جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

كره جنوبی در تونل وحشت ایران


كره جنوبی در تونل وحشت ایران

جام ملت های آسیا بعد از پایان رقابت های دور مقدماتی توانسته تاحدودی هیجان را به فوتبال قاره برگرداند علت این امر, حساس تر شدن مسابقات و الك شدن تیم های ضعیف است

جام ملت های آسیا بعد از پایان رقابت های دور مقدماتی توانسته تاحدودی هیجان را به فوتبال قاره برگرداند. علت این امر، حساس تر شدن مسابقات و الك شدن تیم های ضعیف است. روزگذشته برخورد هیجان انگیز ژاپن و استرالیا، توجه همه را به این دوره از جام ملت ها جلب كرد. این دیدار به نوعی دومین فینال زودرس مسابقات به شمار می رفت كه با برتری ژاپنی ها در ضربات پنالتی به پایان رسید.

اولین فینال زودرس را كره جنوبی و عربستان برگزار كردند؛ تساوی یك بر یك . اما امروز سومین فینال زودرس جام ملت ها با بازی ایران - كره جنوبی در مالزی كلید می خورد.برنده این دیدار شاید آسان ترین مسیر را در رسیدن به فینال طی كند. چون این تیم حریفی چون عراق را پیش رو دارد كه از برنده دیدار ازبكستان - عربستان به مراتب ضعیف تر است.

تیم دوم ایران سابقه شكست دادن عراق را در غرب آسیا دارد. البته زیاد جلو نرویم و روی همین سومین فینال زودرس تمركز كنیم. فوتبال هر ۲ تیم ایران و كره جنوبی با هم تفاوت دارد و تنها نقطه مشترك آنها، قدرت بدنی بالاست. كره جنوبی فوتبال را به صورت گروهی وكاملاً سرعتی دنبال می كند. ایران اما از نظر كار تیمی حرفی برای گفتن ندارد و در مقایسه با كره جنوبی،تیمی كند به شمار می رود.

در مقابل، تیم ایران به خاطر خلاقیت های لحظه ای ۳ ، ۴ بازیكن خود می تواند خطرساز شود. البته تیم امیرقلعه نویی برخلاف تیم های قبلی ایران از تكنیك فردی بالایی هم سود نمی برد كه جای بحث و سؤال دارد.امیر قلعه نویی كه به نفوذ و ارسال از ۲ جناح اصرار دارد باید در این میدان فكر این تاكتیك را از سر خود بیرون كند.

چون گذر از مدافعان سرعتی حریف، فوق العاده سخت است. این سرمربی كه هنوز نتوانسته تیمی منسجم را به میدان بفرستد همچنان می تواند به استفاده از توپ های كاشته و شروع های مجدد دلخوش كند. از ۶ گل خود در دور مقدماتی ۴ گل را از توپ های كاشته به دست آوردیم.

با این همه پیم وربیك و افشین قطبی به طور حتم فكری به حال این شیوه ایران كرده اند و باید دید امیر قلعه نویی چه شیوه بكری را به كار می گیرد تا بتواند به اهداف خود برسد. احتمال می دهیم وی با شلوغ كردن خط میانی، نبض بازی را در این منطقه در دست بگیرد و خواسته هایش را در زمین دنبال كند.از شواهد امر چنین پیداست، قلعه نویی برای بازی فردا بازهم به حسن رودباریان اعتماد كرده است.

از تمرینات هم چنین پیدا بود كه تیم ایران با شیوه ۲-۵-۳ به مصاف كره جنوبی می رود. محمد نصرتی، رحمان رضایی و سید جلال حسینی ۳ مدافع ایران خواهند بود. نفرات برگزیده برای خط میانی هم عبارتند از: آندرانیك تیموریان، مهرزاد معدنچی، علی كریمی، جواد نكونام و مهدی مهدوی كیا. قلعه نویی اگر از غلامرضا عنایتی دل بكند، زوج وحید هاشمیان و رسول خطیبی می تواند كارساز باشد. تركیب احتمالی كره ای ها هم می تواند به شرح ذیل باشد:

لی وون جائه (دروازه بان)، چونگ كوك، جین كو، جانگ جین ومین سو (مدافعان)، كیم چونگ، دائه هو، سانگ سیك (هافبك ها) و كی هو، جائه جین و چون سو (بازیكنان خط حمله). اگر چنین تركیبی صحت داشته باشد باید منتظر بازی كره جنوبی با سیستم ۳-۳-۴ باشیم كه شیوه ای با ریسك بالاست. چون بازیكنان این شیوه باید از استاندارد بالایی سود ببرند.

این انتخاب شیوه از جانب پیم وربیك می تواند منجر به برتری نفرات قلعه نویی در خط میانی البته روی كاغذ شود. كره جنوبی در بازی های مقدماتی دور اول در سئول مقابل ایران متوقف شد و در تهران، بازنده میدان لقب گرفت.

در دور مقدماتی مرحله نهایی جام ملت ها نیز با تساوی مقابل عربستان، باخت به بحرین و برد ضعیف مقابل اندونزی، صعود كرد و حریف ایران دریك چهارم نهایی شد تا چهارمین دیدار پی در پی خود را با این رقیب دیرینه در این مرحله انجام دهد. ایران نیز با پیروزی مقابل ازبكستان و مالزی و تساوی برابر چین، اول گروه خود شد.

۳ دیدار پی در پی ۲ تیم در مراحل یك چهارم نهایی جام ملت های ۳ دوره اخیر با برتری كلی۱۱ بر۷ ایران (۲ پیروزی و یك شكست) توأم بوده است؛ ۱۹۹۶ امارات؛ ایران ۶ - كره جنوبی۲ ، ۲۰۰۰ لبنان؛ ایران یك - كره جنوبی ۲و ۲۰۰۴ چین؛ ایران ۴ - كره جنوبی ۳ .



همچنین مشاهده کنید