سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

یوونتوس, قربانی تصمیمات رانیه ری و سکو


یوونتوس, قربانی تصمیمات رانیه ری و سکو

برخلاف ابتدای فصل ۲۰۰۸ ۲۰۰۷ که بسیاری از هواداران یوونتوس داعیه قهرمانی این تیم را داشتند اکنون شاهد آن هستیم که ماندن این تیم در رده سوم تا انتهای فصل بهترین خبری است که می توان به آنها داد

کلودیو رانیه ری سرمربی یوونتوس در فصل جاری با تصمیمات خود از جمله جایگزینی وینچنزو یاکینتا به جای آلساندرو دل پیه رو، اسطوره فراموش نشدنی این باشگاه در جریان دیدار راه راه پوشان مقابل سامپدوریا علاوه بر عدم کسب نتیجه مطلوب باعث نارضایتی هواداران نیز شد.تصور می شود که طرفداران یوونتوس بشدت از اقدامات رانیه ری متعجب و ناراحت شده و خواهان برکناری این مرد ایتالیایی و آلسیوسکو مدیر راه راه پوشان تورین باشند. گرچه به نظر می رسد که مردان تورین بتوانند جایگاه سوم جدول رقابت های سری A را حفظ کنند و هنوز در نبرد قهرمانی برای فتح اسکودتو و راهیابی به رقابت های فصل آینده لیگ قهرمانان اروپا باشند اما نارضایتی هواداران متعدد و صبور بانوی پیر نشان می دهد که آنها چندان به بهبود وضعیت تیم محبوب خود و قهرمانی آنها در رقابت های کالچو خوشبین نیستند. پس از رسوایی های سری A و حوادث معروف کالچو پولی و سقوط راه راه پوشان به سری B در فصل گذشته فصل جاری نیز به فصلی دشوار و پیچیده برای پرافتخارترین تیم باشگاهی ایتالیا مبدل شده باشد.

برخلاف ابتدای فصل ۲۰۰۸-۲۰۰۷ که بسیاری از هواداران یوونتوس داعیه قهرمانی این تیم را داشتند. اکنون شاهد آن هستیم که ماندن این تیم در رده سوم تا انتهای فصل بهترین خبری است که می توان به آنها داد. این موضوع نشان می دهد که حتی هواداران یوونتوس به وضعیت نه چندان مساعد تیم خود اعتراف کرده و بشدت از عملکرد بازیکنان کادر فنی تیم مخصوصاً کلودیو رانیه ری ناراحت و ناراضی می باشند. شهرت و افتخارات متعدد باعث بالا رفتن سطح انتظارات شده و یوونتوس را به تیمی متعلق به رده های بالایی فوتبال ایتالیا مبدل ساخته است از این روز تصور این موضوع که یوونتوس با عدم قرار گرفتن در جمع ۴ تیم برتر کالچو نتواند به رقابت های لیگ قهرمانان اروپا در فصل بعد راه یابد برای طرفداران مردان آلپ کمی سخت و دور از انتظار خواهد بود. در حالیکه کلودیو رانیه ری هدایت و آلسیوسکو مدیریت ورزشی راه راه پوشان تورین را برعهده دارند این سؤال در اذهان هواداران پیش می آید که آیا یوونتوس می تواند به همراه این ۲ یعنی جووانی کوبولی گیگلی رئیس باشگاه و جان کلود بلان مدیر فنی و سایر دست اندرکاران فعلی به دوران اوج و افتخارآفرینی خود طی سالیان گذشته نزدیک شده و جایگاه از دست رفته خود را باز پس گیرد؟ جواب این سؤال مسلماً هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد. با کنار گذاشته شدن دیدیه دشان، سرمربی فرانسوی که یوونتوس را از سری B به سری A رساند، انتخاب کلودیو رانیه ری هرگز به مذاق هواداران تیم خودش نیامده و آنها وی را هرگز به عنوان یک سرمربی محبوب و موفق نپذیرفته اند.

هر چند موفقیت ها و نتایج قابل قبول مردان تورین در یک برهه زمانی باعث شده بود تا هواداران متعجب شده و یوونتوس را دارای پتانسیل رقابت با اینتر برای فتح اسکودتو تشخیص دهند. نتایج ضعیف اخیر شاگردان رانیه ری و افزایش فاصله امتیازی این تیم با اینتر و رم سبب شده تا بسیاری به توانایی این سرمربی ایتالیایی در هدایت تیم بزرگی مانند یوونتوس شک کرده و او را شایسته سرمربیگری در تورین ندانند. تساوی اخیر سفید و مشکی پوشان مقابل سامپدوریا در سری A تا حدودی این شک را به یقین تبدیل کرده است اما آن چیزی که بیش از کسب تساوی بدون گل هواداران یوونتوس را ناراحت و عصبانی کرد تصمیم و اقدام عجیب رانیه ری در تعویض آلساندرو دل پیه رو با وینچنزو یاکینتا در نیمه نخست دیدار بود.باید اعتراف کرد دل پیه رو آن چنان که باید و شاید نتوانست برای یوونتوس خوش بدرخشد. گرچه پسر طلایی تورین نتوانست عملکرد همیشگی خود را ارائه دهد اما باید اذعان داشت که وی نقش بسزایی در ایجاد ارتباط میان خطوط هجومی مرکزی بانوی پیر داشت اما حضور برای تغییر نتیجه به سود مردان تورین تداوم نیافت تا یاکینتا شانس خود را برای گلزنی بیازماید. پس از خروج پینتو ریکیو از میدان، یوونتوس دچار بحران شد و نتوانست حتی یک موقعیت خطرناک گلزنی روی دروازه سامپدوریا ایجاد کند تا راه راه پوشان از یک دیدار خانگی تنها یک امتیاز کسب کنند. برای تیمی مانند یوونتوس که در حال حاضر با غیبت مهره ای ارزشمند همچون کامورانزی از کمبود خلاقیت در خط میانی خود رنج می برد، اتخاذ چنین تصمیمی از سوی سرمربی تیم جای تعجب و دلیل او برای انجام چنین اقدامی جای بحث داشت.

در واقع برخی مطمئن هستند در صورتیکه رانیه ری، دل پیه رو را از ترکیب تیم خارج نمی کرد یوونتوس پیروز میدان بود. تصمیم رانیه ری مبنی بر تعویض دل پیه رو در آن شرایط از آن دسته اقداماتی بود که دلیلی برای خطاب شدن این مرد ایتالیایی به عنوان یک سرمربی بی منطق محسوب می شود. اقدامات و تصمیمات او در دوران سرمربیگری اش در چلسی باعث شد تا هواداران لندنی از وی به عنوان یک سرمربی بی منطق یاد کنند. هدایت او در استمفوردبریج که برپایه تصمیمات تاکتیکی غیر منطقی بنا نهاده شده بود یکی از دلایل اصلی ناکامی آبی پوشان لندن در فصل ۲۰۰۴-۲۰۰۳ لیگ برتر انگلستان محسوب می شود. چلسی در این فصل حریفی با نام موناکو را در مرحله نیمه نهایی رقابت های لیگ قهرمانان اروپا می دید، امتیاز بازی رفت در استمفورد بریج را با حریف فرانسوی خود تقسیم کرد تا با امید پیروزی روانه مونت کارلو شود. طی دیدار برگشت گرچه سفید و قرمزپوشان در دقیقه ۵۳ از حضور آندرس زیکو، به دلیل گرفتن کارت قرمز محروم شدند و تصور می شد که شاگردان رانیه ری برشدت فشار حملات خود بیفزایند اما این سرمربی ایتالیایی بار دیگر با اتخاذ تصمیمی نادرست سبب شکست تیم خود شد.

وی با تعویض جیمی فلوید هاسل بنک با ماریو ملچیوت و روبرت هوت با اسکات پارکر تعادل ترکیب تیم خود را بر هم زد تا شاگردان دشان با در دست گرفتن کنترل جریان بازی، ۲ گل دیگر به ثمر رسانده و تساوی یک بر یک را با پیروزی ۳ بر یک عوض کنند و پای به دیدارفینال برای رویارویی پورتوی خوزه مورینیو بگذارند. اتخاذ چنین تصمیمات و اجرای چنین تاکتیک هایی است که باعث شده رانیه ری هرگز نتواند در دوران سرمربیگری خود صاحب یک عنوان قهرمانی در لیگ های باشگاهی و رقابت های اروپایی شود. تصمیم اخیر او نیز در تعویض دل پیه رو با یاکینتا مطمئناً نشان داده تا زمان حضور رانیه ری این روند ادامه خواهد داشت.در سوی دیگر آلسیوسکو را نیز از دیگر عوامل عدم موفقیت راه راه پوشان می توان قلمداد کرد. سکو با آغاز فصل ۲۰۰۷-۲۰۰۶ و محرومیت لوچیانو موجی از حضور در کلیه فعالیت های ورزشی به عنوان مدیر ورزشی یوونتوس منصوب شد و امور ورزشی این باشگاه را در دست گرفت.خریدها و انتقادات نامناسب و کم تأثیر سکو در فصل نقل و انتقالات تابستان سال گذشته نه تنها به سود راه راه پوشان نبود و به بهبود شرایط آنها کمکی نکرد بلکه تنها ضرر و زیان مالی را برای این باشگاه به ارمغان آورد و شاید بتوان این خریدها از جمله خرید جان آلن بومسونگ از نیوکاسل به ارزش ۵ میلیون یورو را بد شگون ترین خرید در فصل نقل و انتقالات یوونتوس معرفی کرد. آن دسته از هواداران که فوتبال انگلستان را دنبال می کنند حتماً زوج بومسونگ و تیتوس مالاچی برامبل در نیوکاسل و ناکامی این بازیکن فرانسوی در جمع کلاغ ها را به یاد دارند.در تابستان فصل گذشته سیاست یوونتوس در جذب بازیکنان جدید بدتر از هر زمان دیگری بود و سکو از جمله عواملی بود که باشگاه را وادار به صرف هزینه ای بالغ بر ۲۲ میلیون یورو برای جذب بازیکنانی از جمله تیاگو مندز و سرجیو آلمیرون از لیون و امپولی کرد. برخلاف آنچه تصور می شد این ۲ بازیکن هیچ گاه نتوانستند انتظارات را برآورده ساخته و خود را با شرایط تیم سازگار کنند و تصور می شود که آنها دیر یا زود تورین را ترک کنند.

سایر خریدهای سکو در تابستان گذشته نیز نتوانسته اند در رقابت های فصل جاری سری A بدرخشند. خورخه آندراده مصدوم که با صدمه دیدن در هفته های آغازین رقابت های سری A از همراهی راه راه پوشان تورین بازماند و این در حالی بود که زدنیک گریگرا و صالی حمیدزیچ به ندرت توانسته اند به رانیه ری در کسب پیروزی کمک کنند. تنها بازیکنان مؤثر خریداری شده در تابستان فصل گذشته آنتونیو نوچرنیو و وینچنزو یاکینتا هستند.هر چند باید اشاره کرد که خرید این ۲ بازیکن نیز اقدام سکو نبود و آنها در لیست خرید قبلی لوچیانو موجی قرار داشتند.با توجه به مطالب فوق می توان به صراحت گفت که یوونتوس به هیچ عنوان فصل نقل و انتقالات موفقی در تابستان سال گذشته پشت سر نگذاشته است. گرچه یوونتوس در حال حاضر عواقب تصمیمات نادرست نقل و انتقالات اشتباه سران خود را می بیند اما به نظر می رسد که این باشگاه باز هم در آستانه تکرار کردن همان اشتباهات در فصل نقل و انتقالات ژانویه باشد.

انتقال قرضی دومینکو کریستیکو به جنوا تا انتهای فصل اشتباهی بزرگ خواهد بود که یوونتوس را در ادامه فصل با کمبود هافبک دفاعی مواجه خواهد کرد.در حالیکه جورجیو چیلینی تا ۶ هفته آینده از همراهی تیم خود باز خواهد ماند. آندراده وزبینا نیز به دلیل مصدومیت قادر به حضور در ترکیب تیم نخواهند بود همچنین در شرایطی که بومسونگ در آستانه پیوستن به لیون می باشد یوونتوس تنها از وجود یک بازیکن به نام نیکولگرو تالیه در فضای بین خطوط دفاعی و میانی بهره می برد اما بدتر از همه موارد فوق تصمیم قاطع سکو در جذب مامو سیسوکو از لیورپول با قراردادی به مبلغ ۱۳ تا ۱۵ میلیون یورو است. سیسوکو بازیکنی که به معنای واقعی در ارسال پاس، زدن تکل، شوت و کنترل توپ ناتوان است.با توجه به تصمیمات رانیه ری و سکو هنوز این سؤال وجود دارد که آیا این ۲ شخصیت افراد مناسبی برای بازگرداندن ایتالیا به دوران حکفرمایی و سلطه بر فوتبال ایتالیا می باشند یا خیر؟



همچنین مشاهده کنید