جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

نگاه لك لك های صلح ورزش


«صلح فضیلتی است منبعث از قدرت روحی» این تعبیر اسپینوزا در سال ۱۹۸۶ نیز كه از جانب مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان سال بین المللی صلح اعلام شده بسان هر زمان دیگری پرمعنی است

بیش از نیم قرن است كه جنگی جهانی نداشته ایم اما از صلح جهانی هم برخوردار نبوده ایم؛ معارضاتی كه متضمن كشتار متقابل است به ویران كردن برخی از مناطق جهان ادامه می دهد، و سایه شوم فاجعه هسته ای كه نسلهای حاضر و آینده را به نابودی تهدید می كند بر سر بشریت گسترده است.امروزه دفاع از صلح بیش از پیش به صورت كوششی سازنده متجلی شده است كه به نیاز به پرهیز از جنگ محدود نمی شود، بلكه با مجموعه ای از عدم توازن ها درگیر است كه سازمان اقتصادی و اجتماعی كره زمین را دربر گرفته است.

نویسندگان و فرهیختگان جهان امروز بر این باور مشترك تاكید دارند كه قدرت های سیاسی با اتكا به زور و تجاوز از دایره انسان دوستانه خارج و حقوق كشورهای كوچكتر را زیر پا می گذارند.با وجود اینكه آنها وضع حاضر را از چشم اندازهای گوناگونی تجزیه و تحلیل می كنند، در تاكید بر وابستگی متقابل صلح، خلع سلاح و توسعه توافق دارند، و جهان سوم را به دلایل تاریخی و اقتصادی صحنه خشونت های كنونی می شمارند.

ایشان استثمار خلق ها و فقدان روابط حسنه بین آنها، مقابله بلوك های سیاسی با یكدیگر، حماقت رایج در مسابقه تسلیحاتی و هزینه فلج كننده آن برای بشریت، رقابت نابهنگام میان منافع ملی، و تسلیم شدن علم به قدرت سیاسی و نظامی را مورد بررسی قرار می دهند و تقبیح می كنند، این رهیافت های گوناگون نشان دهنده نیاز مبرم به فلسفه ای برای صلح و عمل بدان است؛ چنانكه مندرجات این شماره نشان می دهد، یونسكو در این زمینه به وضوح سهمی اساسی برعهده دارد.مهمترین وظیفه ای كه منشور یونسكو برعهده این سازمان گذاشته كمك به حفظ صلح و امنیت است و طی چهل سالی كه از عمر این سازمان می گذرد، در حدود صلاحیت خود، برای محقق ساختن جهانی كه خانواده بشریت بتواند در صلح و صفا در آن زندگی كند بی امان كوشیده است. یونسكو، كه به وظیفه خود مبنی بر استقرار فكر دفاع از صلح در اذهان انسان ها وفادار است، به ویژه به توسعه آموزش در زمینه تفاهم، همكاری و صلح جهانی علاقه مند است.

در ژاپن، از زمان فاجعه هیروشیما كودكان دریافته اند كه نابود كردن دشمن به منزله نابودی دوست نیز هست. آنها با كاغذ لك لك هایی _ كه در ژاپن نمادی از طول عمر است _ می سازند و به این و آن می دهند چراكه مایلند، به قول خودشان، «صلح را در این دنیا برقرار سازند.»

این لك لك های كاغذی در سالهای اخیر به لباس های تزئین یافته ای تبدیل شده كه كودكان و نوجوانان در دسته های مختلف و تیم های ورزشی با آن به میدان می روند. جالب اینكه كودكان آمریكایی نیز یكی از تیم های شركت كننده در این گردهمایی ورزشی و صلح جهانی در هیروشیما هستند.



همچنین مشاهده کنید