شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

همراه با مسافران بوداپست


همراه با مسافران بوداپست

همه چیز همانطور كه پیش بینی می شود در حال انجام شدن است تیم های كشتی آزاد و فرنگی ایران در حال آماده شدن برای حضور در مسابقه های جهانی بوداپست مجارستان هستند قبل از هر مسئله و هر موشكافی درباره این دوره از رقابت های جهانی باید گفت برای این دوره از پیكارها شگفتی ها و نتایج دور از انتظاری قابل پیش بینی است كه به راحتی می توان با سبك و سنگین كردن قدرت های نورس و دیرپای این ورزش در برخورد با قدرتهای شناخته شده زمینه های اجرا و انجام آنها را لمس كرد

از میان تمامی سرمایه های ریز و درشت كشتی ایران ۱۴ كشتی گیر (۷ نفر آزاد و ۷ نفر فرنگی) انتخاب شده اند تا برای برتری و اثبات اعتبار ورزش ملی ما در این میدان جهانی به میدان بیایند و علیرغم جوانی و كمبود تجربه در جدال با نام آوران كشتی دنیا حركت و موجی تازه را به نمایش بگذارند.در كشتی آزاد تیم ایران از مردان المپیكی اش تنها یك كشتی گیر را در تركیب خود دارد و حال این كه این بار مردان سال های اخیر تیم ملی همچون علیرضا دبیر، علیرضا حیدری، علیرضا رضایی و... به هر دلیلی در جمع مسافران بوداپست نیستند و جوانان جویای نام جانشین آنها شده اند، آیا می تواند متضمن حقانیت و قدرت واقعی كشتی ایران در این میدان باشد و یا آن كه چنین باوری را در ذهن و باور مسئولان كشتی به وجود آورده باشد كه آنها می توانند جانشینانی شایسته و همطراز با بزرگان این رشته در دنیا باشند، سئوالی است كه برای یافتن پاسخ آن باید كمی به انتظار نشست.

واقعیت این است كه میزان ظرفیت و اعتبار كشتی ایران در جهان هنوز هم از آنچنان قوت و قدرتی برخوردار است كه خود بتواند پشتوانه بسیار مناسبی برای مدال و افتخار توسط نمایندگان كشتی ایران در جهان باشد. جوانانی كه امروز جانشین بزرگان كشتی در تیم ملی شده اند نیك دریافته اند كه همین اعتبار معنوی می تواند بهترین انگیزه برای آنها در جهت رسیدن به شاهراه ترقی باشد.نكته بسیار مهمی كه در رابطه با برگزاری مسابقه های كشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان در مجارستان باید به آن توجه كرد این است كه نباید تصور شود چون امسال سال بعد از بازی های المپیك است ما می توانیم با همان فكر گذشته وارد میدان شویم و به تصور این كه قهرمانان بزرگ بعد از المپیك دیگر به روی تشك نمی آیند به خود امیدواری دهیم و بختی برای خود قائل شویم. این تصور در گذشته تا حدودی صادق بود، لیكن موقعیت امروز كشتی دنیا با گذشته بسیار متفاوت است و اگر مثلا روسیه، آمریكا، تركیه و یا... در سال های قبل با جمع و جور كردن كشتی گیران خود یك یا دو تیم طراز اول داشتند، اینك این كشورها از پشتوانه هایی غنی و محكم برخوردارند و به خصوص روسیه كه در هر وزن چند كشتی گیر قدر و همطراز دارد كه حضور هركدام از آنها در مسابقات جهانی زنگ خطری برای حریفان خواهد بود. این حقیقتی انكارناپذیر است كه نباید به سادگی از كنار آن گذشت.ما مطمئنیم كشتی گیران جوان ایران در بوداپست مجارستان با غیرت و شجاعت خالص ایرانی خود در مقابل نیرومندترین حریفان خواهند ایستاد و كوشش نهایی خود را برای كسب مدال به كار خواهند برد. مسافران كشتی آزاد در سفر به مجارستان را بهتر بشناسیم :

۵۵ كیلوگرم: تقی داداشی ۲۲ ساله

تاریخ كشتی ایران سبك وزن های قلدر و پرآوازه ای را به خود دیده است. مردان كوچولویی كه بارها چندین برابر قد و قواره خود قدرت نمایی كرده و پیروزی هایی به یادماندنی را خلق كرده اند.در سال های اخیر در وزن اول كشتی آزاد مردان بسیاری به صحنه آمده اند كه سرآمد همه آنها غلامرضا محمدی دارنده دو مدال نقره و دو برنز جهان و یكی از مربیان كنونی تیم ملی است. با كنار رفتن محمدی كشتی گیری چون بابك نورزاد خودی نشان داد و در مسابقات جهانی ۲۰۰۱ بلغارستان صاحب مدال نقره در وزن ۵۵ كیلوگرم شد. نورزاد در مسابقات جهانی ۲۰۰۲ تهران و بازی های المپیك ۲۰۰۴ آتن با ناكامی روبه رو شد و نتوانست موقعیت خود را در این وزن تثبیت كند. در این فاصله كشتی گیران دیگری نظیر محمد اصلانی و محمد رضایی هم در كوران مبارزات این وزن دیده شدند كه آنها نیز نتوانستند به درخشش چندانی برسند و میدان را برای دیگران خالی كردند.امروز نماینده اول كشتی ایران در این وزن جوانی شایسته از خطه سرسبز مازندران است. تقی داداشی متولد بیستم آذر ماه سال ۱۳۶۲ در روستای تل كنار یكی از توابع شهرستان ساری است.داداشی كشتی گیری است كه اتاقش پر از پوسترهای رسول خادم است و خودش هم به سبك كشتی های غلامرضا محمدی علاقه دارد. او در سال های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۲ در پیكارهای نوجوانان و جوانان آسیا به مقام قهرمانی رسید. در سال ۲۰۰۴ در جام یاشاردوغو در تركیه مدال برنز گرفت و خود را مدعی نشان داد. او در سطح بزرگسالان سال جاری به مسابقه های آسیایی ووهان چین اعزام شد و با كسب مدال برنز در این مبارزه ها در قد و قواره یك ۵۵ كیلویی ایده آل قرار گرفت.

۶۰ كیلوگرم: مراد محمدی _ ۲۵ ساله

زمانی كه دوره افتخارآفرینی های محمد طلایی در كشتی ایران رو به افول گذاشت كشتی گیران زیادی خود را مدعی پوشیدن پیراهن تیم ملی در وزن ۶۰ كیلوگرم نشان دادند.از جمع این افراد مسعود مصطفی جوكار و مراد محمدی خود را سرتر از دیگران نشان دادند. جوكار شانس پوشیدن پیراهن تیم ملی در بازی های المپیك ۲۰۰۴ آتن را پیدا كرد و با ارائه كشتی هایی قابل قبول صاحب مدال نقره شد. این كشتی گیر ملایری در پی كسب این مدال باارزش خود را پنهان كرد و این فرصت مناسبی را برای دیگر مدعی این وزن یعنی مراد محمدی فراهم ساخت تا با حضور در مسابقات مختلف دوبنده تیم ملی را صاحب شود. محمدی متولد ساری و ساكن روستای ابوكسر است. او در كارنامه افتخارات خود ۳ مدال آسیایی باارزش دارد. محمدی ابتدا در رقابت های قهرمانی آسیا در سال ۲۰۰۳ در هندوستان مدال طلا گرفت.سال بعد در جریان همین مسابقات در تهران صاحب مدال نقره شد و درست یك سال بعد باز هم طلای آسیایی خود را در ووهان چین تكرار كرد.

محمدی كشتی گیر خوش تكنیكی است كه اگر بتواند برنامه های دفاعی خود در كشتی را كامل كند می تواند یكی از امیدهای كسب مدال برای تیم ایران در مسابقه های جهانی بوداپست باشد.

۶۶ كیلوگرم: مسعود واحدی _ ۲۵ ساله

نفر اول تمامی تیم های ملی كشتی آزاد ایران در وزن ۶۶ كیلوگرم در سال های اخیر علیرضا دبیر قهرمان طلایی المپیك سیدنی بوده است. هیچ كشتی گیری تا زمانی كه این نابغه كشتی دنیا در صحنه حضور داشت نتوانست مانعی برای او ایجاد كند تا آن كه وی ناخواسته دچار آسیب دیدگی شدید كتف شد.از میان تمامی كسانی كه با كنار رفتن دبیر شانس پوشیدن پیراهن تیم ملی را پیدا كردند این بار قرعه به نام مسعود واحدی خورده است. این كشتی گیر مازندرانی ابتدا با عضویت در تیم ملی نوجوانان در وزن ۴۳ كیلوگرم در مسابقات جهانی سال ۹۶ تهران خود را مطرح كرد و سپس در مسابقه های سال ۲۰۰۰ جوانان آسیا مدال نقره گرفت.واحدی در سال ۲۰۰۴ در مسابقات دانشجویان جهان در لهستان صاحب گردن آویز طلا شد و بعد از آن كه در مسابقه های جام زیكلوفسكی كه چندی قبل در لهستان برگزار شد و مدال برنز گرفت مورد اعتماد مربیان تیم ملی قرار گرفت و به عضویت تیم ملی درآمد.واحدی استانداردهای لازم برای قرار گرفتن در اوج را دارد و اگر بتواند از تمامی قابلیت های خود در كشتی استفاده كند می تواند شانس قرار گرفتن بر روی یكی از سكوهای جهانی را داشته باشد.

۷۴ كیلوگرم: مهدی حاجی زاده _ ۲۳ ساله

جوان جویباری كشتی ایران در وزن ۷۴ كیلوگرم كه این روزها در كانون تمام خبرهای كشتی است درحقیقت تنها كشتی گیری است كه از تركیب تیم ملی كشتی آزاد ایران در بازی های المپیك در تركیب تیم اعزامی به مجارستان باقی مانده است. او در سال های اخیر عضو ثابت تیم ملی بوده و تقریبا اجازه عرض اندام به مدعیان داخلی را نداده است. حاجی زاده چهره طلایی تیم كشتی آزاد ایران در مسابقه های جهانی تهران بود كه با طلای او در سال ۲۰۰۲ تیم ما قهرمان جهان شد. او كه با طلای مسابقه های قهرمانی آسیا در اولان باتور مغولستان خود را مطرح كرده است چند سالی است كه در سد یك كشتی گیر سیاهپوست آمریكایی با نام جوویلیامز در مسابقه های جهانی و المپیك متوقف شده و دستش از كسب مدال دور مانده است. حاجی زاده كه در بازی های آسیایی بوسان نیز به مدال نقره رسیده است، بنا به ادعای خودش دورخیز مناسبی را برای كسب مدال طلای جهان در مجارستان انجام داده است و اگر به این مهم نائل شود، می تواند یكی از استثنائات كشتی ایران باشد.

۸۴ كیلوگرم: فریدون قنبری _ ۲۷ ساله

اعضای مثلث مدعیان وزن ۸۴ كیلوگرم در تیم ملی كشتی آزاد ایران چند سالی است كه با اسم ۳ كشتی گیر شكل گرفته است. مجید خدایی، پژمان درستكار و فریدون قنبری. از این جمع مجید خدایی با شانس بیشتر و هوشیاری بهتر در دو سه سال اخیر دوبنده تیم ملی را بر تن كرده است. اوج كارایی این كشتی گیر در مسابقه های جهانی تهران بود كه مدال برنز گرفت و متعاقب آن هم در المپیك عضو تیم ملی شد و با بدشانسی نتوانست روی سكو برود. در دوره جدید فریدون قنبری كشتی گیر شایسته كرمانشاهی گوی سبقت را از دیگر مدعیان این وزن ربود و ملی پوش تیم ایران در این وزن در مسابقه های جهانی مجارستان شد.قنبری كه مدال طلای جوانان جهان آن هم با پیروزی مقابل خوئل رومروی كوبایی در پرونده قهرمانی اش دارد، در رده بزرگسالان صاحب عنوان جهانی نیست. او به دنبال آن است تا در مجارستان این كمبود را در كارنامه قهرمانی خود پاك كند.

۹۶ كیلوگرم: امیرعباس گنجی _ ۲۰ ساله

جوان ترین كشتی گیر تیم ملی در مسابقه های جهانی مجارستان امیرعباس گنجی در وزن ۹۶ كیلوگرم است. گنجی جوانی كه چند ماه قبل در مسابقه های جهانی جوانان در لیتوانی صاحب گردن آویز طلا شد به پاس همین درخشش مجوز حضور در تیم ملی بزرگسالان را پیدا كرده است. او بعد از آن كه در جام زیكلوفسكی لهستان نایب قهرمان شد بلافاصله از سوی كمیته فنی فدراسیون كشتی جانشین كاپیتان پرافتخار كشتی ایران علیرضا حیدری در تیم ملی بزرگسالان شد. امیرعباس گنجی فرزند محمود گنجی برنده مدال برنز بازی های آسیایی ۱۹۸۲ دهلی است و در حال حاضر ۲۰ سال سن دارد. او هم مازندرانی و اهل شهرستان نور است. گنجی علیرغم سن و سال كمش در مسابقه های بین المللی جوانان در تركیه اول شده و در سال ۸۳ نیز در جام تختی به عنوان دومی دست یافته است.

۱۲۰ كیلوگرم: فردین معصومی _ ۲۸ ساله

بعد از مدال طلای علیرضا سلیمانی كه در سال ۱۹۸۹ در شهر مارتینی سوئیس در سنگین وزن به دست آمد پانزده سال طول كشید تا یك سنگین وزن ایرانی در بازی های المپیك كشتی آزاد ما را صاحب یك مدال نقره كرد. علیرضا رضایی كشتی گیر سنگین وزن تیم ملی ایران در بازی های المپیك ۲۰۰۴ آتن مدال نقره گرفت تا دو بار موقعیت كشتی ایران در سنگین وزن روبراه شود. یك آسیب دیدگی كهنه رضایی را بعد از المپیك خانه نشین كرد و این فرصت مناسبی را پدید آورد تا كشتی گیر كهنه كار گیلانی فردین معصومی شانس حضور در تیم ملی را پیدا كند.معصومی كه متولد شهرستان ماسال در استان گیلان است از مسابقات مختلف بین المللی مدال های باارزشی را به دست آورده و در سال ۲۰۰۴ میلادی نیز قهرمان بزرگسالان آسیا شده است. معصومی در جام باشگاه های آسیا و جام جهانی ۲۰۰۵ هم كشتی گرفته است. او ناشناخته ترین سنگین وزن جهان در مسابقه های كشتی آزاد قهرمانی جهان در سال ۲۰۰۵ است.



همچنین مشاهده کنید