جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

چراغ سبزحاکمان عرب, آغازحمله به غزه


چراغ سبزحاکمان عرب, آغازحمله به غزه

اقدام تروریستی و نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه نشان داد که رژیم صهیونیستی ضمن قرار گرفتن در یک موضع انفعالی در بیرون از حاکمیت خود, در داخل نیز با یک بحران هویت تضاد حاکمیتی خود روبروست در واقع نگاهی به حوادث سیاسی پیش رو, اهمیت این انفعالی بودن صهیونیزم را بیشتر روشن می سازد

اقدام تروریستی و نسل کشی رژیم‌‏صهیونیستی در غزه نشان داد که رژیم صهیونیستی ضمن قرار گرفتن در یک موضع انفعالی در بیرون از حاکمیت خود، در داخل نیز با یک بحران هویت تضاد حاکمیتی خود روبروست در واقع نگاهی به حوادث سیاسی پیش‌رو، اهمیت این انفعالی بودن صهیونیزم را بیشتر روشن می سازد.

چنانچه می‌‏دانیم نزدیک به یک‌‏ماه و اندی روز دیگر، انتخابات کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی برگزار خواهد شد و حزب پیروز این انتخابات، نخست‌وزیر بعدی را هم مشخص خواهد کرد.

رقابت اصلی در شرایط فعلی بین ۲حزب راستگرای لیکود به‌رهبری بنیامین نتانیاهو و حزب میانه کادیما به ریاست تزیپی لیونی، وزیر خارجه فعلی رژیم‌‏صهیونیستی در جریان است. بنا بر نظرسنجی‌های قبلی، بخت نتانیاهو برای پیروزی بیشتر از لیونی است. اما جنایاتی که دولت فعلی رژیم صهیونیستی در غزه انجام می‌دهد می‌تواند روند فعلی را تغییر دهد.

دولت فعلی که با کفالت ایهود اولمرت اداره می‌شود، دولت حزب کادیماست اما این دولت حزبی به‌دلیل شکست بزرگ در جنگ ۳۳روزه از گروه افتخارآفرین حزب‌الله لبنان، با افول محبوبیت مواجه شد.

در این میان دولت فعلی برای حمله به غزه،۲ هدف سیاسی در نظر گرفته است؛ این دولت سعی دارد اولا با پیروزی نمایشی بر مردم بی‌دفاع غزه، خاطره شکست از یاران سیدحسن نصرالله را به‌فراموشی بسپارد.

از سوی دیگر این حزب با تجویز حمله به غزه سعی می‌کند آرای تندروهای صهیونیست در جامعه اسرائیل را جلب کند. به خیال متفکران کادیما، آنها با تصرف غزه می‌توانند به پیروزی بر نتانیاهو هم دست پیدا کنند.

حقیقت امر این است که دو حزب کار و کادیما در تلاش‌‏اند تا با نشان دادن توانایی‌های نظامی خود به صهیونیست‌ها، از شرایط داخلی اسرائیل به سود خود بهره‌برداری کرده و آرای خود را در انتخابات آتی رژیم صهیونیستی حفظ نمایند و بعد از شکست اسرائیل از حزب‌الله لبنان در جنگ۳۳ روزه، جو غالب در این رژیم به سمت رادیکالیزه شدن سوق پیدا کرد و این امر موجب شد تا حزب راستگرای لیکود به عنوان طلایه‌دار افراط گرایی در اسرائیل، به عنوان شانس اول انتخابات آتی رژیم‌‏صهیونیستی مطرح شود.

انجام این حمله با مقیاس تخریبی بالای آن فارغ از اینکه نتیجه آن چه خواهد شد، می‌تواند حزب لیکود را به عنوان تنها رقیب قدرتمند دو حزب کار و کادیما، خلع سلاح کند تا این دو حزب بتوانند کماکان به ادامه حاکمیت خود بر اسرائیل استمرار ببخشند.

دربعد بین‌المللی و منطقه‌ای نیز مهمترین عامل را می‌‏توان خلاء سیاسی ناشی از انتخابات ریاست‌‏جمهوری آمریکا و گرایش اعراب به صلح با اسرائیل و تشدید جو ایران‌هراسی را نام برد.

چنانچه می‌‏دانیم با توجه به تغییرات پیش آمده در کادررهبری ایالات متحده آمریکا و علی رغم ادامه روند همگرایی آمریکا با اسرائیل درعرصه جهانی، این طور به نظر می‌رسد که این حمله با چراغ سبز آمریکایی‌ها نیز همراه بوده است؛ از یک سو آمریکا به میزان تنفر مردم خاورمیانه نسبت به سیاست‌های خود واقف است و درصدد ترمیم آن برآمده و از سوی دیگر ساختار سیاسی فعلی آمریکا، این اجازه را به سیاستمداران مستقل نمی‌دهد تا با قطع حمایت‌های آمریکا از اسرائیل به ترمیم رابطه خود با اعراب و تقویت دیپلماسی عمومی با جهان اسلام بپردازند.

این سردرگمی در سیاست خارجی آمریکا موجب شده تا ارتش اسرائیل بدون هیچ دغدغه بین‌المللی به تشدید حملات نظامی خود علیه ساکنان غزه بپردازد و از سوی هیچ قدرت بین‌المللی هم مواخذه نشود.

عامل مهم گرایش اعراب به صلح با اسرائیل نیز یکی از عوامل اساسی است . با توجه به اینکه ساختارکشورهای عربی منطقه متشکل از دولت‌های مرتجع محافظه‌کار است، ترس از رشد اسلام سیاسی با وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹، همواره در میان سردمداران رژیم‌های عربی وجود داشته است، این امر در کنار قدرت یافتن ایران در منطقه به بهانه‌ای برای نزدیکی اعراب به اسرائیل به منظور برقراری توازن قوا در برابر ایران شده است.

شکسته شدن قبح رابطه با اسرائیل که مدت‌‏هاست برای آن برنامه‌ریزی شده است نیز موجب شده تا اعراب صف مقاومت در برابر اسرائیل را ترک کرده و یکی پس از دیگری به جرگه دوستان و متحدان اسرائیل درمنطقه بپیوندند؛ در این شرایط هرگونه حمله ددمنشانه از سوی ارتش رژیم صهیونیستی با سکوت اعراب مواجه می‌شود و اسرائیل در بعد منطقه‌ای نیز چندان دچار مشکل نخواهد بود.

با این وجود می‌توان این طور نتیجه‌گیری کرد که حمله سراسری اسراییل به غزه حاصل مجموعه‌ای از شرایط بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی در حال اتفاق است و نگاه کلی‌‏تر حمله اخیر به غزه با چراغ سبز دولت‌‏های عربی صورت گرفته باشد. هولوکاست واقعی جنایات رژیم‌‏صهیونیستی در غزه است که با حمایت مستقیم و غیرمستقیم اعراب در حال شکل‌‏گیری است. رژیم صهیونیستی تلاش سیاسی و تبلیغاتی گسترده‌ای را برای گسترش چراغ سبز از اعراب برای کشتار مردم بی دفاع و اعضای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس آغاز کرده است و سکوت کشورهای عربی بهترین دلیل این امر است.



همچنین مشاهده کنید