چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

همسایه جنوبی


همسایه جنوبی

میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ از نگاه فوتبالیست های ایرانی

افشین پیروانی، رحمان رضایی، فرشاد پیوس و حسین کعبی چهار فوتبالیستی هستند که در دوره‌های زمانی مختلف سابقه حضور در فوتبال قطر را دارند. آشنایی آنها با حال و هوای فوتبال این کشور می‌تواند بسیاری از سوالات را درباره همسایه جنوبی کشورمان، فوتبال در این کشور کوچک و کم‌جمعیت و البته کیفیت پیروزی آنها در رقابت برای کسب میزبانی جام جهانی پاسخ دهد.

● پیروانی: قطر جسارت کارهای بزرگ را دارد

افشین پیروانی بازیکن سابق و مربی فعلی فوتبال کشورمان مثل اکثر بازیکنان مطرح کشورمان مدتی را در کشورهای عربی گذرانده است و در تیم‌های فوتبال آن کشورها بازی کرده است. او در مورد رفتن خود به کشور قطر می‌گوید: در سال ۷۵ باشگاه السد برای باشگاه پرسپولیس نامه زد و خواهان جذب علی دایی و من شد. باشگاه هم قبول کرد، البته خودم هم دوست داشتم به این کشور بروم چون تجربه خوبی در این مورد به دست آوردم و پول خوبی نصیب من شد که تا حدود زیادی زندگی من را تامین کرد، اما از نظر فوتبالی چیزی به من اضافه نکرد و برای اینکه می‌ترسیدم از تیم ملی فوتبال دور بمانم، بعد از یک سال به تیم پرسپولیس بازگشتم.

پیروانی مثل خیلی از طرفداران فوتبال و کارشناسان موقعی که قطر کاندیدای میزبانی جام جهانی شد، آن را زیاد جدی نگرفت و بیشتر به عنوان بلوف به آن نگاه می‌کرد. او در این باره می‌گوید: این را می‌دانستم که قطر از نظر انتخاب سخت‌افزاری پیشرفت زیادی کرده است، اما اینکه بخواهد کاندیدا شود را باور نمی‌کردم، چون با توجه به جمعیت کم و هوای گرم فکر نمی‌کردم آنها بخواهند دست به چنین جسارت بزرگی بزنند، ولی حالا نه‌تنها کاندیدا شدند، بلکه توانستند میزبانی ۲۰۲۲ را هم در اختیار خودشان بگیرند که واقعاً فوق‌العاده است و باید به آنها تبریک بگوییم و به حال خودمان افسوس بخوریم که از برگزاری یک تورنمنت ساده بین‌المللی در فوتبال عاجز هستیم.

پیشنهادات و ابتکاراتی که قطر عنوان کرده نه‌تنها برای ما بلکه برای تمام دنیا حیرت‌آور بود. زمانی که ما در این کشور حضور داشتیم به طور کل پایه‌گذاری برای برگزاری المپیک آسیایی صورت گرفته بود و آنها پتانسیل لازم را نشان دادند. در المپیک آسیایی ۲۰۰۶ هم که بسیار موفق بودند و مطمئن باشید آنها به دنبال المپیک ۲۰۲۰ هم هستند. کشور قطر به خوبی خرجش را از تمام کشورهای عربی جدا کرده و تا چند سال آینده مکان اصلی برگزاری اکثر مسابقات بین‌المللی خواهد بود. هر چند این کشور از نظر کیفیت ورزش در سطح پایینی قرار دارد ولی این میزبانی‌ها باعث می‌شود آنها از نظر فنی نیز پیشرفت کنند، چون نشان دادند جسارت کارهای بزرگ را دارند.

● رحمان رضایی: گرمای هوا نقطه ضعف آنهاست

رحمان رضایی در چند سال گذشته بعد از جدا شدن از تیم پرسپولیس از صدر اخبار کنار رفته و در تیم‌های شاهین و پیکان مشغول بازی بوده است. البته مدت کوتاهی هم در تیم الاهلی قطر بازی کرده است. او در مدت کوتاهی که در کشور قطر بوده شیفته علاقه آنها برای پیشرفت شده است و واقعاً باور نمی‌کرده که این کشور بتواند میزبانی جام جهانی را به دست بیاورد. او در مورد انتخاب قطر می‌گوید: برای من اهمیت داشت که بدانم قطر می‌تواند میزبانی را به دست بیاورد یا خیر، چون من کاتولوگ‌های این کشور را برای میزبانی دیده بودم. آن چیزهایی که گفته بودند اگر عملی کنند واقعاً شگفت‌آور است. اگر بخواهم به یک نمونه آن اشاره کنم ساخت هتل‌های مختلف در اکثر مناطق این کشور است که واقعاً به غیر از میزبانی جام جهانی می‌تواند به توسعه گردشگری آنها هم کمک زیادی بکند. من در این کشور حضور داشتم هر چند بسیار کوتاه‌مدت، اما واقعاً تحت تاثیر علاقه آنها به پیشرفت کشورشان و ورزش قرار گرفتم. مسوولان آنها علاقه زیادی به این دارند که سایر کشورهای جهان فرهنگ و آداب و رسوم خودشان را به آنها معرفی کنند و بالعکس.

رضایی در مورد برگزاری این مسابقه در فصل تابستان می‌گوید: گرمای هوا در این کشور فوق‌العاده زیاد است و برگزاری این مسابقه در فصل تابستان برای بازیکنان نیز ضرر دارد و مطمئن باشید کیفیت بازی‌ها پایین می‌آید. هر چند میزبان می‌خواهد به وسیله دستگاه‌های خنک‌کننده گرمای هوا را کاهش دهد، اما این کاهش غیرطبیعی نیز به بازیکنان ضربه می‌زند. شاید یکی از نقاط ضعف میزبانی قطر هم همین گرمای بیش از اندازه هوا باشد. متاسفانه کار به جایی رسیده است که ما باید در مورد میزبانی قطر نظر بدهیم و خودمان نتوانستیم شاهد رویداد بزرگی در کشورمان باشیم که این جای تاسف زیاد دارد.

● فرشاد پیوس: قطر شبیه بیابان بود

فرشاد پیوس یکی از بزرگ‌ترین گل‌زنان تاریخ کشورمان است که در طول دوران بازیگری توانست گل‌های فراوانی به ثمر برساند. او در سال ۶۷ به الاهلی قطر پیوست و در این تیم نیز توانست گل‌های زیادی به ثمر برساند. پیوس در مورد حضور خود در این کشور می‌گوید: زمانی که من به این کشور رفتم بیشتر شبیه بیابان بود، اما باشگاه‌های آنها و به طور کل ورزش این کشور در حال پیشرفت بود. از همان زمان با یک برنامه‌ریزی صحیح و اصولی در حال پیشرفت بودند. آنها از نظر منابع انسانی به هیچ عنوان شرایط ما را نداشتند و هنوز هم ندارند ولی برای ورزش مدیریت فوق‌العاده انجام دادند. زمانی که در این کشور بودم به هیچ عنوان فکر نمی‌کردم به این کشور یک تورنمنت درجه سوم آسیایی بدهند اما حالا بعد از ۳۰ سال آنها در سال ۲۰۲۲ میزبان جام جهانی خواهند بود که برای من غیرقابل باور است. این کشور پله‌پله به این جایگاه رسیده است. آنها پیش از این المپیک آسیایی را در سال ۲۰۰۶ برگزار کردند و تا یک ماه دیگر هم بازی‌های جام ملت‌های آسیا را برگزار می‌کنند که این بازی‌ها می‌تواند باعث شود آنها جام جهانی را بهتر برگزار کنند.

میزبانی جام جهانی را به هر کشوری نمی‌دهند. مطمئن باشید مسوولان این کشور قابلیت‌های زیادی از خود نشان دادند که فیفا میزبانی جام جهانی را به آنها داده است. امیدوارم عمر باقی باشد تا این بازی‌ها را از نزدیک ببینم و شاهد باشم که در این ۳۰ سال در این کشور چه اتفاقاتی افتاده است. فقط افسوس این را می‌خورم که چرا ما به جای این کشور نیستیم و شاهد برگزاری این دوره از مسابقات در کشورمان نیستیم. پیوس در مورد سطح فنی فوتبال این کشور می‌گوید: فوتبال قطر در سطح پایینی قرار دارد، اما تا جام جهانی مطمئن باشید تغییر و تحول زیادی از نظر فنی در این کشور روی خواهد داد و ما با تیم به نسبت خوبی در جام جهانی از سوی این کشور مواجه خواهیم بود.

● حسین کعبی: یک زمانی به آرزوی قطری‌ها می‌خندیدم

حسین کعبی به غیر از اینکه در چند باشگاه کشورمان بازی کرده است، در چند تیم باشگاهی خارج از کشور نیز حضور داشته که السد قطر یکی از این تیم‌ها بوده است. هر چند کعبی حضور کوتاهی مثل اکثر فوتبالیست‌های ایرانی در این کشور کوچک داشته است، اما نکات زیادی از این کشور یاد گرفته است. کعبی در مورد میزبانی قطر می‌گوید: یکی از کسانی بودم که به شدت به دنبال این بودم که ببینم این کشور می‌تواند میزبانی را به دست بیاورد یا خیر؟ چون زمانی که من در این کشور بودم، موقعی بود که این کشور می‌خواست بازی‌های آسیایی را برگزار کند و مسوولان این کشور استرس زیادی داشتند تا اینکه بتوانند رقابت‌ها را به خوبی برگزار کنند. وقتی دلیل استرس را از مدیر باشگاه السد پرسیدم، گفت ما این رقابت‌ها را برگزار می‌کنیم تا یک روز المپیک و جام جهانی را بتوانیم برگزار کنیم. وقتی این حرف را زد من خندیدم.

حالا بعد از چهار سال می‌بینیم که این کشور پیشنهاد برگزاری این رقابت‌ها را می‌دهد و این پیشنهاد مورد قبول هم واقع می‌شود که واقعاً برای ما جای تاسف دارد. این کشور نه علاقه‌مند زیادی دارد و نه آب و هوای خوبی که بتواند این رقابت‌ها را به نحو احسن برگزار کند، با این حال توانست این میزبانی را به دست بیاورد و باید به آنها تبریک بگویم. برنامه‌ریزی مسوولان قطری بالاخره به نتیجه رسیده است و آنها توانستند به آرزوی همیشگی خود برسند. ورزشگاه‌های این کشور بسیار مجهز هستند و با توجه به وعده‌هایی که دادند حتماً ورزشگاه‌های بهتری را در این دوره از مسابقات خواهیم دید. حیف که تا آن زمان نمی‌توانم فوتبال بازی ‌کنم و به طور قطع اگر زنده باشم، می‌خواهم بازی‌ها را از نزدیک ببینم. این بازی‌ها اوج توانایی یک کشور خواهد بود.



همچنین مشاهده کنید