پنجشنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 18 April, 2024
مجله ویستا

شتاب شهرک سازی دستاورد خیانت محمود عباس از آناپولیس


شتاب شهرک سازی دستاورد خیانت محمود عباس از آناپولیس

عملیات شهرک سازی در فلسطین اشغالی شتاب بیشتری به خود گرفته است این عملیات قبل از برپائی اجلاس آناپولیس تقریبا متوقف شده بود تا انجام آن باعث تحریک اعراب نشود و سازشکاران را به آناپولیس بکشاند لکن با برپائی اجلاس باصطلاح صلح پاییزی صهیونیستها یکبار دیگر این عملیات را این بار با شتابی افزونتر از سر گرفته اند

عملیات شهرک سازی در فلسطین اشغالی شتاب بیشتری به خود گرفته است . این عملیات قبل از برپائی اجلاس آناپولیس تقریبا متوقف شده بود تا انجام آن باعث تحریک اعراب نشود و سازشکاران را به آناپولیس بکشاند لکن با برپائی اجلاس باصطلاح صلح پاییزی صهیونیستها یکبار دیگر این عملیات را این بار با شتابی افزونتر از سر گرفته اند.

« عمروموسی » دبیر کل اتحادیه عرب شرط حضور فعال اعراب در اجلاس آناپولیس را توقف همیشگی شهرک سازی در فلسطین اشغالی معرفی کرده بود لکن صهیونیست ها بدون پذیرش این شرط با ایجاد کندی در روند شهرک سازیها سعی کردند زمینه های سیاسی تبلیغاتی و روانی برای حضور اعراب در کنار خود را فراهم سازند ولی امروز احساس می کنند که فعلا برای مدتهای طولانی هیچ احتیاجی به سازشکاران عرب ندارند و می توانند با افزایش سرعت ساخت و سازها در شهرکهای صهیونیست نشین حتی کندی گذشته را هم جبران کنند.

ساخت ۷۴۰ آپارتمان جدید در شرق بیت المقدس که با بودجه وزارت عمران رژیم صهیونیستی در دست احداث است از جنجالی ترین موارد در این مقوله است . اسرائیل سعی دارد با شتاب بخشیدن به شهرک سازیها در بیت المقدس ترکیب جمعیت این شهر را به سود صهیونیستها تغییر دهد و برای تحقق اهداف خود به هشدارهای بین المللی و اعتراض دنیای عرب نیز همچنان بی اعتنا است . « زیوبریم » وزیر مسکن رژیم صهیونیستی در این زمینه می گوید وزارت مسکن موظف به حل مشکل مسکن در بیت المقدس است . او ضمن تایید تلویحی ساخت و سازها در ناحیه « عتاروت » واقع در شرق بیت المقدس اصرار دارد که بایستی برنامه های زمان بندی شده برای احداث شهرکهای تکمیل شده در این منطقه عینا به اجرا گذاشته شود.

بیت المقدس پایتخت کشور فلسطین است ولی جناح سازشکار فلسطینی سطح خواسته های خود را مرتبا تقلیل داده و اکنون فقط به شرق بیت المقدس اکتفا نموده است لکن صهیونیست ها حتی همین مقدار را هم نمی پذیرند و امیدوارند محمود عباس و طیف خائن جناح فتح را به عقب نشینی بیشتر از مواضعشان وادار کنند. در واقع صهیونیستها روی خیانت های محمود عباس و عقب نشینیهای مستمر او حساب کرده اند وسعی دارند بیش از گذشته از او امتیاز بگیرند. از دیدگاه مذاکره کنندگان فلسطینی شرق بیت المقدس پایتخت کشور فلسطین است ولی اسرائیل اعلام کرده است که شرق بیت المقدس را خارج از حیطه مذاکرات بین طرفین می داند و گفته است این منطقه بلافاصله پس از جنگ ۶ روزه در سال ۱۳۴۶ (جنگ ۱۹۶۷ میلادی ) از اراضی فلسطینی تفکیک شده و اسرائیل آنرا به فلسطینی ها باز پس نخواهد داد لکن هیچ مرجع بین المللی این نکته را به رسمیت نمی شناسد.

صهیونیست ها اکنون سالهاست با تلاش برای تبدیل بیت المقدس به مرکز اسرائیل سعی دارند این واقعیت را که بیت المقدس به دنیای اسلام و به فلسطینی ها تعلق دارد نادیده بگیرند ولی در این زمینه کمترین موفقیتی نداشته اند و فقط بر روی عقب نشینیهای محمود عباس امید بسته اند و سعی دارد جناح خائن فتح را از طریق بده ـ بستانهای رایج به پذیرش شرایط اشغالگران ترغیب و حتی وسوسه کنند.

با اینهمه مذاکره کنندگان ارشد فلسطینی به تصمیم جدید اسرائیل برای از سرگیری ساخت و سازها و بویژه اقدامات اخیر اسرائیل برای ایجاد صدها واحد مسکونی جدید در شرق بیت المقدس به معنی محو توافقات طرفین در اجلاس آناپولیس توصیف کرده اند و از اشغالگران توضیح خواسته اند که چرا تعهدات و توافقات خود را زیر پا می گذارند « رافی ایتان » وزیر امور بیت المقدس در کابینه رژیم صهیونیستی با جملات تمسخرآمیز در این زمینه پاسخ میدهد : اسرائیل هرگز نگفته بود که ساخت و ساز شهرکهای یهودی نشین را برای همیشه متوقف خواهد کرد! بلکه تامین مسکن شهروندان اسرائیلی وظیفه دولت است .

رژیم صهیونیستی بااعلام رسمی این مطلب در واقع سعی کرده است که واکنش طرف فلسطینی و همچنین واکنش های بین المللی را ارزیابی کند و این در واقع یک « تست » بوده که اگر واکنش قابل ذکری را مشاهده نکرد طرحهای بعدی خود را با شتاب بیشتری مطرح و پیگیری کند. بنا به طرح جدید رژیم صهیونیستی علاوه بر برنامه های طراحی شده برای گسترش شهرکهای صهیونیست نشین در کرانه باختری ساخت ۲۴۰ آپارتمان هم در جهت گسترش شهرک صهیونیست نشین « معالی ادومیم » واقع در حومه بین المقدس در نظر گرفته شده است این رقم علاوه بر ۷۴۰ آپارتمانی است که قرار است در شرق بیت المقدس احداث شود . بدین ترتیب حدود یکهزار آپارتمان فقط در بیت القمدس و حومه احداث خواهد شد که در واقع سماجت صهیونیست ها برای ادامه حضور در بیت المقدس را بنمایش می گذارد.

اما مذاکره کنندگان فلسطینی فقط به لفاظی های بیهوده سرگرمند و تهدید می کنند که اقدامات اسرائیل تهدید کننده است و ما را ناامید کرده است ! مذاکره کنندگان فلسطینی هشدار داده اند که « چنین طرحهائی به روند صلح آسیب می رساند و توافقات طرفین در کنفرانس آناپولیس را صدمه می زند و بایستی سریعا متوقف شود. ما این اقدامات دولت اسرائیل را تهدیدی جدی برای آغاز مذاکرات نهائی میان دو طرف ارزیابی می کنیم و این مایوس کننده است ! » این در حالیست که صهیونیستها بی اعتنا به اظهارات طرف فلسطینی به کار خود سرگرمند و دیگر نیازی به همراهی طرف فلسطینی احساس نمی کنند و معتقدند محمود عباس و جناح خائن فتح در موقعیتی نیستند که بتوانند مانعی در جهت اجرای طرحهای اسرائیل و احداث شهرکهای صهیونیستی محسوب شوند. در جریان کنفرانس باصطلاح صلح پاییزی در « آناپولیس » که به اصرار و تاکید بوش و دستیارانش برپا شد دو طرف توافق کردند که طرح صلح بوش در سال ۱۳۸۲ موسوم به « نقشه راه » را احیا کنند . در این طرح قویا از رژیم اشغالگر صهیونیستی خواسته شده است کلیه فعالیتهای شهرک سازی خود را متوقف کند.

اسرائیل با از سرگیری شهرک سازی و حتی شتاب دادن به این عملیات نشان داد که روی ذلت پذیری و حقارت جناح خائن فتح و محمود عباس بیش از حد حساب کرده و بدون اجرای تعهداتش از طرف فلسطینی می خواهد که خواسته های اسرائیل را عملی سازد. تصادفی نیست که تقریبا بلافاصله پس از برپایی اجلاس به اصطلاح صلح پاییزی دولت « ایهوداولمرت » با اعلام یک مزایده دولتی برای ساخت ۳۰۰ واحد مسکونی در یک شهرک صهیونیست نشین در « حارهوما » نشان داد کوچکترین ارزشی برای تعهداتش قائل نیست و با تمامی توان و ظرفیت خود به شهرک سازی در هر فرصت ممکن ادامه خواهد داد.

آنچه این روزها در فلسطین اشتغالی رخ می دهد آزمون تازه ای برای اشغالگران و فلسطینی ها محسوب میشود و در میدان عمل نشان میدهد که صهیونیستها نه تنها به تعهدات گذشته خود در پیمان اسلو و پیمان مادرید وفادار نیستند که حتی جدیدترین توافقات نیم بند خود با محمودعباس راهم که در جریان اجلاس آناپولیس به آن دست یافته بودند زیر پاگذاشته اند .

فراموش نکنیم که « نقشه راه » در اصل یک طرح اسرائیلی بود که با فشار امریکا به اجرا درآمد لکن در همان قدمهای اولیه با شکست مطلق مواجه گردید و کنار گذاشته شد. آمریکا و صهیونیستها در جریان اجلاس آناپولیس یکبار دیگر برای احیای این طرح ناکام تلاش کردند ولی عملا ثابت کردند هدف آنها فقط اجرای بندهائی است که فلسطینی ها ملزم به اجرای آن هستند اما اسرائیل حاضر به اجرای تعهداتش نیست و مشخصا توقف شهرک سازیها را عملی نخواهد ساخت .

طبعا سئوال جدی اینست که چرا اسرائیل به تعهداتش عمل نمی کند آیا صهیونیستها نگران آثار و تبعات عدم اجرای تعهداتشان نیستند آیا اسرائیل از آن بیم ندارد که محمود عباس و طیف خائن فتح از مذاکرات سازش کنار بکشند برای یافتن پاسخ این سئوالات لازمست به بررسی اقدامات اسرائیل پس از شکست در جنگ ۳۳ روزه در لبنان بپردازیم تا به جمع بندی مناسبی در این مقوله دست یابیم .

فراموش نکنیم که اسرائیل پس از ناکامی و احساس ناتوانی در مورد در هم شکستن مقاومت اسلامی لبنان که امروزه در جنبش حزب الله متجلی شده است به فکر در هم شکستن مقاومت اسلامی در فلسطین افتاد تا بلکه از این طریق شکست در لبنان را تا حدودی جبران کند. دقیقا برای تامین همین هدف بود که جناح خائن فتح و اطرافیان محمود عباس به کمک صهیونیستها در صدد انجام کودتا علیه دولت « اسمعیل هنیه » برآمدند لکن با اولین حرکات و اقدامات خود شکست کامل در این زمینه را احساس کردند و اکثرا به خارج از نوار غزه گریختند.

بدین ترتیب کودتای محمود عباس علیه دولت قانونی اسمعیل هنیه و جنبش حماس با سرافکندگی سازشکاران مواجه شد و محمود عباس با اقدامات غیر قانونی خود « سلام فیاض » را بجای « اسمعیل هنیه » به نخست وزیری برگزید و حال آنکه مجلس ملی فلسطین علیه این اقدام غیر قانونی محمود عباس هشدار داد و آنرا رد کرد . از ۲۵ خرداد ۸۶ تاکنون نوار غزه در اختیار جنبش حماس قرار دارد و ابومازن با همکاری آمریکا صهیونیستها و رژیم « کمپ دیویدی » قاهره سرگرم توطئه و اقدامات ایذائی علیه ساکنان نوار غزه برآمده و به هر طریق ممکن سعی دارد انتقام شکست خود را از مردم غزه بگیرد.

اخیرا گردانهای قسام شاخه نظامی جنبش حماس اعلام کردند که نیروهای این جنبش توانسته اند برخی « هسته های تروریستی » را کشف کنند که قصد شناسائی و ترور عده ای از رهبران نیروهای مقاومت اسلامی فلسطین در نوار غزه را داشته اند. اعضای این هسته های تروریستی در اعترافات خود تصریح کرده اند که توسط جناح محمود عباس و صهیونیستها اجیر شده اند.

این در حالیست که کابینه رژیم صهیونیستی با پیشنهاد ترور اسمعیل هنیه نخست وزیر دولت فلسطینی موافقت کرده است . این پیشنهاد ترور را « ایهودباراک » وزیر جنگ اسرائیل داده و در کابینه اسرائیل به تصویب رسد. این بدان معنی است که صهیونیست ها سیاست خاصی را در قبال فلسطینی ها در پیش گرفته اند و ضمن اعمال فشار بر نوار غزه و تشدید حملات زمینی و هوائی علیه نیروهای مقاومت اسلامی سعی دارند نقش و جایگاه محمود عباس و جناح خائن فتح را در حد یک « گروه مامور سرکوب » تقلیل دهند و هیچ امتیازی به آنها ندهند.

بدین ترتیب ما به پاسخ هر ۳ سئوال مطروحه در این زمینه بسیار نزدیک شده ایم . اولا اینکه چرا اسرائیل به تعهداتش عمل نمی کند و پاسخ این سئوال روشن است و در واقع صهیونیست ها به هیچ یک از تعهدات الزام آور خود عمل نکرده و نمی کنند. در مقطع یکساله کنونی بویژه پس از شکست محمود عباس و دستیارانش در غزه اسرائیل احساس می کند که مجبور نیست به هیچ یک از تعهداتش در قبال فلسطینی ها عمل کند. در عین حال با مشاهده « بی وزنی » و بی اعتباری محمود عباس و جناح خائن فتح نگران عواقب عدم اجرای تعهداتش هم نیست و مطمئن است که ابومازن و دستیارانش در موقعیتی نیستند که « ابتکار عمل » داشته باشند و بخواهند صحنه مذاکرات را ترک نمایند.

مسئله اینست که ابومازن و دستیارانش پس از شکست اسرائیل در جنگ ۳۳ روزه علیه حزب الله لبنان می توانستند از موقعیت ممتازی که براثر استقامت دیگران بوجود آمده بیشترین بهره های ممکن را ببرند و دستاوردهای بزرگی در صحنه مبارزه ضد صهیونیستی را بنام خود به ثبت برسانند ولی آنها دقیقا عکس آن عمل کردند و به دشمن اشغالگر فرصت دادند تا بلکه بتواند شکست خود در برابر حزب الله لبنان را در نوار غزه تلافی و جبران کند که البته در این زمینه هم با شکست و رسوائی مواجه شد.

جناح خائن فتح سپس به همکاری با صهیونیستها ادامه دادند و ضمن حضور در اجلاس آناپولیس به دشمن فرصت دادند تا چنین وانمود کند که گویا در صحنه رویاروئی با فلسطینی ها « دست بالا » را دارد و می تواند در این زمینه تحکم کند و حرفش را به کرسی بنشاند. دقیقا به همین دلیل است که امروزه محمود عباس و دستیارانش پس از مشاهده شهرک سازی در شرق بیت المقدس و سایر سرزمین های اشغالی حرف زیادی نمی توانند بزنند. چون موقعیت کنونی علیه فلسطینی ها را خودشان به وجود آورده اند و تایید کرده اند.

ابومازن حتی در مورد اقدامات ارتش صهیونیستی در سرکوب فعالان اسلامی در غزه هم نمی تواند حرفی بزند چون او آنها را به خیانت متهم کرده و همراهانش هنوز هم برای شکار انقلابیون مسلمان و قتل آنها به اسرائیل « گرا » می دهند و می بینیم که خیانت اصلی را محمود عباس و مزدورانش مرتکب شده اند. در چنین شرایطی اسرائیل اشغالگر سعی دارد از فرصت های طلائی موجود بیشترین بهره ممکن را ببرد و ضمن بی اعتنائی به تعهداتش از یکطرف باشتاب فراوان به شهرک سازی در سرزمین های اشغالی بپردازد و از طرف دیگر عملیات سرکوب نیروهای مقاومت اسلامی را تشدید کند. البته اشغالگران هم باور نکنند که آنچه رخ میدهد بنفع آنها تمام خواهد شد. تجربه شکست خوار کننده اسرائیل در لبنان را هیچکس فراموش نمی کند. اسرائیل برای مدتی در لبنان به اهدافش رسید ولی نهایتا ضربه های سختی را متحمل شد که هنوز هم نمی تواند آنرا فراموش کند.

اسرائیل سعی دارد باشتاب بخشیدن به شهرک سازیها بویژه در بیت المقدس ترکیب جمعیت این شهر را به سود صهیونیستها تغییر دهد و کندی عملیات شهرک سازی در گذشته را جبران کند

« بیت المقدس » مرکز کشور فلسطین است ولی جناح سازشکار فلسطینی مرتبا سطح خواسته های خود را تقلیل داده و اکنون به شرق بیت المقدس اکتفا نموده لکن صهیونیستها حتی همین مقدار را هم نمی پذیرند و امیدوارند سازشکاران را به عقب نشینی بیشتر از مواضعشان وادار کنند

اسرائیل سعی دارد جناح خائن فتح و محمود عباس را از طریق بده ـ بستانهای رایج به پذیرش شرایط اشغالگران ترغیب و حتی وسوسه کند

اسرائیل تمامی تعهداتش از جمله توافقات اخیر در اجلاس آناپولیس را زیر پا گذاشته و به سرعت سرگرم شهرک سازی است و حال آنکه در آناپولیس متعهد شده بود شهرک سازی را برای همیشه متوقف کند

مذاکره کنندگان فلسطینی فقط به لفاظی های بیهوده سرگرمند ولی اسرائیل بی اعتنا به اعتراضات طرف فلسطینی به شهرک سازی سرگرم است . اسرائیل معتقد است محمود عباس و دستیارانش در موقعیتی نیستند که مانعی علیه احداث شهرک سازی محسوب شوند

اخیرا « گردانهای قسام » شاخه نظامی حماس برخی « هسته های تروریستی » را کشف کردند که قصد شناسائی و ترور رهبران مقاومت اسلامی را داشته اند. دستگیر شدگان اعتراف کرده اند که توسط جناح محمود عباس و صهیونیستها اجیر شده اند

اسرائیل نقش و جایگاه محمود عباس و دستیارانش را در حد یک « گروه مامور سرکوب » تقلیل داده و سعی دارد هیچ امتیازی هم به آنها ندهد. اسرائیل با مشاهده « بی وزنی » و بی اعتباری سازشکاران حتی نگران عواقب عدم اجرای تعهداتش هم نیست

ابومازن و دستیارانش پس از شکست اسرائیل در جنگ ۳۳ روزه می توانستند از موقعیت ممتازی که بر اثر استقامت دیگران بوجود آمده بهره های ممکن را ببرند ولی دقیقا به عکس عمل کردند و به دشمن کمک کردند تا بلکه شکست خود در لبنان را در غزه جبران کند که آنهم با شکست مواجه شد

ابومازن با حضور در اجلاس آناپولیس به اشغالگران فلسطین فرصت دادند تا چنین وانمود کنند که گویا در صحنه فلسطین « دست بالا » را دارند و می توانند حرف خود را به کرسی بنشانند. در واقع موقعیت کنونی علیه فلسطینی ها را سازشکاران به وجود آوردند



همچنین مشاهده کنید