سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا

اصلاح و تغییر


اصلاح و تغییر

فهرست تغییر و اصلاح تلاش می کند تا با وجود حضور اشغالگرانه رژیم صهیونیستی در فلسطین و دخالت های آن در امور داخلی فلسطینیان, جامعه ای پیشرفته و متمدن بر پایه تکثر گرایی سیاسی, چرخش حکومت, جهت بخشی به ساختار و برنامه سیاسی به منظور تحقق آرمان های ملی فلسطینیان تشکیل دهد

إن ارید إلا الإصلاح ما استطعت وما توفیقی إلا بالله علیه توکلت و إلیه أنیب

●مقدمه

ما بر اساس این باور که در بخشی مهم از سرزمین اسلام زندگی می کنیم و با توجه به احساس مسئولیتی که در قبال ملت مجاهد فلسطین و مسئله مقدس و عادلانه اش می نمائیم و همچنین با توجه به وظیفه ای که در قبال مشارکت در امر ساماندهی به امور داخلی به منظور کاستن از محنت های ملت مبارز فلسطین و تقویت پایداری و مبارزات آن و نیز حمایت از این ملت در برابر فساد داریم و با امید به تقویت وحدت ملی، تصمیم گرفته ایم تا در انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین در سال ۲۰۰۶ شرکت کنیم.

فهرست تغییر و اصلاح یقین دارد که مشارکت آن در انتخابات مجلس در مقطع کنونی، بر اساس برنامه ای جامع و به منظور آزادی سرزمین فلسطین و بازگشت ملت فلسطین به سرزمین خود و تشکیل دولتی مستقل به پایتختی قدس شریف صورت می گیرد تا از برنامه مقاومت و انتفاضه که ملت فلسطین آن را به عنوان گزینه ای استراتژیک برای پایان دادن به اشغالگری پذیرفته است، حمایت کند.

فهرست تغییر و اصلاح تلاش می کند تا با وجود حضور اشغالگرانه رژیم صهیونیستی در فلسطین و دخالت های آن در امور داخلی فلسطینیان، جامعه ای پیشرفته و متمدن بر پایه تکثر گرایی سیاسی، چرخش حکومت، جهت بخشی به ساختار و برنامه سیاسی به منظور تحقق آرمان های ملی فلسطینیان تشکیل دهد.

فهرست تغییر و اصلاح بر پایه اصل وفاداری به ملت صبور فلسطین ـ که برنامه این فهرست را جایگزینی بهتر می داند و به فعالیت های حماس و فهرست وابسته به آن برای رسیدن به فردایی بهتر امیدوار است ـ برنامه خود را در ذیلاً ارائه می کند.

خداوند می فرماید:وإن هذا صراطی مستقیما فاتبعوه و لا تتبعوا السبل فتفرق بکم عن سبیله ذلکم وصاکم به لعلکم تتقون (الانعام: ۱۵۳)

●اصول ثابت

فهرست تغییر و اصلاح اصول ثابتی دارد که مرجع آن اسلام است ؛ اصولی که نه تنها ملت فلسطین بلکه همه امت اسلام بر آن اتفاق نظر دارند. این اصول به شرح ذیل می باشد:

۱ـ اسلام حنیف و دستاوردهای متمدنانه آن مرجع و منهج زندگانی ما در تمامی عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حقوقی است.

۲ـ سرزمین تاریخی فلسطین بخشی از سرزمین های عربی و اسلامی و حق ملت فلسطین است و این حق با گذشت زمان از بین نمی رود و هیچ یک از اقدامات نظامی یا حقوقی کذایی آن را از بین نخواهد برد.

۳ـ مردم فلسطین در هر کجا که باشند ملتی متحد و واحد و در واقع بخشی تفکیک ناپذیر از امت اسلام هستند. إن هذه أمتکم أمه واحده و أنا ربکم فاعبدون (الأنبیاء ۹۲)

۴ـ ملت فلسطین هم اکنون در مرحله آزادسازی میهن قرار دارد و حق اوست که حقوق از دست رفته خود را باز ستاند و با استفاده از هر وسیله ممکن از قبیل مقاومت مسلحانه، به اشغالگری پایان دهد. ما می بایست از تمامی امکانات خود برای حمایت از مقاومت و پایداری ملت فلسطین استفاده کنیم و کلیه امکانات لازم را برای برپایی دولت فلسطین به پایتختی قدس فراهم آوریم.

۶ـ به حقوق ثابت ملت فلسطین در خصوص میهن، قدس، مقدسات، آب ها، مرزها و دولت مستقل فلسطینی به پایتختی قدس پایبندی کامل داریم.

۷ـ از وحدت ملی فلسطینیان به عنوان اولویت های فعالیت ملی خود حمایت می کنیم.

۸ـ مساله اسرا و بازداشت شدگان در سرلوحه برنامه های کاری ما قرار دارد.

●سیاست داخلی

ما در مقوله سیاست داخلی فلسطین با ابعاد مختلف آن، به تحقق برنامه های ذیل چشم دوخته ایم؛ برنامه ای که آینده جهاد و ایثارگری ملت را تضمین و از مقاومت تا رسیدن به آزادی کامل و اصلاحات مطلوب، حمایت می کند:

۱ـ حفظ اصول آرمان ملی فلسطین و مبارزه با هرگونه کوتاهی و سهل انگاری در این زمینه.

۲ـ حمایت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از فلسطینیان ساکن قدس و مبارزه با تلاش های رژیم صهیونیستی برای یهودی کردن این منطقه مقدس و نیز حمایت از مقدسات اسلامی و مسیحی قدس در برابر هر گونه بی حرمتی رژیم صهیونیستی به آن ها.

۳ـ حمایت از آزادی سیاسی، تکثر گرایی، آزادی تشکیل احزاب، شرکت در انتخابات، گردش مسالمت آمیز قدرت به عنوان برنامه ای سازمان یافته در فعالیت های سیاسی فلسطین و تضمین اجرای اصلاحات و مبارزه با فساد و تلاش برای ایجاد جامعه ای پیشرفته.

۴ـ تقویت رشته های وحدت ملی و اهتمام ورزی به گفتمان و تعامل منطقی برای حل اختلافات داخلی و ممانعت از بروز جنگ داخلی و جلوگیری از استفاده از زور و تهدید برای رفع مشکلات داخلی.

۵ـ تلاش برای تثبیت آزادی های عمومی (آزادی بیان، آزادی مطبوعات، تحصن، تردد و کار و ...) به عنوان واقعیت های زندگی ملت فلسطین.

۶ـ ریختن خون فلسطینیان در جامعه فلسطینی عملی حرام و خط قرمز به شمار می آید و گفت و گو و مذاکره تنها راه حل مقبول و معقول برای حل منازعه و اختلافات داخلی است.

۷ـ تحریم بازداشت سیاسی و مخالفت با هرگونه نادیده گرفتن آرای دیگران.

۸ـ حمایت از نهادها و موسسات غیر دولتی و فعال سازی نقش آنان در زمینه توسعه و نظارت.

۹ـ اصلاح و تقویت نقش دستگاه های امنیتی در حمایت از امنیت شهروندان فلسطین، مهار اقدامات ناشایست و سرکوبگرانه، تضمین آزادی شهروندان و حمایت از دارایی های عمومی و خصوصی و نظارت مجلس بر این دستگاه ها و وادار کردن آن ها به پاسخگویی.

۱۰ـ هرگونه همکاری امنیتی یا به اصطلاح هماهنگی امنیتی با رژیم صهیونیستی جنایتی ملی و گناهی کبیره تلقی می گردد و باید به شدت با آن مقابله کرد.

۱۱ـ حمایت از مقاومت و فعال کردن آن در مبارزه با اشغالگران و ادامه روند آزاد سازی میهن.

۱۲ـ تربیت شهروند فلسطینی به نحوی که به دین، سرزمین، آزادی و عزت و کرامت خود افتخار کند و آماده جانفشانی در راه آن باشد.

۱۳ـ تقویت مبارزه با ساخت دیوار نژادپرستانه حایل و نابودی آن به هر وسیله ممکن نظیر پناه بردن به نهادها و دادگاه های بین المللی.

۱۴ـ تامین و تضمین حقوق اقلیت ها و احترام گذاشتن به آن ها در همه عرصه ها بر اساس حقوق شهروندی.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 3 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.


همچنین مشاهده کنید