سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

واقعیات حجاب اسلامی


واقعیات حجاب اسلامی

غرب در راستای مبارزه با حجاب اسلامی برنامه ها و طرحهای گسترده ای را مدنظر قرار داده است . عادی سازی بسیاری از روابط نامشروع و همچنین افزایش ناامنی های فردی و اجتماعی از سوی غرب …

غرب در راستای مبارزه با حجاب اسلامی برنامه ها و طرحهای گسترده ای را مدنظر قرار داده است . عادی سازی بسیاری از روابط نامشروع و همچنین افزایش ناامنی های فردی و اجتماعی از سوی غرب در همین راستا صورت می گیرد.همان گونه که اشاره شد،اقدامات فرهنگی در این زمینه لازم است و تردیدی در انجام آنها نیست اما در برخی مواقع لازم است تا توجه و عنایت بیشتری در این زمینه صورت گیرد. رواج فرهنگ بی حجابی و بدحجابی، سناریویی است که از سوی دشمنان برای ملت و نظام ما طراحی شده است.

در این خصوص نخست باید نسبت به تهاجم فرهنگی غرب آگاه بود و از سوی دیگر،نمادهای این تهاجم را شناسایی کرد و در راستای اصلاح جامعه در قالب همان نگاه مصلحانه اقدام کرد. در این میان سایر قوا باید پاسخگو باشند و هیچ‌گونه اهمال کاری از هیچ مقام مسئول قابل قبول نیست.امروز همه باید مصمم باشند که جامعه از نمادهای بی حجابی و بد حجابی مصون بماند.در این میان همکاری سایر نهادها لازم است .

بدون‌شک در این خصوص هیچ گونه مصالحه و تعللی جایز نیست.ادامه روند موجود در جامعه مطلوب نیست و همه جامعه را ناامن خواهد کرد.مسئله ای که بسیاری از جامعه شناسان نسبت به آن اذعان دارند. مواجهه با بدحجابی و بی عفتی در سطح جامعه، یک مطالبه عمومی شده است.بسیاری معتقدند که قانون مبارزه با بد حجابی در کشور باید به اجرا درآید و با بر هم زنندگان امنیت اخلاقی کشور برخورد کرد.وجود امنیت اخلاقی برای همه افراد اهمیت دارد.همان گونه که اشاره شد،حتی اگر خانواده هایی که نسبت به حجاب تقیدی ندارند،از آثار فردی و اجتماعی این موهبت الهی آگاه شوند دیگر هیچ گاه به سوی بی حجابی و بدحجابی حرکت نمی کنند.این ضرورت از مدت ها پیش حس می شد که باید مسئولان و بویژه دولت در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.ملت مسلمان ایران اثبات کرده است که نسبت به عفت عمومی و حجاب مقید است .وجود بی قیدی در جامعه همه را تحت تاثیر خود قرار می دهد و می توان از آن به عنوان زلزله‌ای اجتماعی نام برد.زلزله ای ویران کننده که باید از آن پیشگیری نمود.

رعایت حجاب اسلامی از سوی بانوان،سدی است که جامعه رادر برابر انواع تهدیدات فرهنگی حفظ می کند. بی حجابی و بدحجابی به صورت مستقیم منجر به نامنی در جامعه می شود و زمینه ارتکاب گناه در جامعه را افزایش می دهد.واقعیت امر این است که هنوز بسیاری از خانواده ها به خوبی نمی‌دانند که بی حجابی فرزندان آنها چه تاثیری بر زندگی فردی و اجتماعی آنها خواهد گذاشت.متاسفانه در این خصوص رسانه های جمعی کشور نیز تا کنون کم کاری کرده اند.بسیاری از فیلمها و سریالها خود مروج ضدفرهنگها در جامعه هستند .از این رو باید دقت کرد که مبارزه با بی حجابی و بد حجابی در همه سطوح تعریف شود.یعنی این گونه نباشد که رویه تعریف شده در سینما و تلویزیون ما با آنچه در مبارزه با بی حجابی در جامعه صورت می گیرد متفاوت باشد.مبارزه با بی حجابی و بدحجابی باید همه جانبه،دقیق و کاربردی با مقوله بی حجابی و در راستای اصلاح جامعه از آُسیبهای موجود صورت گیرد.به عبارت بهتر،این مبارزه باید خیرخواهانه باشد و اساسا رویکرد نیروی انتظامی نیز باید بر همین محور استوار باشد.

مسئله حجاب و بی حجابی، همواره در طول تاریخ مورد نظر و توجه بوده است. ستر و پوشش برای انسان در ادیان مختلف بر حسب شرایط خاص زمانی به شکلهای متفاوتی توصیه شده است. شواهد و قوانین موجود در کتب و سنگ نگاره ها بیانگر این مطلب است که در طول تاریخ حیات بشری در نقاط مختلف جهان به نوع پوشش به طور واضح و کامل توجه شده است. دین مبین اسلام نیز حجاب را به عنوان یکی از احکام ضروری برای انسان بویژه زنان مورد توجه خاص قرار داده است. از این رو جمهوری اسلامی ایران که به پاخاسته از اندیشه های ناب اسلامی فقیه و عالم بزرگ حضرت امام خمینی (ره) است، مسئله حجاب و عفاف و برخورد با بی حجابی را به عنوان یکی از بندهای قانون اساسی آورده است.

جامعه ای که در آن بانوان باحفظ حدود وحقوق دیگران ظاهر می شوند و موجب تخریب روح و جسم همنوعان خود شده و محیط آرام وامنی را برای جوانان فراهم سازند، به سوی سعادت و سلامت روانی پیش خواهد رفت.

اگر زنان جامعه باحجاب باشند، هم مردان از نظر طهارت روح و جسم سالم می مانند و هم در جامعه سلامت خانوادگی حفظ خواهد شد و محیط خانواده تحت تاثیر خودنمایی های عده ای از زنان بدحجاب و بی حجاب قرار نمی گیرد و هم مراکز اجتماعی مثل اداره ها و بیمارستان ها و... در کمال سلامت رفتاری خواهند بود و بزهکاری های اجتماعی به حداقل خواهد رسید. قانون گسترش راهکارهای اجرایی عفاف و حجاب در ۱۳ دی ۸۴ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.قانون یاد شده در طراحی سیاستها و راهکارها و نیز تعیین وظایف تخصصی دستگاههای مربوط به قوه مقننه و مجریه یک قانون کامل و یک بسته جامع است.

فاطمه رضوی



همچنین مشاهده کنید