جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

خواب کافی و صبح با نشاط


خواب کافی و صبح با نشاط

کودکانی که شب ها زود به رختخواب می روند و صبح روز بعد شاد و با نشاط برمی خیزند علاوه بر برخورداری از سلامت جسمی و روحی، از دیگر همسالانشان موفقیت تحصیلی بیشتری دارند. این نتایجی …

کودکانی که شب ها زود به رختخواب می روند و صبح روز بعد شاد و با نشاط برمی خیزند علاوه بر برخورداری از سلامت جسمی و روحی، از دیگر همسالانشان موفقیت تحصیلی بیشتری دارند. این نتایجی است که یاسو کو کامیکاوا استاد دانشگاه تویامای ژاپن به آن رسیده است. این محقق زمان خوابیدن کودکان را بررسی کرد و پی برد که بسیاری از دانش آموزان دبستانی قبل از ساعت ۱۰ شب به رختخواب می روند اما دانش آموزانی که سه سال بزرگ ترند به طور میانگین یک ساعت دیرتر می خوابند.

او متوجه شد دو سوم دانش آموزان دبیرستانی پس از نیمه شب به رختخواب می روند و کودکانی که دیرتر می خوابند کمبود خواب، احساس ناخرسندی و آزردگی را در آنها در طول روز می افزاید و احساس نشاط ناشی از برخاستن از خواب را کاهش می دهد و بر کیفیت زندگی آنان اثر سو می گذارد.

تفاوت در موفقیت تحصیلی بین کودکانی که زود به رختخواب می روند با سایر کودکان در درس ریاضی مشهودتر است. پاسخ دادن به سوالات ریاضی بیشتر از زبان ژاپنی نیازمند دقت دانش آموزان است.

تماشای تلویزیون کمتر از سه ساعت

کودکانی که بیش از سه ساعت در روز برنامه های تلویزیونی تماشا می کنند یا به بازی می پردازند؛ درس ها را فراموش می کنند، سرکلاس چرت می زنند و نمرات پایین تری می گیرند. این کودکان شرایط جسمی ناپایداری داشتند و به درس گوش نمی دادند.

کامیکاوا می گوید: با آن که دیر خوابیدن دور باطل کاهش موفقیت تحصیلی، خستگی و کمبود قدرت تمرکز حواس در پی دارد اما برخی از والدین فرزندانشان را زودتر به رختخواب نمی فرستند.

بنا به گفته وی، رهنمودهای خوب به ویژه برای دانش آموزان کلاس های سوم و چهارم به رشد جسمی و روانی آنها کمک می کند و مهارت های تحصیلی آنها را بهبود می بخشد.

پدر و مادرها بهتر است بدانند همان مقدار خواب بزرگسالان برای کودکان کافی است. او گفت وگو با اعضای خانواده پیش از رفتن به رختخواب را نیز پیشنهاد می کند.

رها سادات



همچنین مشاهده کنید