جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

درک ماهیت لبخند


درک ماهیت لبخند

اگر بخواهید با دیگران ارتباط پیدا کنید باید از صورت خود استفاده کنید. این حالت‌های صورت است که رایج‌ترین شکل ارتباط موثر بین انسان‌ها را به وجود می‌آورد.
حالت‌های صورت باعث …

اگر بخواهید با دیگران ارتباط پیدا کنید باید از صورت خود استفاده کنید. این حالت‌های صورت است که رایج‌ترین شکل ارتباط موثر بین انسان‌ها را به وجود می‌آورد.

حالت‌های صورت باعث انتقال احساس ما به دیگران می‌شوند و دیگران نیز برای ارزیابی احساس ما از آنها استفاده می‌کنند. حتی هنگامی که ما به‌طور عمدی قصد مخفی کردن احساس واقعی‌مان را داریم سیگنال‌های زیرپوستی ارسال می‌شود که نشان‌دهنده واقعیت ماجراست و می‌تواند باعث شرمندگی ما شود.

حالت‌های صورت بدون توجه به زبان، فرهنگ و نژاد احساس یکسانی در ذهن بیننده ایجاد می‌کنند؛ اما پاسخ به این احساس در جوامع مختلف و حتی در اشخاص مختلف ممکن است یکسان نباشد.

توانایی متخصصان ارتودنسی به عنوان اشخاص حرفه‌ای مهندسی لبخند برای دستکاری حالت‌های صورت وابسته به کنترل فعالیت عضلات زیر پوست می‌باشد که به‌طور کلی به آنها عضلات حالت‌دهنده صورت گفته می‌شود. رابطه بسیار پیچیده‌ای بین مغز، احساس، اعصاب، عضلات و استخوان‌های زیرین وجود دارد تا درنهایت منجر به حالاتی مثل ترس، خوشحالی یا ناراحتی شود.

همه ما دارای یک حالت پایه برای بیان خوشحالی‌مان هستیم که با لبخند زدن آن را اعلام می‌کنیم. در صورت خوشحال بودن این عمل حتی در تنهایی نیز ایجاد می‌شود و شور و شعف فرد را نشان می‌دهد. ولی گاهی اوقات ما در موقعیت‌هایی قرار می‌گیریم که ابراز لبخند واقعی نبوده ولی ضروری است. این نوع، لبخند آگاهانه نامیده می‌شود. این لبخند برای بهبود ارتباط لازم است مثلا هنگامی که در حال خوشامدگویی هستیم. این لبخند می‌تواند در مخفی کردن ناراحتی در مواقعی که احساس می‌کنیم بیان احساس واقعی‌مان نامناسب است (مثل وقتی که هدیه نامناسبی را در تولدمان گرفته باشیم) هم می‌تواند استفاده شود. به دلیل مصنوعی بودن این لبخند طرح درمان‌های مرتبط با طرح لبخند باید بر مبنای لبخند هیجانی یا واقعی پیشنهاد گردد که به دلیل ماهیت پیچیده نیاز به دانش و تجربه متخصص ارتودنسی است. در واقع متخصص ارتودنسی فقط دندان‌ها را ردیف نمی‌کند بلکه هماهنگی مورد نیاز را برای بروز لبخند‌هیجانی ایجاد می‌کند.

لبخند دارای یک قاعده کاملا مشخص نیست. تحقیقات نشان داده‌اند تقریبا ۱۱ نوع لبخند وجود دارد و بهترین آن هنگامی است که دندان‌ها دیده می‌شوند. لبخند حاصل کشیدگی عضلات اطراف دهان در اطراف دندان‌ها در وضعیت لب‌های بسته و باز است. در لبخند لب‌ها به عقب کشیده شده و برمی‌گردند ولی این کل کار نیست. با نمایان شدن دندان‌هاست که به لبخند روح دمیده شده و از اشتیاق دیگری برخوردار می‌شود. اگر دندان‌های ما تمیز، زیبا، ردیف، سفید و سالم باشند حتما احساس ما و تمایل ما برای لبخند زدن و تکرار آن متفاوت خواهد بود. داشتن دندان‌های تمیز، زیبا و سالم در گرو رعایت بهداشت دهان و دندان خوب و کامل و مراجعه دوره‌ای برای کنترل این وضعیت به دندانپزشک است و دندان‌های زیبا و ردیف شده با مراجعه به متخصص ارتودنسی که از کم وکیف و خصوصیات بسیار ظریف این واکنش بدن آگاه است به دست می‌آید.

با اطلاعاتی که امروز به دست آوردید اگر شما فردی را در حال لبخند زدن ببینید می‌توانید همانند یک متخصص ارتودنسی به این فکر کنید که آیا لبخند وی واقعی است یا آگاهانه؟

دکتر محمد‌امین نریمانی

متخصص ارتودنسی



همچنین مشاهده کنید