چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

گاما- لینولنیك اسید


● منابع غذایی
GLA درروغن دانه های گل مغربی، "بلاك كورانت"، گل گاوزبان و روغن های قارچی یافت می شود. GLA همچنین در شیر انسان و به مقدار كم در انواع مختلفی از غذاهای رایج مخصوصاً گوشت …

منابع غذایی

GLA درروغن دانه های گل مغربی، "بلاك كورانت"، گل گاوزبان و روغن های قارچی یافت می شود. GLA همچنین در شیر انسان و به مقدار كم در انواع مختلفی از غذاهای رایج مخصوصاً گوشت ماهیچه یافت میشود.

اشكال دیگر

مكمل های GLA به شكل روغن گل مغربی، روغن دانهٔ‌ بلاك كورانت، گل گاوزبان و كپسول روغنی گل گاوزبان در دسترس است.

بعضی از روشهای ساختگی باعث از بین رفتن ارزش غذایی محصولات GLA میشوند. بعضی از روش ها نامهای خاصی را برای خود انتخاب كرده اند، به طور كلی این متدها به نام «روشهای بسته بندی اتمسفریك تغییر شكل یافته» خوانده میشود.

نحوهٔ مصرف

هیچ حد مجاز توصیه شده ای برای مصرف GLA گزارش نشده است. میزان توصیه شده برای درمان روماتیسم مفصلی ۱/۴ گرم در روز است. چون بهای روغن ها زیاد و میزان كم آنها مفید و مؤثر است میزان مصرف روغن گل مغربی، "بلاك كورانت" یا گل گاوزبان ۱۵۰۰ میلی گرم یك تا ۲ بار در روز است.

مطالعات نشان داده است كه مصرف بیش از ۲/۸ گرم از GLA در روز باعث تحمل نسبت به این ماده میشود. یك شخص سالم از رژیم غذایی معمولی اش چربی های اشباع شده كمتر و چربی های غیر اشباع بیشتری دریافت می كند. از محصولاتی كه حاوی چربی هیدروژنه هستند اجتناب كنید. با پزشك در مورد مصرف مكمل های GLA مشورت كنید.

موارد احتیاط

GLA از منابع رژیم غذایی غیرسمی است. با پزشك خود در مورد مصرف مكمل های GLA و نوع و مقدار آن مشورت كنید. به خاطر داشته باشید كه مكمل های GLA چربی هستند و حاوی كالری زیادی هستند.

تداخل های احتمالی

شناخته نشده است.

گاما- لینولنیك اسید

گاما- لینولنیك اسید (GLA) یك اسید چرب ضروری است كه به طور عمده از روغن های گیاهی به دست می آید. اسید لینولئیك كه در روغن های خوراكی و غذای به عمل آمده یافت می شود در بدن به GLA تبدیل می شود. مكمل های GLA، كه از لینولئیك اسید نیز به دست می آیند به صورت روغن گل مغربی، روغن تخم "بلاك كورانت"، روغن گل گاوزبان در دسترس است. برای مثال روغن گل مغربی ۷۲ درصد اسید لینولئیك دارد. رژیم توصیه شده آمریكای جنوبی دارای اسید لینولئیك به میزان ۱۰ برابر مورد نیاز است.

افراد مبتلا به دیابت، كمتر قادر هستند كه لینولئیك اسید را به GLA تبدیل كنند، دیگر بیماریهایی كه توانایی كمی برای تبدیل اسید لینولئیك به GLA دارند شامل: افزایش سن الكلیسم، درماتیت آتوپیك، سندرم پیش از قاعدگی، روماتیسم مفصلی، سرطان و بیماریهای قلبی-عروقی است. افزایش سن نیز باعث كاهش تبدیل اسید لینولئیك به GLA میشود. اگر شما فرد مسنی هستید یا مبتلا به یكی از بیماریهای ذكر شده در بالا هستید با پزشك خود در مورد استفاده از مكمل های حاوی GLA مشورت كنید.

اگر شما روماتیسم مفصلی دارید از مكمل های GLA سود می برید. این مكمل ها می تواند شما را از مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروییدی كه باعث مشكلات معده و روده میشود بی نیاز كنید. به هر حال تحقیقات بیشتری برای میزان مصرف این مكمل ها به صورت طولانی مدت نیاز است.

سرطان بیماری دیگری است كه مصرف GLA در درمان آن مفید است. مطالعات در افرادی كه مبتلا به سرطان ردهٔ بزرگ، پستان و ملانوما هستند نشان داده است كه GLA از رشد سلولهای سرطانی و پیشرفت آنها جلوگیری می كند.

تحقیقات نشان داده است كه در بیماران همودیالیزی با علایم پوستی اورمیك مصرف مكمل های روغن گل مغربی باعث بهبود بیماری پوستی آنها شده است. مطالعات همچنین نشان

می دهد كه مصرف GLA در افزایش تودهٔ استخوانی و جذب كلسیم در افراد مبتلا به پوكی استخوان، مفید و مؤثر است.

موارد استفاده

روماتیسم مفصلی. GLA باعث كاهش التهاب میشود.

دیابت. مكمل های GLA به عملكرد بهتر عصب كمك می كند، از آسیب آن كه در طی دیابت ایجاد میشود، جلوگیری می كند.

سرطان. GLA از رشد و گسترش سرطان مخصوصاً سرطان پستان و ملانوما جلوگیری می كند.

بیماری قلبی. GLA با مهار كردن تشكیل پلاك، گشاد كردن عروق خونی و كاهش فشار خون باعث بهبود بیماری قلبی میشود.

چشم ها. GLA در درمان سندرم شوگرن و احتمالاً بیماریهای دیگری كه خشكی چشم دارند، مؤثر و مفید است.

مكمل های GLA به بهبود علایم بسیاری از بیماریها كه با افزایش سن ایجاد میشود، كمك می كند. این ماده همچنین، علایم الكلیسم، درماتیت اتوپیك و پوكی استخوان را كاهش می دهد.

مشكلات دورهٔ قاعدگی (قاعدگی دردناك یا بدون قاعدگی).

اسیدهای چرب ضروری نظیر آنهایی كه در دانهٔ كتان، گل مغربی و روغن گل گاوزبان یافت میشود، التهاب را كاهش می دهند و تولید هورمون را تقویت می كنند. میزان مصرف ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم یك تا سه بار در روز است.



همچنین مشاهده کنید