جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

پیگیری لیگ با هزاران اما و اگر


پیگیری لیگ با هزاران اما و اگر

رقابت های لیگ وزنه برداری طبق اعلام فدراسیون ۱۸ تیرماه سال جاری و با حضور ۸ تیم آغاز خواهد شد اما هنوز تركیب اكثر تیم های شركت كننده مشخص نیست

رقابت‌های لیگ وزنه‌برداری طبق اعلام فدراسیون ۱۸ تیرماه سال جاری و با حضور ۸ تیم آغاز خواهد شد اما هنوز‌تركیب اكثر تیم‌های شركت‌كننده مشخص نیست‌.

این در حالی است كه یكی دو تیم حاضر در پیكارهای لیگ وزنه‌برداری سال ۸۶ هنوز بودجه تشكیل تیم و یارگیری را در هیأت مدیره باشگاه مربوط به تصویب نرسانده‌اند و اكثر تیم‌های شركت‌كننده انگیزه چندانی برای بهره‌گیری از وزنه‌برداران سرشناس ندارند‌.

شاید مهم‌ترین دلیل دلزدگی تیم‌ها برای شركت در این دوره از مسابقات و عدم تمایل اسپانسر‌ها برای حمایت مالی ورزشكاران این رشته در بر نداشتن بعد تبلیغات باشد چرا كه اكثر شركت‌‌ها و ارگان‌های خصوصی به منظور معرفی خود و بعضاً محصولات و نوع فعالیت به فكر حضور در رقابت‌های لیگ می‌افتند و با توجه به اینكه مسابقات تاكنون از طریق صدا و سیما پخش نشده و كمتر تماشاگری جهت تماشای این دیدار‌ها در محل سالن برگزاری رقابت‌ها حاضر می‌شود نمی‌تواند خواسته‌های اسپانسر‌ها را برآورده كند‌.

بی‌تردید عدم جذب تیم‌ها به رقابت‌های لیگ وزنه برداری و روی آوردن باشگاه‌های مطرح كشور به رشته‌هایی همچون فوتبال، والیبال، بسكتبال و‌... نه تنها از جذابیت پیكارهای لیگ وزنه‌برداری می‌كاهد، بلكه راه را برای فنا و نابودی لیگ این رشته هموار می‌سازد و متأسفانه چوب این مشكلات را فقط وزنه‌برداران می‌خورند‌.

در هر حال قطعاً با برنامه‌ریزی اصولی، قرار دادن جوایز و كاپ قهرمانی برای تیم‌های برتر این پیكارها، پخش این دیدار‌ها از طریق صدا و سیما، بازتاب مسابقات در مطبوعات و رسانه‌های جمعی، حضور وزنه‌برداران مطرح در سالن پیكارها، معرفی برترین‌‌ها در پایان مسابقات هر هفته لیگ، برگزاری نشست‌های متوالی با مسؤولان باشگاه‌ها، دادن سهمیه حضور در تورنمنت‌های مختلف برون مرزی به تیم‌های برتر و حمایت‌های فدراسیون وزنه برداری از استان‌های فعالی كه در رقابت‌های لیگ حاضر شده‌اند می‌تواند راهكار مناسبی برای جذب هرچه بیشتر تیم‌های شركت‌كننده باشد، ضمن اینكه بی‌شك تجهیز هرچه بیشتر سالن‌های برگزاری مسابقات در این امر بی‌تأثیر نخواهد بود‌. در هر حال در زیر نظرات چند تن از اهالی این رشته در این خصوص می‌خوانیم‌.

▪ محمدعلی فلاحتی‌نژاد‌:

هنوز با هیچ تیمی قرارداد نبسته‌ام

با وجودی كه ۱۸ تیرماه رقابت‌های لیگ وزنه‌برداری آغاز خواهد شد اما هنوز با هیچ یك از تیم‌ها قرارداد نبسته‌ام‌.

محمدعلی فلاحتی‌نژاد، قهرمان رقابت‌های جهانی سال ۲۰۰۳ ونكوور كانادا و عضو تیم‌ملی وزنه‌برداری كشورمان ضمن بیان مطلب فوق تصریح كرد‌: وزنه‌برداری ورزش بی‌ركوردی است و ورزشكاران این رشته به صورت شبانه‌روز در اردو‌ها حضور دارند، از این رو فرصتی برای درآمدزایی نداشته و فقط به حضور در لیگ دل خوش كرده‌اند‌.

وی اضافه كرد‌: متأسفانه لیگ سال گذشته نیز با شرایط مناسبی برگزار نشد و اكثر ملی‌پوشان با تیمی قرارداد نبستند، این مسأله مشكلات مالی بسیاری را برای وزنه‌برداران به دنبال داشته است و اكثر ورزشكاران این رشته از این لحاظ در وضعیت خوبی به سر نمی‌برند‌.

فلاحتی‌نژاد در خاتمه خاطرنشان كرد‌: امیدواریم مسؤولان مربوطه راهكاری ارائه كنند كه تیم‌هایی همچون سایپا، راه‌آهن، ایران‌خودرو، ذوب‌آهن و‌... كه پیش از این در این دوره از رقابت‌ها حضور داشتند مجدداً در رقابت‌های لیگ وزنه‌برداری حاضر شوند‌.

▪ محمدرضا كاظمی‌نژاد‌:

متأسفانه تیم‌های برتر لیگ، تشویق نمی‌شوند

با توجه به اینكه سهمیه حضور در رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا كاهش یافته و تنها یك تیم اجازه شركت در این مسابقات را دارد، مسؤولان فدراسیون باید برای جذب بیشتر تیم‌ها برنامه‌ریزی اصولی را در دستور كار خود قرار دهند‌.

محمدرضا كاظمی‌نژاد، سرپرست تیم مناطق نفتخیز جنوب و رئیس هیأت كشتی استان خوزستان، ضمن بیان مطلب فوق تصریح كرد‌: وزنه‌برداری در حال حاضر نیازمند پیگیری یك لیگ حرفه‌ای است تا ضمن بحث درآمدزایی برای ورزشكاران این رشته، وزنه‌برداران با حضور در آن وضعیت جسمانی خود را محك بزنند، از این رو طی نامه‌ای به فدراسیون وزنه‌برداری از متولیان این رشته خواستار شدیم كه این پیكار‌ها را در قالب رقابت‌های لیگ قهرمانان برگزار كنند و اجازه حضور وزنه‌برداران رده سنی جوانان و نوجوانان را در كنار بزرگسالان این رشته بدهند، اما متأسفانه این پیشنهاد رد شد و سازمان لیگ تصمیم به پیگیری دیدارهای لیگ طبق روال سابق گرفت‌.

وی اضافه كرد‌: باشگاه‌ها با میلیون‌‌ها ریال پول قصد حضور در رقابت‌هایی را دارند كه برنامه‌ریزی شده و اصولی باشد تا نه تنها نام آنها به عنوان یكی از تیم‌های شركت‌كننده در این پیكار‌ها شنیده شده و جنبه تبلیغاتی داشته باشد، بلكه در انتهای مسابقات با دریافت كاپ و جوایز مزد زحمات خود را دریافت كرده و برای شركت در لیگ سال آینده تشویق شوند‌.

سرپرست تیم وزنه‌برداری مناطق نفتخیز جنوب در ادامه گفت‌: مسؤولان مربوطه باید در صدد باشند تا وابستگی‌‌ها را از منابع دولتی كاسته و به منابع خصوصی روی آورند تا جذب اسپانسر آسان‌تر شود، برای رسیدن به این هدف برگزاری نشست‌های منظم بی‌تأثیر نخواهد بود‌.

كاظمی‌نژاد در خاتمه در خصوص عدم جذب وزنه‌برداران برتر و قهرمان توسط تیم‌های شركت‌كننده خاطرنشان كرد‌: دو عامل مهم باعث می‌شود كه باشگاه‌ها تمایل به بهره‌گیری از وزنه‌برداران مطرح و سرشناس نداشته باشند، یكی از این عوامل حضور نیافتن قهرمانان در پیكارهای لیگ است، چرا كه بی‌شك تیم‌ها با صرف هزینه‌های گزاف خواستار حضور قهرمانان در سالن برگزاری پیكار‌ها و بعضاً شهر مربوطه هستند، اما حتی قهرمانان خود را ملاقات هم نمی‌كنند، نكته دوم در خصوص بودجه كم تیم‌های حاضر است كه این مسأله باعث شده باشگاه‌های مربوطه به جذب وزنه‌برداران شهرستانی خود روی آورند‌. این مشكل قطعاً با حل و فصل شدن مسائل تبلیغاتی از میان برداشته خواهد شد‌.



همچنین مشاهده کنید