنجره سرد كنید بلكه مدتی بیمار را از اتاق بیرون برده و با باز گذاشتن پنجره تنها چند دقیقه هوای موجود را با هوای تازه بیرون جایگزین كنید.



همچنین مشاهده کنید