جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

آیا آرزوی آمریکایی به حقیقت خواهد پیوست


آیا آرزوی آمریکایی به حقیقت خواهد پیوست

بسیاری از آمریکایی ها باراک اوباما نامزد انتخابات ریاست جمهوری از حزب دموکرات را دگرگون کننده تاریخ و فردی می نامند که توانسته آرزوی آمریکایی را به واقعیت نزدیک کند اوباما بعد از ۱۷ ماه مبارزه با رقیب خود هیلاری کلینتون پیروز شده و بعنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری از سوی حزب دموکرات معرفی شد

بسیاری از آمریکایی ها باراک اوباما نامزد انتخابات ریاست جمهوری از حزب دموکرات را دگرگون کننده تاریخ و فردی می نامند که توانسته "آرزوی آمریکایی" را به واقعیت نزدیک کند. اوباما بعد از ۱۷ ماه مبارزه با رقیب خود هیلاری کلینتون پیروز شده و بعنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری از سوی حزب دموکرات معرفی شد.

حال اوباما باید با رقیب جدید و اصلی خود یعنی جان مک کین نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مبارزه کند. تا انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا (۴ نوامبر) چند ماه بیشتر باقی نمانده است.

ارتقا سناتور باراک اوبامای ناشناس و تیره پوست بر اساس ارزیابی ناظران، کل زیربنای سیاسی آمریکا را تغییر داد. از جمله وی باعث توجه آمریکایی ها به نحوه تبلیغات انتخاباتی و تحرک بی نظیر میان آنان شد. بسیاری از آفروآمریکایی ها برای اولین بار قصد دارند که پای صندوق های رای بروند. و تلاش دارند که به طور بنیادی در سیاستی تغییر دهند که طی هشت سال اخیر توسط جرج بوش و حزب جمهوریخواه انحام شده است.

مک کین یادآور بوش است چرا که دو از حزب جمهورخواه هستند و این به معنای دفاع از جنگ در عراق است که در میان مردم آمریکا طرفداری ندارد. از سوی دیگرطرفداران مک کین مدت هاست و در هر فرصت مناسب اعلام می کنند که وی مانند بوش نیست و تغییرات در واشنگتن نیز از جمله برنامه های اوست. طرفداران مک کین با فاصله گیری از بوش معتقدند که پیروزی نامزد آنها حتی با وجود ۷۱ سال سن، تعیین شده است.

حال اگر باراک اوبامای ۴۶ ساله پیروز شود، وی اولین تیره پوستی خواهد بود که پست ریاست جمهوری آمریکا را بعد از بیش از دویست سالی که از تاسیس این کشور می گذرد، کسب خواهد کرد.

اگر چه در حال حاضر صحبت از آنست که میان دموکرات ها نفاق ایجاد شده اما در واقع اینطور نخواهد بود که کسانیکه از هیلاری کلینتون حمایت کرده بودند، به اوباما رای ندهند. بعلاوه در مطبوعات آمریکا به طور گسترده این مسئله بررسی می شود که امکان دارد همسر رییس جمهور اسبق آمریکا در تیم ریاست جمهوری (اوباما) بعنوان معاون رییس جمهور قرار گیرد. در این صورت انتظار می رود که مواضع اوباما در ماه نوامبر به مراتب مستحکم تر شود.

موفقیت دموکرات ها و مخصوصا باراک اوباما به نظر کارشناسان امورسیاسی بیشتر به خاطر اینترنت است که با کمک آن توانسته شد بودجه تبلیغاتی هنگفتی جمع آوری شود. هم کلینتون و هم اوباما هر کدام بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برای تبلیغات انتخاباتی هزینه کرده اند که دو برابر بیش از بودجه دموکرات ها برای انتخابات قبلی بود.

آمریکایی هایی که از مباحث میان حزب دموکرات در مورد نامزدی ریاست جمهوری خسته شده اند در انتظار تغییراتی مانند آنچه بعد از جنگ ویتنام رخ داده، هستند. در حال حاضر جنگ دیگری در عراق جریان دارد، جنگی ناموفق و این به آندسته از مردمی که بتوانند تغییراتی را صورت دهند امکان می دهد که بر مقامات آمریکایی تاثیر گذراند. مسئله فقط در آنست که این کار را چگونه و به درستی می توان انجام داد. دقیقا مک کین همین را می گوید و مطمئن است که پاسخ این مسئله را می داند اگر چه از حضور نظامی آمریکا در عراق حمایت می کند. و این درحالیست که ۷۲% از آمریکایی خواستار بازگشت نیروهای نظامی از این کشور هستند.

اوباما به سرعت چهره یک فرد فهمیده را به خود می گیرد که سخنرانی مستعد و نویسنده دو کتاب است و می تواند متن تمامی سخنرانی های خود را نگارش کند. وی مخاطبین زیادی را به طور خود جمع می کند و توجه جوانان را نیز به خود جلب می کند.

اما همانطورکه اغلب درانتخابات رخ می دهد نکات مثبت همواره یار سیاستمداران نیست. نتایج نظرسنجی های کنونی فعلا حرف خاصی برای گفتن ندارند چرا که همانطور که کارشناسان تاکید دارند این نظر سنجی ها فقط چند ساعت قبل از رای گیری اهمیت خواهند داشت. روحیه رای دهندگان مانند آب و هوا متغیر است.

مک کین و اوباما ازنظر نژادی، سنی، ایدئولوژی وبیوگرافی دونفر کاملا مختلف هستند. این اختلافات به اعتقاد ناظران، آمریکا را در برابر انتخابی سخت قرارداده است. و حل آن بر عهده آن دسته از رای دهندگانی است که نه طرفدار لیبرال های رادیکال و نه محافظه کاران افراط گرا هستند.

ایوان زاخارچنکو



همچنین مشاهده کنید