پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

کلسترول و تأثیر آن بر سرطان سینه


کلسترول و تأثیر آن بر سرطان سینه

کلسترول بالا علت بروز بسیاری از مشکلات جسمی است. به تازگی نتایج بررسی ها نشان می دهد، کلسترول بالا می تواند به رشد و گسترش سرطان سینه بینجامد.

کلسترول بالا علت بروز بسیاری از مشکلات جسمی است. به تازگی نتایج بررسی ها نشان می دهد، کلسترول بالا می تواند به رشد و گسترش سرطان سینه بینجامد.

به نقل از سایت «Prevention» و به گفته متخصصان، کلسترول همانند استروژن هورمونی عمل می کند، از این رو احتمال بروز و رشد سرطان سینه را در زنان افزایش می دهد. نتایج بررسی های متعدد نشان می دهد، بالا بودن کلسترول با خطر بروز سرطان سینه در زنان به ویژه پس از یائسگی ارتباط دارد. اما هنوز مکانیزم مربوط به آن شناخته نشده است. محققان دریافتند که کلسترولی به نام ۲۷HC عملکرد هورمون های استروژن را تقلید می کند و به طور مستقل رشد سرطان سینه را افزایش می دهد. هورمون استروژن در بروز بیش از ۷۵درصد از موارد سرطان سینه در زنان نقش دارد. در این مطلب به چند علت شایع کلسترول بالا اشاره شده است که با دانستن آن می توان میزان آن را کنترل کرد و در نتیجه از کلسترول بالا و سرطان سینه پیشگیری کرد.

رژیم غذایی:

برنامه غذایی عامل مهم در بروز خطر کلسترول زیاد است. مصرف بیش از حد چربی اشباع شده، چربی های ترانس و کلسترول بدون شک در افزایش کلسترول مضر در بدن نقش خواهد داشت. برای ایجاد تعادل، سبزی و میوه بیشتری به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

چاقی مفرط:

ثابت شده است که چاقی مفرط شایع ترین عامل کلسترول بالاست و در نتیجه خطر بروز سرطان سینه را در زنان افزایش می دهد. وزن خود را به میزان متناسب شاخص توده بدنی طبیعی پایین بیاورید تا باعث کاهش میزان کلسترول شود.

خوردن هله هوله:

این روزها، هله هوله خوردن در بین کودکان امری عادی است اگرچه شاید خوشمزه باشد اما فایده ای برای بدن ندارد. بهتر است از خوردن هله هوله و همچنین غذاهای کنسروی پرهیز کنید تا خطر کلسترول بالا کاهش یابد و از بروز سرطان سینه پیشگیری شود.

ژنتیک:

در خیلی از موارد علت اصلی کلسترول بالا و سرطان سینه در زنان، ارثی است. در این صورت تنها کاری که می توان کرد اهمیت دادن به برنامه غذایی و اتخاذ شیوه زندگی سالم برای پایین آوردن میزان کلسترول به حد نرمال است.

شیوه زندگی:

روی عادت های غذایی خود و فعالیت های فیزیکی تمرکز کنید تا بتوانید میزان کلسترول را کنترل و از بروز سرطان سینه پیشگیری کنید.

ورزش نکردن:

کم تحرکی علت عمده دیگر افزایش کلسترول است.

استعمال دخانیات:

سیگار کشیدن، میزان کلسترول مضر را در خون افزایش و کلسترول خوب را کاهش می دهد. بهتر است این عادت را کنار بگذارید.

نویسنده: علیرضا



همچنین مشاهده کنید