جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

وقتی آسم حمله می‌كند


برخی مواد غذایی معمول و متداول ممكن است حمله‌های حاد و ناگهانی آسم را به‌خصوص در كودكان تحریك كنند.
این مواد غذایی شامل تخم‌مرغ، ماهی، مغز‌های گیاهی، شیر گاو، شكلات، فلفل …

برخی مواد غذایی معمول و متداول ممكن است حمله‌های حاد و ناگهانی آسم را به‌خصوص در كودكان تحریك كنند.

این مواد غذایی شامل تخم‌مرغ، ماهی، مغز‌های گیاهی، شیر گاو، شكلات، فلفل و دانه‌های غلات هستند.

دانشمندان انگلیسی در بیمارستان هامر اسمیت لندن نیز كشف كرده‌اند كه حتی كولاها ممكن است در برخی اشخاص جوان علائم آسم را تشدید و تحریك كند.یك حمله آسمی كه در اثر حساسیت به نوعی غذا ایجاد می‌شود، ممكن است حتی ظرف یك دقیقه یا یك ساعت پس از خوردن آن غذا، ظاهر شود ولی برخی از عكس‌العمل‌های آسمی یك روز یا بیشتر طول می‌كشد تا ظاهر شود.

نمك یكی از مواردی است كه به‌خصوص در مردان ، حمله‌های آسمی را تشدید می‌كند، بنابراین محدود كردن نمك یا حذف آن باعث كاهش حمله‌های آسمی به‌طرز چشمگیری خواهد شد.

از سوی دیگر دسته‌ای از مواد غذایی نیز وجود دارند كه با مصرف آنها حملات آسمی كاهش پیدا می‌كند؛ از آن دسته می‌توان به سبزی‌ها و میوه‌ها اشاره كرد كه موثرترین اثر را در بهبود آسم نشان داده‌اند.

یكی از دلایل این توصیه وجود درصد بالایی ویتامین C در میوه‌ها و سبزی‌هاست كه احتمالاً از نظر كاهش التهاب برای كنترل آسم مفیدند. از سوی دیگر ویتامین C از آن دسته آنتی‌اكسیدانها است كه با رادیكالهای آزاد مقابله كرده و به بهبود حملات آسمی كمك می‌كند.

در این میان افرادی كه از سبزی‌ها و میوه‌ها استفاده می‌كنند و محصولات دامی را به‌كلی از رژیم غذایی خود حذف می‌كنند، آسم آنها خیلی تخفیف می‌یابد.

دانشمندان معتقدند كه شاید به این دلیل است كه این رژیم موجب می‌شود كه تماس بیمار با مواد آلرژی‌زا یعنی موادی كه باعث تحریك آسم می‌شود، قطع شود .

صدف كوه‌كن



همچنین مشاهده کنید