پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

دایی و رای کمیته استیناف


دایی و رای کمیته استیناف

علی دایی در بازی ای که شروع کرده بود فعلا محکوم شده است و در حکم کمیته استیناف و کمیته های انضباطی سخن های فراوانی آمده است که نگارنده را وادار کرده است

علی دایی در بازی‌ای که شروع کرده بود فعلا محکوم شده است و در حکم کمیته استیناف و کمیته‌های انضباطی سخن‌های فراوانی آمده است که نگارنده را وادار کرده است.

بار دیگر انگشت اشاره‌یی رو به کمیته انضباطی کرده و از آقایان چند سوال داشته باشم.

۱- سوال اول این است که از شأن و کیان داوری سخن گفته شده است. می‌پرسیم با توجه به حکم محرومیت

سر مربی تیم پرسپولیس از نشستن بر نیمکت سر‌مربیگری این تیم در دو مسابقه مراتب شأن و کیان مردم و طرفداران و باشگاه کجا قرار دارند؟ بر فرض اینکه علی دایی با ادبیاتی غیر‌متعارف و آن هم بعد از مسابقه و در پی اشتباهات کاملا غیر توجیه داوری این سخنان را گفته است این مساله چه ربطی به ضربه زدن به باشگاه دارد؟ هنگامی که شاهدیم برای دیدار یک مسابقه از جام حذفی بین تیم‌های استقلال و کاسپین تنها ۲۰ یا ۳۰ نفر می‌آیند به چه دلیل باید این‌گونه به مردمی که به ورزشگاه می‌آیند چنین فشارهایی تحمیل کرد؟ روند قهر مردم با ورزشگاه‌ها تا چه زمانی چنین منسجم ادامه دارد؟ مضحکه هایی چون کسر امتیاز یا اینکه مربی را به صرف مصاحبه‌یی از نشستن بر نیمکت محروم کنیم چرا برای مایلی کهن‌ها و... انجام نمی‌شد؟

۲- سوال دوم درباره این گفته است که به فرض دلایل مثبته و قویه بر تخلف داوری خاص در اختیار مربی باشد در این صورت به حکم شرع‌! قانون و اخلاق مربی یا مقام صاحب اطلاع باید مراتب به مسوولان اطلاع داده شود. می‌پرسیم این کدام قانون شرعی است که مراتب اثبات گناه را برای برخی پست‌ها چون بازیکن و مربی را می‌توان علنی کرد ولی برای داوری و رییس و نایب‌رییس و چنین نیست؟ به آقایان می‌گوییم در قانون شرع و خدا حقوق برای همگان یکسان اعمال می‌شود و از بعد اخلاقی نیز چنین است که در اخلاق هیچگاه نیامده به صرف داشتن لباس یا به قول شما مقام و کیان باید مزیتی برای کسی قایل شد، از سوی دیگر در پی رسوایی‌هایی که در هر جای دنیا صورت می‌گیرد مراتب باید به صورت علنی اعلام شود آن‌گونه که امروز موارد ارتشا در فوتبال انگلستان گفته می‌شود و در سال‌های پیش درباره رشوه خواری داوران آلمان مراتب به اطلاع عموم رسید و این‌گونه نبود که داوری به‌علت فساد و اخذ رشوه محکوم شود و مجبور به ترک داوری شود و چند سال بعد به عنوان کارشناس داوری شاهد حضور ایشان در سرزمینی که مدعیان بسیار اخلاق و شرع داریم چنین اسف بار باشیم‌.

۳- از روند سالم‌سازی و روح جوانمردی و اهداف ارزشی و غایی سخن گفتید. سوال ما این است؛ این قوانین و این شعارهای زیبا تنها درباره شخص علی دایی و تیم پرسپولیس باید مورد توجه باشند؟ آیا درباره روند سالم‌سازی صورت‌های مالی فدراسیون فوتبال کسی نباید توضیح قاطعی بدهد یا اینکه این مساله در چرخه سالم‌سازی و جوانمردی و روح قانون و شرع نیست؟

۴- حال سوال مهمی که اذهان را به‌شدت مشغول می‌کند این است اگر ادعاهای علی دایی درست نبوده که بنا به شواهد تاریخی شبهه زیادی درباره عملکرد داوری‌ها وجود دارد، می‌پرسیم چرا این آقایان برای اثبات بیگناهی خود باید کسان دیگر را متهم کنند و بخواهند دست به خودکشی‌های دسته جمعی بزنند و حکایت‌های تهدید را بشنویم؟ می‌پرسیم مدارک مبنی بر تماس‌های قهرمانی با کمک مربی پرسپولیس و درخواست نمایندگی‌ها ساختگی بوده‌اند یا اینکه کیان داوری مهم‌تر از روشن شدن حقیقت است؟

تورج عاطف



همچنین مشاهده کنید