جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

هنـد، کشـور هـزاررنـگ


هنـد، کشـور هـزاررنـگ

هندوستان کشور هزاررنگ و هفتاد ملت و سرزمین جشنها لقب گرفته است. هند دومین کشور پرجمعیت جهان است و حدود یک ششم جمعیت جهان را در خود جای داده است. علاوه بر زبان هندی، ۲۲ زبان دیگر …

هندوستان کشور هزاررنگ و هفتاد ملت و سرزمین جشنها لقب گرفته است. هند دومین کشور پرجمعیت جهان است و حدود یک ششم جمعیت جهان را در خود جای داده است. علاوه بر زبان هندی، ۲۲ زبان دیگر در هند به رسمیت شناخته شده است.مردم هند دارای آداب و سنتها و جشنهای گوناگونی هستند که در ادامه به چند مورد اشاره می‌کنیم.

جشن سال جدید

۱۴ آوریل، شروع سال جدید در هند است که موقع برداشت محصول کشاورزان است و مردم با رویت ماه، اجاق‌های خود را روشن کرده و شیربرنج درست می‌کنند و بدن خود را روغن مالیده و بعد به حمام می‌روند. بعد از خوردن غذا و استحمام، بزرگترها به کوچکترها هدیه میدهند و برای برکت مال خود، سکهای درون یک چاه میاندازند و از آن آب ظرفی پر می‌کنند.

مرده سوزی در هند

در مذهب هندوایسم زندگی یعنی تناسخ و آنان با سوزاندن اجساد امیدوارند که از دنیا رها شده و به بهشت برسند. مراسم سوزاندن اجساد برای افراد ۱۲ سال به بالاست. هندوها اجساد را با چوبهای خوشبو میسوزانند و هر چه فرد ثروتمندتر باشد، چوب کیفیت و بوی بهتری دارد. بستگان مرده، محل سوزاندن مرده را با گل و میوه میآرایند و خاکستر باقیمانده از استخوانهای جسد را به آب میریزند و مقداری را در جعبه برای خود نگه میدارند.

عید فطر

مسلمانان هند، ماه مبارک رمضان را مقدس شمارند حتی غیرمسلمانان هم که در همسایگی مسلمانان زندگی می‌کنند حرمت این ماه را نگه میدارند و برای افطار مسلمانان غذا تهیه می‌کنند. عید فطر نیز جزو بزرگترین اعیاد نزد مسلمانان هند است.

جشن رنگ

این مراسم در بهار انجام می‌شود. مردم با پودرهای رنگی تهیه شده از گیاهان، رنگهای مایع تهیه کرده و به سر و صورت یکدیگر می‌پاشند. هندی‌ها معتقدند این رنگها به دلیل خاصیت درمانی و طبیعی بودنش از بروز بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی جلوگیری می‌کند.

خانه‌های مجللی که در فیلم‌های بالیوودی به چشم می‌خورد در خیابانها کمتر دیده می‌شود. اکثر خانه‌ها ساده می‌باشند. خانه‌ها با پنجره‌های بزرگ متعلق به ثروتمندان است که تعدادشان انگشت‌شمار است.

بوق زدن در هند مسئله‌ای عادی است. در پشت بسیاری از اتومبیلها و ربکشاها (همان سه چرخه‌هایی است که کابینی کوچک برای حمل مسافر دارد) نوشته شده لطفا بوق بزنید. علامت بوق زدن دو معنی دارد؛ یکی شاد بودن فرد را می‌رساند و همچنین برای سبقت گرفتن راننده‌ها مرتب بوق میزنند. به طور کلی صدای بوق مردم ناآشنا را کلافه می‌کند.

آداب و رسوم غذا خوردن

مردم هند اهل اسراف نیستند و همه خوراکیهای خود را به طور طبیعی میل می‌کنند. از آداب جالبی که هندی‌ها دارند، با دست غذا خوردن است! آنان معتقدند نباید برای غذا خوردن واسطه‌ای وجود داشته باشد تا انرژی بین غذا و انسان در تعامل باشد.

مردم کلکته به غذاهای شیرین و اهالی دهلینو، مرکز هندوستان به غذاهای تند و روغنی علاقه دارند.«دال عدس» یکی از حبوبات رایج است که با برنج می‌خورند.

«دوساسامبار» یک غذای محبوب میان همه هندی‌هاست که از یک نان بلند و نازک تشکیل شده که وسط آن سیب‌زمینی و پیاز و فلفل قرار دارد و آن را با سس تند و سبزیها میل می‌کنند. سمبوسه میان عدهای پرطرفدار است و در خیابانها در دکه‌ها به فروش می‌رسد. به طور کلی طبقات محروم و پایینتر، غذاهای تندتری مصرف می‌کنند و غذای قشر مرفه جامعه از تندی کمتری برخوردار است و شیرینیهای مختلف زینتبخش سفره غذایشان می‌باشد. نکته گفتنی اینکه مصرف گوشت میان هندی‌ها رایج نیست، مخصوصا هندوها که در طول عمرشان هرگز گوشت مصرف نمی‌کنند.

نکاتی خواندنی از هندی‌ها

همسایگی عدهای از مردم بسیار فقیر با خانه‌های ثروتمندان در یک خیابان بسیار جالب است.

همجواری مساجد با معابد در بعضی خیابانها، احساس خوشبختی مردم در عین فقر و عدم بهداشت و امکانات نیز یک موضوع جالب است.

مردم هند با طبیعت انس دارند و اکثر غذاهایشان از مواد طبیعی است.

اکثر مردم هند روش خاصی برای زندگی کردن دارند و بخش عظیمی از امکانات و رفاه در اختیار قشر ثروتمند جامعه است.

در بعضی از شهرها، مردم کنار خیابان اجابتمزاج می‌کنند زیرا خانه‌هایشان فاقد سرویس بهداشتی است.

مردم هند مهماننواز و صمیمی هستند و برای جهانگردان خارجی تا آنجا که بتوانند وسایل راحتی فراهم میسازند و با هر چه در توان داشته باشند، پذیرایی می‌کنند.

مردم ایالت پنجاب مرفهتر از دیگر ایالتها می‌باشند. مردم ایالت هیماچال پرادش تمیزترین مردم هند هستند. واناسی قدیمی و باستانیترین بخش هند محسوب می‌شود و مردمش به آداب و رسوم اهمیت زیادی میدهند و به سمبلها معتقد هستند.

بیشتر زنان لباس ساری که از ۶ متر پارچه عریض تشکیل شده و دور خود میپیچند، میپوشند. بعضی از زنان نیز لباسی شبیه مانتو و شلوار به تن می‌کنند که کورتا نام دارد. لباسهای زنان از رنگهای شاد، پررنگ و تند تشکیل شده است.



همچنین مشاهده کنید