جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

نقرس و شبه نقرس


نقرس و شبه نقرس

واکنش های التهابی باعث ایجاد درد در بیماران مبتلا به نقرس می شود.
این بیماری بیشتر در میان ثروتمندان مشاهده می شود؛ زیرا آنها غذاهایی را بیشتر می خورند که باعث بروز نقرس می …

واکنش های التهابی باعث ایجاد درد در بیماران مبتلا به نقرس می شود.

این بیماری بیشتر در میان ثروتمندان مشاهده می شود؛ زیرا آنها غذاهایی را بیشتر می خورند که باعث بروز نقرس می شود. امروزه در جهان، بیش از دومیلیون نفر به بیماری نقرس مبتلا هستند. زنان و مردان هر دو به این بیماری مبتلا می شوند، اما معمولا زنان بعد از یائسگی بیشتر درگیر این بیماری می شوند.

به واسطه ابتلا به این بیماری، قسمت هایی از بدن بیمار دچار التهاب، تورم و گزگز می شود و تغییر رنگ می دهد. مدت زمان بیماری چند روز است و در این مدت، بیمار دچار دردهای بسیار جان فرسایی می شود که اگر مورد معاینه قرار نگیرد، بیماری وارد مرحله مزمن می شود. بیماری با استفاده از معاینه بدن بیمار، عکسبرداری با اشعه ایکس و تست خون تشخیص داده می شود، تست خون معمولا میزان اسید اوریک را در سطح جریان خون نشان می دهد.زیاد بودن اسید اوریک به مفصل ها آسیب می رساند. در صورت پیشرفت بیماری، کلیه ها نیز آسیب می بینند و جان فرد به خطر می افتد. نقرس به بیماری گفته می شود که در اثر زیاد بودن اسید اوریک در خون به وجود می آید. اسید اوریک باید توسط کلیه ها دفع شود. وقتی مشکلی در رفع اسید اوریک به وجود بیاید، مقدار آن زیاد می شود که برای کلیه ها و مفصل ها آسیب رسان است.

دو دلیل برای انباشته شدن اسیداوریک وجود دارد:

۱) بدن مقدار زیادی اسیداوره تولید کند.

۲) کلیه ها نتوانند به آسانی و به سرعت اسید اوریک را دفع کنند.

شبه نقرس تقریبا شبیه بیماری نقرس است ولی دارای یک تفاوت نیز هست و آن زیاد بودن پیرو فسفات کلسیم در جریان خون است. شبه نقرس بیشتر در افراد مسن دیده می شود، در حالی که نقرس در افراد جوان نیز بروز می کند.

شبه نقرس به واسطه اختلال در تیروئید و پاراتیروئید به وجود می آید و با داروهای ضدالتهاب (NSAIDS) قابل درمان است، نقرس با داروهایی درمان می شود که پروتئین ایجادکننده اسید اوریک را تجزیه می کنند. برای پیشگیری از نقرس و شبه نقرس، باید در خوردن غذاهای زیر با احتیاط باشید:

۱) ماهی ساردین

۲) کلیه و جگر حیوانات

۳) قارچ

۴) لوبیای لیما و لوبیای قرمز

۵) اسفناج



همچنین مشاهده کنید