پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

قهرمانی برزیل با گام های لرزان


قهرمانی برزیل با گام های لرزان

رقابت های والیبال جایزه بزرگ ژاپن كه همه ساله در آخرین ماه پاییزبرگزار می شود به عنوان یك رویداد مهم سایر رویدادهای والیبال جهان را چندسالی است تحت الشعاع خود قرار می دهد

تورنمنتی با سابقه ای ده ساله با جوایز دلاری و اهدای كاپ های ویژه كه در سال های اخیر پای اكثر تیم های بزرگ امروز جهان را به این بازی ها كشانده است. در مسابقات امسال كه طی روزهای اول تا پنجم آ ذرماه در شهر توكیو انجام شد، در كنار تیم های متوسطی چون ژاپن میزبان، چین و مصر شاهد حضور برزیل و ایتالیا (قهرمان و نایب قهرمان المپیك آتن) و آمریكا (قهرمان المپیك های ۱۹۸۴ لس آنجلس و ۱۹۹۸ سئول) و (قهرمان جهان در سال ۱۹۸۶ پاریس) نیز بودیم.در این بازی ها كه به شكل دوره ای انجام شد، اگرچه برزیل بهترین تیم فعلی جهان با كسب ۵ برد در صدر ایستاد، اما قهرمانی آنان چندان راحت حاصل نشد. شاید یكی از كمرنگ ترین قهرمانی های برزیل نامدار در عرصه والیبال بود. جدا از برزیل، ایتالیا نایب قهرمان المپیك و قهرمان اروپا با لغزش در مقابل آمریكا و شكست تكراری چندین ساله برابر برزیل در جای سوم ایستاد و آمریكا با چند گام پیشرفت پشت سر برزیل نایب قهرمان شد. ژاپن این بار با پشتوانه قهرمانی آسیا در جای چهارم قرار گرفت و مصر و چین هم به ترتیب پنجم و ششم شدند.

جای خالی تیم ایران

در این رقابت ها ایران نیز می توانست یكی از تیم های شركت كننده باشد كه ناكامی در آخرین دوره بازی های جام ملت های آسیا در تایلند این فرصت را از تیم ما گرفت، تیمی كه درصورت دورخیز مناسب و با استفاده از همه امكانات سزاوارتر از هر تیم دیگری برای تصاحب عنوان قهرمانی آسیا بود. تیم ایران به جای شركت در چنین تورنمنت معتبری در میان ناباوری از بازی های غرب آسیا و رویارویی با تیم های بحرین، عمان، اردن و قطر سر درآورد و بهترین فرصت را قبل از شركت در مسابقات با اهمیت قهرمانی جهان پیش رو از دست داد. حضور در بازی های جایزه بزرگ و بازی با دو تیم ایتالیا و آمریكا همگروه با ایران در مسابقات قهرمانی جهان سال آینده چه بسا می توانست والیبال ایران را به برداشت بهتر و ملموس تری در مصاف با مدعیان امروز جهان برساند. فرصتی كه به راحتی از كف رفت.

پایه های لرزان برزیل و ایتالیا

در غیاب مدعیان بزرگی چون روسیه، صربستان، لهستان، یونان، فرانسه، دو تیم برزیل و ایتالیا در هماوردی با تیم های متوسط جهان (چین، ژاپن و مصر) آن كوبندگی لازم را به عنوان دو تیم برتر امروز جهان نداشتند. اگر برزیل با بخت و اقبالی بلند در دو بازی با چین و ایتالیا در بازی های پنج گیمه از شكست گریخت، ایتالیا دوبار در این مسابقات طعم تلخ باخت را چشید كه شكست برابر آمریكا سخت باعث دلخوری «مونتالی» شد.برزیل و ایتالیا درست با همان نفراتی گام به بازی های جایزه بزرگ گذاشتند كه با همین نفرات چندی پیش قهرمان لیگ جهانی و قهرمان اروپا شده بودند.آندرا ناسیمنتو، ریكاردو گارسیا، سرجیهو سانتوز، گودی فیلهو (جیبا)، گوستاو آندرس، آندره هلر، رودریگوئرز و سانتانا در تیم برزیل و لوئیجی ماسترنجلو، سرتینی، ورمیگلیو، كی سولا، لوكاتنكاتی، الساندرو فی، سرنیك و پائولو كوزی در ایتالیا پایه های تركیب اصلی دو تیم بزرگ امروز والیبال جهان را تشكیل می دادند.

خیز دوباره آمریكا

آمریكا به عنوان بنیانگذار والیبال در طول یك قرن اخیر همواره ظهور مقطعی در والیبال جهان داشته است، باز هم پس از سپری كردن دوران فترت قصد بلندپروازی مجدد را دارد. آمریكا قهرمان جهان در سال ۱۹۸۶ پاریس و دارنده مدال های طلای المپیك های ۱۹۸۴ لس آنجلس و ۱۹۸۸ سئول در جایزه بزرگ، ایتالیا را سه بر صفر شكست داد تا یك بار دیگر زنگ خطر را برای مدعیان این رشته به صدا درآورد. ایالات متحده در برابر برزیل با وجود پذیرش شكست سه بر یك تیمی با جسارت و بی پروا بود. ستارگان امروز آمریكا مثل استانلی، ریلی سالمون، ریان میلر و دونالد سوكسو با بزرگان قبلی این تیم همانند كارچ كراتی برابری می كنند. بی جهت نبود كه فدراسیون بین المللی والیبال FIVB پس از سال ها دوری آمریكا از لیگ جهانی، از حضور مجددش استقبال كرد.

ژاپن شادمان تر از همیشه

ژاپن میزبان بازی ها برای نخستین بار در چند سال اخیر به عنوان قهرمان آسیا به مصاف رقبا رفته بود. ژاپنی ها كه با نزولی وحشتناك یك دهه است كه در آسیا به تیمی درجه دوم مبدل شده بودند، این بار سر از پا نمی شناختند. قهرمانی ژاپنی ها در سیزدهمین دوره والیبال قهرمانی آسیا در تایلند سبب شده بود كه این بار به جای كره جنوبی، چینی ها با تصاحب نایب قهرمانی حضور در رقابت های جایزه بزرگ را تجربه كنند.ژاپن برخلاف لیگ جهانی با همان نفرات حاضر در تایلند در این بازی ها به میدان رفت. بازهم هنوز خبری از «تاكاهیر یاماموتو» در این تیم نبود. ستاره بزرگ ژاپنی ها مدت مدیدی است كه به دلیل دست و پنجه نرم كردن با مصدومیت شدید از حضور در تیم ملی محروم است.سایتو، كای، اوسامی، مینامی، یامامورا، ماتسوگا، تسوماگاری، كوشی كاوا به همراه اوگینو (ستاره درخشان ژاپنی ها در دهه نود) در این دوره به تناوب از سوی «اوتا» به بازی گرفته شده بودند.ژاپن با همین تركیب در قهرمانی آسیا مغلوب تیم دگرگون شده ایران شده بود.

دورخیز چین برای المپیك پكن

چینی ها با كنارگذاشتن نفرات باتجربه دست به خانه تكانی اساسی زده اند. چین تمامی برنامه هایش ساختن تیمی قدرتمند برای المپیك ۲۰۰۸ پكن است.آنها درست پس از ناكامی در بازی های انتخابی المپیك ۲۰۰۴ آتن دست به كار شده و به «آنی» سرمربی باتجربه شان اختیار تام داده اند تا تیمی جوان با میانگین قدی بالای دو متر را برای رویدادهای مهم آینده ازجمله لیگ جهانی هفدهم، بازی های آسیایی ۲۰۰۶ دوحه و المپیك ۲۰۰۸ پكن آماده سازد.چین هنوز بهره لازم را از این تغییرات به جز نایب قهرمانی در بازی های اخیر قهرمانی آسیا نبرده است.تیمی كه در تورنمنت جام شیخ راشد در مقابل ایران شكست خورد و بدون رویارویی با ایران در تایلند در گروهی آسان به نایب قهرمانی قاره چنگ انداخته است.تانگ میائو، ون هاو، چون لی، شن كوئینگ، زی یو آن، فانگ نفرات اصلی چین در بازی های جایزه بزرگ بودند.

مصر در جاده پیشرفت

مصر حالا در قاره آفریقا راه خود را كاملاً از الجزایر، تونس و مراكش جدا كرده و پا در جاده پیشرفت گذاشته است. مصر كه به عنوان نخستین تیم آفریقایی توانسته است نظر مسئولان فدراسیون جهانی را برای شركت در هفدهمین دوره لیگ جهانی جلب كند، این روزها دست به برنامه ریزی گسترده ای زده است كه حضور در بازیهای جایزه بزرگ را نیز باید در این راستا دید. جالب آنكه بدانید مصر همان تیمی است كه در دو سال اخیر دو بار در جریان تورنمنت بین المللی جام راشد امارات و بازیهای اسلامی در عربستان در فینال با نتیجه مشابه ۳ بر ۲ به تیم ملی ایران باخت. مصر در همین مسابقات جایزه بزرگ اگرچه در مقابل سه تیم ایتالیا، آمریكا و برزیل بد باخت، اما با شكست دادن چین و واگذار كردن بازی به ژاپن در پیكاری نزدیك نشان داد كه هنوز راه درازی تا رسیدن به سقف تیم های مطرح امروز دنیا دارد.عبدالله احمد، حمدی آود، احمد عبدالنعیم، صلاح یوسف، حسن شاروی، محمد اینافاروی بازیكنان اصلی مصر بودند.مصری ها با از دست دادن مربی صرب با یك مربی داخلی به نام «احمد زكریا» به توافق رسیدند.

نتایج بازیها

* برزیل ۳ _ آمریكا یك

* ایتالیا ۳ _ چین صفر

* ژاپن ۳ _ مصر ۲

* برزیل ۳ _ چین ۲

* ایتالیا ۳ _ مصر صفر

* آمریكا ۳ _ ژاپن یك

* مصر ۳ _ چین ۲

*آمریكا۳- ایتالیا صفر

* برزیل ۳ _ ژاپن یك

* آمریكا ۳ _ مصر صفر

* برزیل ۳ _ ایتالیا ۲

* ژاپن ۳ _ چین ۲

* آمریكا ۳ _ چین صفر

* برزیل ۳ _ مصر صفر

* ایتالیا ۳ _ ژاپن صفر

بهترین های مسابقات

* بهترین اسپكر: ۱- الساندرو فی (ایتالیا) ۲ _ آلبرتو كوسیلا (ایتالیا) ۳ _ كلایتون استانلی (آمریكا)

* بهترین دفاع روی تور: ۱- ریان میلر (آمریكا) ۲ _ محمد ال نفاروی (مصر) ۳ _ دونالد سوكسو (آمریكا)

* بهترین سرویس: ۱- عبدالله احمد (مصر) ۲ _ آلبرتو كوسیلا (ایتالیا)۳- كوشی كاوا (ژاپن)

* امتیازآورترین بازیكن: ۱- آندری ناسیمنتو (برزیل) ۲- ماساشی اوگینو (ژاپن) ۳ _ كلایتون استانلی (آمریكا)

* بهترین دریافت: ۱- كیون شن (چین) ۲- تسوماگاری (ژاپن) ۳- وسیلی رویبریو (برزیل)

* بهترین توپگیر: ۱- هوی چو (چین) ۲ _ كورسانو (ایتالیا) ۳ _ آلبرتو كوسیلا (ایتالیا)

* بهترین لیبرو: ۱- میركو كورسانو (ایتالیا) ۲ _ تسوما گاری (ژاپن) ۳ _ سرجیهو سانتوز (برزیل)

علی شاكری



همچنین مشاهده کنید