شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

اغراق در کیفیت قهرمانی آسیا


اغراق در کیفیت قهرمانی آسیا

نه المپیک است و نه جهانی

رقابت های کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی آسیا در کره جنوبی، مسابقات کم اهمیتی نیست و کیفیت فنی پایینی هم نخواهد داشت. مسابقات وزینی است که ۱۴ سهمیه المپیک در آزاد وفرنگی را مابین مدعیان توزیع خواهد کرد اما همچون همیشه، قبل از حضور در مسابقات مهم، اغراق در کیفیت رقابت ها و غول ساختن از رقبا، ورد زبان مربیان اعزامی شده. چنان که این رقابت ها را در حد المپیک ارزیابی می کنند و سطح آن را حتی از جهانی هم سخت تر می دانند! مثلاً محمد دلیریان در گفتگوی کوتاهی که دیروز از وی در همین صفحه منتشر شد می گوید: به موفقیت ملی پوشان کشورمان در مسابقات آسیایی بسیار امیدوارم در عین اینکه اعلام می کنم کارمان در مسابقات آسیایی امسال به مراتب سخت تر از آسیایی های سال های پیش و چه بسا سخت تر از جهانی خواهد بود!

لازم به یادآوری است که در رشته ورزش کشتی، المپیک ۱۹۸۴ لوس آنجلس را می توان ضعیف ترین دوره طی نیم قرن اخیر دانست. زیرا کشورهای بلوک شرق، بازیهای آن دوره را تحریم کرده بودند و اتفاقاً اغلب تحریم کنندگان، کشورهای صاحب کشتی بودند. یعنی در المپیک لوس آنجلس، افت کیفیت مسابقات کشتی به مراتب بیشتر از نزول کیفی رشته هایی مانند دو ومیدانی، تنیس، دوچرخه سواری و ... بود که گلیم مسابقات، به هر زحمتی شده حتی در غیاب شرقی ها نیز از آب بیرون کشیده شد اما مسابقات امسال قهرمانی آسیا را حتی با المپیک نازل لوس آنجلس نیز نمی توان قیاس کرد. زیرا در آن مسابقات تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی امریکا، کانادا، ترکیه، آلمان غربی، رومانی و ... حضور داشتند. در حالی که طبعاً چون جزو قاره آسیا نیستند، به جی جو هم نمی آیند. در همان المپیک لوس آنجلس، کره جنوبی و ژاپن هم بودند و از جمع قدرت های برتر آسیا فقط ما غایب بودیم. یعنی حتی ضعیف ترین المپیک نیم قرن اخیر کشتی را هم نمی توان با مسابقات قهرمانی آسیا مقایسه کرد. مسابقات جهانی باکو که جای خود دارد و اظهارات دلیریان مبنی بر سخت تر بودن کار بچه ها نسبت به باکو، اگرچه چون از زبان مدیرفنی خارج شده فرمایش متینی است، اما هیچ پایه و اساسی ندارد و نباید آن را جدی گرفت.

محمد دلیریان ضمناً به سایت برنا گفته آقا صنعت هیچگاه خود را مدیر تیم های ملی کشتی فرنگی معرفی نکرده و این شیطنت خبرنگاران بوده که به چنین مساله ای دامن زده اند! دلیریان در گفت و گو با خبرنگار ورزشی برنا با رد این مساله گفت: با قاطعیت می گویم که بنده مدیر تیم ملی کشتی فرنگی در همه رده های سنی هستم و این مساله بر هیچکس پوشیده نیست.

او در پاسخ به این سوال که «پس صنعتکاران چرا خود را مدیر تیم های ملی کشتی فرنگی معرفی کرده است؟»گفت: باز هم می گویم که من مدیر تیم ملی کشتی فرنگی هستم و صنعتکاران به عنوان نایب رییس فدراسیون تنها به کارهای کشتی فرنگی نظارت دارد!

سپس آن خبرنگار تاکید می کند که خود صنعتکاران در حضور رییس فدراسیون ، این مطلب را به گزارشگر ان برنامه (حسین زارعی) یادآور شده، گفت: همه این کارها شیطنت است و وقتی از صنعتکاران خواستم که در این باره توضیح بدهد، تاکید کرد که او فقط گفته نایب رییس فدراسیون و مدیر تیم های ملی کشتی آزاد بوده؛ نه اینکه مدیریت تیم های ملی هم برعهده اش باشد.

اما گزارشگر مذکور حسین زارعی که از اعضای تحریریه ورزشی خبرگزاری برنا است، می گوید فیلم ضبط شده ای که صنعتکاران در آن به این مساله اشاره کرده است، در ایام تعطیلات نوروز و در خلال برنامه های ورزشی پخش خواهد شد! و جالب تر اینکه همان صحنه ای را که صنعتکاران در آن تاکید کرده گزارشگر برنامه در معرفی اش او را مدیر تیم های ملی کشتی فرنگی هم خطاب کند و این صحنه دوباره و با اعلام کامل سمت های آقا صنعت ضبط شده، هم موجود است!

در این بین، بهرام مشتاقی عقیده دارد: دلیریان به خاطر بی اطلاعی یزدانی خرم از اوضاع آن زمان کشتی(یعنی دوسال قبل) به سمت مدیریت تیم های ملی دست یافته است و کسی که حتی پنج دقیقه در باشگاه ها تمرین نداده است لایق تکیه زدن بر مسند مدیریت تیم های ملی نیست!

بگذریم از این موضوع. به هر تقدیر، سطح رقابت های جی جو ۲۰۰۸ قطعاً از مسابقات سال ۲۰۰۷ آسیا در بیشکک بالاتر است اما با استناد به مدارکی روشن و مستدل کیفیت مسابقات جی جو ،۲۰۰۸ به مراتب پایین تر از بازیهای آسیایی دوحه خواهد بود. زیرا ستارگانی مثل دلشاد منصوروف و آرتور تایمازوف که هر دو قهرمان المپیک هستند، به دلیل کسب سهمیه در باکو، به جی جو نرفته اند. در حالی که هر دو در دوحه کشتی گرفتند و مدال زرین را نیز ربودند! غایبان سرشناس فقط به نام این دو ختم نمی شود. چهره هایی مثل ری یونگ چول(کره شمالی)، علیرضا حیدری و رضا یزدانی از ایران، زائوربک سوخی یف(ازبکستان) آلکسی کروپنیاکف(قرقیزستان) و ... در دوحه کشتی گرفتند اما در جی جو غایب هستند. تیم ملی کشتی ایران، در حضور چنین نام آورانی موفق به کسب چهار مدال طلا و یک نقره شد. پس کسب چهار سهمیه در غیاب این بزرگان، به هیچ وجه دور از ذهن نیست.

در کشتی فرنگی هم تیم ما در دوحه چهار فینالیست داشت و با توجه به غیبت ستارگان کره جنوبی، تکرار همان وضعیت دوحه برای احراز تمام سهمیه های باقیمانده کشتی فرنگی کافی به نظر می رسد.

اما در آستانه آغاز مسابقات کشتی آزاد، گزارش کامل روند اعزام و حضور تیم ملی در جی جو به این شرح است: کاروان کشتی آزاد ایران با تأخیری ۵۰ دقیقه ای تهران را به مقصد پکن ترک کرد وقتی ساعت ۲۱ پرواز آزادکاران آغاز شد، خلبان ضمن پوزش از مسافران به خاطر این تأخیر که به دلیل بروز مشکل برای برخی از مسافرانی که با تأخیر به پرواز رسیده بودند گفت شاید در هنگام پرواز این تأخیر را جبران کنیم !

هواپیمای حامل ملی پوشان کشتی آزاد ساعت ۳۰:۳ بامداد به وقت تهران و ۸ صبح به وقت محلی وارد فرودگاه پکن شده و کاروان کشتی ایران پس از اندکی معطلی در فرودگاه با دو دستگاه مینی بوس عازم هتل سینوسوئیس شدند تا به استراحت بپردازند.

آزادکاران پس از اقامتی اجباری و استراحتی یک روزه، صبح روز جمعه پکن را به مقصد جی جو محل برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا در کره جنوبی ترک کردند.

هنگام ورود کشتی گیران به فرودگاه پکن، هوای این شهر ۴ درجه بالای صفر بود که نسبت به هوای تهران حداقل ۸ تا ۹ درجه سردتر بود که مسوولان کاروان و کادر فنی همگی نگران سرماخوردن احتمالی کشتی گیران بودند، خوشبختانه پس از رسیدن مینی بوس ها بلافاصله اعضای کاروان عازم هتل شدند تا نگرانی ها نیز خاتمه یابد.هیچ یک از کشتی گیران اعزامی مشکلی ندارند و براساس برنامه های تنظیم شده توسط کادر فنی، مسوولان ذیربط و خود کشتی گیران، نگرانی خاصی بابت رسیدن سر وزن قانونی ملی پوشان وجود ندارد.آزادکاران که به دلیل تغییر ساعت استراحت و طولانی بودن مسیر پرواز دچار خستگی شده بودند، بلافاصله پس از استقرار در هتل محل اسکان موقت خود به استراحت پرداخته و غیر از فردین معصومی و امیر گنجی، بقیه چون رژیم غذایی داشتند برای صرف نهار به دیگران ملحق نشدند.

تیم ملی کشتی آزاد ایران ساعت ۹:۰۵ صبح روز جمعه (به وقت محلی) با پروازی دوساعته از پکن عازم جی جو محل برگزاری رقابت های قهرمانی آسیا شد. کاروان ایران اولین تیمی بود که وارد شهر و هتل محل اقامت تیم های شرکت کننده شد.هوای جی جو بسیار عالی و تقریبا بهاری بوده و شرایط مناسبی را از نظر روحی برای ملی پوشان کشورمان فراهم کرده است.

آزادکاران ازبکستان پس از کشتی گیران ایرانی وارد گراند هتل جی جو شدند تا پس از تیم ما حضورشان را به این رقابت ها به صورت رسمی اعلام کنند.

ملی پوشان کشورمان اولین جلسه تمرینی خود را با انجام دویدن، نرمش، حرکات کششی و ... در محوطه بیرون هتل و فضای باز، زیر درختان سرسبز و نشاط انگیز برگزار کردند.

مسوولان هتل محل استقرار تیم ها از در اختیار گذاشتن باسکول و ترازو برای کشیدن وزن کشتی گیران خودداری می کردند که پس ازپیگیری مسوولان تیم ایران، پذیرفتند ترازو را در اختیار تیم ما و سایرین قرار دهند.پس از انجام وزن کشی ملی پوشان کشورمان در گراند هتل، مربیان تیم ملی از این توزین رضایت داشته و معتقد بودند پچه ها به راحتی سر وزن خواهند رسید، ملی پوشان ایرانی خودشان هم از وضعیت فعلی جسمی ، روحی و شرایط وزنی ابراز رضایت داشته و معتقد هستند تا زمان وزن کشی مسابقات قهرمانی آسیا، می توانند بدون مشکل سر وزن برسند.

سایت فدراسیون کشتی در اقدامی خوب، کارنامه تیم های ملی را در مسابقات اخیر قهرمانی آسیا بررسی کرده است.

۲۰۰۳ دهلی نو: ۱۴ کشور، تعداد کل فرنگی کاران ۵۷ نفر، تیم ایران با یک مدال طلای پرویز زیدوند، سه نقره حمید باوفا، علی اشکانی و مسعود هاشم زاده و ۲ برنز سید حسین مرعشیان و علیرضا غریبی با کسب ۶۰ امتیاز اول شد.

در کشتی آزاد، ۱۵ کشور حضور داشتند، تعداد کل کشتی گیران ۶۹ نفر، تیم ایران با شش طلای محمد اصلانی، سید مراد محمدی، حسن طهماسبی، پژمان درستکار، علیرضا حیدری و علیرضا رضایی و یک نقره رضا رمضان زاده با ۶۹ امتیاز به مقام قهرمانی دست یافت که نتیجه ای استثنایی محسوب می شود.

۲۰۰۴ آلماتی- قزاقستان: نفرات شرکت کننده ۷ نفر، کشورهای شرکت کننده ۱۱ کشور، تعداد فرنگی کاران ۵۴ نفر، تیم ایران با دو برنز حسن رنگرز و سجاد برزی به مقام چهارم رسید.

در کشتی آزاد، تهران میزبان بود. تعداد کل کشتی گیران ۶۴ نفر، ایران با سه طلای مهدی صادق نژاد، فریدون قنبری و فردین معصومی و سه نقره مراد محمدی، حسن طهماسبی و محمدحسین خالقی فر با ۶۳ امتیاز به مقام قهرمانی دست یافت.

۲۰۰۵ ووهان- چین: نفرات شرکت کننده ۷ نفر، کشورهای شرکت کننده ۱۳ کشور، تعداد فرنگی کاران ۶۱ نفر، ایران با یک طلای علی اشکانی و دو برنز مسعود هاشم زاده و سجاد برزی به مقام ششم رسید.

در کشتی آزاد، ۶۱ نفر به روی باسکول وزن کشی رفتند که ایران با سه طلای مراد محمدی، سعید ابراهیمی و حمید سیفی، دو نقره حمید محمدنژاد و علیرضا رضائی و دو برنز تقی داداشی و هادی حبیبی با ۶۴ امتیاز به مقام قهرمانی دست یافت.

۲۰۰۶ آلماتی: ۱۱ کشور حضور یافتند. ۵۶ نفر در کشتی فرنگی شرکت کردند، ایران با یک طلای داود عابدین زاده، یک نقره سجاد برزی و دو برنز حمید بنی تمیم و قاسم رضایی به مقام سوم دست یافت. در کشتی آزاد هم دو طلای محمد رضایی، هادی حبیبی، یک نقره مراد محمدی و سه برنز مجید خدائی، حمید سیفی و هادی پورعلیجان با ۵۵ امتیاز به مقام نخست دست پیدا کردیم. ۲۰۰۷بیشکک: ۱۵ کشور و ۶۸ فرنگی کار حضور داشتند. ایران با کسب سه مدال طلای حمید سوریان، سامان طهماسبی و قاسم رضایی، دو مدال نقره حمید باوفا و مهدی شربیانی و دو برنز علی محمدی و مجتبی باباجان زاده با ۶۴ امتیاز قهرمان شد. در کشتی آزاد هم با کسب سه مدال طلای حسن طهماسبی، مهدی منصوری و فردین معصومی، دو نقره میثم مصطفی جوکار و امیر گنجی و دو برنز عباس دباغی و مهدی تقوی با ۶۴ امتیاز قهرمان شدیم.

امیدواریم دلاوران کشتی آزاد و فرنگی کشورمان با کسب حداکثر سهمیه ها، کار را به سوئیس وایتالیا و ... نکشانند. زیرا قویاً تاکید می کنیم که سطح کشتی ها خصوصاً در سوئیس به دلیل حضور تمام قاره ها، به مراتب بالاتر از مسابقات جی جو است که فقط آسیایی ها حضور دارند.

مهدی رستم پور



همچنین مشاهده کنید