چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

قبل از سفر این مطلب را بخوانید


قبل از سفر این مطلب را بخوانید

از خوردن غذاهایی که ترکیبات آن را نمی‌دانید مانند کتلت، همبرگر و کباب کوبیده خودداری کنید.

خودمراقبتی اقدامات و فعالیت‌های آگاهانه، آموخته شده و هدفداری است که فرد به‌منظور حفظ حیات و تأمین، حفظ و ارتقای سلامت خود و خانواده‌اش انجام می‌دهد. رعایت نکات بهداشتی در سفر ازجمله نکات خودمراقبتی است. در واقع خودمراقبتی شامل اعمالی است که مردم انجام می‌دهند تا تندرست بمانند، از سلامت ذهنی و جسمی خود نگهداری کنند، نیازهای اجتماعی و روانی خود را برآورده سازند، از بیماری‌ها یا حوادث پیشگیری کنند، ناخوشی‌ها و وضعیت‌های مزمن را بهبود بخشند.

در هر منطقه‌ای ویروس‌ها و باکتری‌هایی وجود دارد که برای کسانی که در آن منطقه دائما ساکن هستند چندان مضر نیست و بدن آنها با آن تطابق پیدا کرده است ولی وقتی ما به جای جدیدی می‌رویم این ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌تواند ما را بیمار کند و عوارض آن را تا چند روز در ما نگه دارد. تطبیق با این محیط یک هفته تا ۱۰روز زمان نیاز دارد ولی از آنجایی که این فرصت طی مسافرت کمتر فراهم می‌شود بنابراین احتمال اینکه در مسافرت دچار بیماری شوید زیاد است. رعایت چند نکته می‌تواند سلامت شما و اطرافیانتان را تضمین کند.

غذا

در سفر خوردن غذاهای محلی می‌تواند برای گردشگر بسیار هیجان‌‌انگیز باشد. این غذاهای محلی را با غذاهای بین‌راهی اشتباه نگیرید عموما غذاهای محلی از کیفیت مطلوبی برخوردار‌ند اما غذای رستوران‌های بین‌راهی را باید با دقت بیشتری انتخاب کنید. اگر ناچار شدید در رستوران بین‌راهی غذا بخورید، از تمیز بودن قاشق و چنگال و لیوان آن رستوران مطمئن شوید. از ظروف یک رستوران می‌توان تمیزی غذای آنجا را نیز مورد ارزیابی قرار داد. یک لیوان را در مسیر نور بگیرید و ببینید آیا لکه‌های چربی روی آن قرار دارد یا نه. چرب بودن قاشق و چنگال نشان از آلوده بودن محیط دارد.

از خوردن غذاهایی که ترکیبات آن را نمی‌دانید مانند کتلت، همبرگر و کباب کوبیده خودداری کنید. سعی کنید از سفارش دادن غذاهایی که سس دارد خودداری کنید. در طبیعت از جمع‌آوری و خوردن قارچ‌های وحشی خودداری کنید ولی برای میان‌وعده می‌توانید از انواع میوه‌ استفاده کنید تا علاوه بر تأمین ویتامین‌ها، فیبر مورد نیازتان هم تأمین شود. از مصرف سوسیس، کالباس و ساندویچ‌های آماده پرهیز کنید. مسمومیت‌های ناشی از خوردن فست‌فود‌ها در سفر می‌تواند سفر را برای همه تبدیل به خاطره‌ای ناخوشایند کند. از غذاهای آبدار، سوپ‌ها و آش‌ها و سبزی‌های آبدار مثل خیار و گوجه‌فرنگی و کاهو استفاده کنید ولی نسبت به شست‌وشوی صحیح میوه‌ها اطمینان خاطر پیدا کنید. در طول سفر باید از خوردن غذاهای چرب، سرخ شده، شیرینی‌ها، شکلات و خامه اجتناب کنید.

آب

مغز انسان در طبیعت و سفر دیرتر از حالت عادی در مورد تشنگی هشدار می‌دهد. در روزهای گرم تابستان حتی در سفر باید حداقل ۶تا ۸ لیوان در روز آب بنوشید.

کم‌آبی بدن می‌تواند در دستگاه گوارش اختلال ایجاد کند و منجر به یبوست شود. هنگام سفر از آب آشامیدنی مطمئن یا آب معدنی استفاده کنید. از نوشیدن آب یخ‌های روی میز رستوران‌ها خودداری کنید. این یخ‌ها می‌تواند عامل انتقال بیماری باشد. سعی کنید آب آشامیدنی جوشانده شده همراهتان باشد که در مواقع ضروری مثل شست‌وشوی دست‌ها از آن استفاده کنید.

نوشیدن مایعات بسیار سرد یا به‌اصطلاح یخ در روزهای گرم تابستان به دستگاه گوارش آسیب می‌رساند و سبب بروز اسپاسم معده می‌شود. نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های مصنوعی نیز موجب بروز خشکی بدن یا دهیدراتاسیون بدن می‌شود.

دارو و کمک‌های اولیه

کسانی که رژیم غذایی بدون روغن و نمک دارند باید طی سفر رژیم خود را رعایت کنند. بدون تردید اگر فردی بیماری فشارخون دارد نباید از غذاهای رستورانی که نمک بیشتری دارد استفاده کند و باید پیش از سفر برای غذای خود تمهیداتی بیندیشد. از نگهداری داروی خود به‌مدت طولانی در پشت شیشه، داشبورد و یا صندوق عقب ماشین خودداری کنید. بهتر است دارو پیش خودتان باشد نه داخل چمدان چرا که امکان گم شدن چمدان یا قرار گرفتن آن در محیط خیلی سرد و یا خیلی گرم وجود دارد. داروهای یخچالی را در ظروف مخصوص خنک‌کننده حمل کنید.

کیف کمک‌های اولیه حاوی دارو‌های تب‌بر مانند استامینوفن یا پروفن، شربت سرما‌خوردگی، ضد‌حساسیت، پماد آنتی‌بیوتیک موضعی مانند تتراسایکلین را همراه داروهایی که اعضای خانواده به‌طور مرتب استفاده می‌کنند به همراه داشته باشید. بهتر است یک کپی از نسخه پزشک خود را همراه با شماره تلفن او به همراه داشته باشید.

شست‌وشو

شست‌وشوی مکرر دست‌ها در سفر نشانه وسواس نیست. از آنجایی که شما در شهر خود نیستید و دائم دست‌تان به نقاط و خاک‌آلوده برخورد می‌کند در هر زمان که فرصتی دست داد شست‌وشوی دست‌ها را فراموش نکنید. برای این کار از صابون‌های جامد که در دستشویی‌ها و رستوران‌های بین‌راهی قرار دارد استفاده نکنید.



همچنین مشاهده کنید