جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

استقلالی ها «خودزنی» می كنند


استقلالی ها «خودزنی» می كنند

آنچه تیم هایی مثل استقلال و پرسپولیس را از سایر تیم ها متمایز می كند وجود میلیون ها هواداری است كه حتی كم اهمیت ترین موضوع مربوط به این ۲ تیم را هم دنبال می كنند

یك تیم در شرایط عادی همواره با مسایل و مشكلات متفاوت و گوناگونی مواجه است. این روال عادی زمانی حساسیت بیش از حد یافته و تبدیل به معضل می شود كه شرایط به صورت مثبت یا منفی تغییر كند.استقلال در كنار پرسپولیس ۲ تیمی هستند كه همواره از حواشی بسیاری برخوردارند و به شدت هم تحت تأثیر این حاشیه ها قرار می گیرند.

حالا كه استقلال به یاری همسایه ها (منظور ناكامی سایپا مقابل سپاهان است) بر صدر جدول تكیه زده است بیش از پیش نیازمند آرامش، انسجام و تمركز است تا بتواند برای دومین فصل پیاپی قهرمان شود اما آنچه در روزهای اخیر شاهد آن بوده ایم مسایلی است كه مطمئناً تأثیر منفی و مخربی بر روندرو به جلوی این تیم خواهد گذاشت.

مصاحبه جنجالی باقر احمدی و در پی آن پیروز قربانی و محمد نوازی، بر سر زبان افتادن خبر مذاكره سعید لطفی و امیرحسین صادقی با پرسپولیس، مانورهای تبلیغاتی یونگ و چندین و چند معضل دیگر همگی مواردی است كه در حال حاضر استقلال را زیر فشار خرد كننده ای قرار داده است. مسأله زمانی حساس تر و بغرنج تر می شود كه توجه كنیم هیچ مدیر و مسؤول توانمندی در این تیم وجود ندارد كه بخواهد این فشارها را خنثی كند درنتیجه تمام مسایل پیش گفته مستقیماً به تیم و شخص سرمربی منتقل می شود. آن وقت نیرویی كه باید صرف حفظ صدر جدول شود، صرف مقابله با این حواشی می شود. در زیر موضوع طرح شده را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار می دهیم.

● بازیكنان حرفه ای؟!

متأسفانه فوتبال ایران با وجود اینكه لیگ برتر حرفه ای دارد هنوز دربسیاری از بخش های خود آماتور است از جمله در زمینه بازیكنان!بازیكنان فوتبال ایران رفتارهای خود را برای رسیدن به پولشان حرفه ای می نامند اما هنوز این قدر حرفه ای نشده اند كه بفهمند تا زمانی كه با یك باشگاه قرارداد دارند و از آن باشگاه پول می گیرند، باید وفادار باشند و خلاف منافعش اقدامی نكنند. یك فوتبالیست حرفه ای باید متوجه باشد كه وقتی تیمش در كورس قهرمانی قرار دارد، دست به اقداماتی نزند كه موجب حاشیه سازی شود.

از لحاظ احساسی هم كه بخواهیم بررسی كنیم، باید گفت بازیكنی كه در طول فصل بارها و در مصاحبه های گوناگون خود را وام دار هواداران می داند و به هر بهانه ای منت وظایف حرفه ای خود را بر سر آنان می گذارد (وظایفی كه به خاطرش پول می گیرد) با تخریب تیم در آستانه قهرمانی چگونه می تواند موضع گیری های گذشته خود را توجیه كند؟

● علی آبادی كجاست؟

هفته ها است كه هیأت مدیره، مدیرعامل و سرپرست استقلال استعفا داده اند. امیر قلعه نویی هم كه از باشگاه كنار گذاشته شده است. در چنین شرایطی چه كسی باید حاشیه های تیم را جمع كند؟ علی آبادی به عنوان رییس سازمان تربیت بدنی كه به تبع آن رییس مجمع باشگاه استقلال هم هست، كجاست؟ دلیل تعلل او برای معرفی نكردن اعضای هیأت مدیره چیست؟ در شرایط فعلی او باید شخصاً وارد عمل شود و باشگاه را سامان دهد. كم كاری او در این زمینه موجب تخریب بیشتر استقلال می شود و در این صورت علی آبادی است كه باید پاسخگو باشد.

● پیشكسوت هاوارد میدان شوند

اگرچه وقتی مدیری در استقلال یا پرسپولیس پشت میز مدیریت می نشیند كمتر از پیشكسوتان در اداره باشگاه استفاده می كند اما این دلیل نمی شود كه هواداران ۲ تیم تاریخ را فراموش كنند. چه بسا در موقعیت های اینچنینی است كه پیشكسوتان موظفند وارد میدان شوند و اجازه ندهند تیم دچار تلاطم شود. به هر حال پیشكسوتان می توانند در حد توان حاشیه های موجود را از بین ببرند و فضایی را مهیا كنند كه طی آن مرفاوی بتواند روی كار فنی تمركز نماید.

● نقش كلیدی هواداران

آنچه تیم هایی مثل استقلال و پرسپولیس را از سایر تیم ها متمایز می كند وجود میلیون ها هواداری است كه حتی كم اهمیت ترین موضوع مربوط به این ۲ تیم را هم دنبال می كنند. آنها می توانند و باید در معادلات باشگاه مطبوع و محبوبشان دخالت كنند و در بسیاری از موارد تعیین كننده باشند. مطمئناً خرد جمعی هواداران در بسیاری از موارد درست است. آنها بهتر از هر مدیر غیرفوتبالی درد تیمشان را می دانند و می توانند در رفع مشكلات مؤثر باشند.

جمشید محبی



همچنین مشاهده کنید