سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

از توصیه عبدالله موحد به راحتی نگذرید


از توصیه عبدالله موحد به راحتی نگذرید

عبدالله موحد تك برلیان ورزش ایران را حتماً به دست فراموشی نسپرده اید یكه سوار عرصه های جهانی و المپیك همان كه هنوز حد نصاب ۶ قهرمانی پیاپی او در یك وزن ركورد ماندگار ورزش ما به شمار می رود

عبدالله موحد تك برلیان ورزش ایران را حتماً به دست فراموشی نسپرده اید؟ یكه سوار عرصه های جهانی و المپیك همان كه هنوز حد نصاب ۶ قهرمانی پیاپی او در یك وزن ركورد ماندگار ورزش ما به شمار می رود وقتی در آخرین سفر، همراه تختی بزرگ، اسطوره فناناپذیر ورزش ایران در تولیدو امریكا شد درباره جهان پهلوان تختی چنین گفت: «قهرمان بازیهای المپیك ۱۹۶۸ مكزیكوسیتی درباره تختی و حذف منتظره اش از رقابت های سال ۱۹۶۶ گفت: فدراسیون كشتی اگر قصد داشت با همراه ساختن غلامرضا تختی به تیم ملی روحیه بدهد دلیلی وجود نداشت از او به عنوان یك كشتی گیر استفاده كند!

●تختی قربانی خودخواهی

فدراسیون ها می توانستند به عوض اینكه تختی بزرگ را در وسط تشك قربانی خودخواهی و بهتر ندانم كاری های خود كنند تختی را در جایگاه حقیقی قرار می دادند تا او بی استرس، بی دغدغه و بی دل نگرانی های مسابقه های بزرگ یار و یاور راستین كشتی گیران جوانی باشد كه می توانستند از وجود جهان پهلوان بهره های فراوان ببرند.

زمانی كه گفته های پرمغز و پرمحتوای عبدالله موحد را آنالیز می كنم و اصرار فراوان امروزی ها را برای كشاندن منصور برزگر برای حضوری مجدد را كنار هم قرار می دهم یاد دیروز، یاد قربانی كردن غلامرضا تختی می افتم كه امروز صاحب منصبان جور واجور كشتی به عوض اینكه منصور برزگر را برای كشتی حفظ كنند می خواهند جاه طلبی ها، زیادخواهی ها و فرصت های موجود را متوجه باشند نه اینكه حفظ بزرگی های مربی بزرگی به نام منصور برزگر!!

●وام دار كشتی

دیروز صبح وقتی گفت و گوی تلفنی قهرمان پرافتخار دیروز و مربی موفق كشتی را با كارشناسان رادیو گوش می دادم، دیگر از آن شور و شوق گذشته حتی در جملات منصور برزگر خبر و اثری نبود. قهرمان سال ۱۹۷۳ كشتی جهان همچنان خود را وام دار كشتی می داند و در تلاش است تجربیات وافر و داشته های فراوان خود را به نسل امروزی انتقال دهد ولی وقتی یاد گفت گوی هفته پیش او با خودم می افتم، صدایش در گوشم زنگ می زند، اسم تیم ملی چهارستون بدنم را به لرزه می اندازد. تردید نكنید منصور برزگر نه از زیر بار هیچ مسؤولیتی فرار می كند و نه در كاری كه عهده دارش می شود اهل كم فروشی است ولی امروز اگر همه متفق القول هستند كه وجود «دری» به نام منصور برزگر در كنار كشتی الزامی است چرا سعی می شود كه او را فقط در كنار تشك به خدمت ورزش اول درآوریم.همراه ۴۰ ساله كشتی كه خوب كشتی دنیا، ایران و آسیا را می شناسد قادر است در هر زمینه ای به كشتی كشور سرویس بدهد. مرد حاضر در ۴ المپیك ثابت كرده است كه مرد عمل است و شادی هایش را همیشه از كشتی می داند ولی فراموش نمی كنم كه ورزش و كشتی هیچ گاه پاسدار ارزش های راستین او نبوده اند.

به یاد می آورم كه ۱۰ سال پیش در همین ورزشگاه ۱۲ هزار نفری آزادی وقتی منصور برزگر قهرمانی جام جهانی را پیشكش كشتی ایران و ملت ایران كرد، خیلی آهسته و آرام سالن انباشته از شادی مردم كشتی دوست را ترك گفت.

●گریستن او را كسی ندید!

هیچ كس گریه های آرام ولی عمیق قهرمان و مربی بزرگ را ندید، كسی بدرقه اش هم نكرد، او در سكوت و تنهایی و بی كسی از كشتی رفت تا شاید بتواند از عشق بزرگ خود وداع كند ولی افسوس كه امروز هم برای او دل نمی سوزانند.

آنهایی كه برزگر، برزگر می كنند، آنهایی كه دست و پای او را گرفته و می خواهند باز هم برزگر را به داخل كشتی هدایت كنند نمی دانند كه منصورخان برزگر می تواند به عنوان یك متخصص، كاربلد و مرشد راهكارهای بسیار نوینی را بدون آن كه لخت شود و آموزش دهد به كشتی انتقال دهد.تختی را قربانی كردید و كشتی را از همجواری با تختی محروم كردید، اشتباه دیروز را تكرار نكنید و به این باور برسید كه منصور برزگر را باید مراقبت كرد، باید متوجه اش بود. آخر مگر نمی دانید حبیبی، موحد، صنعتكاران امروز در كنار كشتی نیستند و فردا متأسف خواهیم شد كه اگر منصور برزگر را هم در كنار كشتی نبینیم.

●آبروی كشتی

منصور برزگر آبروی كشتی است، اعتباری به كشتی دیروز و امروز ما می دهد، باید تلاش كرد كه نوع نگاه مان را از برزگر عوض كنیم، باید باور كنیم كه او سینه سوخته و كاربلد كشتی است، اهل لاف زدن، منم زدن و كری خواندن نیست.

وقتی فدراسیون كشتی ركن اصلی امروزی كشتی را كمیته فنی می داند، چرا این قهرمان همیشه همراه را در كمیته فنی و در رأس آن قرار ندهیم. برزگر برخلاف اسامی بزرگی كه این روزها در كنار كشتی از آنها یاد می شود آگاهی و اشرافش بر كشتی چنان است كه كسی از دیروزی ها به گرد پایش نمی رسد. باز هم تكرار می كنم تختی را قربانی كردند، مواظب منصور برزگر باشید كه او بزرگتر و آبروی كشتی است!

●تختی بزرگ را قربانی كردید...

۴۰ سال پیش تختی برای آخرین بار در لباس یك كشتی گیر در كنار جوانان ظاهر شد، ۴۰ سال پیش حرمت او پاسداری نكردند و او را قربانی خودخواهی ها و منیت های خویش كردند. كمی باید از گذشته درس گرفت، چه زمانی باید تجربیات ایام گذشته را مورد توجه قرار داد. تختی را قربانی كردیم ولی اجازه ندهید كه منصور برزگر را به سمت و سوی آن مسلخ بفرستند.

نگاه كنید صمیمت، همدلی و انس و الفتی كه بین بچه ها شاخصه بزرگ محسوب می شد چه سان قابل رؤیت و تشخیص است؟ از راست به چپ عباس زندی، عزیز كیانی، عبدالله موحد، حبیب الله بلور، عبدالله خدابنده، غلامرضا تختی، منصور مهدیزاده، امامعلی حبیبی و محمدعلی صنعتكاران گوش به گفته های سردار قربانی شده كشتی ایران دارند.



همچنین مشاهده کنید