شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

ستاره اتفاقی بایرن


ستاره اتفاقی بایرن

تا اواسط شهریور ۸۸ اوضاع آرین روبن افتضاح به نظر می رسید

تا اواسط شهریور ۸۸ اوضاع آرین روبن افتضاح به نظر می‌رسید. مهاجم گوش هلندی با این که در فصل سرشار از ناکامی ۲۰۰۹ ـ ۲۰۰۸ رئال مادرید در فوتبال اروپا یکی از معدود چهره‌های موفق و درخشان کهکشانی‌ها نشان می‌داد، اما مدیریت رئال با ارتکاب یکی از همان اشتباهات بزرگ همیشگی‌اش اقدام به فروش وی به بایرن مونیخ کرد.

سرشکستگی بزرگ‌تر از این برای او ممکن نبود. درست است که وی به این سبب فروخته شد که رئالی‌ها امثال کریستیانو رونالدو، کاکا و کریم بنزما را خریده بودند و جا و مجالی برای استفاده وسیع از نفرات قبلی خود نداشتند، اما مهاجم پیشین آیندهوون و چلسی این را برای خود یک شکست بزرگ در سلسله مراتب قیاس با رقبای ارشد و عمده‌اش در فوتبال اروپا می‌دانست.

با این حال این از ندانم‌کاری‌های بزرگ حاکم بر رئال و ادامه سیاست‌های سراسر غلط موجود در این باشگاه است که دو ستاره اخراجی رئال و دو بازیکن مازاد تشخیص داده شده در این باشگاه یعنی روبن و هموطنش وسلی اشنایدر می‌توانند سرنوشت‌سازان دیدار نهایی امسال و مردان اصلی نمایش شنبه‌شب برنابئو باشند.

اشنایدر ۲۳ ساله هم در همان مقطع زمانی بود که به اینتر فروخته شد و اینک همان دو مهره قادرند با درخشش یا خاموشی خود اسباب قهرمانی یکی و ناکامی دیگری در فینال جام قهرمانان قاره شوند و بایرن یا اینتر را بر تارک یا ذیل بنشانند.

روبن در اصل نمی‌خواست رئال را ترک کند. بعد از جدایی از آیندهوون و رفتن به چلسی، طبعا برنابئو کعبه آمال او و نقطه اوج و پایانی سفرهای وی به حساب می‌آمد.

بایرن که از شروع بد خود در فصل تازه پایان یافته بوندس‌لیگا ناراضی و در هر ۳ هفته نخست از پیروزی دور مانده بود، از امکان خرید ستاره هلندی رئال که این باشگاه اصرار بر فروش وی داشت استقبال و پیشنهاد خریداری روبن را به بهای ۲۵ میلیون یورو ارائه کرد.

از آنجا که بایرن دو ماه پیش از آن ماریوگومز بسیار کم هنرتر را از اشتوتگارت به بهای ۳۰ میلیون یورو خریده بود قیمت جذب روبن آنقدرها هم زیاد به نظر نمی‌رسید. با این وجود نه بایرن و نه خود روبن هرگز نمی‌پنداشتند پیوندشان اینقدر موفق از آب درآید و سرنوشت کل فصل را عوض کند.

روبن از مادرید آمد چون چاره‌ای جز این نداشت و بایرن او را خرید زیرا بعد از قطع امید از دستپخت تابستانی مدیرانش در زمینه خرید و فروش بازیکنان و کسب نتایج ضعیف در هفته‌های اول بوندس‌لیگا چاره‌ای جز رویکرد به یک نفر تازه نداشت.

این چنین بود که روبن بدون مقدمه تبدیل به ستاره تصادفی و اتفاقی بایرن و کل فصل شد.

در شروع فصل بایرن و سران آن مثل فان گال می‌پنداشتند که فرانک ریبه‌ری مهره کلیدی و بازی‌پرداز تیم و گومز زننده گل‌های قهرمانی خواهند بود. ۹ ماه بعد از آن تاریخ، بود و نبود گومز آن قدرها هم برای بایرن فرقی ندارد و ریبه‌ری نیز آنی نبوده که باید باشد،‌ ضمن آن که از بازی فینال هم به خاطر خشونتش روی مدافع لیون محروم است.

بنابراین اینک روبن صحنه‌گردان اصلی در باواریا است و اگر قرار باشد این تیم آلمانی اینتر سرسخت را از پیش رو بردارد و برای اولین بار در ۹ سال اخیر قهرمان اروپا شود، یکی از راه‌های اساسی آن انجام مسوولیت‌های مهم از جانب روبن ۲۸ ساله است.

مورینیو مربی اینتر به خاطر این که روبن در استمفوردبریج ۳ سال شاگرد وی بود، به ظاهر کاملا با خصلت‌های او آشناست و همان‌طور که در نیمه‌نهایی مسی و ژاوی از بارسلونا را بیرنگ کرد،‌ می‌تواند روبن را هم از صحنه خارج کند، اما مشکل اینجا است که روبن به قول روزنامه تایمز انگلیس اینک موجودی بسیار متفاوت با چیزی است که در سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ در چلسی توپ می‌زد.

روبن در این فصل ۲۲ گل برای بایرن به ثمر رسانده که ۱۸ تای آن در بوندس لیگا بوده است. مثل تعداد قابل ملاحظه‌ای از چپ‌پاهای گسیل شده به سمت راست میدان در سال‌های اخیر (از رایان گیگز گرفته تا لیونل مسی)‌، روبن توانست مدافعان تیم‌های رقیب را دائما به هم بریزد و آنها را وحشت‌زده کند.

او در کمترین فرصت ممکن تبدیل به نماد تیمی شده که تا همین ۹ ماه پیش حتی عضو آن هم نبود. تعداد گل‌‌های سرنوشت‌ساز او هم کم نبوده است و اگر این گل‌ها در کار نبود اصولا بایرن در این مرحله و درجه رفیع از مسابقات و در مسابقه نهایی جام حاضر نمی‌بود. گل او در زمین فیورنتینا، بایرن را از سد این رقیب سرسخت ایتالیایی در مرحله یک‌هشتم نهایی عبور داد و مشابه این سناریو در ستیز بایرن با منچستر یونایتد و در مسابقه برگشت دو تیم در اولد ترافورد رویت شد که هرچند یاران فان بومل آن را ۲ ـ ۳ واگذار کردند، اما در سایر گل‌های زده بیشتر در خانه رقیب صعود کردند.

در نیمه نهایی هم قبل از آن که ایویکا اولیچ فتوکپی کروات روبن با یک هت تریک در ژولان، لیون را نابود کند، روبن با یک شوت تماشایی و تابدار از ۳۰ متری به مقاومت تیم فرانسوی در الیانزاره‌نا پایان داده و باعث پیروزی ۰ ـ ۱ بایرن در مسابقه رفت هم شده بود.

قرارداد تنظیمی روبن با بایرن تا شروع تابستان ۲۰۱۳ امتداد دارد و این به معنای راحتی خیال این باشگاه بابت حفظ مردی است که با او پرواز مجدد را آموخته است.

همچنین به مفهوم رضایت فوتبالیستی است که بعد از تحمل بی‌اعتنایی چشمگیر در رئال و نرسیدن به حقش در چلسی، سرانجام احساس می‌کند که در محلی دیگر ـ باواریا ـ قدر او را می‌دانند و احترامش را حفظ می‌کنند. مثل وسلی اشنایدر هموطن و همتای خود در اینتر، روبن هم می‌داند که رجعت ولو موقتی‌اش به برنابئو برای فینال شنبه شب اول خرداد جام قهرمانان اروپا، رخدادی تلخ برای رئالی‌ها و یک ضربه انتقامی از جانب او به باشگاهی خواهد بود که حتی به‌رغم درخشش خیره‌کننده او در فصل گذشته، وی را بسیار آسان و سریع فروخت. روبن نیز خواهد کوشید با یک شعبده‌بازی تازه در برنابئو به رئالی‌ها ثابت کند که درباره او اشتباه کرده‌اند و این که حواس او بیشتر به سکوها و رئالی‌ها باشد ـ تا به اینتر ـ آنقدرها هم اسباب حیرت نخواهد شد.

منبع: سایت خبری D.P.A



همچنین مشاهده کنید