پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر مسابقات فوتبال


تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر مسابقات فوتبال

پیدایش فناوری نوین اطلاعاتی, باعث بوجود آمدن امکانات جدیدی نظیر تجارت الکترونیکی, بانکداری الکترونیکی, پست الکترونیکی , آموزش الکترونیکی , دولت الکترونیکی و غیره شده است اینها گویای شروع تغییرات گسترده تری , در ادامه این قرن خواهند بود

با گسترش روز افزون وسائل ارتباطی در دهه اولِ قرن حاضر ، فناوری اطلاعات ( IT ) توانسته روش کار و زندگی بشر را کاملاً دگرگون سازد و نحوه تفکر ما را در امور اقتصادی و اجتماعی ، تغییر دهد.

توانائی دانش الکترونیک در ایجاد سخت افزارهای مورد نیاز فناوری اطلاعات و ارتباطات ، حد و مرزی ندارد.

پیدایش فناوری نوین اطلاعاتی، باعث بوجود آمدن امکانات جدیدی نظیر تجارت الکترونیکی، بانکداری الکترونیکی، پست الکترونیکی ، آموزش الکترونیکی ، دولت الکترونیکی و غیره شده است. اینها گویای شروع تغییرات گسترده تری ، در ادامه این قرن خواهند بود.

به کمک فناوری اطلاعات ، انسان می تواند بسرعت اطلاعات محیطی را ضبط و پردازش نموده و ضمن ذخیره سازی، آنرا با سرعت نور به هر مکان مناسب ، انتقال داده و اطلاعات جدید را از فواصل دور دریافت و ارزیابی کند.

بشر با کمک نرم افزارهای پرقدرت، ضمن بازیابی مجدد اطلاعات ذخیره شده در گذشته و مقایسه آن با اطلاعات زمان حال ، توانائی پیش بینی و ارزیابی و حتی تغییر اتفاقات آینده را برای خود فراهم می سازد.

با گسترش چشمگیر فناوری ارتباطات ، اطلاعات و اخبار گوناگون بسرعت و زنده به همه جا منتقل می شود و به عنوان با ارزشترین کالا، در حال داد و ستد است.

در روزگار ما ، مسابقات ورزشی از اهمیت اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی خاصی برخوردار شده بطوری که نتایج خوب یا بد مسابقات ورزشی ، همواره مورد بحث رساناهای ارتباط جمعی و مقامات ورزشی و سیاسی کشورها قرار می گیرد.

فوتبال به عنوان یک فوق ورزش ، جایگاه ویژه ای در جهان امروز دارد و نتایج مسابقات آن ، بر روی طیف گستره ایی از مردم، تأثیر گذار است.

باشگاههای خصوصی فوتبال و تیمهای ملی کشورها ، نهایت تلاش خود را به عمل می آورند تا با هر ابزار ممکن، بر توانائی های تیمهای ورزشی خود بیافزایند.

فناوری اطلاعات و ارتباطات، مؤثرترین ابزار موجود در عصر ماست. پس خیلی منطقی به نظر می رسد که در آینده نزدیک، کارشناسان ورزشی از این ابزار کارآمد، در جهت افزایش قابلیتها و بهبود نتایج مسابقات ورزشی تیمهای مورد نظرشان، استفاده کنند. اینکار نه در پنجاه سال آینده ، بلکه حتی از پنج سال آینده، عملی خواهد شد و با آغاز دهه دوم قرن جاری ، شاهد رواج اصطلاحاتی نظیر فوتبال الکترونیکی و ورزش الکترونیکی خواهیم بود.

در کتابِ(( فوق فوتبال، سال ۲۰۱۰ ))که بقلم نگارنده و توسط انتشارات سبزان در تاریخ ۲۵ دیماه امسال منتشر شد به این موضوع ، در قالب یک داستان علمی- تخیلی پرداخته شده است. اگر چه با وجود منطق علمی داستان، موضوع آن کمی به نظر غیر محتمل می نماید، اما نباید فراموش کرد که در دهه گذشته ، سیر پیشرفتهای بشر در عرصه دانش الکترونیک و فناوری اطلاعات و ارتباطات ، بسیار سریع و غیرمحتمل بوده است و باید از این پس نیز، شاهد موضوعات غیر منتظره ای نظیر فوتبال الکترونیکی باشیم.

در داستانِ فوق فوتبال ، سال ۲۰۱۰ ، کتاب به دو شیوه ی کاربرد مجاز و غیر مجاز از فناوری اطلاعات و ارتباطات اشاره می کند و نویسنده ضمن ابراز تمایل به کاربرد شیوه مجاز فناوری و انجام بازی جوانمردانه ، توانائی بالای فناوری را در اجرای روشهای غیر مجاز و تغییر نتایج مسابقات فوتبال نشان می دهد. چیزی که می تواند در آینده نزدیک ، زنگ خطر را برای مسئولین سازمان جهانیِ اداره کننده مسابقات فوتبال ( فیفا) به صدا در آورد.

در چند سال آینده ، سازمانهای برگزار کننده مسابقات رسمی ، علاوه بر تست دوپینگ شیمیائی بازیکنان ، باید به فکر مقابله با دوپینگ الکترونیکی آنها باشند. اصطلاحی که بر بکار گیری غیر مجاز از تجهیزات ارتباطی فوق کوچکِ متصل به بدن بازیکنان، دلالت خواهد کرد.

تا آغاز دهه دوم قرن حاضر ، سه سال بیشتر فاصله نداریم و انتظار ما، دیر نخواهد پائید.

کورش چراغپور



همچنین مشاهده کنید