دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

ریسوتو


ریسوتو

● مواد لازم ریسوتو :
▪ پیاز: یک عدد بزرگ
▪ کرفس: یک شاخه
▪ قارچ: ۵۰۰ گرم
▪ برنج ریز (خرد): ۳۰۰ گرم
▪ عصاره مرغ یا سبزی: یک عدد گالینابلانکا
▪ سیر: یک حبه
▪ آویشن: یک قاشق چای‌خوری
▪ کره: یک …

مواد لازم ریسوتو :

پیاز:

یک عدد بزرگ

کرفس:

یک شاخه

قارچ:

۵۰۰ گرم

برنج ریز (خرد):

۳۰۰ گرم

عصاره مرغ یا سبزی:

یک عدد گالینابلانکا

سیر:

یک حبه

آویشن:

یک قاشق چای‌خوری

کره:

یک قالب بزرگ

پنیر پارمزان:

۴۰ گرم

جعفری:

یک دسته کوچک

لیمو:

یک‌دوم

زردچوبه:

یک قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل:

به میزان کافی

روغن زیتون:

به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتدا پیاز را پوست کنده و خلال کنید و داخل قابلمه کمی روغن زیتون ریخته و پیاز را با آن تفت دهید و بگذارید تا کمی طلایی شود به آن فلفل و نمک را اضافه کنید. در مرحله بعد کمی زردچوبه بریزید و روغن درون قابلمه را زیاد کنید بعد کرفس و جعفری را خرد کرده و به آن اضافه کنید و‌خوب هم بزنید. هنگامی که متوجه شدید مواد کاملا با هم ترکیب شده‌اند وقت آن رسیده که برنج را کم‌کم به آن اضافه کنید. به‌مدت یک دقیقه آن را به‌خوبی هم بزنید و ۲ لیوان پر آب به قابلمه اضافه کنید و یک عدد عصاره مرغ یا سبزی‌ را درون قابلمه بریزید و بگذارید تا آب تبخیر شود. در حال حاضر شما وقت دارید تا به بقیه کارها به‌مدت ۱۲ دقیقه برسید. یادتان باشد غذا را با عشق و علاقه درست کنید. هرچند دقیقه آن را به هم بزنید تا برنج به هم نچسبد.

ماهی‌تابه نسوز را روی گاز قرار دهید و کمی روغن زیتون را در ماهی‌تابه بریزید. قارچ‌ها را برش بزنید و نصفی از آن را در قابلمه بریزید و بقیه را در ماهی‌تابه ریخته و مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. سیر را پوست کنده و روی قارچ‌ها رنده کرده، مقداری آویشن به آن اضافه کنید و آن را هم بزنید، بعد زیر گاز را خاموش کنید. ماهی‌تابه نسوز را داخل فر در طبقه وسط قرار دهید تا به‌خوبی طلایی شود.دوباره ریسوتو را بگردانید و آن را هم بزنید، می‌بینید که آب ریسوتو تبخیر شده حالا مقدار کمی آویشن اضافه کنید، البته تا آن‌جایی که غذا را تلخ نکند. زیر ریسوتو را خاموش کنید و درون ظرفی که می‌خواهید سرو کنید بریزید. حالا وقت آن رسیده تا قارچ‌ها را از فر بیرون بیاورید. کمی کره را روی گاز آب کنید و روی قارچ‌ها بریزید و نصف دیگر را روی ریسوتو ریخته و تمامی مواد را با هم مخلوط کرده در آخر پنیر پارمزان را روی غذا رنده کنید و لیموی تازه را روی آن بچکانید. غذا را مزه کرده اگر نمک و فلفل می‌خواهد به آن اضافه کنید. جعفری را خرد کرده و کنار ریسوتو در بشقاب قرار دهید، قارچ‌های طلایی شده را در بشقاب چیده و کنار آن هم جعفری بریزید، غذا آماده سرو است. بفرمایید.