جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

بازگشت داریوش مصطفوی


بازگشت داریوش مصطفوی

جوان ترهایی مثل ما معتقد هستند كه بازگشت مصطفوی بازگشت به گذشته است و بزرگترها هم عقیده داشتند كه شمشیر انتقاد ما در كارگاه احساس تیز شده است بی تردید بخشی از بدنه فوتبال ایران دوست ندارند مصطفوی را با شكل و شمایل مدیریتی سال ۷۶ ببینند و از طرفی امكان سلب حیات داریوش خان در فوتبال هم ناجوانمردانه است

● گفت وگوی با دبیركل فدراسیون فوتبال

شك نكنید كه گروه ورزشی خود را منتقد دبیركل جدید فدراسیون فوتبال می داند اما هستند كسانی كه معتقدند داریوش مصطفوی چون در آغاز دوره تازه ای از كار خودش قرار گرفته است باید صبر كرد تا كارنامه جدید او را بررسی كرد. بدین معنا دو نوع تفكر در تقابل قرار گرفته اند؛ جوان ترهایی مثل ما معتقد هستند كه بازگشت مصطفوی بازگشت به گذشته است و بزرگترها هم عقیده داشتند كه شمشیر انتقاد ما در كارگاه احساس تیز شده است. بی تردید بخشی از بدنه فوتبال ایران دوست ندارند مصطفوی را با شكل و شمایل مدیریتی سال ۷۶ ببینند و از طرفی امكان سلب حیات داریوش خان در فوتبال هم ناجوانمردانه است. شاید زمان ثابت كند كه حق با كدام گروه بوده، جوانان احساسی و پرشور یا پا به سن گذاشته های دوراندیش. ما از داریوش مصطفوی انتظار داریم كه با گذشته متفاوت باشد و البته در انتظار محقق شدن حرف های كسانی هم هستیم كه شاید دیكته دوم غلط نداشته باشد. منتظر مصطفوی سال ۸۵ هستیم.

● آقای مصطفوی، یكی دو روزی است كه در فدراسیون مستقر شده اید، شرایط فعلی فدراسیون چقدر با زمان شما و با یك ماه پیش آن فرق كرده؟

▪ الان كه شرایط بحرانی است. این طور كه من می بینم چیزی سر جایش نیست. نه اینكه بخواهم این عیب را گردن كسی بگذارم. موسسه ای كه مدیرش رفته و روسای كمیته هایش نیستند و تعداد محدودی از كارمندان باقی مانده اند همین طوری می شود. در این شرایط باید با مدیریت بحران مسائل را حل كرد. اما تفاوت های امروز فدراسیون را با سال ۷۶ بگویم. دو تا اختلاف بزرگ وجود دارد. الان تشكیلات عریض و طویل شده، اتاق ها بیشتر شده، دفتر رئیس فدراسیون شیك تر شده اما دفتر من آن موقع زیبا نبود. وقتی ولاپان و ژائو هاوه لانژ دفتر آن موقع (سال ۷۶) رئیس فدراسیون را دیدند خوششان نیامد. حتی به شوخی گفتند دو میلیون دلار برای دفترت وسایل بخر. اما فرق دیگر این است كه آن فوتبال بیشتر در زمین بود. الان تناسبی بین كمیسیون ها و كمیته های مختلف برقرار نشده است.

● فكر می كردید كه دوباره به فوتبال برگردید؟

▪ من قبلاً هم گفته بودم كه روزی به فوتبال برخواهم گشت و برگشتم. اما حالا كه به شرایط نگاه می كنم می بینم غم عجیبی دلم را گرفته.

● چرا؟

▪ با این اوضاع كه من دیدم خیلی سخت است كه به دوران قبلی (یك ماه قبل) بازگردیم و حتی به حالت قبل تر. در بدترین شرایط فوتبال را تحویل گرفته ام. الان فوتبال مهجور است. درست برعكس آن روز كه با استرالیا مساوی كردیم و رفتیم جام جهانی. آن موقع ۳۰ میلیون نفر شادی كردند اما الان از فوتبال غم می بارد. نمی خواهم بد كسی را بگویم. من در مراسم معارفه هم از همه كسانی كه برای فوتبال زحمت كشیده اند تشكر كردم. از كسانی كه این ساختمان را خریدند. اما آن قدر كه تاكتیك در خرید ساختمان فدراسیون به كار رفته در زمین فوتبال به كار نرفته است. از این ناراحتم.

● دوست دارم بدانم اولویت های كاری تان چیست؟

▪ قاعدتاً تیم ملی ارجحیت دارد. ما در مردادماه با سوریه و در شهریورماه با كره و چین تایپه بازی داریم و باید تكلیف تیم ملی را روشن كنیم. بازی های لیگ هم كه قرار بود هفدهم مرداد انجام شود به تعویق می افتد. امروز من در سازمان لیگ حضور پیدا كردم و با همكاران سازمان به دوستی و توافق بسیار خوبی رسیدیم. قرار شد كه لیگ را به ۱۸ شهریور موكول كنیم، وقتی كه بازی های تیم ملی هم تمام شده. این كار ارزنده ای بود كه انجام شد. این تاریخ مصادف است با تولد صاحب الزمان(عج) و روز خوبی است. موضوع دیگر هم فینال جام حذفی بود كه تاریخ بازی های رفت و برگشت را مشخص كردیم. این بازی رفت و برگشت انجام می شود. البته اگر من در فدراسیون حضور داشته باشم این كارها انجام خواهد شد.

● یعنی ممكن است نباشید؟

▪ راستش دلم خیلی گرفته و همین حالا هم بغض گلویم را فشار می دهد، به خاطر شرایطی كه در آن قرار دارم. دلم نمی خواهد خیلی موضوع را باز كنم. اما من تا وقتی كار می كنم كه با قدرت باشم. باید ببینم كه در این شرایط قدرت لازم را دارم یا نه. من قبلاً رئیس فدراسیون بودم و آن موقع با خرد جمعی كار می كردم، با خرد واقعی و با افراد متخصص. من از اول عادت كرده ام كه در هر كاری گردن كلفت باشم. البته این لفظ خوبی نیست اما منظورم این است كه باید با قدرت كار كنم. من عادت دارم كه در هر حوزه ای با مطالعه وارد شوم. اگر سر تمرین می روم قبلش مطالعه می كنم. اگر مدیریت می كنم همین طور. الان هم می گویم اگر داریوش مصطفوی را مفلوك بخواهند من نیستم. در حالت فلاكت نمی توانم زندگی كنم. اگر دست و پای من را ببندند و به دریا بیندازند كه نمی توانم شنا كنم.

● یعنی الان دست و پایتان بسته است؟

▪ فكر می كنم قدرت زیادی از فدراسیون گرفته شده و به گروه های دیگر داده شده. باید این مسئله روشن شود.

● فكر می كنید برخورد سازمان با فدراسیون قبلی مناسب بود؟

▪ فكر می كنم سازمان به دنبال حمایت فوتبال است. در اولین جلسه ای كه با آقای علی آبادی داشتم چند تا نصیحت به من كرد. گفت حتماً پیشكسوت ها را دعوت كنید. همه بازیكنان را دعوت كنید. می خواهم از آنها تقدیر كنم.

سازمان هنوز هم حامی دادكان است. علی آبادی به من گفت خرد جمعی یادت نرود، فوتبال پایه یادت نرود. استان ها یادت نرود، لیگ های داخلی یادت نرود. در فدراسیون به روی همه باز باشد...

● برخورد شما با منتقدان تان چطور خواهد بود؟

▪ اینجا محل پذیرش انتقادات است. فدراسیون جای عافیت طلبی نیست و باید حرف همه را شنید. هر كسی كه درست یا حتی نادرست از فدراسیون انتقاد كند ما موظف هستیم كه به او تكریم كنیم. اگر خواهان پیشرفت هستیم باید خواهان انتقاد هم باشیم، حتی اگر ناموفق باشد. ما با منتقدان مان هم مثل دوستان مان رفتار می كنیم.

● آیا داریوش مصطفوی امروز با مصطفوی سال ۷۶ تفاوت كرده؟

▪ قطعاً، آن روزها كه من حدود ۵۲ سال داشتم هنوز خبری از كامپیوتر و اینترنت و وب سایت نبود. بودجه فدراسیون ۴۰ میلیون تومان بود. ما با همین بودجه تیم ملی مان را جهانی كردیم. اما امروز بودجه میلیاردی داریم. من معتقدم كه بودجه تبلیغاتی ما خیلی بیشتر می تواند باشد. مثلاً تبلیغات دور زمین ما ۱۰ میلیارد می ارزد. اگر درآمدهای تلویزیونی را به ما بدهند بودجه ما خیلی بیشتر می شود. معتقدم كه بودجه میلیاردی فدراسیون باید از طریق یك سازمان بزرگ مثل سازمان تربیت بدنی و با كنترل و ذی حسابی وزارت دارایی هزینه شود. باید متخصصان وارد جریان شوند. من حتی مایل هستم كه از متخصصان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استفاده كنم.

● منظورم شخص آقای مصطفوی بود. آیا اصول و عقاید شما نسبت به سال ۷۶ تغییری كرده؟

▪ من فرد تحصیلكرده ای هستم. شاگرد اول رشته مهندسی نفت در دانشگاه تگزاس بوده ام و مدیریت های مختلف را هم تجربه كرده ام. مصطفوی نگاهش بیشتر به اساتید فن است. دانشگاهیان و تحصیلكرده های فوتبال. آنهایی كه هم مرد فوتبال هستند و هم مرد علم. این گروه باید بیایند و اگر ما كاستی داریم حمایتمان كنند. داریوش مصطفوی یك حلقه كوچك از این زنجیر بلند است. هیچ چیزی در فدراسیون ما بدون رجوع به خرد جمعی اجازه نشر نخواهد یافت.

اما این را بگویم كه همه این مسائل وقتی عملی می شود كه برای آبرو، سابقه و كسوت من ارزش قائل باشند وگرنه قولم را عملی نمی كنم.

آرش راهبر



همچنین مشاهده کنید