جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

تدارک بزرگ مدعیان در فستیوالی باشکوه


تدارک بزرگ مدعیان در فستیوالی باشکوه

انگلستان و آرژانتین با برتری نزدیک برابر ۲ تیم سختکوش پاراگوئه و ساحل عاج گام بلندی در جهت صعود از دور اول برداشتند و مربیان ۲ تیم در این دیدارها سعی کردند جانب احتیاط را رعایت کرده تا غافلگیر نشوند, چرا که اهمیت کسب ۳ امتیاز دیدار اول را کاملاً می دانند و به همین علت بدون کمترین ریسک امتیازات کامل بازی اول را به حساب خود واریز کردند

● انگلستان و آرژانتین

با برگزاری بازی‌های جام جهانی تا پایان روز دوم، بازی‌های ۲ نام بزرگ را دیدیم که نمایش آنها در حد یک مدعی نبود ولی حتم داریم که بر طبق پیش‌بینی‌های اولیه در ردیف بخت‌های اول خواهند بود و باید برای قضاوت بیشتر و بهتر تا پایان دیدارهای دور مقدماتی صبر و حوصله به خرج دهیم.

انگلستان و آرژانتین با برتری نزدیک برابر ۲ تیم سخت‌کوش پاراگوئه و ساحل عاج گام بلندی در جهت صعود از دور اول برداشتند و مربیان ۲ تیم در این دیدارها سعی کردند جانب احتیاط را رعایت کرده تا غافلگیر نشوند، چرا که اهمیت کسب ۳ امتیاز دیدار اول را کاملاً می‌دانند و به همین علت بدون کمترین ریسک امتیازات کامل بازی اول را به حساب خود واریز کردند.

دو نکته بسیار مهم در بازی این ۲ تیم به چشم آمد که به آن می‌پردازیم و با توجه به همین مسئله بر حدس و گمان خود مبنی بر راهیابی هر ۲ تیم به مراحل بالاتر اصرار می‌ورزیم که باید دید نظر نویسنده تا چه اندازه به واقعیت و مرحله عملی نزدیک می‌شود.

● خط دفاع باشکوه مردان جزیره

تیم ملی انگلستان جدای از خط هافبک قدرتمندی که از عناصر نامدار و مطرح دنیا یعنی لمپارد - جرارد و بکهام تشکیل می‌شود و خط حمله‌ای که با وجود ”اوون“ و اضافه شدن ”رونی“ کامل خواهد شد از یک خط دفاع کارکشته و قدرتمند سود می‌برد که زیر نظر ”اریکسون“ مراحل پیشرفت را طی کرده و ثابت نمود در طول این بازی‌ها می‌تواند برای سرمربی و کشورش روزهای خوشی را رقم بزند. مردان اصلی زنجیره دفاعی انگلستان عبارتند از: گری نوبل در سمت راست - ریو فردیناند و جان تری در مرکز و اشلی کول در جناح چپ.

نویل و فردیناند در جام جهانی گذشته هم حاضر بودند و چندین سال است که زیر نظر ”فرگوسن“ در منچسر یونایتد بازی می‌کنند - هر ۲ بسیار باتجربه و مسلط بازی می‌کنند و کاملاً بر اوضاع واقف هستند که اگر هوشیارانه بازی کنند مهاجمان حریف کمتر اجازه ضربه‌زنی پیدا می‌کنند.

”نویل“ با بالا رفتن سن و سالش کمتر اجازه نفوذ پیدا می‌کند و بیشتر باید پشت سر ”جوکول“ را پوشش دهد. او دیگر مرد کم‌تجربه سابق نیست که با سوتی‌های ویرانگرش تمام زحمات تیم را بر باد دهد و تجربه وی در این راه کمک می‌کند خط هافبک بدون دغدغه از سوی وی به کار بازی‌سازی مشغول شود.

”فردیناند“ با آن قد و قامت بلند یک مدافع یارگیر سمج و سرزنی فوق‌العاده است که در محوطه جریمه خودی به همراه ”توی“ اجازه سر زدن به مهاجمان حریف را نمی‌دهد. ”ریو“ هم مثل ”نویل“ در اوج پختگی و شرایط آرمانی به‌سر می‌برد. او در مرکز دفاع با قدرت عمل می‌کند و دیگر از تکل‌های خشتی که باعث بروز پنالتی به نفع حریف می‌شد، پرهیز می‌کند و خونسردی وی در بازی‌های بزرگ قطعاً به‌کار ”اریکسون“ و تیمش می‌آید.

”جان تری“ در طول ۲ فصل گذشته فوتبال اروپا بیشترین پیشرفت را داشته است. ”مورینیو“ یکی از برجسته‌ترین مربیان دنیا آنقدر روی ضعف‌های او کار کرد که تمامی آنها را به نقاط قوت تبدیل نمود.

”تری“ بسیار زیرک است و دید بالائی دارد. او در کورترین نقطه دفاعی جاگیری می‌کند تا مهاجمان سوم و خنثی را کنترل کرده و اجازه ضربه زدن از این گروه را سلب کند.

او هنگام ارسال توپ‌های ایستگاهی به درون محوطه جریمه حریف در بهترین محل قرار می‌گیرد و ”بکهام“ یا ”جرارد“ کاملاً می‌دانند چگونه با ارسال‌های خود این مدافع خستگی‌ناپذیر را در مسر گلزنی قرار دهند.

”اریکسون“ در بازی‌های بزرگ و حتی لحظات حساس دیدارهای مرحله اول اجازه پیشروی به این مدافع را نمی‌دهد؛ چرا که وظایف دفاعی‌اش در اولویت قرار دارد، اما او مترصد یک لحظه است تا گلزنی در جام‌جهانی را تجربه کند، درست مثل دیدار اول برابر ”پاراگوئه“ که خیلی تلاش کرد تا به این مهم دست یابد و حتی در صحنه تنها گل مردان جزیره به همراه ”فردیناند“ و ”کراچ“ مهاجم بلند بالای خود دید دروازه‌بان حریف را کور کرده تا کاپیتان و قدیمی‌ترین عضو خط دفاع پاراگوئه به اشتباه دروازه خودی را باز کند.

”اشلی‌کول“ موهبتی بزرگ برای ”اریکسون“ بود که پس از سپری کردن ماه‌ها مصدومیت با تلاش کادر پزشکی ”آرسنال“ در انتهای فصل باشگاهی آماده بازی کردن شد. ”ونگر“ مربی بزرگ این باشگاه به او فرصت بازیابی مجدد را داد و در بهترین شرایط و بدون کمترین استرس ”اشلی“ راه بهبودی را در پیش گرفت و صعود تیمش به فینال جام قهرمانان اروپا و همچنین قرار گرفتن در مکان چهارم لیگ برتر پس از هفته‌ها تلاش در جهت کنار زدن ”تاتنهام“ و کسب جواز حضور در فصل بعد این تورنمنت بزرگ اروپائی از نظر روحی و روانی او را کاملاً تجهیز کرد تا در بازگشت به میدان همان مرد سابق و پرتلاش باشد.

او در جناح چپ بازی می‌کند و شعاع حرکتی بیشتری نسبت به ”نویل“ دارد. انرژی بالا و قدرت بدنی و سرعت مناسب اجازه می‌دهد به کارهای تهاجمی هم بپردازد، ضمن اینکه در برگشت‌ها سریع عمل می‌کند و فضای پشت سرش خالی نمی‌ماند.

سانترهای مورب او از سمت چپ طعمه‌های شیرینی برای تک مهاجم بلند قامت و جوان انگلستان فراهم می‌سازد و هافبک‌های شوت‌زنی همچون لمپارد و جرارد در توپ‌های برگشتی مترصد فرصتی هستند تا با آن شوت‌های نفس‌گیر کار حریف را تمام کنند.

انگلستان با این خط دفاع باشکوه در مراحل حذفی مطمئن‌تر قدم به جلو برمی‌دارد و سرعت، دقت، تجربه، زیرکی، سماجت و هماهنگی از جمله خصوصیات بارز این ۴ مرد با یکدیگر است که همگی در بهترین باشگاه‌های انگلیسی عضویت دارند و به همراه پیراهن باشگاهی جام‌های معتبری را فتح کرده‌اند و تمام این تجربیات را در اختیار گرفته‌اند تا جزیره بریتانیا را در زمینه فوتبال و پس از ناکامی‌های پی‌درپی به یک عنوان بزرگ جهانی در زمینه ملی برسانند و آن چیزی که ما برابر ”پاراگوئه“ دیدیم نشان می‌دهد ”اریکسون“ در انتخاب و چیدمان این گروه اشتباه نکرده و با یکی از مستحکم‌ترین دژهای دفاعی گام به عرصه مسابقات گذاشته است.

● قدرت‌ فنی از یک سو قدرت روانی از سوئی دیگر

آرژانتین با ”خوزه نستور پکرمن“ سرمربی بزرگی که برترین عناوین جهانی در زمینه تیم‌های پایه را در کارنامه دارد به جام ‌‌هجدهم آمده و رویکرد او به حضور جوانان در ترکیب اصلی هم نشأت گرفته از همان کارنامه روشن است.

”پکرمن“ از ”خاویر زانتی“ و ”ورون“ ۲ بازیکن مطرح و کهنه‌کار کشورش جشم‌پوشی کرد و در ترکیب فعلی از ۳ بازیکن باتجربه به‌نام‌های ”آیالا“، ”سورین“ و ”کرسپو“ در ۳ نقطه حساس زمین استفاده می‌کند.

”آیالا“ در مرکز خط دفاع ستون محکمی است که عبور از وی به‌راحتی و آسان نیست. سورین در کناره زمین و منطقه چپ با بستن بازوبند کاپیتانی بر دست صاحب روحیه‌ای دوچندان شده و دیگر مثل سابق عصبی بازی نمی‌کند و ”کرسپو“ که با زدن اولین گل کشورش در جام‌جهانی ثابت کرده ”پکرمن“ در رابطه با حضورش در زمین درست فکر کرده و جدای از گلزنی وظیفه دارد ۳ مهاجم جوان یعنی ”ساویولا“، ”مسی“ و ”ته‌وز“ را در زمین هدایت و راهنمائی کند.

این ۳ بازیکن در شب اول کارنامه قابل قبولی ارائه کردند و سایر نفرات نظیر ”کامبیاسو“ و ”ریکلمه“ با آن شماره ۱۰ جادوئی و پاس‌های استادانه‌اش نیز از آزمون اولیه سربلند بیرون آمدند.

”پکرمن“ در روز نخست و سخت‌ترین گروه مرحله اول ساحل‌ عاج سختکوش و منظم را که به نظر می‌رسد برای هلند و صربستان هم حریف موجهی می‌باشد شکست داد، اما می‌داند این ۳ امتیاز پایان کار نیست و ۲ بازی دشوار دیگر پیش‌رو دارد به همین دلیل ترکیب اصلی خود را رو نکرد و نیمکت‌نشینی ”کوفره“ و ”ساموئل“ دو مدافعی که سابقه بازی در سری A را در کارنامه دارند از یک سو به همراه عدم حضور ”مسی“ و ”ته‌وز“ که خیلی دوست داشتیم نمایش آنها را در روز اول هنگام تعویض در مهاجم اصلی ببینیم نشان داد که این مربی نمی‌خواهد دست خود را کاملاً برای دو حریف اروپائی که از برترین آنالیزورهای جهان در جهت کمک به سرمربیان خود سود می‌برند، رو کند.

او حتی ”آبمار“ را نیز برای دقایقی اندک به میدان فرستاد که تنها یک بازی در جام‌ جهانی به کارنامه‌اش اضافه شود و گرنه حتی یک توپ هم به پای او برخورد نکرد و جائی در پیروزی روز اول برای خودش باز نکرد.

”پکرمن“ با این روحیه بازی اول را آغاز کرد و به پایان رساند و نظم و ترتیبی که در بازی این تیم دیده شد به همراه بازی فکری و مسلط بازیکنان به دور از هیجانات روز اول نشان داد این گروه جوان و مصمم سخت در پی کسب جام است.

اما بزرگترین فاکتور برتری این گروه را باید روی سکوهای ورزشگاه‌ها جست‌وجو کنیم. ”به‌گو آرماندو مارادونا“ برترین شماره ۱۰ تاریخ فوتبال این کشور و محبوب‌ترین بازیکن آرژانتین که یک تنه قهرمانی و نایب قهرمانی جهان در سال‌های ۱۹۸۶ و ۱۹۹۰ را برای کشورش به ارمغان آورد به آلمان آمده و در کنار یکی از دختران خود مشغول دیدن بازی‌های تیم کشورش می‌باشد.

او روز اول در افتتاحیه حاضر نشد در رژه تیمش شرکت کند و باز هم از این طریق مخالفت خود را با سران فیفا نشان داد و حتی در اظهارنظری جنجالی گفت: ”به آلمان آمده‌ام فوتبال کشورم را ببینم نه اینکه بکن‌باوئر، پله و بلاتر را رؤیت کنم!“.

همگان می‌دانند او با مجموعه فیفا مشکل دارد؛ چرا که تماس معضلات زندگی ورزشی خود را از آن منظر دنبال می‌کند که نام‌هائی نظیر پله و بکن‌باوئر از ترس ترکتازی‌های وی و شکوه و جلال آرژانتینی‌ها برایش در جریان جام ۱۹۹۴ پاپوش درست کرده و او را از اصل جریان فوتبال دور کردند. اما او به آلمان آمده یعنی نزدیکی ایتالیا و حتم بدانید ناپلی‌ها به ورزشگاه‌ها می‌آیند تا در کنار ”دُن دبه‌گو“ و هم‌صدا با او تیم محبوبش را تشویق کنند.

برابر ساحل عاج چنان شادمانی می‌کرد که گوئی آرژانتین جام را فتح کرده، اما او کارش را بلد است و می‌داند در چنین عرصه‌ای تنها روحیه بالا می‌تواند بخش اعظمی از موفقیت‌های یک تیم را شامل شود.

او می‌داند که بازیکنان جوان کشورش که اکثراً تجربه بازی در این بازی‌ها را ندارند. تا چه اندازه به تقویت قوای روحی و روانی نیاز دارند به همین علت با پیراهن کشورش در جایگاه حاضر شد و پرچم این کشور را بارها و بارها بالای سرش تکان می‌داد تا هواداران حاضر در ورزشگاه را تهییج و ترغیب سازد که یک‌صدا آرژانتین را تشویق کنند و ساحل عاج زیر همین فشار خردکننده گل اول و دوم را خورد تا فرصت زیادی برای جبران نداشته باشد.

”دیه‌گو“ می‌داند که تصویرش بارها از سوی دوربین‌های تلویزیونی حتی در ”اسکوربورد“ ورزشگاه به نمایش درمی‌آید و جوانان حاضر در ترکیب تیم ملی آرژانتین با دیدن تصویر رؤیائی‌ترین فوتبالیست کشور خود صاحب روحیه‌ای عظیم می‌شوند که قادر هستند به سبب همین روحیه حتی هلند و صربستان را هم از سر راه برداشته و قاطعانه به مرحله بعدی صعود کنند.

او این کار را تا پایان ادامه خواهد داد و اگر کشورش با برزیل به حکم قرعه در جدول روبه‌رو شود تقابل جالبی با ”پله“ در ورزشگاه خواهد داشت.

در هر حال ”مارادونا“ با حضورش در استادیوم جنگ روانی را به سود آرژانتین تغییر داد و اثرگذاری این حضور را در شب اول دیدیم و جالب اینکه بازیکنان هم به ابراز احساسات او پاسخ می‌دادند و حرکات او شور و شوق عجیبی در کل ورزشگاه ایجاد می‌کرد که می‌تواند تا هر زمانی‌که این تیم در جدول ماندگار است به کمک پکرمن و مردانش بیاید.

● SHOOT

انگلستان و آرژانتین با برتری نزدیک برابر ۲ تیم سختکوش پاراگوئه و ساحل عاج گام بلندی در جهت صعود از دور اول برداشتند و مربیان ۲ تیم در این دیدارها سعی کردند جانب احتیاط را رعایت کرده تا غافلگیر نشوند، چرا که اهمیت کسب ۳ امتیاز دیدار اول را کاملاً می‌دانند و به همین علت بدون کمترین ریسک امتیازات کامل بازی اول را به حساب خود واریز کردند.



همچنین مشاهده کنید