چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

مسابقه های کشتی آزاد بازی های المپیک ۱۹۵۲ هلسینکی


مسابقه های کشتی آزاد بازی های المپیک ۱۹۵۲ هلسینکی

کشتی ایران چهار سال پس از المپیک لندن چنان رشد یافته بود که در دومین حضور المپیکی خود در رده سوم تیمی به لحاظ امتیاز قرار گرفت و این در حالی بود که مسابقات هلسینکی از سطح بسیار بالاتری نسبت به المپیک ۱۹۴۸ لندن قرار داشت

کشتی ایران چهار سال پس از المپیک لندن چنان رشد یافته بود که در دومین حضور المپیکی خود در رده سوم تیمی به لحاظ امتیاز قرار گرفت و این در حالی بود که مسابقات هلسینکی از سطح بسیار بالاتری نسبت به المپیک ۱۹۴۸ لندن قرار داشت. تیم هشت نفره ایران در این دوره صاحب پنج مدال گردید. جهان پهلوان تختی و ناصر گیوه چی مدال نقره به گردن آویختند و محمود ملاقاسمی، جهانبخت توفیق و عبدالله مجتبوی صاحب مدال برنز شدند.

محمود ملاقاسمی در وزن نخست (۵۲ کیلوگرم) در میان ۱۶ کشتی گیر با کسب پنج پیروزی در برابر کشتی گیران هندی، آفریقایی، آْلمانی، ترک و روسی و قبول تنها یک شکست در برابر کیتانواز ژاپن به مدال برنز رسید. برندگان مدال طلا و نقره هم صاحب یک شکست بودند و اگر اعمال نفوذ آنها در فیلا نبود چه بسا ملاقاسمی صاحب نشان طلای المپیک می شد.

در ۵۷ کیلوگرم، مهدی یعقوبی تنها سه دوره در جدول حضور داشت. وی دو پیروزی مقابل کشتی گیران ایالات متحده و مصر داشت و تنها به رشید محمدبکف از شوروی باخت و همین شکست مانع حضور او در دور چهارم شد. در این وزن ۲۰ کشتی گیر رقابت کردند و در نهایت شوباشی ایشی از ژاپن قهرمان شد.

در ۶۲ کیلوگرم، ناصر گیوه چی در میان ۲۱ کشتی گیر بعد از پنج پیروزی و یک شکست نخستین مدال نقره المپیک را برای ورزش ایران به ارمغان آورد.

در ۶۷ کیلوگرم، مرحوم جهانبخت توفیق در حضور ۲۲ کشتی گیر دیگر با کسب پنج پیروزی مقابل کشتی گیران مجار، انگلیس، آْلمان، ترکیه و روس و قبول دو شکست در برابر توماس از ایالات متحده و آندربرگ سوئدی صاحب نشان برنز شد.

عبدالله مجتبوی نماینده ایران در وزن ۷۳ کیلوگرم بود که با شکست غیر منتظره مقابل ویلیام اسمیت از ایالات متحده، علی رغم کسب پنج پیروزی به مدال برنز رسید.

در وزن ۷۹ کیلوگرم، غلامرضا تختی پس از شش دوره مبارزه و کسب شش پیروزی با رای ناعادلانه داوران ۲ بر یک مغلوب جیاکوریدزه از شوروی شد و به مدال نقره رسید.

عباس زندی در وزن ۸۷ کیلوگرم در مکان پنجم المپیک ایستاد و احمد وفادار از دور رقابت‌ها حذف شد تا تیم ایران با ۲ مدال نقره و ۳ مدال برنز به کار خود پایان دهد. هدایت این تیم را صائیم آریکان مربی با دانش ترک بر عهده داشت.

● رده بندی انفرادی وزن های هشت گانه

▪ ۵۲ کیلوگرم

۱) حسن گیمجی (ترکیه)

۲) یوشو کیتانو (ژاپن)

۳) محمود ملاقاسمی (ایران)

▪ ۵۷ کیلوگرم

۱) شوباشی ایشی (ژاپن)

۲) رشید محمدبکف (شوروی)

۳) خاشا باجدی (هند)

▪ ۶۲ کیلوگرم

۱) بایرام شیت (ترکیه)

۲) ناصر گیوه چی (ایران)

۳) جوسی هانسون (ایالات متحده)

▪ ۶۷ کیلوگرم

۱) اوله آندربرگ (سوئد)

۲) توماس ایوانز (ایالات متحده)

۳) جهانبخت توفیق (ایران)

▪ ۷۳ کیلوگرم

۱) ویلیام اسمیت (ایالات متحده)

۲) پربرلین (سوئد)

۳) عبدالله مجتبوی (ایران)

▪ ۷۹ کیلوگرم

۱) دیوید جیماکوریدزه (شوروی)

۲) غلامرضا تختی (ایران)

۳) گئورگی گوریکس (مجارستان)

▪ ۸۷ کیلوگرم

۱) ویکینگ پالم (سوئد)

۲) هنری ویتن برگ (ایالات متحده)

۳) عادل آتان (ترکیه)

▪ ۸۷+ کیلوگرم

۱) آرسن مکو کیچویلی (شوروی)

۲) برتیل آندرسون (سوئد)

۳) کنت ریچموند (انگلستان



همچنین مشاهده کنید