پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

ادغام فن و قدرت در «نوکمپ»


ادغام فن و قدرت در «نوکمپ»

بارسلونا یکشنبه شب این هفته اولین بازی اش را در فصل جدید لیگ فوتبال اسپانیا در برابر نومانسیا برگزار کرد و برخلاف انتظار اکثر ناظران مغلوب شد

بارسلونا یکشنبه شب این هفته اولین بازی اش را در فصل جدید لیگ فوتبال اسپانیا در برابر نومانسیا برگزار کرد و برخلاف انتظار اکثر ناظران مغلوب شد. در تابستانی که به آخرین روزهای آن نزدیک شده ایم، تغییرات زیادی در تشکیلات و بافت بارسلونا صورت گرفته تا قوی تر شود و به دو سال بدون جام و مقام ماندن خود پایان بخشد. در پایان فصل گذشته عذر فرانک رایکارد را خواستند و به حکومت ۵ ساله این مربی بالنسبه جوان هلندی در نوکمپ پایان دادند. در پی آن واقعه رونالدینیوی برزیلی به میلان و «دکو»ی پرتغالی به چلسی فروخته شدند و مربیگری تیم به دست پپ گواردیولا افتاد که زاده و بزرگ شده ایالت کاتالونیای اسپانیا است. اوسال ها کاپیتان و هافبک وسط محبوب بارسا بوده و در نتیجه مورد علاقه زیاد هواداران این تیم است، اما به سبب پیشینه اندک اش در امر مربیگری و به واقع هدایت نکردن هیچ تیم قابل ذکری در دوران کوتاه مربیگری اش، در توانایی او در رهبری باشگاه بزرگ و پرحاشیه ای چون بارسا شک هایی اساسی وجود دارد.

● دست هایی پر

وقتی آبی و اناری پوشان دو دوره متوالی (۲۰۰۵ و ۲۰۰۶) لیگ اسپانیا و یک دوره (۲۰۰۶) جام قهرمانان باشگاه های اروپا را فتح کردند، رونالدینیو و دکو و بخصوص اولی در بهترین فرم زندگی خود به سر می بردند، اما آنها همسو با نزول تیم شان در دو فصل قبلی، دچار سقوط فنی شدند و از گذشته خود فاصله گرفتند. «دکو»ی ۳۲ ساله که تبعه پرتغال اما برزیلی الاصل است، در ۳ مسابقه ای که تا به حال برای چلسی در فصل جدید انجام داده عالی ظاهری شده و شاید «رونالدینیو»ی ۲۸ ساله نیز به رغم شکست این هفته میلان در برابر بولونا نوعی احیای محسوس را در سن سیرو تجربه کند. حقیقت این است که این دو، فصل پیش حتی سایه ای از خویش نبودند و به همین خاطر بود که گواردیولا پس از به قدرت رسیدن در نوکمپ به خود جرأت داد که به صراحت اعلام بی نیازی از هر دوی آنان بکند. با این حال این تصور و ادعا که گواردیولا برای بازسازی و به اوج رساندن مجدد یکی از محبوب ترین و معتبرترین باشگاه های فوتبال جهان بدون سرمایه انسانی کافی و پس از رفتن دو ستاره مورد بحث دست هایش خالی شده باشد، خیالی غیرحقیقی است و برعکس هنوز شماری از بهترین فوتبالیست های جهان در اختیار او هستند و شکی نیست که سرآمد آنها لیونل مسی آرژانتینی و چپ پا است که اخیراً به تیم ملی امید کشورش یاری رساند تا در پکن برای دومین بار پیاپی قهرمان فوتبال المپیک ها شود. هر چند بر سر حضور در این رقابت ها مجادله ای کشدار و بزرگ با سران باشگاهش داشت، اما گنجی است که بارسا به هر چیزی می اندیشد، الا از دست دادن او.

● مثلث درخشان

اگر تیه ری آنری ۳۲ ساله را در دومین فصل حضورش در بارسا صاحب بختی برای جبران فصل ناموفق اول اش در نوکمپ نینگاریم و بر این باور باشیم که او برخلاف ایام حضورش در آرسنال نیرویی تمام شده است، باید متذکر شویم که تیم اول ایالت کاتالونیا مثلث درخشان ژاوی، پویول و اینی یستا را هم در ترکیب خود دارد و این سه نفر قدری بیش از دو ماه پیش که اسپانیا به ۴۴ سال جام نبردن خود در سطح فوتبال ملی پایان بخشید و جام ملت های اروپا را برد، سهمی قابل توجه از آن توفیق را به خود اختصاص دادند. ژاوی آن قدر خوب بود که حتی به عنوان ستاره کل رقابت ها انتخاب شد. در فصل تازه پیراهن بسیار مورد توجه ۱۰ باشگاه که پیشتر بر تن رونالدینیو بود، به مسی ۲۲ ساله تحویل داده شده و این نیز نشانگر اهمیت سترگی است که او برای مردان نوکمپ دارد. با این حال اگر بارسا می خواهد به دوسال قهرمانی های متوالی حریف بزرگ و قدیمی اش رئال مادرید در لالیگا پایان بخشد، مسی باید فصل تازه را با کمترین آسیب دیدگی ها پشت سر بگذارد و این چیزی است که با توجه به طبیعت شکننده و جسم نحیف او و خشونتی که حریفان ناامید از مهار وی در مورد او به خرج می دهند، تقریباً غیرممکن می نماید.

● آنری و عبور از ۱۹ گل

از آن مهم تر، جالب تر و عجیب تر نگاه خوش بینانه بارسلونا به آنری و داشتن این امید در ته دل و ذهن است که او امسال تبدیل به همان مهاجم فوق العاده سابق شود و اگر این چنین گردد، گواردیولا می تواند خود را خوش اقبال ترین مرد دنیای فوتبال بینگارد. خود آنری می گوید: «من فصل پیش بدون آن که خوب بازی کنم ۱۹ گل زدم و این نکته ای است که از دید خیلی ها دور مانده است. بنابراین اگر امسال شرایط مساعدتر شود و بد نیاورم، از این هم بیشتر گل خواهم زد.»«گواردیولا»ی ۳۸ ساله همان طور که قبلاً گفتیم سکاندار هیچ باشگاه بزرگی نبوده و فقط تیم «ب» (ذخیره های) باشگاه بارسلونا را هدایت کرده بود اما اگر بحث دوران بازیگری او به حساب آید، وی رکوردهایی دارد که کمتر قابل رقابت است. زیرا ۳۷۹ بازی رسمی برای بارسا انجام داد و در ۶ عنوان قهرمانی این تیم در لالیگا شریک شد.گواردیولا که تیمش هفته پیش با برتری مجموع ۱ـ۴ از سد «ویسلا کراکو»ی لهستان در مرحله سوم مقدماتی جام قهرمانان باشگاه های اروپا گذشت و در مرحله گروهی این پیکارها با تیم هایی مثل اسپورتینگ لیسبون پرتغال و باسل سوئیس همدسته شده است، می گوید: «البته کارهای فنی و مهارت های فردی و استعدادهای ذاتی یک بازیکن بسیار اهمیت دارد اما فراتر و مهمتر از آن تلاش و همت بازیکنان است که نتیجه یک بازی را رقم می زند و تا زمانی که نجنگید، به هیچ جا نخواهید رسید. تیمی که من می خواهم و در ماه های اخیر تلاش در تشکیل آن داشته ام، تیمی است که محکم و جنگنده باشد و در ضمن با بازی های زیبایش تماشاگران را به رضایت برساند.»

● خریدهای باشگاه

برای این که هدف فوق تحقق یابد و بارسا با پرهیز از تکنیک گرایی صرف و محکم تر کردن پیکر شکننده اش به ادغامی از قدرت و فن بدل شود، هیأت رئیسه بارسا از ابتدای تابستان بودجه ای ۷۵ میلیون یورویی را در اختیار گواردیولا گذاشت و قسمت عمده ای (۲۹‎/۵ میلیون یورو) از آن صرف جذب لانی یل ال وس مدافع راست سریع انفجاری، تکنیکی و برزیلی سه ویا شد. به جز وی که می تواند کل منطقه راست تیم کاتالونیایی را متحول کند، بارسا ۱۳ میلیون یورو را نیز برای صید سیدوکیتا هزینه کرد و او هم هافبکی است که از همان باشگاه اندلسی (سه ویا) می آید. ال وس در اولین روزهای فصل ۲۰۰۹ ـ ۲۰۰۸ لالیگا می گوید: «من از فضای بارسا و اشتیاقی که نفرات این تیم برای بازیابی جام های قهرمانی دارند، لذت می برم و فکر می کنم یکی از پدیدآورندگان این فضا سرمربی جدید تیم باشد زیرا او تمام وجودش مصروف فوتبال است و چون خودش قبلاً سال ها برای این تیم توپ زده، راهنمایی های خوبی برای ما دارد.»اضافه بر ال وس و کیتا، بارسا در هفته های اخیر الکساندر هلب هافبک اهل بلاروس آرسنال و مارتین کاسه رس مدافع اروگوئه ای را نیز در ازای به ترتیب ۱۵ و ۱۶ میلیون یورو استخدام کرده است. ولی ابقای ساموئل اتوئو به رغم تمام شایعات مربوط به جدایی قطعی وی از تیم و همچنین باقی ماندن بوفان کرکیچ ۱۹ ساله در نوکمپ به همان اندازه برای بارسا مهم و مؤثر خواهد بود.

● تکرار تاریخ

به این ترتیب بارسا امسال هم تیم بسیار خوبی را در اختیار دارد و جدایی جان لوکا زمبروتا که هیچگاه در نوکمپ به خوبی یوونتوس بازی نکرد و لیلیان تورام که بلافاصله پس از قطع همکاری اش با بارسلونا مشخص شد از بیماری شدید قلبی رنج می برده، نمی تواند اسباب تضعیف محسوس این تیم شود. با این حال گواردیولا باید ثابت کند که برخلاف دو فصل آخر حضور رایکارد در این تیم توان استفاده بهینه از این همه نیرو و نفر مستعد را دارد و در غیر این صورت واقعه فصل پیش که بارسا تا نیمه نهایی جام قهرمانان اروپا پیش تاخت و آن جا به دست منچستر یونایتد انگلیس حذف شد، به گونه ای تکرار خواهد گشت.خیلی ها معتقدند منیت ها و غرورهای مفرط و بعضی چشم و هم چشمی ستاره ها با یکدیگر در نتیجه نگرفتن این تیم در دو فصل گذشته نقش داشته ولی اضافه بر این تصورات غلط رفتاری و فکری گواردیولا باید کارنامه ضعیف بارسا در مسابقات دور از خانه را هم بهبود بخشد. زیرا این تیم فصل پیش در چنان دیدارهایی تنها ۲۳ امتیاز جمع آوری کرد. این که گواردیولا در مهمترین مسئولیت عمرش چطور این مسائل و نیازها را حل خواهد کرد، چیزی است که باید صبر کرد و دید، هر چند شروعی بد در برابر نومانسیا در اوایل هفته جاری و در چارچوب هفته نخست لالیگا طلیعه خوبی برای او و تیمش به حساب نمی آید و فصلی پرماجرا و شاید منفی را گواهی می دهد.

وصال روحانی‎/ منبع: Guardian



همچنین مشاهده کنید