پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

بیوتكنولوژی ستاره فردای تایوان


بیوتكنولوژی ستاره فردای تایوان

با افزایش گرایش دنیای امروز به تولید صنایع بهداشتی در جاهای كم هزینه تر شركت های داخلی تایوان محركی خواهند بود كه بیوتكنولوژی را به ستاره بعدی صنایع این كشور تبدیل كنند و به عقیده دست اندركاران, صنعت الكترونیك را هم پشت سر خواهند گذاشت

یكی از دست‏اندركاران صنعت بیوتكنولوژی تایوان اعلام كرد تمایل شركت‏های بزرگ به تولید در مناطق كم هزینه‏تر، كسب و كار شركت‏های داخلی را افزایش و بخش بیوتكنولوژی را تا حد صنعت الكترونیك در این كشور ارتقا خواهد داد.

از این پس با افزایش گرایش دنیای امروز به تولید صنایع بهداشتی در جاهای كم‏هزینه‏تر شركت‏های داخلی تایوان محركی خواهند بود كه بیوتكنولوژی را به ستاره بعدی صنایع این كشور تبدیل كنند و به عقیده دست‏اندركاران، صنعت الكترونیك را هم پشت سر خواهند گذاشت.

دیوید سیلور، مدیرعامل شركت بیوتك ایست در مهمانی ناهاری كه اتاق بازرگانی اروپا در تایپه ترتیب داده بود گفت: شركت‏های چند ملیتی بیوتكنولوژی و دارویی هرچه بیشتر و بیشتر تولید خود را به كشورهای دیگر منتقل می‏كنند و شركت‏های داروسازی تایپه بإ؛ جدیت می‏خواهند از این گرایش بهره گیرند.

شركت بیوتك ایست واقع در تایپه در سال ۲۰۰۱ افتتاح شده و شركت مشاوری است كه تحقیقات و خدمات و تسهیلات تجاری را در اختیار چین بزرگ قرار می‏دهد.

به نظر سیلور حوزه‏هایی مطلوب مانند تولید اجزای مهم دارویی یا داروهای پروتئینی متداول حوزه‏هایی هستند كه شركت‏های محلی در آنها سرآمد هستند. به گفته او تاكنون پیشرفت نسبتا كند بوده است چرا كه كشورهای همسایه مانند كره جنوبی، سنگاپور و چین در سال‏های اخیر رشد ناگهانی داشته‏اند.

برای مثال پارك علمی و زیست پزشكی بیوپولیس در سنگاپور خیلی سریع به مجموعه امكانات بین‏المللی بدل شد و دانشمندان را از سراسر جهان به خود جلب كرده است. جدیدترین پارك با محوریت بیوتكنولوژی با سرمایه‏گذاری دولت تایوان نانكانگ بیوتك پلاز است: مركز تحقیقاتی كه در سال ۲۰۰۳ بنا شده و در پارك نرم‏افزار نانكانگ واقع است.

سیلور در این باره گفت: تایوان هنوز آستانه رقابت‏پذیری خود را حفظ كرده است. سیلور ادامه داد: تایوان شالوده مستحكمی دارد كه از آینده موفق بیوتكنولوژی در آن محافظت می‏كند و مشوق ورودی‏های بین‏المللی به آن، همكاری و معاملاتی است كه برای موفقیت ضروری هستند.

سیلور كه بیش از ۳۵۰ مقاله درباره علوم زیستی نوشته است اشاره كرد: مزیت‏های تایوان دانشمندان با استعداد، محیط تحقیقاتی و محققان خلاق و نیز دسترسی به منابعی مانند اطلاعات بیوانفورماتیك منحصر به فرد است.

تایوان نوامبر گذشته درخواست مجوز تولید تامی فلو را عنوان كرد كه نام آن به نام روشه هلدینگز ثبت شده است. مجوز به این كشور البته با بی‏میلی داده شد تا این دارو در درمان آنفولانزای مرغی به كار گرفته شود.

سیلور در این باره گفت: این مسئله به جامعه داروسازی جهانی نشان می‏دهد كه موسسه تحقیقاتی سلامت ملی تایوان كه تامی فلو را تولید می‏كند، دانشمندان مستعدی دارد. با این حال پافشاری تایوان در انجام این كار - به رغم مخالفت‏های روشه - بر تلاش‏های دولت برای جلوگیری از دزدی مالكیت معنوی تاثیر گذاشت. سیلور با پیشنهاد این كه مقامات محلی گام‏های جدی برای ارتقای صنعت بیوتكنولوژی بردارند گفت: احترام به حقوق مالكیت معنوی برای جذب داروسازان بین‏المللی یا شركای بیوتكنولوژی ضروری است.

نكته مثبت این كه همزمان كه شركت‏های داخلی روابط مستحكم و عمیقی با غول‏های دارویی بین‏المللی برقرار می‏كنند، شراكت موفق كنونی صنعت بیوتكنولوژی تایوان را به جایگاه بالاتری می‏رساند. شركت‏های محلی مهم تایوان در این زمینه میكرولایف، شركت داروسازی سینفار و شركت شیمیایی و داروسازی استاندارد هستند.

سحر شقاقی



همچنین مشاهده کنید