جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

رابطه سازی میان شادمانی و درآمد


رابطه سازی میان شادمانی و درآمد

حساب و کتاب های مالی تان را تغییر دهید

این بار ترفندهای یک خرید خوشایند و ایده‌آل را برایتان انتخاب نکرده‌ایم و سراغ پاساژ‌های شلوغ نرفته‌ایم حتی دست به کار نوشتن یک گزارش همراه با جزییات نشده‌ایم. شاید به این دلیل که نزدیکی‌های سال نو است و حساب و کتاب‌های مالی بخش مهمی از ذهنمان را درگیر کرده‌اند...

چه چیزهایی خریده‌ایم؟ چه چیزهای نخریده‌ایم؟ کدام خرج‌هایمان ضروری بوده‌اند و کدام یک غیرضروری؟ به همین دلیل سراغ یکی از مقالاتی با تیتر «با پول نمی‌توانید شادی بخرید» رفته‌ایم که در مجله تایم منتشر شده است.

آیا باید پولدار باشید تا به شادی برسید؟ به چه اندازه پول نیاز دارید تا شادی‌تان تضمین شود؟ و این شادمانی تا چه زمانی طول می‌کشد؟ پاسخ به این سوال‌ها سخت است. اگر هم بخواهید شبیه به آدم‌های معمولی پاسخ دهید، مطمئنا بلافاصله جواب می‌دهید؛ بله، معلوم است که با پول بیشتر من هم بیشتر شادمان می‌شوم. شاید هم بگویید من خانواده‌ای دارم که دوستشان دارم‌ یا شغلی که عاشقش هستم و اینها را با پول نمی‌توان خرید. هرچند این سوال‌ها پاسخ قطعی ندارند اما تجربه به من ثابت کرده می‌توان راه‌حلی برای رهایی از آن پیدا کرد. پول نمی‌تواند آن نوع از شادمانی که افراد دنبال آن می‌گردند برایشان به ارمغان بیاورد. در برخی از محله‌ها افرادی پیدا می‌شوند که با اندکی درآمد بیشتر،‌می‌توانند برای خودشان سرپناه بسازند یا غذای گرم پیدا کنند و با پول بیشتر، شادمانی بیشتری داشته باشند اما وقتی پای اندکی درآمد بیشتر برای خانواده‌های متوسط به میان می‌آید،‌معمولا پول بیشتر با خودش شادمانی نمی‌آورد.

افراد می‌توانند شادمانی بیشتری به دست آوردند،‌ در صورتی که بتوانند حساب و کتاب‌های مالی‌شان را درست مدیریت کنند. برای مثال یکی از عادت‌هایی که در این زمینه به کمکشان می‌آید، این است که قسط?های وام خرید خانه را در سررسید آن پرداخت کنند و این کار را به تعویق نیندازند یا اینکه ۵ درصد از درآمد ماهیانه‌شان را کنار بگذارند و به عنوان ذخیره مالی به آن نگاه کنند. البته بیشتر قاعده‌های مربوط به پس‌انداز می‌گوید ۱۰ درصد از پول را کنار بگذارید اما معمولا کنار گذاشتن ۱۰ درصد آنقدر سخت است که پس‌اندازکردن به صورت کامل فراموش می‌شود. واقعیت این است که برخی فرآیندهای محافظه‌کارانه، می‌تواند اطمینان خاطر خوشایندی برای شما بسازد. نمونه‌اش بیمه مکمل درمان یا بیمه بیکاری است. در این صورت خیال خودتان را از اتفاق‌های ناخوشایند و احتمالی درامان نگه داشته‌اید. برای رسیدن به چنین مرحله‌ای باید حساب و کتاب‌های مالی‌تان را به صورت ماهیانه بررسی‌کنید. تجربه ثابت کرده است این حساب و کتاب‌ها می‌تواند خیالتان را از بابت پولی که در دست دارید و رفتاری که در مقابل این پس‌انداز نشان می‌دهید، راحت کند.

حتی داشتن یکی از این عادت‌ها‌ می‌تواند لحظات آرام‌بخشی برای شما بسازد و بیشتر از آنکه روی حساب بانکی‌تان تاثیر بگذارد، روی آرامش روانی‌تان موثر خواهد بود. شاید به این دلیل که ما در تمام سال‌های زندگی‌مان بیشترین تلاش را می‌کنیم تا اوضاع اقتصادی‌مان را تحت کنترل داشته باشیم و حتی برای کنترل آن بیشتر از سایر جنبه‌های زندگی‌مان، مثل ازدواج، دوستی‌ها، کودکان یا حتی وزنمان تلاش می‌کنیم.

منبع: تایمز



همچنین مشاهده کنید