پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

نگاهی به تلاش های فراگیر و درخورتحسین سازمان تربیت بدنی


نگاهی به تلاش های فراگیر و درخورتحسین سازمان تربیت بدنی

یکی از اهداف بزرگ پیروزی انقلاب اسلامی , توسعه خدمت رسانی به جامعه و گسترش رفاه عمومی در عرصه های مختلف بوده است

یکی از اهداف بزرگ پیروزی انقلاب اسلامی ، توسعه خدمت رسانی به جامعه و گسترش رفاه عمومی در عرصه های مختلف بوده است. در همین راستا ، ورزش و توجه به این عرصه بسیار مهم که با خود سلامت جامعه و سوق دادن جوانان این مرز و بوم به سوی پرورش روح و جسم سالم در پی داشته و دارد، در دستور کار مسوولان نظام قرار گرفت.

دولت های قبلی در این زمینه تلاش های خود را مصروف کردند ، اما در دوره دولت نهم و در طی سه سال اخیر کارهای بسیار چشمگیر و به مراتب فراگیرتری در بخش های ورزشی در دهها رشته تیمی و انفرادی همچنین عمرانی و سازندگی انجام شده است که همه مردم ، مسوولان و کارشناسان بر آن اذعان دارند.

شاید امکان شمارش همه این خدمات یا حتی توضیح مشروح در این حوزه میسر نباشد ، اما تلاش می شود در این تحلیل مختصر بخشی از این تلاش های قابل تقدیر را منعکس کنیم همانا که تقدیر از خلق خدا، قدردانی از ذات احدیت است.

تردیدی نیست که برای توسعه ورزشی ابتدا باید امکانات لازم فراهم و زیر ساخت های ورزشی توسعه یابد.

در همین راستا در بخش های مربوط به گسترش امکانات ورزشی به طور روز افزون، جایگزینی امکانات ورزشی تک منظوره به مجموعه ها و فضاهای ورزشی ، استفاده از فناوری و علم روز در طراحی و سازندگی و تدارکات تسهیلات بهتر ورشی ، ایجاد ورزشگاههای سرپوشیده با سقف متحرک ، استفاده از مصالح جدید در ورزشگاهها، خدماات رفاهی مربوط به تماشاچیان و سایر امکنات از جمله سیستمهای صوتی و تصویری ، جایگاه مناسب و ختصاصی سیستم های گرمایی و برودتی ، ایجاد محیط ورزشی مناسب برای ورزشکاران و کاشتن نگرانی ورزشکار جهت انجام تمرینات، ارتقای کیفی اجرای ورزشی با محیط ورزشی مناسب به منظور ارتقای بیشتر افتخارات ملی و انجام فعالیت های ورزشی با افزایش و آگاهی جوامع مختلف و احساس نیاز برای انجام فعالیت های ورشی در محیط های باز و پارکها از جمله اقدام ها مفید و تاثیر گذار در ایجاد زیر ساخت ها بوده است.

مدیریت سازمان تربیت بدنی در این دوره سه ساله توانسته است به هدف ایجاد زیر ساخت ها که اساس کار ورزشی قهرمانی و همگانی محسوب می شود، دهها ورزشگاه بزرگ و نیز صدها سالن ورزشی اصلی به ظرفیت های ۴ تا ۲۰هزار نفری ، سالنهای مخصوص دو و میدانی ، پیست های دوچرخه سواری و استخرهای قهرمانی ، سالنهای سقف کوتاه و بلند در حوزه شهری و زیر ساخت های قابل توجه در مناطق روستایی احداث کند که کاربرد همه این زیر ساخت ها و امکانات بستر سازی مناسب جهت جذب مردم به ورزش بوده است.

برگزاری مسابقه ها و جشنواره بزرگ ورزشی منطقه ای ، ملی و فرا ملی همچنین توفیقات قابل تقدیر دراین زمینه و نیز مدال آوری های متعدد در قالب رقابت های چند جانبه و آسیایی از دیگر توفیقات به شمار می رود که هر یک برای توضیح و تشریح به دهها سطر مطلب نیاز دارد.

طرح ملی سی " ۳۰" نیز از طرح های فوق العاده ورزش کشور است که در این بخش قرار است همزمان با آغاز سی امین سال پیروزی انقلاب اسلامی ۳۰ طرح بزرگ ملی درسراسر کشور افتتاح شود و عملیات اجرایی ۳۰ طرح بزرگ دیگر نیز شروع شود.

نکته جالب در باره این ۶۰طرح بزرگ آن است که در مجموع ۶۰۰هزار متر مربع به فضای ورزشی " قهرمانی " کشور افزوده خواهد شد که این خود گامی کمی نظیر در عرضه توسعه ورزش درایران اسلامی است.

از سوی دیگر براساس آمارهای ارایه شده از سوی اداره کل روابط عمومی سازمان تربیت بدنی هم اکنون پروژه های ملی در دست افتتاح درسراسر کشور ۳۰پروژه با زیر بنای ۳۰۷هزار و ۹۱۱متر مربع با هزینه ای بالغ بر یک هزار و ۱۴۵میلیارد ریال است که این ورزشگاهها، سالنها و مجموعه های ورزشی در سراسر کشورگسترده شده است و محرومترین مناطق از جمله زابل در سیستان و بلوچستان از این نعمت بی بهره نبوده اند.

براساس آمارهای موجود، کار و تلاشی که در این سه سال انجام شده است، نسبت به سالهای قبل از آن در مدت مشابه نمونه و نظیر نداشته است و در این راستا باید به مسوولان سازمان تربیت بدنی به خصوص به مهندس علی آبادی معاون رییس جمهور و رییس سازمان تربیت بدنی خسته نباشید گفت.

در گفت و شنودی که با دست کم ۲۸تن از کارشناسان ورزشی ، ورزشی نویسان و صاحبنظران عرصه ورزش داشتیم ، همه آنها به خدمات گسترده و قابل توجه در این حوزه صحه گذاشته و توفیقات ورزشی کشور را در این سه چه در زمینه عمرانی و چه در عرصه مدال آوری ستودند.

این صاحبنظران عقیده دارند که مساله مربوط به مسابقات المپیک ارتباط مستقیم با سازمان تربیت بدنی ندارد و مسوول این بخش کمیته ملی المپیک است.

به علت حجم گسترده دیدگاههای این عزیزان ، نظرات آنها به صورت جداگانه بر روی خروجی خبرگزاری

ایسکانیوز قرار گرفته است.

کارشناسان می گویند، سازمان تربیت بدنی بنا به وظیفه و نقش زاتی خود در جهت حمایت از کمیته ملی و ورزشکاران همت والایی داشته است و در همین مقیاس نیز عملکرد این سازمان قابل قدردانی است.

باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران نیز به سهم خود از مسوولان سازمان تربیت بدنی به لحاظ تلاش ها و دلسوزی های گسترده آنها در سه سال اخیر برای ورزش قهرمانی و همگانی قدردانی می نماید و معتقد است که در باره المپیک پکن باید مسوولان ذیربط پاسخگو باشند.

انسان سالم، جامعه سالم و زندگی سالم هدف توسعه پایدار است و توسعه ورزش و تربیت بدنی ‏به عنوان اقدام اساسی برای تامین و تربیت سرمایه انسانی سالم و تندرست یک وظیفه ملی است. ‏

عمومی سازی ورزش زیربنای سالم سازی انسان و جامعه می باشد. چرا که تربیت بدنی بخش ‏مهمی از تعلیم و تربیت است که از طریق حرکات و فعالیت های جسمانی قاعده مند و علمی ‏فرآیند تکمیلی رشد را در همه ابعاد وجودی انسان فراهم می سازد و موجب بروز خلاقیت ها و ‏شکوفایی استعدادها می گردد.

باید توجه داشت عملکرد انسان سالم است که زندگی و جامعه سالم ‏را فراهم می سازد.‏

مدل عملکرد انسان از سه عنصر محیط ، فعالیت و انسان تشکیل می شود انسان و وضعیت و ‏شرایط عمومی او پیچیده ترین عنصر در مدل عملکد می باشد . حال باید دید انسان چه ویژگی ‏هایی باید داشته باشد تا هم عملکرد را سامان دهی کند و هم محیط زندگی و توسعه پایدار را ‏سازگار نماید و در خدمت بگیرد. ‏

اگر به فرهنگ عمومی خود رجوع کنیم مقوله های معنی دار و جالبی پیدا می کنیم که در گذشته ‏مطرح شده ولی نهادینه نشده از آن جمله است عقل سالم در بدن سالم. ‏

امروز هم با شکل گیری مدارس غیر انتفاعی و غیر دولتی به رغم افزایش بسیار بالای شهریه ‏فضایی برای ورزش و تربیت بدنی ایجاد نشده و اغلب خانه های مسکونی به مدارس تبدیل شده ‏اند که برای نفس کشیدن و تحرکات جسمانی از فضایی مناسب برخوردار نسیتند از طرفی جامعه ‏ما امروز به قدری خود را گرفتار کرده که فرصت هر گونه تفریح و نشاط وشادی حقیقی از او ‏گرفته شده و یا او خود ، خود را گرفتار کرده است. ‏

دولت نهم با توجه به اهمیت دادن نفش انسان در توسعه کشور اهمیت زیادی به ورزش داده است، ‏بطوریکه از ابتدای سال ۸۷ و در آغاز چهارمین سال خدمت دولت نهم، ۱۵۰ طرح ورزشی درکشور افتتاح ‏شده و با بهره‌برداری رسیدن این طرح‌ها، ۴۰۴ هزار مترمربع به فضای ورزشی کشور افزوده شده ‏است.‏

این موضوع بگونه ای است که در طول ۱۰ سال گذشته تا قبل از آغاز د‌ولت نهم، فقط هزار و ۵۳۵ ‏طرح ورزشی در کشور احداث شده بود و این در حالی است که در دولت نهم، ۲ هزار و ۳۷۲ ‏طرح ورزشی به بهره‌برداری رسیده است.‏

بیشتر این برنامه های در راستای برنامه های سازمان تربیت بدنی است چرا که سازمان تربیت بدنی ‏معتقداست در راستای مبارزه با معضلات بزرگ اجتماعی، ساخت‌ فضاهای ورزشی برای غنی ‏کردن اوقات فراغت جوانان از ضروریات است؛ در این راستا هدف سازمان تربیت بدنی بگونه ای است که ‏تا پایان برنامه چهارم توسعه در ارتباط با سرانه فضاهای ورزشی در کشور، یک متر مربع تعریف ‏شده است.‏

مدیریت سازمان تربیت بدنی در این دوره سه ساله توانسته است به هدف ایجاد زیر ساخت ها که ‏اساس کار ورزشی قهرمانی و همگانی محسوب می شود، دهها ورزشگاه بزرگ و نیز صدها سالن ‏ورزشی اصلی به ظرفیت های ۴ تا ۲۰هزار نفری ، سالنهای مخصوص دو و میدانی، پیست های ‏دوچرخه سواری و استخرهای قهرمانی، سالنهای سقف کوتاه و بلند در حوزه شهری و زیر ساخت ‏های قابل توجه در مناطق روستایی احداث کند که کاربرد همه این زیر ساخت ها و امکانات بستر ‏سازی مناسب جهت جذب مردم به ورزش بوده است.‏

این برنامه ها در راستای آن انجام گرفته است که امروز مردم ما به قدری در خود فرو رفته اند که ‏به تنها چیزی که فکر نمی کنند سلامت جسم وجان و شادی و نشاط فردی و اجماعی است، ‏ورزش و تربیت بدنی مقوله ای نشاط آور برای عموم مردم است نیروهای نهفته جوانان را به شیوه ‏ای مناسب تخلیه می کند و برای میانسالان و سالخوردگان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.‏

بدن با ورزش و بهداشت سالم می شود و سالم می ماند و عقلانیت بدن های سالم امروز در ‏جوامع قطار توسعه را سرعت می دهند. فهم و درک، مهارت و خلاقیت، کارآفرینی و بهره وری، ‏توانمندی و ظرفیت های ذهنی، تحقیق و پ‍ژوهش، جسارت و اعتماد به نفس، آینده نگری و برنامه ‏ریزی و بلوغ فکری و تحرک و همه و همه ماحصل عقل های سلام و بدنهای سالم است. ورزش ‏و تربیت بدنی این توان را دارند که هم نیروسازی کنند و هم جلوی انحرافات و مفاسد و نشاط ‏های مجازی خانمان سوز را بگیرند و هم در هزینه های کلان کشور صرفه جویی ایجاد نمایند.‏



همچنین مشاهده کنید